Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Russebusser omgikk rulleforbudet. Dro til nabokommune.
i dag kl 05:46av NTB
DEL
Russ i Karl Johans gate i Oslo. Natt til fredag er det meldt om russebråk flere steder i landet.
Russ i Karl Johans gate i Oslo. Natt til fredag er det meldt om russebråk flere steder i landet. Foto: Lise Åserud, NTB

Det var tilløp til slagsmål da ti-tolv russebusser samlet seg ved Skaret i Hole kommune. Busser som kom fra Oslo og Bærum, ble bortvist fra stedet.

Sør-Øst politidistrikt fikk melding om saken klokka 2.35 natt til fredag.

– Vært tilløp til slagsmål og gjort skadeverk på en annen russebuss. Politiet har vært på stedet. Russen hadde i tillegg forsøplet mye. Det var mye russ fra Oslo og Bærum, melder operasjonssentralen.

Til NRK sier operasjonsleder Marianne Mørk dette:

– Det er ikke spesielt heldig i disse smittetider å reise over kommunegrensene for å omgå forbud man har fått i sin egen kommune.

Bussene fra Oslo og omegn ble bortvist fra stedet i 24 timer.

Samme natt ble Øst politidistrikt nedringt av personer som er plaget av støy fra russ, særlig i Follo-regionen.

– Vi har bortvist en rekke russebusser som har reist over kommunegrensene, og to av bussene er anmeldt for å ha spilt for høy musikk, opplyser operasjonssentralen.

I Kristiansand kom det melding om at russen spilte høy musikk ved Sørlandsparken og at dette forstyrret natteroen for overnattingsgjester i området. Flere steder i Grimstad var det også høy musikk fra russ.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Sagosen ikke med på stjernelaget – Mikkel abonnerer på plass
  Sander Sagosen kom ikke med på sesongens stjernelag i håndball der Mikkel Hansen fikk plass. Foto: Liselotte Sabroe / NTB
  Sander Sagosen kom ikke med på sesongens stjernelag i håndball der Mikkel Hansen fikk plass. Foto: Liselotte Sabroe / NTB

  Stjernelaget for Champions League-sesongen i håndball er ribbet for norske innslag. Mikkel Hansen (Paris St. Germain) kom med for sjette gang.

  Dette er resten av «allstar»-oppstillingen: Niklas Landin (Kiel), Henrik Møllgaard (beste forsvarsspiller, Aalborg), Aleix Gómez (Barcelona), Dika Mem (Barcelona), Ludovic Fabregas (Barcelona), Valero Rivera (Nantes), Luka Cindric (Barcelona) og Dylan Nahi (beste unge spiller, PSG).

  Sesongens trener ble Alberto Entrerrios (Nantes).

  Sander Sagosen var med på 2019-20-utgaven.

 • av NTB
  DEL
  283 millioner kroner tildeles innovasjonsprosjekter i næringslivet

  27 bedrifter får støtte på til sammen 283 millioner kroner til innovasjonsprosjekter gjennom Forskningsrådet.

  Forskningsrådet har løpende søknadsfrist og vil gjøre ytterligere tildelinger senere i år. Totalt skal 1,3 milliarder kroner deles ut til innovasjonsprosjekter i næringslivet i 2021.

  Mest får Genetic Analysis og Thelper med 16 millioner kroner hver. Også Norsk Hydro, Telia og Jotun er blant dem som mottar midler.

 • av NTB
  DEL
  Verden har et bedre inntrykk av USA etter at Joe Biden ble president
  President Joe Biden er mer populær enn forgjengeren Donald Trump, viser en fersk meningsmåling fra Pew Research Center. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
  President Joe Biden er mer populær enn forgjengeren Donald Trump, viser en fersk meningsmåling fra Pew Research Center. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

  USAs omdømme har fått et solid løft etter at demokraten Joe Biden tok over roret fra Donald Trump etter det amerikanske presidentvalget i november, ifølge en internasjonal måling Pew Research Center la frem torsdag.

  Meningsmålingen er tydelig på én ting: Da Trump var president, gikk USA på en ordentlig omdømmesmell internasjonalt. Generelt var holdningen til landet lunken, og kun få hadde respekt for den kontroversielle presidenten.

  75 prosent av de spurte mener Biden vil gjør det rette i utenrikspolitikken. I fjor mente kun 17 prosent at Trump ville klare det samme.

  16.254 mennesker deltok i undersøkelsen.

 • av NTB
  DEL
  Solberg lover fem knutepunkter for hydrogen innen 2025

  Statsminister Erna Solberg kunngjør at det skal etableres fem knutepunkter og ett eller to produksjonsanlegg for hydrogen i Norge innen 2025.

  Løftet er en del av regjeringens nye veikart for hydrogen, som ble lagt frem fredag.

  Regjeringen vil også etablere fem til ti pilotprosjekter for utvikling av billigere hydrogenløsninger.

  Innen 2030 skal det legges til rette for et nettverk av hydrogenknutepunkter og realisering av fullskala hydrogenprosjekter i industrien.

 • av NTB
  DEL
  Ny energiplan: Ingen stans i oljeletingen

  Regjeringen går inn for å videreføre dagens praksis med jevnlige konsesjonsrunder på norsk sokkel.

  Det kommer frem i stortingsmeldingen «Energi til arbeid», som ble lagt frem fredag.

  I stortingsmeldingen fastslås det at regjeringen vil legge til rette for lønnsom produksjon av olje og gass. Olje- og gassnæringen skal også gis tilgang til nye letearealer på sokkelen.

 • av NTB
  DEL
  Lederen i Oslo Frp trekker seg
  Peter N. Myhre trekker seg som leder av Oslo Frp.
  Peter N. Myhre trekker seg som leder av Oslo Frp. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

  Peter N. Myhre trekker seg som leder av Oslo Frp med umiddelbar virkning, melder Dagbladet. Han har hatt vervet siden februar i år.

  Til Dagbladet sier Myhre at det ikke ligger noen dramatikk i avgjørelsen.

  – Jeg ble bedt om å gjøre en jobb for et halvt år siden, og den jobben har jeg gjort. Det har aldri vært min intensjon å sitte som styreleder i Oslo Frp særlig lenge, sier han til avisen.

  Myhre sier at han anså jobben sin i fylkeslaget som å stabilisere Oslo Frp etter en turbulent periode. Fylkeslaget ble tidligere i år satt under administrasjon av sentralstyret.

 • av NTB
  DEL
  Taliban erobret viktig distrikt i Afghanistan
  Afghanske sikkerhetsstyrker, her utenfor Kabul i starten av mai, er under hardt press fra Taliban.
  Afghanske sikkerhetsstyrker, her utenfor Kabul i starten av mai, er under hardt press fra Taliban. Foto: Rahmat Gul, AP / NTB

  Taliban fortsetter fremmarsjen i Afghanistan mens Nato trekker seg ut. Nå har gruppen erobret det viktige Ishkamish-distriktet.

  Distriktet i Afghanistans nordlige Takhar-provins regnes som strategisk viktig både for Taliban og landets regjering.

  Regjeringsstyrkene måtte overgi kontrollen over distriktet etter harde kamper sent torsdag, opplyser lokale politikere. Mangel på ammunisjon og luftstøtte gjorde at de måtte trekke seg tilbake.

  Taliban har tatt flere strategisk viktige seirer siden Nato startet å trekke seg ut 1. mai. Gruppen har tatt kontroll over minst 15 nye distrikter.

  Ifølge The New York Times vurderer USA å tilby luftstøtte til afghanske sikkerhetsstyrker hvis Kabul eller andre storbyer står i fare for å bli erobret av Taliban.

 • av NTB
  DEL
  Mann i 50-årene siktet for overgrep mot barn
  En mann er i Hordaland tingrett dømt for overgrep mot barn.
  En mann er i Hordaland tingrett dømt for overgrep mot barn. Foto: Gorm Kallestad, NTB

  En mann i 50-årene er i Hordaland tingrett siktet for overgrep mot et barn under 14 år. Han fremstilles for varetektsfengsling fredag.

  – Det er noen måneder siden han ble anmeldt, og han ble pågrepet torsdag, sier politiadvokat Lillian Kleppe til Bergens Tidende.

  Overgrepet skal ha skjedd «noe tilbake i tid» i en av Bergens omegnskommuner. Det er ingen nær relasjon mellom mannen og barnet, ifølge Kleppe.

 • av NTB
  DEL
  IEA: Oljeetterspørselen vil stige i 2022
  Verden vil trenge mer olje neste år enn før pandemien, tror IEA.
  Verden vil trenge mer olje neste år enn før pandemien, tror IEA. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

  Neste år vil etterspørselen etter olje være høyere enn før pandemien, tror Det internasjonale energibyrået IEA.

  I sin månedlige gjennomgang av oljemarkedet ser IEA for første gang på neste år i detalj. Etter hvert som vaksineutrullingen fortsetter og den økonomiske aktiviteten nærmer seg normalen i mange land og bransjer, forventer IEA økt etterspørsel etter olje.

  – Innen utgangen av 2022 vil etterspørselen ligge høyere enn før pandemien, mener IEA. Byrået påpeker samtidig at oljeprodusentene har kapasitet nok til å takle økningen.

  I fjor falt etterspørselen med 8,6 millioner fat pr. dag da mange land stengte ned samfunnet for å håndtere koronapandemien. IEA venter en oppgang på 5,4 millioner fat pr. dag i år og ytterligere 3,1 millioner neste år.

 • av NTB
  DEL
  Mann dømt for drapet på Thea Braavold
  Krimteknikere gransket åstedet der Thea Braavold ble funnet drept i Sandefjord i fjor. En mann er fredag dømt for drapet.
  Krimteknikere gransket åstedet der Thea Braavold ble funnet drept i Sandefjord i fjor. En mann er fredag dømt for drapet. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB

  En 46 år gammel mann er i Vestfold tingrett funnet skyldig drap på Thea Halvorsen Braavold fra Sandefjord. Han er dømt til 21 års forvaring.

  Det var 2. februar i fjor at 31 år gamle Braavold ble funnet drept i en leilighet i Sandefjord. Mannen som nå er dømt, ble kort tid senere pågrepet og siktet for drapet.

  Mannen ble dømt etter lovens strengeste straff, med en minstetid på ti år. Retten mener han er en fare for samfunnet, melder NRK og andre medier.

  46-åringen anket dommen på stedet.

  Forsvarerne til mannen, Jonny Sveen og Kåre Jølberg, sa under rettssaken at det ikke er bevist at tiltalte står bak drapet. De ba om at han ble frifunnet.

  Mannen er tidligere dømt for et annet drap og ble løslatt i september 2018 etter å ha sonet ferdig dommen. I tillegg til den tidligere drapsdommen, er den tiltalte mannen dømt åtte ganger tidligere for andre forhold. Han hadde vært ute av fengsel i bare tre måneder da drapet på den 31-år gamle kvinnen fant sted.

 • av NTB
  DEL
  Tilbakekaller ammeinnlegg som kan danne klumper

  Ammeinnleggene blir kallet tilbake på grunn av kvalitets- og sikkerhetsproblemer.

  Tilbakekallingen gjelder Libero Nursing pads, skriver selskapet i en pressemelding.

  Innleggene festes på innsiden av BH-en ved hjelp av teip, og det er dette limet som i noen ammeinnlegg kan danne små klumper som kan løsne. Libero skriver at det ved svelging ikke vil være farlig for babyens helse, men at det kan få alvorlige implikasjoner hvis klumpene kommer inn i luftveiene.

  Libero tilbakekaller produktet med øyeblikkelig virkning og anbefaler forbrukere om å ikke bruke produktet. Dette er andre gang i år at ammeinnleggene blir tilbakekalt. De ble nylig relansert, men også det nye produktet har altså kvalitetsproblemer.

  Libero understreker at de ikke kjenner til at noe barn har blitt skadd av produktet.

 • av NTB
  DEL
  Kvinne falt i vannet i Bamble – kritisk skadet

  Vitner fikk kvinnen opp av vannet og iverksatte livreddende førstehjelp. Politiet beskriver tilstanden hennes som kritisk. Hun er fløyet til sykehus.

  Operasjonsleder Merete Kvaal berømmer dem som fikk reddet kvinnen opp fra vannet.

  – Dyktige, handlekraftige personer på stedet gjorde en god jobb og fikk hjulpet henne opp og satte i gang hjerte- og lungeredning. Alle ære til publikummere som evner å handle og iverksette HLR. Det kan være tøft, sier Kvaal til NTB.

  Kommunens kriseteam er varslet for å følge opp dem som ble vitner til hendelsen, opplyser Sørøst politidistrikt.

  Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 9 fredag morgen.

 • av NTB
  DEL
  Republikaner kastet ut av delstatsforsamlingen

  Republikaneren Mike Nearman, som slapp flere hundre rasende demonstranter inn i Representantenes hus i Oregon i desember, er utvist fra delstatsforsamlingen.

  De øvrige republikanske representantene gjorde torsdag noe så sjeldent som å stemme mot en av sine egne. Sammen med den demokratiske majoriteten stemte de for resolusjonen som hadde stemmefordelingen 59–1.

  Nearman har ikke vist noen anger og var den eneste som stemte mot resolusjonen.

  Han har vedgått at han hadde planlagt å slippe inn de sterkt høyreorienterte demonstrantene flere dager i forveien. En del av dem var bevæpnet, og noen av dem knuste ruter og brukte vold journalister.

  Hendelsen i Oregon 21. desember i fjor er blitt ansett som et frampek mot stormingen av kongressbygningen i Washington litt over to uker senere.

 • av NTB
  DEL
  Avfallsbil og personbil front-mot-front i Tønsberg

  En person får hjelp av ambulansepersonell etter at en trafikkulykke mellom en personbil og en avfallsbil i Tønsberg.

  Ulykken skjedde i Husvikveien i Tønsberg, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  På Twitter skriver politiet at det dreier seg om en frontulykke mellom en personbil og en parkert søppelbil.

  – Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

  Ifølge politiet går trafikken greit forbi ulykkesstedet. Politiet fikk melding om ulykken klokken 7.44.

 • av Bergens Tidende
  DEL
  Naken mann løp rundt med kniv i Bergen

  Fra klokken 7 fredag morgen fikk politiet i Bergen flere telefoner om en naken mann med kniv i Sandsli-området, melder Bergens Tidende.

  – Han løp rundt «pip naken» med kniv. Det er naturligvis skremmende, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt.

  Politiet sendte ut flere patruljer for å lokalisere mannen. De har nå fått kontroll på ham i Steinsvikvegen, sier Hellesund. Det er ikke meldt om personskader. Mannen blir tilsett av helsepersonell.

 • av NTB
  DEL
  Finne reddet av HV. Var innlåst i egen bil.

  En finsk statsborger måtte reddes ut av sin egen bil av Heimevernets grensepatrulje i Nordland.

  Politiet melder at mannen hadde låst seg inn bak i sin egen bil ved Bjørnfjell øst for Narvik.

  Operasjonsleder Lars Halvorsen sier til VG at mannen i 30-årene skal ha lagt seg til å sove i bilen sin, men våknet til at han var låst inne i bagasjerommet. Mannen ringte politiet da det begynte å bli lite luft igjen i bilen.

  – Han snakket dårlig engelsk. Etter hvert skjønte vi at han var innelåst, men ikke hvor han var. Han ga inntrykk av at han hadde lite luft og følte seg dårlig. Da fikk vi ringt opp finsk politi og satt opp en telefonkonferanse, forklarer Halvorsen.

  Etter å ha lokalisert mannen ble Heimevernets grensepatrulje sendt ut og fikk låst ut mannen, som ble lettet og glad for å kunne puste i frisk luft igjen. Politiet er usikre på hvordan mannen låste seg inne.

  – En teori er at mannen har gått fri for strøm med bilnøkkelen sånn at han ikke kunne åpne bilen, sier Halvorsen til VG.

 • av NTB
  DEL
  Halve Puerto Rico uten strøm etter nettangrep og brann

  Om lag halvparten av Puerto Ricos innbyggere er uten strøm etter et nettangrep og en brann som har rammet elektrisitetsforsyningen.

  – Det var brann i en transformator. Brannen har ført til betydelige strømbrudd over hele øya, heter det i en uttalelse fra strømselskapet Luma Energy.

  Bilder og videoer i sosiale medier viser høye flammer og svart røyk stige opp fra understasjonen Monacillo i San Juan.

  To timer tidligere opplyste selskapet at det var blitt utsatt for et DDOS-angrep, et tjenestenektangrep som pepret Luma Energys server med to millioner forespørsler og dermed fikk den til å ta kvelden, noe som gjorde at strømkunder ikke kunne logge seg inn.

  Myndighetene har ikke opplyst om de gransker om det er noen forbindelse mellom nettangrepet og den påfølgende brannen.

 • av NTB
  DEL
  Tusener permitteres i British Airways
  Et British Aiways fly lettet fra flyplassen Heathrow utenfor London 17. mai.
  Et British Aiways fly lettet fra flyplassen Heathrow utenfor London 17. mai. Foto: John Sibley, Reuters / NTB

  British Airways permitterer tusener av ansatte, også på ledernivå, som følge av forsinkelser i folks reiseplaner etter nedstengningen i Storbritannia.

  Flyselskapet bekreftet torsdag at ansatte som var satt inn i aktivt arbeid igjen etter at regjeringen i London satte 17. mai som oppstartsdato for internasjonale reiser, nå blir permittert igjen.

  Årsaken er at ingen av landene på regjeringens koronaklarerte liste er populære feriemål. Det betyr at reisende til såkalte ikke-grønne land, som Frankrike, Spania og Italia, må tilbringe ti dager i hjemmekarantene.

  British Airways ber regjeringen om å åpne opp for internasjonal luftfart så fort som mulig og legge lavrisikoland som USA på listen over grønne land.

 • av NTB
  DEL
  Kvinne omkom i brann i Molde

  En kvinne i 70-årene har mistet livet i en brann i en tomannsbolig i Molde. Ektemannen hennes behandles for brannskader.

  Møre og Romsdal politidistrikt fikk melding om brannen klokka 1.43. Da ble det meldt om røyk og flammer ut av et vindu.

  – I forbindelse med brannen er en kvinne i 70-årene omkommet. I tillegg ble en mann i 70-årene kjørt til sykehus. Skadeomfanget er ikke klart, men det dreier seg om brannskader. De to var gift, og bodde i den ene delen av tomannsboligen, forteller operasjonsleder John Bratland til NTB.

  De tre andre som var i huset, kom seg ut selv og skal ikke være skadd.

  De pårørende er varslet om dødsfallet.