Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Kongsberg-drapene: - Ikke spre bilder fra hendelsen
14. oktober kl 10:20av Vilde Bratland Hansen
DEL
Politimester Ole Bredrup Sæverud i Sør-øst politidistrikt.
Politimester Ole Bredrup Sæverud i Sør-øst politidistrikt. Foto: NTB

Politiet ber folk innstendig om ikke å spre bilder og videoer fra de grufulle handlingene på Kongsberg onsdag.

Politimester Ole Bredrup Sæverud i Sør-øst politidistrikt kom torsdag med en klar oppfordring: – Vær så snill og slutt med det.

– Det er barn som er i sosiale medier, man har ikke kontroll på hvordan dette skjer videre. Det er en oppfordring til alle sammen: Vær så snill og ikke gjør det, sier Sæverud.

Han sier det er lite respektfullt overfor dem som er direkte berørt i saken.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Bedrageritiltalt advokat frikjent også i lagmannsretten
  En profilert Oslo-advokat er enstemmig frifunnet for bedrageri i en narkotikasak i Borgarting lagmannsrett.
Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB
  En profilert Oslo-advokat er enstemmig frifunnet for bedrageri i en narkotikasak i Borgarting lagmannsrett. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB

  En profilert forsvarsadvokat er frifunnet for bedrageri i Borgarting lagmannsrett. Han ble også frifunnet i tingretten, men påtalemyndigheten anket dommen.

  – Lagmannsretten kom til at forholdet politiet hadde beskrevet i tiltalebeslutningen neppe ble rammet av straffelovens bestemmelser om korrupsjon overhodet, sier Oslo-advokatens forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

  Rettens fire meddommere samt én av de to juridiske dommerne, frikjente den 56 år gamle advokaten, mens den andre juridiske dommeren mente mannen var skyldig i bedrageri.

  Advokaten sto tiltalt for å ha mottatt 5.500 euro i 2013 av en narkotikasiktet klient. Pengene skulle advokaten bruke til å sørge for at klienten ikke ble tiltalt eller domfelt i en heroinsak, ifølge tiltalen.

  Statsadvokat Carl Graff Hartmann mente handlingen var grovt bedrageri og ønsket at den profilerte advokaten skulle dømmes til 10 måneders fengsel.

  Mannens advokatbevilling har vært suspendert i påvente av utfallet i rettssaken.

 • av NTB
  DEL
  Mann arrestert i forbindelse med Manchester-terroren

  En mann er pågrepet på Manchester flyplass i forbindelse med selvmordsbombingen på Ariana Grandes konsert i Manchester i England i 2017. Det melder Sky News.

  24-åringen ble pågrepet på flyplassen, mistenkt for å ha assistert eller deltatt i forberedelser av terrorhandlinger, opplyser politiet i Manchester til Sky News.

  Mannen, som er fra Manchester, ble arrestert kort tid etter at han kom tilbake til Storbritannia.

  Han sitter fortsatt i varetekt og vil bli avhørt.

  22 personer ble drept og mange flere såret da Salman Abedi, en ung brite med libyske røtter, sprengte seg selv utenfor Manchester Arena 22. mai 2017. Eksplosjonen ble utløst idet publikum var i ferd med å forlate en konsert med den amerikanske artisten.

 • av NTB
  DEL
  USAs høyesterett skal behandle Texas' abortlov
  Høyesterett i USA vil ikke umiddelbart blokkere Texas-loven som forbyr de fleste aborter, men domstolen har gått med på å behandle saken 1. november. Illustrasjonsfoto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
  Høyesterett i USA vil ikke umiddelbart blokkere Texas-loven som forbyr de fleste aborter, men domstolen har gått med på å behandle saken 1. november. Illustrasjonsfoto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

  Høyesterett i USA vil ikke umiddelbart blokkere Texas-loven som forbyr de fleste aborter, men domstolen skal behandle saken 1. november.

  President Joe Bidens regjering har bedt høyesterett om å blokkere loven som forbyr abort etter seks uker. Dommerne sier fredag at de skal bestemme seg for hvorvidt den føderale regjeringen har rett til å gjennomføre søksmål mot loven.

  Høyesterettsdommerne utsetter samtidig en avgjørelse om hvorvidt de vil suspendere Texas-loven mens saken pågår.

  Fokus i høyesteretten vil da ikke være på abortforbudet, men på om justisdepartementet kan saksøke og få en rettskjennelse som effektivt forhindrer at loven blir håndhevet, sa høyesterett i en korte kjennelse fredag.

  Det betyr at den strenge abortloven inntil videre blir stående i Texas. Ifølge klinikker har loven ført til en reduksjon på 80 prosent i gjennomførte aborter i USAs nest største delstat.

  Les mer om abortloven i Texas her:

  Texas' nye abortlov suspenderes.

 • av NTB
  DEL
  Israel forbyr seks palestinske menneskerettsorganisasjoner
  Palestinere deltar på en demonstrasjon i regi av PFLP i Gaza i sommer. Israels forsvarsdepartement terrorstempler seks menneskerettsgrupper som anklages for å ha hemmelige bånd til den militante palestinske bevegelsen PFLP. Arkivfoto: Felipe Dana / AP / NTB
  Palestinere deltar på en demonstrasjon i regi av PFLP i Gaza i sommer. Israels forsvarsdepartement terrorstempler seks menneskerettsgrupper som anklages for å ha hemmelige bånd til den militante palestinske bevegelsen PFLP. Arkivfoto: Felipe Dana / AP / NTB

  Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene.

  Beslutningen omtales som en kraftig opptrapping i Israels mangeårige forsøk på å slå ned på politisk aktivisme i de okkuperte palestinske områdene.

  Vedtaket fra forsvarsdepartementet fredag ser ut til å bane vei for at Israel kan ransake organisasjonenes kontorer, gjennomføre beslag, pågripe ansatte og kriminalisere offentlig støtte til dem.

  De seks organisasjonene er Union of Palestinian Women's Committees (UPWC), Addameer, Bisan Center for Research and Development, Al-Haq, Defense for Children International – Palestine (DCI-P) og Union Of Agricultural Work Committees (UAWC).

  De fleste av disse dokumenterer påståtte menneskerettsbrudd fra både av israelske og palestinske myndigheter.

 • av NTB
  DEL
  Spisser etterforskningen i Lørenskog-saken
  Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen der familien bor på Fjellhamar 31. oktober 2018. Politiet konsentrerer seg nå om etterforskningen av krypto-sporet.
Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB
  Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen der familien bor på Fjellhamar 31. oktober 2018. Politiet konsentrerer seg nå om etterforskningen av krypto-sporet. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

  Politiet i Lørenskog har den siste tiden intensivert og spisset etterforskningen i Lørenskog-saken rundt krypto-sporet.

  Snart tre år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant, er fortsatt mellom 20 og 30 etterforskere fra politidistriktet, Kripos og Økokrim involvert i etterforskningen, skriver Dagbladet.

  Påtaleansvarlig i Lørenskog-saken, Gjermund Hanssen, sier til avisen at innsatsen og ressursene den siste tiden er blitt spisset ytterligere.

  – En stor del av de samlede ressursene prioriteres nå inn mot kryptovaluta. Det betyr ikke at andre spor er lagt bort, men at ressursene prioriteres i den retningen. Det kommer stadig ny informasjon inn fra krypto-sporet – det er snakk om funn av flere identiteter, e-postadresser, telefonnumre og IP-adresser, sier han.

  Hanssen ønsker ikke å tallfeste hvor mange identiteter som er funnet underveis i etterforskningen av krypto-sporet, men bekrefter at det dreier seg om flere. Han sier at politiet har mest tro på dette sporet.

  Tom Hagen er fremdeles siktet for drap eller medvirkning til drap. I tillegg er en mann i 30-årene siktet for medvirkning til bortføring.

  Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, ønsker ikke å gi noen kommentar i forbindelse med saken, skriver avisen.

 • av NTB
  DEL
  Ransforsøk mot bingolokale i Vestby

  Politiet leter etter en mann med kniv som forsøkte å rane et bingolokale i Vestby fredag kveld. Mannen løp fra stedet.

  Mannen fikk ikke med seg penger eller andre gjenstander, sier operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i Øst politidistrikt til NTB.

  Politiet er i Vestby med flere patruljer.

  – Vi avhører vitner, sjekker overvåkingskameraer og sjekker aktivt etter mannen i området.

  Mannen beskrives som cirka 170 centimeter høy. Han hadde på seg mørk hettegenser og munnbind.

  – Hvis noen har opplysninger, så ønsker vi selvfølgelig tips om det.

 • av NTB
  DEL
  EU vil ikke betale for gjerder og piggtråd på grensene
  EU kommer ikke til å betale land for å bygge barrierer på grensene deres for å holde migranter unna, sier EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen. Flere land har krevd at EU skal finansiere slike barrierer. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
  EU kommer ikke til å betale land for å bygge barrierer på grensene deres for å holde migranter unna, sier EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen. Flere land har krevd at EU skal finansiere slike barrierer. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

  Brussel kommer ikke til å betale for at medlemsland bygger barrierer på grensene for å holde migranter unna, sier EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen.

  Von der Leyen sa til ledere på et toppmøte i Brussel fredag at EU lenge har stått fast ved å ikke finansiere lands piggtråder eller murer.

  Uttalelsen kommer etter at EU-ledere sa at de vil sikre en mer rettferdig fordeling av migranter mellom medlemslandene og fortsatt «beskytte grensene».

  Flere EU-land forsøker å presse Brussel til å bruke EU-budsjettet til å finansiere grensegjerder som skal holde migranter ute.

 • av NTB
  DEL
  Baldwin sier hjertet hans er knust etter dødsulykke
  Baldwin fotografert i september.
  Baldwin fotografert i september. Foto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

  Skuespiller og produsent Alec Baldwin kaller den dødelige skyteepisoden på filmsettet for en tragisk ulykke.

  Baldwin sier på Twitter fredag at han samarbeider fullt ut med politietterforskningen for å finne ut hvordan tragedien kunne skje.

  – Det finnes ikke ord for å beskrive sjokket og sorgen etter den tragiske ulykken som tok livet av Halyna Hutchins, en kone, mor og vår dypt beundrede kollega, tvitrer Baldwin.

  – Hjertet mitt er knust når jeg tenker på hennes mann, sønnen deres og alle som elsket Halyna, tilføyer 68-åringen.

  Filmfotografen Hutchins ble drept, og regissøren Joel Souza ble såret under innspillingen av westernfilmen «Rust» i New Mexico i USA torsdag.

  Sheriffens kontor i Santa Fe har sagt at Hutchins og Souza «ble skutt da et rekvisittvåpen ble avfyrt av Alec Baldwin». Det er for tidlig å fastslå hva slags type patroner som ble brukt, ifølge politiet.

  En talsperson for Baldwin, som er både produsent og skuespiller i filmen, har sagt at det skjedde en ulykke da han avfyrte rekvisittvåpenet med løspatroner.

 • av NTB
  DEL
  Mann alvorlig skadet i gravemaskinvelt i Eidsvoll

  En mann er alvorlig skadet, og er fraktet til sykehus etter at gravemaskinen han satt i veltet ved Doknesgutua i Eidsvoll.

  Gravemaskinen veltet i forbindelse med graving på privat eiendom. Politiet har gjort nødvendige undersøkelser på stedet og oppretter sak, opplyser Øst politidistrikt.

  De meldte om hendelsen klokken 16.31.

 • av NTB
  DEL
  Ber regjeringen reagere etter drap på rapper
  Flere svenske politikere etterlyser strengere tiltak mot gjengkriminalitet etter drapet på rapperen Einár torsdag kveld. Foto: Henrik Montgomery / TT / AP / NTB
  Flere svenske politikere etterlyser strengere tiltak mot gjengkriminalitet etter drapet på rapperen Einár torsdag kveld. Foto: Henrik Montgomery / TT / AP / NTB

  Flere svenske politikere reagerer på drapet på den 19 år gamle artisten Einár. De ber nå regjeringen om å slå hardere ned på gjengkriminalitet i Sverige.

  – Vi er i en nasjonal krisesituasjon, og nå er det nødvendig med politisk ledelse som tar tilbake kontrollen over utviklingen, skriver Vänsterpartiets leder Nooshi Dadgostar på Twitter, og viser til gjengutviklingen i landet.

  Flere etterlyser det samme, som Centerpartiets Annie Lööf og Liberalernas leder Nyamko Sabuni.

  Moderaterna har også i lang tid kritisert regjeringen for å ha gjort for lite for å hjelpe politiet med å stoppe de kriminelle gjengene.

  Innenriksminister Mikael Damberg fra Socialdemokraterna sier han tror rapmiljøet kan være farlig fordi det fungerer som en pådriver for nyrekruttering til gjengene.

  – Jeg tror ikke at musikalske tekster i seg selv er det som er alvorlig her, men det er en subkultur der man forherliger gjenglivet, sier Damberg.

  Han legger til at subkulturer ikke er noe politikken kan kontrollere, men at man kan gå kraftigere til verks når det gjelder beslag av kriminelles dyre klokker og biler.

  Det vil komme et forslag på dette området senere i høst, ifølge Damberg.

 • av NTB
  DEL
  Planlegger nytt avhør av Kongsberg-siktede mandag
  Politiinspektør Per Thomas Omholt sier det er planlagt nytt avhør av Kongsberg-siktede mandag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  Politiinspektør Per Thomas Omholt sier det er planlagt nytt avhør av Kongsberg-siktede mandag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

  Det er ikke gjennomført nye avhør av Kongsberg-siktede Espen Andersen Bråthen (38) siden torsdag. Neste avhør planlegges mandag, opplyser politiet.

  Bråthen er siktet for å ha drept fem mennesker og skadet tre andre onsdag kveld forrige uke. I tillegg ventes det at siktelsen utvides ettersom han har skutt mot en rekke andre med pil og bue.

  Politiet sa på torsdagens pressekonferanse at de mener å ha god oversikt over hendelsesforløpet onsdag.

  Fokuset for avhørene nå er å kartlegge siktedes motiv og tanker bak handlingene, opplyser politiinspektør Per Thomas Omholt til NTB fredag.

  Bråthen er varetektsfengslet i fire uker, men blir fortsatt ivaretatt av helsevesenet. Det er helsepersonell som har formidlet til politiet at han nå er i en tilstand der han er egnet til å bli avhørt.

 • av Henning Carr Ekroll
  DEL
  En person pågrepet etter Mortensrud-drapet
  Politiet på åstedet for hendelsen 7. oktober.
  Politiet på åstedet for hendelsen 7. oktober. Foto: Hans O. Torgersen

  Oslo politidistrikt har etter drøye to ukers etterforskning i dag pågrepet en mann siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan på Mortensrud, skriver politiet i en pressemelding.

  20-åringen ble skutt på Mortensrud 7. oktober og døde senere av skadede.

  I tillegg har politiet siktet to andre menn i saken, uten at disse per nå er pågrepet av politiet, heter det i pressemeldingen.

  - Vi har grunn til å tro at de befinner seg utenlands, og de er etterlyst internasjonalt. Politiet gjør fortløpende vurderinger av hvorvidt personene skal etterlyses offentlig. Vi oppfordrer de aktuelle personene om å melde seg til politiet, skriver politiet i pressemeldingen.

  Den pågrepne mannen vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling i løpet av helgen.

  Saken oppdateres.

 • av NTB
  DEL
  Fordømmer Hviterusslands bruk av migranter
  Ved dette bordet diskuterer EU-lederne politiske saker i Brussel under toppmøtet. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
  Ved dette bordet diskuterer EU-lederne politiske saker i Brussel under toppmøtet. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

  EUs stats- og regjeringssjefer vil ikke godta tredjelands forsøk på å bruke migranter til politiske formål, er konklusjonen fra EU-toppmøtet torsdag.

  EU-lederne «fordømmer alle hybridangrep på EUs grenser og vil svare på dem», heter det videre i konklusjonen. EU vil blant annet sikre en mer rettferdig fordeling av migranter mellom medlemslandene og fortsatt «beskytte grensene».

  Flere EU-ledere har beskyldt den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko for å organisere migrasjonen som en hevnaksjon mot EUs straffetiltak.

  Flere sanksjoner kan nå være på vei, varsler EU-lederne.

 • av NTB
  DEL
  Får millionerstatning etter feilbehandling på SUS

  En kvinne fra Sandnes er tilkjent en erstatning på over 4,2 millioner kroner etter behandlingssvikt ved Stavanger Universitetssykehus.

  – Dette er en svært viktig dom for henne, for det har vært en lang kamp. Hele saken har vært en stor belastning for henne, og det er selvsagt en stor glede når vi endelig vinner frem, sier advokat Christian T. Asserson i advokatfirmaet Bull Årstad DA til Sandnesposten.

  Kvinnen ble først tilkjent drøye 400.000 kroner fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE), men klaget på vedtaket. Hun mente hun hadde krav på erstatning for inntektstap, som ikke var del av vedtaket fra NPE. Pasientskadenemnda fant ikke grunnlag for å øke erstatningen.

  I oktober 2020 stevnet hun derfor staten for retten. Der fikk hun medhold og ble tilkjent erstatning på totalt 4.225.123 kroner, inkludert fremtidig inntektstap.

 • av NTB
  DEL
  Merkel hyllet på siste EU-toppmøte
  Angela Merkel på plass i Brussel, ved siden av Charles Michel og Emmanuel Macron. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
  Angela Merkel på plass i Brussel, ved siden av Charles Michel og Emmanuel Macron. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

  Tysklands statsminister Angela Merkel ble hyllet for innsatsen på det som etter alt å dømme blir hennes siste EU-toppmøte.

  Hvis en ny tysk regjering er på plass innen midten av desember, når EUs neste toppmøte finner sted, blir dette Merkels siste.

  På den tyske statsministerens 107. toppmøte ble hun hyllet av EU-president Charles Michel.

  – Du er kompasset og lyset i det europeiske prosjektet, sa han.

  Michel fastslo at et EU-toppmøte uten Merkel er som Paris uten Eiffeltårnet eller Roma uten Vatikanet.

  Statsminister Stefan Löfven roste også Merkel.

  – Det er bare å bukke for hennes innsats for Tyskland og Europa. Hun har vært svært viktig og gjort en veldig, veldig sterk innsats, sa han.

 • av NTB
  DEL
  To til sykehus etter utforkjøring i Espedalen

  En person er fløyet til sykehus med luftambulanse og en annen kjørt med ambulanse etter at en personbil kjørte av veien i Espedalen i Innlandet.

  Ulykken skjedde sør for Espedalen fjellhotell, og det satt to personer i bilen, melder Innlandet politidistrikt.

  Skadeomfanget på de to er ukjent.

  Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 14.14 fredag ettermiddag.

 • av NTB
  DEL
  To Haukeland-pasienter som deltok i kreftstudie er døde
  Haukeland universitetssjukehus i snøvær i januar.
Foto: Marit Hommedal / NTB
  Haukeland universitetssjukehus i snøvær i januar. Foto: Marit Hommedal / NTB

  To av pasientene som var med i kreftstudien ved Haukeland sykehus er døde, og en får lindrende behandling.

  Det bekrefter klinikkdirektør ved Haukeland Universitetssykehus, John-Helge Heimdal, overfor BA.

  Hele Watch and Wait-studien ble stanset i fjor høst etter at de foreløpige resultatene fra Bergen ble kjent.

  Ti av disse pasientene har fått spredning til andre organer. To av dem er døde.

  – Den ene av dem døde av en medisinsk komplikasjon som skjedde da pasienten først ble operert. Den andre døde av kreft med spredning, sier Bjørn Nedrebø, en av fire kirurger som deltok i studien, til VG.

  – Er det grunn til å tro at de som døde hadde hatt bedre prognoser om de hadde blitt operert tidligere?

  – Hvis vi ser alle på pasientene som opereres under ett, vet vi at det er mer enn 30 prosent som har tilbakefall innen fem år etterpå. Dermed er det et utrolig vanskelig spørsmål.

 • av NTB
  DEL
  Mann bak dødelig knivangrep i Tyskland vurdert utilregnelig

  Mannen som drepte tre kvinner og skadet fem personer i tyske Würzburg i slutten av juni, er blitt vurdert som ikke strafferettslig tilregnelig.

  To uavhengige psykiatriske rapporter har kommet frem til denne konklusjonen, sa de bayerske politimyndighetene og påtalemyndigheten i München torsdag.

  Motivet bak knivangrepet er ennå uklart. Etterforskerne i Würzburg sa tidligere i sommer at de ville undersøke om det var psykiske lidelser som utløste mannens handlinger, eller om han kan ha blitt radikalisert.

  Den 32 år gamle mannen, en somalisk statsborger som fikk beskyttelsesstatus i Tyskland, kan bli plassert på en lukket psykiatrisk institusjon.

 • av NTB
  DEL
  Megling i kultursektoren på vent
  Riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
  Riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Partene som megler for å få slutt på kulturstreiken, hadde inntil fredag ettermiddag ikke satt seg ved forhandlingsbordet igjen.

  LO Stats forhandlingsleder og nestleder Lise Olsen bekrefter overfor NTB i 15.30-tiden fredag at det så langt ikke har vært noen kontakt mellom partene.

  Torsdag ettermiddag skrev LO Stat at de oppfatter at Spekter er innstilt på å imøtekomme arbeidstagerorganisasjonens krav om livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser.

  LO Stat viser til et brev arbeidsgiverorganisasjonen skrev dagen før. Der sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten at Spekter har oversendt et tilbud til LO Stat om at det fra 1. april neste år innføres en slik pensjonsordning.

  Unio vurderer sympatiaksjoner til støtte for kulturstreiken.

  – Vi vil i samråd med våre forbund vurdere sympatiaksjoner overfor stat, kommuner og fylkeskommuner som eiere av kulturinstitusjoner, til støtte for LO-forbundenes streik, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

 • av NTB
  DEL
  54 klager på NRK-serie
  Den nye Newton-serien til NRK har skapt sterke reaksjoner fra seere.
  Den nye Newton-serien til NRK har skapt sterke reaksjoner fra seere. Foto: NRK

  Det er kommet inn 54 klager på TV-serien «Ikke gjør dette mot klimaet». Den skremmer barn, mener klagerne. Nå skal Newton-serien tas opp i Kringkastingsrådet 28.oktober.

  TV-serien tar for seg hva som skjer når klimaet forandrer seg. Den skal lære barn hva man kan gjøre for å hjelpe planeten, melder NRK.

  Flere av klagerne mener programlederne i Newton driver med faktafeil, skremselspropaganda og klimapropaganda som skremmer barn.

  Spesialrådgiver Erik Skarrud i Kringkastingsrådet sier at han ikke er overrasket over antallet klager, og at redaksjonelt innhold om klima ofte resulterer i klager.

  – Det som er litt spesielt med disse klagene, er at en god del av dem kom før programmet var sendt, sier Skarrud.

  NRK Super-sjef Hildri Gulliksen peker på at klimaendringer er en av vår tids mest krevende utfordringer, og at det er viktig å snakke med barn om vanskelige temaer. Heller ikke hun er overrasket over at det er kommet klager.

  – Vi kjenner oss imidlertid ikke igjen i begreper som klimapropaganda og skremselspropaganda, sier hun.

  Du kan lese debattinnlegg om serien her:

  Ikke gjør dette mot barna, NRK.