Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Ulv som har tatt rundt 20 lam i Ringsaker, er skutt
23. juni kl 11:05av NTB
DEL

En ulv som tidligere denne uken tok en rekke lam i Ringsaker, ble skutt natt til torsdag.

En hannulv på 46 kilo ble skutt på Hedmarksvidda etter at den skal ha tatt omtrent 20 lam. Statsforvalteren ga i forrige uke tillatelse til å skyte ulven etter at den ble fanget opp på et viltkamera i Hamar kommune. Det skriver Rovdyr.org.

Skadefellingsmannskapet reiste natt til torsdag ut til et område nord for Brumunddal. Ulven ble felt ved 1-tiden natt til torsdag.

– Det har vært en kjempeinnsats fra hunder, hundeførere og ellers hele laget. Jeg er veldig fornøyd med det arbeidet som er lagt ned, sier leder for det kommunale skadefellingslaget Olaf Tørudbakken til Rovdyr.org.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  FN: Mer enn 140 hjelpearbeidere drept i 2021

  Mer enn 140 hjelpearbeidere ble drept i konfliktområder eller i angrep i 2021, opplyser FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) fredag.

  Det er det høyeste antall drepte hjelpearbeidere siden 2013, ifølge OCHA.

  De fleste arbeiderne som er døde ble enten skutt eller drept i luftangrep eller bombeangrep, og de fleste ble drept i Syria.

  Samtidig ble 203 hjelpearbeidere såret, og 117 ble bortført.

  Så langt i år har 168 hjelpearbeidere blitt angrepet mens de var på jobb, hvorav 44 er døde.

  – Behovet for humanitær bistand har aldri vært større, og hjelpearbeiderne jobber i farligere omgivelser enn tidligere, sier FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths.

  Ifølge FN er Sør-Sudan, Afghanistan og Syria de farligste landene for hjelpearbeidere.

  Aldri før har behovet for nødhjelp vært større, med mer enn 300 millioner mennesker som lever i kriserammede områder, sier Jens Lærke, talsperson i OCHA.

 • av NTB
  DEL
  Dyster rekord for skogbranner i Europa
  Store brannmannskaper kjemper mot skogbrannen som raser sørvest i Frankrike. Foto: SDIS 33 / AP / NTB

  Det har vært rekordmange skogbranner i det sørlige Europa i år, og hundretusenvis av mål med skog er lagt i aske i Frankrike, Spania og Portugal.

  Luftforurensningen fra skogbranner i Frankrike har de siste tre måneden vært verre enn noen gang siden målingene startet i 2003, ifølge data fra EUs overvåkingstjeneste Copernicus.

  Spania registrerte tidenes verste utslipp fra skogbranner i juli, og hetebølger og langvarig tørke gjør at faren for nye branner er overhengende både der og i nabolandene.

  Intensiteten i årets branner er også over gjennomsnittet, ifølge Copernicus, som slår fast at faren for skogbrann nå er ekstrem i store deler av Vest-Europa og svært ekstrem i enkelte deler.

 • av NTB
  DEL
  Intern granskning etter Amnestys Ukraina-rapport
  Amnesty Norges generalsekretær John Peder Egenæs bekrefter at det skal gjennomføres en intern granskning i Amnesty International. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Rapporten om Ukrainas anlegging av baser på blant annet sykehus vil bli gjenstand for en intern granskning i Amnesty International, bekrefter Amnesty Norge.

  Det var i Morgenbladet generalsekretær John Peder Egenæs først uttalte at det skal gjennomføres en slik granskning.

  – Allerede pågår det heftige diskusjoner om prosessen internt i organisasjonen, og dette er noe vi vil se på når vi iverksetter en intern gransking av saken, sa Egenæs til avisen.

  Overfor NTB sier Egenæs at granskningen skjer på initiativ fra det internasjonale styret, samt ledelsen ved det internasjonale sekretariatet. Den har vært etterspurt av nasjonale avdelinger, blant annet Amnesty i Norge.

 • av NTB
  DEL
  Heten i Frankrike fører til tidlig vinhøst
  Vinbønder i Frankrike er bekymret for at druene modnes tidligere enn vanlig. Bildet er fra 2011 og viser vinplukkere i Loire i Frankrike. Arkivfoto: Berit Keilen / NTB

  De høye temperaturene i Frankrike denne sommeren har ført til at vinhøsten fremskyndes. Vinbønder er bekymret for dårlig kvalitet på druene.

  – Vi er alle litt overrasket. Druene begynte å modne veldig raskt i løpet av de siste dagene, sier François Capdellayre, leder for vinorganisasjonen Dom Brial i Baixas, sør i Frankrike.

  Landet har blitt rammet av flere hetebølger og perioder med tørke de siste månedene, noe som er årsaken til den tidlige modningen av druene.

  Vinbøndene frykter nå at dette vil gå utover vinproduksjonen fordi druer som brukes til vinproduksjon, vil ha dårligere kvalitet.

  Årsaken er at når det er lite nedbør og vanning, reagerer plantene med å beskytte seg selv ved å kaste blader og slutte å gi næring til druene. Det igjen hemmer veksten.

 • av NTB
  DEL
  Klarer ikke dekke etterspørselen etter agurk

  Selv om produseres mer norsk agurk en beregnet, er etterspørselen større enn det produsentene klarer å levere. Nå importeres agurk for å møte pågangen.

  Det fremgår i Landbruksdirektoratets ukentlige markedsoppdatering.

  De opplyser om at kvaliteten på importen er lavere enn den norske agurken.

  Agurkprisen går ytterligere opp, for tredje uka på rad, og vil i neste uke være 1,75 kroner høyere enn denne uka.

 • av NTB
  DEL
  FN ut mot «samvittighetsløse» drap på palestinske barn
  Slekt og venner sørger over elleve år gamle Layan al-Shaer. Hun døde av skadene hun fikk i et israelsk flyangrep mot Khan Younis i forrige uke. Foto: AP / NTB

  FNs høykommissær for menneskerettigheter kritiserer Israel for samvittighetsløse drap på palestinske barn.

  37 barn er hittil i år drept i de palestinske områdene, 19 bare i forrige uke, 17 av dem under de israelske angrepene mot Gazastripen.

  Det var også over 150 barn blant de 360 som ble såret under angrepene mot Gazastripen, ifølge FNs menneskerettskontor (OHCHR).

  – Drapene og lemlestingen av så mange barn i år er samvittighetsløst, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet.

  Det siste offeret var ti år gamle Liyan al-Shaer som døde torsdag av skadene han fikk under angrepene mot Gazastripen.

  Tilstanden for tre andre barn som ble såret, er livstruende, ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa.

  – I mange av angrepene var et flertall av ofrene barn, sier Bachelet.

  Bachelet krever gransking av hvert eneste angrep der noen ble drept eller såret, men har små forhåpninger i så måte.

  – I de okkuperte palestinske områdene råder det nesten total ansvarsfraskrivelse, sier hun.

 • av NTB
  DEL
  MDG krever at Freya får leve
  Nærgående mennesker gjør at Fiskeridirektoratet vurderer å avlive hvalrossen Freya. Her har hun lagt seg i en båt i Frognerkilen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

  Etter at det ble kjent at Fiskeridirektoratet vurderer å avlive Freya, krever MDG at myndighetene finner en løsning som innebærer at hvalrossen får leve.

  Myndighetenes anbefaling er at man bør holde seg unna hvalrossen for å unngå at den blir stresset, men fordi publikum ikke følger anbefalingene, har Fiskeridirektoratet sagt at det kan det bli aktuelt å avlive Freya.

  – Det er vanvittig at vi diskuterer å avlive naturen når den blir ubeleilig for oss, sier MDG-nestleder Ingrid Liland til NTB.

  De krever at saken får en lykkelig slutt før Freya eller mennesker blir skadd – og ber fiskeriminister Bjørnar Selnes Skjæran (Ap) finner alternativer så man unngår avlivning.

  – Vi har flinke mennesker i fiskeridirektoratet og i resten av embetsverket som kan finne løsninger som tjener dyrevelferden og viser respekt for naturen, sier Liland.

 • av NTB
  DEL
  Lørenskog-saken får ny etterforskningsledelse
  Politiet har funnet ny ledelse for etterforskningen av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning fra boligen i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  Politiet har bestemt hvem som skal ta over ledelsen for etterforskningen av Lørenskog-saken etter at den opprinnelige etterforskningsledelsen trakk seg.

  – Saken har fortsatt høy prioritet i vårt distrikt. Dette er en krevende og kompleks sak og det har derfor vært viktig for oss å få på plass et faglig sterkt team med solid erfaring fra alvorlige straffesaker, sier leder for Felles enhet for påtale, Vibeke Schøyen i en pressemelding fra Øst politidistrikt.

  I juli skrev Romerikes Blad at Gjermund Hanssen trekker seg som påtaleleder i Lørenskog-saken etter å ha hatt rollen de siste to årene.

  VG skrev tidligere denne uken at også etterforskningslederne Børge Rønning fra Øst politidistrikt og Frode Lier fra Kripos, samt politiadvokat Jane Lundstadsveen, har trukket seg fra saken. Årsaken er ifølge avisen en faglig uenighet med ledelsen i Øst politidistrikt.

  Ny påtaleleder

  Nå er det klart at Kari Karlsen Aas tar over etter Gjermund Hanssen.

  Aas har ifølge pressemeldingen vært ansatt som politiadvokat i Øst politidistrikt siden 2015.

  Aas får med seg politiadvokat Marie Falchenberg og Guro Holm Hansen, som også vil bistå inn i saken. Sistnevnte har ifølge Øst politidistrikt fulgt Lørenskog-saken tett gjennom flere perioder i de snart fire årene etterforskningen har pågått. Falchenberg har tidligere blant annet vært dommerfullmektig ved Oslo tingrett og utreder for Høyesterett.

  – Ikke en nedskalering

  Kristian Krohn og Trond Andre Solvang tar over som politifaglige etterforskningsledere i saken. De er ansatt ved avsnitt grov vold og drap i Lillestrøm.

  – Det er viktig for meg å understreke at de strukturelle endringer vi nå gjør i forbindelse med prioritering og ressurssetting av den videre etterforskningen av Lørenskog-saken, ikke er en nedskalering. Saken etterforskes fremdeles aktivt, og dette teamet vil sikre god framdrift i saken, sier Vibeke Schøyen.

  – Det vil bli en periode med overlapping fram til det nye teamet overtar ansvaret for saken. Inntil videre er Gjermund Hanssen fortsatt påtaleansvarlig, sier hun.

  Det er snart fire år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Sloraveien 31. oktober 2018. Hennes ektemann Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap. I tillegg er en annen mann siktet for grov medvirkning til frihetsberøvelse. Begge nekter straffskyld.

 • av Wasim Riaz
  DEL
  Ung person pågrepet etter voldsepisode på Grønland
  Onsdag ble en person alvorlig skadet i en voldshendelse på Grønland. Torsdag ble en mann pågrepet i saken. Foto: Tipser / NTB

  Torsdag ettermiddag pågrep politiet en mann på cirka 20 år for å ha vært involvert i voldshendelsen på Grønland onsdag.

  Fornærmede, en mann, ble alvorlig skadet. Han er fremdeles på sykehus, men er utenfor livsfare.

  Nå er den pågrepne siktet for drapsforsøk.

  – Han skal etter planen avhøres i dag, sier politiadvokat Philip Mathew Green i drapsavsnittet.

  Green sier at det fremstår som sannsynlig at den pågrepne er en av gjerningspersonene. Den siktede vil trolig fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

  Politiet leter samtidig etter to andre mistenkte som fremdeles er på frifot.

  Politiet jobber nå med ulike hypoteser for å finne hva som var foranledningen til voldshendelsen.

 • av Sigrid Gausen
  DEL
  Finnmark Ap går mot Statnetts planer om å utjevne strømprisen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  Torsdag skrev Aftenposten at lederen for Arbeiderpartiets energiutvalg ønsket å utbedre strømnettet og utjevne prisene mellom nord og sør.

  – Slik det er nå tjener staten penger på prisforskjellen. Det er urettferdig. Vi er ett folk, ett land, det er klart vi må jobbe for å jevne ut prisen og tilgangen i områdene, sa Kari Nessa Nordtun, som også er ordfører i Stavanger.

  Nå går lederen for Finnmark Ap ut og sier at det er helt uaktuelt for dem å være med på en slik løsning.

  «Det er helt uaktuell politikk for Finnmark AP å støtte løsninger som medfører økning i strømprisene for husholdninger og næringsliv i Finnmark. Løsningene på strømkrisen i sør ligger ikke i Nord. Vi har ingen kraftreserver, tvert imot», skriver Kristina Hansen, som også er statssekretær i nærings og fiskeridepartementet.

  Statnett har tatt til orde for at utbyggingen av strømnettet mellom nord og sør bør fremskyndes. Arbeiderpartiet sentralt har ikke villet uttale seg om hva de mener om det.

  Hun skriver videre at det foreligger planer som gjør at landsdelen trenger den strømmen de har.

  «Vi mener at strømprisene og krafttilgangen i sør må normaliseres og vi støtter priskompenserende tiltak i den unormale og krevende situasjonen som er nu, men den langsiktige løsningen for normalisering av strømpriser i sør ligger ikke i nord».

 • av NTB
  DEL
  Norsk seilbåt angrepet av spekkhugger

  En seiltur til Madeira tok en dramatisk vending da en norsk båt ble angrepet av spekkhuggere i Nord-Atlanteren. Seilerne kom uskadet fra hendelsen.

  – Jeg våknet brått av noen unaturlige, kraftige rykk i båten og kom opp for å se hva som skjedde. Roret ble slengt fra side til side i høy fart, og det rykket mye i båten, skriver en av båtens seilere, norske Ester Kristine Størkson, i en e-post til Dagbladet.

  – Det var minst fem spekkhuggere, blant dem en mor og en kalv, og de holdt på i rundt 15 minutter før de dro sin vei, opplyser hun.

  Det var Seilmagasinet som omtalte saken først.

  Hendelsen fant sted 170 nautiske mil, rundt 300 kilometer, utenfor den franske byen Brest i Nord-Atlanteren.

 • av NTB
  DEL
  Strømkrisen: Hver sjette småbedrift frykter konkurs
  SMB Norges administrerende direktør Jørund Rytman sier strømsituasjonen for deres medlemmer oppleves som ekstremt krevende for våre medlemmer akkurat nå Foto: Javad Parsa / NTB

  SMB mener det haster med å få på plass en strømpakke til bedriftene. En ny undersøkelse viser at mange småbedrift frykter konkurs på grunn av høye strømpriser.

  I en pressemelding fra SMB Norge, interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter, heter det at mange virksomheter frykter at de ikke vil overleve uten hjelp til å håndtere strømregningene som er vesentlig større enn normalt.

  – Situasjonen oppleves som ekstremt krevende for våre medlemmer akkurat nå, og mange er redde for fremtiden, sier SMB-sjef Jørund Rytman.

  Han sier de daglig får henvendelser fra frustrerte bedriftseiere som forteller om strømregninger som er tre til fire ganger høyere enn i fjor, til tross for at bedriftene har iverksatt tiltak for å redusere strømforbruket til et minimum.

  – Det er helt åpenbart for oss at vi må få på plass en strømpakke til bedriftene så fort som mulig, sier Rytman.

  I undersøkelsen kommer det frem at 52 prosent av SMB-bedriftene tror at andre halvår 2022 blir verre enn et «normalår».

  15 prosent ser en reell fare for konkurs dersom regjeringen ikke tar grep for å lette på byrden med høye strømkostnader i vinter.

 • av NTB
  DEL
  Tyske bønder frykter at store avlinger vil gå tapt
  Tørke og høy pris på kunstgjødsel, energi og fôr, vil trolig føre til store avlingstap, advarer tyske bønder. Foto: AP / NTB

  Tyske bønder frykter store avlingstap som følge av tørke og høye energipriser de kommende månedene.

  – Vi kjemper nå på mange fronter. Prisen på kunstgjødsel er fire ganger så høy som for ett år siden. Energiprisen er doblet. Prisen på fôr har økt, sier lederen for det tyske bondelaget, Joachim Rukwied.

  – Dersom det ikke snart begynner å regne konstant, frykter vi at 30–40 prosent av avlingene går tapt, sier han.

  En del jorder er nå så uttørkede og brunsvidde at ingenting vil gro der, konstaterer Rukwied.

  Selv om kornhøsten ble som forventet, er høstens avlinger av blant annet poteter og sukkererter i fare, frykter han.

  – Jeg vil ikke utelukke muligheten for prisøkning på det som skal høstes inn i høst, sier han.

  Tysk landbruk forsøker etter beste evne å ruste seg for tørrere og varmere somre, blant annet med nye metoder for å spare på vann og beskytte jordsmonnet.

  – Men når alt kommer til alt, så frykter vi at vi som følge av klimaendringer i fremtiden ikke vil være i stand til å produsere like store avlinger som på 1990-tallet, sier Rukwied.

 • av NTB
  DEL
  Folk får koronasymptomer raskere enn før
  Det er den dominerende BA. 5-varianten av omikronviruset som nå gjør mange syke på få timer. Årsaken til det er at virusvarianten har utviklet nye egenskaper, sier Assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Foto: Javad Parsa / NTB

  Stadig flere rapporterer at de får koronasymptomer raskere enn før. Årsaken til det er at den dominerende virusvarianten har utviklet nye egenskaper.

  – Man skal ikke bli overrasket hvis man merker symptomer et døgn etter at man har vært i kontakt med en som har koronaviruset, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet til NRK.

  Det er den dominerende BA. 5-varianten av omikronviruset som nå gjør mange syke på få timer. Årsaken til det er at virusvarianten har utviklet nye egenskaper, sier Nakstad.

  – Viruset har endret seg gjennom pandemien og utviklet egenskaper som er gunstig for viruset, opplyser han.

 • av NTB
  DEL
  Trump krever at ordren om ransaking blir offentliggjort

  Donald Trump krever at ransakingsordren som lå til grunn for FBIs besøk hjemme hos ham, straks blir offentliggjort. USAs justisdepartement ber om det samme.

  Ransakingsordrer er vanligvis hemmeligstemplet mens etterforskning pågår i USA. Men FBIs besøk hjemme hos landets tidligere president oppfattes som så kontroversielt at justisminister Merrick Garland mener det bør gjøres et unntak.

  Justisdepartementet har derfor bedt en føderal domstol i Florida om å frigi dokumentene som kan gi svar på hvorfor FBI-agenter tidligere i uken ransaket Trumps storslåtte bolig i Mar-a-Lago.

  – Offentlighetens klare og sterke interesse for å forstå hva som skjedde, veier tungt i favør av offentliggjøring, heter det i departementets begjæring.

  Trump selv krever at ransakingsordren straks blir offentliggjort og fastholder at han blir utsatt for en politisk motivert heksejakt, satt i scene av Demokratene for å hindre at han stiller som presidentkandidat for Republikanerne i 2024.

 • av NTB
  DEL
  Inflasjonen er høy men synker i Sverige

  Inflasjonen synker uventet mye i Sverige og var i juli på 8,0 prosent. Det er likevel fire ganger høyere enn Riksbankens inflasjonsmål.

  I juni var inflasjonstakten på 8,5 prosent i Sverige, og økonomene ventet at den i juli ville havne på rundt 8,3 prosent.

  – Lavere priser på elektrisitet samt drivstoff bidro til at inflasjonstakten sank for første gang siden januar, sier prisstatistiker Carl Mårtensson i Statistiska centralbyrån (SCB).

  Til tross for nedgangen er inflasjonen fortsatt høy i Sverige, som i likhet med mange andre land har 2,0 prosent som inflasjonsmål.

  Prisene på drivstoff har det siste året økt med 41 prosent, elektrisitet med 22 prosent og matvarer og alkohol med 13 prosent, viser tall fra SCB.

 • av NTB
  DEL
  Familie: Anne Heche vil neppe overleve etter bilulykke
  Skuespilleren Anne Heche er livstruende skadd etter en bilulykke i Los Angeles. Her er hun fotografert i 2021 på premieren til «The tender bar». Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB

  Livet til skuespilleren Anne Heche (53) står trolig ikke til å redde, sier familien hennes etter at hun var i en alvorlig bilulykke i forrige uke.

  Politiet etterforsker ulykken. Heche var alene i bilen da hun kjørte inn i et bolighus i Los Angeles forrige fredag. Heche har vært innlagt på sykehus siden og ligger i koma.

  Familien hennes opplyser i en uttalelse at livet trolig ikke står til å redde.

  – Vi vil takke for alle gode tanker og bønner for Anne, og takke staben og de fantastiske sykepleierne som har tatt vare på Anne. Dessverre pådro hun seg en alvorlig hjerneskade og er fortsatt i koma, kritisk skadet. Det er ikke ventet at hun vil overleve, heter det i uttalelsen fra familien.

  Ifølge uttalelsen blir Heche holdt kunstig i live i påvente av undersøkelser om organene hennes kan doneres. Politiet etterforsker om Heche kjørte i ruspåvirket tilstand da ulykken skjedde.

  Heche var en av de mest kjente filmstjernene sent på 1990-tallet og spilte blant annet i «Donnie Brasco» og «Six days, seven nights». Hun fikk en Emmy for sin rolle i såpeoperaen Another World.

 • av NTB
  DEL
  Mann i 30-årene stjal buss i Fredrikstad

  En buss i Fredrikstad ble fredag morgen stanset da politiet syntes den kjørte merkelig. Fører viste seg å være en kjenning av politiet som hadde stjålet bussen.

  – En uvanlig sak. Vi fikk inn melding fra en patrulje fra Halden i 6-tiden. De hadde stoppet en buss som kjørte sakte. Bak rattet satt det en kjenning av politiet, opplyste operasjonsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt til NTB fredag morgen.

  Mannen i 30-årene fra Fredrikstad nektet først for å ha kjørt bussen, men politipatruljen fant raskt ut at han hadde stjålet bussen i Fredrikstad og kjørt til Halden.

  Ifølge Avisa Nordland var det Bodø/Glimts buss som ble stjålet. Bussjåføren sier til avisa at han ikke vet hvordan vedkommende klarte å stjele kjøretøyet.

  – Nei, absolutt ikke. Nøkkelsettet lå i lomma mi. Men jeg så i mediene at han var en kjenning av politiet, så han har sikkert vært med på noen biltyverier tidligere, sier han.

  Bussen ble påført en del skader under hendelsen. Busstyven ble fraktet til arresten, ifølge politiet.

 • av NTB
  DEL
  Kvinne omkom i boligbrann i Verdal

  En kvinne omkom i en boligbrann i Verdal fredag morgen.

  Det opplyser operasjonsleder Anlaug Oseid til Adresseavisen fredag formiddag.

  Det var klokka 5.45 fredag morgen at politiet fikk melding om boligbrannen. Én person var ikke gjort rede for, og politiet opplyste til NTB i 6-tiden at røykdykkere var på vei inn i huset.

  En person ble hentet ut, vedkommende viste seg å være en kvinne som nå er meldt omkommet.

  Brannvakt i Namdal 110-sentral, Morten Brøndbo, kunne opplyse til Adresseavisen at brannvesenet raskt fikk kontroll på brannen, og spredningsfaren ble raskt slått ned.

  Kvinnens pårørende er varslet. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

 • av NTB
  DEL
  Prøvde å ta seg inn i FBI-kontor – drept av politiet
  Landeveien den bevæpnede mannen som forsøkte å ta seg inn i et FBI-kontor, til slutt kjørte inn på ble sperret av etter skuddvekslingen. Foto: Jay LaPrete / AP / NTB

  En væpnet mann er skutt og drept etter at han prøvde å ta seg inn i et FBI-kontor torsdag.

  Mannen hadde på seg skuddsikker vest og var bevæpnet med et skytevåpen da han forsøkte å ta seg inn i FBIs Cincinnati-kontor i Ohio i 9.15-tiden amerikansk tid. Da agenter forsøkte å stanse ham, flyktet mannen fra stedet.

  Mannen avfyrte skudd mot politiet da de oppdaget ham på motorveien.

  Deretter ble det en skuddveksling med politiet og stillingskrig mellom mannen og politiet. Til slutt ble han skutt og drept rundt klokka 15.45. Det hadde pågått forhandlinger og politiet forsøkte å få mannen til å overgi seg uten å ta i bruk dødelig makt, sier politiet.

  Det etterforskes om mannen kan knyttes til ytterliggående grupper som Proud Boys og til stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.