Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Makulert Banksy-bilde solgt for 215 millioner kroner
14. oktober kl 20:01av NTB
DEL
Det delvis ødelagte verket fra artisten Banksy, «Love is in the Bin», er solgt for 18,6 millioner pund. Det er ny prisrekord for et Banksy-. verk. Foto: Dominic Lipinski / PA / AP / NTB
Det delvis ødelagte verket fra artisten Banksy, «Love is in the Bin», er solgt for 18,6 millioner pund. Det er ny prisrekord for et Banksy-. verk. Foto: Dominic Lipinski / PA / AP / NTB

Et delvis ødelagt verk av gatekunstneren Banksy ble solgt for hele 18,6 millioner pund da det gikk under hammeren hos auksjonshuset Sotheby’s i London.

Kunstverket «Love is in the Bin» hadde en utropspris på mellom 4 og 6 millioner pund, tilsvarende 46 til 69 millioner kroner. Men budrunden endte til slutt på 18,6 millioner pund. Det er ny prisrekord for et verk av den kjente, men anonyme britiske kunstneren.

Da verket, som først het «Girl With Balloon», ble solgt i 2018 for 1,1 millioner pund (nesten 13 millioner kroner), ble det delvis makulert i rammen sin rett etterpå.

Torsdag ble det altså solgt igjen, for over 18 ganger så høy pris.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  SFO-ansatt i Bergen siktet for overgrep
  Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
  Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB

  En mann i Bergen er siktet for å ha voldtatt flere barn under 14 år. Han jobbet på SFO på en skole da han ble pågrepet torsdag.

  Ifølge Bergens Tidende ble politiet onsdag tipset om mannen av ansatte på en skole der han tidligere hadde vært ansatt. Han hadde da sluttet ved skolen og begynt på SFO på en annen skole.

  – Han er siktet for voldtekt av barn under 14 år. Det dreier seg om flere barn, og det er naturlig at vi også etterforsker mulige overgrep på skolen der han sist arbeidet, sier politiadvokat Elisabeth Bru i Vest politidistrikt.

  Ifølge mannens forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, erkjenner hans klient delvis straffskyld for det han er siktet for.

  – Han vet at han har et problem og ønsker behandling. Han vil beklage det som har skjedd og samarbeider fullt ut med politiet, sier Mjelde.

  Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Hordaland tingrett lørdag formiddag. Han har samtykker til å bli varetektsfengslet og kommer ikke til å stille i selve fengslingsmøtet.

 • av Henning Carr Ekroll
  DEL
  Oslo: 20 evakuert etter klorgasslekkasje

  20 personer ble fredag kveld evakuert fra Røa bad på grunn av en lekkasje av klorgass, skriver Oslo-politiet på Twitter.

  Seks personer følte ubehag og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, opplyser politiet. To blir fulgt videre opp av helsevesenet.

  Lekkasjen er under kontroll, opplyser politiet klokken 20.30. Det er uklart hva som var årsaken.

 • av NTB
  DEL
  Bergenserne har snudd – flere vil ha Bybanen over Bryggen
  Det er nå flertall blant Bergens innbyggere for å la Bybanen gå over Bryggen når arbeidet med å forlenge den til Åsane skal starte opp. Foto: Marit Hommedal / NTB
  Det er nå flertall blant Bergens innbyggere for å la Bybanen gå over Bryggen når arbeidet med å forlenge den til Åsane skal starte opp. Foto: Marit Hommedal / NTB

  I en fersk meningsmåling er det for første gang flertall blant Bergens innbyggere for å la Bybanen gå over Bryggen istedenfor gjennom tunnel.

  I undersøkelsen svarer 54,1 prosent at de ønsker at banen går langs Bryggen, mens 45,9 prosent ønsker den i en tunnel, skriver Bergensavisen.

  Valgekspert Johan Giertsen, en av hovedaktørene bak nettstedet pollofpolls.no, sier at det er første gang han har sett en måling der Bryggen-alternativet for Bybanen er mest populært blant bergenserne.

  – Dette må bety at byrådets argumenter har vunnet oppslutning og terreng, sier Giertsen til avisen.

  Forlengning av banen til Åsane har vært et meget omdiskutert tema, og det førte til at byrådet gikk av i forrige uke etter at de tapte avstemningen i bystyret.

  Byrådet fikk 33 stemmer for Bryggen-alternativet, mens Høyre fikk 34 stemmer for sitt forslag om å utrede videre et tunnelalternativ.

  Torsdag ble det en ny utvikling i saken da to representanter fra Sp og én fra Rødt snudde i spørsmålet. Dermed bryter de tre med egne partier og sikrer flertall for at bybanen skal gå langs Bryggen.

 • av Siril Thesen
  DEL
  Svært glatte veier i store deler av Sør-Norge

  Glatte veier har ført til flere utforkjørsler og trafikkulykker i Sør-Norge fredag.

  I Vest politidistrikt har en bil sklidd utenfor veien og havnet på taket.

  Sør-øst politidistrikt melder om en bil som har kjørt ut i en sving ved Eggedal.

  Ved Tomter i Øst politidistrikt har det vært en singelulykke. Årsaken til uhellet er at det er veldig glatt på stedet, skriver politiet.

  Politiet i Sør-vest melder om en bil som har havnet utenfor veien i Bokn. Der skaper glatt vei og fergetrafikk en del trafikale utfordringer. I Hå har en taxi sklidd av veien og havnet i et steingjerde.

  Ved Tysvær står flere trailere bom fast på glatten på E39 i bakken ved Susort, retning Aksdal. Det er veldig glatte veier og mye kø på stedet.

  Også i Arendal skal en bil ha sklidd utenfor veien og ligger på siden, melder 110 Agder.

 • av NTB
  DEL
  København: Én drept og to skadet i skyteepisode
  Politiet rykket ut til Islevbrovej i Rødovre fredag i forbindelse med skyteepisoden der minst én person ble drept. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / NTB
  Politiet rykket ut til Islevbrovej i Rødovre fredag i forbindelse med skyteepisoden der minst én person ble drept. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / NTB

  Én person er drept og to skadet, én av dem kritisk, i en skyteepisode i Rødovre vest for København, opplyser dansk politi.

  Ifølge et øyenvitne som Rødovre Lokal Nyt har snakket med, kom to maskerte menn inn i en frisørsalong i Rødovre og skjøt mot eieren og en mann som også befant seg der.

  Én av dem er død, mens tilstanden er kritisk for det andre offeret, opplyser København Vestegn- politiet. En 15 år gammel skoleelev som ventet på å bli klippet, ble dessuten skadet i en hånd og har fått behandling på sykehus, ifølge politiet.

  Politiet har ikke bekreftet hvorvidt 15-åringen ble truffet av skudd i hendelsen fredag ettermiddag.

  Torsdag ettermiddag ble en mann skutt i ryggen og drept på Nørrebro i København. To menn på 18 og 21 år ble fredag varetektsfengslet i saken. De to ble pågrepet en time etter drapet, i en bil som inneholdt det mistenkte drapsvåpenet. Én av dem mistenkes for å ha avfyrt skuddene, en svenske fra Göteborg som tidligere er dømt for flere grove forbrytelser i Sverige, ifølge Dagens Nyheter.

  Ifølge politiet var drapsofferet kjent for dem i forbindelse med gjengkriminalitet.

  Det er uvisst om det er en forbindelse mellom dette drapet og fredagens skyteepisode i Rødovre.

  Mannen som ble skutt i ryggen på Nørrebro, er kjent fra politiet fra tidligere i forbindelse med gjengkriminalitet. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix / NTB
  Mannen som ble skutt i ryggen på Nørrebro, er kjent fra politiet fra tidligere i forbindelse med gjengkriminalitet. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix / NTB
 • av NTB
  DEL
  550.000 husstander uten TV 2s kanaler
  Dette budskapet møter Telenor-kunder som forsøker å se på TV 2s kanaler.
  Dette budskapet møter Telenor-kunder som forsøker å se på TV 2s kanaler.

  Telenor vil i tiden fremover ikke ha lov til å sende TV 2s kanaler på deres tjeneste T-We. Fredag ble det brudd i forhandlingene om TV-rettighetene.

  – Vi er svært lei oss for at dette går ut over kundene våre og kan forsikre om at vi gjør alt vi kan for å få på plass en ny avtale med TV 2, sier direktør for TV og fastnett Camilla Amundsen i Telenor.

  TV 2 og Telenor T-We har over lengre tid forhandlet om en ny distributøravtale og forhandlet på overtid i over tre døgn. Telenor Norge har nå ikke rettigheter til å sende innhold fra TV 2 før en ny avtale er på plass.

  – Vi vil forhandle videre og gjør alt vi kan for å få til en avtale som gir kundene det de vil ha. I mellomtiden kan kundene velge mellom økonomisk kompensasjon eller flere poeng for å få tilgang til mer innhold, sier Amundsen.

  Telenors TV-tjeneste, T-We, samler nesten 150 kanaler og strømmetjenester i ett TV-univers, til over 550.000 norske husstander.

 • av Stella Marie Brevik/Stavanger Aftenblad
  DEL
  Kommune gir 3000 kr. per person for dekke dyr strøm

  I Sirdal er det sikret flertall for et forslag som innebærer at det settes av 3000 kroner til hver innbygger som er folkeregistrert i Sirdal per. 3. desember.

  – Vi får tilbakemeldinger på at mange innbyggere sliter med høye strømpriser. Dette er en hjelpende hånd. Pengene kommer forhåpentligvis i romjula, eller på nyåret, sier Sirdal-ordfører Jonny Liland til Stavanger Aftenblad.

  Utdelingen skjer kun én gang, men gjelder for alle folkeregistrerte innbyggerne i Sirdal. Det betyr at hvis du er en familie på fire, kan du få 12.000 kroner.

  Sirdal kommune eier aksjer i Agder Energi. Aksjene har økt i verdi på grunn av den høye strømprisen. Den ekstra avkastningen kommunen får som følge av dette, skal brukes for å finansiere forslaget.

 • av NTB
  DEL
  Fem pågrepet for terrorplaner i Finland

  Fem menn er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt en terrorhandling i Finland, opplyser politiet.

  De ble pågrepet tirsdag og fremstilles for fengsling i en domstol fredag, melder Hufvudstadsbladet. De bor alle i området rundt Kankaanpää sørvest i Finland, og det er ingen akutt fare for publikum, ifølge politiet.

  De fem mennene er i alderen 23 til 26 år og mistenkes for planlegging av terrorlovbrudd og håndtering av sprengstoff med terrorformål, ifølge opplysninger fra tingretten.

  De fem er kjent fra politiet fra før og har vært siktet for brudd på blant annet våpenlovene. Flere av dem er dessuten straffedømt for voldsforbrytelser.

  Finsk sikkerhetspoliti opprettholdt i mars et trusselnivå som ligger på det nest øverste trinnet på skalaen. Samtidig advarte de om at risikoen for høyreekstremisme har økt siden i fjor.

 • av NTB
  DEL
  Vil iverksette historisk Afghanistan-granskning
  En mann deler ut brød til afghanske kvinner utenfor et bakeri i Kabul torsdag denne uken. Etter 20 år med vestlig militært nærvær gjenerobret Taliban makten i landet tidligere i år. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB
  En mann deler ut brød til afghanske kvinner utenfor et bakeri i Kabul torsdag denne uken. Etter 20 år med vestlig militært nærvær gjenerobret Taliban makten i landet tidligere i år. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB

  Et bredt flertall i Folketinget i Danmark er enige om å iverksette en uavhengig granskning av landets engasjement i Afghanistan de siste 20 årene.

  Det er Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) som får i oppdrag å lage utredningen.

  – Danmarks 20-årige militære og sivile innsats i Afghanistan er uten motstykke i vårt lands historie, sier utenriksminister Jeppe Kofod i en pressemelding fredag kveld.

  – Vi skylder de tusenvis av utsendte danskene som har gjort en ekstraordinær innsats i Afghanistan, vår dypeste takk og respekt. Vi skylder dem å lære av deres viktige arbeid, sier han videre.

  44 danske soldater er drept i Afghanistan. Det danske militæret nærværet var konsentrert om Helmand-provinsen, et av de mest konfliktfylte områdene under krigen mot Taliban.

  Granskningen skal blant annet belyse grunnlaget for de politiske beslutningene som førte frem til det danske engasjementet.

 • av NTB
  DEL
  Nok en ulv skutt i Østerdalen

  Fredag ble det felt en hannulv i området Rendalen/Stor-Elvdal i Innlandet fylke. Det er den andre ulven som er felt under årets lisensjakt utenfor ulvesonen.

  Statens naturoppsyn bekrefter overfor rovdyr.org at en ulv er skutt.

  Det dreier seg om en hannulv som ble skutt rundt klokken 13.50.

  Dette er den andre ulven som er felt under årets lisensjakt utenfor ulvesonen. Den første ble felt onsdag i samme område.

  Det er en kvote på tolv dyr utenfor ulvesonen i de gamle fylkene Hedmark og Akershus.

 • av NTB
  DEL
  Bergen-krisen: Vil danne nytt byråd neste uke
  Roger Valhammer (Ap) satser på å danne nytt byråd i Bergen neste uke. Foto: Marit Hommedal / NTB
  Roger Valhammer (Ap) satser på å danne nytt byråd i Bergen neste uke. Foto: Marit Hommedal / NTB

  Roger Valhammer (Ap) satser på å danne et nytt byråd neste uke. Han sier han stort sett er enig med de tre utbryterne om et bybanealternativ langs Bryggen.

  Torsdag ble det kjent at Steinulf Tungesvik (Sp), Stig Torgersen (Sp) og Odd Arild Viste (R) bryter med egne grupper og støtter bybaneutbygging langs Bryggen – slik det tidligere Valhammer-byrådet ønsket.

  Fredag var Valhammer i møte med utbryterne. Valhammer sier til Bergens Tidende at de er enige om at de kommer til å bli enige.

  Partene skal møtes igjen i løpet av helgen for å lande en avtale.

  – Det som gjenstår, er å detaljere ut hvordan det skal formuleres, sier Tungesvik.

  Valhammer sier han satser på å danne et nytt byråd neste uke.

  Det har vært politisk krise i Bergen siden 24. november.

  Bakgrunnen er at det Ap-ledede byrådet vil bygge Bybanen over Bryggen, men de fikk da ikke støtte til dette fra samarbeidspartiet Rødt i bystyret.

  De gikk istedenfor inn for opposisjonens alternativ, som er å legge bybanetraseen via en tunnel som omgår Bryggen. Valhammer stilte kabinettsspørsmål i forkant av avstemningen og kunngjorde like etter vedtaket at byrådet trekker seg.

  Nå ligger det altså an til å bli bybane over Bryggen likevel. Ifølge fagetaten i Bergen kommune kan en bybanelinje over Bryggen stå klar i 2031. Det er anslått at dette vil koste rundt 1,2 milliarder kroner.

 • av NTB
  DEL
  Eldre kvinne død etter boligbrann

  En eldre kvinne er bekreftet død etter en boligbrann i Bekkjarvik i Austevoll kommune utenfor Bergen natt til fredag.

  Kvinnen ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus med brannskader, men fredag ettermiddag opplyser politiet at hun er død.

  Nødetatene fikk melding om boligbrannen fra naboer klokken 00.33 natt til fredag. Huset brant ned til grunnen.

  – Det er opprettet en undersøkelsessak, og politiet jobber med å innhente informasjon i saken. Åstedet er avsperret og vil bli undersøkt av kriminalteknikere på et senere tidspunkt, tidligst over helgen, opplyser Vest politidistrikt fredag ettermiddag.

  De pårørende er varslet om dødsfallet.

 • av NTB
  DEL
  Europeiske diplomater sier de er skuffet etter atomforhandlinger med Iran
  Det iranske flagget vaier foran hovedkvarteret til Det internasjonale atomenergibyrået i Wien. Foto: Florian Schroetter / AP / NTB
  Det iranske flagget vaier foran hovedkvarteret til Det internasjonale atomenergibyrået i Wien. Foto: Florian Schroetter / AP / NTB

  Europeiske diplomater uttrykker skuffelse og bekymring etter denne ukens atomforhandlinger med Iran i Wien.

  Avstanden er blitt større med nye iranske forslag, og det er uklart hvordan den kan bli mindre innen en realistisk tidsramme, mener diplomater fra den såkalte E3-gruppen – Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

  – Teheran går tilbake på nesten alle de vanskelige kompromissene som ble utarbeidet etter mange måneder med hardt arbeid, sier de fredag kveld.

  Iranske nyhetsbyråer har tidligere meldt at Iran har levert inn to forslag til endringer, og at disse vurderes av europeiske diplomater.

  Fortsettelse følger

  Både iranske og europeiske kilder regner med at forhandlingene vil fortsette neste uke. Ifølge iranske nyhetsbyråer blir det trolig møter mandag.

  De europeiske kildene oppgir at forhandlingsdelegasjonene reiser hjem i helgen for å få nye instruksjoner, før partene samles til nye forhandlinger neste uke for å se om avstanden kan bli mindre.

  Tidligere i år har det vært seks forhandlingsrunder med sikte på å gjenopplive atomavtalen fra 2015. Mandag startet en ny runde. I tillegg til den europeiske trioen og Iran har Kina og Russland deltatt. USA deltar indirekte.

  USA trakk seg

  Atomavtalen ble inngått mellom Iran, USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Kina og Russland i 2015. I 2018 trakk Trump-administrasjonen USA ut av avtalen og gjeninnførte omfattende økonomiske sanksjoner mot Iran.

  Avtalen skulle gi verden garantier for at Iran ikke bruker sitt atomprogram til å utvikle atomvåpen. Iran insisterer på at atomprogrammet kun har fredelige formål.

 • av Henning Carr Ekroll
  DEL
  Stans på Holmenkollbanen

  Det er stans på T-banens linje 1 på grunn av en lastebil som sperrer sporet ved planovergangen på Slemdal, opplyser Sporveien.

  Det fører til følgende trafikkendringer:

  • Tog fra sentrum vender på Ris og returnerer retning Bergkrystallen.
  • Tog fra Frognerseteren vender på Slemdal og returnerer til Frognerseteren.

  Den havarerte traileren venter på kranbil, opplyser Sporveien

 • av NTB
  DEL
  Statsadvokaten ber om ny etterforskning av Silje-saken

  Statsadvokaten i Trøndelag ber politiet starte ny etterforskning i saken der en fem år gammel jente ble funnet død i en akebakke på Tiller i Trondheim i 1994.

  15. oktober i 1994 ble fem år gamle Silje Marie Redergaard funnet død i en akebakke på Tiller i Trondheim. Tre gutter mellom fire og seks år ble pekt ut som gjerningsmenn.

  Nå har Statsadvokaten i Trøndelag bedt politiet starte ny etterforskning i saken, blant annet fordi en del av vitneobservasjonene i saken ikke er fulgt opp, skriver Dagbladet.

  Saken har i mange år vært omdiskutert, og politiets etterforskning har fått mye kritikk – blant annet i NRK-serien « Drapet i akebakken»

  Der blir det blant annet avslørt feil ved avhørene av de tre guttene, og at etterforskningen var mangelfull. Politiet brukte kun 24 timer på å konstatere at de tre guttene var gjerningspersonene.

  I forbindelse med NRK-serien ba Riksadvokaten politioverbetjent og avhørsekspert Asbjørn Rachlew om å skrive en rapport hvor han gjennomgikk saken. Der står det blant annet at saksdokumentene etterlater et bilde av en etterforskning med åpenbare mangler de få timene den varte, skriver Dagbladet.

  De tre guttene innrømmet at de hadde skadet den fem år gamle jenta, og at de var skyldige i hennes død, men etter å ha sett på sakens dokumenter har Rachlew konkludert med at avhørene av barna ble ulovlig gjennomført, skriver TV 2.

  – Jeg konkluderte med at avhørene av de mistenkte barna var ulovlig, og at tilståelsene overhodet ikke hadde noen bevisverdi. Jeg fant også at det manglet helt sentrale etterforskningsskritt som ikke var utført, sier Rachlew til TV-kanalen.

 • av NTB
  DEL
  Politiet: Teori styrket om at Kongsberg-drapene var planlagt
  Politiet mener drapsmannen i Kongsberg planla ugjerningen. Fem personer ble drept da Espen Andersen Bråthen gikk til angrep med pil og bue og stikkvåpen den 13. oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  Politiet mener drapsmannen i Kongsberg planla ugjerningen. Fem personer ble drept da Espen Andersen Bråthen gikk til angrep med pil og bue og stikkvåpen den 13. oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Teorien om at angrepet i Kongsberg var planlagt er styrket, ifølge politiet.

  Espen Andersen Bråthen, som er siktet for å ha drept fem personer med stikkvåpen under et angrep i Kongsberg i oktober, møtte til nytt avhør hos politiet på torsdag, melder VG.

  På spørsmål om politiet mener at Bråthen har planlagt drapene, svarer politiadvokat Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt følgende til avisen:

  – Den teorien som er styrket, er at han har gjort noen tanker om dette i forkant.

  Bråthen brukte både pil og bue og to stikkvåpen. Fem personer ble drept, og tre ble fysisk skadet i angrepet.

  Den drapssiktede mannen har erkjent at han har begått handlingene, men har ikke tatt stilling til straffskyld.

 • av NTB
  DEL
  Mistenkt for krigsforbrytelser under Bosnia-krigen

  Bosnisk politi har pågrepet syv personer som er mistenkt for å begått krigsforbrytelser under krigen i Bosnia på 1990-tallet.

  Pågripelsene skjedde i de østlige byene Bijeljina and Sokolac, ifølge politiet.

  De syv pågrepne, som skal ha jobbet i politiet under krigen, er mistenkt for å ha henrettet 22 sivile muslimske bosniere, inkludert syv barn og åtte kvinner.

  Over 100.000 mennesker ble drept under krigen i Bosnia mellom årene 1992–1995, som omfattet ulike grupperinger av hovedsakelig serbere, kroater og bosnjaker – som er muslimske bosniere.

 • av NTB
  DEL
  Tidligere soldat valgt som ny østerriksk statsminister
  Den påtroppende østerrikske statsministeren Karl Nehammer. Foto: Lisa Leutner / AP / NTB
  Den påtroppende østerrikske statsministeren Karl Nehammer. Foto: Lisa Leutner / AP / NTB

  Østerrikes konservative regjeringsparti ÖVP har valgt den 49 år gamle innenriksministeren Karl Nehammer som ny partileder og påtroppende statsminister.

  Det skriver østerrikske medier fredag formiddag. Nehammer overtar statsministerposten fra Alexander Schallenberg, som gikk av torsdag ettermiddag.

  Schallenberg var kun fungerende statsminister etter at partileder Sebastian Kurz måtte gå av på grunn av en korrupsjonsskandale. Kurz kunngjorde torsdag at han trekker seg fra østerriksk politikk.

  Nehammer er tidligere soldat, og han er i likhet med Kurz kjent som en sterk motstander av ulovlig innvandring og radikal islamisme.

  Schallenberg skal etter planen vende tilbake til posten som utenriksminister, som han også besatt før Kurz gikk av 9. oktober.

 • av NTB
  DEL
  Baneheia-saken blir ikke ferdigbehandlet i år
  Baneheia-saken blir ikke ferdigbehandlet før nyttår, bekrefter statsadvokat Andreas Schei. Foto: Terje Pedersen / NTB
  Baneheia-saken blir ikke ferdigbehandlet før nyttår, bekrefter statsadvokat Andreas Schei. Foto: Terje Pedersen / NTB

  – Vi blir ikke ferdige med siste del av etterforskningen før nyttår, det er ikke realistisk, sier Andreas Schei til Dagbladet.

  Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble dømt for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i år 2000.

  Andersen ble dømt til 19 års fengsel for ett av drapene i Baneheia. Kristiansen, som ble dømt til 21 års forvaring, har hele tiden nektet straffskyld.

  I februar ble saken til Kristiansen gjenopptatt, og 1. juni år ble han løslatt fra fengsel i påvente av den nye etterforskningen.

  Schei skal ta stilling til om Kristiansen skal få prøve sin sak på nytt i lagmannsretten eller få en frifinnelse.

 • av NTB
  DEL
  Boligprisene falt med 0,6 prosent i november
  Boligprisene falt i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  Boligprisene falt i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Boligprisene falt med 0,6 prosent i november. Samtidig ble et rekordhøyt antall boliger solgt.

  – Boligprisene i Norge sank i november, og med fallende priser gjennom andre halvår 2021 følger boligprisutviklingen nå normalt konjunkturforløp, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

  Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent.

  Boligprisene er nå 6,6 prosent høyere enn for ett år siden, viser tall fra Eiendom Norge, Finn og Eiendomsverdi.

  – Med et normalt fall i boligprisene i desember betyr dette at boligprisutviklingen gjennom året vil ende noe lavere enn Eiendom Norges prognose for 2021 om en oppgang på 7,5 prosent. En mer moderat utvikling i boligprisene er godt nytt for norsk økonomi og for muligheten til å bli boligeier i Norge, sier Lauridsen.

  I alt ble det solgt 8.508 boliger i november, som er 5,1 prosent flere enn i november i fjor. Hittil i år er det dermed solgt 98.453 boliger i Norge, som er 2,9 prosent flere enn i samme periode i 2020.

  Les mer om boligprisene her.