Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Mann innlagt etter å ha blitt alvorlig skadet i MC-ulykke
04. mai kl 10:54av NTB
DEL

Tilstanden til mannen i 40-årene som kjørte av veien med motorsykkel ved Korsnes helt nord i Hamarøy kommune mandag kveld er alvorlig, men stabil.

– Pasienten er lagt inn ved universitetssykehuset i Nord-Norge. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil. Han blir videre innlagt for videre behandling av skader, sier pressevakt ved sykehuset Per-Christian Johansen til NTB tirsdag formiddag.

Han forteller at mannen i 40-årene ankom sykehuset litt etter midnatt.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 23.05 mandag kveld. Ulykken skjedde før dette, men politiet er usikre på nøyaktig tidspunkt.

– Det var ingen vitner til hendelsen, og det var forbipasserende som fant mannen og kontaktet nødetatene, sa operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt til NTB natt til tirsdag.

Han sa videre at det trolig var mer snakk om minutter enn timer før ulykken ble oppdaget. En politipatrulje var på ulykkesstedet i natt for å foreta tekniske undersøkelser, uten at de ønsker å si mer om den saken.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Netanyahus avgang feires stort i Tel Aviv
  Tusenvis av israelere feirer søndag at landet har fått ny statsminister. Foto: Oded Balilty / AP / NTB
  Tusenvis av israelere feirer søndag at landet har fått ny statsminister. Foto: Oded Balilty / AP / NTB

  Tusenvis av israelere strømmet ut i gatene i Tel Aviv søndag kveld der de feiret at Israel har fått ny regjering.

  På Rabin-plassen i sentrum av byen klappet og jublet folk da det ble klart at nasjonalforsamlingen Knesset hadde godkjent den nye regjeringen til Naftali Bennett og at Benjamin Netanyahu dermed er ute av regjeringskontorene etter tolv år.

  Mange ropte «forandring» mens de lo og danset og klemte hverandre. Biler tutet og folk veivet med israelske flagg. Byens rådhus lyste opp i nasjonalfargene blått og hvitt. Flere bar skilter med tekster som «Bye bye Bibi,» som spiller på Netanyahus kallenavn.

 • av NTB
  DEL
  Palestinske myndigheter ikke imponert over ny regjering

  Palestinske myndigheter på Vestbredden og Gazastripen sier de ikke ser forskjell på den gamle og den nye israelske regjeringen.

  Hamas, som styrer på Gazastripen, sier Benjamin Netanyahus avgang som statsminister ikke vil forandre på deres syn på Israel, skriver Times of Israel.

  – Uansett hva slags form den israelske regjeringen måtte ta, vil det ikke forandre hvordan vi håndterer Israel. Det er en okkupasjonsmakt som må motstås, sier Hamas' talsmann Fawzi Barhoum.

  I Ramallah sier de palestinske selvstyremyndighetenes utenriksdepartement at de venter få endringer i Israels politikk overfor Palestina med Naftali Bennetts åttepartiregjering.

  – Det er upresist å kalle dette en «forandringens regjering,» med mindre man mener at forandring betyr at Netanyahu ikke er der lenger, sier de i en uttalelse.

 • av NTB
  DEL
  Bakke-Jensen: Ingen indikasjon på spionasje mot norske politikere
  Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier at det ikke er noe som tyder på at USA har spionert på norske politikere. Her er han avbildet i Brussel søndag, hvor han mandag skal delta på Nato-toppmøtet. Foto: Torstein Bøe / NTB
  Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier at det ikke er noe som tyder på at USA har spionert på norske politikere. Her er han avbildet i Brussel søndag, hvor han mandag skal delta på Nato-toppmøtet. Foto: Torstein Bøe / NTB

  Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier at det ikke finnes indikasjoner på at opplysningene om at norske politikere har blitt overvåket av USA stemmer.

  – Dette er alvorlige påstander som regjeringen tar på største alvor. Basert på det vi nå vet, ser det ikke ut som det har vært rettet aktivitet mot norske politikere, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i en pressemelding fra regjeringen søndag.

  For to uker siden skrev NRK, i samarbeid med danske DR, at kilder skal ha sagt at USA skal ha utnyttet et samarbeid med Danmark til å spionere på høytstående politikere i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrike.

  Ifølge sakene til NRK og DR skal den danske statskanalen over flere måneder ha møtt ni personer med tilgang til gradert informasjon fra etterretningstjenesten. Alle opplysninger i saken er bekreftet overfor DR av minst to, ofte flere, uavhengige kilder.

  Snakker fortsatt med USA

  Det var NRK som først skrev at Bakke-Jensen søndag sier at det ikke er funnet noen indikasjoner på at opplysningene om spionasjen mot norske politikere stemmer.

  Han understreker at sikkerhetsgradering i denne saken ikke er til hinder for å ta saken opp med danske og amerikanske myndigheter.

  Torsdag i forrige uke kalte regjeringen den amerikanske ambassaden inn på teppet.

  – Systematisk spionasje mot allierte er helt uakseptabelt. Vi er tydelige overfor danske og amerikanske myndigheter om dette. Vi er også i aktiv dialog med danske og amerikanske myndigheter og tjenester om informasjonen i denne saken, sier Bakke-Jensen, og fortsetter:

  – I mine samtaler med den danske forsvarsministeren Trine Bramsen har jeg fremhevet alvoret i påstandene som er fremsatt i mediene, og at det er nødvendig å få så mye klarhet som mulig i saken, sier han.

  Orienterte Stortinget

  Forsvarsministeren orienterte Stortinget om saken denne uken.

  – Informasjonen i denne saken er høyt gradert, og jeg er opptatt av å holde Stortinget oppdatert på en egnet måte om utviklingen i saken, sier Bakke-Jensen.

 • av Hilde Bjørhovde
  DEL
  Pave Frans holdt sin tale fra Vatikanet søndag.
  Pave Frans holdt sin tale fra Vatikanet søndag. Foto: AP/NTB

  Paven: Middelhavet er Europas største gravsted

  Pave Frans sier Middelhavet er blitt Europas største gravsted, med henvisning til de mange flyktningene og migrantene som forsøker å ta seg over havet.

  Paven kom med uttalelsen i sin tale til troende som var samlet på Petersplassen i Roma.

  Pave Frans er svært opptatt av flyktning- og migrasjonsproblematikken og menneskeskjebnene det handler om.

  Han trakk også frem det nye minnesmerket i Syracuse på Sicilia, der mange migranter druknet i 2015 da båten de var om bord i, sank.

  Den italienske marinen fant vraket ett år senere, og det er nå gjort om til et minnesmerke over de døde.

  - Må dette symbolet over de mange tragediene i Middelhavet fortsette å tale til samvittigheten til oss alle, sa han.

  Ifølge tall fra FN har over 670 migranter druknet i Middelhavet så langt i år. Søndag ble 410 migranter reddet opp fra den skrøpelige båten de var i, av et redningsskip tilhørende Leger Uten Grenser. (NTB)

 • av NTB
  DEL
  Israels nye koalisjonsregjering er godkjent av Knesset
  Foto: Ronen Zvulun, Reuters / NTB

  Med svært knapp margin ble den nye israelske regjeringen godkjent av nasjonalforsamlingen Knesset søndag ettermiddag.

  Naftali Bennett, som leder det høyrenasjonalistiske partiet Yamina, er dermed Israels nye statsminister. Han erstatter Benjamin Netanyahu, som har vært statsminister siden 2009.

  Saken oppdateres.

 • av NTB
  DEL
  Tilskuer alvorlig skadet etter fall fra tribunen på Wembley
  En tilskuer ble alvorlig skadd da han falt fra en tribuneseksjon ned på en annen under EM-kampen mellom England og Kroatia på Wembley i London. Foto: Catherine Ivill, Pool via AP / NTB
  En tilskuer ble alvorlig skadd da han falt fra en tribuneseksjon ned på en annen under EM-kampen mellom England og Kroatia på Wembley i London. Foto: Catherine Ivill, Pool via AP / NTB

  En tilskuer ble alvorlig skadet da han falt fra en tribuneseksjon ned på seter og betong i en lavere seksjon under søndagens EM-kamp på Wembley.

  Det melder London-avisen Evening Standard, som fra en talsperson for stadion har fått bekreftet at tilskueren er fraktet til sykehus. Tilstanden beskrives som alvorlig.

  Hendelsen skjedde rett etter avspark i kampen mellom England og Kroatia.

  – Vi så beina hans forsvinne over gjerdet. Han falt og ble liggende urørlig, sa en tilskuer til avisen.

  Wembley-talspersonen bekreftet at en tilskuer falt kort tid etter avspark.

  – Vedkommende fikk medisinsk behandling på stedet og ble så sendt til sykehus. Tilstanden er alvorlig. Vi vil sammen med Uefa sørge for at hendelsen etterforskes fullt ut, sa talspersonen.

 • av NTB
  DEL
  IS-ofre hentet ut av massegrav i Irak

  Levningene av 123 mennesker som ble drept av IS-jihadister, er blitt tatt ut av en massegrav i Irak for identifisering. Det opplyser myndighetene i landet.

  Massakren i Badush-fengselet i 2014 var en av de verste forbrytelsene som de sunniislamske ekstremistene gjorde etter at de tok kontroll over en tredjedel av Irak.

  I juni det året angrep IS-krigere fengselet og slapp løs alle sunniislamske innsatte. Deretter tvang de 583 andre fanger, hovedsakelig sjiamuslimer, inn i lastebiler og kjørte dem til en stor grøft der de ble skutt.

  I løpet av de siste ukene har flere titall etterlatte avgitt blodprøver slik at det skal bli mulig å identifisere noen av ofrene ved hjelp av DNA.

  Massegraven ble oppdaget i 2017 da irakiske regjeringsstyrker tok kontroll over området. Den er en av over 200 slike graver som IS-ekstremistene etterlot seg.

  Det anslås at opp til 12.000 mennesker kan ligge begravet i disse massegravene, ifølge FN, som anklager IS for krigsforbrytelser.

 • av NTB
  DEL
  Netanyahu lover å komme tilbake

  Benjamin Netanyahu sier han ikke er ferdig i israelsk politikk og lover «å komme tilbake snart».

  Netanyahu talte til Knesset, som søndag ettermiddag var samlet for å stemme over om den nye koalisjonsregjeringen skal godkjennes.

  Netanyahu, som har vært Israels statsminister i tolv år, har ikke lykkes med å danne ny regjering selv etter fire valg på to år. Søndag sa han at han langt fra er ferdig i politikken og at han vil fortsette som leder for Likud-partiet.

 • av NTB
  DEL
  Mann død etter knivstikking i Sandefjord

  En 19 år gammel mann er død etter å ha blitt funnet med stikkskader i Sandefjord natt til søndag. To personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning.

  Politiet fikk melding om hendelsen i Runarveien i Sandefjord klokken 4.07 natt til søndag. På adressen fant de en mann med det som fremsto som stikkskader.

  Les mer om saken her.

 • av NTB
  DEL
  G7-slutterklæringen: 2021 skal være et vendepunkt for planeten

  G7-landene forplikter seg til å få opp tempoet for å begrense klimaendringene, framgår det av slutterklæringen etter G7-toppmøtet i Storbritannia.

  Ifølge erklæringen skal 2021 være et vendepunkt for planeten, skriver Reuters.

  Landene forplikter seg til å sikre grønn omstilling og minske utslipp av klimagasser. Utslippene skal ned til netto null så raskt som mulig og senest innen 2050, ifølge erklæringen.

  – Vi har alle forpliktet oss til å øke 2030-målene, heter det i slutterklæringen.

 • av NTB
  DEL
  Fujimori holder fast ved valgfuskanklager i Peru
  Keiko Fujimori gjentok lørdag påstander om valgfusk. Foto: Guadalupe Pardo / AP / NTB
  Keiko Fujimori gjentok lørdag påstander om valgfusk. Foto: Guadalupe Pardo / AP / NTB

  Høyrepopulisten Keiko Fujimori insisterer fortsatt på at presidentvalget i Peru forrige helg var berørt av valgfusk. Opptellingen av stemmene er ennå ikke klar.

  – Det fant sted fusk under valgavviklingen. Det var manipulering i stemmegivningen, sa Fujimori lørdag til utenlandske journalister i Lima.

  Hun hadde ingen bevis å vise til.

  Fujimori hevdet også at det foregår fusk i opptellingen av stemmene.

  – Jeg kommer til å anerkjenne resultatet, men vi må vente til siste slutt, sa hun.

  Når 99,88 prosent av stemmene er telt opp, leder marxisten Pedro Castillo med 51.000 stemmer over Fujimori. Hun hevder de påståtte uregelmessighetene har gått i hans favør.

  Fujimori har bedt valgmyndighetene annullere rundt 200.000 stemmer. Valgkommisjonen kunngjorde deretter fredag en to dager forlengelse for å kunne ta imot klager på opptellingen, men trakk etterpå forlengelsen tilbake.

  Imens har valgobservatører fra Organisasjonen for amerikanske stater (OAS) uttalt at valget ser ut til å ha foregått i korrekte former.

  Lørdag møtte både Fujimori og Castillo sine tilhengere. Castillo ba sine støttespillere om tålmodighet og om å holde hodet kaldt.

 • av NTB
  DEL
  Ny Podemos-leder i Spania

  Det spanske radikale venstrepartiet Podemos har valgt Ione Belarra til ny leder.

  33 år gamle Belarra fikk 89 prosent av stemmene i avstemningen på partiets landsmøte søndag.

  Partiet er det minste i koalisjonsregjeringen i Spania.

  – Podemos må vokse og fortsette å jobbe for gjennomslag i sosiale saker, sa Belarra etter valgseieren.

  Lederskiftet skjer etter at partigrunnlegger Pablo Iglesias gikk av som følge av et elendig regionsvalg i mai.

 • av NTB
  DEL
  Hunder døde etter brann i bolighus i Brumunddal

  Brannen i bolighuset i Brumunddal er under kontroll. De tre hundene som var savnet er funnet døde i huset.

  – Det er gjort funn av tre døde hunder inne i huset. På grunn av fortsatt mye røykutvikling anbefales fortsatt at nærmeste naboer er evakuert, skriver politiet i Innlandet på Twitter i 15.30-tiden lørdag.

  Like før meldte Ringsaker brannvesen at de driver med etterslokking.

  Flere nabohus måtte evakueres etter at det brøt ut brann i et bolighus i Brumunddal hvor det oppholdt seg sju hunder.

  Ingen mennesker befant seg i huset på Mørkevedveien i Brumunddal da brannen startet i 13.20-tiden, men huseieren opplyste at sju hunder var inne i bygget. I 14-tiden var fire av disse reddet ut, mens de resterende tre altså døde i brannen.

  Politiet evakuerte også fem hus med mellom 10 og 15 personer i nærheten etter sterk røykutvikling. Det var ikke spredningsfare i forbindelse med brannen, men kraftig vind gjorde slukningsarbeidet vanskelig.

  To katter, som befant seg i et bur på baksiden av det brennende huset, måtte sendes til veterinær etter at de muligens fikk i seg røyk.

 • av NTB
  DEL
  Flom i Finnmark – stengte veier

  Snøsmelting og mye regn har ført til flom i Troms og Finnmark. Fredag ble flomvarselet oppjustert til oransje nivå i deler av fylket, og E45 er stengt.

  Det er meldt om større flommer i store deler av Finnmark i helgen, og selv om den ser ut til å være i retur søndag, har vannet ført til utfordringer i deler av fylket, melder Varsom.no.

  Søndag ettermiddag meldte politiet på Twitter at E45 er stengt ved Garrejohka bru på grunn av oversvømmelser. Det er omkjøring via E6 Lakselv.

  Veitrafikksentralen meldte tidligere på dagen at deler av motorveien var stengt sør for Eiby etter høy vannstand i området Øvre Alta og Transfarelvmoen.

  Politiet har varslet at personer i området bør sikre og flytte verdier fra utsatte områder som kjellere, biler og campingvogner langs elvene.

 • av Jan Gunnar Furuly
  DEL
  Engangsgrill kan ha startet skogbrann

  Øst politidistrikt melder at det søndag startet å brenne i skogen ved Vardeåsen.

  "Brannen er slukket, men det var bare flaks at det ikke utviklet seg til en storbrann. Det er funnet en engangsgrill i området som har brent. Politiet minner om bålforbud og at det er veldig tørt i skogen nå", skriver politiet på Twitter.

 • av Jan Gunnar Furuly
  DEL
  Ny trafikkulykke i Hagantunnelen. Trafikken er stanset.

  Øst politidistrikt melder ved 13.15-tiden om enda et trafikkuhell i Hagantunnelen i Nittedal.

  "Uvisst skadeomfang. Tunnelen er stengt", heter det i en melding politiet har lagt ut på Twitter.

  Klokken 13.25 tvitrer politiet:

  "Nødetatene er fremme på stedet. Det virker ikke å være alvorlig personskade, men tunnelen er fortsatt stengt".

  27. mai omkom en vogntogfører og en annen person ble alvorlig skadet da to vogntog tørnet sammen i den ulykkeutsatte tunnelen.

 • av NTB
  DEL
  Demonstranter feiret utenfor Netanyahus bolig

  Rundt 2.000 demonstranter samlet seg lørdag kveld utenfor Israels statsminister Benjamin Netanyahus bolig og feiret hans ventede avgang – én dag før godkjennelsen.

  Naftali Bennett, som er ventet å bli ny statsminister, kritiserte demonstrantene søndag:

  – Dette er ikke den riktige tiden for demonstrasjoner og provokasjoner, sa han og ba demonstrantene vise respekt for Netanyahu og familien.

  Flertallet er marginalt med 61 av 120 seter i nasjonalforsamlingen Knesset. Den skjøre koalisjonen er avhengig av at de overlever søndagens avstemming over regjeringssammensetningen som opposisjonsleder Yair Lapid har satt sammen, med partier fra høyre, venstre og sentrum, samt et lite islamistparti.

  Sentral i samlingsregjeringen blir Bennett, som leder det ultranasjonalistiske partiet Yamina. Hvis de folkevalgte sier ja til regjeringen søndag, blir Netanyahus tolv år lange styre avsluttet.

 • av NTB
  DEL
  Eriksen til lagkameratene: - Jeg har det fint

  Christian Eriksen blir værende på sykehus til videre undersøkelser etter lørdagens kollaps i fotball-EM. Tilstanden er fremdeles stabil.

  Det opplyser Danmarks fotballforbund (DBU) på Twitter. Stjernespilleren har sendt en hilsen til sine lagkamerater. Det skal ha skjedd via lagets gruppe på WhatsApp, skriver BT.dk

  - Jeg har det fint, skal han ha skrevet til lagkameratene.

  Det danske laget får krisehjelp og skal bruke søndagen til å bearbeide opplevelsene i EM-åpningen.

 • av Mikkel Ihle Tande
  DEL
  Én pågrepet etter skyting i Austin

  Lørdag ble minst 14 personer skadet, to av dem kritisk, etter en skyteepisode i Austin, Texas. Ifølge BBC er én person nå arrestert. Politisjef Joseph Chacon forteller på en pressekonferanse at de har identifisert to mistenkte i det som virker som en isolert hendelse mellom de to. Nesten alle de skadede var uskyldige tilskuere, ifølge politisjefen.

  Borgermester Steve Adler takker politiet for rask respons og skriver på Twitter at "den lokale økningen i skytevold er en del av en forstyrrende nasjonal økning under utgangen av koronapandemien."

 • av NTB
  DEL
  BBC beklager nære bilder av Eriksen-dramaet

  Kritikken mot TV-sendingen i minuttene etter Christian Eriksens kollaps i fotball-EM har vært massiv i flere land. Den britiske giganten BBC legger seg flat.

  Den offisielle TV-produksjonen viste lenge nære bilder av Eriksen etter at han segnet om kort tid før pause i Danmarks EM-åpning mot Finland lørdag.

  Mens den danske rikskringkasteren DR tidlig satte over til helikopterbilder, kunne seerne til blant annet NRK, BBC og Viaplay se Eriksen få førstehjelp.

  I tillegg ble hans kone filmet mens dramaet pågikk.

  Det skapte sterke reaksjoner. Gary Lineker ledet BBCs EM-sending, og den tidligere stjernespilleren beklager bildene.

  «Jeg forstår at en del av dere ble opprørte over noen av de bildene som ble vist (det ble vi også). Naturligvis er dette bilder som produksjonen står for, og som vi ikke kan kontrollere. De skulle ha hatt et helhetsbilde over stadion. Vi beklager», skrev Lineker på Twitter.

  Senere kom det også en unnskyldning fra en talsperson i BBC.