Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
To omkom i trafikkulykke i Ålesund
04. juni 2022 kl 06:53NTB/Bjørn Egil Halvorsen
DEL

Det melder Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Det er to kvinner henholdsvis i slutten av 40-årene og begynnelsen av 50-årene som er bekreftet omkommet. Ulykken skjedde i Blindheimstunnelen ved Spjelkavik utenfor Ålesund sent fredag kveld.

En person som satt i samme bil, er fløyet til St. Olavs i Trondheim. Vedkommende skal være kritisk skadet, ifølge politiet.

Totalt syv personer ble fraktet til sykehus etter hendelsen. Til VG opplyste politiet natt til lørdag at to personbiler var involvert. Det var tre personer i de ene bilen og fire i den andre.

I 11.45-tiden lørdag formiddag opplyser politiet at de fire i den andre bilen også er skadet, men i mindre alvorlig grad.

Politiet meldte om ulykken et kvarter før midnatt fredag kveld.

Tunnelen ble stengt i etterkant av ulykken for åstedsundersøkelser.

– Politiet vil per nå ikke konkludere noe om hendelsesforløp og skyldspørsmål, skriver politiet på Twitter.

Blindheimstunnelen er en drøyt 800 meter lang tunnel på E39 mellom Spjelkavika og Breivika i Ålesund kommune.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • NTB
  DEL
  To døde da luftballong tok fyr ved Mexico by

  To personer mistet livet da en luftballong tok fyr under en flytur over pyramidene ved Teotihuacan nordøst for Mexico by.

  Lokale myndigheter opplyser at passasjerene hoppet fra ballongen. De døde var en 39 år gammel kvinne og en 50 år gammel mann. I tillegg fikk et barn andregrads brannskader og brakk et lårbein. Det er ikke klart om det var flere passasjerer på turen.

  En video viser at det brenner i kurven under ballongen.

  Flere operatører tilbyr ballongturer ved Teotihuacan, som ligger rundt sju mil nordøst for den mexicanske hovedstaden. Området, med blant annet to førkolumbiske pyramider tilegnet solen og månen, er et populært turistmål.

 • NTB
  DEL
  Politiet etterforsker straffbar hendelse på McDonalds-restaurant i Ålesund

  McDonalds-restauranten på Moa i Ålesund er stengt lørdag kveld, etter at det har skjedd en straffbar hendelse inne på restauranten.

  På Twitter skriver politiet at de har pågrepet en person i forbindelse med hendelsen, men de vil ikke si noe mer om hva som har skjedd.

  Politiet gjennomført taktiske og tekniske undersøkelser på stedet.

 • NTB
  DEL
  Død person funnet på Voss

  En person ble funnet livløs med en scooter over seg på isen på Voss lørdag kveld.

  Personen ble senere erklært død.

  De nærmeste pårørende er varslet, opplyser politiet på en pressebrifing.

  Luftambulansen er sendt til stedet. Det var familie av personen som fant vedkommende og varslet AMK, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

  Årsaken til hendelsen er foreløpig ikke kjent

 • NTB
  DEL
  Tre briter fengslet i Afghanistan

  Tre britiske menn holdes fengslet av Taliban-myndighetene i Afghanistan, melder Sky News.

  Den ene mannen jobber for en hjelpeorganisasjon, mens den andre driver et hotell i Kabul, skriver Sky News lørdag kveld. Tredjemann skal være en turist som er kjent for å oppsøke farlige områder, og som vendte tilbake til Afghanistan etter å ha blitt evakuert av den britiske hæren for under to år siden.

  Alle tre har ifølge den britiske kanalen vært holdt fanget av Talibans hemmelige politi siden januar.

  – Vi jobber hardt for å sikre konsulær tilgang til britiske statsborgere som er fengslet i Afghanistan, og vi gir støtte til familiene, sier en talsperson for det britiske utenriksdepartementet.

 • NTB
  DEL
  Over to tonn kokain funnet i banankasser på vei til Nederland
  Tysk politi beslagla tirsdag mer enn 1.200 kg kokain i banankasser. Lørdag opplyste myndighetene i Den dominikanske republikk at de har funnet over to tonn kokain i banankasser som var på vei til Nederland. Foto: Tysk politi / NTB

  Dominikansk narkopoliti har beslaglagt over to tonn kokain som var på vei fra Ecuador til Nederland, opplyser myndighetene. Også dette kokainet var gjemt i en bananforsendelse.

  Beslaget som ble kunngjort lørdag, er det største noensinne i Den dominikanske republikk. Bare hittil i år er det til sammen beslaglagt over fem tonn narkotika i det karibiske landet.

  Funnet ble gjort på en terminal som ligger rundt 25 kilometer fra hovedstaden Santo Domingo.

  Operasjonen varte i over ti timer, og myndighetene beslagla 2.188 pakker med det som antas å være kokain, opplyser landets nasjonale direktorat for narkotikakontroll.

  Konteineren skulle til Rotterdam i Nederland.

  Det er ikke uvanlig å smugle ulovlige stoffer i fruktleveranser.

 • NTB
  DEL
  Har identifisert mistenkt etter knivstikking på Sinsen

  En person ble knivstukket natt til lørdag på Sinsen i Oslo. Politiet har identifisert en mistenkt og tror flere kan være involvert.

  – Vi har identifisert en mistenkt og vil forsøke å avhøre vedkommende i kveld. Vi mistenker flere involverte og jobber nå med taktisk etterforskning, sier krimleder Morten Kalhagen til Avisa Oslo lørdag kveld.

  Den mistenkte er ikke pågrepet. Fornærmede er i tenårene og er lettere skadd.

  Siden hendelsen fant sted har politiet innhentet videoopptak, gjennomført avhør og tatt beslag.

  Den fornærmede skal ha vært utsatt for et ran på Sinsen T-banestasjon før han ble funnet, opplyste politiet i Oslo på Twitter i 23.30-tiden fredag.

 • NTB
  DEL
  Tornadoer og uvær krevde minst 18 liv i USA
  Ødeleggelsene lørdag fra en tornado som krevde minst tre menneskeliv i Sullivan i den amerikanske delstaten Indiana. Foto: Doug McSchooler / AP / NTB

  Minst 18 mennesker har omkommet i tornadoer og uvær i Midtvesten og flere sørstater, melder myndighetene.

  I McNairy County i Tennessee er syv personer bekreftet omkommet. I Indiana omkom tre mennesker.

  I Arkansas døde fire, og i Polaski County som omgir delstatshovedstaden Little Rock, omkom én person.

  Nærmere 30 mennesker er innlagt på sykehus med skader. Fredag kveld meldte den lokale TV-stasjonen WUSA at minst 600 var skadd.

  Tornadoen som pløyde gjennom Little Rock-området fredag ​​ettermiddag, gjorde hustak om til flis, veltet kjøretøy og slynget rusk og rask ut på veiene.

  Guvernør Sarah Huckabee Sanders opplyser at nødetatene jobber for å bistå alle som er skadd.

  Sent fredag ble også Belvidere-området i Illinois rammet av kraftig uvær. Det fikk deler av taket og fasaden til konsertlokalet Apollo Theater til å kollapse midt under en rockekonsert. Én person omkom og 28 ble skadd.

 • NTB
  DEL
  Taliban stenger kvinnedrevet radiostasjon
  Radiosjef Najia Sorosh (til venstre) forteller at Talibans representanter stengte ned kanalens kontorer tidligere denne uka. Her er hun i studio i Badakshan-provinsen tidligere i år. Foto: Sadai Banowan via AP / NTB

  En radiostasjon som drives av kvinner nordøst i Afghanistan, stenges fordi den spilte musikk under ramadan, ifølge en talsperson for Taliban-regimet.

  Sadai Banowan er Afghanistans eneste radiostasjon som drives av kvinner. Kanalen gikk på luften for ti år siden.

  Nå anklages den for å ha brutt Taliban-styrets lover ved å kringkaste sanger og musikk under den muslimske høytidsmåneden. Derfor er radiostasjonen stengt, opplyser Moezuddin Ahmadi, direktør for informasjon og kultur i provinsen.

  Kanalsjef Najia Sorosh benekter at de har brutt noen regler og kaller stengingen for en unødvendig konspirasjon.

  – De sa at dere har kringkastet musikk. Vi har ikke kringkastet noe musikk, sier hun til nyhetsbyrået AP.

  De har kontaktet departementet, men fått beskjed om at de ikke har ytterligere informasjon om nedleggelsen.

 • NTB
  DEL
  Forbruksgjelden økte med 2 milliarder i mars

  Forbruksgjelden i Norge har steget med 2,1 milliarder kroner siden februar og er nå på hele 153 milliarder.

  – Vi ser at det har vært en jevn økning i forbrukslån siden juni i fjor, og at bruken av kredittkort er tilbake på samme nivå som i desember, sier daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon Svein Ove Karstensen i en pressemelding.

  Kredittkortgjelden har økt med 1,7 milliarder den siste måneden og forbrukslån med 0,5 milliarder.

  Daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret sier til E 24 at gjeldsveksten kan skape problemer.

  – Vi ser nå at den rentebærende gjelden vokser. Det gir en større byrde til husholdningsbudsjettene. Logisk sett kan det skape større problemer for folk, sier han.

  Forbruksgjelden har ikke vært så høy siden våren 2021.

 • NTB
  DEL
  Politiet viderefører evakuering av skredutsatte områder i Troms

  Politiet har besluttet at beboere i Breivikeidet, Oldervik og Vasstrand i Tromsø kommune, samt Reinøya i Karlsøy kommune, fortsatt skal være evakuert.

  Det skriver de i en pressemelding lørdag ettermiddag.

  – Skredsituasjonen er uendret i Troms, og politimester i Troms har besluttet å videreføre evakuering på Reinøya, Oldervik, Breivikeidet og Vasstrand inntil videre, skriver politiet.

  De skriver at politimesterens beslutning er gjort etter anbefaling fra kommunene og aktører med skredfaglig kompetanse.

  – Lørdag og søndag vil det gjøres skredundersøkelser på lokasjonene som er evakuert. Det vil gjøres daglige vurderinger om evakueringen skal oppheves, skriver politiet.

 • NTB
  DEL
  Norsk mann og kvinne i 60-årene mistet livet i Reinøya-skredet
  En norsk mann og en norsk kvinne i 60-årene mistet livet i skredet som tok med seg et gårdsbruk på Reinøya i Troms fredag. Foto: Redningsselskapet/RS 152 Bergesen d.y. / NTB

  En norsk mann og kvinne i 60-årene mistet livet i snøskredet på Reinøya fredag. En slovensk turist og en italiensk turist, begge menn, omkom i to andre skred.

  I en pressemelding lørdag gir politiet i Troms mer informasjon om de fire personene som mistet livet i tre ulike snøskred fredag ettermiddag og kveld.

  De kan nå bekrefte at det var en norsk mann og kvinne i 60-årene hjemmeboende på Reinøya som omkom i snøskredet som gikk der.

  Videre opplyser de at det var en mannlig skiturist fra Slovenia i 40-årene som omkom i snøskredet ved Tverrelva på Storslett. Han var en del av et turfølge på seks personer.

  Politiet kan også bekrefte at en mannlig skiturist fra Italia i 30-årene omkom i snøskredet ved Kavringtinden i Lyngen. Han var en del av et turfølge på fem personer.

 • NTB
  DEL
  Flere skred i Nordkapp

  Det har gått flere skred i området Stranddalen ved Repvåg i Nordkapp i Finnmark. Ingen personer er tatt, men en hytte har gått med i raset.

  Det melder politiet i Finnmark på Twitter.

  – Vi ber folk om å vise varsomhet i området, skriver de videre.

 • NTB
  DEL
  Finnmark Røde Kors: Mangler mat

  Finnmark Røde Kors setter alle frivillige i beredskap etter varsler om at mennesker isolert av snøskred mangler mat og medisiner.

  Det skriver de i en pressemelding lørdag ettermiddag.

  – Vi har lørdag fått de første rapportene om at mennesker som er isolert ikke har tilgang på mat og i noen tilfeller medisiner, så det haster å få hjulpet mennesker som nå er rammet av de mange snøskredene, sier Anette Kristiansen Karlsen, distriktsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps i Finnmark.

  De frivillige som har fått beskjed om å være i forsterket beredskap, er fra både Hjelpekorpset og andre frivillige aktiviteter som Røde Kors har i området. Hjelpekorpsene i Finnmark disponerer snøscootere med sleder og private kjøretøy som kan benyttes i innsats for å bistå isolerte mennesker.

 • NTB
  DEL
  Erdogan har Finlands Nato-søknad
  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (t.h.), som nylig fikk besøk av Finlands president Sauli Niinistö (t.v.), har undertegnet loven som godkjenner Finlands Nato-søknad. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har undertegnet loven som ratifiserer Finlands Nato-medlemskap, skriver den finske avisen Helsingin Sanomat.

  Erdogan hadde 15 dager på seg til å undertegne loven og hadde tidligere gjort det klart at han støttet Finlands søknad om medlemskap.

  Sverige venter fortsatt på grønt lys.

 • NTB
  DEL
  Område i Nordreisa i Troms evakueres

  Politiet har besluttet å evakuere et område i Nordreisa i Troms etter at det har gått flere skred i Kildalen.

  – Det har gått flere skred i Kildalen. Det er ikke meldt om skredtatt bebyggelse eller personer. Politimester har besluttet evakuering av et nærmere definert område, etter faglig råd fra Norges Geotekniske Institutt (NGI), skriver Troms politidistrikt på Twitter.

  De skriver at befolkningsvarsling pågår, og at kommunehuset på Storslett blir mottak for evakuerte.

  Totalt fire personer omkom og én er kritisk skadet etter at det gikk fire skred ulike steder Troms fredag ettermiddag. Det er stor skredfare i både Nordland og Troms og Finnmark i helgen.

 • NTB
  DEL
  Pave Frans er utskrevet fra sykehuset
  Pave Frans trøstet Serena Subania, som dagen før mistet den fem år gamle datteren sin Angelica, utenfor Agostino Gemelli-sykehuset da han ble utskrevet lørdag. Foto: AP / NTB
  Pave Frans skrev autograf på den gipsede armen til en gutt utenfor Agostino Gemelli-sykehuset da han ble utskrevet lørdag. Foto: AP / NTB
  Pave Frans ble lørdag utskrevet fra sykehuset i Roma. Foto: AP / NTB

  Pave Frans har forlatt Gemelli-sykehuset i Roma der han de siste dagene har fått behandling for bronkitt.

  Den katolske kirkes 86 år gamle overhode har fått antibiotika intravenøst og var tilsynelatende i fin form da han forlot sykehuset lørdag formiddag.

  – Jeg er fortsatt i live, spøkte han med journalister og frammøtte utenfor sykehuset.

  Palmesøndag er det ventet at paven vil delta på den tradisjonsrike gudstjenesten på Petersplassen for å markere starten på påskefeiringen.

  Paven vil trolig følge gudstjenesten sittende på en stol, mens en av kardinalene i Vatikanet står ved alteret.

 • NTB
  DEL
  Ski: Kvinne siktet for drapsforsøk

  En person ble natt til lørdag knivstukket i brystet i Ski sentrum. En kvinne er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

  Fornærmede ble ikke alvorlig skadet, men lørdag formiddag melder politiet at kvinnen likevel er siktet for drapsforsøk, skriver Østlandets Blad.

 • May Synnøve Rogne
  DEL
  To nye skred i Nordreisa

  Det har gått to nye skred på Storslett i Nordreisa kommune, skriver VG.

  – Det er ikke melding om at personer eller bebyggelse er tatt, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen til avisen.

  Ordfører i Nordreisa, Hilde Anita Nyvoll (Ap) fortalte til avisen at det er sendt SMS til alle i området på norsk og engelsk for å varsle om faren.

 • May Synnøve Rogne
  DEL
  Gikk på aprilspøk

  Høyre-politiker Nikolai Astrup skal ikke flytte til Sveits.

  Klokken 00.26 i natt siterte NTB Klassekampen nyheten om at Høyre-politikeren «gjør som andre rike nordmenn og flytter til Sveits». Kl. 01.11 ble saken trukket. Det hele var en aprilspøk.

  Lugano i Sveits skal ha vært Astrups førstevalg. Til tross for flytting beholder han plassen på Stortinget og vil bli tildelt pendlerbolig, skrev Klassekampen i sin aprilspøk.

  – Jonas Gahr Støre har sagt at det er vanlige folks tur. Hvem er mer vanlig enn en au pair? skal Astrup ha sagt til avisen.

  Flere medier videreformidlet saken fra nyhetsbyrået.

 • NTB
  DEL
  Vil ha aldersgrense på energidrikk
  Forbrukerrådet er bekymret for at barn og unge drikker stadig mer energidrikk. De ber om at det innføres 16-års aldersgrense. Foto: Heiko Junge / NTB

  Forbrukerrådet er utålmodige etter å få aldersgrense på energidrikker.

  – Dette er et produkt som ikke er ment for barn, da bør det heller ikke selges til barn, sier Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet

  Salget av energidrikk har økt betydelig de siste årene: I 2019 ble det solgt 41 millioner liter, mens i fjor var salget 73 millioner liter.

  – Innføring av lovpålagt 16-års aldersgrense vil være et målrettet, effektivt og nødvendig tiltak, som flere andre land allerede har innført, sier Blyverket.

  Utviklingen er bekymringsfull, mener regjeringen. Men den vil foreløpig ikke foreslå at det skal innføres aldersgrense. I stedet sier Kjerkol at det er noe de vil se nærmere på.