Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
20 personer pågrepet på Vestbredden
06. august kl 08:06av NTB
DEL
Den israelske hæren sier de har pågrepet 19 personer med tilknytning til gruppen Islamsk hellig krig. Foto: Adel Hana / AP / NTB

Israelske styrker trapper opp innsatsen mot gruppen Islamsk hellig krig, Jihad, og har pågrepet 20 personer på Vestbredden, ifølge den israelske hæren.

Israels etterretningstjeneste sier 19 av de 20 pågrepne tilhører Islamsk krigs militante fløy.

Dette skjer etter en rekke luftangrep på Gazastripen fredag. Minst ti personer er drept, inkludert en toppleder i Islamsk hellig krig og et fem år gammelt barn.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Tre til sykehus etter trafikkulykke i Alver

  Tre personer er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke mellom to motorsykler og en lastebil på Seim i Alver kommune torsdag kveld.

  – To av de skadde var på samme motorsykkel, og den tredje var alene på en motorsykkel. Alle tre var ved bevissthet, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

  En av de tre skadde ble hentet av luftambulansen, og skadeomfanget er foreløpig ukjent.

  Politi og brannvesen er på stedet, og det er meldt om stillestående trafikk i området.

  Politiet meldte om ulykken klokken 17.29.

 • av NTB
  DEL
  iNyheter er Helge Lurås' nye nettavis
  Tidligere Resett-redaktør Helge Lurås sin nye nettavis heter iNyheter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Tidligere Resett-redaktør Helge Lurås' nye nettavis iNyheter er for tiden under arbeid. Lurås har tidligere nevnt at 25. august er planlagt lanseringsdato.

  Lurås bekrefter navnet på sin nye nettavis overfor Journalisten.

  – Vi har flere medarbeidere klare og er i kontakt med flere bidragsytere. Jørgen Granberg og John M. Johansen er blant annet med. De sluttet i Resett da jeg fikk sparken i juni, skriver Lurås i en epost.

  Lurås har vært i konflikt med Resett-styret, og i juni mottok han avskjedigelse fra nettavisa han var med på å starte for fem år siden.

 • av NTB
  DEL
  Evakuering av tog i Ski – toget rev ned kjøreledning

  Brannvesenet bistår med å evakuere et folk ut av et tog i Ski etter at det rev ned en kjøreledning på Østfoldbanens østre linje.

  Evakueringen skjer ved Kjeppestadveien i Ski, skriver Øst 110-sentral på Twitter.

  Bane Nor skriver at strekningen Ski – Kråkstad er stengt på grunn av strømproblemer. De jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

 • av NTB
  DEL
  Væpnet person forsøkte å ta seg inn i FBI-kontor
  Advarte: FBI-direktør Christopher Wray Foto: Chris Machian/Omaha World-Herald via AP/NTB

  En væpnet person prøvde å ta seg inn i en FBI-bygning i Cincinnati i den amerikanske delstaten Ohio før vedkommende flyktet fra stedet, opplyser FBI.

  Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

  FBI-direktør Christopher Wray advarte onsdag mot trusler fra sinte tilhengere av Donald Trump etter at ekspresidentens hus i Florida ble ransaket av etatens agenter denne uka.

  På nettet har det kommet mange trusler mot FBI-agenter, men det er ikke kjent hvorvidt det finnes noen forbindelse til hendelsen i Cincinnati.

 • av Frøydis Braathen
  DEL
  Gutter som dykket er funnet i god behold

  Det ble iverksatt en leteaksjon i området Håholmene i Tvedestrand i forbindelse med at to unge gutter var observert i området for noen timer siden da de drev med snorkling/dykking.

  Guttene er nå funnet i god behold, og leteaksjonen er avblåst. Luftambulanse, brannbåt med dykkere, politibåt og redningsskøyte deltok i aksjonen.

 • av NTB
  DEL
  Væpnet mann pågrepet etter gisseldrama i Beirut

  En mann som holdt kunder og ansatte som gisler i en bank i Beirut og truet med å sette fyr på seg selv, er pågrepet. Ingen personer ble skadet i gisseldramaet.

  Den 42 år gamle mannen skjøt tre varselskudd med en jaktrifle inne i banklokalet i det travle Hamra-distriktet i Beirut. Han var også utstyrt med en kanne bensin og skal ha helt bensin utover hele lokalet. Han truet med å sette fyr på seg selv dersom han ikke fikk pengene han har på konto der.

  Etter flere timer med intense forhandlinger godtok mannen et tilbud fra banken om å få ta ut deler av sparepengene han hadde på konto, melder lokale medier. Deretter løslot han gislene og overga seg.

  Sikkerhetskilder opplyste tidligere på dagen at mannen holdt sju eller åtte ansatte og kunder som gisler. En kunde som flyktet ut av bygningen, fortalte til lokale medier at mannen krevde å få ut 2.000 dollar for å kunne betale medisin til faren, som ligger på sykehus.

 • av NTB
  DEL
  Slovensk landslagsløper omkom i rulleskiulykken i Strand

  Hana Mazi Jamnik, en slovensk landslagsutøver i langrenn, omkom i rulleskiulykken i Botseitunnelen i Rogaland torsdag.

  Det opplyser det slovenske langrennslandslaget på egen nettside. Jamnik ble 19 år.

  Ola Vigen Hattestad er landslagstrener for Slovenia.

 • av NTB
  DEL
  Studie: Arktis varmes opp fire ganger raskere

  Oppvarmingen av Arktis har skjedd nesten fire ganger raskere enn på resten av planeten de siste 40 årene, ifølge ny forskning publisert torsdag.

  Tidligere studier har konkludert med at Arktis ble varmet opp mellom to og tre ganger raskere enn det globale gjennomsnittet.

  I en ny studie publisert i tidsskriftet Communications Earth & Environment ble temperaturdata gjennom flere tiår brukt som grunnlag. Det viser at selv de mest presise klimamodellene sannsynligvis undervurderer takten i oppvarmingen av Arktis, ifølge studien.

 • av NTB
  DEL
  Det blir sommerrekord for strømprisen i Oslo og Bergen

  I Sørøst- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 2,75 kroner per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 3,48 kroner.

  Strømprisen slår sommerrekorden som ble satt på mandag i Oslo og Bergen.

  Strømbørsen Nord Pool melder om fredagens strømpriser på sine nettsider. Fredagens snittpris per kWh er 0,19 kroner høyere enn torsdag og 1,99 kroner høyere enn samme dag året før.

  Fredagens snittpris er sommerrekord for strømprisen for forbrukere i Oslo og Bergen, ifølge Europower. Dermed blir mandagens sommerrekord slått. Da var døgnprisen knapt 2,20 kr/kWh.

  Maksprisen fredag på 3,48 kroner per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen.

  Minsteprisen blir på 2,43 kroner per kWh mellom klokken 22 og 23.

 • av NTB
  DEL
  NHO Reiseliv krever strømstøtte til reiselivsbedriftene

  Juli var en god måned for norsk reiseliv, men økte strømpriser setter en stopper for festen, ifølge NHO Reiseliv.

  For til tross for et godt belegg hos flere hoteller og reiselivsbedrifter i sommerferien, er det mørke skyer i horisonten.

  – Vi får tilbakemeldinger om at summen av renteøkninger og økte kostnader på varer og strøm, er vanskelig å håndtere for mange reiselivsbedrifter. Særlig de økte strømkostnadene er svært krevende, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv i en pressemelding.

  Ifølge direktøren har en mindre aktør fått økt strømkostnadene fra 18.000 kroner til 107.000 kroner i juli alene.

  – Slike kostnader går rett på bunnlinjen. NHO fellesskapet har vært krystallklare på at dette kan koste arbeidsplasser, og vi forventer at regjeringen kommer med en strømstøtte til bedriftene, sier Krohn Devold.

 • av Frøydis Braathen
  DEL
  Tre biler i kjedekollisjon på E18

  Tre biler har vært involvert i en kjedekollisjon på E18 inngående 1 km før avkjøring ved Fornebu, skriver Oslopolitiet på Twitter. Nødetatene er på vei til stedet.

 • av NTB
  DEL
  Tenåring erkjenner straffskyld for brann i Sandnes

  To tenåringer, en gutt og en jente, er siktet for storbrannen på Dale i Sandnes natt til søndag. Nå har en av dem erkjent straffskyld for hendelsen.

  Det får Stavanger Aftenblad bekreftet av politiadvokat Anna Øksnevad som er påtaleansvarlig jurist i saken.

  – Basert på avhør av de siktede og øvrig informasjon i saken vil siktelsen endres til grovt uaktsomt grovt skadeverk. Dette har den siktede gutten erkjent straffskyld for, sier politiadvokaten.

  Tirsdag meldte guttens forsvarer Espen Egeli Breivik at hans klient erkjenner å ha ansvaret for brannen, men på det tidspunktet nektet han straffskyld. Den gangen lød siktelsen på «grovt skadeverk».

 • av NTB
  DEL
  Savnet 23-åring funnet død i Arendal

  Politiet har identifisert personen som ble funnet død i sjøen utenfor Tyholmen i Arendal mandag. Det er den savnede Endre Müller Gjendem (23).

  – Det fremstår som mest sannsynlig at dette dreier seg om et uhell, sier seksjonsleder for etterforskning Helge Torsvik ved Arendal og Froland politistasjon i en pressemelding.

  Torsvik sier videre at de ikke kan slå fast dødsårsaken før den endelige obduksjonsrapporten er klar, men den foreløpige rapporten tyder ikke på at det har skjedd en straffbar handling.

  Familien til Gjendem er orientert. 23-åringen hadde før han ble funnet, vært savnet siden lørdag kveld.

 • av Nina Selbo Torset
  DEL
  NRK: 64 nye fornærmede etter masseskytingen

  Politiet har gitt 171 personer status som fornærmet etter masseskytingen i Oslo i sommer, opplyser de til NRK. Det skjer etter en analyse av skytingen til terrorsiktede Zaniar Matapour.

  – De foreløpige analysene av selve skytingen gjør at politiet per nå har definert til sammen 171 personer som fornærmet i saken. Her er ett av kriteriene hvor nært vedkommende har vært en eller flere skuddbaner.

  Tidligere var det 107 fornærmede.

  Borgarting lagmannsrett skal nå avgjøre hvor mange av de fornærmede i saken som skal få oppnevnt bistandsadvokat.

 • av NTB
  DEL
  Mette Frederiksen lover milliardstøtte til Ukraina

  Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, vil på giverkonferansen i København torsdag love 820 millioner danske kroner i langsiktig hjelp til Ukrainas forsvar.

  Det sier forsvarsminister Morten Bødskov til Politiken. Beløpet tilsvarer 1.080 millioner norske kroner, og det betyr at Danmark hittil har lovet nesten 4 milliarder kroner i bistand til Ukraina siden invasjonen i februar.

  Pengene skal blant annet gå til våpen og trening av soldater.

  Det er forsvarsministrene fra Ukraina, Storbritannia og Danmark som inviterer allierte kolleger til den internasjonale giverkonferansen, der økt militær støtte står på agendaen. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) deltar også på konferansen.

 • av NTB
  DEL
  Ny hetebølge i Storbritannia kan føre til tørkealarm

  Det er ventet at det vil erklæres tørke i noen områder sør og øst i Storbritannia fredag. Årsaken er en ny hetebølge.

  Fredag møtes den nasjonale tørkegruppen, som består av representanter fra myndighetene, vannselskaper og det britiske bondelaget NFU.

  Det er ventet at gruppen vil erklære tørke for enkelte områder, særlig sør og øst i Storbritannia. Det vil i så fall føre til at vannselskapet blir pålagt å spare på vannressurser for å sikre forsyning og beskytte miljøet.

  Det skjer etter at det denne uken er registrert temperaturer opp til 34 grader, samt at det er ventet at temperaturene vil stige ytterligere gjennom helgen.

  Sist det ble erklært tørke i Storbritannia var i 2018 og i 2011, ifølge Sky News.

 • av Nina Selbo Torset
  DEL
  Går ut med navn på omkommet i Arendal

  Det var den 21 år gamle Kevin Van fra Larvik som omkom i en trafikkulykke i Lågendalsveien tirsdag 9. august, skriver politiet i en pressemelding.

  Offentliggjøringen skjer i samråd med familien.

 • av Nina Selbo Torset
  DEL
  Minst 34 skadet etter ulykke i tyske Legoland
  Foto: Stefan Puchner/dpa via AP

  Det har vært en ulykke i en berg-og-dalbane i Legoland i Tyskland. Ifølge den tyske avisen Bild er 34 personer skadet, to av dem alvorlig.

  En av vognene skal ha stoppet opp og blitt påkjørt av vognen bak.

  Parken er foreløpig ikke stengt som følge av ulykken.

  Ifølge en talsperson for Legoland skjedde ulykken på attraksjonen Dragon Ride. Alle tilgjengelige redningsmannskaper i parken ble sendt til stedet.

  Parken i Günzburg ligger rundt ti mil vest for München i Sør-Tyskland og er en av ti Legoland-parker i verden. Det er for tiden sommerferie for skolene i Bayern, der parken ligger, og de fleste av de øvrige tyske delstatene.

  Det er den andre ulykken med en berg-og-dalbane i Tyskland på få dager. På mandag mistet en 57 år gammel kvinne livet etter å ha falt ut av en berg-og-dalbane i fornøyelsesparken Klotten.

 • av Hans Marius Tonstad
  DEL
  Syklist hardt skadet etter kollisjon med bil i Asker

  En mannlig syklist er hardt skadet etter at han kolliderte med en bil i Solliveien i Asker. Mannen er kjørt til Bærum sykehus.

  Politiet mistenker promille hos den mannlige syklisten, og det vil bli tatt blodprøver av mannen. Han har status som mistenkt, og bilisten han kolliderte med har status som fornærmet, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB i 15.20-tiden.

  Den mannlige syklisten er kjørt til Bærum sykehus med ambulanse. Frontruten til bilen han kolliderte med, er knust.

  – Etter tilsyn fra ambulanse kan han beskrives som hardt skadd, sier Pedersen til NTB. (NTB)

 • av NTB
  DEL
  Norden styrker forsvarssamarbeidet

  Danmark, Finland, Norge og Sverige har etablert et rammeverk som gjelder samarbeid om materiell og tjenester til forsvarsformål i fred, krise og krig.

  De nordiske landene konkretiserer også traktaten de inngikk i 2015, med et rammeverk som beskriver prinsippene og retningslinjene om hvordan nasjonene kan bistå hverandre for å utvikle, støtte og styrke hver nasjons forsyningssikkerhet.

  Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) tror bindende samarbeid på tvers av landene kan løse utfordringer i forsvarspolitikken.

  – Nordisk samarbeid er viktig i seg selv, og nå har vi styrket rammeverket for å kunne inngå bindende samarbeid på tvers av landene. Slike fremtidige avtaler vil kunne løse flere felles og grunnleggende utfordringer vi har i forsvarspolitikken, sier Gram i en pressemelding.