Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Israel vil slippe humanitær hjelp inn til Gaza
18. mai kl 12:19av NTB
DEL
Mange Gaza-inbyggere har flyktet fra hjemmene sine og søkt tilflukt på FN-skoler.
Mange Gaza-inbyggere har flyktet fra hjemmene sine og søkt tilflukt på FN-skoler. Foto: Suhaib Salem, Reuters / NTB

Etter en uke med israelske bombetokter, som har tatt livet av over 200 mennesker i Gaza, vil Israel nå la humanitær bistand slippe inn i det Hamas-kontrollerte området, ifølge FN.

Det er grensestasjonen Karem Shalom som åpnes for humanitær hjelp.

– Vi ønsker denne beslutningen fra israelske myndigheter velkommen, sier FNs talsperson Jens Lærke.

FN ber om at også grensestasjonen Erez blir åpnet.

En grenseblokade utført av Israel og Egypt gjør at Gazas befolkning er mer eller mindre innesperret, og den siste tiden har det heller ikke vært mulig å frakte bistandsressurser inn.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  En av to barselavdelinger på OUS er midlertidig stengt
  Jordmorforeningen håper Oslo universitetssykehus snur i avgjørelsen om å stenge en av to barselavdelinger på sykehuset.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  Jordmorforeningen håper Oslo universitetssykehus snur i avgjørelsen om å stenge en av to barselavdelinger på sykehuset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  En av to barselavdelinger på Oslo Universitets sykehus (OUS) stenges midlertidig på grunn av budsjettkutt. Nå reagerer jordmorforbundet kraftig på at sykehuset kutter i barselomsorgen, skriver TV 2.

  – Dette går utover pasientsikkerheten. Det skaper uro både for de ansatte og pasientene, sier leder Hanne Charlotte Schjelderup i Den norske jordmorforeningen.

  Forbundet håper at sykehuset vil revurdere beslutningen om å stenge den ene barselavdelingen i to måneder.

  Overlege og seksjonsleder Thorbjørn B. Steen ved fødeavdelingen på OUS sier at de vil gjenåpne barselavdelingen tidligere dersom det er nødvendig.

  – Det er ikke en ideell løsning sånn som vi gjør det nå, men vi er helt sikre på at det er medisinsk forsvarlig, sier han.

  Avdelingen er stengt til 15. desember.

 • av NTB
  DEL
  Ber om mer forsvarssamarbeid blant landene ved Svartehavet
  USAs forsvarsminister Lloyd Austin hadde onsdag møter i Romania og oppfordret allierte land med grense til Svartehavet om å øke det militære samarbeidet for å motvirke russisk militarisering. Foto: AP / NTB
  USAs forsvarsminister Lloyd Austin hadde onsdag møter i Romania og oppfordret allierte land med grense til Svartehavet om å øke det militære samarbeidet for å motvirke russisk militarisering. Foto: AP / NTB

  USA ber allierte land som grenser til Svartehavet, om å utvide militærsamarbeidet. Oppfordringen kommer dagen før Natos forsvarsministermøte i Brussel.

  USAs forsvarsminister Lloyd Austin sa etter samtaler med Romanias forsvarsminister Nicolae Cuica at det trenges handling fra kyststatene ved Svartehavet for å motvirke det kan kalte russisk militarisering av regionen.

  – Sikkerhet og stabilitet i Svartehavet er i USAs nasjonale interesse og kritisk for sikkerheten på Natos østflanke, sa Austin.

  Han la til at regionen er sårbar for russisk aggresjon.

  – Vi ser bevis for det gjennom handlingene i det østlige Ukraina og ved okkupasjonen av deler av Georgia, sa forsvarsministeren under et pressemøte.

 • av NTB
  DEL
  Eldreombudet krever at helsepersonell er fullvaksinert
  Eldreombud Bente Lund Jacobsen ønsker ikke at eldre skal bli smittet i sitt eget hjem. Nå krever hun at helsepersonell som jobber med eldre, skal være fullvaksinert.
Foto: Lise Åserud / NTB
  Eldreombud Bente Lund Jacobsen ønsker ikke at eldre skal bli smittet i sitt eget hjem. Nå krever hun at helsepersonell som jobber med eldre, skal være fullvaksinert. Foto: Lise Åserud / NTB

  Eldreombud Bente Lund Jacobsen krever at helsepersonell som jobber med eldre, skal være fullvaksinert. Enn så lenge ser regjeringen etter andre løsninger.

  – Vi ønsker ikke at eldre skal bli smittet i sitt eget hjem. Jeg syns det burde være et krav om at helsepersonell som jobber med eldre, skal være fullvaksinert. Det kravet burde komme på plass etter hvert, sier eldreombud Bente Lund Jacobsen til NRK Dagsrevyen.

  Dersom et slikt krav skal på plass, krever det en politisk beslutning, men første omgang leter regjeringen etter andre løsninger.

  – Det har vært et tema på flere møter med våre underliggende etater, Helsedirektoratet. Det blir også fulgt opp i de kommunene der det er en utfordring, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til statskanalen.

 • av NTB
  DEL
  Kulturstreiken: Meglingen fortsetter utover kvelden
  Streikevakter ved Nationaltheatret i september. Foto: Terje Pedersen / NTB
  Streikevakter ved Nationaltheatret i september. Foto: Terje Pedersen / NTB

  Partene i kulturstreiken sitter onsdag kveld fortsatt i tvungen megling hos Riksmekleren. Arbeidsgiverforeningen Spekter har kommet med nye tilbud.

  Da NTB tok kontakt med Riksmekler Mats Wilhelm Ruland onsdag kveld, bekreftet han at forhandlingene mellom Spekter og LO fortsatt pågikk.

  – Forhandlingene pågår fortsatt, skrev han i tekstmeldingen til NTB like før klokken 20.

  Før meglingen startet uttalte administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter til FriFagbevegelse at det er ekstremt viktig at partene finner en løsning.

  – Vi er villig til å gå ut av våre posisjoner og har med nye tilbud i dag, sa Bratten i Spekter.

  Det har ikke vært kontakt mellom Spekter og LO etter siste megling 30. september, og Riksmekleren kalte lørdag derfor partene inn på ny.

 • av NTB
  DEL
  Latvia varsler nedstenging etter korona-oppblomstring

  Latvia stenger ned landet i fire uker og blir det første i Europa som igjen tyr til harde koronatiltak.

  Latvia har nå en av de høyeste smitteratene i verden i forhold til befolkningens størrelse, melder The Guardian. Tallene kommer fra USAs senter for smittekontroll (CDC).

  -Helsevesenet vårt er i fare. Den eneste veien ut av krisen er vaksine, sa statsminister Krisjanis Karins under et krisemøte i regjeringen tidligere i uken. Han sa at den lave vaksinasjonsraten er årsaken til økningen i antallet innleggelser.

  Bare 57 prosent av Latvias 1,7 millioner innbyggere er fullvaksinert, godt under EU-gjennomsnittet på 74 prosent.

  Regjeringen innfører portforbud i fire uker fra kl. 20 til kl. 05. Alle skoler og ikke-nødvendige butikker holder stengt ut denne uken.

  Latvias koronaarbeid ble lenge sett på som en suksesshistorie i Europa. Siden starten av pandemien har landet hatt færre enn 3.000 døde. Nå sier kritikere at vaksineprogrammet har sviktet og at det er klare sosiale forskjeller mellom de vaksinerte og dem som nå blir syke.

 • av NTB
  DEL
  Koronatallene stiger bratt i Polen og Romania
  Både Polen og Romania opplever kraftig økning i antallet koronatilfeller.
Illustrasjonsfoto: AP / NTB
  Både Polen og Romania opplever kraftig økning i antallet koronatilfeller. Illustrasjonsfoto: AP / NTB

  Polen og Romania opplever en dramatisk økning i antallet koronatilfeller, med smittetall som dobler seg fra den ene uken til den neste.

  I Romania lyser varsellampene i helsevesenet som allerede er på bristepunktet. I løpet av de siste 24 timene har pandemien krevd 574 menneskeliv, mer enn resten av EU til sammen.

  Romanias dødsrate, målt i antall døde pr. en million innbyggere, var onsdag den høyeste i verden. Antallet smittede er også høyt, men ligger langt under Polen. Det dør imidlertid mange flere i Romania enn i Polen.

  I Polen doblet antallet smittetilfeller seg fra onsdag i forrige uke til onsdag denne uken.

  -Tallet dobler seg fra uke til uke. Hvis dette fortsetter, vil alle våre antagelser bli feid vekk, sier Polens helseminister Adam Niedzielski. Opplysninger fra helsedepartementet viser at det var registrert 5.559 smittetilfeller det siste døgnet og 75 dødsfall.

 • av NTB
  DEL
  Jan Helge Andersen har vært i nytt avhør
  Arkivfoto: Lise Åserud / NTB
  Arkivfoto: Lise Åserud / NTB

  Baneheia-dømte Jan Helge Andersen (40) har vært i nytt vitneavhør hos politiet.

  Det bekrefter hans advokat Svein Holden overfor NTB.

  VG, som først meldte om saken, melder å ha opplysninger om at Andersen har sittet i timelange avhør hos Oslo politidistrikt tre dager på rad.

  Ifølge avisen startet avhøret mandag. Der skal han ha forklart seg på nytt om hva som skjedde i Baneheia 19. mai 2000, der Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) først ble utsatt for overgrep og deretter drept.

  Hverken statsadvokat Andreas Schei eller Andersens advokat, Svein Holden, ønsker å kommentere saken overfor VG.

  Andersen ble i 2002 dømt til 19 års fengsel for sin rolle i saken. Han tilsto i avhør og to rettsinstanser, og pekte samtidig på Viggo Kristiansen som initiativtager og hovedmann bak forbrytelsene.

  Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring, men har nektet straffskyld hele veien. I februar ble saken hans gjenopptatt. Oslo politidistrikt har siden den gang hatt ansvaret for den nye etterforskningen av Baneheia-saken.

 • av NTB
  DEL
  Lav vannstand – lover dårlig for strømprisene fremover
  Prisforskjellen på strøm økte mellom Sør-Norge og Midt- og Nord-Norge i forrige uke. Foto: Paul Kleiven / NTB
  Prisforskjellen på strøm økte mellom Sør-Norge og Midt- og Nord-Norge i forrige uke. Foto: Paul Kleiven / NTB

  Fyllingsgraden i norske vannmagasiner var i uke 41 på 67,5 prosent. Det er det laveste siden 2006, og lover dårlig for strømprisene i landet fremover.

  For årene 2001–2020 har medianverdien for fyllingsgraden vært på 82,9 prosent på dette tidspunktet, skriver NRK, som viser til NVEs magasinstatistikk.

  Høyest magasinfylling hadde Nord-Norge, med 83 prosent. Sørvest-Norge hadde på sin side lavest fylling med 56,9 prosent.

  NVEs ukesrapport viser også at strømprisen i Sør-Norge allerede var fire og en halv ganger høyere i Sør-Norge enn i Nord-Norge forrige uke. Årsaken er en kraftig nedgang i prisen i nord.

  Ukesprisen på strøm i Midt- og Nord-Norge var 23 øre/kWh i forrige uke. Det er en nedgang på 45 prosent for Midt-Norge og 28 prosent i Nord-Norge sammenlignet med uken før. I Sør-Norge var prisen 105 øre/kWh.

  Kraftprisene i hele landet ble noe redusert gjennom uken. Høy vindkraftproduksjon ga tidvis import av rimelig kraft fra Sverige og kontinentet.

  Kraftforbruket økte på sin side med 11 prosent forrige uke, og er nå på sitt høyeste siden i vår. Årsaken er kaldere vær og høyere forbruk til oppvarming.

 • av NTB
  DEL
  Vil satse milliarder på produksjon av databrikker

  Det amerikanske selskapet Micron skal satse 150 milliarder dollar på forskning og produksjon av databrikker, også i hjemlandet.

  Investeringen skal skje over en tiårsperiode. Meldingen kommer samtidig som den globale mangelen på databrikker blir stadig mer merkbar.

  Micron har allerede fabrikkanlegg i Idaho og Virginia, men mesteparten av produksjonen av minnebrikker er spredd rundt i Asia, i land som Japan, Singapore og Taiwan.

  Den globale mangelen på databrikker har sitt utspring i koronapandemien som førte til nedstengning av fabrikker i mange land.

  Da økonomien tok seg opp i store deler av verden, var det et veldig etterslep i det sammensatte handelsnettverket, der deler fraktes rundt omkring på kloden og mangel på nøkkelkomponenter kan få vidtrekkende følger.

 • av NTB
  DEL
  Adressa: Buskerud skikrets krever ekstraordinært ski-ting
  Buskerud skikrets har ikke lenger tillit til skipresident Erik Røste og styret.
Foto: Ali Zare / NTB
  Buskerud skikrets har ikke lenger tillit til skipresident Erik Røste og styret. Foto: Ali Zare / NTB

  Buskerud skikrets har ikke lenger tillit til styret i Norges Skiforbund. Det kommer frem i et brev som ble sendt forbundet onsdag.

  – Vi vil ha endringer. Det er vårt utgangspunkt. Derfor kommer vi med dette varselet, sier styremedlem og leder for langrennskomiteen i Buskerud skikrets, Gabriel Johannessen til Adresseavisen.

  Les hele saken her.

 • av Arnhild Aass Kristiansen
  DEL
  Raymond Johansen (Ap) slår tilbake mot bykritikk

  Flere har kritisert den nye regjeringsplattformen fra Ap og Sp for manglende satsing på by, påpekte Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke i spørretimen i Oslo-bystyret i dag.

  – Oslo og byene er knapt nevnt, bare når det er snakk om å frata oss statlige arbeidsplasser og legge ned sykehuset vårt, Ullevål, sier han, og spør Johansen hva han tenker om plattformen for Oslo.

  – Jeg synes Hurdalserklæringen er veldig god. Den har ambisjoner om å bidra til å gjøre noe med de store forskjellen i samfunnet. Oslo er en by som rommer både de aller rikeste og de aller fattigste, og det er et tydelig stempel på å få flere i arbeid. Det er viktig for Oslo, sier byrådslederen.

 • av NTB
  DEL
  Yara: Høye gasspriser i Europa kan føre til matvaremangel
  Konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara frykter at de høye gassprisene i Europa kan føre til matvaremangel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  Konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara frykter at de høye gassprisene i Europa kan føre til matvaremangel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Skyhøye gasspriser i Europa kan true matsikkerheten i verden, advarer Yara. Europeisk nitrogenproduksjon er viktig for gjødselproduksjonen for jordbruket.

  Yara-president Svein Tore Holsether frykter at bønder blir tvunget til å kutte ned gjødselbruken på grunn av økte priser. Dermed kan matproduksjonen gå ned, skriver Holsether i selskapets rapport for tredje kvartal.

  – Om bonden ikke får nitrogengjødsel ut på jordet, så faller avlingene på korn med 50 prosent fra første høsting. Da går man fort fra en energikrise til en matkrise, sier han til E24.

  Særlig bekymret er han for de fattigste regionene i verden.

  I flere deler av verden bruker mennesker 60 prosent av disponibel inntekt på mat, sier Holsether.

  – Når prisene da mer enn dobler seg, er det forskjellen på å ha nok mat og det å ikke ha nok mat. Også kommer dette på toppen. Jeg frykter at hvis dette fortsetter, kan vi se hungersnød i deler av verden.

 • av NTB
  DEL
  Hol kommune ber folk bruke munnbind og holde avstand

  Etter en økning i antall smittetilfeller i oktober ber Hol kommune innbyggerne om å bruke munnbind og holde avstand.

  Kommuneoverlege Silje Marie Aasheim Koldal i Hol kommune ber folk holde avstand, eller bruke munnbind hvis det ikke er mulig. Anbefalingen er publisert på kommunens nettside.

  Hol kommune har registrert 33 nye koronatilfeller så langt i oktober. I Hallingdal er tallet nesten 50, skriver Hallingdølen.

  Anbefalingen om bruk av munnbind gjelder foreløpig frem til 2. november.

 • av NTB
  DEL
  Navalnyj får EUs Sakharov-pris
  Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ble onsdag utropt som vinner av årets Sakharov-pris, EU-parlamentets høyeste utmerkelse. Navalnyj får prisen for sitt arbeid for grunnleggende menneskerettigheter i hjemlandet.
Foto: AP / NTB
  Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ble onsdag utropt som vinner av årets Sakharov-pris, EU-parlamentets høyeste utmerkelse. Navalnyj får prisen for sitt arbeid for grunnleggende menneskerettigheter i hjemlandet. Foto: AP / NTB

  Den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen, EUs pris for menneskerettigheter.

  Navalnyj er den russiske presidenten Vladimir Putins fremste kritiker, og prisen i år til ham tolkes som en åpen kritikk av Putin.

  -Navalnyj har utvist stort personlig mot i sin kamp for å gi det russiske folk frihet til å velge. I mange år har han kjempet for menneskerettigheter og grunnleggende friheter i sitt hjemland. Dette har kostet ham friheten og nesten livet, sa EU-parlamentets visepresident Heidi Hautala da hun presenterte årets prisvinner.

  Nato-sjef Jens Stoltenberg roste årets tildeling og sa at den var en anerkjennelse av det arbeidet Navalnyj gjør gjennom å være sterk støtte for demokratiske verdier og en sterk stemme i Russland.

  Stoltenberg ba om at Navalnyj straks må settes på frifot uten betingelser av noe slag. Han tok også til orde for en internasjonal gransking av forgiftningen av den russiske opposisjonspolitikeren.

  Andre kandidater til årets pris var blant andre en gruppe afghanske kvinner og den fengslede bolivianske politikeren Jeanine Áñez.

  Sakharov-prisen er EU-parlamentets gjeveste pris og har gått til en rekke menneskerettighetsforkjempere siden innstiftelsen i 1988.

  Prisen er oppkalt etter den sovjetiske dissidenten Andrej Sakharov, og det uttalte målet er at den skal gå til personer eller organisasjoner som kjemper for menneskerettigheter og demokratiske rettigheter.

  I fjor gikk prisen til den demokratiske opposisjonen i Hviterussland.

 • av NTB
  DEL
  Lovendring gir politiet mye mer jobb med psykisk syke
  Beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet sier at det har vært en kraftig økning i oppdrag knyttet til psykiatrien etter en lovendring om tvungent psykisk helsevern i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB
  Beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet sier at det har vært en kraftig økning i oppdrag knyttet til psykiatrien etter en lovendring om tvungent psykisk helsevern i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB

  I 2017 ble det vanskeligere å underlegge pasienter tvungen psykisk helsehjelp. Det kan ha gjort samfunnet mer utrygt, mener beredskapsdirektøren i POD.

  – Det er en lovendring med de beste intensjoner, men kan den ha ført til en reduksjon i tryggheten i samfunnet? Vi har ikke svar på det, men det er grunnlag for å ta debatten, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet (POD) til VG.

  I 2017 ble det blant annet innført krav om at pasienter må mangle samtykkekompetanse for å underlegges tvungen helsehjelp i psykiatrien, med mindre vedkommende er til fare for eget eller andres liv og helse.

  Etter dette har politiet opplevd en markant økning i antall oppdrag knyttet til psykiatri. I 2016 hadde politiet 37.130 slike oppdrag, mot 53.219 i fjor. Det tilsvarer en økning på drøye 43 prosent.

  – Økningen i psykiatrioppdrag oppleves som en utfordring i hele Politi-Norge. Bildet som tegner seg nå, er så markant negativt med tanke på utviklingen at vi er nødt til å ta opp denne debatten, sier beredskapsdirektøren.

  En diskusjon om psykisk helsevern har oppstått i kjølvannet av drapene på Kongsberg i forrige uke. 13. oktober drepte Espen Andersen Bråthen (37) fem mennesker med stikkvåpen i Kongsberg.

  Politiets hovedhypotese er at han var psykisk syk under angrepet. Flere av hans barndomskamerater har sagt at han ikke fikk nødvendig hjelp for sine psykiske vansker.

 • av Wasim Riaz
  DEL
  Sølv til Sporveien i EM i digital kommunikasjon
  De nye trikkene er foreløpig ikke satt ut i ordinær trafikk, men Sporveien får ros for hvordan disse ble lansert under pandemien.
  De nye trikkene er foreløpig ikke satt ut i ordinær trafikk, men Sporveien får ros for hvordan disse ble lansert under pandemien. Foto: Lise Åserud, NTB

  Sporveien tok sølv i kategorien innovasjon i den internasjonale konkurransen digital kommunikasjon (DCA) 2021. Dette for lanseringen av Oslo nye trikker.

  De nye trikkene skal etter planen fases inn i trafikk i årene frem til 2024.

  Den første av de 87 nye trikkene ble vist frem i et digitalt arrangement for hele byen i oktober i fjor. Pandemien gjorde det umulig å samle store menneskemengder til et tradisjonelt lanseringsarrangement.

  I den digitale lanseringen ble det tatt i bruk teknologi som er mye brukt blant annet i mobilspill og aldri tidligere brukt i arrangementer. Det var også en rekke aktiviteter i sosiale medier innbyggerne kunne engasjere seg i. Mer enn 40.000 deltok digitalt på selve lanseringsarrangementet, og til sammen nådde Sporveien ut til nærmere 300.000 med de ulike aktivitetene.

  Utmerkelsen henger høyt og er en stor inspirasjon for oss i det videre arbeidet med kommunikasjon og merkevarebygging i Sporveien, sier Torgeir Kristiansen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

 • av NTB
  DEL
  Over 1000 koronadødsfall på et døgn i Russland

  Det ble onsdag registrert 1028 koronadødsfall i løpet av et døgn i Russland. Det markerer nok en dyster rekord for det hardt rammede landet.

  Det ble registrert 34.074 nye smittede samme døgn.

  President Vladimir Putin vil trolig onsdag ta stilling til et regjeringsforslag om å innføre en landsomfattende friuke i slutten av måneden for å dempe koronasmitten. Ellers har det ikke vært noen store, landsomfattende koronarestriksjoner.

  Kun 35 prosent av russerne er fullvaksinert. Myndighetene har forsøkt å øke vaksinasjonsgraden gjennom ulike tiltak, men det er stor vaksineskepsis i landet.

  De offisielle tallene på koronadødsfall hittil i landet ligger på 226.353.

 • av NTB
  DEL
  118 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus

  Onsdag var 118 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på 17 pasienter fra dagen før.

  16 av pasientene får respiratorbehandling, og 29 ligger på intensivavdeling.

  Det er to færre på respirator og én færre på intensivavdeling enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt onsdag.

  74 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sørøst, 26 er innlagt i Helse nord, tolv er innlagt i Helse Midt-Norge, og seks er innlagt i Helse vest.

  22 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sørøst, seks er innlagt hos Helse nord, og én er innlagt hos Helse Midt-Norge.

  Siden februar i fjor har 197.504 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser onsdagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

 • av Hans Marius Tonstad
  DEL
  Dronning Elizabeth sykmeldt

  Storbritannias dronning Elizabeth (95) følger det medisinske rådet fra legene sine om å hvile noen dager, melder Buckingham Palace.

  Hun må hvile av helsemessige årsaker, opplyser det britiske hoff.

  Dronningen blir dermed nødt til å avlyse flere planlagte oppdrag, blant annet en tur til Nord-Irland onsdag, skriver Sky News.

  (NTB)

 • av NTB
  DEL
  Tysklands sentralbanksjef går av

  Sjefen for den tyske sentralbanken, Jens Weidmann, trekker seg fra jobben han har hatt i ti år.

  Weidmann har bedt president Frank-Walter Steinmeier om å få tre av fra nyttår. Han sier i et brev til staben sin at han synes ti år er nok som sentralbanksjef.

  I løpet av de ti årene han har styrt sentralbanken, har Europa og Tyskland vært gjennom finanskrise, gjeldskrise og koronapandemi.

  Han har selv ofte kritisert Den europeiske sentralbanken (ESB) for å ha hatt en for løs pengepolitikk.