Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Passasjerfly tok fyr under landing i Miami
22. juni kl 15:20av NTB
DEL
Foto: Reuters

130 passasjerer og mannskapet på ti måtte i all hast evakueres da det tok fyr i et passasjerfly som landet i Miami onsdag.

Tre mennesker ble skadet i dramaet da det begynte å brenne i McDonnell Douglas MD-82-flyet fra det dominikanske lavprisselskapet Red Air.

Brannen skal ha oppstått fordi flyets nesehjul sviktet under landing, opplyser flyplassen på Twitter.

Videoer viser den dramatiske hendelsen, som nå skal granskes av amerikanske luftfartsmyndigheter.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  USA har fått kulen som drepte palestinsk journalist
  Shireen Abu Akleh var en velkjent og respektert reporter som hadde dekket Palestina-konflikten i flere tiår. Hun var et kjent ansikt på TV, og drapet vakte protester i medier over hele verden, og også fra amerikanske myndigheter. Her blir hun minnet på en plakat ved muren i Betlehem på den okkuperte Vestbredden. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB

  Palestinske myndigheter har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, til amerikanske kriminalteknikere, opplyser palestinsk riksadvokat.

  Abu Akleh, som hadde både palestinsk og amerikansk statsborgerskap, ble skutt i hodet under en israelsk militæraksjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden 11. mai.

  FNs menneskerettskontor konkluderte nylig med at kulen som drepte henne, ble avfyrt av en israelsk soldat.

  Palestinske selvstyremyndigheter har fått forsikringer om at kulen vil bli returnert straks undersøkelsene er gjennomført, sier riksadvokat Akram al-Khatib lørdag.

  Den 51 år gamle erfarne Al Jazeera-journalisten var på jobb da hun ble drept. Hun var iført hjelm og skuddsikker vest som var tydelig merket med PRESS.

  Andre journalister på stedet, øyenvitner, palestinske myndigheter og Al Jazeera har tidligere konkludert med at hun etter alt å dømme ble skutt av en israelsk soldat.

  Det samme har CNN og Washington Post gjort etter å ha gjennomført egne granskinger.

  Den israelske hæren sier hun havnet i kryssild under skuddveksling med væpnede palestinere, og at det er umulig å slå fast hvem som drepte henne uten å analysere kulen. Palestinerne har nektet å gi fra seg kulen og sagt at de ikke stoler på Israel.

 • av NTB
  DEL
  11 fiskere strandet på øy i Orkla

  11 fiskere er fanget på en øy i elven Orkla i Orkanger på grunn av høy vannstand. Et redningshelikopter er på vei for å hente ut fiskerne.

  Brannvesenet vurderte å hente dem i båt, men det er for mye strøm og vann i elven, opplyser politiet i Trøndelag. Løsningen ble derfor redningshelikopter.

  – De har vært på fisketur, og så har vi hatt kraftige regnbyger tidligere i dag. Elven har steget så fort at de er blitt tatt litt på sengen, sier operasjonsleder Christopher White til VG.

  Ingen er skadet. Problemet er at de ikke kommer tilbake til land, sier White.

 • av NTB
  DEL
  Minskandalen: Støtteparti krever nyvalg i Danmark
  Danmarks statsminister Mette Frederiksen møtte pressen sammen med justisminister Mattias Tesfaye og helseminister Magnus Heunicke fredag. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix via AP / NTB

  Støttepartiene sørger trolig for at regjeringen i Danmark ikke blir felt som følge av minkskandalen. Men betingelsen er at det blir folketingsvalg til høsten.

  Den sosialdemokratiske regjeringens støttepartier ga lørdag beskjed om at de ikke vil støtte noen prosesser som kan føre til riksrett mot regjeringen i kjølvannet av minkskandalen.

  Danmark avlivet over 15 millioner dyr etter at regjeringen i 2020 besluttet at alle mink skulle avlives.

 • av NTB
  DEL
  Politiet ser alvorlig på Sian-påkjørselen
  Politet gjør undersøkelser på E6 ved Mortensrud etter at Sian var involvert i en trafikkulykke. Foto: Annika Byrde / NTB

  Sian-lederens bil ble kjørt på flere ganger på E6 ved Mortensrud i Oslo. Politiet ser på hendelsen som alvorlig. En person er siktet i saken.

  Politiet vurderer eventuelle tiltak når det gjelder sikkerheten til personene involvert i hendelsen, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding lørdag kveld.

 • av NTB
  DEL
  Politisjef i Uvalde går av etter skolemassakre
  Etterlatte har tryglet ledelsen i byen Uvalde om å avskjedige skoledistriktets politisjef etter massakren der en 19 barn og to lærere ble drept i Uvalde i Texas i mai. Arkivfoto: Jae C. Hong / AP / NTB

  Politisjef Pete Arredondo i Uvalde går av etter kritikk mot politiets håndtering av skoleskytingen som krevde 21 menneskeliv i den amerikanske delstaten Texas.

  19 barn og to lærere ble drept da en tenåring åpnet ild på barneskolen i Uvalde 24. mai, i det som er den verste skolemassakren i USA på ti år.

  Arredondo, som er sjef for skoledistriktets politi, ble permittert en knapp måned senere. Da hadde politiet vært gjenstand for hard kritikk for sin håndtering av skytingen. Blant annet kom det frem at politistyrken ventet lenge utenfor klasserommene før de konfronterte den 18 år gamle gjerningsmannen.

 • av NTB
  DEL
  Høyre går mest frem på ny partimåling
  Partileder Erna Solberg kan juble over at Høyre går mest fram på Kantars partimåling. Foto: Terje Pedersen / NTB

  Høyre går mest frem og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.

  Dermed ville Høyre blitt desidert størst på Stortinget med 53 mandater, viser Kantars julimåling for TV 2.

  Høyre, Frp og Venstre ville fått flertall selv uten støtte fra KrF.

  De største taperne på målingen er Senterpartiet og SV, med en tilbakegang på henholdsvis 1 og 1,7 prosentpoeng. For første gang er Rødt større en Sp på en Kantar-måling, med 6,9 prosent for Rødt mot Sps 6,7. Arbeiderpartiet får en oppslutning på 21,4 prosent.

  KrF og MDG er under sperregrensen på 4 prosent.

 • av Hilde Bjørhovde
  DEL
  To år gammel jente funnet etter leteaksjon

  En to år gammel jente ble funnet i god behold etter leteaksjon i Halden. Det melder Politiet i Øst på Twitter litt før kl 21.

  Den lille jenta er nå sammen med familien sin. Hun ble funnet i skogsterrenget et stykke unna bopelen i Tistedal.

  Det var en beboer i området som fant henne. Politi, helikopter og frivillige lette etter jenta, som hadde lagt ut på rusletur litt før kl 20.

 • av NTB
  DEL
  61 rein påkjørt av toget i Norrbotten

  Et tog har kjørt inn i en reinflokk som befant seg på jernbanesporet utenfor Kabdålis i Norrbotten. 61 dyr døde, melder Sveriges Radios sameradio.

  Ulykkesstedet ligger mellom Arvidsjaur og Jokkmokk, rundt fire mil øst for Mo i Rana.

  Hendelsen fant sted lørdag. Ordfører Rune Stokke i Udtja sameby forteller til radiokanalen at de har gått ut med en advarsel og at ulykker har skjedd tidligere på samme sted.

 • av NTB
  DEL
  Israel sier de skjøt ned libanesiske droner

  Den israelske hæren sier de har avskåret tre droner avfyrt av den libanesiske Hizbollah-bevegelsen som var på vei mot et gassfelt i Middelhavet.

  – Tre fiendtlige droner som nærmet seg luftrommet i Israelsk økonomiske farvann, er stanset, sier hæren i en uttalelse lørdag kveld.

  Det israelske militæret tror ikke dronene var bevæpnet, ifølge avisen Haaretz. Avisas ikke navngitte kilder tror droneflyvningen var ledd i et forsøk på å sabotere forhandlinger mellom Libanon og nabolandet Israel om det omstridte feltet.

  Libanon gjør også krav på deler av Karish-feltet, som dronene angivelig hadde kurs for.

 • av NTB
  DEL
  London markerer 50 år med pride
  Pride blir feiret i London denne helgen. Her fra lørdagens parade. Foto: James Manning, AP/NTB

  London feirer i helgen at det er 50 år siden den britiske hovedstaden avholdt sin første pride-parade. Store fremskritt er gjort siden.

  Flere hundre mennesker deltok i pride-marsjen 1. juli 1972. Bare fem år tidligere ble homoseksualitet avkriminalisert i Storbritannia.

  Femti år senere var det lørdag over 600 LHBTQ+-grupper som danset, sang og kjørte med flåter gjennom London. Feiringen gikk langs noe av den samme ruten som den første pride-paraden tok.

 • av NTB
  DEL
  Tre gutter reddet opp av vannet etter kantring

  Tre unge gutter havnet i vannet da en fritidsbåt kantret utenfor Egersund. De er nå hentet opp fra vannet av redningsskøyten.

  – Tre yngre gutter er våte og litt kjølige, men i god form, opplyser Sørvest politidistrikt.

  Båten kantret et par nautiske mil sør for Egersund. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.58 lørdag.

  Alle tre var iført redningsvester og holdt seg fast til fritidsbåten mens de ventet på å bli reddet. Både politi og redningsskøyte rykket ut.

  Klokken 18.24 opplyste Hovedredningssentralen Sør-Norge at alle personene var hentet opp fra vannet.

 • av NTB
  DEL

  Oslo-politiet undersøker om påtent regnbueflagg var hatkriminalitet

  Hendelsen skjedde ved Smedstua bussholdeplass på Haugenstua fredag kveld.

  – Politiet undersøker om det kan ligge et hatmotiv bak brenningen av prideflagget. Vi skjønner at en slik hendelse kan skape frykt slik situasjonen er nå, og vi ønsker derfor å få identifisert hvem som står bak, sier politioverbetjent Hanne Nilsson i Oslo politidistrikt til NTB.

 • av NTB
  DEL
  To menn pågrepet etter voldshendelse i Oslo

  To menn er pågrepet etter voldshendelsen på Nordstrand tidligere lørdag kveld.

  Klokken 17.27 rykket politiet til en privat adresse på Nordstrand i Oslo.

  Politiet ble varslet av AMK. Da de kom til stedet fikk de kontroll på tre personer. Én av dem var skadet.

  – Mannen som er skadet, har rift i halsen, skader i ansiktet og hevelser, opplyser Oslo-politiet.

  Mannen ble fraktet rett til Ullevål sykehus.

  Ifølge operasjonslederen er det for tidlig å si noe om relasjonen mellom de tre og foranledningen for hendelsen.

  – Vi har flere hypoteser om hva som kan ha skjedd, og er derfor på stedet. Per nå er det ikke funnet et våpen, sier Lerhol.

 • av NTB
  DEL
  Båt funnet, kan tilhøre savnet fisker

  En mannlig fisker i 30-årene er savnet. Han ble sist sett da han dro ut i båt fra Mehamn i Gamvik. En båt som ble funnet lørdag, kan tilhøre savnede.

  – Det er gjort funn av en båt i Nordmannsetfjorden. Det tyder på at det kan være den savnedes båt. Sivile fant båten, opplyser politiet i Finnmark.

  Mehamn HRS og politiet har iverksatt leteaksjon etter mannen.

 • av NTB
  DEL
  Mange savnet etter forlis i Sør-Kina-havet
  Hongkong-regjeringens Flying Service, som leder redningsaksjonen, har offentliggjort dette bildet der redningsmannskaper kommer fram til det synkende skipet i Sør-Kinahavet tidligere lørdag. Foto: Hongkong Government Flying Service via AP / NTB

  Over 20 mannskapsmedlemmer er savnet etter at et skip forliste og brakk i to under en tyfon i Sør-Kina-havet lørdag.

  Skipet befant seg 160 nautiske mil sørvest for Hongkong da det brakk opp i to deler, og mannskapet på 30 måtte gå i båtene. Tre mennesker er foreløpig reddet.

  Forliset fant sted rundt 300 kilometer sør for Hongkong.

  Tyfonen oppsto midt i Sør-Kina-havet tidligere lørdag og feide lørdag ettermiddag inn i Guangdong-provinsen i det sørlige Kina.

 • av NTB
  DEL
  Politiet tror påkjørsel skjedde på grunn av koranbrenning
  Politiet og redningsarbeidere jobber med bilen til Sian-lederen på E6 ved Mortensrud. Foto: Annika Byrde / NTB

  Politiet har pågrepet personen som kjørte inn i en Sian-bil på E6 lørdag. De tror påkjørselen skjedde på grunn av en koranbrenning.

  – Vi har all grunn til å tro at bilen til Sian ble påkjørt med vilje, noe som medførte at den kjørte ut og havnet på taket. Fører av den andre blir pågrepet og kjørt til arresten, skriver Oslo-politiet.

  Innsatsleder Tore Barstad sier til TV 2 at bilføreren er siktet for forsøk på grov vold.

  Det er store trafikale problemer i området etter ulykken.

 • av Ole Alexander Saue
  DEL
  Bil med Sian-leder presset av veien

  En bil tilhørende Stopp islamiseringen av Norge (Sian) er involvert i en trafikkulykke, opplyser politiet.

  Politiet har fått forklart at en bil har presset Sians bil av veien.

  Aftenposten har sett video av hendelsen. Den bekrefter hendelsesforløpet.

  Sian-leder Lars Thorsen bekrefter at han satt i bilen, som ble presset ut av veien av en annen personbil tidligere i dag.

  – Det er personskader, men det er for tidlig å si noe om omfanget, sier Thorsen, som forteller at det var fem personer i bilen. De er nå på vei for å få legehjelp.

  – Det er ikke noe trivelig å snurre rundt med bil. Men vi kommer til å fortsette med å provosere, sier Thorsen, som sammen med andre Sian-medlemmer har kjørt rundt om kring i Oslo i dag for å brenner koraner.

  Oslo-politiet sier at bilen til Sian fortsatt er på stedet.

  - Den andre kjørte av sted, men den har vi nå kontroll på, sier Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt.

  - Er det klart at bilen presset den andre bilen av veien med vilje?

  - Det er det som påstås. Men det er for tidlig å konkludere med hva som har vært hendelsesforløpet. Nå må vi høre med vitner og se gjennom videoer som kan underbygge dette, sier Grøttum.

 • av Yngvar Gotaas Bonde
  DEL
  Politiet om Matapour-medhjelpere: Navn på blokken

  Politiet opplyser at de har flere navn på blokken når det gjelder omgangskretsen til terrorsiktede Zaniar Matapour. Disse undersøkes for eventuell medvirkning til angrepet utenfor London pub natt til lørdag forrige helg.

  Det kunngjør politiet på et pressetreff lørdag ettermiddag.

  Der gikk de også ut med navnene på de psykiatrisk sakkyndige som er oppnevnt.

  Pål Grøndahl, Knut-Petter Sætre Langlo og Synne Sørheim skal vurdere om Matapour var tilregnelig i gjerningsøyeblikket da han drepte to og skadet 21 personer.

  Matapour nekter fortsatt å forklare seg til politiet. Han nekter også å samarbeide med de sakkyndige, opplyser politiet.

  Politiet har ennå ikke bestemt seg for om Matapour skal legges inn for tvungen observasjon.

  Politiet ber om at alle som har hatt kontakt med, kjenner eller har observert den siktede, om å ta kontakt med politiet.

 • av NTB
  DEL
  Ønsker tips om påtent pride-flagg i Oslo

  Oslo-politiet har åpnet undersøkelsessak etter at et regnbueflagg ble påtent ved Smedstua bussholdeplass på Haugenstua fredag kveld.

  Det skjedde i tidsrommet 20–21. Et vitne fant det brennende flagget under broen ved bussholdeplassen.

  – Politiet ønsker å komme i kontakt med en kvinne som skal ha vært vitne til hendelsen. Andre eventuelle vitner ønsker også politiet kontakt med. Dersom noen i nærområdet er blitt frastjålet et prideflagg rundt gjerningstidspunktet, ta kontakt med politiet, skriver politiet i en pressemelding.

  Politiet ber den eller de som tente på flagget, melde seg.

 • av NTB
  DEL
  Mange savnet etter forlis i Sør-Kina-havet

  Flere titalls mannskapsmedlemmer er savnet etter at et kinesisk skip forliste i en tyfon i Sør-Kina-havet lørdag.

  Skipet befant seg 160 nautiske mil sørvest for Hongkong da det brakk opp i flere deler, og mannskapet på 30 måtte gå i båtene. Tre mennesker er foreløpig reddet.

  Dramatiske bilder viste et helikopter som heiste et menneske opp fra det halvt sunkne fartøyet mens bølgene feide over dekk. De tre overlevende sier at andre kan ha blitt feid bort av bølgene før helikopteret kom.

  Tyfonen oppsto midt i Sør-Kina-havet tidligere lørdag og feide lørdag ettermiddag inn i Guangdong-provinsen i det sørlige Kina.

Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.