Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Kommunestreiken trappes opp – Unio tar ut rundt 2000 nye medlemmer
03. juni kl 15:34av NTB
DEL
Forhandlingsleder Steffen Handal i Unio bekrefter at kommunestreiken trappes opp ytterligere fra og med tirsdag.
Forhandlingsleder Steffen Handal i Unio bekrefter at kommunestreiken trappes opp ytterligere fra og med tirsdag. Foto: Terje Pedersen, NTB

Forhandlingsleder Steffen Handal bekrefter overfor NTB at streiken blir trappet opp fra og med tirsdag. Da tas rundt 2000 nye medlemmer ut.

Det var Bergensavisen som først meldte om at 221 nye medlemmer tas ut i streik i Bergen.

Streiken har vart siden 27. mai og omfatter allerede 22.667 Unio-medlemmer, hvorav 1891 i Oslo. Medlemmene som er tatt ut i streik, er lærere og helsearbeidere.

Unio sendte varsel om streikeuttak torsdag ettermiddag. Opptrappingen rammer kommunene der det allerede er medlemmer som er tatt ut i streik.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Ingen pågrepet etter knivdrap i Asker
  Politiet rykket ut til en knivstikking fredag ettermiddag. Offeret døde.
  Politiet rykket ut til en knivstikking fredag ettermiddag. Offeret døde. Foto: Hans O. Torgersen

  En ung mann ble knivstukket og drept i Åros i Asker kommune i Viken fredag ettermiddag. Lørdag jakter politiet fremdeles på den antatte gjerningsmannen.

  Ingen er ennå pågrepet i saken, opplyser krimvakten i Oslo politidistrikt til NTB lørdag morgen.

  Det var klokken 12.34 fredag at politiet mottok melding om hendelsen, som politiet tror var en slåsskamp mellom to personer. Det ble gjennomført livreddende arbeid på stedet, men livet sto ikke til å redde, og den unge mannen ble erklært død.

  Politiet har beslaglagt en kniv som ble funnet ved åstedet. Politiet mener det er en relasjon mellom de to mennene.

  Les mer: Døde etter knivstikking

 • av NTB
  DEL
  Annenhver motorsykkel bråker ulovlig høyt
  Det er et samfunnsproblem med mange motorsykler på norske veier med et ulovlig høyt støynivå, ifølge en inspektør i Statens vegvesen.
  Det er et samfunnsproblem med mange motorsykler på norske veier med et ulovlig høyt støynivå, ifølge en inspektør i Statens vegvesen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  Nesten halvparten av alle motorsykler bråker ulovlig høyt, ifølge Statens vegvesen.

  – Det har vært en eksplosjon. Det er et problem i samfunnet i dag med støyende motorsykler til alle døgnets tider, sier inspektør Birger Lønne i Statens vegvesen til NRK.

  46 prosent av motorsyklene som Statens vegvesen har kontrollert i år, hadde et støynivå over det som er lov.

  Én av åtte kontrollerte MC-førere har hittil i år fått bruksforbud som følge av det ulovlig høye støynivået, noe som er fem ganger mer enn i 2017.

  – Har man et kjøretøy, må man holde seg til det lovverket sier, sier Lønne.

 • av NTB
  DEL
  KrF-veteran: Vi må akseptere dagens abortlov
  – Jeg mener partiet må si at vi må akseptere den loven som er i dag, sier Torhild Bransdal (KrF) til Vårt Land.
  – Jeg mener partiet må si at vi må akseptere den loven som er i dag, sier Torhild Bransdal (KrF) til Vårt Land. Foto: Vidar Ruud / NTB

  KrF-nestor Torhild Bransdal fra Agder tar oppgjør med eget partis linje om abort. – KrF må tale tydelig om at de ikke vil røre dagens abortlov, mener hun.

  Nå kaster KrFs sentralstyremedlem og avtroppende stortingsrepresentant fra Agder en brannfakkel inn i debatten om hvordan KrF skal reise seg igjen.

  – Jeg mener partiet må si at vi må akseptere den loven som er i dag, sier Bransdal til Vårt Land.

  – Vi må vise at vi er på lag med de kvinnene som må ta de vanskelige valgene. Det gjør vi best ved å si at vi motvillig aksepterer dagens lov og vil jobbe ut fra den, for da vet folk hva de har å forholde seg til, sier hun.

 • av NTB
  DEL
  Taliban får trolig ikke taletid i FN
  Det er fortsatt Afghanistans sittende FN-ambassadør Ghulam Isaczai som ifølge FN skal holde landets hovedinnlegg på FNs hovedforsamling. Taliban har krevd å få taletid på høynivåuken i FN, noe det etter alt å dømme ikke får. Foto: Manuel Elías / FN via AP / NTB
  Det er fortsatt Afghanistans sittende FN-ambassadør Ghulam Isaczai som ifølge FN skal holde landets hovedinnlegg på FNs hovedforsamling. Taliban har krevd å få taletid på høynivåuken i FN, noe det etter alt å dømme ikke får. Foto: Manuel Elías / FN via AP / NTB

  Taliban ba om å få tale til verdenslederne i FNs hovedforsamling, men det er det ganske sikkert at islamistgruppen ikke får, ifølge FN.

  Gruppen, som tok over makten i Afghanistan i midten av august, har utfordret akkrediteringen til landets sittende FN-ambassadør Ghulam Isaczai.

  Taliban har bedt om å få representere landet på FNs høynivåuke, som begynte tirsdag og avsluttes mandag. Afghanistans representant er siste taler ut i hovedforsamlingen.

  FNs talsperson Stephane Dujarric sier at det per fredag er Afghanistans sittende FN-ambassadør Ghulam Isaczai, som representerer tidligere president Ashraf Ghanis kastede regjering, som er oppført som taler.

  Hovedgrunnen er at komiteen som bestemmer i konflikter om lands akkreditering, ikke har møttes, og trolig ikke kommer til å gjøre det i helgen.

  Komiteens talsperson Monica Grayley sa onsdag at de skal møtes i november og at det kommer en avgjørelse etter hvert.

 • av NTB
  DEL
  Prins Andrew aksepterer at han er saksøkt for seksuelle overgrep
  Prins Andrew gikk først til motangrep mot Virginia Giuffre, som har saksøkt ham for seksuelle overgrep, men anerkjenner nå at han er saksøkt for seksuelle overgrep i en sak i USA.
  Prins Andrew gikk først til motangrep mot Virginia Giuffre, som har saksøkt ham for seksuelle overgrep, men anerkjenner nå at han er saksøkt for seksuelle overgrep i en sak i USA. Foto: Steve Parsons / AP / NTB

  Storbritannias prins Andrew (61) har godtatt at han har blitt saksøkt i USA for seksuelle overgrep, viser rettsdokumenter.

  Andrew har hevdet at søksmålet ikke ble forkynt for ham på korrekt vis, da det levert til prinsens hjem i Windsor i England 27. august. Det ble deretter overlevert til hans advokat i USA i starten av denne uken.

  Prinsens advokat og anklager Virginia Guiffre har nå blitt enige om at varselet trådte i kraft fra 21. september, ifølge rettspapirer i New York.

  Søksmålet gjelder forhold 20 år tilbake i tid, da Guiffre var 17 år og mindreårig i henhold til amerikansk lov. Giuffre sier hun ble «lånt ut» til prinsen for sex av den amerikanske finansmannen Jeffrey Epstein, som var en god venn av prinsen, og som begikk selvmord i et fengsel i New York i 2019 mens han ventet på å bli stilt for retten for menneskehandel og overgrep mot mindreårige.

  Hun sier hun ble utnyttet av prinsen både i Epsteins millionbolig på Manhattan, på hans private øy i Karibia og hjemme hos Epsteins venninne Ghislaine Maxwell i London. Maxwell sitter varetektsfengslet, også hun tiltalt for menneskehandel.

 • av NTB
  DEL
  Ingen pågrepet etter mobilran i Oslo sentrum

  En mann i 40-årene ble like før klokken 3 natt til lørdag truet med kniv og fraranet mobiltelefonen i Spikersuppa i Oslo sentrum.

  Politiet opplyser at de er på utkikk etter fem unge menn som stakk fra stedet til fots i retning Nationaltheatret og Slottet etter ranet.

  – Ransofferet ble ikke fysisk skadd, men er preget etter å ha blitt truet med kniv. Vi leter etter fem unge menn, kanskje i starten av 20-årene. Ifølge fornærmede skal de være afrikanere eller mørkhudet, forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

  Like før klokken 4 melder politiet at de har anholdt fem personer ved Rådhusplassen, men de klarte ikke å knytte de fem til ranet.

  – Men to av dem blir anmeldt for besittelse av narkotika, én for bæring av kniv, og alle fem blir bortvist fra området, opplyser politiet.

 • av NTB
  DEL
  Fellesforbundet vil kjempe for videre oljeleting
  Forbundsleder i Fellesforbundet Jørn Eggum gjør det klart at noe kompromiss med SV om oljeleting er uaktuelt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
  Forbundsleder i Fellesforbundet Jørn Eggum gjør det klart at noe kompromiss med SV om oljeleting er uaktuelt. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, vil ikke høre snakk om letestans på norsk sokkel og har ingen tro på at SV vil få gjennomslag i oljepolitikken.

  SV gikk til valg på å stanse all leting etter ny olje og gass, men både Ap og Sp vil fortsette leteaktiviteten. Gir de etter, vil de få Eggum og Fellesforbundet på nakken, skriver Dagsavisen.

  Eggum og Fellesforbundet vil absolutt ikke ha et kompromiss der det bare åpnes for leting etter olje og gass i de såkalte modne områdene på sokkelen.

  Eggum sitter i Aps sentralstyre og har stor innflytelse når det gjelder utformingen av oljepolitikken til partiet.

  – For våre medlemmer i leverandørindustrien og på de store offshoreverftene, er det ingen stor forskjell på om man går inn for en sluttdato eller sier nei til ny leting. Det betyr egentlig skitt det samme. Sier du nei til leting, sender du samtidig ut et politisk signal om at det er over på norsk sokkel. Uten leting finner du ingenting, og uten funn er det ingenting å bygge ut for denne industrien, sier han.

 • av NTB
  DEL
  Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Østerdalen

  En mann er alvorlig skadd i frontkollisjon mellom en personbil og en trailer på riksvei 3 ved Lonåsen i Tynset kommune i Østerdalen.

  Politiet fikk melding om ulykken som skjedde i en 80-sone, tre minutter etter midnatt natt til lørdag.

  Føreren av personbilen satt fastklemt, men ved 1.30-tiden opplyser politiet at han er fløyet i luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim.

  – Vi har fått opplyst at han er alvorlig skadd, men at det ikke står om livet, forteller operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB.

  Riksvei 3 har vært stengt i begge retninger forbi ulykkesstedet siden midnatt.

  – Krimteknikere er på stedet nå, og vi regner med at veien åpner utpå morgenkvisten lørdag, sier operasjonslederen.

 • Hans O Torgersen
  DEL
  Fri etter tre år: Canada lar Huawei-sjef reise hjem til Kina
  Meng Wanzhou forlater huset i Vancouver, der hun har sittet tre år i husarrest, for å reise til et rettslokale tidligere fredag.
  Meng Wanzhou forlater huset i Vancouver, der hun har sittet tre år i husarrest, for å reise til et rettslokale tidligere fredag. Foto: Taehoon Kim/Reuters/NTB

  En canadisk dommer signerte fredag dokumentene som gjør at Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, løslates etter nesten tre års husarrest. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

  Det skjer etter at USA ikke lenger krever henne utlevert, siktet for bankbedrageri og brudd på amerikanske sanksjoner mot Iran. Hun har hele tiden sagt at hun er uskyldig og at saken er politisk motivert, skriver NTB.

  Tidligere fredag ble det holdt et rettsmøte om Mengs sak i New York. Her opplyste USAs justisdepartement at de hadde inngått en avtale med henne.

  Meng har gått med på å ikke bestride amerikanske myndigheters fremstilling av enkelte fakta som er beskrevet i et dokument som ennå ikke er offentliggjort.

  Overholder hun avtalen, vil anklager om bedrageri bli droppet. USA trekker i samme avtale kravet om at hun skal utleveres fra Canada.

  Meng ble pågrepet i Canada i 2018 på grunn av en utleveringsbegjæring fra USA.

  Meng er Huaweis finansdirektør og datter av den kinesiske telekom-gigantens grunnlegger Ren Zhengfei.

  Pågripelsen og varetektsfengslingen av Meng har bidratt til å forverre forholdet mellom Canada og Kina.

 • av NTB
  DEL
  Mistenkt pågrepet for knivstikking i Elverum

  En person er pågrepet, mistenkt for å ha knivstukket en annen person utenfor Amfi Elverum fredag kveld. Tre andre personer er anholdt.

  Den pågrepne er i slutten av tenårene. Skogheim forteller at tre andre personer også er anholdt, med bakgrunn i at det kan være én til som var involvert i hendelsen på kjøpesenteret.

  Politiet fikk meldingen klokken 18.45. Den skadede er kjørt til sykehus. Vedkommende var da bevisst.

 • av NTB
  DEL
  Aktivister pågrepet i Russland

  Russisk politi har pågrepet flere aktivister fra opposisjonen i forkant av en demonstrasjon som er planlagt mot valget sist helg.

  Politikere fra Kommunistpartiet mener de ble snytt for seieren på grunn av omfattende valgfusk og planlegger en demonstrasjon lørdag der de krever at stemmene må telles på nytt.

  Partiet opplyser at sivilkledd politi omringet partihovedkvarteret fredag og pågrep flere personer, melder Reuters. Det er ikke kjent hvor mange som er pågrepet.

 • av NTB
  DEL
  Kollisjon mellom trikk og ambulanse i Oslo
  Foto: Anna Strøm-Gundersen

  Nødetatene rykket ut på melding om en kollisjon mellom en trikk og en ambulanse i krysset mellom Toftes gate og Sannergata i Oslo fredag kveld.

  Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt sier til NTB at det er store materielle skader på ambulansen, men at det ikke er snakk om personskade.

  Ambulansen hadde ingen pasienter med seg, og passasjerene om bord i trikken meldes å være uskadet.

  – Det ser ut til å ha skjedd i lav hastighet, hvilket kan tyde på at ambulansen ikke har vært i oppdrag, sier Gulbrandsen.

  Han sier trikken må undersøkes før den eventuelt kan tas inn i trafikk igjen.

  – Det er ikke meldt om store skader på trikken, og i og med at det var lav hastighet, kan dette skje raskt, men vi må undersøke først, sier Gulbrandsen.

  Veien er stengt inntil videre mens nødetatene jobber på stedet.

 • av NTB
  DEL
  Innstilte fly etter nytt vulkanutbrudd på La Palma
  En politimann beordrer pressefolk bort fra vulkanen på La Palma på Kanariøyene. Et nytt utbrudd fredag førte til at en rekke flygninger ble innstilt. Foto: AP / NTB
  En politimann beordrer pressefolk bort fra vulkanen på La Palma på Kanariøyene. Et nytt utbrudd fredag førte til at en rekke flygninger ble innstilt. Foto: AP / NTB

  Et nytt vulkanutbrudd på den spanske kanariøya La Palma har ført til at flere fly til og fra øya er innstilt fredag kveld, opplyser flyplassmyndighetene.

  Flere flyselskap har besluttet å la flyene stå på bakken etter at vulkanen igjen begynte å spy ut tykke askeskyer etter det nye utbruddet.

  Elver av lava har i flere dager strømmet nedover åssidene og ødelagt hundrevis av hus på den spanske kanariøya La Palma. Fredag ble flytrafikken stanset. Foto: AP / NTB
  Elver av lava har i flere dager strømmet nedover åssidene og ødelagt hundrevis av hus på den spanske kanariøya La Palma. Fredag ble flytrafikken stanset. Foto: AP / NTB

  Det er første gang siden utbruddet startet søndag, at fly er blitt innstilt. Så langt er nærmere 400 bolighus ødelagt, og over 6.000 av øyas om lag 80.000 innbyggere er evakuerte.

  Det er ikke klart når flyvningene vil bli gjenopptatt.

 • av NTB
  DEL
  En knivstukket utenfor kjøpesenter i Elverum

  Politiet har rykket ut på melding om en voldshendelse utenfor Amfi Elverum. En person er knivstukket, og politiet leter etter gjerningspersonen.

  Politiet fikk meldingen klokken 18.45.

  – Den knivstukne er tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til sykehus. Var våken og bevisst. Politiet etterforsker saken videre, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

  Operasjonsleder Ole-Erik Løkker Skogheim sier til NTB at han ikke vet mer om skadeomfanget.

  – Det har vært to personer involvert her, en gjerningsperson og en fornærmet som er knivstukket. Nå jobber vi videre med etterforskning og etterretning, sier han.

  Han sier den antatte gjerningspersonen fortsatt er på frifot.

  – Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med vedkommende så vi får etterforsket saken, sier operasjonslederen.

  Han kjenner ikke til bakgrunnen for hendelsen. Innledningsvis meldte politiet at de to «barket sammen», men ifølge operasjonslederen fremstår det nå mer som ensidig vold.

  – Det fremstår mer og mer klart at det dreier seg om knivstikking, sier han.

  Politiet jobber nå videre med avhør av vitner samtidig som de søker aktivt etter gjerningspersonen.

 • av NTB
  DEL
  LO varsler kraftig opptrapping av kulturstreiken
   LO-leder Peggy Hessen Følsvik møter streikevakter ved Nationaltheatret, Det norske teateret og Den Norske Opera. Foto: Terje Pedersen / NTB
  LO-leder Peggy Hessen Følsvik møter streikevakter ved Nationaltheatret, Det norske teateret og Den Norske Opera. Foto: Terje Pedersen / NTB

  Dersom den tvungne meglingen 30. september ikke fører frem, vil LO Stat ta ut ytterligere 249 kulturansatte i streik.

  Den 30. september vil konflikten ha vart i fire uker.

  – Vi håper alltid på en løsning og jobber for å få arbeidsgiverne til å gå inn i reelle forhandlinger om kjønnsnøytrale og livsvarige pensjonsytelser. Vi har løsningen, men arbeidsgiverne nekter å lytte, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder, i en pressemelding.

  En opptrapping av streiken innebærer at ytterligere ni tas ut i streik ved Den Nationale Scene. 51 tas ut ved Den Norske Opera og Ballett, 16 ved Det Norske Teatret, 25 ved Nationaltheatret, 35 i Kilden-Kristiansand Symfoniorkester, og 26 ved Kilden Teater og Konserthus.

  I tillegg tas 22 ut ved Trøndelag Teater, 16 ved Oslo Nye Teater, 14 ved Hålogaland Teater, 7 ved Teater Innlandet, 11 ved Carte Blanche, 5 ved Det Vestnorske Teateret og 12 ved Turneteatret i Trøndelag.

  I alt vil dermed 805 kulturansatte være i streik fra 1. oktober dersom meglingen ikke fører frem.

 • av NTB
  DEL
  FN: Nesten 800 døde mens de prøvde å nå Kanariøyene
  De første åtte månedene av året døde 785 migranter i forsøket på å nå Kanariøyene. Arkivfoto: Javier Bauluz / AP / NTB
  De første åtte månedene av året døde 785 migranter i forsøket på å nå Kanariøyene. Arkivfoto: Javier Bauluz / AP / NTB

  De første åtte månedene i år døde 785 migranter og flyktninger i forsøket på å nå Kanariøyene. Det er over det dobbelte sammenlignet med samme periode i 2020.

  Blant de døde var 177 kvinner og 50 barn, opplyser Den internasjonale migrantorganisasjonen (IOM) fredag.

  Den verste måneden var august der 379 omkom i forsøket på å krysse havet fra nordvestkysten av Afrika til Europa.

  Antall døde fra januar til august er allerede det høyeste tallet man har sett siden man begynte å registrere dette i 2014. I år 2020 ble det registrert 320 dødsfall blant migranter og flyktninger som reiste fra Afrika til Kanariøyene.

  Totalt har 9.386 migranter kommet sjøveien til Spania i løpet av de første åtte månedene i år. Det er en økning på 140 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier IOM.

 • av NTB
  DEL
  FN: Over 400 milliarder dollar til fornybar energi

  Myndighetene i en rekke land samt privat sektor har forpliktet seg til å bruke over 400 milliarder dollar på fornybar energi under et FN-toppmøte.

  Under fredagens møte ba FN om en raskere innsats for å avverge katastrofale klimaendringer.

  Forpliktelsene til disse utgiftene inkluderer prosjekter som skal utvide tilgangen til elektrisitet i utviklingsland, øke ren matlagingsteknologi og å forbedre effektiviteten man får fra energi.

  Alt dette er en del av arbeidet for å avkarbonisere energisystemet, sier FN.

 • av Siril Thesen
  DEL
  Foreslo lavere politikerlønninger – nedstemt
  Oslo-ordfører Marianne Borgen
  Oslo-ordfører Marianne Borgen Foto: Hanna Johre / NTB

  Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) foreslo saftige kutt i lønnen til Oslos heltidspolitikere under onsdagens bystyremøte. Det gikk ikke bystyret med på, skriver Avisa Oslo.

  Et av forslagene var at byrådsleder og ordfører skal tjene 1,7 ganger gjennomsnittslønnen i Norge i foregående år, noe som ville tilsvart 965.000 kroner og en nedgang på 32 prosent.

  MDG har også programfestet et ønske om gjennomgang av politikerlønninger, og Borgens forslag fikk støtte av gruppeleder Eivind Trædal (MDG).

  Rødts Ylva Holm Thorsteinson mente SV og MDGs kuttforslag ikke var gode nok.

  Det var ingen som tok til orde for å argumenterte imot forslaget, men det var kun MDG, SV, Rødt, SP og den uavhengige representanten som stemte for i bystyret. Forslaget ble dermed forkastet.

  – Leit, kommenterte Marianne Borgen, som advarte mot for stor avstand mellom lønnen til folk flest og politikerne.

 • av NTB
  DEL
  Kilder: Over 140 drept under kamper i Jemen

  Over 140 mennesker er drept i kamper om Marib-provinsen i Jemen denne uken, opplyser kilder i militæret og helsevesenet.

  Både opprørere og styrker knyttet til den internasjonalt anerkjente regjeringen i Jemen er blant de drepte, opplyser kilder til nyhetsbyrået AFP.

  Minst 51 er lojalister som ble drept i sammenstøt i den sørlige provinsen Shabwah. 93 er houthi-opprørerne, og mange døde under luftangrep, ifølge kildene.

  Tjenestemenn sier til AFP at houthiene har rykket fremover og tatt kontroll over fire distrikter, et i Marib-provinsen og tre i Shabwah-provinsen, på kort tid.

  Krigen i Jemen mellom houthi-opprørerne og den saudiledede koalisjonen har pågått siden 2015. Koalisjonen støtter den internasjonalt anerkjente regjeringen. Konflikten har ført til verdens verste humanitære krise, ifølge FN.

 • av NTB
  DEL
  FN: Krigen i Syria har kostet over 350.000 liv
  FNs høykommissær for menneskeretter, Michelle Bachelet, la fredag fram nye tall for dødsofre i den ti år lange krigen i Syria. Ifølge rapporten er over 350.000 mennesker bekreftet drept, men det er en underrapportering. Det reelle tallet er langt høyre, sier hun. Foto: AP / NTB
  FNs høykommissær for menneskeretter, Michelle Bachelet, la fredag fram nye tall for dødsofre i den ti år lange krigen i Syria. Ifølge rapporten er over 350.000 mennesker bekreftet drept, men det er en underrapportering. Det reelle tallet er langt høyre, sier hun. Foto: AP / NTB

  Krigen i Syria har kostet minst 350.209 mennesker livet. Men det reelle tallet er høyere, fastslår FN i sin første rapport på sju år om antall ofre i krigen.

  De 350.209 ofrene som er bekreftet i rapporten, er mennesker som FN har klart å finne fulle navn på og fått opplysninger om hvor og når ble drept i perioden mars 2011 til mars 2021, skriver Reuters.

  – Men det reelle tallet er langt høyere, sier Michelle Bachelet, FNs høykommissær for menneskerettigheter, fredag.

  Tallet omfatter både stridende og sivile, og ifølge rapporten var hvert 13. dødsoffer en kvinne eller et barn.