Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Politiet har identifisert mannen som ble drept i Asker
26. september kl 13:22av NTB
DEL

Mannen som fredag ble drept i Åros i Asker, var en litauisk mann i 30-årene, opplyser politiet. En annen litauisk mann er pågrepet i saken.

Søndag opplyser politiet til Budstikka at de har formelt identifisert den drepte mannen.

Det var fredag tidlig ettermiddag at en mann ble knivstukket utenfor en pizzarestaurant i Åros. En mann ble observert løpende fra stedet.

Over et døgn senere ble han pågrepet. Mannen, som er i 40-årene, er også fra Litauen, og politiet har tidligere sagt at de mener det er en relasjon mellom de to mennene.

Han har ennå ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, men knytter seg til hendelsen, ifølge politiet.

Mannen vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Les mer: Døde på stedet av knivskadene

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av Siril Thesen
  DEL
  Enige om statsbudsjettet for 2022

  - Jeg er veldig glad for at vi etter godt arbeid i to uker pluss er blitt enige om statsbudsjett for 2022, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under dagens pressekonferanse.

  Etter kraftig press er det nå budsjettenighet om at de som har vært permittert og arbeidsledige i 2021 skal få feriepenger til sommeren.

  Andre viktige punkter som ble lagt frem på pressekonferansen:

  • Feriepenger til permitterte og arbeidsledige.
  • Gratis halvdagsplass i SFO for alle førsteklassinger.
  • Det ikke blir noen 26. konsesjonsrunde på norsk sokkel i 2022. CO2-avgiften på oljebransjen økes med 28 prosent.
  • Skatten økes på store formuer og høye lønninger.
  • Kuttet i friinntekten for uføretrygdede fjernes.
  • Kuttet i brillestøtte for barn reverseres.
  • Kollektivtrafikken får en krisepakke på 500 millioner kroner.

  Totalt er statsbudsjettet på rundt 1550 milliarder kroner.

  Les hele saken:

  teaser
  Mindre enn 3 time siden
  SV enig med regjeringspartiene om statsbudsjettet
 • av NTB
  DEL
  Eksplosjon i en fyrkjele førte til store skader

  Ingen personer ble skadet, men en bygning fikk blåst ut både vinduer og dører da en fyrkjele eksploderte i Østre Gausdal mandag ettermiddag.

  – Det er store bygningsskader som følge av eksplosjonen. Fyrkjelen er lokalisert i en garasje i bygningens kjeller. Flere vinduer og et par dører er blåst ut. Også sot/røykskader i huset, opplyser politiet på Twitter.

  Politiet oppretter sak.

 • av NTB
  DEL
  Prøveskjøt et hypersonisk våpen
  En russisk fregatt i Kvitsjøen skjøt mandag opp en hypersonisk Zircon-rakett og traff et øvingsmål 400 kilometer unna, ifølge landets forsvarsdepartement. Foto: Russian Defense Ministry Press Service / AP /NTB
  En russisk fregatt i Kvitsjøen skjøt mandag opp en hypersonisk Zircon-rakett og traff et øvingsmål 400 kilometer unna, ifølge landets forsvarsdepartement. Foto: Russian Defense Ministry Press Service / AP /NTB

  En russisk fregatt i Kvitsjøen prøveskjøt mandag en hypersonisk Zircon-rakett og traff et øvingsmål 400 kilometer unna, ifølge landets forsvarsdepartement.

  Oppskytingen var den siste i en serie med tester av krysserraketten, som skal tas i bruk neste år.

  President Vladimir Putin har uttalt at Zircon vil ha en hastighet ni ganger raskere enn lyden og ha en rekkevidde på 1.000 kilometer. Putin har understreket at utplasseringen vil øke kapasiteten til Russlands styrker betydelig.

  Zircon er ment å bli en del av utrustningen på russiske kryssere, fregatter og ubåter. Det er ett av flere hypersoniske våpensystemer under utvikling i Russland.

  Kreml har gjort modernisering av landets arsenal til en høyt prioritert oppgave. Det har særlig skjedd i etterkant av Russlands annektering av Krim i 2014. Siden da er landets forhold til Vesten er blitt preget av økende spenning.

 • av NTB
  DEL
  Fire omkom i uvær i Tyrkia

  Vind opp mot orkans styrke førte til at Bosporos-stredet i Tyrkia ble stengt mandag. Fire mennesker har mistet livet i uværet.

  Vindkastene i hovedstaden Istanbul var opp mot 36 meter pr. sekund. I tillegg til de fire døde er 19 personer skadet.

  Et av ofrene var en kvinne som døde etter at et tak falt over henne mens hun gikk i Esenyurt-distriktet på den europeiske siden av byen, ifølge nyhetsbyrået DHA.

  Kystverket i Tyrkia meldte på Twitter mandag at det viktige Bosporos-stredet, som forbinder Svartehavet og Middelhavet, skulle stenges for skipstrafikk i begge retninger fra kl. 12.30 norsk tid.

  Flytrafikken i området ble omdirigert til alternative flyplasser i Tyrkia.

  Både bygninger og infrastruktur har fått skader i forbindelse med uværet.

 • av Sigrid Gausen
  DEL
  Listhaug krever flere svar fra stortingsdirektøren
  Foto: Ketil B. Haugstulen

  Frp-lederen har stilt ytterligere ti spørsmål til Stortingsdirektøren.

  Forrige uke måtte stortingsdirektør Marianne Andreassen besvare 18 spørsmål fra Sylvi Listhaug om håndteringen av pendlerboligsakene.

  Redegjørelsen som kom forrige onsdag har utløst en ny runde med spørsmål fra Listhaug til Andreassen.

  I brevet til direktøren stiller hun blant annet spørsmål om allmennhetens tillit til Stortinget, i forbindelse med en eventuell tilbakebetaling fra stortingsrepresentanter. Her sammenligner Listhaug det med reglene for trygdemottakere.

  «Hvordan vurderer direktøren at det påvirker allmennhetens tillit til Stortinget som institusjon, at det er en langt mildere norm for når krav om tilbakebetaling fremmes overfor en stortingsrepresentant som uberettiget har mottatt enn ytelse, enn hva som er tilfelle der en trygdemottaker har mottatt en uberettiget ytelse?»

  Listhaug har bedt om svar før møte mellom de parlamentariske lederne og presidentskapet torsdag 2. desember.

 • av Ingeborg Moe
  DEL
  Magdalena Andersson valgt til svensk statsminister - igjen.

  Sosialdemokraten Magdalena Andersson ble mandag formiddag valgt til statsminister i Sverige. Hun er Sveriges første kvinnelige statsminister.

  Forrige uke ble hun også valgt til statsminister av Riksdagen, men gikk av etter syv timer etter at regjeringens statsbudsjett ble nedstemt. Da gikk sosialdemokratenes koalisjonspartner i regjeringen, Miljöpartiet, ut av regjeringen. Andersson vil nå danne en ren sosialdemokratisk mindretallsregjering. Det er ventet at regjeringen tiltrer tirsdag.

  For bli valgt, måtte Andersson unngå at mer enn 174 folkevalgte stemte mot henne. Fasiten ble at 173 stemte mot henne, mens 175 stemte for eller avsto.

  Andersson har vært finansminister de siste syv årene. Hun overtar statsministerjobben etter partikollegaen Stefan Löfven.

  NTB/TT
  NTB/TT Foto: Sveriges første kvinnelige statsminister, Magdalena Andersson.
 • av NTB
  DEL
  Død kvinne funnet i Nidelva

  En død kvinne ble mandag ettermiddag funnet i Nidelva i Trondheim.

  Nødetatene rykket mandag ut til Nedre Leirfoss i Nidelva i Trondheim kommune etter at det hadde kommet melding om at en person var observert i vannet nedenfor demningen.

  – Innsatsleder på stedet bekrefter at det er gjort funn av en død person i vannet nedenfor demningen. Det er foreløpig uklart hvem personen er og hva som har skjedd, skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter.

  Ved 14.15-tiden opplyser politiet at det er en kvinne som er funnet, men at vedkommende ikke er identifisert.

  – Om noen har informasjon eller har gjort relevante observasjoner fra området Leirfossen de siste par døgn, kan de ringe politiet på 02800.

 • av NTB
  DEL
  Tilsyn anbefaler ikke digitale begrensninger for NRK
  Direktør Mari Velsand i Medietilsynet la mandag frem tilsynets utredning om NRK.
  Direktør Mari Velsand i Medietilsynet la mandag frem tilsynets utredning om NRK. Foto: Terje Pedersen, NTB

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt. Det mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer frem i Medietilsynets utredning om NRK, som tilsynet har overlevert til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet pr. i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

 • av NTB
  DEL
  Budsjettforhandlingene løftet til høyeste nivå
  Audun Lysbakken (SV), Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har denne helgen tatt del i budsjettforhandlingene. Dette bildet er fra sonderingene på Hurdalsjøen Hotell tidligere i høst. Foto: Torstein Bøe / NTB
  Audun Lysbakken (SV), Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har denne helgen tatt del i budsjettforhandlingene. Dette bildet er fra sonderingene på Hurdalsjøen Hotell tidligere i høst. Foto: Torstein Bøe / NTB

  Finanspolitikerne på Stortinget måtte i helgen koble inn partilederne for å få bedre framdrift i dragkampen om budsjettet.

  – Jeg opplever at vi har veldig god framdrift nå.

  Det sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Eigil Knutsen etter et nytt forhandlingsmøte på Stortinget mandag.

  Ifølge kollega Sigbjørn Gjelsvik i Senterpartiet har de to regjeringspartiene og SV jobbet på høytrykk både tidlig og sent gjennom helgen for å få på plass en budsjettavtale, og mandag fortsatte møtene av og på utover ettermiddagen.

  Fristen for enighet i budsjettforhandlingene er finansdebatten i Stortinget førstkommende torsdag.

 • av NTB
  DEL
  Magdalena Andersson prøver på nytt
  Magdalena Andersson blir trolig valgt som statsminister på nytt mandag. Stefan Löfven kan i så fall omsider få gå av. Foto: Adam Ihse / TT / NTB
  Magdalena Andersson blir trolig valgt som statsminister på nytt mandag. Stefan Löfven kan i så fall omsider få gå av. Foto: Adam Ihse / TT / NTB

  Forrige onsdag var Magdalena Andersson valgt som Sveriges statsminister i knappe sju timer. Mandag ettermiddag får hun en ny sjanse.

  Klokken 13 holdes etter planen en ny statsministeravstemning i Riksdagen. Socialdemokraternas partileder får trolig støtte fra eget parti samt avholdende stemmer fra Centerpartiet, Vänsterpartiet og Miljöpartiet. Dette holder til å bli valgt til statsminister med knappest mulig margin.

  Tirsdag skal Andersson etter planen lese opp regjeringserklæringen og formelt tiltre som statsminister tirsdag eller onsdag.

 • av NTB
  DEL
  Barbados blir republikk
  Barbados' statsminister Mia Mottley og Storbritannias prins Charles deltar under seremonien der den karibiske øystaten blir republikk. Foto: Jane Barlow/Pool Photo via AP/NTB
  Barbados' statsminister Mia Mottley og Storbritannias prins Charles deltar under seremonien der den karibiske øystaten blir republikk. Foto: Jane Barlow/Pool Photo via AP/NTB

  Tirsdag kan dronning Elizabeth pensjonere seg fra en av jobbene sine. Da blir nemlig Barbados republikk, og generalguvernør Sandra Mason blir president.

  Mason ble valgt som president av parlamentet på Barbados i oktober. Hun skal innsettes tirsdag under en større seremoni med prins Charles som gjest.

  Øystaten, som er kjent som turistparadis med vakre strender, har vært selvstendig siden 1966. Hele tiden har Storbritannias dronning Elizabeth vært statssjef, men for et år siden kunngjorde statsminister Mia Mottley at øya skulle legge sin koloniarv bak seg.

  Også opposisjonen er positiv til å innføre republikk, selv om flere stiller spørsmål ved timingen. I øyeblikket er arbeidsledigheten på 16 prosent, og den vanligvis så innbringende turistnæringen ligger nærmest brakk på grunn av koronapandemien.

 • av Mads Størdal Vegstein
  DEL
  Dette skjer i dag

  • Ny avstemning om svensk statsminister. Magdalena Andersson er igjen nominert.

  • SV og regjeringspartiene fortsetter å forhandle om budsjett. SV har også planlagt sentralstyremøte mandag.

  • Sonderinger om byråd i Bergen etter at byrådsleder Roger Valhammer (Ap) gikk av etter nederlaget i bybanesaken.

  • Ghislaine Maxwell, avdøde Jeffrey Epsteins tidligere partner, stilles for retten i USA. Hun er tiltalt for menneskehandel og medvirkning til seksuelle overgrep.

  • Medietilsynet overleverer NRK-rapport til kulturministeren.

  Ballon d'Or – gullballen – deles ut til årets beste fotballspillere.

 • av Mads Størdal Vegstein
  DEL
  Dette skjedde natt til mandag

  • 1721 nye koronasmittede registrert siste døgn i Norge, 467 registrert i Oslo.

  • Frykt for omikronvarianten gir fortsatt børsnedgang.

  • Meningsmåling: Nordmenns tillit til at de får god helsehjelp om de blir koronasmittet, faller.

  • Fiji sender soldater til kriserammede Salomonøyene.

  • 45 år gammel mann skutt og drept sør for Stockholm sent søndag kveld.

 • av NTB
  DEL
  Bolighus brant ned i Lier – mann til sykehus

  Et bolighus ble totalskadet i en brann i Sylling i Lier natt til mandag. En mann er sendt til sykehus for sjekk etter å ha pustet inn røyk.

  Meldingen om brannen kom inn til politiet klokken 23.10 søndag kveld. Ved 00.30-tiden hadde brannmannskapene kontroll, men bolighuset ble totalskadet.

  – Ingen er savnet. Huseier opplyste at han var alene hjemme da det begynte å brenne, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB.

  Han sier politiet har en formening om brannårsaken og hva som er skjedd.

  Brannmannskapene forhindret spredning til nabohusene, men fem personer i to hus får ikke flytte hjem natt til mandag.

  – Brannmannskapene vil jobbe med etterslukking utover natten, sier Groth.

 • av NTB
  DEL
  Mann skutt og drept sør for Stockholm

  En 45 år gammel mann ble søndag kveld skutt og drept i et boligområde i Huddinge sør for Stockholm.

  – Vi fikk melding fra flere innringere som hadde hørt høye smell. Da vi dro dit for å undersøke hva som hadde skjedd, fant vi en mann som var skutt og drept, sier Mikael Pettersson i Stockholm-politiet.

  Skyteepisoden skjedde i 22.30-tiden i et boligområde sentralt i Huddinge. Store politistyrker rykket ut til åstedet, og det ble søkt etter en eller flere gjerningspersoner med blant annet helikopter.

  Stedet der mannen ble funnet, ble sperret av for undersøkelser og etterforskningsarbeidet fortsatte natt til mandag, blant annet med vitneavhør.

  Ingen er så langt pågrepet i saken.

 • av Hans Marius Tonstad
  DEL
  Ung kvinne funnet død etter leteaksjon i Mosjøen

  Den unge kvinnen som var savnet i elva Vefsna i Mosjøen, er funnet død, bekrefter politiet.

  Politiet iverksatte leteaksjonen rundt klokken 1 natt til søndag.

  Ved 15-tiden opplyste operasjonsleder Kai Eriksen ved politiet i Nordland til Helgelendingen at jenta ble funnet død.

  – Vi har gjort funn av jenta og hun er bekreftet omkommet, sier Eriksen.

  Han sier pårørende er varslet.

  (©NTB)

 • av Hans Marius Tonstad
  DEL
  Kjent moteskaper er død
  Virgil Abloh var den første afrikansk-amerikaneren som ble sjefdesigner i et fransk luksus- og motehus.
  Virgil Abloh var den første afrikansk-amerikaneren som ble sjefdesigner i et fransk luksus- og motehus. Foto: Reuters/NTB

  Den amerikanske designeren Virgil Abloh er død, 41 år gammel. Han var kunstnerisk direktør og sjefdesigner for motehuset Louis Vuittons herrekolleksjoner.

  Abloh døde søndag av kreft, opplyser LVMH, Louis Vuittons moderselskap. Han var den første afrikansk-amerikaneren som ble sjefdesigner i et fransk luksus- og motehus.

  – Vi er rystet over denne forferdelige nyheten. Virgil var ikke bare en genial designer, en visjonær, men også en mann med en nydelig sjel og stor klokskap, sier LVMH-sjef Bernard Arnault i en uttalelse.

  Virgil Abloh var også administrerende direktør i det Milano-baserte motehuset Off-White, som han grunnla i 2012.

  Abloh var fra Illinois i USA. Han var opprinnelig utdannet arkitekt men gikk over til motebransjen. I 2009 inngikk han et samarbeid med motehuset Fendi sammen med artisten Kanye West.

  (©NTB)

 • av NTB
  DEL
  Påkjørsel i Rælingen – fører rømte fra stedet

  En person er fløyet til Ullevål sykehus i luftambulanse etter en påkjørsel i på Nedre Rælingsveg ved Nordby i Rælingen.

  De to som satt i bilen som kjørte på fotgjengeren, forlot stedet.

  Politiet har fått kontroll på bilen som skal ha vært involvert i ulykken, skriver Romerikes Blad.

  – Fotgjengeren som er påkjørt har blitt fraktet til sykehus med luftambulanse. Det er uavklart skadeomfang, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

  Han sier det var to personer i bilen som kjørte på fotgjengeren. Bilen stanset, men de to som satt i den forlot stedet i retning Flateby. Fotgjengeren skal ha gått langs veien.

  – Vi søker med flere hundepatruljer og helikopter etter de to som forlot stedet, sier Aas.

 • av NTB
  DEL
  Melding om brann i Drammen – en person bevisstløs

  Politiet varsler at det har kommet meldinger om en brann i en bygning i Drammen og at en person er bevisstløs.

  Brannen er i et bygg i Hauges gate i Drammen, og politiet fikk melding om den klokken 19.43.

  «Nødetatene er framme på stedet. Dreier seg om en tomannsbolig. Mye røyk. Den bevisstløse personen er evakuert og får behandling. Ukjent skadegrad», skriver politiet i Sørøst på Twitter.

 • av NTB
  DEL
  Over 130.000 har besøkt det nye Munch-museet
  Munch-museet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  Munch-museet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Den første måneden har over 130.000 besøkt det nye Munch-museet. Det er mer enn det de gamle lokalene hadde på et helt år.

  Det sier direktør Stein Olav Henriksen til TV 2.

  Det omstridte museumsdesignet har bidratt til å generere oppmerksomhet. Ifølge Henriksen har det vært omkring 3.000 medieomtaler, både i Norge og utenfor landets grenser.

  Henriksen mener dette viser hvor viktig det har vært å få plass et nytt museum.

  – Det er en global begivenhet at vi har et nytt Munch-museum, sier han.