Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Flere hundre strømløse i Tromsø
15. januar kl 07:18av NTB
DEL

Flere hundre kunder var uten strøm i Tromsø kommune natt til lørdag. Noen av dem må vente til lørdag ettermiddag før strømmen er tilbake.

Nordlys melder at strømbruddet begynte med et brudd på strekningen fra Snarbydalen til Oldervik en halv time før midnatt. Siden ble også et større område i Kroken og i Grøtfjord og Tromvik rammet av strømbruddet.

På det meste var 750 strømkunder rammet.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Veto mot nye Nord-Korea-sanksjoner
  Kina og Russland la ned veto mot nye sanksjoner mot Nord-Korea i Sikkerhetsrådet torsdag. Foto: John Minchillo / AP / NTB

  Kina og Russland la ned veto i Sikkerhetsrådet mot å innføre nye sanksjoner mot Nord-Korea for landets mange rakettester. Rådets 13 øvrige medlemmer sa ja.

  USA tok til orde for nye sanksjoner etter at Nord-Korea testet et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM), som er i stand til å bære atomstridshoder.

  Det er første gang de fem veto-landene i Sikkerhetsrådet – Kina, Russland, USA, Frankrike og Storbritannia – ikke har kommet til enighet om en resolusjon med sanksjoner mot Nord-Korea.

 • av NTB
  DEL
  Mann funnet død etter redningsaksjon på Senja

  En mann i 60-årene ble torsdag kveld funnet død etter å ha falt ned fra fjellet Grytetippen på Senja. Politiet sier redningsaksjonen var krevende.

  En stor redningsaksjon ble iverksatt etter melding om fallulykken ved det populære turmålet torsdag ettermiddag. Ulykken skjedde i et bratt og krevende terreng hvor det fremdeles var snø.

  – Det var en krevende aksjon. Ved hjelp av alpin redningsgruppe gjorde vi funn, dessverre med et annet utfall enn vi håpet, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt til NTB.

 • av NTB
  DEL
  FHI mener koronapasset bør skrotes snarest
  Slik ser koronapasset for EØS/EU ut. Ordningen bør fjernes, mener Folkehelseinstituttet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Fortsatt krever enkelte land gyldig koronapass ved innreise, selv om smittesituasjonen er under kontroll. Koronapassordningen bør skrotes, mener FHI.

  – EU-kommisjonen har bedt landene slutte med koronapass så snart situasjonen tillater det. Vi mener det bør skje snarest, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) til TV 2.

  Poenget er borte siden vaksinerte kan bli smittet og kan smitte videre, sier han.

  Bruken av koronasertifikat er beskjeden ved reising mellom land i Europa, ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet.

 • av NTB
  DEL
  Mann i 60-årene ble funnet død i vannet i Oslo

  En mann i 60-årene ble torsdag ettermiddag hentet livløs opp av vannet ved Killingen Marina ved Bygdøy i Oslo. Kort tid senere ble han erklært død.

  – Politiet har rutinemessig startet etterforskning. Det er ikke kjent hendelsesforløp eller dødsårsak. Avdøde vil bli obdusert, opplyser Oslo politidistrikt.

  De pårørende er varslet.

  Politiet meldte først om hendelsen klokken 16.17. Da rykket nødetatene og Redningsselskapet ut til stedet. De hadde tidlig en formening om hvem personen kunne være, men har jobbet med å få bekreftet identiteten og varsle de pårørende.

 • av NTB
  DEL
  Amundsen (Frp) refser regjeringen for passkrisen
  Frps Per-Willy Amundsen mener regjeringen bør gjøre mer for å løse passkrisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Leder av justiskomiteen på Stortinget og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) tviler sterkt på at regjeringen har prøvd alt for å løse passkrisen.

  – Det er et brudd på menneskerettighetene, så alvorlig er det. Vi snakker om et menneskerettighetsbrudd. Det er også en fundamental rett i Grunnloven, retten til å bevege seg fritt, sier Amundsen til TV 2.

  Onsdag ble det klart at et stortingsflertall bestående av Venstre, Høyre, Frp, SV og Rødt overkjører regjeringen og vil be dem innføre strakstiltak for å få ned de lange køene for å få nytt pass. Saken skal stemmes over i neste uke.

 • av NTB
  DEL
  Depeche Mode-keyboardist Andy Fletcher er død

  En av grunnleggerne av det engelske bandet Depeche Mode, Andy Fletcher (60), er død, skriver bandet selv på Twitter.

  Andy Fletcher spilte keyboard i Depeche Mode og var med helt fra bandet ble dannet i 1980. I de senere årene turnerte han også som DJ i hele Europa.

  – Vi er sjokkert og fylt av overveldende sorg etter den uventede bortgangen av vår kjære venn, familiemedlem og bandkompis Andy «Fletch» Fletcher, skriver Depeche Mode på sin offisielle Twitter-konto.

  Bandet skriver videre at de føler med de etterlatte, og ber om omtanke og respekt for familien i denne vanskelige tiden.

  Bandet har ikke oppgitt hva Fletcher døde av. Ifølge kulturmagasinet Rolling Stone skal Fletcher har «dødd av naturlige årsaker».

  Depeche Mode har solgt mer enn 100 millioner plater siden det første albumet «Speak and Spell» i 1981. Med hits som «Personal Jesus» og «Just Can`t Get Enough» har bandet fått, og beholdt, en global fanskare.

  Fletcher var innlemmet i Rock and Roll Hall og Fame sammen med resten av medlemmene i Depeche Mode i 2020. Etter Fletchers bortgang er nå vokalist Dave Gahan og gitarist Martin Gore de to gjenværende medlemmene av bandet.

 • av NTB
  DEL
  70.000 flere fartssyndere skal tas i år
  Det står 413 fotobokser langs norske veier. Kapasitetsproblemer, både hos politiet og Vegvesenet, er årsaken til at ikke alle boksene står på hele tiden. Foto: Kyrre Lien / NTB

  Politidirektoratets mål for hvor mange fartssyndere som skal tas av fotobokser, er justert opp fra 180.000 tidligere år til 250.000 i år.

  – Nå skrur vi boksene på slik at de er på cirka 90 prosent av døgnet. Det gjelder alle fotobokser i hele landet. Antagelig kommer omtrent 70.000 flere til å bli tatt i fotoboks i år enn tidligere år, sier fagdirektør Runar Karlsen i Politidirektoratet til NRK.

  Avgjørelsen ble tatt før de mange dødsulykkene i april og mai i år. Politiet og Statens vegvesen håper tiltaket vil føre til færre alvorlige ulykker.

  Kapasitetsproblemer, både hos politiet og Veivesenet, er årsaken til at ikke alle boksene står på hele tiden.

 • av NTB
  DEL
  Skuespiller Ray Liotta er død

  Skuespiller Ray Liotta, kjent fra gjennombruddet i filmen «Mafiabrødre», er død, 67 år gammel.

  Skuespilleren befant seg på filminnspilling i Den dominikanske republikk da han døde mens han sov, skriver flere amerikanske filmmedier.

  Det er en representant ved skuespillerens agentbyrå som bekrefter dødsfallet overfor The Hollywood Reporter.

  Ray Liotta slo gjennom i Martin Scorseses gangsterfilm «Mafiabrødre» (Goodfellas) i 1990. «Mafiabrødre» var nominert til fem Oscar-priser og vant én av dem.

 • av NTB
  DEL
  – Al Jazeera-journalist drept av Israel med overlegg

  Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av israelske styrker.

  Den palestinske riksadvokaten Akram Al-Khateeb kunngjorde resultatet av granskingen på en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Israel vil trolig avvise påstanden som grunnløs.

  – Den eneste skytingen som fant sted, var det okkupasjonsstyrkene som sto for, og hensikten var å drepe, sa Khateeb.

  Den palestinsk-amerikanske veteranreporteren ble skutt i hodet 11. mai i forbindelse med et israelsk raid ved Jenin på den okkuperte Vestbredden.

 • av NTB
  DEL
  50 sivile drept av opprørere i Burkina Faso

  Rundt 50 sivile er drept av antatte opprørere i den østlige delen av Burkina Faso, sier regionens guvernør torsdag.

  De sivile fra Madjoari ble skutt og drept da de forsøkte å komme seg unna en veisperring som var satt opp av jihadister, ifølge oberst Hubert Yameogo. Han sier at dødstallet er foreløpig og kan bli høyere.

  Burkina Faso er et av landene i Sentral-Afrika som er rammet av et jihadistisk opprør siden 2015, drevet frem av bevegelser som er tilknyttet Al-Qaida og IS.

 • av Odd Inge Aas
  DEL
  Trump tapte ankesak. Nå må han vitne under ed.

  Donald Trump må svare på spørsmål under ed i en rettssak mot Trump Organization. Det har en ankedomstol i New York besluttet, skriver AP News.

  Saken handler ikke om hans virke som president, men som forretningsmann.

  Organisasjonen og en direktør i selskapet er tiltalt for en rekke lovbrudd.

 • av NTB
  DEL
  Kraftig jordskjelv i Peru og Bolivia

  Et jordskjelv med styrke 7,2 rystet torsdag grenseområdet mellom Peru og Bolivia ved Titicaca-sjøen. Det er ikke kommet meldinger om skader.

  Skjelvet inntraff klokken 7 om morgenen og hadde en dybde på 218 kilometer, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

  Peruanske myndigheter sier at skjelvet var så dypt at det neppe blir store skader, men at de fortsatt er i en undersøkelsesfare.

  Skjelvet kunne kjennes i Bolivia, Nord-Chile og hele det sørlige Peru, inkludert i byene Cuzco og Arequipa der folk strømmet ut i gatene.

 • av Odd Inge Aas
  DEL
  Kevin Spacey siktet for overgrep mot tre menn

  Skuespilleren Kevin Spacey er siktet for fire tilfeller av seksuelle overgrep mot tre menn.

  Det er påtalemyndigheten i Storbritannia som har tatt ut siktelsen. Rosemary Ainslie er leder for påtalemyndigheten og sier at den baserer seg på bevisene fra etterforskningen til Metropolitan Police.

  Hun understreker at Spacey fortsatt ikke er dømt og har krav på en rettferdig rettssak.

 • av Odd Inge Aas
  DEL
  Død person hentet opp av vannet i Oslo

  Politiet har hentet opp en person av vannet i Oslo torsdag ettermiddag. Personen er erklært død, skriver VG.

  – Vi holder på å kartlegge ID og varsle pårørende så snart som mulig, opplyser operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til avisen.

 • av NTB
  DEL
  Politiet med oppfordring etter unødvendig redningsaksjon

  Eieren av en kajakk som ble funnet drivende i Klæbu, er i god behold. Politiet sier de må varsles når folk «mister» en båt, kano eller kajakk ut på åpent vann.

  Politiet fikk klokken 15.27 torsdag melding fra en person som så en drivende kajakk på Målsjøen i Klæbu. Tidligere på dagen hadde vedkommende sett en person i kajakken, og nødetatene rykket derfor ut. Både luftambulanse og dykkere deltok i søket, og i tillegg fløy politiet en drone over området.

  Etter hvert viste det seg at eieren var på vei for å hente en annen båt for å hente den drivende kajakken, og politiet kunne bekrefte at ingen var savnet.

  Torsdag kveld kom politiet med en oppfordring på Twitter: «Om man mister en båt, kajakk eller kano ut på åpent vann, sjø eller elv, må politiet varsles. Andre som ser den førerløse farkosten, ringer politiet! I de fleste tilfeller vil dette utløse søk og redning som i ettertid fremstår som unødvendig».

 • av NTB
  DEL
  Tyrkia holder renten uendret
  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er overbevist om at lavere rente fører til lavere inflasjon, selv om inflasjonen i landet er skyhøy mens renten settes ned. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB

  Tyrkias sentralbank holder som ventet renten uendret på 14 prosent, trass i akselererende inflasjon.

  Etter kraftig press fra president Recep Tayyip Erdogan har banken redusert renten med 5 prosentpoeng siden september i fjor, trass i at inflasjonen nå ligger på nesten 70 prosent, grunnet høyere transport- og matpriser.

  I motsetning til nesten alle økonomer har Erdogan klokkertro på at lavere rente fører til redusert inflasjon.

  Sentralbanken og politikerne må derfor ty til kapitalkontroll og andre metoder for å prøve å holde inflasjonen under kontroll og styrke valutaen.

 • av NTB
  DEL
  Gasseksplosjon i hus på Skedsmokorset

  Flere vinduer er blitt blåst ut, og en yttervegg er skjøvet ut etter at en tur-gassbeholder eksploderte innendørs på Skedsmokorset i Lillestrøm kommune.

  – Det er en gassbeholder til en turpropanbrenner som har eksplodert. Den har vært i bruk, men vi vet ennå ikke årsaken til at den har eksplodert, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

  Politiet fikk melding om hendelsen av brannvesenet torsdag klokken 15.05.

  – Det er store materielle skader på bygningen. En yttervegg har løsnet fra grunnmuren og er skjøvet ut. Flere vinder er blitt blåst ut. Huset er ubeboelig. Vi kobler av vann og strøm til huset nå, sier Marstad.

  Han opplyser at det ikke er meldt om personskader.

  – Det var én person i rommet der det eksploderte og to andre på eiendommen, men det er ikke meldt om noen skader ennå, sier han.

  Politiet skal nå undersøke saken nærmere.

  – Vi må prøve å finne årsaken til at det eksploderte. Det er ikke sikkert vi får svar på det i dag, men vi får se, sier operasjonslederen.

 • av NTB
  DEL
  Passasjerer evakuert fra grunnstøtt bilferge

  Passasjerene er evakuert fra fergen som grunnstøtte ved Arasvika fergekai i Aure kommune. En bergingsbåt er på vei for å dra fergen av grunnen.

  Det opplyser politiet i Møre og Romsdal i 14.30-tiden torsdag.

  Ingen personer ble skadet i hendelsen.

  – På overfarten var det 20 passasjerer om bord og et mannskap på tre. Det er ikke registrert skadede blant dem. Politiet er varslet og er om bord på fartøyet, sier regionleder Odd Reidar Ormåsen i Fjord1, som drifter fergesambandet, til VG.

  Fjord1 opplyser at det dreier seg om fergen Driva. Fergen går mellom Arasvika og Hennset på Nordmøre, og grunnstøtingen skjedde rundt klokken 11.30 torsdag ved Arasvika fergekai i Aure kommune.

  – Fergen står fast på grunnen, og skadeomfanget er ukjent, skriver Fjord1.

 • av NTB
  DEL
  Stor redningsaksjon i Senja, person skal ha ramlet fra fjell

  Det er iverksatt en stor redningsaksjon etter melding om at en person har falt ned fra fjellet Grytetippen på Senja.

  Både luftambulanse, redningshelikopter og politihelikopter deltar i aksjonen. Også mannskap fra Røde Kors er utkalt.

  Troms politidistrikt meldte om hendelsen klokken 14.23 torsdag.

  Det er ikke gjort noen funn pr. nå, opplyser politiet.

 • av NTB
  DEL
  FHI mener koronapasset bør skrotes snarest

  Fortsatt krever enkelte land gyldig koronapass ved innreise, selv om smittesituasjonen er under kontroll. Koronapassordningen bør skrotes, mener FHI.

  – EU-kommisjonen har bedt landene slutte med koronapass så snart situasjonen tillater det. Vi mener det bør skje snarest, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) til TV 2.

  Poenget er borte siden vaksinerte kan bli smittet og kan smitte videre, sier han.

  Bruken av koronasertifikat er beskjeden ved reising mellom land i Europa, ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet.

  – Akkurat nå er det få steder man bruker ordningen aktivt, og da nesten bare ved store arrangementer, sier han.