Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
SOHR: Elleve drept i russiske luftangrep i Syria
26. september kl 17:00av NTB
DEL

Minst elleve protyrkiske opprørere skal være drept i russiske luftangrep nord i Syria, melder observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Angrepene rammet en skole som er brukt som base av opprørsgruppa al-Hamza Division. Den ligger utenfor den nordsyriske byen Afrin, som har vært kontrollert av Tyrkia og landets syriske støttegrupperinger siden 2018.

– Elleve krigere ble drept og ytterligere 13 ble såret i de russiske angrepene, melder SOHR.

De melder at dødstallet kan stige ettersom det fortsatt jobbes med å gjennomsøke ruinene.

SOHR-leder Rami Abdulrahman sier russiske luftangrep er sjelden kost i denne delen av Syria.

En talsperson for gruppen National Army, en koalisjon av tyrkiskstøttede opprørsgrupper, kaller søndagens angrep en klar melding fra Russland til Tyrkia om at det ikke finnes noen røde linjer.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • Harald Stolt-Nielsen
  DEL
  Forloveden til «Gabby» Petito funnet død
  Amerikanske Gabby Petito reiste USA rundt i sin ombygde varebil sammen med forloveden Brian Laundrie. Hun ble i september funnet død i nasjonalparken Bridger-Teton i delstaten Wyoming.
  Amerikanske Gabby Petito reiste USA rundt i sin ombygde varebil sammen med forloveden Brian Laundrie. Hun ble i september funnet død i nasjonalparken Bridger-Teton i delstaten Wyoming. Foto: Shannon Stapleton, Reuters / NTB

  Brian Laundrie, forloveden til Gabrielle «Gabby» Petito, er funnet død. Det opplyser FBI, skriver CNN.

  Gabby Petito ble først meldt savnet og senere funnet død. Lenge ble forloveden Laundrie mistenkt for å ha drept Pepito. Men onsdag ble det funnet menneskelige levninger i Charlton Reserve i Florida, disse tilhører Laundrie, bekrefter FBI torsdag.

  Petito ble funnet død i nasjonalparken Bridger-Teton i delstaten Wyoming 19. september. Laundrie har vært sporløst forsvunnet siden midten av september. Han har hatt status som mistenkt, men er også blitt omtalt som en «person av interesse».

  Les mer om saken her.

 • Harald Stolt-Nielsen
  DEL
  Dronning Elizabeth tilbragte natt på sykehus
  Foto: Alastair Grant, AP / NTB

  Storbritannia dronning Elizabeth (95) tilbragte natt til torsdag på sykehus, melder Buckingham Palace. Hun ble innlagt for noen innledende undersøkelser, men var ved godt mot, opplyser det britiske kongehuset i en pressemelding.

  Hun forlot sykehuset torsdag.

  Det ble onsdag kjent at dronningen er blitt sykemeldt. Hun har dermed avlyst flere planlagte oppdrag.

 • av NTB
  DEL
  Berlusconi frifunnet for bestikkelse
  De såkalte «Rubygate»-rettssakene omhandlet også påståtte betalinger fra Silvio Berlusconi til folk som deltok på festene i bytte mot deres taushet. Arkivfoto: Claudio Furlan/LaPresse / AP / NTB
  De såkalte «Rubygate»-rettssakene omhandlet også påståtte betalinger fra Silvio Berlusconi til folk som deltok på festene i bytte mot deres taushet. Arkivfoto: Claudio Furlan/LaPresse / AP / NTB

  En domstol i Toscana har frifunnet Italias eksstatsminister Silvio Berlusconi, som var tiltalt for å ha bestukket et vitne i den såkalte «Rubygate»-skandalen.

  Lederen av partiet Forza Italia var tiltalt for å ha betalt en pianospiller som var til stede under de påståtte sexfestene han holdt for flere år siden.

  Begge ble frikjent torsdag.

  Berlusconi har hele tiden sagt at festene ikke var annet enn elegante middagsfester.

  Dette er den siste av en rekke rettssaker der Berlusconi har vært tiltalt for maktmisbruk og kjøp av sex fra en mindreårig prostituert i forbindelse med festene.

  I 2015 stadfestet Italias øverste straffedomstol frikjennelsen av Berlusconi for anklagene.

 • Harald Stolt-Nielsen
  DEL
  Ber justisdepartementet straffeforfølge Bannon
  Foto: Andrew Kelly, Reuters / NTB

  Representantenes hus i Kongressen har bedt justisdepartementet om å straffeforfølge Steve Bannon for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne. Det skriver flere amerikanske medier torsdag kveld.

  Det blir nå opp til justisdepartementet om det skal opprettes en straffesak mot Bannon, som har nektet å vitne for komiteen som gransker kongresstormingen i USA.

  Komiteens leder, demokraten Bennie Thompson, har sagt at det er viktig å statuere et eksempel overfor andre vitner som kvier seg for å stille.

  Les mer om granskningen her.

 • Harald Stolt-Nielsen
  DEL
  Gjengleder truer med å drepe bortførte misjonærer

  Wilson Joseph, lederen av den væpnede gjengen 400 Mawozo i Haiti, truer med å drepe 17 bortførte misjonærer. Det melder nyhetsbyrået AP.

  Joseph kom torsdag med truslene i en video i sosiale medier:

  – Jeg sverger, hvis jeg ikke får det jeg spør om, så vil jeg sette en kule i hodene på disse amerikanerne.

  Den kriminelle gjengen krever løsepenger på 1 million dollar for hver av de 17 misjonærene.

 • av NTB
  DEL
  Italienske medier om Glimt-seieren: – En uendelig skam
  José Mourinho får høre det av italienske medier etter tapet mot Bodø/Glimt torsdag.
Foto: Mats Torbergsen / NTB
  José Mourinho får høre det av italienske medier etter tapet mot Bodø/Glimt torsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

  Italienske aviser og eksperter er ikke nådige med Roma og José Mourinho etter at de ble utklasset 1-6 mot Bodø/Glimt i Europa Conference League torsdag.

  Det var første gang et Mourinho-ledet lag har sluppet inn seks mål i en kamp. Det var også kun tredje kamp portugiseren har tapt med fem mål.

  Etter kampen var han svært selvkritisk, og mente at han overvurderte spillerne sine.

  – Jeg overvurderte spillerne mine. Det beste laget vant, sa han på pressekonferansen.

  Italienske medier er langt fra overbevist etter braktapet.

  «En uendelig skam», skriver Gazzetta.

  «Det har allerede vært pinlige nederlag i europeisk Giallorossi-historie, men en ting er å ta en slik sprekk mot Manchester United, Barcelona eller Bayern München, det er en helt annen ting mot 218 -laget på Uefa-rangeringen», skriver de videre.

  Sky Sports Italia kaller resultatet en «knockout», og mener at Mourinho og Roma vil huske kampen lenge.

 • av NTB
  DEL
  Statsministeren gratulerer Bodø/Glimt
   Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gratulerer Bodø/Glimt etter seieren mot Roma.
Foto: Javad Parsa / NTB
  Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gratulerer Bodø/Glimt etter seieren mot Roma. Foto: Javad Parsa / NTB

  Den nyutvalgte statsministeren Jonas Gahr Støre (Ap) gratulerer Bodø/Glimt etter at de slo Roma 6-1 i Europa Conference League torsdag.

  Bodø/Glimt tok styringen fra start og ga seg ikke før de hadde satt seks mål bak Roma-keeper Rui Patrício. Erik Botheim og Ola Solbakken scoret to mål hver i kampen.

  Etter kampen myldret det med gratulasjoner til laget. Blant annet fra den nyutvalgte statsministeren Jonas Gahr Støre.

  «I kveld legger vi alle egne favoritt – og supporterlag til side og sier bare: Bodø Glimt! 6-1 over Roma er en stor prestasjon! Heia og lykke til i fortsettelsen!", skrev Statsministeren på sin Twitter-konto.

 • av Øystein Tronsli Drabløs / NTB
  DEL
  EUs legemiddelbyrå skal evaluere koronapille
  En dansk overlege sier at det foreløpig ikke har kommet så mye info om pillen, men at det som har kommet ut, virker lovende. Foto: Merck & Co. / AP / NTB
  En dansk overlege sier at det foreløpig ikke har kommet så mye info om pillen, men at det som har kommet ut, virker lovende. Foto: Merck & Co. / AP / NTB

  EUs legemiddelbyrå (EMA) starter en løpende evaluering av koronapillen Molnupiravir neste uke.

  Pillen er ment å hindre at koronaviruset formerer seg, og på den måten blir det færre virus i kroppen. Det sier forklarer professor ved Aarhus Universitet og overlege ved Aarhus universitetssykehus, Lars Østergaard.

  – Dette vil bety at risikoen for smitteoverføring reduseres, og at du dermed kan bidra til å bremse smittespredning, sier han til Berlingske.

 • av NTB
  DEL
  30 bortførte elever sluppet fri i Nigeria

  30 elever som ble bortført av en kriminell bande nordvest i Nigeria for over fire måneder siden, er sluppet fri, opplyser lokale myndigheter.

  Over 1.000 studenter og elever er bortført siden desember i fjor i Afrikas mest folkerike land. Mange av dem er siden sluppet fri. Bakmennene er tungt bevæpnede kriminelle, som lokalt omtales som banditter og krever inn løsepenger for å slippe ofrene fri.

  – I dag kom 30 studenter fra den føderale regjeringsskolen i Birnin Kebbi til delstatshovedstaden i Kebbi etter at de ble sluppet fri, sier den lokale regjeringstalsmannen Yahaya Sarki i en uttalelse torsdag.

  Det er uklart hvorvidt løsepenger er betalt.

  Væpnede menn angrep den videregående skolen i Kebbi 17. juni. Politiet sa den gang at gjerningsmennene drepte én sikkerhetsvakt og såret én elev, men de oppga ikke hvor mange som var bortført. Ifølge lokale innbyggere ble fem personer, blant dem fire elever, skutt og såret. En lærer opplyste at 80 elever og fem lærere, de fleste av dem jenter, var bortført.

  – Innsatsen fortsetter for å sikre løslatelsen av de gjenværende studentene, sier Sarki torsdag.

 • av NTB
  DEL
  Snøvær skaper trøbbel flere steder på Vestlandet
  Snø på Haukelifjell. Foto: undefined / NTB
  Snø på Haukelifjell. Foto: undefined / NTB

  Det ventes 25 til 60 centimeter snø ventes lokalt i Vestland og Møre og Romsdal torsdag ettermiddag og kveld. I Rauma skaper snøen problemer.

  Politiet i Møre og Romsdal meldte ved 18.40-tiden om store trafikale utfordringer på E136 ved Rauma.

  – Flere trailere står havarert langs veien og hindrer brøyting, skriver de og oppfordrer folk til å benytte omkjøringsmuligheter.

  Ved Verma går trafikken retning vest som normalt, men det snør kraftig og politiet ber bilister være riktig skodd.

  Fra torsdag ettermiddag til fredag ettermiddag er det ventet snøbyger over 400 til 700 meter i Møre og Romsdal og Nordfjord i Vestland, skriver meteorologene på Twitter.

  Lokalt kan det komme 25 til 60 cm snø på 24 timer.

  Sør for Nordfjord er det ventet snøbyger over 300 til 600 meters høyde. Snøgrensen ventes å stige gradvis utover fredag.

  Torsdag ettermiddag var det også opptil én time ventetid i begge retninger på E134 over Haukelifjell, ifølge Vegtrafikksentralen sør. Det dårlige været har ført til at omkjøringsmuligheten er midlertidig stengt.

  Sognefjellet er også stengt torsdag kveld på grunn av uværet.

 • av NTB
  DEL
  Gigant-dinosaur solgt for 54 millioner kroner
  Auksjonarius Alexandre Giquello poserer foran Big John, det største planteetende triceratops-skjelettet som er funnet hittil, i Paris 31. august. Torsdag 21. oktober ble det solgt for 5.5 millioner euro, tilsvarende 54 millioner kroner. Foto: Lewis Joly / AP / NTB
  Auksjonarius Alexandre Giquello poserer foran Big John, det største planteetende triceratops-skjelettet som er funnet hittil, i Paris 31. august. Torsdag 21. oktober ble det solgt for 5.5 millioner euro, tilsvarende 54 millioner kroner. Foto: Lewis Joly / AP / NTB

  Skjelettet fra den 66 millioner år gamle dinosauren «Big John» ble solgt for rundt 54 millioner kroner på en auksjon i Paris.

  Dinosauren er åtte meter lang og dermed den største triceratopsen som noen gang er funnet.

  Skjelettet, som ble funnet i Sør-Dakota i USA i 2014, var opprinnelig verdsatt til en pris på nesten 15 millioner kroner.

  En ikke navngitt amerikaner slo ti andre budgivere torsdag. Han kjøpte den til en privat samling, ifølge auksjonshuset Drouot, som ikke vil oppgi flere detaljer om kjøperen.

 • av NTB
  DEL
  Fare for jord- og flomskred i deler av Midt-Norge

  Det har kommet varsel om jord- og flomskredfare på nordvest-landet og Trøndelag. Oransje nivå for deler av Møre og Romsdal.

  Det er Norges vassdrag- og energidirektorat via varsom.no som har sendt ut varselet. Oransje farenivå gjelder fra Stranda i Møre og Romsdal til Kyrksæterøra i Trøndelag. Oransje farenivå er det nest høyeste farenivået.

  Resten av Møre og Romsdal og vestlige Trøndelag er på gult farenivå.

  Det er ventet mange skredhendelser, noen av dem kan få store konsekvenser, skriver NVE. Det er allerede mye vann i bakken, og når det nå er ventet mye nedbør, så stiger faren for skred.

  Jordskred er utglidninger og rask bevegelse av vannmettet jord i bratte skråninger. Flomskred er en flom av vann, jord og stein i bratte bekkeløp.

 • av NTB
  DEL
  Thailand åpner for turisme fra Norge og 45 andre land

  Myndighetene i Thailand åpner for innreise for fullvaksinerte fra Norge og 45 andre utvalgte land fra og med 1. november, kunngjør landets utenriksdepartement.

  Også Sverige og Danmark er på listen over såkalte lavrisikoland Thailand åpner for, går det frem av det thailandske utenriksdepartementets nettsider.

  Innreise forutsetter at man er fullvaksinert, skriver statsminister Prayut Chan-o-cha på Facebook. Da kan man reise til landet uten å måtte gjennomgå karantene. Man må imidlertid teste seg før avreise og ved ankomst.

  Statsministeren sier det haster med å få turistnæringen på fote igjen.

  – Hvis vi venter til alt er hundre prosent klart, vil vi være for sent ute. Og turister kan velge å dra andre steder, skriver statsministeren.

  Norske myndigheter fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla i Thailand.

  Nordmenn som er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene og kan dokumentere dette med gyldig koronasertifikat, er unntatt reisekarantene fra alle land, inkludert Thailand.

 • av NTB
  DEL
  Tre svenske kvinner og åtte barn har kommet hjem fra Syria
  Tre kvinner og åtte barn hjemmehørende i Sverige landet torsdag på Arlanda-flyplassen etter å ha blitt utvist fra det nordvestlige Syria. 
Foto: Fredrik Sandberg/TT NYHETSBYRÅN / NTB
  Tre kvinner og åtte barn hjemmehørende i Sverige landet torsdag på Arlanda-flyplassen etter å ha blitt utvist fra det nordvestlige Syria. Foto: Fredrik Sandberg/TT NYHETSBYRÅN / NTB

  Tre kvinner og åtte barn, hvorav to er foreldreløse, har ankommet Sverige etter at de ble utvist av selvstyremyndighetene nordøst i Syria.

  Samtlige tre kvinner som landet på svensk jord torsdag, kommer til å bli mistenkt for krigsforbrytelser, får SVT bekreftet av politiets etterforskningsgruppe for krigsforbrytelser.

  Kvinnene ble møtt av politiet på Arlanda-flyplassen, og barna er tatt hånd om av sosiale myndigheter, opplyser utenriksminister Ann Linde.

  – Slik Säkerhetspolisen (Säpo) har anbefalt, har personell fra UD, sikkerhetspersonell og representanter for sosiale myndigheter sørget for at utvisningen har skjedd på et så kontrollert vis som mulig, sier Linde.

  Lettelse

  – De kvinnene som frivillig reiste til Syria for å støtte en terrorsekt, kommer til å måtte stå til ansvar for sine handlinger. Jeg er lettet over at barna endelig har fått komme hjem, tilføyer utenriksministeren.

  Innenriksminister Mikael Damberg kan ikke kommentere eventuelle mistanker mot kvinnene, men konstaterer at det pågår flere etterforskninger mot de svenskene som tidligere har kommet hjem.

  – Sverige har ikke valgt å reise ned og hente hjem kvinner og barn fra leiren, men i stedet ventet på den rettslige prosessen fra det kurdiske selvstyret, sier Damberg.

  – Vårt utgangspunkt er at om man deltar i terrorvirksomhet der nede, så er det best om ansvarliggjøringen skjer i regionen, utdyper han.

  Plikt

  Men det kurdiske selvstyret har ifølge Damberg kommet fram til at de ikke har beviser for å gå videre med en straffeforfølging av de svenske kvinnene, som dermed ble utvist.

  – Da mener vi at vi har en plikt til å ta imot utviste statsborgere, ikke minst på et ordnet vis for at barna skal ha det bra, sier innenriksministeren.

  De tre kvinnene og de åtte barna forlot Roj-leiren nordøst i Syria onsdag morgen lokal tid, ifølge Expressen. De skal ha reist til det nordlige Irak før de satte kurs mot Sverige og landet på flyplassen utenfor Stockholm i 17-tiden torsdag.

  Løslatt

  I begynnelsen av september landet de første tre svenske kvinnene og barna som var utvist av de kurdiske selvstyremyndighetene. To av dem ble innledningsvis pågrepet, siktet for krigsforbrytelser i Syria. De er siden løslatt. Ifølge påtalemyndigheten er de fortsatt mistenkt for forbrytelser.

  – Etterforskningen pågår, og vi gjør de grep som vi mener er best for å komme videre, sier aktor Karolina Wieslander.

 • av NTB
  DEL
  Pfizer sier tredje dose er 96,5 prosent effektiv
  Pfizer/Biontech sier det er en klar fordel å ta en tredje dose for å beholde beskyttelsen mot covid. Foto: Pfizer via AP / NTB
  Pfizer/Biontech sier det er en klar fordel å ta en tredje dose for å beholde beskyttelsen mot covid. Foto: Pfizer via AP / NTB

  En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la frem torsdag.

  I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

  – Resultatet gir ytterlige bevis for at det er klare fordeler ved såkalte booster-injeksjoner for å opprettholde beskyttelsen mot covid-sykdommen, sier Pfizer-sjef Albert Bourla.

 • av NTB
  DEL
  Opptil 180.000 helsearbeidere kan ha dødd
  Helsepersonell på jobb på et sykehus i Moskva tidligere denne uka. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB
  Helsepersonell på jobb på et sykehus i Moskva tidligere denne uka. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

  Mellom 80.000 og 180.000 helse- og pleiearbeidere kan ha dødd av covid-19 mellom januar 2020 og mai 2021, anslår Verdens helseorganisasjon (WHO).

  Tallene presenteres torsdag i et arbeidsdokument, der middelanslaget er på 115.500 dødsfall.

  – Organisasjonene er bekymret over at store antall helse- og pleiearbeidere har dødd av covid-19, men også over at en økende andel av arbeidsstyrken lider av utbrenthet, stress, angst og utmattelse, sier WHO.

  Anslagene er utledet av 3,45 millioner covid-19-dødsfall som var rapportert til WHO frem til mai 2021 – et tall som i seg selv antas å være langt lavere enn det reelle dødstallet.

  WHO og partnerorganisasjonene ber i et opprop om konkret handling for å beskytte ansatte i helse- og pleiesektoren verden over mot covid-19 og andre helseplager.

 • av NTB
  DEL
  Mann siktet for terror etter politikerdrapet i Storbritannia
  Blomster er lagt ned utenfor parlamentsbygningene i London til minne om David Amess. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
  Blomster er lagt ned utenfor parlamentsbygningene i London til minne om David Amess. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

  En 25 år gammel mann er siktet for terror i forbindelse med drapet på den britiske politikeren David Amess, ifølge britisk påtalemyndigheten.

  Den 69 år gamle konservative politikeren ble fredag forrige uke angrepet med kniv mens han var i en kirke i Essex for å møte velgere. Han døde senere av skadene.

  25-åringen som er siktet, ble pågrepet på stedet. Han var kjent for politiet og var sendt på et program for avradikalisering. I tillegg til å ha blitt siktet for terror er han siktet for terrorplanlegging.

  Nick Price, som leder påtalemyndighetens antiterroravdeling, sier at drapet hadde en tilknytning til religion og ideologi.

  – Han er også siktet for å ha planlagt terrorhandlinger, sier han ifølge Sky News.

  Det er ikke gjort flere pågripelser i forbindelse med drapet på Amess.

 • av NTB
  DEL
  Syria henrettet 24 personer for ildspåsettelse

  Syriske myndigheter har henrettet 24 personer som er dømt for å ha startet dødelige skogbranner som raste i fjor sommer, melder statlige medier.

  De som ble henrettet onsdag, var tiltalt for å ha utført terrorhandlinger som førte til dødsfall og ødeleggelser av statlig infrastruktur så vel som private eiendommer, melder nyhetsbyrået Sana.

  11 andre personer er dømt til livsvarig tvangsarbeid. Fire ble dømt til midlertidig tvangsarbeid, mens fem mindreårige fikk fengselsstraffer på mellom 10 og 20 år.

  Sana skriver at de dømte ble identifisert i fjor da innenriksdepartementet satte i gang undersøkelser av brannene i provinsene Latakia, Tartus og Homs.

 • av NTB
  DEL
  Satser på å ha tysk regjering klar tidlig i desember
  Fra venstre: Robert Habeck og Annalena Baerbock fra De grønne, Volker Wissing og Christian Lindner fra Fridemokratene kommer til et forhandlingsmøte i Berlin. Foto: AP / NTB
  Fra venstre: Robert Habeck og Annalena Baerbock fra De grønne, Volker Wissing og Christian Lindner fra Fridemokratene kommer til et forhandlingsmøte i Berlin. Foto: AP / NTB

  De tyske sosialdemokratene SPD og koalisjonspartnerne har som mål å ha på plass en ny regjering under ledelse av Olaf Scholz i starten av desember.

  Forrige fredag ble det klart at de tre partiene SPD, De Grønne og FDP hadde lykkes med sonderingene. Startskuddet gikk da for formelle forhandlinger om en ny regjering.

  Det var tidligere enn ventet. Dersom de tre partiene lykkes med å få på plass sin regjering alt i starten av desember, blir Angela Merkel ikke Tysklands lengstsittende statsminister siden 2. verdenskrig.

  For å slå Helmut Kohls rekord på 16 år og 26 dager må Merkel sitte til 18. desember.

 • av NTB
  DEL
  Utviklingsministeren til klimatoppmøtet i Glasgow
  Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) drar til klimatoppmøtet i Glasgow. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) drar til klimatoppmøtet i Glasgow. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) reiser til klimatoppmøtet i Glasgow.

  Møtet pågår fra søndag 31. oktober til fredag 12. november.

  – Klimaendringene rammer de fattige først og hardest. Mer ekstremvær gjør tilgangen til mat enda mer usikker, og det mens verden går feil vei i kampen mot sult. Klimatoppmøtet i Glasgow må stake ut kursen for raskere omstilling til fornybar energi og tilpasning til klimaendringene i utviklingsland, sier Tvinnereim i en pressemelding.

  Tvinnereim deltar under de såkalte temadagene. Hun vil også møte representanter for de minst utviklede landene i verden. Her er temaet samarbeid om tilpasning og redusert sårbarhet.