Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Kvinne i 80-årene til sykehus etter ulykke i Skogn
23. juni kl 19:38av NTB
DEL

En kvinne i 80-årene er brakt til sykehus med ukjent skadeomfang etter en utforkjøring i Skogn i Levanger i Trøndelag.

Bilen lå på siden utenfor veien, og kvinnen satt fastklemt da politiet kom til stedet. Politiet i Trøndelag opplyser på Twitter at hun er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. Ingen andre kjøretøy eller personer var involvert i ulykken.

Operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt opplyser til NTB at det er ting som tyder på at hendelsen er helserelatert. Han opplyser videre at kvinnen hadde noen kutt i hodet etter utforkjøringen. Det var et vitne som meldte fra om ulykken.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av Christian Fredrik Borg
  DEL
  Alvorlig skadet etter knivstikking i Asker

  En person er alvorlig og muligens kritisk skadet etter en knivstikking i Asker.

  – En person er pågrepet og mistenkt for å ha knivstukket en annen person, melder Oslo politidistrikt.

  Det var litt før klokken 22 fredag kveld de rykket ut til en adresse på Slemmestad. Flere patruljer søkte etter gjerningspersonen.

  Den fornærmede blir fløyet til sykehus like etter klokken 22. Politiet undersøker årsaken til hendelsen.

 • av NTB
  DEL
  Mann utsatt for vold i et mulig ransforsøk i Lillestrøm

  En mann i 20-årene er utsatt for vold fra sju til ti personer utenfor togstasjonen i Lillestrøm i et mulig ransforsøk. Han skal ikke være alvorlig skadet.

  Mannen blir tatt hånd om av ambulansepersonell.

  – Det fremstår som et ransforsøk. Sju til ti personer har oppsøkt en mann og spurt om penger. Da de ikke fikk det, ble han slått i hodet. Han blir kjørt til Ahus for sjekk, sier operasjonsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt til NTB.

  Politiet har flere patruljer i området som søker etter gjerningsmennene.

  Foreløpig har ikke politiet funnet noen av dem. De stakk av fra stedet til fots og i bil. Vitner skal ha fått hendelsen på film.

  – Vi har tro på at vi etter hvert finner dem, sier Ringseth.

  Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.33.

 • av Siril Thesen
  DEL
  Oslo: Signalfeil fører til forsinkelser

  Det er togforsinkelser på grunn av signalfeil mellom Nationaltheatret og Oslo S, skriver Bane Nor på sine hjemmesider.

  Bane Nor jobber med å rette feilen, men de vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

  De meldte først om feilen klokken 19.39.

 • av NTB
  DEL
  Har tatt kontroll over hotell i Somalias hovedstad

  Ukjente angripere har tatt kontroll over et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu etter at to bilbomber gikk av, sier myndighetene.

  Det skal også ha blitt skutt under angrepet fredag, skriver Reuters og viser til kilder i politiet og sikkerhetsstyrkene.

  – To bilbomber var rettet mot Hotel Hayat. Den ene rammet en sperring nær hotellet, mens den andre traff porten ved inngangen. Vi tror det er krigere inne på hotellet, sier politimannen Ahmed til nyhetsbyrået.

  To ikke navngitte etterretningsoffiserer bekrefter angrepet.

 • av NTB
  DEL
  Nord Stream 1 stenges helt i tre dager
  Terminalen der gassledningen Nord Stream 1 kommer i land i Lubmin i Tyskland. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

  Gassledningen Nord Stream 1 stenges helt fra 31. august til 2. september på grunn av vedlikehold, opplyser Gazprom.

  Det er nødvendig å gjennomføre vedlikehold etter hver 1.000 timers drift, sier Gazprom i en kunngjøring. Dermed blir all gasstransport gjennom ledningen stanset.

  Når vedlikeholdet er ferdig, blir leveransene av 33 millioner kubikkmeter gass pr. dag gjenopptatt, sier Gazprom.

  Nyheten gjenoppvekker frykten for gassmangel i Europa til vinteren, og prisen på naturgass steg straks til værs.

  Siden vestlige land innførte sanksjoner mot Russland etter invasjonen av Ukraina i februar, er russiske gassleveranser til Europa gradvis blitt redusert.

 • av NTB
  DEL
  300 griser brant inne i overtent fjøs i Ringsaker
  300 griser brant inne i et fjøs på Brøttum i Ringsaker kommune. Foto: Geir Olsen / NTB

  Det brøt ut brann i et fjøs med 300 griser på Brøttum i Ringsaker kommune. Ifølge politiet var det umulig å redde noen av dyrene.

  Politiet skrev på Twitter at det skal ha vært 300 griser inne i driftsbygningen, og at grisene i utgangspunktet skulle slaktes om kort tid.

  Det er ikke meldt om personskade, og brannårsaken er foreløpig ukjent. Det kom veterinær til stedet som skulle bidra med avlivning av grisene, slik at de ikke skulle lide.

  Oppdragsleder i Innlandet politidistrikt, Runar Vegard Huse, fortalte til NRK at det ikke ble mulighet til det. Da politiet kom til stedet sto flammene gjennom taket.

  Politiet fikk melding om brannen klokken 13.22.

 • av NTB
  DEL
  Motorshow-arrangører skal ha unndratt 1,3 millioner i skatt
  Skatteetaten mener at arrangørene bak ulykkesshowet på Bjerke har unnlatt å betale skatt over flere år. Her er ulykkesstedet fotografert i april. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

  Skatteetaten mener at arrangørene bak ulykkesshowet på Bjerke har unnlatt å betale skatt over flere år.

  Det tyske familieforetaket Aranis Klaas har turnert i Norge med motorshow i flere år. I april i år gikk det galt på et av showene deres, da en av stuntsjåførene mistet kontrollen over bilen og kjørte inn i publikum.

  Sju personer ble skadet. Fire av dem fikk behandling på sykehus, men ingen fikk alvorlige eller livstruende skader.

  I etterkant av ulykken har Skatteetaten gått gjennom økonomien til det tyske familieforetaket. I en begjæring kommer det frem at Skatteetaten mener foretaket er skyldig over 1,3 millioner kroner i skatt for 2019 og 2022, ifølge Avisa Oslo.

  – De legger seg flate og er innstilt på å gjøre opp for seg, sier Patrick Lundevall-Unger, Aranis Klaas' norske advokat til avisen.

  Lundevall-Unger sier at selv om arrangørene vil gjøre opp for seg, reagerer de på at beløpet er for høyt. Han sier de heller ikke fikk anledning til å komme med sine synspunkter før Oslo tingrett avgjorde saken.

  – Det er meget kritikkverdig, sier Lundevall-Unger.

  Avisa Oslo har vært i kontakt med Skatteetaten, men de har ikke anledning til å kommentere spesifikke innkrevingssaker.

 • av NTB
  DEL
  Medlem av britisk IS-celle dømt til livstids fengsel
  Det var stort presseoppbud utenfor tinghuset i Alexandria i Virginia før dommen falt mot El Shafee Elsheikh. Han ble dømt til livstid for drap på blant andre journalisten James Foley. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

  Mannen som ble omtalt som Ringo i den britiske IS-gruppen med tilnavnet The Beatles, er dømt til livsvarig fengsel i USA, melder BBC.

  34 år gamle El Shafee Elsheikh ble i april funnet skyldig i å ha tatt gisler og i ha inngått et kriminelt forbund for å drepe amerikanske borgere og støtte en terrororganisasjon, melder BBC. Hans handlinger skal ha ført til at fire amerikanske gisler ble drept.

  Journalistene James Foley og Steven Sotloff og bistandsarbeiderne Kayla Mueller og Peter Kassig ble alle bortført og drept av IS-cellen, som ble beryktet under tilnavnet The Beatles fordi de hadde britisk aksent.

  Medlemmene av gruppen vokste opp i London og vervet seg til å kjempe for ekstremistgruppen IS i Syria. Der endte de opp som fangevoktere for vestlige gisler. Amerikanske myndigheter mener gruppen kuttet hodet av 27 gisler.

  Sudanskfødte Elsheikh er den mest kjente IS-krigeren som er stilt for retten i USA. Han og et annet medlem av gruppen, Alexanda Amon Kotey, ble tatt til fange av kurdiske styrker i Syria i 2018 og overlevert til USA. Kotey ble i april dømt til livstid i fengsel.

  Et tredje angivelig medlem, Aine Davis, ble i forrige uke deportert til Storbritannia fra Tyrkia og varetektsfengslet, mens den fjerde, Mohammed Emwazi, ble drept i et amerikansk droneangrep i 2015.

 • av NTB
  DEL
  Spansk skogbrann blusset opp igjen
  En større skogbrann nordvest for Valencia blusset opp igjen fredag og nærmer seg et vernet naturområde. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB

  En stor skogbrann i Spania blusset fredag opp igjen tross kraftig regn. Brannen truer nå et vernet naturområde, opplyser lokale myndigheter.

  Den siste uken har hundrevis av brannfolk kjempet mot to større skogbranner i den spanske regionen Valencia. En brann nær Benidorm er slukket, men Bejis-brannen rundt 70 kilometer nordvest for byen Valencia har blusset opp igjen og nærmer seg naturparken Sierra Calderona.

  – Brannen har beveget seg sakte i løpet av natten, bortsett fra den sørøstlige delen, der utviklingen har vært mer aggressiv, skriver nødetatene på Twitter. En regional brannsjef sier til en kringkaster at det er snakk om en stor brann med en omkrets på rundt 120 kilometer.

  Hittil i år har Spania vært rammet av rundt 400 skogbranner, som har ødelagt arealer på over 283.000 hektar. Det er mer enn tre ganger så mye som alle brannene i fjor.

 • av Christian Fredrik Borg
  DEL
  Én død etter skyting på kjøpesenter i Malmö
  Store styrker rykket ut til kjøpesenteret Emporia i Malmø Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

  Én person er død og én personer er skadet etter skyting på på kjøpesenteret Emporia i Malmö. Det skriver Expressen. Politiet bekrefter at det har vært skuddveksling på stedet.

  En ung mann er pågrepet og mistenkt for hendelsen, ifølge Aftonbladet.

  – Politiet er på plass med store styrker for å kartlegge hendelsen gjennom vitneavhør og gjennomgå videoovervåking.

  Det skal ikke lengre være fare for allmennheten, opplyser politiet. De mener at hendelsen er knyttet til et kriminelt miljø.

 • av NTB
  DEL
  Oppstyr etter at tysk politiker ville gjenåpne gassrørledning

  Det ble fullt oppstyr i Berlin etter at en tysk FDP-politiker foreslo å gjenåpne en gassrørledning fra Russland for å avverge en gasskrise til vinteren.

  – Vi må raskt gjenåpne Nord Stream 2 for å fylle gasstankene før vinteren, sa nestleder Wolfgang Kubicki i det høyreliberale partiet Fridemokratene (FDP). Han mener det ikke finnes noen rimelig grunn til ikke å gjøre det.

  Kubicki mener at stabile gassforsyninger må være regjeringens prioritet, og at gassrørledningene kan stenges igjen når tankene er fulle.

  Utspillet ble møtt med en storm av kritikk, også i hans eget parti, som er med i koalisjonsregjeringen til Olaf Scholz.

  – Russland bruker energi som et våpen. EUs og Natos felles holdning mot Putins krig må ikke skades siden det angår vår egen sikkerhet, sa FDPs generalsekretær Bijan Djir-Sarai.

  En talsmann for Scholz' sosialdemokrater, Nils Schmid, anklaget Kubicki for å fremme russisk propaganda. Lederen for De Grønne, Omid Nouripour, kalte forslaget ineffektivt fordi Russland allerede har kuttet og redusert gassleveransene.

  – Det er fullstendig irrelevant hvor mange tomme gassledninger man åpner, sa han.

  Den tyske avhengigheten av russisk gass har ført til alvorlig bekymring for energimangel til vinteren når millioner av mennesker trenger gass til oppvarming, men fyllingsgraden i de tyske gasslagrene er nå oppe i 78 prosent, ifølge europeiske gassbedrifter.

 • av NTB
  DEL
  Skred har gått i Kvinnherad

  Et skred har gått over fylkesvei 49 ved Nordrepollen i Kvinnherad. Store masser sperrer veien.

  – Det er blokker på to–tre tonn med jord som har rast. Veien er helt sperret, sier trafikkoperatør Christer Eide til Bergens Tidende.

  Omkjøring er via fylkesvei 48/500 og fergesambandet Gjermundshamn–Årsnes.

 • av Christian Fredrik Borg
  DEL
  Person alvorlig skadet i trafikkulykke i Oslo
  Politiet rykket ut til hendelsen nederst på Grünerløkka. Foto: Annika Byrde / NTB

  Alle nødetater har rykket ut til en ulykke Telthusbakken i Oslo. Ifølge politiet er en bil og en moped involvert.

  – Ulykken har skjedd i forbindelse med en u-sving i kjørebanen. Politiet oppretter sak og tar beslag i førerkortet til bilføreren, skriver de på Twitter.

  Føreren av mopeden er kjørt til sykehus med mulige bruddskader. Politiet meldte først at tilstanden var alvorlig.

 • av NTB
  DEL
  FN forferdet over dom mot saudiarabisk kvinne
  Salma al-Shehab fotografert på en bokmesse i Riyadh i 2014. Hun er nå dømt til 34 års fengsel for å ha delt kritiske tweets. Foto: Statlig saudiarabisk fjernsyn / AP / NTB

  FN er opprørt over dommen på 34 års fengsel mot en saudiarabisk kvinne for å ha delt tweets som var kritiske til regimet.

  – Vi er forferdet over dommen mot den saudiarabiske doktorgradsstudenten Salma al-Shehab i forbindelse med Twitter-meldinger og -delinger om politiske temaer og menneskerettighetssaker i Saudi-Arabia, sier Liz Throssell, talskvinne ved FNs menneskerettighetskontor.

  FN-organet krever at Saudi-Arabia umiddelbart opphever dommen og løslater al-Shehab straks og uten betingelser.

  – Hun skulle aldri vært arrestert og siktet, sier Throssell.

  Den 34 år gamle tobarnsmoren al-Shehab, som studerte ved universitetet i Leeds i Storbritannia, ble arrestert mens hun var på ferie i Saudi-Arabia i januar i fjor.

  I august i år ble hun dømt til 34 års fengsel og ytterligere 34 års reiseforbud for å ha søkt å «forstyrre den offentlige orden» i landet ved å videresende kritiske Twitter-meldinger.

  Throssell sier den ekstremt lange dommen bidrar til å sette skrekk i sivilsamfunnet og kritikere av regimet. Hun kaller dommen nok et eksempel på hvordan regimet i Saudi-Arabia bruker lover mot terrorisme til å skremme forsvarere av menneskerettighetene.

  Hun ber regimet ikke bare løslate al-Shehab, men alle menneskerettighetsaktivister som er dømt, inkludert kvinner som ble fengslet etter at de helt legitimt krevde reformer.

 • av NTB
  DEL
  Kvinne smittet med apekopper i Danmark

  Det siste døgnet er det påvist fem nye tilfeller av apekopper i Danmark. For første gang har en kvinne testet positivt i landet.

  Hittil er alle de registrerte tilfellene i Danmark blitt påvist blant menn som har sex med menn, men nå er det funnet smitte også utenfor denne gruppen.

  Statens Serum Institut sier det vil forekomme enkelte smittetilfeller utenfor risikogruppen.

  Den smittede kvinnen omtales som et isolert tilfelle, og smittesporingen er i gang.

 • av NTB
  DEL
  Ansatte ved Rec Solar har fått permitteringsvarsel
  Rec Solar ASA på Herøya i Porsgrunn. Selskapet strever med høye strømregninger, som kommer på toppen av andre økonomiske problemer. Fredag ble det sendt ut permitteringsvarsel til de ansatte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Alle ansatte ved Rec Solar har fått beskjed om at de vil kunne bli permittert etter 3. september.

  Det bekrefter tillitsvalgt Andreas Hadland ved Rec Solar overfor Fædrelandsvennen.

  – Det jobbes med å lage en oversikt. Permitteringsvarsel ble gitt til ansatte i dag og samtlige av våre ansatte vil kunne bli permittert etter 3. september, skriver han i en tekstmelding til avisen.

  Det er ennå ikke avklart hvor mange som faktisk blir permittert. REC har 250 ansatte i Kristiansand og Porsgrunn.

 • av NTB
  DEL
  Spansk selskap skal vedlikeholde jernbanestrekninger
  Bane Nor har signert to store vedlikeholdskontrakter med norske Baneservice og Azvi. Illustrasjonsfoto: Beate Oma Dahle / NTB

  Norske Baneservice og spanske Azvi får ansvaret for vedlikehold på flere jernbanestrekninger fra 2024.

  Torsdag signerte Bane Nor to store vedlikeholdskontrakter med Baneservice og Azvi, dermed skal de to selskapene dele flere jernbaneområder mellom seg.

  Kontrakten med Azvi har en totalverdi på 423,2 millioner kroner. Kontrakten med Baneservice anslås til 390,5 millioner, skriver Bane Nor i en pressemelding.

  Avtaletiden på kontraktene er fem år, med mulighet for opsjon på tre år. Kontraktene er fordelt på jernbaneområdene sørvest og øst, og nord og deler av Østlandet.

 • av NTB
  DEL
  Håper på å få lastebilen av Tretten bru fredag
  Fredag fortsetter rivingen av Tretten bru. Foto: Heiko Junge / NTB

  Lastebilen som befant seg på Tretten bru da denne kollapset, står fremdeles på skrå på restene av broen. Mannskapet håper å få bilen i sikkerhet fredag.

  En tverrfaglig gruppe arbeider med å rive Tretten bru, som kollapset tidligere denne uken. Restene av den kollapsede broen ligger over E6, som fremdeles er stengt.

  – Det er en viktig prioritet for oss å få åpnet E6 igjen, sier seksjonssjef for drift og vedlikehold i Innlandet fylkeskommune, Arne Fredheim.

  En lastebil og en personbil var på broen da den kollapset mandag morgen. Fredheim forteller at de håper på å få lastebilen av broen fredag, men at de ikke er sikre på om det går. Han påpeker at de er nødt til å være nøye for å få sikret bevisene som trengs for å finne årsakene til kollapsen.

  – Både politi og Havarikommisjonen er til stede for å sikre at vi tar vare på viktig bevismateriale, sier Fredheim.

  Mannskapet jobber frem til klokken 15 lørdag, deretter tar de pause til mandag.

 • av Anine Hallgren/NTB
  DEL
  Flere hundre griser fanget i overtent fjøs på Ringsaker

  Det brenner i et fjøs med griser på Brøttum i Ringsaker kommune. Ifølge politiet er bygget overtent.

  – Det er snakk om flere hundre griser. Det jobbes med evakuering av disse, men det er krevende fordi bygget er så overtent at det er vanskelig å nå frem til dyrene, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt til NTB.

  Det er ikke meldt om personskade, og brannårsaken er foreløpig ukjent. Det er veterinær på stedet som vil bidra med avlivning.

  – Det vil bli iverksatt avlivning av dyr så de ikke skal lide. Det vil gjelde de dyrene som ikke kan berges, og vil foregå på den mest humanitære måten som er mulig, sier Svarstad.

  Det er foreløpig ikke meldt om spredningsfare til bolighus, men det er flere bygg i nærheten av det overtente fjøset.

  Politiet fikk melding om brannen klokken 13.22.

 • av NTB
  DEL
  Scholz må gi svar i svindelskandale
  Tysklands regjeringssjef Olaf Scholz er innkalt av delstatsforsamlingen i Hamburg, som gransker en svindelsak fra tiden da han var ordfører i byen. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

  Den tyske regjeringssjefen Olaf Scholz må fredag avgi svar i delstatsforsamlingen i Hamburg i en svindelsak fra tiden da han var ordfører i byen.

  Scholz var Hamburgs ordfører fra 2011 til 2018 før han ble Angela Merkels finansminister.

  Skandalen, som er blitt omtalt som Cumex-saken, omhandler unndragelse av utbytteskatt for opptil 50 milliarder kroner. En lang rekke personer er mistenkt for å ha deltatt i svindelen, blant annet tyske bankansatte, aksjemeglere, advokater og finansrådgivere. Flere store banker skal også ha vært involvert.

  Opposisjonen har krevd svar fra Scholz for å belyse informasjon om møtevirksomhet han hadde med en av de aktuelle bankene, M.M. Warburg, i 2016 og 2017.

  Scholz har tidligere sagt at han ikke husker noe fra disse møtene, men har avvist at han selv skal ha forsøkt å bidra til å sjekke banken ut av saken.

  Han sier at han har gitt kommentarer angående saken tidligere, og at han gjerne stiller opp for å bidra med ytterligere informasjon.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Ut med Starbucks. Inn med Stars Coffee. Slik erstatter Russland de amerikanske kjedene.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5