Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Britney Spears' Instagram-konto er slettet
14. september kl 23:49av NTB
DEL
Britney Spears har gått rettens vei i et forsøk på å frata faren Jamie Spears (til venstre) rollen som verge over henne. Arkivfoto: AP / NTB
Britney Spears har gått rettens vei i et forsøk på å frata faren Jamie Spears (til venstre) rollen som verge over henne. Arkivfoto: AP / NTB

Britney Spears' Instagram-konto er slettet. Ifølge kjendisnettstedet TMZ skal hensikten være å holde en lav profil i forbindelse med rettssaken mot faren.

Instagram-kontoen hennes var slettet tirsdag kveld norsk tid.

Kjendisnettstedet TMZ viser til kilder som hevder det var bekymringer i kretsen rundt artisten om at hun blant annet hadde lagt ut innlegg der hun var toppløs. Det kan skape et negativt inntrykk hos dommeren i rettssaken, skriver nettstedet.

Faren Jamie Spears har hatt kontroll over formuen hennes i 13 år. Hun krever at han fratas rollen som verge. 29. september skal artisten vitne i rettssaken.

Natt til mandag norsk tid kunngjorde Britney Spears på Instagram at hun hadde forlovet seg med kjæresten Sam Asghari. Paret har vært sammen i fem år. Spears har vært gift to ganger før.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Branner truer kjempetrær i California
  Brannbiler ved urgamle sequoia-trær som trues av en enorm skogbrann i California. Foto: Noah Berger / AP / NTB
  Brannbiler ved urgamle sequoia-trær som trues av en enorm skogbrann i California. Foto: Noah Berger / AP / NTB

  To store skogbranner i California har møttes og blitt til en enda større brann i utkanten av en Sequoia National Park i California.

  Brannmenn som jobbet med å beskytte de gigantiske sequoia-trærne i parken med aluminiumsfolie, måtte en stund evakueres, men kunne senere returnere.

  På grunn av en plutselig endring i vindretningen kom brannene til utkanten av et område i parken, Giant Forest, der de svidde en klynge med sequoia-trær ved inngangen til området med 2.000 av de urgamle trærne.

  Brannmannskapene jobbet på spreng for å skjerme de 2.000 og 3.000 år gamle trærne, blant dem den 83 meter høye General Sherman, som er verdens største i volum.

 • av Wasim Riaz
  DEL
  Sauer i veibanen – E6 stengt sør for Moss

  Eidettunnelen på E6 i Viken i retning mot Moss er midlertidig stengt.

  Det melder Vegtrafikksentralen på Twitter klokken 8.14.

  Det er sauer i veibanen utenfor tunnelen som er grunn til at tunnelen er stengt.

  Tunnelen ble gjenåpnet etter en halvtime.

 • av NTB
  DEL
  Johannesburgs ordfører død i bilulykke

  Jolidee Matongo, som ble valgt til ordfører for bare en måned siden, var på vei hjem etter et valgkampopplegg i Soweto sammen med president Cyril Ramaphosa.

  – Det er vanskelig å forstå denne tragedien etter at ordfører Matongo opptrådte med livskraft og iver sammen med meg og folk i Soweto så kort før han døde, tvitret Ramaphosa.

  46 år gamle Matongo ble valgt til ordfører i august etter at forgjengeren døde av koronaviruset. Han var født i Soweto og ble medlem av ANCs ungdomsorganisasjon som 13-åring.

 • av NTB
  DEL
  Israel: To palestinske rømlinger pågrepet
  De seks palestinerne som nylig klarte å rømme fra fengselet, har fått heltestatus blant sine egne. Her blir en av dem pågrepet i forrige uke.
  De seks palestinerne som nylig klarte å rømme fra fengselet, har fått heltestatus blant sine egne. Her blir en av dem pågrepet i forrige uke. Foto: Israelsk politi, AP / NTB

  De to siste av de seks palestinske fangene som rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Israel for to uker siden, ble pågrepet lørdag.

  Det opplyser Israels hær. De to rømlingene ble pågrepet under et raid i byen Jenin på den okkuperte Vestbredden.

  Fangerømlingen ble ansett som pinlig for Israel, og det er satt inn store ressurser i jakten på de seks rømlingene. Fire av dem er tidligere pågrepet nord i Israel.

  Fem av de seks tilhørte den militante gruppen Islamsk jihad, mens den sjette er et medlem av Fatah-bevegelsen til palestinernes president Mahmoud Abbas.

 • av Wasim Riaz
  DEL
  17 år gammel bilfører tatt i 160 km/t

  Politiet har stoppet en bil på E6 som ble målt til 160 km/t i 90-sone. Råkjøringen skjedde på strekningen mellom Ås og Vestby i Viken.

  Det melder politiet på Twitter søndag morgen.

  Bilføreren var 17 år gammel og hadde således ikke førerkort. Politiet har kontaktet 17-åringens foreldre som har tatt hånd om bilen og tenåringen. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • av NTB
  DEL
  Minister: Australia spilte med åpne kort overfor Frankrike
  Australias forsvarsminister Peter Dutton forsvarer at ubåtavtalen med Frankrike ikke landes.
  Australias forsvarsminister Peter Dutton forsvarer at ubåtavtalen med Frankrike ikke landes. Foto: Andrew Harnik, Reuters / NTB

  Australia var åpne og ærlige med Frankrike om bekymringer om ubåtkontrakten som aldri ble noe av, sier den australske forsvarsministeren.

  Australias forsvarsavtale med USA førte til at det aldri ble noe av ubåtkjøpet fra Frankrike. Det har utløst en diplomatisk krise. Frankrike har kalt hjem landets ambassadører til både Australia og USA.

  Frankrike er rasende på Australias håndtering av saken, og har anklaget sine allierte for å lyve om planene.

  Det avviser Australias forsvarsminister Peter Dutton, som sier til Sky News Australia at landet var åpne og ærlige med Frankrike om bekymringer for avtalen, som hadde overskredet budsjettene og var forsinket.

  Dutton sier han forstår at Frankrike er opprørt, men understreker at landet også offentlig ga uttrykk for bekymringer om ubåtavtalen med Frankrike.

 • av NTB
  DEL
  Signalfeil mellom Asker og Oslo er rettet

  Togtrafikken i Oslo-området ble rammet av forsinkelser og innstillinger søndag morgen på grunn av en signalfeil ved Asker stasjon.

  – Vi jobber med å rette feilen men vet ikke hvor lang tid det vil ta, meldte Bane Nor søndag morgen.

  Feilen rammet Vys regiontog mellom Oslo og Bergen, Go-Aheads regiontog mellom Oslo og Stavanger, samt Flytoget og en rekke lokaltog.

  Feilen ble rett ved 07-tiden.

 • av NTB
  DEL
  Tre personer involvert i ATV-ulykke i Alta

  To ambulansehelikoptre og et Sea King redningshelikopter er sendt til Stjernøya i Alta etter en ATV-ulykke.

  Finnmark politidistrikt meldte klokken 00.32 at en ATV har kjørt ut av veien i Store Kvalfjord på Stjernøya.

  Ifølge politiet er det meldt om personskade og at det er tre personer som er involvert i ulykken.

  Vaktleder Kjartan Lumøe ved 110-sentralen opplyser til iFinnmark at lokalt frivillig brannmannskap er på stedet og bistår de skadede.

  – Vi jobber med å stabilisere og transportere pasienter. Det er tre involverte, sier han.

 • av NTB
  DEL
  Historiske romturister har landet på jorden: – Det var en fantastisk tur
  De historiske romturistene om bord i Dragon-kapselen. Fra venstre: Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Chris Sembroski og Sian Proctor. Foto: SpaceX via AP / NTB
  De historiske romturistene om bord i Dragon-kapselen. Fra venstre: Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Chris Sembroski og Sian Proctor. Foto: SpaceX via AP / NTB

  De fire sivile romturistene som har vært med på SpaceX-ferden ut i verdensrommet, landet natt til søndag i havet utenfor Florida.

  – Takk så mye, det var en fantastisk tur, lød det fra en av de fire om bord etter at de ble ønsket velkommen hjem til jorden på kommunikasjonsanlegget.

  De fire historiske turistene har vært med på verdens første romtur uten astronauter om bord. De har gått i bane rundt jorden de siste tre dagene.

  På det meste nådde Dragon-kapselen en høyde på rundt 575 kilometer, langt over høyden Den internasjonale romstasjonen (ISS) går i bane rundt jorden på.

  Milliardæren Jared Isaacman finansierte turen, og hadde med seg sykepleieren Hayle Arceneaux samt Sian Proctor og Chris Sembroski, som vant billetter til turen.

 • av NTB
  DEL
  Kampen om å bli Orbáns utfordrer fikk en turbulent start
  Budapest-ordfører Gergely Karácsony er en av favorittene til å vinne opposisjonens primærvalg i Ungarn. Foto: Bela Szandelszky / AP / NTB
  Budapest-ordfører Gergely Karácsony er en av favorittene til å vinne opposisjonens primærvalg i Ungarn. Foto: Bela Szandelszky / AP / NTB

  Den ungarske opposisjonen har samlet seg for å bli kvitt landets omstridte leder, men primærvalget ble lørdag utsatt etter et mulig cyberangrep.

  Beskyldningene hagler fra opposisjonen om hvem som kan ha stått bak angrepet. Opposisjonen peker på statsminister Viktor Orbán, som er omstridt etter et tiår med knebling av pressen og rettsvesenets frie stilling.

  Andre, som ordfører Gergely Karácsony i Budapest, viser til at IP-adresser med kinesisk opphav er mistenkt. Han er selv en av dem som ønsker å utfordre Orbán i neste års valg.

  Stemmegivningen ble stanset bare to timer etter at den kom i gang. Systemene gikk ned etter angrepet. Det er ventet at valget kan fortsette mandag.

 • av NTB
  DEL
  NRK i Panjshirdalen: Folk forteller om drap på sivile
  Taliban holder vakt ved en port inn til Panjshir nordøst i Afghanistan. Foto: Mohammad Asif Khan / AP / NTB
  Taliban holder vakt ved en port inn til Panjshir nordøst i Afghanistan. Foto: Mohammad Asif Khan / AP / NTB

  Folk i Panjshirdalen forteller NRK at Taliban har drept sivile der. En Taliban-kommandant avviser blankt internasjonale anklager om krigsforbrytelser.

  NRK har fått reise inn i Panjshirdalen, provinsen der den siste motstanden mot Taliban i Afghanistan ble slått ned. BBC og Human Rights Watch har formidlet anklager om krigsforbrytelser.

  – Dette fordømmer vi på det sterkeste. Det stemmer ikke. Det er propaganda. Det har vært krig her. De soldatene som gjorde motstand, ble selvsagt drept. De mistet mange og vi mistet mange. Men de som overga seg ble ikke drept, sier Taliban-kommandant Gul Agha til NRK.

  NRK skriver at de blir fortalt om at Taliban har drept sivile.

  – Ja, de har drept flere. Blant annet i Onaba- og Qabzan-områdene. Sivile, sier en mann.

 • Hans O Torgersen
  DEL
  Nytt personran på T-banestasjon
  Politiet kontrollerte flere personer i nærheten av åstedet for det sister ranet, ved Borgen T-banestasjon, men det er uklart om noen av dem er mistenkt i saken.
  Politiet kontrollerte flere personer i nærheten av åstedet for det sister ranet, ved Borgen T-banestasjon, men det er uklart om noen av dem er mistenkt i saken. Foto: Hans O. Torgersen

  Politiet i Oslo meldte klokken 23.40 lørdag om et nytt tilfelle av personran på en T-banestasjon.

  «Fornærmede skal ha blitt truet med en teleskopbatong. Flere personer har løpt fra stedet og vi søker i området», skriver politiet på Twitter.

  Ni unge personer ble stanset av politiet i Skøyenveien, like ved åstedet. Ved 00.30-tiden er det ikke avklart om dette er gjerningspersonene, melder politiet.

  En stund senere meldte politiet at de ni ikke blir pågrepet.

  Patruljene på stedet var også i kontakt med to fornærmede. De skal ha blitt utsatt for slag og spark.

  Tidligere lørdag kveld ble en person ranet på Bekkestua T-banestasjon i Bærum.

 • Hans O Torgersen
  DEL
  Flere hundre ungdommer kom på hjemme-alene-fest

  Flere ungdommer havnet lørdag kveld i slagsmål i Tysvær utenfor Haugesund. Ambulanse og politi rykket ut til privathuset der dette hadde skjedd.

  Politiet fant raskt ut at det var en mindreårig gutt som hadde hatt fest hjemme. Flere hundre ungdommer som ikke var invitert dukket opp, og «festen kom ut av kontroll», skriver politiet på Twitter.

 • av NTB
  DEL
  Merkels kronprins venter tett løp i det tyske valget

  En uke før det tyske valget sier kandidaten fra Angela Merkels parti at han venter tett løp, til tross for at meningsmålingene ikke ser så lovende ut.

  Statsminister Angela Merkel gir seg nå etter 16 år som tysk regjeringsleder. Armin Laschet er utpekt som kristendemokratiske CDUs statsministerkandidat, men har så langt slitt i motbakke i valgkampen.

  – Dette vil bli et veldig tett løp, sier han på sidelinjen av et valgkamparrangement i Delbrück-Steinhorst i den vestlige delstaten Nordrhein-Westfalen, der Laschet leder delstatsregjeringen.

  – Det er åtte dager igjen, og vi føler alle sammen at noe er i bevegelse, sier CDU-lederen, som er skeptisk til målingene som viser et forsprang for sosialdemokratiske SPD.

 • av NTB
  DEL
  Notre-Dame endelig klar for gjenoppbygging

  Notre-Dame er sikker nok til at gjenoppbyggingen etter brannen kan starte.

  Det er over to år siden den ødeleggende brannen som brøt gjennom taket, fikk spiret til å kollapse og var nær ved å totalskade den monumentale katedralen.

  Arbeidet for å sikre bygningen tok til dagen etter brannen den 15. april 2019. Lørdag erklærte etaten som har ansvaret for arbeidet at sikringen er ferdig.

  Snekkere, eksperter på stillaser, profesjonelle klatrere, orgelteknikere og en lang rekke andre håndverkere og eksperter har deltatt. Det er satt opp støttestrukturer rundt store deler av katedralen, og en «paraply» for å hindre regnet i å trenge inn.

  President Emmanuel Macron har som mål å åpne katedralen i 2024, da Paris er vertsby for sommer-OL.

  En sjokkert verden fulgte brannens herjinger med Notre Dame 15. april 2019.
  En sjokkert verden fulgte brannens herjinger med Notre Dame 15. april 2019. Foto: NTB
 • av NTB
  DEL
  Folkeavstemning om avkriminalisering av cannabis på trappene i Italia

  En folkeavstemning om avkriminalisering av cannabisdyrking kan komme så tidlig som neste år i Italia.

  Det er nødvendig med 500.000 underskrifter for å få arrangert en slik avstemning. Antallet ble nådd bare en uke etter at oppropet ble lagt ut på nett.

  Fristen for å skrive under er utgangen av september. En domstol skal i etterkant avgjøre om de formelle kravene for å holde en folkeavstemning er oppfylt, og avstemningen kan avholdes så tidlig som våren 2022.

 • Hans O Torgersen
  DEL
  Person ranet på T-banestasjon

  Politiet i Oslo melder klokken 20.54 at en person er blitt ranet på Bekkestua T-banestasjon i Bærum.

  Ransofferet er fysisk uskadet.

  Flere politipatruljer er i området og leter etter tre unge gjerningspersoner som har flyktet fra åstedet.

 • av NTB
  DEL
  KrF: Ropstad fratrer neste fredag
  Kjell Ingolf Ropstad møtte lørdag pressen i Regjeringskvartalet i Oslo der han opplyste om at han fratrer både som statsråd og som leder av KrF. Foto: Ali Zare / NTB
  Kjell Ingolf Ropstad møtte lørdag pressen i Regjeringskvartalet i Oslo der han opplyste om at han fratrer både som statsråd og som leder av KrF. Foto: Ali Zare / NTB

  Kristelig Folkeparti opplyser at Kjell Ingolf Ropstad fratrer som leder neste fredag i forbindelse med partiets landsstyremøte.

  Sentralstyret i KrF hadde lørdag ettermiddag et ekstraordinært møte etter at Kjell Ingolf Ropstad varslet sin avgang både som partileder og statsråd. Der ble det enighet om å kalle inn landsstyret til møte førstkommende fredag.

  – Det er enighet i sentralstyret om at Ropstad fratrer vervet i forbindelse med landsstyremøtet fredag 24. september med den konsekvens at Olaug Bollestad trer inn som fungerende partileder, skriver partiet i en uttalelse til NTB.

  På møtet vil landsstyret ta stilling til den videre prosessen og eventuelt også kalle inn til et ekstraordinært landsmøte.

  -Jeg vil takke Ropstad for innsatsen for partiet. Som første nestleder er jeg klar til å tre inn i rollen som fungerende leder når det blir behov for det, sier nestleder Olaug Bollestad til NTB.

  Andre nestleder i KrF, Ingelin Noresjø, sier til NTB at også hun takker Ropstad for innsatsen, men at hun likevel tenker beslutningen om trekke seg var riktig.

  – Det er både leit og vemodig å miste en god partileder og jeg vil takke Kjell Ingolf for jobben han har gjort. Helheten i situasjonen og hensynet til Kjell Ingolf, hans nærmeste og partiet gjør at dette var en rett beslutning, sier hun.

 • Hans O Torgersen
  DEL
  Tenåringsjenter mistenkt etter flere branner

  Politiet i Trondheim har tatt kontroll på to jenter i tenårene etter tre påsatte branner i Midtbyen.

  Jentene kan mistenkes for to av brannene, skriver politiet på Twitter. Etterforskningen vil vise om de også blir mistenkt for den tredje brannen.

  Politiadvokat Marthe Kulset Dahl sier til NTB at den ene av brannene som fant sted i garasjen til kjøpesenteret Trondheim Torg, kunne utviklet seg til en større brann.

  Den ene av jentene er pågrepet for ildspåsettelse, mens den andre jenta lørdag kveld foreløpig var å anse som innbrakt. Etterforskerne mener det er en forbindelse mellom jentene, skriver NTB.

  – Ingen av jentene er kjent for politiet fra tidligere. Vi er i kontakt med barnevernsvakten om hva som videre skal skje med jentene utover kvelden, sier politiadvokaten.

 • av NTB
  DEL
  Ubåtsaken kan skade Nato, tror tidligere britisk toppdiplomat

  Den diplomatiske krisen mellom Frankrike, USA og Australia har skapt dyp splittelse mellom sentrale Nato-land.

  Frankrikes tilbakekalling av sine ambassadører til USA og Australia vekket stor oppsikt fredag kveld.

  Årsaken var at Australia vraket en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner og heller inngikk et strategisk partnerskap med USA og Storbritannia.

  Tilbaketrekking av ambassadører regnes som en sterk diplomatisk protest, og brukes gjerne overfor rivaliserende eller fiendtlige stater.

  – Dette er langt mer enn bare en diplomatisk krangel, sier den erfarne britiske diplomaten Peter Ricketts, tidligere statssekretær i det britiske utenriksdepartementet og tidligere ambassadør til Frankrike til Times Radio.

  Han sier at kontrakten som ble droppet ikke bare dreide seg om et våpensalg, men om et strategisk partnerskap. Australia har forhandlet bak ryggen på Frankrike med to av landets Nato-allierte, Storbritannia og USA, påpeker han.

  – For franskmennene er dette et totalt tillitsbrudd. Det setter et spørsmålstegn ved hva Nato er til for, sier Ricketts, som slår fast at saken kan skade alliansen.