Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Fornærmede og siktede avhørt etter Elverum-knivstikking
26. september kl 15:57av NTB
DEL

Avhørene fortsetter etter at en mann i 40-årene ble knivstukket i Elverum fredag kveld. Politiet har pågrepet én person.

– Både fornærmede og siktede er avhørt. Siden det fortsatt er vitner som skal avhøres, går vi ikke ut med hva som er sagt i avhør, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til Østlendingen søndag.

Politiet fikk melding om knivstikkingen på Amfi Elverum fredag klokka 18.43. Dette var kort tid etter voldshendelsen. Den mistenkte gjerningspersonen, en gutt i tenårene, ble pågrepet i sentrum senere samme kveld.

Søndag formiddag er det ikke avklart om siktede skal framstilles for varetektsfengsling.

Den fornærmede, en mann i 40-årene, ble kjørt til Hamar sykehus. Politiet opplyser at mannens tilstand er stabil, men kan ikke si noe mer om skadeomfanget.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  NVE-sjefen: Strømprisene kan bli enda høyere
  NVE-sjef Kjetil Lund etter et møte med olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) tirsdag. Statsråden fikk en orientering om kraftsituasjonen og en vurdering av strømprisene gjennom vinteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB
  NVE-sjef Kjetil Lund etter et møte med olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) tirsdag. Statsråden fikk en orientering om kraftsituasjonen og en vurdering av strømprisene gjennom vinteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  NVE-direktør Kjetil Lund venter at strømprisene i vinter vil bli enda høyere enn i dag.

  – Bildet for vinteren er at det ligger an til høye og svært høye kraftpriser. Mer enn det vi har vært vant med. Vi må regne med at de høye prisene som vi har hatt i høst, vil vare gjennom vinteren. Og de kan bli enda en del høyere, sier Lund til NTB.

  Tirsdag orienterte han olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) om situasjonen.

  Lund understreker at prisene nok vil svinge fra dag til dag.

  – Men vi må innstille oss på en vinter med svært høye kraftpriser, sier han.

 • av NTB
  DEL
  Sadr-alliansen vant valget i Irak
  Den militante sjialederen Muqtada al-Sadr regnes som en av Iraks mest innflytelsesrike ledere, men har selv aldri stilt til valg. Foto: AP / NTB
  Den militante sjialederen Muqtada al-Sadr regnes som en av Iraks mest innflytelsesrike ledere, men har selv aldri stilt til valg. Foto: AP / NTB

  Den politiske alliansen til sjialederen Moqtada al-Sadr er utropt som offisiell vinner av valget på ny nasjonalforsamling i Irak.

  Valget fant sted 10. oktober, med det offisielle resultatet ble først presentert tirsdag.

  Sadr-alliansen, som også før valget utgjorde den største blokken i nasjonalforsamlingen, sikret seg 73 av de 329 setene, opplyser den irakiske valgkommisjonen.

  Bare 41 prosent av de stemmeberettigede avla stemme i valget i oktober, og oppmøtet var dermed rekordlavt.

  47 år gamle Moqtada al-Sadr har selv aldri stilt til valg, men har millioner av tilhengere og nyter større oppslutning enn de fleste andre ledere i landet.

 • av NTB
  DEL
  14 døde etter helikopterstyrt i Aserbajdsjan

  14 mennesker omkom og to ble skadet da et militært helikopter styrtet under en øvelse øst i Aserbajdsjan tirsdag.

  Styrten fant sted ved en flybase i Khyzij-regionen, og årsaken til ulykken er ikke kjent. Alle om bord var militære, opplyser myndighetene i landet.

  Hendelsen fant sted to uker etter at konflikten mellom Aserbajdsjan og Armenia om Nagorno-Karabakh blusset opp igjen, noe som kostet seks armenske og sju aserbajdsjanske soldater livet.

  Den omstridte regionen tilhører formelt Aserbajdsjan, men har siden begynnelsen av 1990-tallet i stor grad vært kontrollert av armenske separatister.

  I september i fjor brøt det ut harde kamper mellom armenske og aserbajdsjanske styrker som kostet over 6.500 mennesker livet.

 • av NTB
  DEL
  VG: Giske blir leder i lokalt Ap-lag

  Tidligere Ap-nestleder Trond Giske blir ny leder for Nidaros Sosialdemokratiske Forum i Trondheim.

  – Jeg har blitt leder i Trøndelags minste lokallag – det hadde i høst bare ni medlemmer, sier Giske til VG.

  Han forteller at lokallaget har vokst til 16 medlemmer, men at det nok fortsatt er et av de minste, både i Trøndelag og Norge.

  Giske tok ikke gjenvalg til Stortinget, og han har i høst ikke hatt verv i partiet.

  – Jeg har i høst for første gang på 34 år ikke hatt noe verv i Arbeiderpartiet. Nå er jeg tilbake der jeg startet – på grasrota, i et bitte lite lokallag. Det er der vi trenger å bygge organisasjon, sier Giske.

 • av NTB-AFP
  DEL
  Fransk Trump-fan vil bli president
  Eric Zemmour vinker til tilhengere i Marseille.
  Eric Zemmour vinker til tilhengere i Marseille. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

  Den høyreradikale politiske journalisten og TV-kommentatoren Eric Zemmour kunngjorde tirsdag sitt kandidatur til presidentvalget i april.

  I kunngjøringen i sine sosiale medier tirsdag sier Zemmour at han stiller som kandidat «for å redde Frankrike».

  – Det er ikke lenger tid for å reformere Frankrike, men tid for å redde landet. Mange velgere kjenner ikke lenger igjen landet vårt, sa Zemmour i en Youtube-video.

  Ifølge meningsmålingene har 63-åringen nok oppslutning til å ta seg til en andre valgomgang mot sittende president Emmanuel Macron. Mange har ventet at han ville stille som presidentkandidat, men kunngjøringen kom altså først tirsdag.

  Han har sagt at han ser til Donald Trumps valgkamp i 2016 for inspirasjon, og han peker på likheter mellom Trumps hovedsaker og sine egne: innvandring, avindustrialisering, og motstand mot det «politisk korrekte».

  Første runde i presidentvalget i Frankrike gjennomføres 10. april.

 • av NTB
  DEL
  For første gang er en IS-kriger dømt for folkemord

  En domstol i Frankfurt i Tyskland har funnet en irakisk mann skyldig i folkemord mot jesidiene i Irak. Dommen er den første i verden som tar i bruk begrepet folkemord i en dom mot en tidligere IS-kriger. Mannen ble tirsdag dømt til livstid i fengsel.

  Han besvimte i rettssalen etter å ha fått dommen, der han også finnes skyldig i forbrytelser mot menneskeheten, krigsforbrytelser, medvirkning til krigsforbrytelser og grov kroppsskade med døden til følge.

  Jesidiene er en minoritetsgruppe som lever i Irak og flere andre land i Midtøsten. De har sin egen religion. Da den ekstreme islamistgruppen IS kontrollerte store deler av Irak og Syria, ble tusenvis av jesidikvinner holdt som slaver.

 • av Sondre Myhre
  DEL
  Frigir navn på omkomne etter flyulykken i Larvik

  I en pressemelding frigir politiet navnene på de tre personene som omkom i flyulykken i Larvik 23. november. Familiene er orientert om at navnene offentligjøres.

  De omkomne er:

  • Instruktør Goran Neskovic, 30 år fra Oslo
  • Student Filip August Müller Frich, 21 år, fra Dombås
  • Student Eirik Paulsen, 22 år fra Bodø
 • av NTB
  DEL
  Frp vil oppløse Viken

  Fremskrittspartiet vil oppløse Viken. Dermed ligger det an til å bli flertall for å avvikle storfylket, melder Fredriksstad Blad og NRK.

  Både Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Rødt har i valgkampen signalisert at de ønsker oppløsning av storfylket, skriver FB. Sammen med Frp har de til sammen 49 av fylkestingets 87 representanter.

  Regjeringspartiene er enige om å sette i gang en prosess for å oppløse Viken hvis fylkestinget søker om det, står det i Hurdalsplattformen.

 • av NTB
  DEL
  Listhaug har sendt nytt brev til stortingsdirektøren
  Frp-leder Sylvi Listhaug fikk forrige uke et åtte sider langt brev fra stortingsdirektøren hvor hun svarer på 18 spørsmål om pendlerbolig-sakene. Mandag sendte Listhaug nytt brev med enda flere spørsmål. Foto: Terje Bendiksby / NTB
  Frp-leder Sylvi Listhaug fikk forrige uke et åtte sider langt brev fra stortingsdirektøren hvor hun svarer på 18 spørsmål om pendlerbolig-sakene. Mandag sendte Listhaug nytt brev med enda flere spørsmål. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  Frp-leder Sylvi Listhaug var ikke var fornøyd med svarene hun fikk fra Stortingets direktør, Marianne Andreassen, om pendlerbolig-sakene forrige uke.

  Mandag sendte hun et nytt brev med en rekke oppfølgingsspørsmål, med svarfrist førstkommende torsdag.

  Blant spørsmålene Listhaug vil ha svar på, er hvilke konsekvenser pendlerbolig-sakene vil få for stortingsrepresentantene det gjelder. Hun spør blant annet om det er rettslig grunnlag for å kreve tilbakebetaling eller ikke.

  I brevet drar Listhaug paralleller til reaksjonene Nav-brukere blir møtt med når de har mottatt trygdeytelser på feilaktig grunnlag.

  – Det er utrolig viktig at Stortinget sikrer at vanlige folk har tillit til systemet vårt, sier hun.

  Stortingsdirektør Andressen tok forrige uke selvkritikk for at regelverket om pendlerboliger kunne vært tydeligere, men påpekte samtidig at representanter har et eget ansvar for å formidle relevant informasjon.

 • av Mads Størdal Vegstein
  DEL
  Dette skjer i dag

  • Kl. 10 redegjør statsministeren for Stortinget om nye koronatiltak. Kl. 12 er det pressekonferanse om koronasituasjonen.

  • Høyesterett behandler Økokrims anke i Pareto-saken.

  • Dom ventes i rettssak mot Aung San Suu KyiI, som er tiltalt for oppvigleri.

  • Donald Trumps begjæring om å hemmeligholde 6. januar-dokumenter behandles av en ankedomstol.

  • Helseministre fra WTO-landene møtes.

 • av NTB
  DEL
  26 ulver kan skytes utenfor ulvesonen i vinterens ulvejakt
  26 ulver kan felles utenfor ulvesonene i årets ulvejakt. Disse ulvene bor på Langedrag. Foto: Heiko Junge / NTB
  26 ulver kan felles utenfor ulvesonene i årets ulvejakt. Disse ulvene bor på Langedrag. Foto: Heiko Junge / NTB

  1. desember starter ulvejakta på dyr utenfor ulvesonen. 26 ulver kan felles her. Antall dyr som skal felles i selve ulvesonen, avgjøres i desember.

  Blant de 26 ulvene som kan felles utenfor ulvesonen, er et nyetablert par i Rendalen/Stor-Elvdal, skriver VG.

  De største vedtatte kvotene som kan felles, er på tolv dyr i region 4 og region 5 – som omfatter gamle Hedmark og Akershus, og sju dyr i region 3, eller gamle Oppland fylke.

  Til tross for klage på vedtaket fra rovviltnemndene fra både Naturvernforbundet, foreningen Rovviltets Røst og NOAH – for dyrs rettigheter, opprettholder Klima- og miljødepartementet kvoten på inntil tolv ulver i gamle Hedmark og Akershus utenfor ulvesonen.

 • av Mads Størdal Vegstein
  DEL
  Dette skjedde natt til tirsdag

  • Ny smitterekord i Oslo (831 nye koronatilfeller registrert. 2877 nye smittede ble registrert på landsbasis.

  • Snøkaoset uteble i Oslo etter vinterens første snøfall på Østlandet.

  • USA styrker vaksineanbefalingen. Alle voksne amerikanere rådes til å ta en oppfriskningsdose.

  • Golfstjernen Tiger Woods legger opp som proff på heltid.

  • CNN-vert Chris Cuomo i hardt vær – hjalp guvernørbror mot anklager om seksuell trakassering.

  • Avisbud overfalt av fire ungdommer på Strømmen – alle pågrepet av politiet.

 • av NTB
  DEL
  Avisbud overfalt på Strømmen

  Et avisbud ble overfalt av fire ungdommer på Strømmen natt til tirsdag. Alle fire ble pågrepet etter få minutter.

  – En patrulje ble oppmerksom på et avis- og pakkebud som hadde blitt truet og fraranet to pakker av fire ungdommer, to gutter og to jenter. Budet pekte ut retningen, og vi fant alle fire etter kort tid, forteller operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.

  Han sier budet ble påtruffet klokken 2.25.

  – De fire ungdommene er i alderen 15 til 21 år, de to guttene er eldst. Alle er pågrepet og tatt med inn til politistasjonen i Lillestrøm, forteller operasjonslederen.

 • av NTB
  DEL
  Snøkaoset uteble i Oslo
  Tirsdag morgen var det brøytet i Oslo sentrum
  Tirsdag morgen var det brøytet i Oslo sentrum Foto: Steinar Dyrnes

  Ved 5-tiden tirsdag var det ikke meldt om problemer etter vinterens første snøfall på Østlandet.

  I Oslo har det falt 5-10 centimeter snø, men det har ikke skapt verken dramatikk eller snøkaos.

  – Det ser ut til å ha gått greit så langt, men det har ikke vært mye trafikk på veiene, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB litt før klokken 5 tirsdag morgen.

  Heller ikke Vegtrafikksentralen eller Øst politidistrikt har meldt om trafikale problemer natt til tirsdag.

  Meteorologisk institutt sendte mandag ut farevarsel på gult nivå for østlandsområdet. Fra mandag kveld til tirsdag formiddag er det ventet mellom 5 og 15 centimeter snø. Men ikke alle hadde fått med seg at snøen kom:

  Slik så det ut i Arups gate i Gamlebyen i Oslo ved 3.30-tiden tirsdag morgen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  Slik så det ut i Arups gate i Gamlebyen i Oslo ved 3.30-tiden tirsdag morgen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • av NTB
  DEL
  Politiet gikk ut med pass i Hagen-saken - fikk mange tips
  Huset Anne Elisabeth Hagen forsvant fra i oktober 2018. 
Foto: Terje Pedersen / NTB
  Huset Anne Elisabeth Hagen forsvant fra i oktober 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB

  Det har kommet inn flere nye tips etter at politiet mandag gikk ut med navn og bilde på en person som ufrivillig ble dratt inn i Hagen-saken.

  Etterforskningen av hva som skjedde med Anne Elisabeth Hagen, som forsvant fra hjemmet sitt på Lørenskog 31. oktober 2018, pågår fortsatt.

  Politiet gikk mandag ut med passet til Ole Henrik Golf, som fikk identiteten sin stjålet og misbrukt i saken. De håper det kan gi svar som oppklarer forsvinningsgåten.

  Mandag kveld hadde det kommet inn over 20 nye tips, melder TV 2.

  – Det er litt for tidlig å si for mye om innholdet og verdien av dem, men mange av tipsene er av en sånn karakter at vi kommer til å følge dem opp videre, sier påtaleansvarlig Gjermund Hanssen til Åsted Norge på TV 2.

  Identiteten til Golf er brukt til å opprette kontoer på ulike kryptobørser, som igjen er brukt til å lage kryptooppsettet i trusselbrevet som er omtalt i saken.

 • av Ole Alexander Saue
  DEL
  USA vil etterforske mulig krigsforbrytelse i Syria

  USAs forsvarsminister Lloyd J. Austin har bestilt en etterforskning av USAs bombeangrep i Syria våren 2019. Det skriver The New York Times.

  Angrepet kostet livet til minst 80 personer. 16 ofre var IS-krigere og fire var sivile. 60 av dem er ikke identifisert. Trolig er det snakk om mange sivile.

  Austins avgjørelse kommer i kjølvannet av en fersk avsløring fra samme avis.

  En jurist i det amerikanske forsvaret skal ha flagget angrepet som en mulig krigsforbrytelse. Hendelsen skal imidlertid ha blitt dysset ned av forsvaret. NYT har dokumentert hvordan angrepet ble forsøkt skjult.

 • av NTB
  DEL
  Mye snø skaper trafikktrøbbel i vest

  Flere busslinjer i Bergen og omegn er enten forsinket eller innstilt på grunn av mye snø og glatte veier, melder Skyss mandag.

  – Store mengder snø og glatt vei fører mandag kveld til at flere linjer har store problemer, og en kan regne med forsinkelser og innstilte turer på kort varsel, skriver Skyss.

  Rute 44 vil ikke lenger kjøre opp og ned Nipedalsbakken grunnet glatt vei.

  På rute 11 er alle turer midlertidig innstilt grunnet snøfall og glatt vei ved Starefossen.

 • av NTB
  DEL
  Lange køer mellom Sandvika og Oslo etter sprengtabbe
  Slik så det ut på stedet mandag kveld.
  Slik så det ut på stedet mandag kveld. Foto: Hans O. Torgersen

  Sprengingen gikk ikke helt etter planen på E18 ved Strand i Bærum. Trafikken sto stille i retning inn mot Oslo, men er nå åpnet igjen.

  Veien er åpnet i begge felt, melder politiet på Twitter. Men det er fortsatt litt etterslep på køene.

  Det var like etter klokken 19 mandag det ble gjennomført et varslet sprengningsarbeid på E18 ved Strand.

  – En mur har rast ut i veibanen, så det jobbes med opprydningsarbeid nå. De har vært litt uheldige med en sprengning, fortalte operatør Mette Brunes ved Vegtrafikksentralen til Budstikka.

  Trafikken i retning inn mot Oslo sto dermed helt stille fra Sandvika, meldte avisen.

  Det er ikke meldt om personskade, ifølge politiet. Det gjensto mandag kveld fortsatt noe opprydning i kollektivfeltet.

 • av NTB
  DEL
  Høyre: -Vanlige folk må betale toppskatt
  Høyres finanspolitiske talsperson sier budsjettet fra regjeringen er dårlig nytt for alle som skaper jobber, og alle som ønsker å komme seg ut i jobb.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
  Høyres finanspolitiske talsperson sier budsjettet fra regjeringen er dårlig nytt for alle som skaper jobber, og alle som ønsker å komme seg ut i jobb. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Skattene for vanlige folk skal opp for å finansiere varige økninger i offentlige budsjetter, sier Høyres finanspolitiske talsperson om det nye statsbudsjettet.

  – Nå blir det dessverre vanlige folks tur til å betale toppskatt, og dette er som vi vet bare begynnelsen på Støre, Vedum og Lysbakkens skatteøkninger, sier Tina Bru.

  – I en tid hvor renten skal opp og strømprisene er rekordhøye kommer folk til å merke det på lommeboken når regjeringen kraftig skrur til skattene for lektorer, konduktører og jordmødre og alle andre som tjener mer enn 644.000, legger hun til.

  Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener derimot at skatte- og avgiftstrykket vil være lavere eller uendret for 82 prosent av oss neste år.

 • av NTB
  DEL
  Strømprisene gir utbyttefest i Statkraft
  De høye strømprisene gir regjeringen mer å rutte med i budsjettet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
  De høye strømprisene gir regjeringen mer å rutte med i budsjettet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  De høye strømprisene i høst og vinter gjør at staten kan forvente nesten 10 milliarder kroner i utbytte fra Statkraft neste år.

  Det er 2,3 milliarder kroner mer enn det som ble anslått i statsbudsjettet Erna Solbergs regjering la frem, skriver E24. I budsjettet Ap-Sp-regjeringen er enig med SV om, blir det anslått et utbytte på 9,7 milliarder kroner.

  Det har gitt regjeringen mer å rutte med i budsjettet.

  – Ekstrautbyttet kommer som følge av oppdaterte analyser og bygger på Statkrafts langsiktige utbyttestrategi. Dette er ikke et tiltak for å saldere budsjettet, sier Frode Jacobsen i Arbeiderpartiet til E24.