Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Mann alvorlig skadet i fallulykke på utested i Oslo
28. mai kl 21:57av NTB
DEL

En mann ble hardt skadet lørdag kveld i det som foreløpig betegnes som en fallulykke på et utested i Oslo sentrum.

– Vi fikk melding klokken 21.01 om en fallskade på Scotsman i Karl Johans gate, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til VG.

Han opplyser at mannen fikk førstehjelp på stedet før han ble kjørt til sykehus.

Ut ifra det politiet vet pr. nå, er det snakk om en ulykke der vedkommende har falt rundt 3 meter ned, mellom etasjene inne på stedet.

De undersøker videre hva som har skjedd.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Flygeledermekling fortsetter på overtid

  Fristen for meklingen for flygelederne gikk ut ved midnatt, men fortsetter på overtid.

  Dersom partene Norsk Flygelederforening og NHO luftfart ikke blir enige blir det streik fra lørdag morgen.

  I første omgang er det to flygeledere på Vigra og tre på Kjevik som i så fall går ut i streik.

 • av NTB
  DEL
  Dødstallet i USA etter orkanen Ian stiger til 23
  I alt 17 mennesker er bekreftet omkommet i USA etter orkanen Ian. Her fra Charleston i South Carolina. Foto: Grace Beahm Alford / The Post and Courier via AP / NTB
  Fort Myers Beach i Florida fredag etter orkanen Ians herjinger. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB

  I alt 23 mennesker er bekreftet omkommet i Florida etter orkanen Ian.

  Etter hvert som myndighetene i Florida bekrefter flere drukninger og andre dødsfall, vil tallet stige.

  Blant de omkomne er en 22 år gammel kvinne som ble kastet ut av en ATV fredag ​​og en 71 år gammel mann som døde av hodeskader da han falt ned fra et tak. Mange av de andre dødsfallene var drukning, inkludert en 68 år gammel kvinne som ble feid ut i havet av en bølge.

  Ytterligere tre mennesker døde på Cuba da uværet tok seg nordover tidligere i uken. Dødstallet er ventet å øke betydelig når redningstjenestene har mulighet til å søke i områder som er hardest rammet av uværet.

  Traff South Carolina

  Orkanen Ian rammet kysten av South Carolina med fornyet kraft fredag. Den rev brygger fra hverandre og fylte nabolag med over en meter vann, etter å ha forårsaket katastrofale skader i Florida og sperret tusenvis av innbyggere inne i sine hjem.

  Ians sentrum traff land nær Georgetown med mye svakere vind enn da den krysset Florida onsdag som en av de sterkeste stormene som noensinne har truffet USA.

  Ny orkan

  Et nytt uvær er på vei, men foreløpig ser det ut til at det vil treffe Mexico. Den tropiske stormen Orlene har styrket seg i Stillehavet, og forventes å bli en orkan på sin vei mot Mexicos nordvestlige kyst, som den vil treffe mandag.

  Det amerikanske orkansenteret sa at Orlene hadde en vindstyrke på 100 kilometer i timen tidlig fredag ​​kveld.

  Da var senteret rundt 425 kilometer sør-sørvest for Cabo Corrientes, og beveget seg nord-nordvest med 7 kilometer i timen.

 • av Ole Alexander Saue
  DEL
  Mann døde i arbeidsulykke på Kvænangsfjellet

  En mann døde fredag etter å ha fått en stålbjelke over seg i en arbeidsulykke på Kvænangsfjellet i Nordreisa.

  Politiet i Troms meldte om ulykken klokken 18.54.

  – En mann i 60-årene hjemmehørende i Troms er bekreftet omkommet som følge av skadene, skriver politiet på Twitter like før klokken 23 fredag kveld.

  Mannens pårørende er varslet.

  Politiets foreløpige undersøkelser viser at det var gods fra en lastebil som falt over mannen og forårsaket skade. Saken etterforskes videre av politiet.

 • av NTB
  DEL
  Militærkupp kunngjort i Burkina Faso
  Oberstløytnant Paul-Henri Sandaogo Damiba, som var fungerende president i Burkina Faso, talte for FNs hovedforsamling i New York forrige uke. Det er ikke kjent hvor han nå befinner seg. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

  Offiseren Ibrahim Traore skal ha avsatt militærledelsen i Burkina Faso, oppløst regjeringen og satt grunnloven til side.

  Traore opplyste selv om dette i en TV-sendt tale fredag kveld, skriver Reuters. Også nyhetsbyrået AFP melder om kuppet.

  Han skal også ha kunngjort at landets grenser blir stengt.

  Tidligere fredag ble det meldt om skyting ved presidentpalasset i hovedstaden Ouagadougou. Flere hovedveier i storbyen ble sperret av soldater og statlig fjernsyn gikk i svart. Myndighetene uttalte at det dreide seg om en «intern krise i hæren».

  En regjeringskilde bekreftet tidligere at Damiba var på et trygt sted etter at det i morgentimene fredag ble hørt flere skudd ved presidentpalasset og militærjuntaens hovedkvarter i Ouagadougou.

  Det vestafrikanske landet har vært herjet av vold siden Daimba tok makten i januar. På samme måte som i nabolandene har opprørere med bånd til al-Qaida og IS skapt uro, selv etter at Daimba denne måneden sparket sin forsvarsminister og tok på seg rollen selv.

 • av NTB
  DEL
  Pågripelse av PST-ansatte i Kongo var en misforståelse
  Tre ansatte i PST ble torsdag stoppet med våpen på flyplassen i Kongos hovedstad. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  Tre PST-ansatte ble torsdag stanset på flyplassen i Kongos hovedstad og fratatt våpnene. Norges ambassadør i landet sier at pågripelsene var en misforståelse.

  Kongolesiske medier publiserte fredag bilder av det som skal være bærelisens for enhåndsvåpen utstedt av det kongolesiske innenriksdepartementet, ifølge NRK.

  De tre PST-ansatte har fått tillatelse til å være i besittelse av hver sin Sig Sauer-pistol med 100 patroner for selvforsvar for perioden 29. september til 6. oktober.

  – PST er kjent med meldingen om pågripelser. Dette stemmer ikke, personene er ikke pågrepet, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NRK.

  Norges Kongo-ambassadør, Jon-Åge Øyslebø, bekrefter ovenfor NRK at ingen er pågrepet, og at det hele var en misforståelse. Han vil ikke gi noen ytterligere kommentarer utover dette.

  Den norske ambassaden i Kongo skriver på Twitter at våpnene ble beslaglagt på flyplassen til tross for at ambassaden på forhånd hadde vært i dialog med kongolesiske myndigheter. Ambassaden skriver også at de PST-ansatte er i Kongo for å forberede klima- og miljøminister Espen Barth Eides besøk neste uke der det siste formøtet før årets klimatoppmøte COP 27 skal holdes.

 • av NTB
  DEL
  Orkanen Ian har nådd Sør-Carolina
  Orkanen Ian fortsetter sin ville ferd og nådde fredag South Carolina (bildet). Uværet forårsaket store ødeleggelser i Florida, men orkanen har siden svekket seg kraftig. Foto: AP / NTB

  Orkanen Ian har slått inn over Sør-Carolina, etter å ha forårsaket massive ødeleggelser i Florida.

  Fredag kveld norsk tid var orkanens senter nær Georgetown, og det ble registrert vindkast på opp mot 38 meter i sekundet.

  Orkanen har dermed svekket seg kraftig på sin ferd tvers over Florida, der det ble målt vindkast opp mot 67 meter i sekundet og ødeleggelsene er svært store.

  Myndighetene har advart mot store nedbørsmengder og «livstruende stormflo» på opptil 1,5 meter i Sør-Carolina.

 • av NTB
  DEL
  Politiet undersøker hendelse ved trafostasjon i Bergen

  I flere timer fredag har politiets krimteknikere undersøkt trafostasjonen som ligger ved Øyjordsveien i Bergen, får Bergens Tidende opplyst.

  – Politiet gjør innledende undersøkelser. Det er ikke tegn på skade på personer eller infrastruktur. Bygget er viktig for kraftforsyningen i Bergen, og etterforskningen knyttes til dette, sier politiadvokat John Lode Roscoe til avisen.

  Politiet fikk meldingen om det de betegner som et mulig straffbart forhold fredag.

  Trafostasjonen forsyner husstander i området med strøm, opplyser Rune Indrøy, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Eviny.

  – Det har vært en hendelse på stedet fredag, og det er vi som har tatt kontakt med politiet, sier Indrøy.

  Roscoe understreker at det ikke er noe som tyder på at det er en sammenheng mellom denne saken og den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa. Han sier politiet vil gjøre undersøkelser fredag kveld og trolig også gjennom helgen.

  Roscoe vil ikke kommentere om det er mistanke om sabotasje eller forsøk på sabotasje.

 • av NTB
  DEL
  Annenhver brite mener Truss bør gå av
  Knappe fire uker etter at Liz Truss flyttet inn i Downing Street, ønsker annenhver brite å bli kvitt den nye statsministeren, viser en fersk meningsmåling. Foto: AP / NTB

  Britene er lite begeistret for sin nye statsminister, og et knapt flertall mener at Liz Truss bør gå av, viser en YouGov-måling.

  Knapt fire uker etter at Truss overtok etter Boris Jonson, mener 51 prosent av de spurte at hun bør erstattes av en annen, viser fredagens måling.

  Truss-regjeringen la for en uke siden frem et budsjettutkast som inneholdt store skattekutt som var tenkt finansiert med låneopptak. Det førte til en kraftig svekkelse av pundet, stor uro i finansmarkedene og tvang den britiske sentralbanken til store støttekjøp av statsobligasjoner. Dette bidro ikke til å styrke tilliten til Truss og hennes statsråder.

  Torsdag kom en annen måling som viste at Labour nå har et forsprang på hele 33 prosentpoeng på toryene, som bare fikk tilslutning fra 21 prosent av de spurte.

 • av NTB
  DEL
  Vestre vil ha flere kvinner i ledelsen i norske selskaper
  Næringsminister Jan Christian Vestre vil ha flere kvinnelige toppledere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil lovregulere kjønnsbalansen i styrer og ledelser i norske selskaper.

  – Knapt 20 prosent av styremedlemmer i private selskaper er kvinner. Sju av ti aksjeselskaper har kun menn i styret. Det er ikke godt nok. Vi må ta grep for å sikre mer mangfold i næringslivet, for å få bedre kjønnsbalanse og gjøre det mer attraktivt for kvinner å sitte i styrer og ledelser. Her er de store aktørene i kapitalmiljøet en del av nøkkelen. Jeg er utålmodig og vil få fortgang i arbeidet, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

  Næringsministeren har hatt en rekke innspillsmøter. Forslag til tiltak sendes på høring før nyttår.

 • av NTB
  DEL
  Meteorologene advarer om snø i høyfjellet i Sør-Norge

  Det er ventet sludd og snø på høyfjellsovergangene i Sør-Norge i helgen. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

  Dette kan by på krevende kjøreforhold enkelte steder, og reisende kan få noe lengre reisetid.

  – Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk, og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører, skriver meteorologene på yr.no.

  Farevarselet gjelder fra fredag kveld til lørdag kveld.

 • av NTB
  DEL
  Det 166. Storting er avsluttet
  Høyres Jan Tore Sanner og Venstres Abid Raja var først ute med å signere protokollen ved avslutningen av det 166. Storting fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Stortingsrepresentantene samlet seg i stortingssalen for å signere protokollen ved avslutningen av det 166. Storting fredag.

  Det ble også vedtatt at Kyrre Grimstad fortsetter som konstituert stortingsdirektør frem til en ny direktør har tiltrådt.

  Lørdag trer Stortinget sammen og konstituerer. Den høytidelige åpningen av det 167. Storting skjer mandag. Kong Harald skal da holde den tradisjonsrike trontalen, og også kronprins Haakon og dronning Sonja er til stede.

  I tillegg er det gudstjeneste for Stortinget i Oslo domkirke klokken 17.

  Stortinget trer sammen og konstituerer seg for det 167. Storting lørdag 1. oktober. Mandag er det høytidelig åpning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • av NTB
  DEL
  Person har fått stålbjelke over seg i Nordreisa

  En person er skadet etter å ha fått en stålbjelke over seg i en arbeidsulykke på Kvænangsfjellet i Nordreisa. Nødetatene er på vei.

  Politiet i Troms meldte om ulykken på Twitter klokken 18.54.

 • av NTB
  DEL
  Politiet øker sikkerheten rundt kritisk infrastruktur
  På bakgrunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen, øker politiet sikkerheten rundt kritisk infrastruktur. Foto: Audun Braastad / NTB

  På bakgrunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen, øker politiet sikkerheten rundt kritisk infrastruktur.

  − Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Den sikkerhetspolitiske situasjonen tas på største alvor, og politiet er forberedt på å bidra til å skape trygghet som en del av samfunnets samlede beredskap, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet i en pressemelding.

  Hun understreker at det ikke foreligger noen konkret trussel mot Norge, men at politiet har iverksatt flere tiltak for å sikre en best mulig beredskap i en usikker tid.

  – Tiltakene handler om å bidra til å redusere sårbarhet og øke sikkerheten rundt samfunnskritisk infrastruktur, forklarer Vangen.

  Politiet har bedt om bistand fra Forsvaret til vakthold, både synlige og ikke-synlige tiltak på en rekke steder. Detaljene vil ikke bli offentliggjort, presiserer politiet.

  − Politiet vil samarbeide med Forsvaret for å sikre en best mulig beredskap rundt samfunnskritiske objekter innen petroleumssektoren. Det vil blant annet innføres økt patruljering og styrket vakthold flere steder, sier Vangen.

 • av NTB
  DEL
  Fylkesoppdelingene anslås å koste 610 millioner kroner
  Viken, Vestfold og Telemark og Troms og Finnmark skal deles. Prisen blir til sammen 610 millioner kroner. Foto: Javad Parsa / NTB

  Oppdelingen av fylkene Viken, Vestfold og Telemark og Troms og Finnmark vil trolig til sammen koste rundt 610 millioner kroner.

  Oppdelingen av Viken er anslått å koste 385 millioner kroner, i Vestfold og Telemark blir prislappen trolig 150 millioner kroner, mens Troms og Finnmark regner med å måtte ut med 75 millioner kroner, ifølge Kommunal Rapport.

  I Viken er 85 prosent av budsjettet satt av til tilpasninger i IKT-systemer når fylkene Akershus, Buskerud og Østfold skal gjenoppstå.

  Fylkestinget i Vestfold og Telemark skal behandle oppdelingen 1. november. Det var først anslått at delingen ville koste mellom 80 og 100 millioner, men nye beregninger viser at prisen blir 150 millioner, opplyser fylkeskommunen. Hele 66,3 millioner er knyttet til tilpasninger i IKT-systemer. Fylkesdirektøren ber om at regjeringen dekker 149,9 millioner kroner.

  Fylkesrådet i Troms og Finnmark behandlet budsjettet denne uken og anslår at kostnadene blir på 75 millioner kroner. De skal søke om å få dekket hele summen.

 • av NTB
  DEL
  Utenlandske statsborgere pågrepet i Iran
  Rasende iranere har de siste to ukene demonstrert mot regimet etter at en 22 år gammel kvinne døde i moralpolitiets varetekt. Foto: AP / NTB

  Ni utenlandske statsborgere, blant annet fra Sverige, er pågrepet under demonstrasjonene i Iran, opplyser landets etterretningsdepartement.

  I en kunngjøring gjengitt av det statlige nyhetsbyrået IRNA opplyses det at det er statsborgere fra Tyskland, Polen, Italia, Frankrike, Nederland og Sverige blant de pågrepne.

  De siste protestene brøt ut da det ble kjent at den 22 år gamle kurdiske kvinnen Mahsa Amini døde i det iranske moralpolitiets varetekt, angivelig etter å ha blitt stanset på gaten og banket opp fordi hun bar hijaben feil.

  Rasende iranere har siden demonstrert, og ifølge Amnesty International er minst 52 mennesker drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrker, trolig langt flere.

 • av NTB
  DEL
  SAS venter store underskudd
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

  SAS venter store underskudd både i år og neste år, og tror først at de kommer til å gå med overskudd igjen i 2024.

  I inneværende regnskapsår regner SAS med et underskudd på 7,7 milliarder kroner, går det frem av en pressemelding fra flyselskapet.

  Neste år varsler selskapet et underskudd på mellom 5,7 og 7,2 milliarder kroner.

 • av NTB
  DEL
  Riksvei 7 åpen igjen etter kjedekollisjon på Gol

  Det ble store trafikale problemer etter en kjedekollisjon med tre biler på Gol i Hallingdal. Riksvei 7 er nå åpen igjen for normal ferdsel.

  – Bilberger har fjernet bilene fra veibanen, og riksvei 7 er åpen for normal ferdsel, skriver politiet i en oppdatering på Twitter i 17.20-tiden.

  Føreren av den bakerste bilen har fått førerkortet beslaglagt.

  – Bakerste bil har kjørt inn i bilen foran, som igjen har dyttet denne inn i fremste bil, tvitret politiet i Sørøst litt etter klokken 15 fredag ettermiddag.

  Det var til sammen fire personer i de tre bilene. To personer i den bakerste bilen ble kjørt til legevakt for sjekk.

 • av NTB
  DEL
  Arrestasjon av opposisjonelle i Ekvatorial-Guinea

  En av de fremste opposisjonslederne i Ekvatorial-Guinea, Gabriel Nse Obiang Obono, er pågrepet, sammen med rundt 150 tilhengere.

  Massearrestasjonen kommer én uke etter at landets 80 år gamle president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, som har styrt landet med jernhånd siden et kupp for 43 år siden, kunngjorde at han ville stille til valg for en sjette periode.

  Gabriel Nse Obiang Obono ledet tidligere partiet Citizens for Innovation (CI), som ble forbudt kort tid etter at de i 2017 sikret seg 100 representanter i nasjonalforsamlingen.

  En politimann ble skutt og drept under pågripelsen av Obono, ifølge politiet av væpnede CI-tilhengere. Det resulterte i at rundt 150 mistenkte ble pågrepet.

  Obono truet nylig med å organisere demonstrasjoner dersom regjeringen i landet ikke tillot ham å stille som kandidat i valget 20. november.

 • av NTB
  DEL
  Støre: Norge takker ja til utenlandsk tilstedeværelse

  Norge har takket ja til utenlandsk tilstedeværelse i norsk sektor.

  Det sier statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse nå.

  Saken oppdateres.

 • av NTB
  DEL
  Polititopp drept i Somalia

  En somalisk polititopp som har vært sentral i jakten på den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab, ble fredag drept i et attentat.

  Ifølge Somalias statsminister Hamza Abdi Barre ble general Farhan Mohamud Adan drept av en bombe utenfor landsbyen Bursa, rundt 30 kilometer fra hovedstaden Mogadishu. Bursa kontrolleres av al-Shabaab.

  Islamistgruppen, som har bånd til Al-Qaida, har de siste 15 årene ført krig mot myndighetene i Mogadishu.

  – De desperate terroristene vil aldri avskrekke oss fra å nå målet vårt om å sørge for sikkerhet i landet, sier en talsmann for somalisk politi i en kommentar til attentatet.