Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Person funnet i vannet i Bergen
05. august kl 19:29av Christian Fredrik Borg
DEL

Nødetatene fikk klokken 19.15 melding om en mulig drukningsulykke på Nordnes Sjøbad.

To personer skal ha vært i vannet, men bare en kom opp. Et søk ble startet, og klokken 19.27 ble det gjort funn av en person i vannet.

– Vedkommende blir tatt opp på land. Det pågår førstehjelp, skriver politiet på Twitter.

Skadeomfanget er ikke kjent.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Norsk journalist anholdt i Afghanistan

  En gruppe journalister, blant dem en fra Norge, ble anholdt i Afghanistan da de dekket en kvinnedemonstrasjon, melder NRK.

  Den norske journalisten var den av en gruppe afghanske og utenlandske journalister som ble anholdt i Kabul lørdag. Der dekket de en demonstrasjon for kvinners rettigheter.

  – Vi er kjent med at en norsk journalist var blant de anholdte, seier Utenriksdepartementets pressetalsperson Ane Haavardsdatter Lunde til NRK.

  Etter det UD kjenner til, ble journalistene holdt igjen i ti timer før de ble løslatt.

 • av Gunnar Kagge
  DEL
  Båtbrann på Aker Brygge

  Klokken 23.07 melder politiet at nødetatene har rykket ut til Aker Brygge. Etter 20 minutter ble brannen bekreftet slukket.

  Politiet skriver på Twitter at det er en del røyk i området.

 • av NTB
  DEL
  Ingen skadd da sjark grunnstøtte ved Frøya

  Ingen ble skadd da en 27 fots sjark grunnstøtte nord for Frøya i Trøndelag lørdag kveld. Sjarken ble liggende med slagside på et skjær og tok inn vann.

  Hovedredningssentralen fikk melding om havariet klokken 21.47 og redningsskøyta RS Horn Flyer kom raskt til stedet. Da lå sjarken med slagside på et skjær ved Skagholmen, nord for Frøya.

  – Det var to fiskere om bord, og de har fått tilsyn av lege, men de slapp fra det hele uten skader, forteller operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

  Redningsskøyta har natt til lørdag sjarken på slep til land. Operasjonslederen forteller at politiet vil etterforske saken.

 • av NTB
  DEL
  Macron har godkjent svensk og finsk Nato-søknad
  Emmanuel Macron har formelt godkjent at Sverige og Finland innlemmes i Nato. Arkivfoto: Christophe Ena / AP / NTB

  Frankrikes president Emmanuel Macron har signert protokollen som formelt gir Frankrikes samtykke til Sveriges og Finlands Nato-søknad.

  Presidentkontoret opplyser lørdag at Macron har satt sitt navnetrekk på ratifiseringsprotokollen. Den franske nasjonalforsamlingen har allerede godkjent de to landenes søknad om å bli med i forsvarsalliansen.

  Sverige og Finland har fram til nå vært alliansefrie, men har lenge samarbeidet tett med Nato. I kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina har de søkt om medlemskap, noe som har blitt raskt behandlet av de 30 medlemslandene i Nato.

  Alle medlemmene må ratifisere beslutningen om å ta opp Sverige og Finland. Det eneste landet som har ytt noen reell motstand i prosessen er Tyrkia, som har krevd at de gjør mer i kampen mot terror. Tyrkia har blant annet hevdet at Sverige gir politisk støtte til Det kurdiske arbeiderpartiet PKK og den kurdiske YPG-styrken i Syria.

 • av NTB
  DEL
  18-åring døde etter ulykke på Sirdalsvatnet

  To 18-åringer ble skadd i en kollisjon mellom en båt og en vannscooter på Sirdalsvatnet i Agder lørdag ettermiddag. En av dem døde som følge av skadene.

  – Klokken 18.11 ble politiet varslet om at en av 18-åringene dessverre er omkommet som følge av ulykken, skriver operasjonsleder Jørgen Solheim i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

  – Politiet etterforsker dette som en svært tragisk ulykke.

  Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.53. Sammenstøtet mellom båten og vannscooteren beskrives av politiet som kraftig. De to unge mennene satt begge på vannscooteren. De ble sendt til sykehus, og den ene ble beskrevet som alvorlig skadd.

  Det var i tillegg en annen vannscooter på Sirdalsvatnet da ulykken skjedde, melder politiet.

  – Båten hadde tre personer om bord og trakk to personer etter seg i en slags vannleke. De to vannscooterne hadde henholdsvis én og to personer på, til sammen åtte personer totalt, heter det i pressemeldingen.

  – Det er trist å meddele et slikt utfall av denne ulykken hvor en ung mann dessverre har mistet livet, skriver Solheim.

  Politiet har opprettet sak, og Sjøfartsdirektoratet er varslet.

  Den andre 18-åringen er fremdeles innlagt på sykehus, og tilstanden hans er opplyst å være stabil.

 • av NTB
  DEL
  Politi og klimademonstranter barket sammen i Hamburg

  Klimademonstranter og politi brukte pepperspray mot hverandre i sammenstøt under en demonstrasjon i Hamburg lørdag.

  Politiet sier demonstranter som hadde sperret Kattwyk-broen, angrep dem med pepperspray. Politiet svarte med å bruke pepperspray, batonger og vannkanoner for å spre demonstrantene.

  En talsperson for demonstrantene beskriver hendelsen som «en ny topp innen politivold».

  Aktivistene sperret også Köhlbrand-broen og jernbanespor som brukes av havnevesenet.

  – Vi blokkerer et av knutepunktene i tysk utenrikshandel for å skape oppmerksomhet rundt konsekvensene av moderne kolonialisering, sier miljøbevegelsen Extinction Rebellion i en uttalelse om demonstrasjonen.

  Det var varslet fem demonstrasjonstog i Hamburg lørdag. Det første gikk fra Altona park til en jernbanestasjon i nærheten og samlet rundt 2.000 mennesker.

 • av NTB
  DEL
  Fire døde i styrtflom sørvest i Kina

  Minst fire personer har mistet livet og ni er skadet som følge av styrtflom i Pengzhou i det sørvestlige Kina, opplyser statlige medier.

  Mobilvideoer lagt ut i sosiale medier viser at vannstanden stiger i en elv utenfor byen. I en video forsøker folk i panikk å redde seg i land fra det som kort tid før var grunt vann.

  Oversvømmelser er vanlig i Kina om sommeren. Bare i juni måtte en halv million mennesker forlate hus og hjem som følge av oversvømmelser sør i landet.

  Pengzhou ligger i provinsen Sichuan, som er en av de mest flomutsatte i landet.

 • av NTB
  DEL
  Streik i prosessindustrien fra mandag

  Meglingen i oppgjøret for prosessindustrien endte i konflikt lørdag kveld. Det blir derfor streik fra mandag, melder Dagbladet.

  Det bekrefter riksmegler Mats Wilhelm Ruland overfor Dagbladet Børsen.

  Meglingsfristen gikk ut ved midnatt. Ved brudd i meglingen går 1422 Industri Energi-medlemmer i elektrokjemisk industri ut i streik fra mandag.

  Meglingen mellom Norsk Industri og arbeidstagerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsatte på overtid lørdag ettermiddag.

 • av NTB
  DEL
  Mann terrorsiktet etter råkjøring i Aarhus

  En mann som kjørte bil i høy hastighet gjennom en gågate i Aarhus 18. juli, er siktet for terrorforsøk, skriver Ekstra Bladet.

  Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling dagen etter hendelsen, men fengslingsmøtet ble holdt bak lukkede dører. Det er derfor kommet ut lite informasjon om hendelsen.

  Basert på kontakt med flere kilder, erfarer Ekstra Bladet at den 33 år gamle bilføreren er siktet etter den såkalte terrorparagrafen i dansk lov.

  Avisen har også snakket med et av vitnene som måtte flykte da en sølvgrå Mercedes kom i stor hastighet gjennom bargaten i sentrum av Danmarks nest største by.

  Den siktede nekter straffskyld, opplyser forsvarer Torben Dyring Kledal. Påtalemyndigheten ønsker ikke å kommentere saken.

 • av NTB
  DEL
  Skogbrann i Nordre Follo under kontroll

  Brannvesenet har fått kontroll på en kratt- og skogbrann ved Mjøvika i Nordre Follo. Et skogbrannhelikopter bisto i slukkingsarbeidet.

  – Innsatslederen på stedet meldte for et drøyt kvarter siden at det er kontroll på brannen, sa operatør Kristian Falch ved 110-sentralen Øst i 15.35-tiden.

  – Det var god hjelp fra skogbrannhelikopteret, og vi er nå i siste fase før vi starter med etterslukkingen, fortsetter han.

  Falch opplyser at brannfolkene blir værende på stedet en god stund til for å sikre området.

  Ved 12-tiden ble det bekreftet åpne flammer, og Østlandets Blads bilder viste store mengder røyk som steg opp fra skogområdet. Det brant i et område på 100x100 meter.

  Stedet der det brant ble omtalt som krevende å komme frem til, og derfor bisto et brannhelikopter i slukkingsarbeidet.

 • av Ingunn Røren
  DEL
  Freya sett ved Kadettangen
  Freya ble lørdag sett ved Kadettangen i Sandvika. Foto: Monica Strømdahl

  Hvalrossen Freya har lørdag flyttet seg til Kadettangen i Sandvika.

  - Vi har en patruljebåt der som følger med på henne. Hun har lagt seg i en båt, sier seniorkommunikasjonsrådgiver Nadia Jdaini i Fiskeridirektoratet.

  Festivalen Vibes arrangeres på Kadettangen i dag, og det er derfor mye folk i området. Fiskeridirektoratet har ikke fått meldinger om at folk har gått for nær det ville dyret i dag, opplyser Jdaini.

  Torsdag ble det kjent at Fiskeridirektoratet vurderer om Freya må avlives fordi folk ikke følger anbefalingene om å holde seg unna henne.

 • av NTB
  DEL
  Mann fengslet etter voldsepisode i Oslo
  En mann i 20-årene ble alvorlig skadd i en voldshendelse på Grønland i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Tipser / NTB

  Den 18 år gamle mannen som er siktet for å ha forsøkt å drepe en mann i 20-årene på Grønland i Oslo onsdag denne uken, er varetektsfengslet i fire uker.

  De to første ukene er i full isolasjon, noe som i kjennelsen begrunnes med faren for bevisforspillelse, skriver Avisa Oslo. Mannen er underlagt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

  – Det er av stor betydning for etterforskningen at siktede ikke får anledning til å påvirke eller samkjøre forklaringen sin med andre og dermed svekke muligheten for oppklaring av saken, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

  Mannen har ikke ønsket å forklare seg for politiet.

  En mann i 20-årene ble alvorlig skadet i voldshendelsen på Grønland onsdag ettermiddag. Han er fremdeles på sykehus, men er utenfor livsfare. Det er ikke kjent hva slags våpen som ble brukt, men politiet har opplyst at han har det som fremstår som stikk- eller slagskader.

 • av NTB
  DEL
  Anklager Polen for å ikke ha informert om forgiftet elv
  Torsdag meldte det polske vanndirektoratet at 10 tonn død fisk var funnet i den forgiftede elven Oder. Foto: Patrick Pleul / AP / NTB

  Enorme mengder fisk har dødd i elven Oder, og Tyskland anklager Polen for å ha unnlatt å informere om at elven er forgiftet.

  Etter massedød av fisk i elven langs den polsk-tyske grensen mistenker landene at elven er forgiftet.

  De første meldingene om død fisk kom i slutten av juli. Tyske myndigheter anklager Polen for å ha unnlatt å melde fra om forgiftingen. Det skal ha kommet overraskende på Tyskland at tusenvis av død fisk fløt ned elven fra Polen.

  Fredag sa Polens statsminister Mateusz Morawiecki at de trodde det ville forbli et lokalt problem. Han erkjente imidlertid at omfanget av katastrofen er veldig stort, og at det vil gå flere år før elven igjen er fri for gift.

  Myndighetene i Polen har også fått kritikk internt i landet for å ikke ha gjort mer for å forhindre naturødeleggelser.

  Det mistenkes at industridumping av kjemikalier er årsaken til forgiftingen.

  – Det er sannsynlig at enorme mengder kjemisk avfall er dumpet i elven, vel vitende om risikoen og konsekvensene, sier Morawiecki.

  Torsdag var det funnet 10 tonn død fisk, ifølge det polske vanndirektoratet.

  Tyske myndigheter sier at forgiftingen vil kunne påvirke det maritime livet i Østersjøen.

 • av NTB
  DEL
  To personer til sykehus etter ulykke på Sirdalsvatnet

  To personer ble skadet, en av dem alvorlig, i en kollisjon mellom en båt og en vannscooter på Sirdalsvatnet i Agder lørdag ettermiddag.

  – Det er to personer som er fraktet til sykehus. Den ene er fraktet med redningshelikopter og den andre med luftambulanse, sier operasjonsleder Nikolai Austrheim i Sørvest politidistrikt til VG.

  Én av de to skal være alvorlig skadet, ifølge politiet.

  Sju personer skal ha vært involvert i ulykken: To skal ha vært på vannscooteren, og fem skal ha sittet i båten, skriver Stavanger Aftenblad.

  Redningsleder Per Hognaland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge sier til Sandnesposten at det skal være snakk om en kollisjon.

  Austrheim sier til NTB at det er uvisst hva som har skjedd. Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.53.

 • av Christian Fredrik Borg
  DEL
  Treåring i Troms funnet i god behold

  Det ble igangsatt en leteaksjon etter en tre år gammel jente som kom bort fra foreldrene sine i Kvæfjord i Troms. Etter noen timer ble hun funnet i god behold.

  Jenta kom bort fra foreldrene sine i et utmarksområde ved Trastadåsen omkring klokken 12 lørdag. En drøy halvtime senere ble politiet oppringt. En leteaksjon ble satt i gang, og både redningshelikopter og hundepatruljer deltok i søket.

  Ved 14.30-tiden opplyste politiet at jenta var funnet i god behold.

  – Hun ble lokalisert i terrenget fra luften av luftambulansen, skriver Troms-politiet på Twitter.

 • av Christian Fredrik Borg
  DEL
  Skogbrann i Nordre Follo

  Et område på hundre ganger hundre meter brenner ved Siggerud i Nordre Follo kommune.

  Brannvesenet sier at de ikke har kontroll på skogbrannen. De ble varslet rundt klokken 11.50.

  – Vi har ikke fått indikasjoner på at det er fare for spredning til bebyggelse. Alvorlighetsgraden er vanskelig å fastslå, sier vaktleder Lars Erik Robertsen ved Øst 110-sentral.

  Brannvesenet melder om krevende forhold på stedet. Skogbunnen er tørr, og det er vanskelig å komme til terrenget.

  – Så lenge det ikke er meldt om kontroll er det fare for spredning, opplyser Robertsen.

  Follo brannvesen har bedt om bistand fra et skogbrannhelikopter. Det er ikke klart når det vil komme.

 • av NTB
  DEL
  Her er landene med mest korona akkurat nå

  Disse landene opplever for tiden det største smittetrykket i verden, sortert etter registrerte koronasmittede pr. 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

  Tall i parentes viser registrerte dødsfall pr. 100.000 i samme periode.

  Sør-Korea: 2962 smittede (1 død)

  Japan: 2333 smittede (1,9 døde)

  Brunei: 2147 smittede (ingen døde)

  Hellas: 2130 smittede (6,7 døde)

  Montenegro: 1776 smittede (2,4 døde)

  Australia: 1566 smittede (4 døde)

  Singapore: 1482 smittede (1 død)

  New Zealand: 1437 smittede (4,9 døde)

  Finland: 1229 smittede (6,1 døde)

  Serbia: 1226 smittede (2,3 døde)

  Latvia: 1015 smittede (0,9 døde)

  Østerrike: 986 smittede (1,9 døde)

  I Norge er det registrert 44 nye smittetilfeller og 3,9 dødsfall pr. 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

  For de øvrige nordiske landene er tallene pr. 100.000 innbyggere de siste 14 dagene 119 smittede og 1,6 døde i Sverige, 384 smittede og 2,6 døde i Danmark og 371 smittede og ingen døde på Island.

  Kilde: Johns Hopkins-universitetet

 • av NTB
  DEL
  Taliban-soldater skjøt i luften under kvinnedemonstrasjon

  Flere kvinner ble slått da Taliban-soldater avbrøt en kvinnedemonstrasjon i Kabul lørdag. Soldatene skjøt i luften for å stanse protesten.

  Rundt 40 kvinner hadde samlet seg foran utdanningsdepartementet. Der ropte de «mat, arbeid og frihet».

  Taliban-soldater stanset demonstrasjonen ved å skyte rifleskudd i været. Noen av kvinnene som søkte tilflukt i nærliggende butikker, ble jaget og slått med soldatenes geværkolber.

  Kvinnene hadde også med seg en plakat med teksten «15. august er en mørk dag». Taliban grep makten i Kabul denne datoen for ett år siden.

  I tiden etter at de overtok makten, har mange jenter og kvinner blitt nektet undervisning, mens andre har mistet jobbene sine. Alle kvinner har fått ordre om å dekke seg til i offentligheten.

 • av NTB
  DEL
  Mann pågrepet etter voldshendelse i Stavanger

  En mann ble natt til lørdag sendt til sykehus i Stavanger med stikkskader. En annen mann er pågrepet, siktet for grov kroppsskade.

  Voldshendelsen skjedde utendørs i Sundelia i Kvernevik. Mannen ble sendt til Stavanger universitetssjukehus for behandling av stikkskader.

  Det skjedde uten dramatikk, skriver politiadvokat Anne Marthe Møinichen i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

  Hun legger til at det er for tidlig å gå i detaljer om hendelsesforløpet.

  Ifølge Stavanger Aftenblad ble den fornærmede mannen knivstukket i armene.

  – Det er ikke snakk om livstruende skader. Han er påført stikkskader og har det vondt, sier mannens bistandsadvokat, Hans Marius Thorsnæs, til Aftenbladet.

  De involverte mennene, som begge er i 30-årene, skal være kjent av politiet fra tidligere. Ifølge Thorsnæs har hans klient i korte trekk forklart hva foranledningen til voldsepisoden var, men han ønsker ikke å si noe om dette til pressen.

  Det er ikke kjent hvordan den pågrepne mannen stiller seg til siktelsen.

  Politiet fikk melding om hendelsen klokken 2.34 natt til lørdag.

 • av Christian Fredrik Borg
  DEL
  Scene kollapset på festival i Spania

  Flere kraftige vindkast rammet festivalen Medusa øst i Spania. Scenen kollapset, ifølge lokalt politi.

  De bekrefter på Twitter at en person er omkommet. I tillegg er 17 skadet og fraktet til ulike sykehus etter hendelsen.

  Antallet skadede kan stige, melder avisen El Mundo. Politiet opplyser at 40 personer er evakuert.