Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Dronning Elizabeth takket nei til gamlingpris
19. oktober kl 23:45av NTB
DEL
Dronning Elizabeth er fortsatt aktiv i sin rolle, her fra en mottakelse på Windsor-slottet tirsdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB
Dronning Elizabeth er fortsatt aktiv i sin rolle, her fra en mottakelse på Windsor-slottet tirsdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Storbritannias dronning Elizabeth (95) vil ikke bli hedret som årets olding. Hun er så gammel som hun føler seg, sier en sekretær.

Dronningen takler høflig nei til å ta imot prisen som årets gamling, som deles ut av magasinet Oldie. Hun vil ikke la seg kalle gamling, var svaret da magasinet lurte på om hun ville ta imot en slik pris.

– Hennes majestet tror at du er så gammel som du føler deg, og derfor mener ikke dronningen hun oppfyller de relevante kriteriene, skriver hennes personlige sekretær Tom Laing-Baker i et svar til magasinet.

Elizabeths ektemann, prins Philip, som døde i april, fikk prisen i 2011. Den har også gått til folk som tidligere statsminister John Major, skuespiller Olivia de Havilland og artisten David Hockney.

Prisen gikk i år til skuespilleren og danseren Leslie Caron (90) etter dronningens nei.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Fra neste uke kan omikron avsløres i løpet av en dag
  De nye PCR-testene er ikke utviklet av Haukeland, men kjøpt inn. Når testene er på plass, kan mikrobiologisk avdeling også analysere prøver i helgene. Foto: Heiko Junge / NTB
  De nye PCR-testene er ikke utviklet av Haukeland, men kjøpt inn. Når testene er på plass, kan mikrobiologisk avdeling også analysere prøver i helgene. Foto: Heiko Junge / NTB

  Fra neste uke vil en ny PCR-test, som kan finne omikron uten sekvensering, være tilgjengelig.

  Seksjonsoverlege Øyvind Kommedal ved Mikrobiologisk avdeling på Haukeland universitetssjukehus forteller til Bergens Tidende at de vil få en ny og bedre PCR-test spesifikt for den nye koronavarianten omikron.

  – Det gjør at vi kan slippe sekvenseringen, og da snakker vi om å få et prøvesvar samme dag eller i hvert fall innen 24 timer etter at man har fått positiv korona-PCR, sier han.

  De nye PCR-testene er ikke utviklet av Haukeland, men kjøpt inn. Når testene er på plass, kan mikrobiologisk avdeling også analysere prøver i helgene.

 • av NTB
  DEL
  Japan snur – tillater likevel flyvninger til landet
  Japan vil likevel tillate internasjonale flyreiser til landet som her på Narita internasjonale flyplass, øst for Tokyo. Foto: Hiro Komae / AP / NTB
  Japan vil likevel tillate internasjonale flyreiser til landet som her på Narita internasjonale flyplass, øst for Tokyo. Foto: Hiro Komae / AP / NTB

  Japan vil tillate internasjonale flyreiser til landet likevel. Onsdag innførte regjeringen forbud på grunn av koronavarianten omikron.

  Etter å ha fått kritikk fra flere hold, både innenlands og utenlands, opplyser det japanske samferdselsdepartementet torsdag at forespørselen til flyselskapene er trukket.

  Flere land har innført restriksjoner for reisende, særlig til og fra det sørlige Afrika, etter at omikron ble oppdaget i Sør-Afrika forrige uke. Verdens helseorganisasjon (WHO) er blant dem som har kritisert tiltakene.

  WHO mener reiseforbudene for å hindre spredningen av omikronvarianten av koronaviruset ikke vil være effektive

 • av NTB
  DEL
  Sjefen for EU-kommisjonen: – Må diskutere vaksineplikt
  EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen. Foto: Phil Noble / Pool / AP / NTB
  EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen. Foto: Phil Noble / Pool / AP / NTB

  Kommisjonspresident Ursula von der Leyen mener det er på tide å diskutere vaksineplikt i EU. Hellas vil gi en tusenlapp i bot til eldre som ikke vaksinerer seg.

  Ursula von der Leyen understreket onsdag at det er EUs medlemsland som må ta de endelige avgjørelsene. Men samtidig uttrykte hun forståelse for at spørsmålet er kommet på dagsordenen, gitt at en tredjedel av EUs innbyggere er uvaksinert.

  – Jeg mener det er forståelig og riktig å ta denne diskusjonen nå, sa von der Leyen.

  Det er medlemslandene selv som eventuelt må håndheve en vaksineplikt, og enkelte har allerede tatt steg i den retningen, skriver BBC.

  Østerrike har varslet innføring av vaksineplikt fra 1. februar. Spørsmålet drøftes også i Tyskland og påtroppende statsminister Olaf Scholz har sagt at han vil gjøre vaksinering obligatorisk fra mars.

 • av NTB
  DEL
  3.780 nye koronasmittede registrert siste døgn

  Det siste døgnet er det registrert 3.780 koronasmittede personer i Norge. Det er 795 færre enn samme onsdag i forrige uke.

  De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.889 koronasmittede pr. dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 2.297, så trenden er stigende.

  Onsdag var 257 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var elleve flere enn dagen før. 68 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 37 på respirator. Det er én færre på intensiv og fem flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

  Nedgangen fra sist uke er neppe reell siden tallene forrige uke var kunstig høye på grunn av etterregistrering av smittetall grunnet driftsproblemer hos Norsk helsenett.

 • av NTB
  DEL
  En fjerde elev er død etter skoleskyting – 15-åring siktet
  Fire elever er nå døde etter en skoleskyting i byen Oxford i Michigan. Foto: Jake May / AP / NTB
  Fire elever er nå døde etter en skoleskyting i byen Oxford i Michigan. Foto: Jake May / AP / NTB

  Dødstallet etter skoleskytingen i Michigan i USA har steget til fire. Den mistenkte 15-åringen draps- og terrorsiktes og risikerer livstid i fengsel.

  En 17 år gammel gutt døde av skadene onsdag. En 14-åring, en 16-åring og en annen 17-åring ble også drept i skyteepisoden som fant sted tirsdag på en skole i byen Oxford.

  Den mistenkte 15-åringen har onsdag blitt siktet for blant annet drap og terrorisme, og kan bli dømt til livstid i fengsel. 15-åringen skal ikke være kjent av politiet fra før.

  Sju andre personer ble skadet i skytingen, tilstanden for noen av dem er kritisk, ifølge lokale myndigheter.

 • av NTB
  DEL
  Rettssak i gang etter dødelig nattklubbrann i Brasil

  242 personer mistet livet i en nattklubbrann i Santa Maria sør i Brasil i 2013. Onsdag startet rettssaken mot de fire som står tiltalt.

  De tiltalte er to av medlemmene av et band som spilte på klubben, og de to eierne av klubben. De fire er til sammen tiltalt for 242 drap og 636 drapsforsøk.

  Etterforskningen har konkludert med at brannen startet da gnister fra et bluss, som ble tent av sangeren i bandet, traff isolasjonsmaterialet i klubbens tak, noe som førte til brann og dødelig røyk.

 • av Harald Stolt-Nielsen / NTB
  DEL
  SV krever kontantstøtte for høye strømregninger

  SV krever at regjeringen går med på en kontantstøtte for å hjelpe folk med de skyhøye strømprisene.

  – Nå må regjeringen sette seg ned med SV og å finne løsninger for hvordan vi kan gi økonomisk støtte til folk som trenger hjelp til å betale strømregningen, sa Lars Haltbrekken (SV) til NRK onsdag kveld.

  Så godt som alle opposisjonspartiene på Stortinget har lansert forslag for å hjelpe folk i møte med de høye strømprisene som er varslet å fortsette gjennom vinteren. Dermed kan det bli fremmet en rekke forslag i forbindelse med finansdebatten i Stortinget torsdag.

  • Frp foreslår å betale 4.000 kroner i strømstøtte til hver husstand i Norge.
  • Venstre, Høyre og KrF foreslår å gi studenter 1.000 kroner ekstra i stipend, ifølge VG.
  • Rødt vil foreslå å gi de ekstra momsinntektene og det økte utbyttet fra Statkraft til befolkningen, ifølge E24.

  Les mer om saken her:

  teaser
  i går 23:45
  SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen
 • av NTB
  DEL
  Hjemmene til journalister og aktivister skal ha blitt raidet

  En menneskerettighetsgruppe i Hviterussland hevder myndighetene har raidet hjemmene til dusinvis av journalister og aktivister.

  Uavhengige journalister, menneskerettighetsforkjempere og aktivister i minst ni store hviterussiske byer skal onsdag ha fått telefonene og datamaskinene sine beslaglagt under raidene og ble avhørt, ifølge menneskerettighetsgruppen Viasnas.

  I hovedstaden Minsk skal myndighetene ha siktet ti personer for å ha finansiert demonstrasjoner mot myndighetene og for å spre informasjon som blir ansett som ekstremistisk.

  Rundt 300 ulike chattegrupper på den populære meldingsappen Telegram skal ha blitt utpekt som ekstremistiske av myndighetene, og deltagerne i gruppene kan måtte sone opptil 7 år i fengsel dersom de blir siktet og dømt.

 • av NTB
  DEL
  Eks-revisor siktet for medvirkning til skattesvik

  Økokrim har siktet en mann i 70-årene for grovt skattesvik. Den tidligere revisoren anklages for å ha hjulpet 84 kunder med å skjule over 100 millioner kroner fra skattemyndighetene.

  Mannen ble først anmeldt av skattemyndighetene for medvirkning til grovt skattesvik. Han har vært sentral i et religiøst miljø som også flere av kundene hans tilhører, skriver DN.

  Mannen skal ha hjulpet 84 kunder med å skjule nesten 104 millioner kroner fra skattevesenet. Det innebærer skatteunndragelse på 35 millioner kroner.

  – Ifølge anmeldelsen er det gjort på en planlagt og spekulativ måte, sier politiadvokat Henrik Brødholt i Økokrim til DN.

  Ifølge Brødholt er det foreløpig ikke kjent hvor mye kundene visste om unndragelsene.

  Onsdag besluttet Oslo tingrett varetektsfengsling med brev- og besøksforbud i to uker. Mannen har anket fengslingsbeslutningen. Grunnlaget for varetektsfengsling er fare for bevisforspillelse.

  Mannens forsvarer Morten Furuholmen sier at klienten nekter straffskyld.

  Les mer om saken her.

 • av NTB
  DEL
  Politibetjent skjøt og drepte mistenkt nasker i rullestol

  En politibetjent i Tucson, Arizona, skjøt og drepte en mann i rullestol som skal ha stjålet en verktøykasse fra en butikk.

  Politibetjenten skjøt 61-åringen ni ganger i ryggen og i siden mens han rullet vekk fra betjenten i sin motoriserte rullestol, ifølge amerikanske medier.

  Skytingen er den siste i rekken av en lang rekke tilfeller der politiet i USA skyter og dreper mistenkte i kriminalsaker.

  Ifølge politiet i Tucson var ikke betjenten på jobb for politiet da skytingen skjedde, men jobbet som sikkerhetsvakt ved butikken der verktøykassen skal ha blitt stjålet.

  En video av hendelsen viser betjenten et par meter bak rullestolen. Han ber 61-åringen om å stanse. Da mannen fortsetter å kjøre vekk, åpner politimannen ild.

  En ansatt i butikken sier at mannen i rullestolen skal ha viftet med en kniv da han ble bedt om å vise kvittering.

  Betjenten er blitt sagt opp fra stillingen sin i politiet som følge av hendelsen.

 • av NTB
  DEL
  Lover tøff holdning mot Kina
  Tysklands påtroppende utenriksminister og leder for De Grønne Annalena Baerbock. Arkivfoto: Matthias Schrader / AP / NTB
  Tysklands påtroppende utenriksminister og leder for De Grønne Annalena Baerbock. Arkivfoto: Matthias Schrader / AP / NTB

  Tysklands påtroppende utenriksminister Annalena Baerbock lover «dialog og tøffhet» i samhandlingen med Kina.

  Baerbock har lovet å sette menneskerettighetene i sentrum av tysk diplomati, og signaliserer en mer selvsikker holdning fra Tyskland mot autoritære regimer som Kina og Russland.

  – En verdidrevet utenrikspolitikk er alltid et samspill av dialog og tøffhet, sier hun i et intervju med avisen TAZ.

  – Talende stillhet er ikke en form for diplomati i det lange løp, selv om noen har vurdert det slik de siste årene, sier Baerbock, i det som trolig er et stikk til avtroppende statsminister Angela Merkel.

  Baerbock trakk blant annet frem Kinas behandling av den uiguriske minoriteten som en bekymring, og sier hun ønsker samarbeid mellom EU-landene for å kunne legge press på Kina.

  Samtidig indikerte hun at en boikott av vinter-OL i Beijing neste år ikke er utelukket.

  – Vi må se nærmere på vinterlekene. Det er forskjellige måter ulike regjeringer kan håndtere dette på, og det vil helt sikkert bli diskutert i de kommende ukene.

 • av NTB
  DEL
  Nesten 2.000 husstander uten strøm i Asker

  Strømmen gikk onsdag kveld for nesten 2.000 husstander i Asker og det kan bli flere timer uten strøm i kulden.

  Det er strømbrudd i et stort område fra Heggedal, Gullhella og Borgen til Risenga, skriver Budstikka. Strømbruddet startet i 19.50-tida. Strømleverandøren Elvia opplyser at strømmen trolig ikke er tilbake før i 23-tiden.

  – Vi har for tiden strømbrudd på grunn av en teknisk feil. Mannskaper er på vei til området for å finne årsaken og rette feilen. Strømmen antas innkoblet innen klokken 23.00, skriver Elvia i en melding.

  Det er ifølge Yr seks minusgrader i Asker onsdag kveld.

 • av NTB
  DEL
  Må overnatte på Ikea på grunn av snøvær i Danmark
  Det er ikke dejlig å være dansk i snevejr. Her fra Aalborg onsdag kveld.
  Det er ikke dejlig å være dansk i snevejr. Her fra Aalborg onsdag kveld. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix via AP

  Seks kunder og 20–25 ansatte på et IKEA-varehus i Aalborg må tilbringe natten der på grunn av snøvær.

  Ikea tilbyr overnatting fordi et voldsomt snøvær i regionen Nordjylland gjør det umulig for kundene og de ansatte å komme seg hjem, melder Danmarks Radio.

  – Vi gjør oss klare til en hyggelig kveld i personalkantinen sammen med de seks kundene våre. Og så er planen at vi åpner utstillingsområdet slik at man kan sove i sofaene eller finne seg en seng for natten. Så får vi se hvordan været er når vi våkner, forteller markedssjef Peter Elmose ved varehuset.

  Han understreker også at det er feststemning, og at de har øl og skal "se litt fotball".

  Snøkaoset har ført til at politiet i Nordjylland nå fraråder alle å kjøre bil, og at de jobber med å nå alle som trenger hjelp. Mange veier er blitt sperret av kjøretøyer som står stille.

 • av NTB
  DEL
  32-åring dømt for drapsforsøk i Torshovparken
  En 23 år gammel mann ble i Oslo tingrett onsdag dømt for drapsforsøk i Torshovparken i Oslo. 
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
  En 23 år gammel mann ble i Oslo tingrett onsdag dømt for drapsforsøk i Torshovparken i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  En 23 år gammel mann ble i Oslo tingrett onsdag dømt til fem års fengsel for drapsforsøk i Torshovparken i Oslo.

  Hendelsen skjedde i firetiden natt til lørdag 27. februar 2021. En mann ble knivstukket tre ganger i overkroppen av den nå dømte 32-åringen, skriver Avisa Oslo.

  Den skadede mannen ble funnet av tilfeldig forbipasserende, og selv om skadene var livstruende gjorde rask behandling på Ullevål sykehus at han overlevde.

  32-åringen erkjente knivstikkingen, men nektet straffskyld, da han møtte i retten i november.

  Retten mente mannen hadde handlet forsettlig, og dømte ham til fem års fengsel, samt oppreisningserstatning på 250.000 kroner.

 • av Jakob Semb Aasmundsen
  DEL
  Avskjedssaken mot NTNU-forsker utsatt

  Onsdag møttes styret ved NTNU for å behandle avskjedssaken mot førsteamanuensis Øyvind Eikrem.

  NTNU-rektor Anne Borg har innstilt på at Øyvind Eikrem bør få avskjed. Dette skjedde etter at ansettelsesutvalget ved fakultetet tidligere i år vedtok å avskjedige ham.

  NTNU-styret kom ikke i mål med behandlingen av avskjedssaken onsdag kveld. Møtet holdt på flere timer på overtid.

  Saken fortsetter torsdag. Styret samles igjen fra klokken 8 torsdag morgen, opplyser NTNU til Aftenposten.

  Bakgrunnen er blant annet en rapport fra utenforstående advokater som konkluderte med at Eikrem disponerte Facebook-kontoer som kom med rasistiske ytringer.

  – Det finnes ikke noe grunnlag for avskjed. Vi er uenige om faktum i saken, sa Eikrem til Aftenposten i går.

  Les mer om saken her.

  Advokat Christoffer Hjelde i Forskerforbundet og Øyvind Eikrem på vei inn på NTNUs styremøte onsdag ettermiddag.
  Advokat Christoffer Hjelde i Forskerforbundet og Øyvind Eikrem på vei inn på NTNUs styremøte onsdag ettermiddag. Foto: Morten Antonsen / Adresseavisen
 • av NTB
  DEL
  Rødt vil at moms fra strøm skal gå til folket
  Det er for tiden svært høye strømpriser, og mange sliter med å betale regningene.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
  Det er for tiden svært høye strømpriser, og mange sliter med å betale regningene. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  Økte statlige momsinntekter på strøm og utbytte fra Statkraft bør gå til strakstiltak og til folk som sliter med å betale strømregningene, mener Rødt.

  Partiet fremmer torsdag et forslag i Stortinget om å sende videre økte statlige inntekter knyttet til høyere strømpriser videre til befolkningen.

  Merverdiavgiften (ofte kalt moms) er på 25 prosent og kommer på toppen av strømpris, nettleie og elavgift. Det ventes at Støre-regjeringen får 2,3 milliarder kroner ekstra i utbytte fra Statkraft neste år som følge av høye strøminntekter. Også dette vil Rødt gi videre, skriver E24.

  Finansdepartementet mener at momsinntektene ikke endres noe særlig av høye strømpriser. Begrunnelsen er at folk da vil bruke mindre penger på andre ting, og dermed bortfaller momsinntekter til staten.

 • av NTB
  DEL
  Enighet om flere sanksjoner mot Hviterussland
  Migranter varmer seg langs grensen mellom Hviterussland og Polen. EU mener Hviterussland lokker til seg migranter for så å sende de videre til EUs grenser, og har blitt enige om flere sanksjoner mot landet. Arkivfoto: Maxim Guchek / AP / NTB
  Migranter varmer seg langs grensen mellom Hviterussland og Polen. EU mener Hviterussland lokker til seg migranter for så å sende de videre til EUs grenser, og har blitt enige om flere sanksjoner mot landet. Arkivfoto: Maxim Guchek / AP / NTB

  EU-diplomater ble onsdag enige om å legge til ytterligere 28 personer og organer på unionens sanksjonsliste mot Hviterussland.

  EU anklager Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko for å ha lokket tusenvis av migranter fra Midtøsten og sendt dem videre til de polske og litauiske grensene.

  Medlemslandene i EU hadde allerede bestemt seg for å rette nye sanksjoner mot Hviterussland, og onsdag ble en liste utarbeidet av EU-kommisjonen godkjent av utsendinger fra landene.

  Det er ventet at EU-ministrene formelt skal godkjenne vedtaket torsdag. Fra før har EU innført sanksjoner mot hviterussiske personer og organer, inkludert Lukasjenko og to av sønnene hans, på grunn av reaksjonene på demonstrasjonene som fulgte presidentvalget i 2020.

 • av NTB
  DEL
  Alec Baldwin intervjuet om skyteepisode
  Alec Baldwin har for første gang latt seg intervjue om hendelsen der han skjøt og drepte en fotograf under en filminnspilling. Foto: AP / NTB
  Alec Baldwin har for første gang latt seg intervjue om hendelsen der han skjøt og drepte en fotograf under en filminnspilling. Foto: AP / NTB

  Hollywood-stjernen Alec Baldwin har første gang latt seg intervjue om hendelsen der han skjøt og drepte en filmfotograf under en innspillingen av filmen «Rust».

  ABC News fikk Baldwin til å stille opp, og han er blitt intervjuet av George Stephanopoulos. Intervjuet sendes torsdag kveld, amerikansk tid.

  – Jeg trakk ikke av. Jeg ville aldri pekt på noen med et våpen og trukket av. Aldri, sier skuespilleren i intervjuet.

  Filmfotografen Halyna Hutchins ble drept og regissøren Joel Souza ble såret av den samme kulen da Baldwin avfyrte en rekvisittrevolver mens han øvde på en scene. Revolveren viste seg ved en feil å være ladd med skarp ammunisjon.

  ABC har også laget et to timer langt dokumentarprogram om hendelsen under filminnspillingen, og dette skal vises neste uke.

  På spørsmål om hvordan ekte ammunisjon endte opp i våpenet som ble brukt som rekvisitt, sier Baldwin at han ikke vet svaret.

  – Noen puttet en ekte kule i revolveren. En kule som ikke engang skulle vært på området.

 • av NTB
  DEL
  Svært store værkontraster i Norge i november
  Kautokeino registrerte sin laveste novembertemperatur på over 30 år. Månedstemperaturen for hele landet lå svært nær normaltemperaturen i 30-årsperioden 1991–2020 som Meteorologisk institutt sammenligner med. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB
  Kautokeino registrerte sin laveste novembertemperatur på over 30 år. Månedstemperaturen for hele landet lå svært nær normaltemperaturen i 30-årsperioden 1991–2020 som Meteorologisk institutt sammenligner med. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  Det har vært store kontraster i både temperatur og nedbør i Norge i november, ifølge Meteorologisk institutt. Både kulde- og nedbørsrekorder er blitt slått.

  Det har blant annet vært rekordvått i Midt-Norge, mens det var langt tørrere enn normalt på Østlandet.

  En rekke stasjoner i Trøndelag og Møre og Romsdal fikk fra dobbelt til nesten tre ganger så mye nedbør som normalt. Her satte flere stasjoner rekord for høyeste nedbørsmengde i november med 173,9 millimeter.

  På Østlandet fikk flere stasjoner mindre enn halvparten av normal nedbørsmengde for den måneden.

  På landsbasis falt det 5 prosent mer nedbør enn normalt.

  Kautokeino i Troms og Finnmark registrerte 28. november den laveste minimumstemperaturen målt i november på minus 36,7 grader. Det er Kautokeinos laveste avleste novembertemperatur på over 30 år og også den laveste temperaturen i Norge i november siden 2002.

  Det var langt mildere lenger sør. Holmestrand i Vestfold og Telemark målte 16,8 grader 19. november, som er den høyeste temperaturen i hele landet i november.

  Månedstemperaturen for hele landet lå svært nær normaltemperaturen i 30-årsperioden 1991–2020 som vi sammenligner med.

 • av NTB
  DEL
  Dømt for uaktsomt drap etter julelys-stopp

  En mann er dømt for uaktsomt drap for å ha stoppet på E16 for å ta bilde av julebelysning i Flåm. En kvinne døde da bilen hennes kræsjet inn i mannens bil.

  Kvinnen i 50-årene kræsjet i mannens parkerte bil på E16 i Aurland høsten 2019, ifølge Bergens Tidende. Så kolliderte hun med en annen bil som kom fra motsatt kjøreretning. Hun døde på ulykkesstedet.

  Mannen i slutten av 50-årene er nå dømt til 90 dagers fengsel for å ha forvoldt en annens død. Førerkortet hans inndras i tre år, og han må betale 375.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnens etterlatte.

  Statsadvokaten mener tiltalte parkerte for å ta bilder på stedet slik at «største del av bilen befant seg i kjørebanen». I retten forklarte mannen at han under kjøringen fikk mistanke om at han kunne ha kjørt på et dyr. Han brukte ikke nødblinklys eller blinklys.