Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Mann død etter MC-ulykke på Askøy i helgen
25. november kl 14:06av NTB
DEL

En 42 år gammel mann er død av skadene han pådro seg i en MC-ulykke på Askøy lørdag.

Ulykken fant sted ved 4-tiden natt til lørdag. To menn, begge i 40-årene, ble sendt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen etter at motorsykkelen kjørte av veien.

Torsdag skriver Bergensavisen at den ene mannen døde av skadene han fikk i ulykken. Den andre slapp med bruddskader.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, annet enn at motorsykkelen ble funnet veltet i veibanen, sier politioverbetjent Atle Heradstveit.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Indiske sivile drept av sikkerhetsstyrker

  13 mennesker er blitt drept av indiske sikkerhetsstyrker som ved en feil angrep et kjøretøy de trodde ble brukt av opprørere.

  Det bekrefter myndighetene i Nagaland, nordøst i landet. Den indiske hæren opplyser at hendelsene lørdag blir etterforsket.

  En gruppe soldater gikk først til angrep på en lastebil som de trodde tilhørte opprørere. Her skal seks uskyldige arbeidere ha blitt drept.

  Rasende pårørende og landsbyboere konfronterte soldatene, noe som førte til et sammenstøt. Her ble sju sivile drept, ifølge politiet.

  I tillegg ble én soldat drept, og to militære kjøretøyer ble satt i brann.

 • av NTB
  DEL
  Mehl varsler rask reversering av domstolsreformen
  Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil ha en rask reversering av domstolsreformen som den forrige regjeringen innførte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
  Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil ha en rask reversering av domstolsreformen som den forrige regjeringen innførte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Justisminister Emilie Enger Mehl vil ha den gamle domstolsstrukturen tilbake tidlig i stortingsperioden.

  – Den sentraliserende reformen som Høyre-regjeringen innførte, vil over tid kunne svekke domstolene som ikke lenger er selvstendige, men som er underlagt andre domstoler som avdelingskontor, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NTB.

  Domstolsreformen trådte i kraft 1. mai i år. Den medførte at 60 tingretter og 69 rettssteder ble redusert til 23 tingretter, men antallet rettssteder ble beholdt.

  Den kom etter at Domstolskommisjonen i 2019 anbefalte å kutte i antall tingretter.

 • av NTB
  DEL
  Dette skjedde i natt

  Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 5. desember.

  • 2.964 nye koronasmittede registrert siste døgn. Det er 1.073 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste antallet nye smittede registrert på en lørdag siden pandemien startet.
  • Brannen på tørrlastskipet Almirante Storni utenfor Göteborg er fortsatt ikke helt under kontroll, men den er blitt avgrenset, opplyste svensk kystvakt i natt.
  • Dødstallet har steget til 13 etter gårsdagens vulkanutbrudd på Java i Indonesia.
  • CNN har gitt TV-ankeret Chris Cuomo sparken med umiddelbar virkning, på grunn av rollen han spilte i å forsvare og hjelpe guvernørbroren Andrew Cuomo mot anklager om seksuell trakassering.
  • To menn i 20- og 30-årene fra Gjøvik er pågrepet etter en trusselepisode i Raufoss i Vestre Toten lørdag kveld. En av mennene trakk kniv mot politiet.
  • Det brant natt til søndag i en tomannsbolig på Bestum i Oslo. Brannen ble slukket etter en drøy time.
 • av NTB
  DEL
  Tre skutt på tre dager i København

  En ung mann er kritisk såret etter å ha blitt skutt i København lørdag kveld. Dette er den tredje skyteepisoden i den danske hovedstaden på tre dager.

  Skytingen skjedde på en vannpipekafé på en adresse mellom Frederiksberg og Nørrebro i den danske hovedstaden. Politiet ble varslet om saken klokken 21.38. Det var fire-seks personer til stede i lokalet.

  Den antatte gjerningsmannen flyktet fra stedet etter skytingen.

  Fredag ble en 17-årig svensk gutt skutt og drept, og en 15-åring og en 28-åring ble såret, i en frisørsalong i Islev like utenfor København. Torsdag ble en mann skutt og drept på Nørrebro.

  Politiet har så langt ikke kunnet si om det kan være sammenheng mellom skyteepisodene.

 • av NTB
  DEL
  Dødstallet stiger etter vulkanutbrudd i Indonesia
  Redningsarbeidere og landsbybeboere evakuerer en person fra et område som er berørt av vulkanutbruddet søndag. Foto: Trisnadi / AP / NTB
  Redningsarbeidere og landsbybeboere evakuerer en person fra et område som er berørt av vulkanutbruddet søndag. Foto: Trisnadi / AP / NTB

  Dødstallet har steget til 13 etter vulkanutbruddet på Java i Indonesia, opplyser landets myndigheter.

  – 13 er nå døde etter at redningsmannskap fant flere omkomne, opplyste krisehåndteringsetatens talsmann Abdul Muhari søndag.

  Han la til at ti personer som var innesperret i et steinbrudd, er fraktet ut i live.

  Minst 57 personer er skadd. 41 av dem har fått brannskader. Minst elleve landsbyer i Lumajang-distriktet er dekket av aske.

  Mobilopptak viser innbyggere som flyktet i panikk, med mennesker som ropte og løp bort fra en stor askesky som nærmet seg

 • av NTB
  DEL
  Historisk pris til «Verdens verste menneske»
  Skuespiller Renate Reinsve på den røde løperen før festpremieren på «Verdens verste menneske» på Klingenberg kino i Oslo 15. oktober. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  Skuespiller Renate Reinsve på den røde løperen før festpremieren på «Verdens verste menneske» på Klingenberg kino i Oslo 15. oktober. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

  New York-kritikerne kåret fredag «Verdens verste menneske» til årets beste utenlandske film. Det har ikke skjedd før med en norsk film.

  Kåringen kan få betydning for sjansene til å bli Oscar-nominert, melder Rushprint.

  Medlemmene av filmkritikerlaget i New York, New York Film Critics Circle (NYFCC), er som regel de første blant laugene i USA som kårer de beste filmene innen ulike kategorier for året som er gått.

  Produsent Thomas Robsahm sier en norsk film aldri har hatt større sjanse til en Oscar.

  – Jeg er selvsagt ikke objektiv, men dette er jeg ikke i tvil om: vi har aldri før hatt en større sjanse til å vinne en Oscar. Aldri før har en norsk film blitt framhevet som favoritt i USA før den ble valgt som norsk kandidat, sier han til Rushprint.

 • av NTB
  DEL
  Alvorlig voldshendelse i Sarpsborg - to til sykehus

  To menn er skadd i en voldshendelse i Sarpsborg søndag morgen. Begge er sendt til sykehus for behandling.

  Voldshendelsen skal ha skjedd utendørs, men politiet jobbet ved 6.30-tiden fortsatt med å skaffe seg oversikt.

  – Vi fikk melding om hendelsen klokken 4.56. Enten fra et vitne eller en av de involverte, det er vi ikke helt sikre på ennå, forteller operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NTB.

  Han sier at politiet har pågrepet to menn i saken.

 • av NTB-AP-AFP
  DEL
  Mann mistenkt for knivangrep drept av israelsk politi
  Israelsk politi undersøker liket av en mann som ble skutt i nærheten av Damaskusporten lørdag.
  Israelsk politi undersøker liket av en mann som ble skutt i nærheten av Damaskusporten lørdag. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB

  Israelsk politi skjøt og drepte en palestinsk mann som mistenkes for å ha knivstukket en sivil israeler ved Damaskusporten inn til Jerusalems gamleby lørdag.

  Det folksomme området i det okkuperte Øst-Jerusalem er ofte åsted for sammenstøt og demonstrasjoner.

  Ambulansetjenesten Magen David Adom opplyser at en ultraortodoks jødisk mann i 20-årene behandles for stikkskader, og at tilstanden er moderat til alvorlig.

  Gjerningspersonen ble «skutt ned», sier ambulansetjenesten, og palestinske Røde Halvmåne sier han ble drept.

 • av NTB-AP-DPA
  DEL
  Fredelig valg i Gambia uten diktator
  En velger får blekk på neglen i et valglokale i Serrekunda i Gambia lørdag.
  En velger får blekk på neglen i et valglokale i Serrekunda i Gambia lørdag. Foto: Leo Correa / AP / NTB

  Stemmetellingen er i gang i Gambia, som lørdag avholdt et fredelig presidentvalg – det første på flere tiår uten diktator Yahya Jammeh som kandidat.

  Sittende president Adama Barrow og hans to koner avla stemme i et valglokale i hovedstaden Banjul. Han sa at selv om han er sikker på seier.

  Valget regnes som en test for Gambias unge demokrati. Fem partier stiller, i tillegg til en uavhengig kandidat.

  De offisielle resultatene er ventet søndag.

  Jammeh styrte Gambia med hard hånd i 22 år og anklages blant annet for å ha sendt dødsskvadroner etter sine motstandere.

  Etter omfattende press fra andre land i regionen ble han i 2017 tvunget til å overlate makten til Barrow, som overraskende hadde vunnet valget seks uker tidligere.

 • av NTB
  DEL
  Kvinne til sykehus etter brann i Våler

  En kvinne behandles for røykskader etter en brann på en institusjon i Våler i Innlandet.

  Innlandet politidistrikt meldte om brannen, som ble raskt slukket, klokken 19.47 lørdag kveld.

  – Mindre brannskader, men til dels omfattende røykskader. En person er kjørt til sykehuset for behandling av røykskader, ukjent skadegrad, men hun var ved bevissthet, skriver operasjonssentralen.

  Ifølge Østlendingen var brannen på en institusjon.

 • av NTB
  DEL
  To personer reddet opp av vannet i Meråker

  To personer er reddet opp etter å ha gått gjennom isen på Litjfunnsjøen i Meråker i Trøndelag. Begge er uskadet, men kalde.

  Trøndelag politidistrikt fikk melding om hendelsen klokken 19.34 lørdag kveld.

  – Vi fikk så bekreftet at de har kommet seg opp av vannet. De er ved bevissthet, men kalde, forteller operasjonsleder Ellen Maria Brende til NTB.

  Nødetatene og mannskaper fra Norsk Folkehjelp ble sendt mot stedet, i tillegg til en luftambulanse. Det er ikke bilvei frem til vannet.

  Luftambulansen fraktet de to til ventende ambulanser, der de ble undersøkt av helsepersonell. De regnes som uskadede, men hadde ifølge politiet behov for en varm dusj.

 • av NTB
  DEL
  Brann i barnevernsinstitusjon på Romerike

  Det brøt lørdag ut brann i en barnevernsinstitusjon på Jessheim på Romerike. Alle de tre som var i bygningen, kom seg ut.

  Politiet meldte om brannen i Peder Wætthens vei klokka 18.13 lørdag kveld. Den store trebygningen var da overtent.

  – Det var tre personer til stede, og alle kom seg ut før nødetatene kom til stedet, forteller operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB.

  – Brannårsaken er det altfor tidlig å si noe om, legger han til.

 • av NTB
  DEL
  Kreml: Biden og Putin skal møtes på video
  Russlands president Vladimir Putin vil i videomøtet be USAs president om å garantere at Ukraina ikke blir Nato-medlem. Foto: AP / NTB
  Russlands president Vladimir Putin vil i videomøtet be USAs president om å garantere at Ukraina ikke blir Nato-medlem. Foto: AP / NTB

  USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin skal ha et digitalt møte tirsdag, ifølge russiske myndigheter.

  Russerne sa fredag at de jobbet med å forberede et nettmøte, og at samtalene skal dreie seg om Ukraina, Afghanistan, atomavtalen med Iran og forholdet mellom Russland og USA. Lørdag bekreftet Putins talsmann Dmitrij Peskov til russiske nyhetsbyråer at et videomøte er avtalt tirsdag kveld.

  Putin og Biden møttes i Genève i juni til sitt første toppmøte. Selv om kontakten har økt mellom de to landene siden, er forholdet fremdeles svært anstrengt.

  Det skyldes Ukraina-konflikten og en rekke saker der de to er på kollisjonskurs, samt amerikanske sanksjoner mot Russland.

 • av NTB
  DEL
  Avtale om bybane over Bryggen i Bergen signert

  Avtalen som sørger for at bybanen i Bergen skal bygges over Bryggen, ble undertegnet lørdag.

  Signeringen skjedde rett før klokken 16.30, ifølge Bergensavisen og Bergens Tidende.

  Det ble flertall for bybane over Bryggen etter at to representanter fra Sp og én fra Rødt brøt med sine partier i saken.

  I avtalen heter det blant annet at det ikke skal oppføres kjøreledninger på Bryggen.

 • av Endre Ugelstad Aas
  DEL
  Bekrefter Biden-Putin samtaler tirsdag

  Kreml bekrefter at Russlands president Vladimir Putin og USAs president Joe Biden skal ha et digitalt møte førstkommende tirsdag. Det melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

  De to skal særlig drøfte den spente situasjonen på grensen mellom Ukraina og Russland.

  Da Biden møtte pressen på vei ut av Det hvite hus fredag, sa presidenten at han forventer at det vil bli en lang diskusjon. På spørsmål om han vil akseptere Putins «røde linje» i Ukraina, svarte Biden at han «ikke vil godta noens røde linje»

  Putins «Røde linje» er at vestlige land utplasserer soldater eller våpensystemer i Ukraina.

  Foruten situasjonen i Ukraina, skal de to presidentene diskutere Afghanistan, atomavtalen med Iran og forholdet mellom Russland og USA.

 • av NTB
  DEL
  Fem personer funnet døde i bolig utenfor Berlin

  To voksne og tre barn er funnet døde, antakelig drept med skudd og stikkskader, i et hus utenfor Berlin, opplyser tyske myndigheter.

  Politiet fant ofrene i Königs Wusterhausen i delstaten Brandenburg sørøst for Berlin etter at vitner hadde meldt fra om at det var døde i bygningen, ifølge påtalemyndigheten. De ble funnet rundt lunsjtider lørdag, melder tysk politi.

  De to voksne er i 40-årene, mens barna er fire, åtte og ti år gamle.

  – Vi jobber ut fra antakelsen om at dette er drap, sier en talsperson for politiet.

  I tillegg til kriminalteknikere ble en ekspert fra Brandenburg Institute for Forensic Medicine satt inn.

 • av NTB
  DEL
  Kraftig brann på lasteskip utenfor Göteborg

  En kraftig brann herjer på tørrlastskipet Almirante Storni utenfor Göteborg. 17 personer er om bord, og helikoptre er klare til å evakuere dem.

  Meldingen om brannen kom ved 14.30-tiden lørdag, og i 17-tiden raste brannen fremdeles for fullt. En stor redningsinnsats pågår for å slokke brannen i skipet, som er lastet med tømmer.

  Det er ingen opplysninger om at noen fra mannskapet er skadd, og de deltar også i brannslokningen sammen med flere helikoptre og båter, opplyser Lännholm.

  Flere helikoptre og båter deltar i slokningsarbeidet, deriblant et dansk fartøy. Også en portugisisk Nato-fregatt tilbød seg å bistå, men det var ikke nødvendig, opplyser redningssentralen.

  Han forteller videre at brannmenn som vinsjes ned på en båt for å klatre opp og bidra med slokningsarbeidet. Det finnes også en plan om å buksere skipet inn til havnen og fortsette slokkingen der, men ingen beslutning er tatt.

 • av NTB
  DEL
  TV 2 åpner TV 2 Play
  – Vi kan ikke utelukke at dette blir langvarig, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2 om konflikten med Telenor. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB
  – Vi kan ikke utelukke at dette blir langvarig, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2 om konflikten med Telenor. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB

  TV 2 tilbyr strømmetjenesten TV 2 Play gratis i en måned etter at brudd i forhandlingene med Telenor gjør at 550.000 husstander er uten TV 2s kanaler.

  TV 2 og Telenor T-We har over lengre tid forhandlet om en ny distributøravtale og hadde forhandlet på overtid i over tre døgn da det ble brudd fredag.

  Gratis-kampanjen på TV 2 Play inkluderer det aller meste av TV 2s innhold.

 • av NTB
  DEL
  SPD gir grønt lys til ny tysk regjering
  Olaf Scholz gledet seg da partifellene lørdag sa ja til den planlagte koalisjonsregjeringen sammen med Fridemokratene og De grønne. Foto: Michael Kappeler / DPA / AP / NTB
  Olaf Scholz gledet seg da partifellene lørdag sa ja til den planlagte koalisjonsregjeringen sammen med Fridemokratene og De grønne. Foto: Michael Kappeler / DPA / AP / NTB

  Det tyske sosialdemokratiske partiet SPD har på et ekstraordinært landsmøte stemt for den nye koalisjonsregjeringen som skal ledes av Olaf Scholz.

  98,8 prosent av delegatene stemte lørdag for den planlagte regjeringen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  Fridemokratene og De grønne skal delta i koalisjonsregjeringen sammen med SPD. Fortsatt gjenstår en siste godkjenning fra disse to partiene.

  De grønne er i ferd med å holde en avstemning blant sine medlemmer, og Fridemokratene holder et ekstraordinært landsmøte søndag.

  Hvis alt går som ventet, kan Olaf Scholz fra SPD trolig overta som ny statsminister onsdag.

 • av NTB
  DEL
  Macron møtte Saudi-Arabias kronprins
  Emmanuel Macron hadde på seg munnbind da han ble tatt imot av en smilende kronprins Mohammed bin-Salman i Jeddah. Foto: Bandar Aljaloud / saudiarabiske myndigheter / AP / NTB
  Emmanuel Macron hadde på seg munnbind da han ble tatt imot av en smilende kronprins Mohammed bin-Salman i Jeddah. Foto: Bandar Aljaloud / saudiarabiske myndigheter / AP / NTB

  Frankrikes president Emmanuel Macron besøker lørdag Saudi-Arabia, hvor han har samtaler med landets mektige og omstridte kronprins.

  Etter ankomsten i byen Jeddah ble Macron tatt imot av kronprins Mohammed bin-Salman. De tok hverandre i hånden før de spiste lunsj i et av kongefamiliens palasser.

  Macron ble dermed en av de første vestlige lederne som har møtt kronprinsen etter at journalisten Jamal Khashoggi ble drept i 2018.

  På dagsordenen for samtalene med kronprinsen står blant annet situasjonen i kriserammede Libanon.