Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Fotgjenger skadd av elsparkesykkel i Oslo
12. juni 2021 kl 23:36NTB
DEL

En fotgjenger ble lørdag kveld påkjørt av en elsparkesykkel på Akershusstranda i Oslo. Ifølge politiet fremstår elsparkesyklisten som beruset.

Oslopolitiet skriver på Twitter at fotgjengeren har skader i hodet og bein, men at vedkommende er bevisst.

– Sparkesyklisten er fremstår veldig beruset, men foreløpig uklart skadeomfang på ham, skriver politiet.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • NTB
  DEL
  Mann pågrepet i Porsgrunn – politiet fant flere typer syre

  – Det er funnet syre av forskjellige slag, blant annet svovel og salpetersyre, sier innsatsleder Sondre Dahl til Telemarksavisa.

 • NTB
  DEL
  Fortsatt varetekt for underslagssiktet bankvikar

  Mannen i 20-årene som er siktet for underslag fra Sparebank1 SMN, er varetektsfengslet i ytterligere én uke. Han ba om å bli løslatt.

  Politiet ba under fengslingsmøtet fredag ettermiddag om varetekt i fire uker, ifølge Adresseavisen, Nidaros og NRK, men fikk ikke rettens medhold i dette.

  Torsdag opplyste Trøndelag politidistrikt at de er rimelig sikre på omfanget av saken. Mannen har erkjent å ha undersått rundt 75 millioner kroner fra Sparebank 1 SMN. Over 50 millioner er tapt på det som omtales som «ville spekulasjoner» i utlandet.

  – I hovedtrekk skal underslaget være gjennomført ved at siktede har utnyttet sine tilganger til bankens systemer til å underslå bankens midler, sa påtaleansvarlig Ole Andreas Aftret til NTB torsdag.

  Mannen i 20-årene var innleid som vikar ved hovedkontoret i Sparebank 1 SMN i Trondheim da underslagene ble begått. Han ble pågrepet 19. januar.

 • NTB
  DEL
  Kjent aktivist til Norge for å hjelpe antatt Wagner-avhopper

  Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev er fredag ettermiddag på Gardermoen for å ta imot den russiske menneskerettsaktivisten Vladimir Osetsjkin.

  – Min venn fra Frankrike, Vladimir Osetsjkin, kommer til meg i dag, sier Medvedev til NTB.

  Osetsjkin driver nettsiden Gulagu.net, hvor han driver med undersøkende journalistikk og antikorrupsjonsarbeid. Han er en aktiv medhjelper for russere som vil ut av landet. Blant dem Andrej Medvedev.

  – Vladimir hjalp meg å flykte fra Russland, bekrefter han.

  Han vil ikke si noe om hva han har sagt til norsk politi om sin rolle i den beryktede Wagner-gruppen.

  – Jeg kan ikke gå inn på detaljene i hva jeg har sagt til politiet fordi det er en etterforskning som pågår. Jeg er klar til å vitne i en internasjonal straffesak mot Putin og ledelsen i Wagner, sier han.

  Osetsjkin og familien unnslapp med nød og neppe et angrep i sitt hjem i Russland og flyktet til Frankrike hvor de søkte asyl i 2015, ifølge CNN. I Frankrike lever han under konstant beskyttelse, besørget av franske myndigheter.

 • Kristoffer Rønneberg
  DEL
  Kinesisk mRNA-vaksine klar for markedet

  Det kinesiske selskapet CanSino skal ha utviklet en koronavaksine basert på mRNA-teknologi. Dette er den samme teknologien som brukes av Pfizer og Moderna.

  Kina har hittil nektet å importere utenlandske vaksiner. I stedet har landets innbyggere blitt gitt lokalproduserte vaksiner som er laget med eldre teknologi.

  CanSino-sjef Yu Xuefeng kunngjorde fredag at selskapets nye vaksine skal være like effektiv som de fra Pfizer og Moderna. Han lover også at den skal være langt billigere, skriver Reuters.

  Kina er midt i en massiv smittebølge etter at myndighetene ga opp de strenge smitteverntiltakene i landet i desember.

  Det britiske analysebyrået Airfinity anslår at 1,2 millioner mennesker er døde av Covid-19 i Kina siden 1. desember. Offisielle anslag er langt lavere.

 • NTB
  DEL
  De to siktede fra Oslo-skyting varetektsfenglset i fire uker

  Begge de siktede etter skytingen ved Nationaltheatret i Oslo natt til 15. januar varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud.

  Det melder VG og NRK.

  Det to er siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk. De ble torsdag utlevert til Norge etter å ha blitt pågrepet i Italia 20. januar i år. De samtykket til fengslingen, og fengslingsmøtet gikk som kontorforretning.

 • NTB
  DEL
  Lagmannsretten avslo krav om midlertidig stans i ulvejakt

  Lagmannsrett har avslått tre organisasjoners begjæring om midlertidig stans i lisensfellingen av ulv innenfor ulvesonen. Utfallet er motsatt av i tingretten.

  Avgjørelsen fra Borgarting lagmannsrett kom fredag ettermiddag.

  Nyheten ble først meldt av nettstedet Rovdyr.org.

 • Kristoffer Rønneberg
  DEL
  Kunnskapsminister Tonje Brenna innlagt på sykehus

  – Onsdag ble jeg svimmel, kvalm, hadde problemer med å puste og veldig hjertebank. Jeg kom meg raskt til akutten på Ahus, heldigvis. Og godt var det, for jeg var i ferd med å bli syreforgiftet, skriver Brenna på sin Facebook-side.

  Hun skal ha blitt innlagt på onsdag.

 • Kristoffer Rønneberg
  DEL
  Blinken utsetter Kina-besøket
  Foto: RONALDO SCHEMIDT, AP / NTB

  Den kinesiske spionballongen over USA har skapt stor uro de siste dagene. Nå får det også diplomatiske konsekvenser, melder Bloomberg.

  USAs utenriksminister Antony Blinken skulle etter planen ha reist til Beijing på søndag. Det ville vært første gang en amerikansk utenriksminister besøker Kina siden 2018.

  Kinesiske myndigheter innrømmet fredag at ballongen er deres, men de nekter for at den er ment til spionasje. I stedet hevder de at det skal brukes til vitenskapelige formål.

  Blinken skulle etter planen møte Kinas leder Xi Jinping i løpet av Beijing-besøket.

 • NTB
  DEL
  Pave Frans besøker urolige Sør-Sudan
  Foto: Gregorio Borgia, AP / NTB

  Pave Frans besøker Sør-Sudan, der det ble meldt om minst 20 drepte i nye sammenstøt få timer før han landet i hovedstaden Juba.

  Sør-Sudans president Salva Kiir tok imot den katolske kirkens 86 år gamle overhode på flyplassen, sammen med tusenvis av fremmøtte. Mange hadde også tatt oppstilling langs veien fra flyplassen og inn til sentrum av Juba, blant dem både kristne og muslimer, noen iført T-skjorter med portrett av paven på.

  Sør-Sudan er verdens yngste nasjon og fikk sin selvstendighet i 2011 etter en flere tiår med borgerkrig mot det som i dag er nabolandet Sudan.

  Den tidligere opprørsgeriljaen SPLM/A dannet regjering, ledet av Kiir, og han styrer fortsatt.

 • NTB
  DEL
  Togforsinkelser ved Oslo S

  Det er forsinkelser ved Oslo S på grunn av feil med en sporveksel.

  – Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor i en trafikkmelding.

 • NTB
  DEL
  Rødt vil legge ned Bane Nor

  Rødt-leder Bjørnar Moxnes har fått nok av problemene med Follobanen og ønsker å legge ned Bane Nor.

  Hele jernbanen må samles i én integrert organisasjon, mener han.

  – Kaoset i Bane Nor er et ektefødt barn av jernbanereformen, sier Moxnes til Frifagbevegelse.

  – Regjeringen må slutte å se på dette som enkelthendelser. Det er åpenbart at noe ikke fungerer som det skal. Tiden er overmoden for en full gjennomgang av norsk jernbane, fortsetter han.

  Rødt-lederen ønsker seg en organisering av jernbanen som ligner på for eksempel Sporveien i Oslo, bare i større skala.

 • NTB
  DEL
  Mann i 40-årene tiltalt for Rodeløkka-drap

  I 02.45-tiden natt til 24. november 2021 fikk politiet melding om en person med stikkskader på gaten på Rodeløkka, sentralt i Oslo.

  Nå står en mann i 40-årene tiltalt for drapet, melder Dagbladet.

  Ifølge tiltalen ble drapet begått med en grillgaffel.

  – Min klient erkjenner ikke straffskyld for drap, sier forsvarer Jan Christian Kvanvik.

  Politiet har tidligere uttalt at de mener at drapet ikke skjedde ved en tilfeldighet, og at det skal ligge en konflikt til grunn.

  Det er foreløpig ikke satt noen dato for rettssaken mot mannen, men det er ventet at den kommer opp for Oslo tingrett i løpet av våren.

 • Kristoffer Rønneberg
  DEL
  Moteskaperen Paco Rabanne (88) er død
  Foto: SERGEI CHUZAVKOV, AP / NTB

  Den spanske moteskaperen var mest kjent for parfyme og klær.

  Han startet sitt eget designerselskap i 1966 og slo for alvor gjennom da han laget et grønt kostyme Jane Fonda brukte i filmen Barbarella to år senere.

  Rabanne døde i nærheten av Brest, helt vest i Frankrike, hvor han bodde, skriver Le Telegramme.

  Mannen som egentlig het Francisco Rabaneda Cuervo, var født i Baskerland. Han rømte til Frankrike sammen med moren under den spanske borgerkrigen. Han ble utdannet arkitekt, men begynte som smykkedesigner for Givenchy, Dior og Balenciaga. Rabanne ble kjent som en opprørsk skikkelse i den franske moteverdenen på 1960-tallet.

  Rabanne var også kjent for å være eksentrisk. Blant annet hevdet han å ha levd flere tidligere liv og at han hadde møtt utenomjordiske vesener.

 • Kristoffer Rønneberg
  DEL
  Kina beklager antatt spionballong over USA

  Den kinesiske ballongen over USAs luftrom skal ha blitt brukt til meteorologiske og andre vitenskapelige undersøkelser. Det hevder det kinesiske utenriksdepartementet, ifølge Reuters.

  Departementet beklager at ballongen kom seg inn i USAs luftrom og lover å opprettholde kontakten med amerikanske myndigheter for å håndtere den «overraskende situasjonen».

  USA har mistenkt at ballongen ble brukt til spionasje.

 • Kristoffer Rønneberg
  DEL
  Sverige: 18-åring erkjenner å ha flyttet Toves kropp

  To unge kvinner på 18 og 20 år ble i januar siktet for kidnapping av Tove (21) i Vetlanda i Sverige. 21-åringen forsvant i oktober.

  Nå erkjenner 18-åringen å ha flyttet Toves kropp, skriver SVT.

  Men hun nekter for at det var hun som drepte 21-åringen.

  - Min klient har ikke medvirket i eller vært klar over hovedforbrytelsen, sier 18-åringens advokat, Mikael Svegfors, til SVT.

 • NTB
  DEL
  Åpner tilsyn ved Sykehuset Østfold etter at to jenter døde i Spydeberg

  Statsforvalteren i Oslo og Viken åpnet tilsyn etter at de to tvillingene i Spydeberg døde.

  Dette innebar at barneverntjenesten i Indre Østfold kommune, Fossumkollektivet og Barne-, ungdoms- og familieetaten skulle følges opp.

  – Vi har nå utvidet tilsynet til også å omfatte Sykehuset Østfold HF, skriver Statsforvalteren i en pressemelding fredag.

 • NTB
  DEL
  Dagbladet: Handelen stupte etter prisøkningen

  Onsdag kom det lenge varslede prishoppet i dagligvarebutikkene her til lands. Det endte med en nedgang på 20 prosent i handelen.

  Nordmenn handlet onsdag for 180 millioner kroner mindre enn dagen før, viser tall Dagbladet Børsen har fått fra Bankaxept.

  – Vi handlet mer dagligvarer enn normalt før det varslede prishoppet. Ikke overraskende gikk handelsvolumet ned igjen de neste dagene. Det tyder på at mange brukte muligheten til å spare noen kroner før prisoppgangen, sier Kjetil Bøe, leder for betaling i BankID Bankaxept til Børsen.

 • Kristoffer Rønneberg
  DEL
  Vil tillate sykmelding etter e-konsultasjon

  De siste to årene har bruken av elektroniske konsultasjoner økt i norske helsetjenester.

  Nå vil regjeringen gjøre det mulig for leger å skrive ut sykmeldinger uten at pasientene stiller fysisk opp til undersøkelser. Det skriver Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en pressemelding fredag.

  – E-konsultasjon er effektivt og fleksibelt for både pasienter og fastleger. Nå kan pasienter som legen allerede kjenner godt, slippe å reise til et legekontor, noe som kan oppleves som en unødvendig byrde når man er syk, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

  Rene nettbaserte helsetjenester vil ikke kunne skrive sykmelding fordi ett av vilkårene i den nye ordningen er at pasientene må være kjent for legen som tar beslutningen.

 • NTB
  DEL
  De to siktede etter Spydeberg-dødsfallene vil bli løslatt

  De to som er siktet etter at to 16 år gamle tvillingjenter døde i Spydeberg, blir ikke fremstilt for ny varetektsfengsling, opplyser politiet.

  Samtidig er det blitt begjært en rettspsykiatrisk undersøkelse av en av de siktede.

  Politiadvokat Benedicte Granrud vil ikke si hvem av de to som de har begjært undersøkelse av, eller hvorfor de har valgt å gjøre det.

  Hun understreker at mistanken mot de to fortsatt er like sterk.

  – Ja, det er ikke bakgrunnen for at de løslates, det er at vi mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse, sier hun til NTB.

 • Tor Arne Andreassen
  DEL
  Gangbro revet ned over E16

  Nødetatene er på vei til Ringeriksveien, før Sollihøgda. Der har et kjøretøy kjørt inn i gangbroen slik at den er revet ned, skriver politiet på Twitter.

  Gangbroen ligger nå over E16 og sperrer trafikken i begge retninger. Det er ikke meldt om personskade.

  Dette skaper store utfordringer for trafikken, melder politiet klokken 12.13.

  Veien er helt sperret, og det vites ikke når veien kan åpnes igjen.

  Vi oppdaterer saken her.