Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Fallskade på Karl Johan-pub skyldtes trolig ulykke
29. mai kl 08:14av Bjørn Egil Halvorsen
DEL

En mann i 40-årene ble fraktet til sykehus etter å ha falt flere meter ned på utestedet Scotsman i Oslo lørdag kveld.

Søndag morgen opplyser Oslo-politiet at mannen fikk hodeskader etter fallet, men det skal ikke være alvorlig.

– Per nå fremstår han ikke som alvorlig skadet. Det ble oppnådd en viss kontakt med ham før han ble fraktet til sykehus. Det er alltid et godt tegn, sier krimleder Stian Holm ved kriminalvakten i Oslo til Aftenposten.

Politiet tror ikke det ligger noe kriminelt bak hendelsen.

– Det er tidlig i etterforskningen. Men hovedhypotesen er at dette er et ulykkestilfelle.

Nødetatene rykket ut til hendelsen ved 21-tiden mandag kveld. Holm bekrefter at mannen skal ha falt omtrent tre meter ned innendørs på utestedet.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Republikanere vil ha flere svar om Trump-ransakelsen
  Senator Lindsey Graham er en av lederskikkelsene i Republikanerne. Foto: Josh Reynolds / AP / NTB

  Republikaneren Lindsey Graham sier det fortsatt er mange spørsmål FBI og justisdepartementet må svare på om ransakelsen hos Donald Trump.

  Justisminister Merrick Garland bekreftet torsdag at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre. Samtidig ble det offentliggjort dokumenter i saken.

  The New York Times skriver at det ikke er de mest sensitive eller informative dokumentene som er blitt offentliggjort. Senator Graham ber om flere svar.

  – Jeg ber og faktisk insisterer på at justisdepartementet og FBI legger kortene på bordet og viser hvorfor dette var nødvendig. Fram til da vil mistankene fortsette å vokse, sier Graham til avisen.

 • av NTB
  DEL
  Tre døde etter togpåkjørsel i Hellas

  Tre migranter som sov nær en toglinje nord i Hellas, ble truffet av et tog og døde, opplyser lokalt politi.

  Politiet sier de tre mennene ikke klarte å komme seg unna toget i tide. Statlig gresk radio sier det ikke umiddelbart var kjent hvor de døde migrantene kom fra.

  Ulykken skjedde i nærheten av den nordgreske byen Drama. Sikkerhetspersonell mistenker at mennene var på vei mot grensen mot Nord-Makedonia og derfra ville ta seg videre mot Sentral-Europa.

  Migranter som kommer til Hellas fra Tyrkia, følger ofte jernbanesporet for å unngå politikontroller langs veiene nord i Hellas.

 • av NTB
  DEL
  Småfly endte på fylkesvei

  Et småfly krysset en sperring og havnet på en bilvei ved Notodden lufthavn torsdag kveld. Ingen ble skadd, opplyser politiet.

  – Klokka 20.20 ble det meldt om en uønsket hendelse ved lufthavna. Forholdet skjedde ved 19-tiden. Et småfly krysset sperringen tilknyttet fylkesvei 3330 og rullebanen, tvitrer politiet.

  Det var både biler og personer i nærheten av krysset, men det er ikke meldt om skader.

  Småflyet tok av fra stedet 45 minutter senere, opplyser politiet.

  Politiet har bedt om en forklaring fra piloten og har opprettet sak på forholdet.

 • av NTB
  DEL
  Russisk TV-redaktør satt i husarrest
  Marina Ovsiannikova ble torsdag fremstilt for en domstol i Moskva, som påla henne husarrest i to måneder. Den profilerte journalisten og redaktøren ble pågrepet dagen før, en måned etter at hun ble funnet skyldig i å ha fornærmet Russlands væpnede styrker. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

  En russisk domstol har satt TV-redaktør Marina Ovsiannikova, som har fordømt krigen i Ukraina, i husarrest i to måneder. Hun risikerer ti års fengsel.

  Den tidligere redaktøren og journalisten i statlig russisk fjernsyn ble pågrepet igjen onsdag. Advokaten hennes sa hun håpet å unngå varetektsfengsling, og i et lukket rettsmøte ble hun i stedet satt i husarrest.

  I juli ble Ovsiannikova funnet skyldig i ærekrenkelser mot Russlands væpnede styrker etter at hun kritiserte landets krigføring i Ukraina.

  Redaktøren og journalisten ble verdenskjent da hun i mars avbrøt en nyhetssending på TV med en plakat med teksten «Nei til krig. Stopp krigen. De lyver for dere». Etter protesten reiste hun til utlandet og jobbet i tre måneder for tyske Die Welt.

  I juli returnerte hun til Moskva for å avgjøre en tvist om foreldrerettighetene til de to barna sine.

  Kort tid etter holdt hun en ny protest nær Kreml, der hun poserte med en plakat med teksten «Putin er en drapsmann».

 • av NTB
  DEL
  FN-sjef vil inspisere ukrainsk kjernekraftverk
  Rafael Grossi sier til FNs sikkerhetsråd at Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) må slippe til og få inspisere atomkraftverket ved Zaporizjzja så raskt som mulig. Arkivfoto: Hiro Komae / AP / NTB

  Sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sier byrået må få lov til å inspisere atomkraftverket ved Zaporizjzja.

  Kampene rundt kraftverket har utløst en alvorlig krise, sier Rafael Grossi.

  – Det er en alvorlig tid, og IAEA må få lov til å utføre sitt oppdrag i Zaporizjzja så raskt som mulig, sa Rossi via video til et hastemøte i FNs sikkerhetsråd torsdag.

  Russland og Ukraina beskylder hverandre for angrep ved kraftverket og i området rundt og sier det kan utløse en atomkatastrofe.

 • av NTB
  DEL
  USAs justisminister sier han godkjente ransakingen av Trumps hus

  USAs justisminister Merrick Garland sier at han har bedt en føderal domstol om å offentliggjøre ordren som førte til ransakelsen av Donald Trumps hjem.

  Garland møtte pressen torsdag, tre dager etter at FBI-agenter ransaket eiendommen hans. Det skal ha skjedd i forbindelse med etterforskningen av esker med graderte dokumenter Trump tok med seg etter at han gikk av som president i fjor.

  Hittil hadde verken justisdepartementet eller FBI uttalt seg offisielt om ransakingen av Trumps eiendom i Mar-a-Lago i Florida mandag kveld. Det var Trump selv som opplyste om raidet, som han hevder er et angrep fra Demokratene.

  Trump og flere av hans republikanske støttespillere har anklaget president Joe Bidens justisminister for å bruke rettsvesenet som et politisk våpen mot ham. Trump har vist til denne påståtte heksejakten i sitt forsøk på å få flere til å donere penger til hans politiske kampanje.

  Hans tidligere visepresident Mike Pence har krevd at Garland forklarer seg offentlig om hvorfor FBIs aksjon ble godkjent.

 • av NTB
  DEL
  Skogbrannfare på store deler av Østlandet og Sørlandet
  Tidligere i år var det skogbrann mellom Enningdalen og Kornsjø ved svenskegrensen sør for Halden. Nå er brannfaren stor igjen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Det er sendt ut farevarsel på gult nivå om lokal skogbrannfare for Østlandet og Sørlandet, unntatt Vest-Agder.

  Faren økte torsdag klokken 13 og skal minke fra midnatt natt til 16. august, opplyser varslingstjenesten Varsom.

  Den lokale skogbrannfaren gjelder inntil det kommer nedbør av betydning. Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt.

  – Vær forsiktig med åpen ild. Følg lokale myndigheters instruksjoner. Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører, skriver Varsom.

 • av NTB
  DEL
  Trump fikk begjæring om dokumenter før FBI-ransaking
  Justisdepartementet sendte Donald Trump en begjæring om å levere tilbake graderte dokumenter lenge før FBI ransaket ekspresidentens luksuseiendom Mar-a-Lago denne uken, skriver New York Times. Arkivfoto: Wilfredo Lee / AP / NTB

  Før FBI ransaket Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida, hadde justisdepartementet bedt ham returnere graderte dokumenter de mente befant seg der.

  Trump mottok i våres en rettslig begjæring der det amerikanske justisdepartementet etterlyste dokumenter de mente han ikke hadde gitt fra seg tidligere i år, skriver New York Times torsdag. Avisen viser til tre kilder med kjennskap til saken. Ekspresidenten hadde før dette levert tilbake flere esker med dokumenter han urettmessig tok med seg da han flyttet ut av Det hvite hus, ifølge avisen.

  Begjæringen antyder at departementet hadde prøvd flere metoder før det ble utstedt en ransakelsesordre og FBI-agenter troppet opp ved Mar-a-Lago mandag.

  Samtidig sier noen av Trumps støttespillere at begjæringen viser at ekspresidenten og hans folk samarbeidet med justisdepartementet for å finne og returnere de aktuelle dokumentene, og at det derfor ikke var noe grunnlag for å ransake luksuseiendommen i Florida.

  Justisdepartementet har ikke ønsket å kommentere saken. Trumps advokat har ikke svart på avisens henvendelser. Det er ikke klart hvilke dokumenter som etterlyses i begjæringen eller hva Trump eventuelt har overlevert etter å ha mottatt den.

 • av NTB
  DEL
  De politiske partiene i Drammen slår ring om pride

  Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Rødt, SV, Høyre, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Frp stiller i Pride-paraden i Drammen og Svelvik 12. til 14. august.

  Det forteller paradesjef Angelica Angelica Bråten i en pressemelding.

  Partiene stiller med frivillige hjelpere til paraden, slik at man vil kunne se representanter fra de politiske partiene som vakter rundt paradens første og største flåte.

  Bråthen og Egil J. Bye i pride-komiteen mener at dette er en manifesting av at våre folkevalgte og deres organisasjoner, på tvers av partigrenser, er sammen om å markere at mennesker skal få lov til å være den de er.

 • av NTB
  DEL
  Mann siktet rundt seg med gassvåpen i Notodden

  En mann i 30-årene er pågrepet i Notodden etter å ha siktet rundt seg i en park med et gassvåpen. Mannen var beruset, og fremstilles for lege.

  – Politiet har pågrepet en mann i 30-årene etter at det kom inn flere meldinger om at han var i besittelse av en revolver, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

  Ifølge politiet hadde mannen siktet rundt seg i en park i Notodden sentrum.

  – Han ble pågrepet da han var på vei bort fra stedet. Han var i besittelse av et gassvåpen, heter det videre.

  Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.52, opplyser operasjonsleder Per Arne Amundsen til NTB i 19-tiden.

  Gassvåpen er en type luftvåpen.

 • av NTB
  DEL
  Tre til sykehus etter trafikkulykke i Alver

  Tre personer er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke mellom to motorsykler og en lastebil på Seim i Alver kommune torsdag kveld.

  – To av de skadde var på samme motorsykkel, og den tredje var alene på en motorsykkel. Alle tre var ved bevissthet, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

  En av de tre skadde ble hentet av luftambulansen, og skadeomfanget er foreløpig ukjent.

  Politi og brannvesen er på stedet, og det er meldt om stillestående trafikk i området.

  Politiet meldte om ulykken klokken 17.29.

 • av NTB
  DEL
  iNyheter er Helge Lurås' nye nettavis
  Tidligere Resett-redaktør Helge Lurås sin nye nettavis heter iNyheter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Tidligere Resett-redaktør Helge Lurås' nye nettavis iNyheter er for tiden under arbeid. Lurås har tidligere nevnt at 25. august er planlagt lanseringsdato.

  Lurås bekrefter navnet på sin nye nettavis overfor Journalisten.

  – Vi har flere medarbeidere klare og er i kontakt med flere bidragsytere. Jørgen Granberg og John M. Johansen er blant annet med. De sluttet i Resett da jeg fikk sparken i juni, skriver Lurås i en epost.

  Lurås har vært i konflikt med Resett-styret, og i juni mottok han avskjedigelse fra nettavisa han var med på å starte for fem år siden.

 • av NTB
  DEL
  Evakuering av tog i Ski – toget rev ned kjøreledning

  Brannvesenet bistår med å evakuere et folk ut av et tog i Ski etter at det rev ned en kjøreledning på Østfoldbanens østre linje.

  Evakueringen skjer ved Kjeppestadveien i Ski, skriver Øst 110-sentral på Twitter.

  Bane Nor skriver at strekningen Ski – Kråkstad er stengt på grunn av strømproblemer. De jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

 • av NTB
  DEL
  Væpnet person forsøkte å ta seg inn i FBI-kontor
  Advarte: FBI-direktør Christopher Wray Foto: Chris Machian/Omaha World-Herald via AP/NTB

  En væpnet person prøvde å ta seg inn i en FBI-bygning i Cincinnati i den amerikanske delstaten Ohio før vedkommende flyktet fra stedet, opplyser FBI.

  Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

  FBI-direktør Christopher Wray advarte onsdag mot trusler fra sinte tilhengere av Donald Trump etter at ekspresidentens hus i Florida ble ransaket av etatens agenter denne uka.

  På nettet har det kommet mange trusler mot FBI-agenter, men det er ikke kjent hvorvidt det finnes noen forbindelse til hendelsen i Cincinnati.

 • av Frøydis Braathen
  DEL
  Gutter som dykket er funnet i god behold

  Det ble iverksatt en leteaksjon i området Håholmene i Tvedestrand i forbindelse med at to unge gutter var observert i området for noen timer siden da de drev med snorkling/dykking.

  Guttene er nå funnet i god behold, og leteaksjonen er avblåst. Luftambulanse, brannbåt med dykkere, politibåt og redningsskøyte deltok i aksjonen.

 • av NTB
  DEL
  Væpnet mann pågrepet etter gisseldrama i Beirut

  En mann som holdt kunder og ansatte som gisler i en bank i Beirut og truet med å sette fyr på seg selv, er pågrepet. Ingen personer ble skadet i gisseldramaet.

  Den 42 år gamle mannen skjøt tre varselskudd med en jaktrifle inne i banklokalet i det travle Hamra-distriktet i Beirut. Han var også utstyrt med en kanne bensin og skal ha helt bensin utover hele lokalet. Han truet med å sette fyr på seg selv dersom han ikke fikk pengene han har på konto der.

  Etter flere timer med intense forhandlinger godtok mannen et tilbud fra banken om å få ta ut deler av sparepengene han hadde på konto, melder lokale medier. Deretter løslot han gislene og overga seg.

  Sikkerhetskilder opplyste tidligere på dagen at mannen holdt sju eller åtte ansatte og kunder som gisler. En kunde som flyktet ut av bygningen, fortalte til lokale medier at mannen krevde å få ut 2.000 dollar for å kunne betale medisin til faren, som ligger på sykehus.

 • av NTB
  DEL
  Slovensk landslagsløper omkom i rulleskiulykken i Strand

  Hana Mazi Jamnik, en slovensk landslagsutøver i langrenn, omkom i rulleskiulykken i Botseitunnelen i Rogaland torsdag.

  Det opplyser det slovenske langrennslandslaget på egen nettside. Jamnik ble 19 år.

  Ola Vigen Hattestad er landslagstrener for Slovenia.

 • av NTB
  DEL
  Studie: Arktis varmes opp fire ganger raskere

  Oppvarmingen av Arktis har skjedd nesten fire ganger raskere enn på resten av planeten de siste 40 årene, ifølge ny forskning publisert torsdag.

  Tidligere studier har konkludert med at Arktis ble varmet opp mellom to og tre ganger raskere enn det globale gjennomsnittet.

  I en ny studie publisert i tidsskriftet Communications Earth & Environment ble temperaturdata gjennom flere tiår brukt som grunnlag. Det viser at selv de mest presise klimamodellene sannsynligvis undervurderer takten i oppvarmingen av Arktis, ifølge studien.

 • av NTB
  DEL
  Det blir sommerrekord for strømprisen i Oslo og Bergen

  I Sørøst- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 2,75 kroner per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 3,48 kroner.

  Strømprisen slår sommerrekorden som ble satt på mandag i Oslo og Bergen.

  Strømbørsen Nord Pool melder om fredagens strømpriser på sine nettsider. Fredagens snittpris per kWh er 0,19 kroner høyere enn torsdag og 1,99 kroner høyere enn samme dag året før.

  Fredagens snittpris er sommerrekord for strømprisen for forbrukere i Oslo og Bergen, ifølge Europower. Dermed blir mandagens sommerrekord slått. Da var døgnprisen knapt 2,20 kr/kWh.

  Maksprisen fredag på 3,48 kroner per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen.

  Minsteprisen blir på 2,43 kroner per kWh mellom klokken 22 og 23.

 • av NTB
  DEL
  NHO Reiseliv krever strømstøtte til reiselivsbedriftene

  Juli var en god måned for norsk reiseliv, men økte strømpriser setter en stopper for festen, ifølge NHO Reiseliv.

  For til tross for et godt belegg hos flere hoteller og reiselivsbedrifter i sommerferien, er det mørke skyer i horisonten.

  – Vi får tilbakemeldinger om at summen av renteøkninger og økte kostnader på varer og strøm, er vanskelig å håndtere for mange reiselivsbedrifter. Særlig de økte strømkostnadene er svært krevende, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv i en pressemelding.

  Ifølge direktøren har en mindre aktør fått økt strømkostnadene fra 18.000 kroner til 107.000 kroner i juli alene.

  – Slike kostnader går rett på bunnlinjen. NHO fellesskapet har vært krystallklare på at dette kan koste arbeidsplasser, og vi forventer at regjeringen kommer med en strømstøtte til bedriftene, sier Krohn Devold.