Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  MDG utelukker samarbeid med Høyre i Oslo

  Sirin Stav, som leder Oslo MDGs bystyregruppe, informerte søndag gruppeleder Anne Haabeth Rygg i Høyre om at MDG ikke ønsker noe samarbeid med Høyre i Oslo.

  Stav ga den samme beskjeden til ordfører Marianne Borgen (SV) før helgen, opplyser byrådssekretær for miljø og samferdsel Stian Bjørnøy (MDG) til NTB.

  – Et samarbeid med Høyre og Frp i Oslo er helt uaktuelt. Både i Oslo og regjering har Høyre kjempet mot mye av den grønne politikken vi har ført i Oslo de siste årene, sier Sirin Stav.

  Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) sier søndag kveld til NTB at det ikke er skjedd noe nytt i byrådssamtalene i løpet av helgen.

  Hun har nå invitert Høyres gruppeleder i Oslo, Anne Haabeth Rygg, til en samtale mandag.

  Les mer om denne saken her.

 • av NTB
  DEL
  70-åring frifunnet for menneskehandel i Lime-saken

  En 70 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett frifunnet for menneskehandel i Lime-saken. Det er den første dommen etter lagmannsrettens behandling.

  Tolv personer tilknyttet lavpriskjeden ble i Oslo tingrett dømt for menneskehandel i 2015, blant dem 70-åringen. Han er nå frikjent av Borgarting lagmannsrett, melder TV 2.

  Ifølge påtalemyndigheten medvirket han til menneskehandel ved å være en viktig betrodd for hovedtiltalte Sajjad Hussain.

  70-åringen ble dømt til fengsel i to år og ni måneder i tingretten, mens Hussain fikk en straff på ni år. Hussain sier til TV 2 at han nå håper at også han blir frifunnet.

  Saken mot 70-åringen ble behandlet separat på grunn av helseproblemer.

 • av NTB
  DEL
  De konservative tar ledelsen i fransk regionalvalg
  Marine Le Pen sammen med sin partifelle Steeve Briois etter å ha avlagt stemme i Henin-Beaumont i Nord-Frankrike søndag. Foto: AP / NTB
  Marine Le Pen sammen med sin partifelle Steeve Briois etter å ha avlagt stemme i Henin-Beaumont i Nord-Frankrike søndag. Foto: AP / NTB

  De konservative Republikanerne ligger an til å vinne første runde i regionalvalget i Frankrike, foran høyrepopulistene, ifølge de første resultatene.

  Marine Le Pens Nasjonal samling ser ut til å ha gjort det dårligere enn ventet i viktige områder, viser de første resultatene etter at valglokalene hadde stengt søndag.

  46 millioner mennesker er stemmeberettiget i valget. Valgdeltagelsen kan bli rekordlav, for klokken 17 hadde under 27 prosent av de stemmeberettigede møtt opp.

  Meningsmålinger hadde i forkant av valget antydet at Nasjonal samling kunne få rundt 25 prosent av stemmene.

  Valget avgjøres med en andre omgang 27. juni.

 • av NTB
  DEL
  EU: Rykker stadig nærmere berging av Iran-avtalen

  Diplomatene som forsøker å puste liv i atomavtalen mellom Iran og stormaktene, melder om fremgang etter nye samtaler i Wien.

  Nå er det ifølge diplomatene opp til regjeringene i de involverte landene å ta politiske beslutninger.

  – Vi er nærmere en avtale, men vi er ennå ikke helt der, sier EU-utsendingen Enrique Mora, som leder forhandlingene.

  Den sjette runden med samtaler mellom Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Iran gikk av stabelen søndag.

  Målet er å bringe USA tilbake til den internasjonale atomavtalen som i 2015 ga internasjonalt innsyn i, og legger sterke begrensninger på, Irans atomprogram. Til gjengjeld ble økonomiske sanksjoner mot Iran opphevet.

 • av NTB
  DEL
  Person knivstukket i slåsskamp i Trondheim

  En person er fraktet til sykehus etter å ha blitt knivstukket i en slåsskamp på Sverresborg i Trondheim. Politiet har kontroll på en mistenkt mann.

  AMK varslet politiet om slagsmålet klokken 18.57.

  – Vi fikk da beskjed om at en person var knivstukket i skulderen, og at det hadde vært fire personer involvert i slagsmålet. Vi bevæpnet oss og rykket ut, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik i politiet i Trøndelag til NTB.

  Da politiet kom til stedet, fikk de raskt kontroll på en mann de mistenker for å være gjerningspersonen.

  – Vi har ikke noen informasjon om tilstand. Det pågår også helsehjelp på en annen person på stedet, mens vi undersøker hva som har skjedd, sier Gaasvik.

  Politiet opplyser at informasjonen de har, foreløpig tyder på at de involverte personene kjente hverandre fra før.

 • av NTB
  DEL
  Ni barn omkom i trafikkulykke i Alabama

  Ti mennesker, blant dem ni barn, mistet livet da to kjøretøy kolliderte under kraftig uvær i den amerikanske delstaten Alabama, opplyser lokale myndigheter.

  Årsaken til ulykken var trolig vannplaning, opplyser tjenestemannen Wayne Garlock i Butler County søndag.

  Et ukjent antall personer ble også skadet i ulykken, som skjedde lørdag.

  Nettavisen AL.com skriver at åtte barn mistet livet i det ene kjøretøyet, som tilhørte en organisasjon som driver fosterhjem for jenter rammet av omsorgssvikt.

  En far og ei ni måneder gammel jente mistet livet i det andre kjøretøyet.

 • av Øystein Tronsli Drabløs / NTB
  DEL
  Regjeringen vil gi hyttefolkets helseregning til hjemkommunen
  Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland mener at velferdstjenester skal betales av den kommunen folk skatter til. Foto: Terje Pedersen / NTB
  Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland mener at velferdstjenester skal betales av den kommunen folk skatter til. Foto: Terje Pedersen / NTB

  Distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) mener at hjemkommunen må betale en større del av regningen nå som folk tilbringer mer tid på hytta.

  – Etter pandemien ser vi at folk bruker hytta si på en annen måte. De er der mye mer enn før, sier Helleland til NRK.

  Dersom du oppholder deg på hytta i en annen kommune, har du rett på de samme helsetjenestene som i hjemkommunen.

  – Jeg mener at velferdstjenester skal betales av den kommunen du skatter til, sier hun.

  Forslaget møtes ikke med begeistring hos ordførerne i hverken hyttekommunen Øyer eller i Bærum, der det bor mange hytteeiere.

 • av NTB
  DEL
  Ettersøkt belgisk soldat funnet død
  Belgiske soldater på vei inn i nasjonalparken Hoge Kempen 21. mai under jakten på den væpnede soldaten i Maasmechelen i Belgia. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB
  Belgiske soldater på vei inn i nasjonalparken Hoge Kempen 21. mai under jakten på den væpnede soldaten i Maasmechelen i Belgia. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB

  Belgiske myndigheter har funnet liket av en høyreekstrem soldat som belgisk politi og forsvar har jaktet på i ukevis.

  Den døde mannen ble funnet av forbipasserende i en skog i Dilsen-Stokkem nær grensen til Nederland, opplyser den føderale påtalemyndigheten søndag.

  Den foreløpige etterforskningen tyder på at det dreier seg om den antatt høyreekstremistiske soldaten Jürgen Conings. Jakten på 46-åringen ble innledet 17. mai, da han ifølge politiet stjal tunge våpen fra en militærbase.

  – Dødsårsaken er sannsynligvis selvmord ifølge foreløpige funn, sier påtalemyndigheten ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Belgias forsvarsminister og forsvarssjef bekreftet i en felles uttalelse samme kveld at det dreier seg om den antatte høyreekstremistiske soldaten Jürgen Conings. Det skriver NTB klokken 18:48.

 • av Pål Vegard Hagesæther
  DEL
  Russlands ambassadør på vei tilbake til USA

  Den russiske ambassadøren Anatolij Antonov ga uttrykk for optimisme da han satte seg på flyet for å dra tilbake til USA.

  De to landene kalte hjem sine respektive ambassadører tidligere i år. Antonov dro tilbake til Russland etter at Joe Biden hadde sagt seg enig i at Vladimir Putin er «en morder».

  Litt senere ble også USAs ambassadør til Russland, John Sullivan, kalt hjem. Men på onsdagens toppmøte mellom Biden og Putin ble de enige om å gjenopprette mer normale diplomatiske forbindelser.

  (NTB)

 • av Pål Vegard Hagesæther
  DEL
  Turfølge funnet i Sirdal

  De to kvinnene i 60-årene ble søndag ettermiddag funnet, etter at det samme morgenen ble iverksatt en søk- og redningsaksjon i Sirdal.

  Politiet opplyser på Twitter at de to kvinnende ble funnet av redningshelikopteret.

  Det var søndag morgen politiet fikk inn en melding om at to turgåere var savnet i Rosskreppfjorden. Ifølge politiet hadde den ene kvinnen en skade i foten. Begge kvinnene er fjellvant og var godt utrustet.

  (NTB)

 • av NTB
  DEL
  Redningsaksjon i Sirdal

  Det er blitt iverksatt en søk- og redningsaksjon i Sirdal, etter to kvinner som befinner seg i området Rosskreppfjorden.

  Ifølge politiet i Sørvest har den ene kvinnen en skade i foten. Søk med luftambulanse har ikke gitt resultater.

  – Mannskap fra frivillige organisasjoner er kalt ut sammen med ressurser fra politiet og redningshelikopter fra Sola, skriver politiet på Twitter.

 • av NTB
  DEL
  Reineiere så bjørn angripe flokken

  Lørdag gikk en bjørn til angrep på en reinflokk i Jergul i Karasjok. En reinkalv er til nå funnet død.

  – Vi har opplevd at bjørn har gått til angrep på flokken tidligere, men dette er første gang vi har sett det med egne øyne, sier reineier Anders Nils Klemetsen Eira til iFinnmark.

  Det var lørdag ettermiddag at reinbeitedistriktet var ute ved Jergul i Karasjok kommune for å klargjøre kalvene i flokken da de plutselig så bjørnen komme byksende inn i reinflokken.

  Reineierne har til nå funnet en død kalv etter angrepet, men de tror ikke det er den eneste.

  Foreløpig er det ikke avklart om det blir gitt fellingstillatelse på bjørnen i Karasjok.

  Lørdag ble det gitt fellingstillatelse på til sammen tre bjørner i kommunene Bardu, Gratangen, Salangen og Lavangen i Troms etter at et titalls sauer er funnet døde de siste ukene, melder NRK.

 • av NTB
  DEL
  Israel: Valget i Iran bør uroe verden
  Israel sier at Ebrahim Raisis valgseier i Iran bør bekymre det internasjonale samfunnet, fordi Raisi angivelig har forpliktet seg til å utvikle landets atomprogram. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB
  Israel sier at Ebrahim Raisis valgseier i Iran bør bekymre det internasjonale samfunnet, fordi Raisi angivelig har forpliktet seg til å utvikle landets atomprogram. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

  Det internasjonale samfunnet bør være bekymret etter at Ebrahim Raisi vant valget i Iran, ifølge Israel. Årsaken er hans forpliktelse til atomprogrammet.

  Raisi er nemlig forpliktet til et militært atomprogram som er i «hurtig fremgang». Hans valgseier har tydeliggjort «Irans sanne ondskapsfulle intensjoner, og bør vekke sterk bekymring hos det internasjonale samfunnet», tvitrer talsmann Llor Haiat for det israelske utenriksdepartementet.

  Etter valget fredag sa han at Iran har «valgt sin mest ekstremistiske president til nå».

  Israel er sterke motstandere av atomavtalen med Iran, som gjorde at erkefienden fikk mindre sanksjonspress i bytte mot begrensninger på landets atomprogram. Israel mener avtalen, som daværende president Donald Trump senere trakk USA ut av, kan gjøre Iran i stand til å utvikle atomvåpen.

  Iran har alltid nektet for å ha slike ambisjoner.

 • av NTB
  DEL
  Kvinne til sykehus etter fasadeklatring i Tromsø

  En ung kvinne er sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge etter et fall på fem meter fra en fasade i Tromsø sentrum natt til søndag.

  Politiet fikk melding om saken klokken 1.57.

  – Kvinnen klatret på et forretningsbygg mellom Storgata og Havnegata. Vi vet ikke hvorfor kvinnen klatret opp på bygningen og har ikke fått snakket med henne, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt til NTB.

  Tidlig søndag morgen opplyser politiet at kvinnen ikke pådro seg alvorlige skader i fallet.

 • av NTB
  DEL
  Minst 15 døde i skyteepisoder i Mexico

  Minst 15 personer er drept i flere skyteepisoder nord i Mexico, ifølge lokale medier.

  Menn i SUV-er skjøt 14 personer i forskjellige deler av byen Reynosa på grensen mot USA, melder avisa Milenio, som viser til anonyme sikkerhetskilder. Ifølge avisen ble ytterligere én person drept i et angrep mot politiet.

  I Nord-Mexico kjemper flere karteller om kontrollen over lukrative smuglerruter for narkotika, våpen og mennesker. Den mexicanske regjeringen har ikke klart å få kontroll på volden i landet.

  Det blir registrert nesten 100 drap daglig i Mexico. I tillegg er mer enn 88.000 meldt savnet, og få saker blir løst.

 • av NTB
  DEL
  Valget i gang i Armenia
  Stemmegivning i et valglokale i Armenias hovedstad Jerevan søndag morgen. Foto: Sergej Grits / AP / NTB
  Stemmegivning i et valglokale i Armenias hovedstad Jerevan søndag morgen. Foto: Sergej Grits / AP / NTB

  I Armenia er det søndag valg på ny nasjonalforsamling. Landet har vært preget av politisk uro siden krigen mot Aserbajdsjan i fjor.

  Stemmelokalene åpnet klokken 8 lokal tid, og over 20 partier og valgforbund deltar.

  Statsminister Nikol Pasjinian håper å få beholde jobben, men meningsmålinger tyder på et jevnt resultat. Pasjinians parti, Borgerkontrakten, har ligget litt bak partiet til tidligere president Robert Kotsjarjan.

  Pasjinian har fått mye kritikk for sin håndtering av krigen mot Aserbajdsjan. Den endte med at Armenia måtte oppgi kontrollen over områder i og rundt den omstridte regionen Nagorno-Karabakh.

  Tidligere i år hevdet Pasjinian å ha avverget et forsøk på militærkupp. Formelt gikk statsministeren av i april, men han har fortsatt som midlertidig regjeringssjef frem mot valget.

 • av Anette Aasheim
  DEL
  Skudd avfyrt fra veranda

  Politiet i Trøndelag rykket søndag morgen ut til en adresse i Steinkjer etter melding om at det hadde blitt avfyrt skudd.

  Twitter opplyser politiet at det ingen personer har kommet til skade, og at de har kontroll på de involverte.

  Politiet fikk inn meldingen klokken 6.56, og rykket ut med flere bevæpnede patruljer.

  – Vi fikk raskt kontroll på flere personer, og har startet etterforskning på stedet. Det har blitt gjort beslag av våpen, og vi har satt i gang avhør på stedet, opplyser operasjonsleder Stian Aalberg ved Trøndelag politidistrikt til NTB.

 • av NTB
  DEL
  Gjeng gikk til angrep på bolighus på Stovner

  Rundt 20 personer knuste ruter og forsøkte å trenge seg inn i et bolighus på Stovner natt til søndag.

  Angrepet var rettet mot et bolighus i Sigurd Weisæths vei, en villavei på Stovner, og de tre som var i huset ringte politiets nødtelefon klokken 1.30.

  – De fortale at flere av angriperne hadde kniv. Da vi kom frem, hadde alle stukket av i til sammen seks biler. De kom seg ikke inn i huset, men flere ruter ble knust. Ingen kom fysisk til skade, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB søndag morgen.

  Politiet sier tildragelsen fremstår som gjengrelatert, men ingen er pågrepet i saken. Ifølge Stokkli har de en anelse om hvem noen av de involverte er.

  – En eller flere av angriperne hadde trolig noe uoppgjort med noen som oppholdt seg i huset. Vi tror saken har sammenheng med en voldshendelse på Høybråten klokken 23.40. Ingen kom til skade i denne hendelsen, og alle stakk av i bil før vi kom til stedet, sier Stokkli.

 • av NTB
  DEL
  Dette skjer i dag
  Foto: Daniel Cole / AP / NTB
  Foto: Daniel Cole / AP / NTB

  Dette er blant de ventede hendelsene søndag 20. juni,

  • Norge åpner: Vi tar et stort steg på veien tilbake mot en normaltilstand når Norge i dag gjennomfører trinn tre i gjenåpningsplanen.
  • NFF stemmer om Qatar-boikott: Det avholdes ekstraordinært ting i Norges Fotballforbund fra klokken 12. Der skal det avklares om Norge går inn for boikott av VM i Qatar eller ikke.
  • To EM-kamper: De avsluttende kampene i gruppe A spilles samtidig klokken 18. Italia mot Wales sendes på TV 2, mens Sveits-Tyrkia går på TV 2 sport 1.
  • Eliteserien: Kl. 15: Mjøndalen - Strømsgodset. Kl. 18: Brann – Odd, Haugesund – Kristiansund, Molde – Stabæk, Rosenborg – Sarpsborg, Tromsø – Lillestrøm. Kl. 20: RVålerenga - Bodø/Glimt.
  • Regionvalg i Frankrike: Ytre høyre-partiet Nasjonal samling ligger an til å få god oppslutning når Frankrike arrangerer regionvalg i dag. Marine Le Pen og hennes parti kan vinne flere regioner i første valgrunde.
  • Villblomstenes dag: Det er villblomstenes dag i dag, og det markeres med turer rundt om i hele landet fra Svalbard til Halden.
  • Statsministeren møter hjelpemannskap: Statsminister Erna Solberg er på reise på Vestlandet, og markerer i formiddag starten på sommersesongen sammen med Røde Kors i Ålesund. Solberg besøker også Hareid, Ulsteinvik, Fosnavåg og Volda.
 • av NTB
  DEL
  Taiwan får flere vaksinedoser enn ventet fra USA
  Taiwan får 2,5 millioner vaksinedoser, tre ganger så mye som ble lovet da tre amerikanske senatorer, blant dem Tammy Duckworth (til venstre), besøkte øya og møtte president Tsai Ing-wen tidligere i juni. Foto: Presidentskapet på Taiwan via AP / NTB
  Taiwan får 2,5 millioner vaksinedoser, tre ganger så mye som ble lovet da tre amerikanske senatorer, blant dem Tammy Duckworth (til venstre), besøkte øya og møtte president Tsai Ing-wen tidligere i juni. Foto: Presidentskapet på Taiwan via AP / NTB

  USA gir 2,5 millioner vaksinedoser til Taiwan, tre ganger så mange doser som tidligere lovet.

  Forsendelsen skal etter planen komme frem i løpet av søndag.

  – Vår donasjon av 2,5 millioner vaksinedoser er på vei til Taiwan, hvis helsesamarbeid med USA bidro til å redde liv her og rundt om i verden, tvitret talsperson Ned Price for det amerikanske utenriksdepartementet lørdag.

  Taiwan med sine 23,5 millioner innbyggere har slitt med å få tak i vaksiner på grunn av kinesisk motstand.

  Øya har i praksis fullt selvstyre, men Kina truer med å invadere dersom myndighetene der erklærer selvstendighet.