Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Trønderske ungdommer oftest beruset
15. september kl 09:56av NTB
DEL

Ungdomsskoleelever i Trøndelag er oftere beruset enn ungdom ellers i landet. Nær én av tre trønderske tiendeklassinger har vært beruset det siste året.

Mens den nasjonale andelen er 25 prosent, er den 31 prosent i Trøndelag, viser tall fra Ungdata, ifølge P4.

– Trøndelag har en problematisk drikkekultur, sier rådgiver Jo Arild Salthammer ved kompetansesenter for rus i Midt-Norge til P4.

Mens 9 prosent av landets tiendeklassinger oppgir å ha tillatelse av foreldre til å drikke alkohol, er andelen 16 prosent i Trøndelag.

– Forskning viser at barn bryr seg mer om det foreldrene sier om alkohol enn det for eksempel venner gjør. Tydelige grenser fra de voksne er derfor svært viktig, sier Salthammer.

Han understreker at å starte med alkohol tidlig øker faren for alkoholproblemer senere i livet.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Tredje uke på rad med børsoppgang i USA
  Selv om det var blandet resultat på børsene i New York fredag, endte uka med oppgang for samtlige tre toneangivende indekser i USA. Foto: John Minchillo / AP / NTB
  Selv om det var blandet resultat på børsene i New York fredag, endte uka med oppgang for samtlige tre toneangivende indekser i USA. Foto: John Minchillo / AP / NTB

  USA-børsene endte uken med et blandet resultat, men de største indeksene kunne fortsatt skilte med oppgang for tredje uke på rad.

  Den bredere S & P 500-indeksen krympet 0,1 prosent til 4.544,90 poeng fredag da flere store tek-selskaper krympet i aksjeverdi og overskygget vekst i andre sektorer. Dagen før satte indeksen ny rekord.

  Dow Jones endte opp 0,2 prosent til 35.677,02 poeng, indeksens første rekordnotering siden midten av august.

  Teknologitunge Nasdaq falt 0,8 prosent til 15.090,20 poeng.

 • av NTB
  DEL
  Biden og Macron diskuterte styrking av Europas forsvar
  USAs president Joe Biden og Frankrikes president Emmanuel Macron under Nato-toppmøtet i sommer. Foto: Brendan Smialowski / AP / NTB
  USAs president Joe Biden og Frankrikes president Emmanuel Macron under Nato-toppmøtet i sommer. Foto: Brendan Smialowski / AP / NTB

  Presidentene i USA og Frankrike har diskutert hvordan de kan styrke forsvaret av Europa, opplyser Det hvite hus.

  Joe Biden og Emmanuel Macron snakket i telefonen fredag om «innsatsen for å sette i stand et sterkere og mer kapabelt europeisk forsvar og samtidig sikre at det er komplementært med Nato», heter det i uttalelsen fra Washington fredag.

  USA forsøker å bøte på forholdet til Frankrike etter den bitre striden som oppsto i forbindelse med ubåtkontraktene tidligere i høst. Biden skal møte Macron i Roma senere i oktober.

  USAs visepresident Kamala Harris skal dessuten besøke Paris 11. november og møte Macron.

  – De skal diskutere viktigheten av det transatlantiske forholdet for verdensfred og sikkerhet, sier Det hvite hus.

  Frankrike ble rasende da Australia kansellerte en lukrativ kontrakt for ubåter og i stedet kjøper atomubåter fra USA, samtidig med at USA, Australia og Storbritannia inngikk en forsvarspakt. Det førte til at Frankrike kalte sin ambassadør hjem fra Washington.

  Biden og Macron snakket også sammen 22. september. Biden ba ikke om unnskyldning for at USA i hemmelighet forhandlet om ubåtkontrakter med Australia. Men han erkjente at saken ville hatt godt av «åpne konsultasjoner blant allierte», ifølge en uttalelse i etterkant.

 • av NTB
  DEL
  Kjent skyldig i ulovlig valgkampfinansiering
  Påtalemyndigheten fikk ikke medhold i begjæringen om varetektsfengsling av Lev Parnas, til venstre. Han er dermed ute mot kausjon i påvente av straffeutmålingen. Foto: Stefan Jeremiah / AP / NTB
  Påtalemyndigheten fikk ikke medhold i begjæringen om varetektsfengsling av Lev Parnas, til venstre. Han er dermed ute mot kausjon i påvente av straffeutmålingen. Foto: Stefan Jeremiah / AP / NTB

  En tidligere medarbeider av Donald Trumps eksadvokat Rudy Giuliani er kjent skyldig i å ha gitt ulovlige valgkampbidrag for å påvirke amerikanske politikere.

  Bidragene ble også gjort for å fremme egne næringslivsinteresser, ifølge tiltalen mot forretningsmannen Lev Parnas.

  Fredag kjente en jury i en føderal domstol i New York ham skyldig i tiltalen.

  Påtalemyndigheten anklager Parnas for å ha brukt andre folks penger til å te seg som en person med stor politisk innflytelse og smigre seg inn på noen av USAs fremste republikanere. Blant annet var han tiltalt for å ha gitt ulovlige pengebidrag til en innsamlingskomité som støttet tidligere president Trump.

  Han var også tiltalt for å ha brukt rikdommen til en russisk finansmann for å gi bidrag til amerikanske politikere. Parnas avviste anklagene.

  – Jeg har aldri gjemt meg for noen, sa han utenfor rettssalen fredag.

  Parnas ble kjent skyldig på samtlige punkter. Hans tidligere forretningspartner Giuliani, som var Trumps personlige advokat, var ikke tiltalt i denne saken.

  Saken mot Parnas har fått stor oppmerksomhet i USA på grunn av hans rolle i Giulianis innsats for å få Ukraina til å etterforske Joe Bidens sønn før presidentvalget.

 • av NTB
  DEL
  Hevder unge menn går med skuddsikker vest i Oslo

  Advokat Alexander Greaker sier han har flere klienter som bærer skuddsikker vest mens de går rundt i Oslo fordi de er redde for å bli skutt.

  Oslo-politiet har den siste tiden brukt store ressurser på å etterforske hvem som skjøt og drepte 20 år gamle Hamse Hashi Adan utenfor Lofsrud skole på Mortensrud.

  Ved siden av den omfattende drapsetterforskningen har politiet aksjonert mot flere personer i et miljø som er tilknyttet Mortensrud, skriver TV 2.

  Ifølge kanalen er fem unge menn pågrepet og varetektsfengslet i løpet av den siste uken, siktet for våpenlovbrudd. I en av kjennelsene heter det følgende:

  «Retten viser for øvrig til opplysninger om at det etter drapet på Lofsrud i begynnelsen av oktober i år er en anspent situasjon i flere miljøer».

  Advokat Alexander Greaker er forsvarer for en 18-åring som ble fengslet mandag. Hans klient erkjenner våpenoppbevaring.

  – Han har vært redd for sitt eget liv, sier Greaker på spørsmål fra TV 2 om hvorfor klienten har båret våpen.

  Advokaten sier han også har flere klienter som har valgt å ta på seg skuddsikker vest av samme grunn.

  Leder John Roger Lund i enhet Øst i Oslo politidistrikt understreker overfor TV 2 at de vil fortsette å slå hardt ned på at folk bærer skytevåpen i det offentlige rom, uavhengig av om folk føler seg redde.

  – Det finnes andre måter å trygge seg på enn ved å gå rundt med skytevåpen i det offentlige rom. Det slår vi hardt ned på, sier Lund.

 • av NTB
  DEL
  Nakstad: Tydelig at smittetrenden er økende igjen

  Det er tydelig at smittetrenden er økende igjen, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Særlig i Nord-Norge øker smitten.

  – Vi er usikre på hva svingningene i smittetallene betyr, men sammenholdt med innleggelsestallene, særlig i Nord-Norge, er det tydelig at trenden er økende igjen, sier han til VG.

  Det kan nå være vanskelig å sammenligne smittetall over tid fordi testsystemene har endret seg. Antallet tester registrert hos Folkehelseinstituttet har gått kraftig ned de siste ukene. Mange tester seg imidlertid hjemme, og mørketallene kan være større enn tidligere, ifølge Nakstad.

  – Det gjør at vi har vanskeligere for å se smittetrendene og må stole mer på innleggelsestallene – som erfaringsmessig endrer seg 1–2 uker etter at smittetallene gjør det, sier han.

  Flere fullvaksinerte blir smittet i Norge nå. De fleste får et mildt sykdomsforløp, påpeker Nakstad.

  – Likevel bekymrer det oss litt at flere fullvaksinerte også blir innlagt på sykehus. Det er en trend som har vært økende siden i sommer.

 • av NTB
  DEL
  Flere biler sprayet ned med brannslukkingsapparat

  Et 20-talls biler er sprayet med pulver fra to brannslukkingsapparater i et parkeringshus i Grimstad.

  Politi og brannvesen rykket ut til Arresten parkeringshus i Grimstad klokken 20.50 etter at brannalarmen hadde blitt utløst.

  – Det viser seg at noen har tatt to pulverapparat og sprayet over parkerte biler, opplyser Agder politidistrikt.

  Politiet oppretter sak og ber de rammede bileierne om å kontakte politiet for å registrere sin bil.

 • av NTB
  DEL
  17 omkom i brann på sprengstoff-fabrikk
  Rundt 100 redningsmannskaper rykket ut til brannstedet, ifølge russiske myndigheter. Flammene dekket et område på rundt 160 kvadratmeter, men ble slukket i løpet av fredagen. Foto: Ministry of Emergency Situations press service via AP / NTB
  Rundt 100 redningsmannskaper rykket ut til brannstedet, ifølge russiske myndigheter. Flammene dekket et område på rundt 160 kvadratmeter, men ble slukket i løpet av fredagen. Foto: Ministry of Emergency Situations press service via AP / NTB

  Minst 17 mennesker mistet livet i Russland i en voldsom brann på en fabrikk som produserte sprengstoff.

  Myndighetene sa først at 15 personer hadde omkommet. Én ansatt som blir lagt inn på sykehus med alvorlige skader etter ulykken fredag, døde senere av brannskadene. Dødstallet steg til 17 da letemannskaper fant en savnet person i ruinene fredag kveld.

  Brannen fant sted på en fabrikk for sprengstoff i landsbyen Lesnoij i Rjazan-regionen, knappe 30 mil sørøst for Moskva.

  Ulykken skjedde ifølge lokale medier da de ansatte skulle slå på maskinene på begynnelsen av morgenskiftet. Bilder viser store ødeleggelser på fabrikkhallen.

  Fabrikken produserer eksplosiver både for sivile og militære formål, ifølge nettsiden til selskapet. En etterforskning av ulykken er i gang.

 • av NTB
  DEL
  Leah Isadora Behn vant pris
  «Årets influencer: Beauty»-prisen gikk til Leah Isadora Behn under Vixen awards 2021 på den Gamle Logen Oslo. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
  «Årets influencer: Beauty»-prisen gikk til Leah Isadora Behn under Vixen awards 2021 på den Gamle Logen Oslo. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

  Leah Isadora Behn, datter av Ari Behn og prinsesse Märtha Louise, stakk av med seieren i kategorien «Årets influenser: Beauty» under Vixen-utdelingen 2021.

  – Det er like før jeg begynner å gråte, sa en tydelig overrasket 16-åring fra scenen.

  I salen satt mor Märtha Louise og filmet seansen. I seierstalen takket prisvinneren både moren og sin avdøde far Ari Behn.

  – Takk til alle sammen her, og alle som støtter meg og har stemt på meg, og også dere som følger meg og ser hva jeg driver med på Tiktok eller Instagram eller Youtube. Og takk til juryen, jeg forventet ikke dette, sa 16-åringen fra podiet.

  – Jeg må også takke mamma og pappa for at de alltid uansett når og uansett hva har støttet meg og sagt at jeg kommer til å klare hva som helst, sa hun.

  Hun understreket at selv om hun vant en skjønnhetspris, er alle mennesker like vakre. Hun streifet også innom klimaet til latter fra salen.

  – Så lenge vi «put our minds to it» kan vi gjøre hva som helst. Det er viktig å støtte hverandre, og selvfølgelig klimaet, sa Behn.

 • av NTB
  DEL
  13 norske tilfeller av koronavariant AY. 4.2
  Avdelingsdirektør Line Vold i FHI. Foto: Ali Zare / NTB
  Avdelingsdirektør Line Vold i FHI. Foto: Ali Zare / NTB

  I alt 13 personer er smittet av undervarianten AY. 4.2 av delta-varianten av koronaviruset i Norge. Den er foreløpig ikke på FHIs bekymringsliste.

  Britene følger imidlertid nøye med på varianten, ettersom forekomsten av denne nye undergruppen er økende og nå utgjør seks prosent av de analyserte prøvene, skriver Dagbladet.

  Folkehelseinstituttet opplyser at det er påvist 13 tilfeller av undergruppen i Norge, hovedsakelig i august og september, men også ett tilfelle i oktober.

  – Påviste tilfeller skal i isolasjon, og spredningsfaren fra disse er svært lav dersom man følger smittevernrådene for isolerte. Risiko for spredning av denne utgaven av deltavarianten er pr. nå ikke vurdert til å være høyere enn for andre undergrupper av delta, sier avdelingsdirektør Line Vold ved FHI til avisen.

  Hun legger til at FHI følger med på utviklingen knyttet til spredningen av AY. 4.2, men sier det er en av mange undergrupper de holder øye med.

  – På nåværende tidspunkt er ikke dette en utgave av deltavarianten som er oppført på listen over særlig interessante varianter, eller varianter som er av bekymring. Det kan endres dersom Storbritannia fortsetter å se en økning i forekomsten av denne, sier Vold.

 • av NTB
  DEL
  Hol innfører nye og strengere koronatiltak

  Hol kommune innfører en egen lokal forskrift om at alle nærkontakter til koronasmittede skal gå i karantene i sju dager.

  Tiltaket kommer etter at 50 personer er registrert smittet i et nytt utbrudd den siste uken i kommunen, skriver Hallingdølen. 70 prosent av de smittede er ikke vaksinert.

  Forskriften oppgir ingen unntak for vaksinerte. Den trer i kraft fredag og varer til og med 5. november.

  Det gis heller ingen anledning for å teste seg ut av karantenen på noe vis.

 • av NTB
  DEL
  Underskuddet i USAs budsjett minsket
  USAs budsjettunderskudd ble redusert med 360 milliarder dollar det siste året, et resultat som er langt bedre enn ventet. Bildet er fra da Biden talte under et møte med bedriftsledere om gjeldsgrensen i South Court Auditorium onsdag 6. oktober. Arkivfoto: Ivan Vucci / AP / NTB
  USAs budsjettunderskudd ble redusert med 360 milliarder dollar det siste året, et resultat som er langt bedre enn ventet. Bildet er fra da Biden talte under et møte med bedriftsledere om gjeldsgrensen i South Court Auditorium onsdag 6. oktober. Arkivfoto: Ivan Vucci / AP / NTB

  USAs budsjettunderskudd ble redusert med 360 milliarder dollar det siste året da økonomien kom seg etter koronapandemien, sier regjeringen.

  Underskuddet ligger nå totalt på 2,8 billioner dollar (2.800 milliarder dollar), det nest høyeste som noensinne er registrert.

  Resultatet for regnskapsåret som ble avsluttet 30. september, var dermed langt bedre enn forventet. Det har også vært en økning i skatteinntekter på mer enn 600 milliarder dollar, opplyser myndighetene fredag.

  En bedring i økonomien etter den verste delen av koronapandemien i landet økte også inntektene og bidro til å oppveie statlige utgifter under pandemien.

  Finansminister Janet Yellen sier at USAs økonomi er på bedringens vei, men er fremdeles sårbar.

  Du kan høre mer om USAs økonomi i podkasten Forklart: USAs statsgjeld: Truer med global finanskrise.

 • av NTB
  DEL
  Ny elferge til 80 millioner kan ikke brukes
  «Sandøy» kostet 80 millioner kroner, men kan ikke brukes fordi den ikke har en passende kai.
  «Sandøy» kostet 80 millioner kroner, men kan ikke brukes fordi den ikke har en passende kai. Foto: Brevik fergeselskap IKS

  Porsgrunn kommune får kritikk for å ha kjøpt inn en ny elferge til 80 millioner kroner uten å ha oppgradert fergeleiet slik at det kan ta fergen imot.

  «Oppgradering av landfast infrastruktur burde ha vært bedre utredet før beslutningen om å kjøpe ny ferge ble tatt. Da ville fylkesting og bystyre ha hatt et bedre grunnlag for å vurdere de samlede økonomiske konsekvenser av å investere i ny ferge», heter det i en rapport fra Vestfold og Revisjon om fergekjøpet ifølge NRK.

  Fergen ble kjøpt inn for å gi et bedre fergetilbud mellom øyene i Porsgrunn-skjærgården. Vedtaket ble fattet i 2019, fergen var på plass i juni i år, men den har aldri forlatt kaia på fastlandet i Bamble kommune.

  Rådmann Rose-Marie Christiansen i Porsgrunn kommune sier saken er pinlig.

  – Det er mye vi kan ta selvkritikk på i denne saken. Det har vært for dårlig kommunikasjon mellom fergeselskapet og Porsgrunn kommune. Det sier jo også kontrollutvalget, sier hun.

 • av NTB
  DEL
  Bedrageritiltalt advokat frikjent også i lagmannsretten
  En profilert Oslo-advokat er enstemmig frifunnet for bedrageri i en narkotikasak i Borgarting lagmannsrett.
Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB
  En profilert Oslo-advokat er enstemmig frifunnet for bedrageri i en narkotikasak i Borgarting lagmannsrett. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB

  En profilert forsvarsadvokat er frifunnet for bedrageri i Borgarting lagmannsrett. Han ble også frifunnet i tingretten, men påtalemyndigheten anket dommen.

  – Lagmannsretten kom til at forholdet politiet hadde beskrevet i tiltalebeslutningen neppe ble rammet av straffelovens bestemmelser om korrupsjon overhodet, sier Oslo-advokatens forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

  Rettens fire meddommere samt én av de to juridiske dommerne, frikjente den 56 år gamle advokaten, mens den andre juridiske dommeren mente mannen var skyldig i bedrageri.

  Advokaten sto tiltalt for å ha mottatt 5.500 euro i 2013 av en narkotikasiktet klient. Pengene skulle advokaten bruke til å sørge for at klienten ikke ble tiltalt eller domfelt i en heroinsak, ifølge tiltalen.

  Statsadvokat Carl Graff Hartmann mente handlingen var grovt bedrageri og ønsket at den profilerte advokaten skulle dømmes til 10 måneders fengsel.

  Mannens advokatbevilling har vært suspendert i påvente av utfallet i rettssaken.

 • av NTB
  DEL
  Mann arrestert i forbindelse med Manchester-terroren

  En mann er pågrepet på Manchester flyplass i forbindelse med selvmordsbombingen på Ariana Grandes konsert i Manchester i England i 2017. Det melder Sky News.

  24-åringen ble pågrepet på flyplassen, mistenkt for å ha assistert eller deltatt i forberedelser av terrorhandlinger, opplyser politiet i Manchester til Sky News.

  Mannen, som er fra Manchester, ble arrestert kort tid etter at han kom tilbake til Storbritannia.

  Han sitter fortsatt i varetekt og vil bli avhørt.

  22 personer ble drept og mange flere såret da Salman Abedi, en ung brite med libyske røtter, sprengte seg selv utenfor Manchester Arena 22. mai 2017. Eksplosjonen ble utløst idet publikum var i ferd med å forlate en konsert med den amerikanske artisten.

 • av NTB
  DEL
  USAs høyesterett skal behandle Texas' abortlov
  Høyesterett i USA vil ikke umiddelbart blokkere Texas-loven som forbyr de fleste aborter, men domstolen har gått med på å behandle saken 1. november. Illustrasjonsfoto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
  Høyesterett i USA vil ikke umiddelbart blokkere Texas-loven som forbyr de fleste aborter, men domstolen har gått med på å behandle saken 1. november. Illustrasjonsfoto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

  Høyesterett i USA vil ikke umiddelbart blokkere Texas-loven som forbyr de fleste aborter, men domstolen skal behandle saken 1. november.

  President Joe Bidens regjering har bedt høyesterett om å blokkere loven som forbyr abort etter seks uker. Dommerne sier fredag at de skal bestemme seg for hvorvidt den føderale regjeringen har rett til å gjennomføre søksmål mot loven.

  Høyesterettsdommerne utsetter samtidig en avgjørelse om hvorvidt de vil suspendere Texas-loven mens saken pågår.

  Fokus i høyesteretten vil da ikke være på abortforbudet, men på om justisdepartementet kan saksøke og få en rettskjennelse som effektivt forhindrer at loven blir håndhevet, sa høyesterett i en korte kjennelse fredag.

  Det betyr at den strenge abortloven inntil videre blir stående i Texas. Ifølge klinikker har loven ført til en reduksjon på 80 prosent i gjennomførte aborter i USAs nest største delstat.

  Les mer om abortloven i Texas her:

  Texas' nye abortlov suspenderes.

 • av NTB
  DEL
  Israel forbyr seks palestinske menneskerettsorganisasjoner
  Palestinere deltar på en demonstrasjon i regi av PFLP i Gaza i sommer. Israels forsvarsdepartement terrorstempler seks menneskerettsgrupper som anklages for å ha hemmelige bånd til den militante palestinske bevegelsen PFLP. Arkivfoto: Felipe Dana / AP / NTB
  Palestinere deltar på en demonstrasjon i regi av PFLP i Gaza i sommer. Israels forsvarsdepartement terrorstempler seks menneskerettsgrupper som anklages for å ha hemmelige bånd til den militante palestinske bevegelsen PFLP. Arkivfoto: Felipe Dana / AP / NTB

  Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene.

  Beslutningen omtales som en kraftig opptrapping i Israels mangeårige forsøk på å slå ned på politisk aktivisme i de okkuperte palestinske områdene.

  Vedtaket fra forsvarsdepartementet fredag ser ut til å bane vei for at Israel kan ransake organisasjonenes kontorer, gjennomføre beslag, pågripe ansatte og kriminalisere offentlig støtte til dem.

  De seks organisasjonene er Union of Palestinian Women's Committees (UPWC), Addameer, Bisan Center for Research and Development, Al-Haq, Defense for Children International – Palestine (DCI-P) og Union Of Agricultural Work Committees (UAWC).

  De fleste av disse dokumenterer påståtte menneskerettsbrudd fra både av israelske og palestinske myndigheter.

 • av NTB
  DEL
  Spisser etterforskningen i Lørenskog-saken
  Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen der familien bor på Fjellhamar 31. oktober 2018. Politiet konsentrerer seg nå om etterforskningen av krypto-sporet.
Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB
  Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen der familien bor på Fjellhamar 31. oktober 2018. Politiet konsentrerer seg nå om etterforskningen av krypto-sporet. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

  Politiet i Lørenskog har den siste tiden intensivert og spisset etterforskningen i Lørenskog-saken rundt krypto-sporet.

  Snart tre år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant, er fortsatt mellom 20 og 30 etterforskere fra politidistriktet, Kripos og Økokrim involvert i etterforskningen, skriver Dagbladet.

  Påtaleansvarlig i Lørenskog-saken, Gjermund Hanssen, sier til avisen at innsatsen og ressursene den siste tiden er blitt spisset ytterligere.

  – En stor del av de samlede ressursene prioriteres nå inn mot kryptovaluta. Det betyr ikke at andre spor er lagt bort, men at ressursene prioriteres i den retningen. Det kommer stadig ny informasjon inn fra krypto-sporet – det er snakk om funn av flere identiteter, e-postadresser, telefonnumre og IP-adresser, sier han.

  Hanssen ønsker ikke å tallfeste hvor mange identiteter som er funnet underveis i etterforskningen av krypto-sporet, men bekrefter at det dreier seg om flere. Han sier at politiet har mest tro på dette sporet.

  Tom Hagen er fremdeles siktet for drap eller medvirkning til drap. I tillegg er en mann i 30-årene siktet for medvirkning til bortføring.

  Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, ønsker ikke å gi noen kommentar i forbindelse med saken, skriver avisen.

 • av NTB
  DEL
  Ransforsøk mot bingolokale i Vestby

  Politiet leter etter en mann med kniv som forsøkte å rane et bingolokale i Vestby fredag kveld. Mannen løp fra stedet.

  Mannen fikk ikke med seg penger eller andre gjenstander, sier operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i Øst politidistrikt til NTB.

  Politiet er i Vestby med flere patruljer.

  – Vi avhører vitner, sjekker overvåkingskameraer og sjekker aktivt etter mannen i området.

  Mannen beskrives som cirka 170 centimeter høy. Han hadde på seg mørk hettegenser og munnbind.

  – Hvis noen har opplysninger, så ønsker vi selvfølgelig tips om det.

 • av NTB
  DEL
  EU vil ikke betale for gjerder og piggtråd på grensene
  EU kommer ikke til å betale land for å bygge barrierer på grensene deres for å holde migranter unna, sier EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen. Flere land har krevd at EU skal finansiere slike barrierer. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
  EU kommer ikke til å betale land for å bygge barrierer på grensene deres for å holde migranter unna, sier EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen. Flere land har krevd at EU skal finansiere slike barrierer. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

  Brussel kommer ikke til å betale for at medlemsland bygger barrierer på grensene for å holde migranter unna, sier EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen.

  Von der Leyen sa til ledere på et toppmøte i Brussel fredag at EU lenge har stått fast ved å ikke finansiere lands piggtråder eller murer.

  Uttalelsen kommer etter at EU-ledere sa at de vil sikre en mer rettferdig fordeling av migranter mellom medlemslandene og fortsatt «beskytte grensene».

  Flere EU-land forsøker å presse Brussel til å bruke EU-budsjettet til å finansiere grensegjerder som skal holde migranter ute.

 • av NTB
  DEL
  Baldwin sier hjertet hans er knust etter dødsulykke
  Baldwin fotografert i september.
  Baldwin fotografert i september. Foto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

  Skuespiller og produsent Alec Baldwin kaller den dødelige skyteepisoden på filmsettet for en tragisk ulykke.

  Baldwin sier på Twitter fredag at han samarbeider fullt ut med politietterforskningen for å finne ut hvordan tragedien kunne skje.

  – Det finnes ikke ord for å beskrive sjokket og sorgen etter den tragiske ulykken som tok livet av Halyna Hutchins, en kone, mor og vår dypt beundrede kollega, tvitrer Baldwin.

  – Hjertet mitt er knust når jeg tenker på hennes mann, sønnen deres og alle som elsket Halyna, tilføyer 68-åringen.

  Filmfotografen Hutchins ble drept, og regissøren Joel Souza ble såret under innspillingen av westernfilmen «Rust» i New Mexico i USA torsdag.

  Sheriffens kontor i Santa Fe har sagt at Hutchins og Souza «ble skutt da et rekvisittvåpen ble avfyrt av Alec Baldwin». Det er for tidlig å fastslå hva slags type patroner som ble brukt, ifølge politiet.

  En talsperson for Baldwin, som er både produsent og skuespiller i filmen, har sagt at det skjedde en ulykke da han avfyrte rekvisittvåpenet med løspatroner.