Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Kvinne omkom i brann i Molde
11. juni kl 05:55av NTB
DEL

En kvinne i 70-årene har mistet livet i en brann i en tomannsbolig i Molde. Ektemannen hennes behandles for brannskader.

Møre og Romsdal politidistrikt fikk melding om brannen klokka 1.43. Da ble det meldt om røyk og flammer ut av et vindu.

– I forbindelse med brannen er en kvinne i 70-årene omkommet. I tillegg ble en mann i 70-årene kjørt til sykehus. Skadeomfanget er ikke klart, men det dreier seg om brannskader. De to var gift, og bodde i den ene delen av tomannsboligen, forteller operasjonsleder John Bratland til NTB.

De tre andre som var i huset, kom seg ut selv og skal ikke være skadd.

De pårørende er varslet om dødsfallet.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Hissig oter okkuperte bokhylle på biblioteket i Måløy
  Foto: Foto: Birger Blålid

  En hissig oter ruslet lørdag inn på biblioteket i Måløy. Der fant den seg godt til rette i en av bokhyllene.

  De ansatte ønsker ikke oteren der, men han har ikke villet flyttet på seg og er dessuten litt hissig, melder Vest politidistrikt.

  Operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt sier til Dagbladet at oteren hadde vært der en stund da politiet ble kontaktet rundt klokka 11:50. De to politibetjentene som ble sendt til stedet klarte å få den ut etter 20 minutter.

  – Han etterkom politiets pålegg og løp fra stedet, sier Hellesund til avisa.

  Verken den uvanlige «lånekunden» eller folk som befant seg i biblioteket, kom til skade på noen måte, melder politiet.

 • av NTB
  DEL
  Kvinne siktet for knivstikking i Kragerø

  En kvinne i 20-årene er siktet og framstilles lørdag for varetektsfengsling etter knivangrepet på en kvinne i 60-årene i Kragerø dagen før.

  Kvinnen er foreløpig siktet for grov kroppsskade. Hun blir framstilt for varetektsfengsling lørdag, bekrefter politiet overfor NRK.

  Offeret, en kvinne i 60-årene som er bosatt i Kragerø, ble påført kritiske skader da hun ble stukket med kniv i halsen fredag ettermiddag. Hun var lørdag utenfor livsfare.

  Politiet opplyste først at det er en relasjon mellom de to kvinnene, men det stemte ikke.

 • av NTB
  DEL
  13 personer skadet i skyting i Austin

  Minst 13 personer er skadet i en skyteepisode lørdag i sentrum av Austin i den amerikanske delstaten Texas.

  Ingen er så langt pågrepet. Det er ikke kjent hva som har utløst skyteepisoden.

  Politiet har opplyst at flere er skadet. I en rekke Twitter-meldinger opplyser nødetater at minst ni personer blir behandlet for skader.

  Minst seks av dem er brakt til sykehus.

 • av NTB
  DEL
  Flom og tørke truer Brasils økonomi

  Tørken har gjort at det er blitt erklært unntakstilstand i flere brasilianske delstater langs den viktige Parana-elven. Vannreservoarene midt i landet og i Sør-Brasil er bare 32 prosent fulle på grunn av mangel på regn.

  Samtidig som tørken skaper problemer, er det flom i Amazonas. Mer enn 450.000 mennesker i Amazonas er berørt av flommen, og flere har måttet forlate sine hjem. Deler av havneområdet og Manaus' historiske sentrum ligger under vann.

  Det rammer to av Brasils viktigste næringer direkte: Strømnæringen, der vannkraft står for to tredjedeler av landets strømforbruk, og jordbruket, som er en gigantisk motor i Brasils økonomi.

  Det er ingen tegn på snarlig bedring.

 • av NTB
  DEL
  Biden omdisponerer 18 milliarder Trump ville bygge mur for

  USAs president Joe Biden skal bruke over 18 milliarder kroner, som Donald Trump ville bruke på grensemur, på 66 militære bygningsprosjekter i innland og utland.

  Midlene var opprinnelig tiltenkt dette formålet. Kongressen nektet å gi Trump midler til prosjektet, men den tidligere presidenten omgikk systemet ved å omdisponere midler fra forsvarsbudsjettet.

  En av de første handlingene Biden gjorde da han overtok som president i januar, var å suspendere finansieringen av den ufullstendige grensemuren.

  Å bygge en mur langs den 3.200 kilometer lange sørlige grensen mot Mexico var et viktig valgløfte for Trump. Han mente det ville holde ulovlige innvandrere ute av landet. En del av valgløftet var at Mexico skulle betale for muren, noe som aldri skjedde.

 • av Endre Ugelstad Aas
  DEL
  Mann utsatt for vold på Majorstuen
  Foto: Olav Olsen

  Politiet rykket mandag morgen ut til Kirkeveien på Majorstuen i Oslo, der en mann og hans hund skal ha blitt utsatt for trusler og sprayet med forsvarsspray. Politiet fikk beskjed om hendelsen like før klokken 07.00, lørdag morgen.

  – Vi har kontakt med mannen, som nå får tilsyn av ambulanse. Vi jobber ennå med å avklare hva som har skjedd, og hvem som er de involverte. Situasjonen er ennå uavklart, men vi kan fastslå at mannen er blitt utsatt for vold i en eller annen form, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslopolitiet til Aftenposten lørdag morgen.

  Politiet jobber også ut fra en hypotese om at mannen skal ha blitt truet med pistol.

  Innsatsleder Magnus Strande i Oslo politidistrikt opplyser til Aftenposten at de nå har avsluttet aksjonen på stedet.

  – Nå går saken inn i etterforskningsfasen, og vil jobbe med å identifisere hvem som har utført truslene.

  Strande mener det er for tidlig å si om det er mulig kjennskap mellom gjerningspersonen og fornærmede. Han har heller ikke kjennskap til hva slags hund det skal ha vært snakk om.

  Strande bekrefter at det står bra til med fornærmede.

 • av Jan Gunnar Furuly
  DEL
  18-åring tatt i 198 km/t i 80-sone

  Politiet frykter dødsulykker på Dovrefjell i sommer etter UP fredag kveld tok mange fører i svært høy fart, melder NRK.

  Den verste fartsmålingen ble gjort av en 18-åring som ble stanset av UPs patrulje etter å holdt 198 kilometer i timen på E6 ved Hjerkinn.

  18-åringen hadde kun hatt lappen i noen måneder og må nå klare seg uten førerbeviset i lang tid fremover. Dessuten venter nok et oppgjør i rettsapparatet.

 • av NTB
  DEL
  Kongeparet reiser til Vestlandet – vil unngå folkesamlinger

  Kongeparet drar på tur til Vestlandet for å høre hvordan nordmenn har hatt det under pandemien. Men de håper å unngå store folkeansamlinger.

  Etter 15 måneder med pandemi beveger kongeparet seg ut på sin første offisielle rundreise i Norge etter at viruset rammet – en tredagers tur til Flåm, Hyllestad og Florø.

  I planleggingen av turen har Statsforvalteren i Vestland lagt vekt på å unngå folkeansamlinger av hensyn til smittevernet.

  – Det blir færre mennesker enn vi er vant med, men vi er glade for at vi igjen kan reise litt rundt, sa dronning Sonja da hun kommenterte reisen i et møte med statsforvalterne torsdag.

  Befolkningen i vestlandskommunene inviteres imidlertid til å følge kongeskipet med småbåter under innseilingen.

 • av NTB
  DEL
  Flere pågrepet før valget i Algerie

  Sju fremstående skikkelser i Algeries protestmiljø er pågrepet og politi utstasjonert for å hindre demonstrasjoner i forkant av lørdagens valg.

  Regjeringsvennlige partier har oppfordret folk til å delta i det myndighetene kaller «en avgjørende stemme for landets stabilitet», mens politiske motstandere har kritisert det de kaller et farsevalg.

  Torsdag ble sju fremstående personer i protestmiljøet pågrepet. Fredag utstasjonerte myndighetene et stort politioppbud i hovedstaden Alger for å hindre Hirak-bevegelsen fra å gjennomføre demonstrasjoner mot regjeringen.

  Human Rights Watch advarte samme dag om «skremmende eskalering i undertrykkelse» og uttalte at «ytringsfrihet er ikke ulovlig».

  Rundt 24 millioner velgere kan delta i lørdagens valg, der de skal stemme over 407 seter i nasjonalforsamlingen for neste femårsperiode.

 • av NTB
  DEL
  Putin håper Biden er mindre impulsive enn Trump

  I forkant av sitt første møte med USAs president Joe Biden håper Russlands president Vladimir Putin at Biden er mindre impulsiv enn det Donald Trump var.

  – Mitt største håp er at, ja, det finnes noen fordeler og noen ulemper ved Biden, men at det ikke vil finne sted noen impulsbaserte handlinger på vegne av USAs sittende president, sier Putin i et intervju med NBC News i forkant av møtet i Genève onsdag.

  I intervjuet beskriver han Biden som en «karrieremann», som har vært i politikken hele livet, mens Trump får betegnelsen «fargerik».

  – Du kan like ham og du kan mislike ham, men han kom ikke fra det etablissementet i USA, han hadde ikke vært del av storpolitikken før, sier Putin, som kaller Trump «usedvanlig» og «talentfull».

  Biden har varslet et ærlig og åpent møte der han blant annet vil ta opp angivelig russisk valginnblanding og hacking med Putin.

  Biden har ved en anledning kalt Putin «en drapsmann», en uttalelse som falt i lys av en rekke høyt profilerte dødsfall som blant annet rammet Putin-kritiker Boris Nemtsov.

  På spørsmål om Putin ser på seg selv som en «drapsmann», svarer Putin at begrepet er del av «macho-oppførsel» fra Hollywood.

  – Den type uttrykksmåte er del av amerikansk politisk kultur der det blir sett på som normalt. Men slik er det ikke her. Her blir det ikke sett på som normalt, svarer Putin.

  Putin sier også i intervjuet at forholdet mellom USA og Russland er på det laveste nivået på flere år. Biden har sagt at USA ønsker et stabilt og forutsigbart forhold til Russland og at USA ikke vil ha noen konflikt.

 • av NTB
  DEL
  Mann tiltalt for å prøve å ta pistol fra politmann

  En 22-årig mann er tiltalt for å gripe fatt i en ladd pistol i beltet til en politimann i Oslo. I en annen sak er en 42-åring tiltalt for å true med det samme.

  Ifølge Avisa Oslo skjedde den første og mest alvorlige episoden i Storgata 11. mars i år.

  På grunn av den midlertidige bevæpningen er politiets våpen alltid ladd – og de er sikret med lås. 22-åringen lyktes ikke med å få pistolen ut av hylsteret, men utstyrsbeltet til politibetjenten ble vridd, skriver avisa.

  Mannen er tiltalt for vold mot politiet og for forsøk på å skaffe seg besittelse av et tjenestevåpen eller på annen måte forårsake at en offentlig tjenesteperson mister kontroll over tjenestevåpenet sitt, som det heter i loven.

  Den andre hendelsen der det er tatt ut tiltale, fant sted på Grønland 7. februar, da en mann skal ha truet med å ta fra en politimann pistolen og skyte vedkommende.

  Politidirektoratet fikk så sent som i midten av mai samtykke fra Justisdepartementet til å forlenge midlertidig bevæpning i inntil åtte uker. Bakgrunnen er PSTs vurdering om at terrortrusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet.

 • av NTB
  DEL
  Utvalg skal gjennomgå Kirkens forhold til jødedom
  Preses Olav Fykse Tveit under vigslingen i Nidarosdomen i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB
  Preses Olav Fykse Tveit under vigslingen i Nidarosdomen i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  Innen høsten 2013 skal et utvalg i Den norske kirke legge frem en rapport om forholdet til jødedom. Kirken håper å bidra til forsoning.

  Utvalget bestående av 13 personer skal legge frem rapporten for Bispemøtet og Mellomkirkelig råd (MKR), skriver Vårt Land.

  – Samtidig som vi må se på religionsforholdet med et kritisk historisk blikk – og svare for tragediene kirken har bidratt til historisk – kan ikke forholdet mellom kristendom og jødedom bare være et konfliktforhold. Det er det ingen som ønsker, eller er tjent med, sier preses Olav Fykse Tveit i Den norske kirke.

  Blant spørsmålene som utvalget skal se på, både teologisk og praktisk, er om kirken skal misjonere overfor jøder og hvordan den skal balansere forholdet til søsterkirker i Palestina med søskenskap med jøder, skriver Vårt Land.

  Utvalget skal ledes av Endre Fyllingsnes, som er sogneprest i Fredrikstad domkirke.

 • av NTB
  DEL
  Karmøy: Mann siktet for voldtekt og frihetsberøvelse

  En mann er siktet for voldtekt og frihetsberøvelse mot en kvinne på Karmøy tidligere i uken. Han er varetektsfengslet i fire uker.

  Ifølge Haugesunds Avis ble politiet tirsdag tilkalt til en adresse etter melding om en alvorlig hendelse.

  Politiadvokat Else Lokna i Sørvest politidistrikt forteller at det ikke er noen privat relasjon mellom de to, men vil utover det ikke si mer om saken.

  – Det er både av hensyn til personvernet og av hensyn til etterforskningen. Vi gjennomfører nå avhør av de involverte, og tekniske undersøkelser, sier Lokna.

  Den siktede ble onsdag varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiadvokaten.

  Kvinnens bistandsadvokat, Benedicte Storhaug, ønsker ikke å si hvor lenge frihetsberøvelsen skal pågått.

  – Men det skal litt til for at det blir tatt ut en siktelse med det innholdet, sier hun.

  Til Haugesunds Avis sier den siktedes mannens forsvarer, advokat Ove Kahrs Wangensteen, at klienten ikke ønsker å kommentere saken nå.

 • av NTB
  DEL
  Hongkong-aktivist løslatt fra fengsel
  Agnes Chow ble løslatt fra fengsel i Hongkong lørdag. Foto: Vincent Yu / AP / NTB
  Agnes Chow ble løslatt fra fengsel i Hongkong lørdag. Foto: Vincent Yu / AP / NTB

  Demokratiaktivisten Agnes Chow er løslatt fra fengsel i Hongkong etter å ha sonet nesten sju måneder for deltagelse i en demonstrasjon i 2019, melder Reuters.

  24-åringen ble dømt sammen med demokratiforkjemperen Joshua Wong for å ha deltatt i en ulovlig demonstrasjon nær politiets hovedkvarter under protestene mot myndighetene, melder Reuters.

  Chow, Wong og Natham Law, som siden har fått innvilget asyl i Storbritannia, ble kjent da de som tenåringsaktivister deltok i de såkalte paraply-protestene i 2014. De tre grunnla i 2016 demokratigruppen Demosisto, som ble oppløst bare noen timer etter at myndighetene i Beijing vedtok den omstridte nasjonale sikkerhetsloven i Hongkong i fjor.

 • av NTB
  DEL
  USA kunngjør militærhjelp til Ukraina før Putin-møte

  USAs president Joe Bidens administrasjon kunngjør ytterligere militærhjelp til Ukraina, bare dager før han møter sin russiske motpart Vladimir Putin.

  Pentagon varslet fredag at Ukraina skal få overført ytterligere 150 millioner dollar, om lag 1,25 milliarder kroner, i militærstøtte. Løftet innebærer blant annet radarutstyr, kommunikasjonsutstyr og utstyr til å avdekke droner.

  Pakken består av den gjenværende bevilgningen som Kongressen godkjente for inneværende budsjettår, som avsluttes 30. september, opplyser forsvarsdepartementet i Washington.

  I mars kunngjorde Pentagon militærhjelp til en verdi av 125 millioner dollar, rundt 1 milliard kroner, til Ukraina.

  Fredagens kunngjøring fant sted før Biden skal møte Putin i Genève. Møtet finner sted onsdag.

 • av NTB
  DEL
  Ghana planter millioner av trær

  Myndighetene i Ghana tar opp kampen mot avskoging og har satt i verk en storstilt kampanje for å plante millioner av trær.

  Fredag ble det plantet 5 millioner trær og myndighetene har delt ut gratis frø til alle som vil delta.

  – Det er på tide med handling, vi sitter på en tidsinnstilt bombe, sier Ghanas minister for naturressurser, Samuel Abu Jinapor.

  1,6 millioner hektar er i dag dekket av skog i Ghana, en kraftig nedgang fra 1900 da 8,2 millioner hektar var dekket av skog.

  Mye av årsaken til at landets skoger har krympet, er ulovlig gullgruvedrift og vilkårlig hogst som ikke har vært fulgt opp med treplanting.

 • av NTB
  DEL
  Forlenger legevaktavtalen ut året
  President Marit Hermansen i Den norske legeforeningen mener kjennelsen fra Rikslønnsnemnda er alvorlig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  President Marit Hermansen i Den norske legeforeningen mener kjennelsen fra Rikslønnsnemnda er alvorlig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

  Både Legeforeningen og motparten KS er i konflikt om legevaktavtalen. Fredag besluttet Rikslønnsnemnda at avtalen forlenges uendret ut året.

  – Kjennelsen er alvorlig. Vi har vært tydelige på at arbeidstidsordningen ikke er forsvarlig. Men her prioriterer man kommunenes budsjetter over de ansattes behov for vern. Denne vurderingen må KS og staten stå til ansvar for. Vi kan ikke forsvare dette overfor våre medlemmer, sier president Marit Hermansen i Den norske legeforeningen.

 • av NTB
  DEL
  Ukrainske separatister skal være drept i angrep

  Fem prorussiske separatister er drept i et angrep fra regjeringsstyrker øst i Ukraina, hevder separatistene.

  Angrepet fant sted i Luhansk-området, der regjeringsstyrker ifølge separatistene stormet en av deres stillinger. Opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold.

  Russiskstøttede separatister tok kontroll over deler av Donbass-regionen øst i Ukraina i 2014. Det har siden pågått sporadiske kamper i området der også Luhansk ligger.

  FN anslår at over 13.000 mennesker er drept på begge sider i konflikten. Siden årsskiftet er rundt 90 drept, blant dem flere sivile.

 • av NTB
  DEL
  Kuppmakerne presenterte ny regjering i Mali
  Den 38 år gamle obersten Assimi Goïta ledet militærkuppet i Mali 24. mai og har utropt seg selv til president. Foto: AP / NTB
  Den 38 år gamle obersten Assimi Goïta ledet militærkuppet i Mali 24. mai og har utropt seg selv til president. Foto: AP / NTB

  De militære som i forrige måned grep makten i et kupp i Mali, kunngjorde fredag at det er dannet ny regjering i landet.

  Militærkuppet 24. mai ble ledet av oberst Assimi Goïta, som har utropt seg selv til president for en overgangsperiode.

  Etter sterkt press fra omverdenen utpekte han onsdag en sivil statsminister, Choguel Kokalla Maiga. Men militære fyller flere andre sentrale poster i regjeringen som ble presentert fredag.

  Kuppet kom etter at tidligere president Bah N’Daw ommøblerte i regjeringen, og fjernet Sadio Camara fra posten som forsvarsminister. Han er nå gjeninnsatt som forsvarsminister.

 • av NTB
  DEL
  Tilstanden er kritisk for ungdomsskoleelev som falt i elv

  En ungdomsskoleelev er fløyet til sykehus i kritisk tilstand etter å ha falt i Herreelva i Bamble fredag morgen.

  Vitner fikk henne opp av vannet og iverksatte livreddende førstehjelp. Politiet beskriver tilstanden hennes som kritisk. Hun er fløyet til sykehus.

  Jenta var på vei til sommeravslutning på Herre ungdomsskole, hvor hele ungdomstrinnet skulle møtes, skriver Bamble kommune i en pressemelding.