Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Politiet: Melding om skudd ved Grønmo i Oslo
28. juli kl 18:47av Aksel B. Lindberg, NTB
DEL
Politiet har store ressurser i området rundt Grønmo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Politiet i Oslo melder i 18.30-tiden om at det skal være avfyrt skudd på Grønmo. Det er ikke kommet meldinger om skadde personer.

– Politiet har en del ressurser i området rundt Grønmo. Vi har mottatt melding om at det skal være avfyrt skudd på stedet, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Hendelsen skjedde cirka 30 min før politiet ble varslet.

– Det er ikke funnet noen skadde personer. Politiet har ingen informasjon som tilsier at noen skal ha blitt skutt mot, skriver politiet i en oppdatering.

Politiet skriver i en melding til pressen at det gjort funn av en mindre mengde blod. Det stammer ikke fra mennesker. Politiet sier hovedhypotesen deres at noen har avlivet et dyr på stedet.

– Vitner mener og ha hørt dyreskrik i aktuelt tidsrom, sier politiet.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Reuters: Militærkupp i Burkina Faso

  Kaptein i militæret i Burkina Faso, Ibrahim Traore, sier at han har kastet landets regjering. Det er det andre militærkuppet siden januar.

  I januar i år ble det gjennomført et militærkupp i landet, og den militære lederen Paul-Henri Damiba ble utnevnt som midlertidig president av militærjuntaen.

  Nå skal han i sin tur ha blitt kastet, og regjeringen og grunnloven være oppløst i det vestafrikanske landet.

 • av NTB
  DEL
  Pågripelse av PST-ansatte i Kongo var en misforståelse
  Tre ansatte i PST ble torsdag stoppet med våpen på flyplassen i Kongos hovedstad. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  Tre PST-ansatte ble torsdag stanset på flyplassen i Kongos hovedstad og fratatt våpnene. Norges ambassadør i landet sier at pågripelsene var en misforståelse.

  Kongolesiske medier publiserte fredag bilder av det som skal være bærelisens for enhåndsvåpen utstedt av det kongolesiske innenriksdepartementet, ifølge NRK.

  De tre PST-ansatte har fått tillatelse til å være i besittelse av hver sin Sig Sauer-pistol med 100 patroner for selvforsvar for perioden 29. september til 6. oktober.

  – PST er kjent med meldingen om pågripelser. Dette stemmer ikke, personene er ikke pågrepet, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NRK.

  Norges Kongo-ambassadør, Jon-Åge Øyslebø, bekrefter ovenfor NRK at ingen er pågrepet, og at det hele var en misforståelse. Han vil ikke gi noen ytterligere kommentarer utover dette.

  Den norske ambassaden i Kongo skriver på Twitter at våpnene ble beslaglagt på flyplassen til tross for at ambassaden på forhånd hadde vært i dialog med kongolesiske myndigheter. Ambassaden skriver også at de PST-ansatte er i Kongo for å forberede klima- og miljøminister Espen Barth Eides besøk neste uke der det siste formøtet før årets klimatoppmøte COP 27 skal holdes.

 • av NTB
  DEL
  Orkanen Ian har nådd Sør-Carolina
  Orkanen Ian fortsetter sin ville ferd og nådde fredag South Carolina (bildet). Uværet forårsaket store ødeleggelser i Florida, men orkanen har siden svekket seg kraftig. Foto: AP / NTB

  Orkanen Ian har slått inn over Sør-Carolina, etter å ha forårsaket massive ødeleggelser i Florida.

  Fredag kveld norsk tid var orkanens senter nær Georgetown, og det ble registrert vindkast på opp mot 38 meter i sekundet.

  Orkanen har dermed svekket seg kraftig på sin ferd tvers over Florida, der det ble målt vindkast opp mot 67 meter i sekundet og ødeleggelsene er svært store.

  Myndighetene har advart mot store nedbørsmengder og «livstruende stormflo» på opptil 1,5 meter i Sør-Carolina.

 • av NTB
  DEL
  Politiet undersøker hendelse ved trafostasjon i Bergen

  I flere timer fredag har politiets krimteknikere undersøkt trafostasjonen som ligger ved Øyjordsveien i Bergen, får Bergens Tidende opplyst.

  – Politiet gjør innledende undersøkelser. Det er ikke tegn på skade på personer eller infrastruktur. Bygget er viktig for kraftforsyningen i Bergen, og etterforskningen knyttes til dette, sier politiadvokat John Lode Roscoe til avisen.

  Politiet fikk meldingen om det de betegner som et mulig straffbart forhold fredag.

  Trafostasjonen forsyner husstander i området med strøm, opplyser Rune Indrøy, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Eviny.

  – Det har vært en hendelse på stedet fredag, og det er vi som har tatt kontakt med politiet, sier Indrøy.

  Roscoe understreker at det ikke er noe som tyder på at det er en sammenheng mellom denne saken og den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa. Han sier politiet vil gjøre undersøkelser fredag kveld og trolig også gjennom helgen.

  Roscoe vil ikke kommentere om det er mistanke om sabotasje eller forsøk på sabotasje.

 • av NTB
  DEL
  Annenhver brite mener Truss bør gå av
  Knappe fire uker etter at Liz Truss flyttet inn i Downing Street, ønsker annenhver brite å bli kvitt den nye statsministeren, viser en fersk meningsmåling. Foto: AP / NTB

  Britene er lite begeistret for sin nye statsminister, og et knapt flertall mener at Liz Truss bør gå av, viser en YouGov-måling.

  Knapt fire uker etter at Truss overtok etter Boris Jonson, mener 51 prosent av de spurte at hun bør erstattes av en annen, viser fredagens måling.

  Truss-regjeringen la for en uke siden frem et budsjettutkast som inneholdt store skattekutt som var tenkt finansiert med låneopptak. Det førte til en kraftig svekkelse av pundet, stor uro i finansmarkedene og tvang den britiske sentralbanken til store støttekjøp av statsobligasjoner. Dette bidro ikke til å styrke tilliten til Truss og hennes statsråder.

  Torsdag kom en annen måling som viste at Labour nå har et forsprang på hele 33 prosentpoeng på toryene, som bare fikk tilslutning fra 21 prosent av de spurte.

 • av NTB
  DEL
  Vestre vil ha flere kvinner i ledelsen i norske selskaper
  Næringsminister Jan Christian Vestre vil ha flere kvinnelige toppledere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil lovregulere kjønnsbalansen i styrer og ledelser i norske selskaper.

  – Knapt 20 prosent av styremedlemmer i private selskaper er kvinner. Sju av ti aksjeselskaper har kun menn i styret. Det er ikke godt nok. Vi må ta grep for å sikre mer mangfold i næringslivet, for å få bedre kjønnsbalanse og gjøre det mer attraktivt for kvinner å sitte i styrer og ledelser. Her er de store aktørene i kapitalmiljøet en del av nøkkelen. Jeg er utålmodig og vil få fortgang i arbeidet, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

  Næringsministeren har hatt en rekke innspillsmøter. Forslag til tiltak sendes på høring før nyttår.

 • av NTB
  DEL
  Meteorologene advarer om snø i høyfjellet i Sør-Norge

  Det er ventet sludd og snø på høyfjellsovergangene i Sør-Norge i helgen. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

  Dette kan by på krevende kjøreforhold enkelte steder, og reisende kan få noe lengre reisetid.

  – Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk, og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører, skriver meteorologene på yr.no.

  Farevarselet gjelder fra fredag kveld til lørdag kveld.

 • av NTB
  DEL
  Det 166. Storting er avsluttet
  Høyres Jan Tore Sanner og Venstres Abid Raja var først ute med å signere protokollen ved avslutningen av det 166. Storting fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Stortingsrepresentantene samlet seg i stortingssalen for å signere protokollen ved avslutningen av det 166. Storting fredag.

  Det ble også vedtatt at Kyrre Grimstad fortsetter som konstituert stortingsdirektør frem til en ny direktør har tiltrådt.

  Lørdag trer Stortinget sammen og konstituerer. Den høytidelige åpningen av det 167. Storting skjer mandag. Kong Harald skal da holde den tradisjonsrike trontalen, og også kronprins Haakon og dronning Sonja er til stede.

  I tillegg er det gudstjeneste for Stortinget i Oslo domkirke klokken 17.

  Stortinget trer sammen og konstituerer seg for det 167. Storting lørdag 1. oktober. Mandag er det høytidelig åpning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • av NTB
  DEL
  Person har fått stålbjelke over seg i Nordreisa

  En person er skadet etter å ha fått en stålbjelke over seg i en arbeidsulykke på Kvænangsfjellet i Nordreisa. Nødetatene er på vei.

  Politiet i Troms meldte om ulykken på Twitter klokken 18.54.

 • av NTB
  DEL
  Politiet øker sikkerheten rundt kritisk infrastruktur
  På bakgrunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen, øker politiet sikkerheten rundt kritisk infrastruktur. Foto: Audun Braastad / NTB

  På bakgrunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen, øker politiet sikkerheten rundt kritisk infrastruktur.

  − Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Den sikkerhetspolitiske situasjonen tas på største alvor, og politiet er forberedt på å bidra til å skape trygghet som en del av samfunnets samlede beredskap, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet i en pressemelding.

  Hun understreker at det ikke foreligger noen konkret trussel mot Norge, men at politiet har iverksatt flere tiltak for å sikre en best mulig beredskap i en usikker tid.

  – Tiltakene handler om å bidra til å redusere sårbarhet og øke sikkerheten rundt samfunnskritisk infrastruktur, forklarer Vangen.

  Politiet har bedt om bistand fra Forsvaret til vakthold, både synlige og ikke-synlige tiltak på en rekke steder. Detaljene vil ikke bli offentliggjort, presiserer politiet.

  − Politiet vil samarbeide med Forsvaret for å sikre en best mulig beredskap rundt samfunnskritiske objekter innen petroleumssektoren. Det vil blant annet innføres økt patruljering og styrket vakthold flere steder, sier Vangen.

 • av NTB
  DEL
  Fylkesoppdelingene anslås å koste 610 millioner kroner
  Viken, Vestfold og Telemark og Troms og Finnmark skal deles. Prisen blir til sammen 610 millioner kroner. Foto: Javad Parsa / NTB

  Oppdelingen av fylkene Viken, Vestfold og Telemark og Troms og Finnmark vil trolig til sammen koste rundt 610 millioner kroner.

  Oppdelingen av Viken er anslått å koste 385 millioner kroner, i Vestfold og Telemark blir prislappen trolig 150 millioner kroner, mens Troms og Finnmark regner med å måtte ut med 75 millioner kroner, ifølge Kommunal Rapport.

  I Viken er 85 prosent av budsjettet satt av til tilpasninger i IKT-systemer når fylkene Akershus, Buskerud og Østfold skal gjenoppstå.

  Fylkestinget i Vestfold og Telemark skal behandle oppdelingen 1. november. Det var først anslått at delingen ville koste mellom 80 og 100 millioner, men nye beregninger viser at prisen blir 150 millioner, opplyser fylkeskommunen. Hele 66,3 millioner er knyttet til tilpasninger i IKT-systemer. Fylkesdirektøren ber om at regjeringen dekker 149,9 millioner kroner.

  Fylkesrådet i Troms og Finnmark behandlet budsjettet denne uken og anslår at kostnadene blir på 75 millioner kroner. De skal søke om å få dekket hele summen.

 • av NTB
  DEL
  Utenlandske statsborgere pågrepet i Iran
  Rasende iranere har de siste to ukene demonstrert mot regimet etter at en 22 år gammel kvinne døde i moralpolitiets varetekt. Foto: AP / NTB

  Ni utenlandske statsborgere, blant annet fra Sverige, er pågrepet under demonstrasjonene i Iran, opplyser landets etterretningsdepartement.

  I en kunngjøring gjengitt av det statlige nyhetsbyrået IRNA opplyses det at det er statsborgere fra Tyskland, Polen, Italia, Frankrike, Nederland og Sverige blant de pågrepne.

  De siste protestene brøt ut da det ble kjent at den 22 år gamle kurdiske kvinnen Mahsa Amini døde i det iranske moralpolitiets varetekt, angivelig etter å ha blitt stanset på gaten og banket opp fordi hun bar hijaben feil.

  Rasende iranere har siden demonstrert, og ifølge Amnesty International er minst 52 mennesker drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrker, trolig langt flere.

 • av NTB
  DEL
  SAS venter store underskudd
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

  SAS venter store underskudd både i år og neste år, og tror først at de kommer til å gå med overskudd igjen i 2024.

  I inneværende regnskapsår regner SAS med et underskudd på 7,7 milliarder kroner, går det frem av en pressemelding fra flyselskapet.

  Neste år varsler selskapet et underskudd på mellom 5,7 og 7,2 milliarder kroner.

 • av NTB
  DEL
  Riksvei 7 åpen igjen etter kjedekollisjon på Gol

  Det ble store trafikale problemer etter en kjedekollisjon med tre biler på Gol i Hallingdal. Riksvei 7 er nå åpen igjen for normal ferdsel.

  – Bilberger har fjernet bilene fra veibanen, og riksvei 7 er åpen for normal ferdsel, skriver politiet i en oppdatering på Twitter i 17.20-tiden.

  Føreren av den bakerste bilen har fått førerkortet beslaglagt.

  – Bakerste bil har kjørt inn i bilen foran, som igjen har dyttet denne inn i fremste bil, tvitret politiet i Sørøst litt etter klokken 15 fredag ettermiddag.

  Det var til sammen fire personer i de tre bilene. To personer i den bakerste bilen ble kjørt til legevakt for sjekk.

 • av NTB
  DEL
  Arrestasjon av opposisjonelle i Ekvatorial-Guinea

  En av de fremste opposisjonslederne i Ekvatorial-Guinea, Gabriel Nse Obiang Obono, er pågrepet, sammen med rundt 150 tilhengere.

  Massearrestasjonen kommer én uke etter at landets 80 år gamle president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, som har styrt landet med jernhånd siden et kupp for 43 år siden, kunngjorde at han ville stille til valg for en sjette periode.

  Gabriel Nse Obiang Obono ledet tidligere partiet Citizens for Innovation (CI), som ble forbudt kort tid etter at de i 2017 sikret seg 100 representanter i nasjonalforsamlingen.

  En politimann ble skutt og drept under pågripelsen av Obono, ifølge politiet av væpnede CI-tilhengere. Det resulterte i at rundt 150 mistenkte ble pågrepet.

  Obono truet nylig med å organisere demonstrasjoner dersom regjeringen i landet ikke tillot ham å stille som kandidat i valget 20. november.

 • av NTB
  DEL
  Støre: Norge takker ja til utenlandsk tilstedeværelse

  Norge har takket ja til utenlandsk tilstedeværelse i norsk sektor.

  Det sier statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse nå.

  Saken oppdateres.

 • av NTB
  DEL
  Polititopp drept i Somalia

  En somalisk polititopp som har vært sentral i jakten på den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab, ble fredag drept i et attentat.

  Ifølge Somalias statsminister Hamza Abdi Barre ble general Farhan Mohamud Adan drept av en bombe utenfor landsbyen Bursa, rundt 30 kilometer fra hovedstaden Mogadishu. Bursa kontrolleres av al-Shabaab.

  Islamistgruppen, som har bånd til Al-Qaida, har de siste 15 årene ført krig mot myndighetene i Mogadishu.

  – De desperate terroristene vil aldri avskrekke oss fra å nå målet vårt om å sørge for sikkerhet i landet, sier en talsmann for somalisk politi i en kommentar til attentatet.

 • av NTB
  DEL
  Flere kommunenettsider er nede

  Nettsidene til flere kommuner i Norge er nede fredag ettermiddag.

  Det gjelder blant annet Vardø, Ringsaker, Lillesand, Alta og Sogndal. Alle var nede i 16.30-tiden fredag.

  Det var Dagbladet som omtalte saken først.

  Årsaken til at nettsidene er nede er ikke kjent.

 • av NTB
  DEL
  Politihelikopter på plass i Kirkenes
  Et av politiets helikoptre ankom fredag ettermiddag Kirkenes lufthavn, Høybuktmoen. Helikopteret skal blant annet benyttes til patruljering av den norsk-russiske grensen utenfor Storskog. Foto: Snorre Schjønberg / NTB

  Et helikopter er blitt sendt til Kirkenes og skal gi politiet øyne i luften for å overvåke grensen – i tilfelle det blir et storinnrykk av russiske flyktninger.

  Helikopteret landet på Kirkenes lufthavn i 15.30-tida fredag, få timer etter at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) varslet at beredskapen ved grensen skal styrkes.

  Det kom til Kirkenes fra Oslo, via Bodø og Alta der det fylte drivstoff på veien. Hvis Russland stenger grensen for utreise, frykter politiet at det vil komme mange i terrenget. Da kan helikopteret bli brukt til å redde liv.

  – En del av folkene som kanskje kan komme, vet vi at ikke er fra områder der de er vant til kulde. Det er viktig å kunne respondere raskt da. Det er et menneskelig perspektiv, at vi ikke risikerer at folk fryser i hjel, sier stabssjef Tarjei Sirma-Tellefsen i Finnmark-politiet til NTB.

  Mannskap pakker ut av politihelikopteret etter ankomst Kirkenes lufthavn, Høybuktmoen fredag ettermiddag. Foto: Snorre Schjønberg / NTB
 • av NTB
  DEL
  Oslo Børs avsluttet uken opp
  Det ble en mer positiv avslutning på uken for Oslo Børs etter flere tunge dager på rad. Foto: Terje Pettersen/ NTB

  Etter flere dager med nedgang, avsluttet Oslo Børs uken med oppgang da hovedindeksen steg med 2,1 prosent til 1.102,79 poeng.

  Årets septembermåned er likevel den svakeste siden finanskrisen i 2008, skriver DN.

  – En resesjon i Europa er garantert, sier sjef for DNB Markets Alexander Opstad til avisen.

  Onsdag og torsdag endte Oslo Børs med nedgang på henholdsvis 2,8 og 1,5 prosent.

  Et fat nordsjøolje ble fredag ettermiddag omsatt for 86 dollar fatet, en nedgang på 2,5 prosent.

  Det var en mer blandet ukeavslutning på de toneangivende europeiske børsene. FTSE 100-indeksen i London var ned med 0,1 prosent, mens den franske CAC 40-indeksen gikk opp 0,6 prosent. Den tyske DAX-indeksen gikk opp 0,5 prosent.