Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
E6 Saltfjellet stengt til lørdag
14. januar kl 20:36av NTB
DEL
E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av uvær. Bildet er fra onsdag, da Saltfjellet ble stengt. Foto: Statens vegvesen / NTB
E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av uvær. Bildet er fra onsdag, da Saltfjellet ble stengt. Foto: Statens vegvesen / NTB

På grunn av dårlig vær vil ikke E6 Saltfjellet bli åpnet fredag. Fra lørdag morgen vil det bli kolonnekjøring, opplyser Statens vegvesen.

Veien må freses opp, og dette arbeidet vil starte når vind og nedbør løyer, skriver Vegtrafikksentralen nord på Twitter.

– Når veibredden er bred nok, vil det startes opp med kolonnekjøring, skriver de i meldingen.

Det er planlagt kolonnekjøring fra klokken 7 lørdag.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Gasslekkasje ved bensinstasjon i Beiarn stanset

  Brannvesenet i Beiarn i Nordland stanset mandag kveld en gasslekkasjen ved en bensinstasjon på Tollånes. Alle beboere som var evakuert, får nå komme hjem.

  Det opplyser politiet i Nordland like etter midnatt natt til tirsdag.

  Lekkasje fra propantanken førte til at beboere i en radius på 300 meter ble evakuert. Årsaken til lekkasjen som oppsto ved 21-tiden mandag var at en bil hadde kjørt over en slange som var koblet til en nedgravd gasstank.

  Politiet opplyser at de vil foreta undersøkelser på stedet for å finne årsaken til lekkasjen.

 • av NTB-AP-AFP
  DEL
  Gedigen innhenting på Wall Street

  Amerikanske aksjekurser gikk mandag fra et kraftig fall til en usedvanlig sterk innhenting som til slutt endte med at indeksene gikk i pluss.

  Industriindeksen Dow Jones endte med en oppgang på 0,3 prosent til 34.364,50 poeng. Sluttnoteringen lå 1.200 poeng over nivået noen timer tidligere.

  Også den brede S & P 500-indeksen og den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte i pluss.

  Det sto i skarp kontrast til bildet like etter lunsjtid amerikansk tid.

  Ifølge Sylvia Jablonski i Defiance ETF handler det om kortvarig panikk og stor usikkerhet om hva den amerikanske sentralbanken Federal Reserve kommer til å gjøre med rentepolitikken.

  Handelen preges også av nervøsitet knyttet til Ukraina-krisen og bekymring for at den skal føre til væpnet konflikt mellom Russland og Nato. På tampen av dagen kom det flere meldinger som kan tyde på at det blir nye diplomatiske samtaler for å få ned spenningsnivået.

  Tidligere på dagen endte europeiske børser mandagen med betydelige fall.

 • av NTB-AP
  DEL
  Dommere sier ja til storjury i etterforskning av Trump

  Dommere i delstaten Georgia har sagt ja til å nedsette en storjury i etterforskningen av om Donald Trump og flere andre personer forsøkte å påvirke valget.

  Det er påtalemyndigheten som har bedt om at det nedsettes en særskilt storjury, og mandag fikk forespørselen grønt lys av dommerne. Storjuryen skal være med på å avgjøre om den tidligere presidenten og flere andre brøt loven da de forsøkte å presse politikere i Georgia til å annullere Joe Bidens seier i delstaten i fjorårets presidentvalg.

  Storjuryen blir nedsatt 2. mai, og den kan bli sittende i opptil et år.

 • av NTB-AFP
  DEL
  Biden: «Total enstemmighet» om Ukraina-krisen
  President Joe Biden ankommer Det hvite hus mandag.
  President Joe Biden ankommer Det hvite hus mandag. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

  President Joe Biden sier det er «total enstemmighet» om Ukraina-krisen mellom USA og europeiske ledere etter et digitalt møte mandag kveld.

  Biden diskuterte blant annet en felles reaksjon på Russlands militære press rundt Ukraina, opplyser Det hvite hus.

  – Jeg hadde et veldig, veldig, veldig godt møte – total enstemmighet med alle de europeiske lederne, sa Biden til reportere kort tid etter videokonferansen med allierte fra Europa og Nato.

  På europeisk side deltok EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen, president for EUs ministerråd Charles Michel, Storbritannias statsminister Boris Johnson, Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands statsminister Olaf Scholz, Italias statsminister Mario Draghi, Polens president Andrzej Duda og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

  – Vi er enige om at enhver ytterligere aggresjon fra Russland mot Ukraina vil få alvorlige konsekvenser, skriver Stoltenberg på Twitter etter møtet.

 • av NTB-AP
  DEL
  AP: Seks omkom utenfor fotballarena i Kamerun
  Kamerun og Komorene møttes til åttedelsfinale i Afrikamesterskapet mandag.
  Kamerun og Komorene møttes til åttedelsfinale i Afrikamesterskapet mandag. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB

  Seks personer skal ha mistet livet da det oppsto kaos utenfor arenaen der Kamerun og Komorene møttes til åttendedelsfinalen i Afrikamesterskapet i fotball mandag.

  Ifølge nyhetsbyrået AP opplyser guvernøren i det aktuelle området, Naseri Paul Biya, at antallet omkomne kan være høyere.

  Kaoset skal ha oppstått da en stor menneskemengde skal ha forsøkt å ta seg inn på fotballarenaen i Yaounde, der Kamerun skulle spille åttendedelsfinale mot Komorene.

  Ansatte ved Messassi-sykehuset i nærheten opplyser å ha mottatt minst 40 skadede personer etter episoden.

  Kamerun er vertskap for Afrikamesterskapet. Ifølge arrangøren skal 50.000 mennesker ha forsøkt å komme seg inn for å se oppgjøret mot Komorene. Arenaen har en kapasitet på 60.000, men som følge av koronarestriksjoner kan ikke mer enn 80 prosent av kapasiteten benyttes.

 • av NTB
  DEL
  Pågrep 40 personer fordi de ville forlate landet

  40 mennesker ble pågrepet i Balkh-provinsen i Afghanistan fordi de ville fly ut av landet, opplyser Taliban-regimet.

  Mange av de pågrepne fikk slippe fri etter å ha blitt avhørt. Men flere kvinner var fortsatt i varetekt fordi ingen familiemedlemmer hadde kommet for å hente dem, opplyste talsmann Zabiullah Mujahid for Taliban-regjeringen mandag.

  Pågripelsene skjedde på den internasjonale flyplassen i Mazar-e-Sharif, ifølge lokale medier.

  Dette er første gang Taliban offisielt har bekreftet at de nekter folk å reise utenlands.

 • av NTB
  DEL
  Beboere evakuert etter gasslekkasje

  En lekkasje fra en propantank ved en bensinstasjon på Tollånes i Beiarn i Nordland gjør at beboere i en radius på 300 meter blir evakuert.

  Årsaken til evakueringen er brann- og eksplosjonsfare, skriver politiet i Nordland på Twitter.

  De opplyser at 25 personer er folkeregistrert innenfor evakueringsområdet.

  Politiet meldte om hendelsen like før klokken 22.30 mandag kveld.

 • av NTB
  DEL
  Snøkaos i Istanbul
  Turistbåtene i Istanbul måtte mandag bli liggende til kai mens snøen lavet ned. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB
  Turistbåtene i Istanbul måtte mandag bli liggende til kai mens snøen lavet ned. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB

  Istanbul lufthavn måtte mandag stenge etter at kraftig snøvær fikk taket på et terminalbygg til å rase sammen.

  Ingen ble skadet da taket kollapset over et terminalbygg for lastefly.

  Men fly som skulle av gårde til destinasjoner i både Midtøsten, Europa, Afrika, USA og Asia, ble innstilt.

  Det er første gang flyplassen må stenge etter at den erstattet Atatürk lufthavn i 2019.

  Snøfallet er årets første sørøst i Europa. I Istanbul skapte det er helt spesiell stemning med snødekte moskeer, barn som laget snømenn, og turister som tok selfier i de uvanlige omgivelsene.

  Snøen skaper imidlertid også problemer for veitrafikken, og det er umulig å ta seg til Istanbul i bil fra Thrace-regionen, som strekker seg fra Istanbul til Hellas og Bulgaria. Også veiene mot Syria var stengt, og på andre siden av grensen har snøværet skapt enda mer elendighet i de mange flyktningleirene, der levekårene allerede er svært vanskelige.

  Folk tar seg fram på snødekte gater i Istanbul. Mange butikker stengte tidlig, og en rekke veier til og fra byen er uframkommelige. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB
  Folk tar seg fram på snødekte gater i Istanbul. Mange butikker stengte tidlig, og en rekke veier til og fra byen er uframkommelige. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB
 • av NTB
  DEL
  USA setter soldater i økt Nato-beredskap

  Forsvarsdepartementet i USA setter 8.500 soldater i økt beredskap for mulig utplassering dersom det blir behov for å styrke Nato under Ukraina-krisen.

  Russerne har akkurat nå ingen intensjon om å trappe ned, heter det fra Pentagon mandag kveld. De 8.500 amerikanske soldatene skal klargjøres for utplassering dersom det trengs for å berolige Nato-allierte i møte med russisk aggresjon, ifølge forsvarsdepartementet.

  Ingen endelig beslutning er gjort med tanke på utplassering, men ordren handler om å sikre at USA er klar til å svare dersom Nato skulle bestemme seg for å bruke sin reaksjonsstyrke, ifølge pressesjef John Kirby.

  – Dette handler om forsikringer til våre Nato-allierte, sier Kirby.

 • av NTB
  DEL
  Sier ja til direktesamtaler med Iran om landets atomprogram
  Her i Palais Coburg i Wien har USA i flere runder deltatt indirekte i samtaler mellom Iran og stormaktene om å blåse liv i atomavtalen. Arkivfoto: Michael Gruber / AP / NTB
  Her i Palais Coburg i Wien har USA i flere runder deltatt indirekte i samtaler mellom Iran og stormaktene om å blåse liv i atomavtalen. Arkivfoto: Michael Gruber / AP / NTB

  USA er klar til å holde direktesamtaler med Iran om landets atomprogram, ifølge utenriksdepartementet i Washington.

  – Å møtes direkte vil muliggjøre en mer effektiv kommunikasjon, som trengs raskt for å komme til en forståelse om at man gjensidig går tilbake og retter seg etter JCPOA, sier en ikke navngitt talsperson for utenriksdepartementet mandag.

  JCPOA er forkortelsen for den internasjonale atomavtalen som ble inngått mellom Iran og seks stormakter i 2015, men som USA trakk seg fra i 2018.

  Uttalelsen fra USA kommer etter at Iran mandag sa at de kan vurdere å holde direktesamtaler med USA.

  Til nå har forhandlingene om en gjenoppliving av atomavtalen foregått mellom Iran og diplomater fra Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Russland og Kina. USA har deltatt indirekte, men ikke sittet i samme rom som de iranske diplomatene.

 • av NTB
  DEL
  Trailer kjørte av veien i Ullensvang
  En person er kjørt til sykehus i Odda etter at en lastebil kjørte av veien på E134 i Hårdalen i Røldal. Foto: Politiet / Vest Politidistrikt / NTB
  En person er kjørt til sykehus i Odda etter at en lastebil kjørte av veien på E134 i Hårdalen i Røldal. Foto: Politiet / Vest Politidistrikt / NTB

  En trailer kjørte mandag kveld av veien langs E134 mellom Håradalen og Røldal i Ullensvang. Føreren er kjørt med ambulanse til Odda sykehus.

  Bilder fra stedet viser at det er svært bratt i området. Traileren havnet nærmere 15 meter nedenfor veien.

  – Det skal ha vært svært glatt på stedet, melder operasjonsleder Tom Johannessen i Vest politidistrikt.

 • av NTB
  DEL
  Statssekretær i UD skal møte Taliban tirsdag

  Statssekretær Henrik Thune (Ap) i UD møter Taliban tirsdag. Med seg har han konkrete krav til islamistene som sitter med makten i Afghanistan.

  Det bekrefter Thune overfor NTB.

  Thune hadde mandag ettermiddag møter med representanter for det afghanske sivilsamfunnet, og fikk innspill til krav som bør stilles til de afghanske makthaverne.

  Taliban skal også møte representanter fra embetsverket i UD klokken 10.30. Temaet for disse samtalene vil i stor grad være den humanitære situasjonen i landet.

  Senere på dagen skal norske humanitære organisasjoner møte Taliban-delegasjonen på Soria Moria hotell i Oslo.

 • av NTB
  DEL
  Russland og Ukraina møtes i Paris

  Representanter for myndighetene i Russland og Ukraina skal møtes i Paris onsdag, opplyser en rådgiver for Frankrikes president Emmanuel Macron.

  Frankrike ser en vei mot nedtrapping av den spente situasjonen, sier rådgiveren til pressen mandag kveld, på betingelse av anonymitet.

  Også tjenestemenn fra Frankrike og Tyskland skal delta i samtalene, og dermed blåses det liv i det såkalte Normandie-formatet – et forhandlingsforum der representanter for de fire landene deltar. Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock tok under et nylig besøk i Moskva til orde for å gjenopplive dette forumet.

  De siste ukene har hektisk diplomatisk aktivitet, inkludert møter i regi av Nato og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) og direkte samtaler mellom USA og Russland, ikke ført til noen reduksjon i den spente situasjonen rundt Ukraina.

 • av NTB
  DEL
  Strømmen tilbake etter Oslo-strømbrudd

  En teknisk feil førte til strømbrudd for 1.671 kunder rundt Carl Berners plass i Oslo mandag kveld. Etter en snau time fikk de strømmen tilbake.

  Strømleverandøren Elvia opplyser at det var snakk om en teknisk feil.

  Strømmen forsvant rundt klokka 19, og den var tilbake rundt klokka 20.

 • av NTB
  DEL
  ITV: Arrangerte fest for Johnson under nedstenging

  Kona til Boris Johnson arrangerte en overraskelsesfest for sin mann da han fylte år sommeren 2020 selv om sosiale arrangementer var forbudt, ifølge ITV.

  Festen skal ha blitt holdt på ettermiddagen 19. juni. Ifølge ITV News hjalp Carrie Johnson til med å arrangere festen for ektemannen.

  Den britiske statsministeren er i hardt vært etter en rekke avsløringer om fester som ble holdt i Johnsons krets til tross for strenge koronarestriksjoner.

  Opptil 30 personer skal ha deltatt på bursdagsfesten, som ble holdt i Downing Street etter at han hadde besøkt en skole i Hertfordshire.

  Boris Johnsons kontor bestrider opplysningene fra ITV om at det ble arrangert en fest. En talsperson sier til Sky News at en gruppe ansatte samlet seg i en kort stund i kabinettrommet etter et møte for å gratulere statsministeren med dagen.

  – Han var der i under ti minutter, sier talspersonen.

  Senere samme kveld samlet venner av familien seg i Johnsons bolig ovenpå, ifølge ITV. Dette er ikke sant, ifølge Downing Street.

  – I tråd med reglene på den tiden så samlet statsministeren et lite antall familiemedlemmer utendørs den kvelden, sier talspersonen.

 • av NTB
  DEL
  Strømbrudd sentralt i Oslo

  Strømmen har gått i et område rundt Carl Berners plass i Oslo. 1.671 kunder er rammet.

  Strømleverandøren Elvia opplyser det er snakk om en teknisk feil.

  Strømmen forsvant rundt klokka 19, og den var tilbake rundt klokka 20.

 • av NTB
  DEL
  Børsene i Europa stengte med kraftig nedgang

  Både i Tyskland, Frankrike og andre europeiske land endte mandagen med kraftig børsnedgang. I Sverige var nedgangen på over 4 prosent.

  Geopolitisk spenning som følge av Ukraina-krisen er trolig en av årsakene til nedgangen. I tillegg er investorene bekymret for de ventede renteøkningene i USA.

  Den paneuropeiske indeksen Stoxx 600 falt med 1,84 prosent. Den tyske DAX-indeksen falt med 1,94 prosent, franske CAC 40 med 1,75 prosent og den britiske FTSE 100 med 1,2 prosent. I Norge var nedgangen på hele 3,45 prosent.

  Nedgangen var også markant i andre europeiske land, deriblant Danmark, Finland, Polen, Nederland, Østerrike, Belgia, Portugal, Spania og Hellas. I Tsjekkia og Island var nedgangen mer moderat.

  Fallet kommer samtidig som data fra EU-kommisjonen viser at forbrukernes tro på egen økonomi svekket seg i januar, slik den også gjorde i fjorårets tre siste måneder.

 • av NTB
  DEL
  UD: Bekymret for situasjonen i Burkina Faso

  Etter rapporter om et mulig kuppforsøk i Burkina Faso er den norske regjeringen bekymret for situasjonen, opplyser Utenriksdepartementet.

  – Vi er bekymret for situasjonen i Burkina Faso etter rapporter om et mulig kuppforsøk, sier statssekretær Henrik Thune (Ap) i UD i en uttalelse til NTB.

  Han opplyser at Norge støtter oppfordringen til den vestafrikanske organisasjonen ECOWAS om ro og dialog.

  – Vi oppfordrer partene til å finne en fredelig løsning gjennom dialog og respekt for demokratiske prinsipper og godt styresett. Ambassaden i Bamako følger situasjonen tett og er i kontakt med nordmenn som befinner seg i Burkina Faso og som har registrert seg i reiseregistrering.no, sier han videre.

 • av NTB
  DEL
  Kunngjør militærkupp på direkte-TV
  Soldater holder vakt ved inngangen til den nasjonale TV-kanalen i Ouagadougou mandag. Foto: Sophie Garcia / AP / NTB
  Soldater holder vakt ved inngangen til den nasjonale TV-kanalen i Ouagadougou mandag. Foto: Sophie Garcia / AP / NTB

  Soldatene som har gjort opprør i Burkina Faso, har dukket opp på statlig TV kunngjort at militæret nå har overtatt makten i det vestafrikanske landet.

  Les mer her.

 • av NTB
  DEL
  Kraftig børsfall i USA

  Amerikanske børser faller kraftig. Industriindeksen Dow Jones er ned 1.000 poeng og ligger på sitt laveste nivå på ti måneder.

  Også de andre indeksene faller etter at europeiske børser stengte med kraftig nedgang mandag.