Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Kvinne knivstukket i Bergen
06. august kl 10:11av NTB
DEL

En kvinne ble lørdag sendt til Haukeland sykehus etter å ha blitt knivstukket i Bergen. En mann er pågrepet.

Politiet opplyste om hendelsen ved 9.20-tiden lørdag formiddag.

Knivstikkingen skal ha skjedd i en leilighet på Minde i Bergen. Kvinnen fikk kuttskader, men det skal ikke være livstruende, opplyser politiet til Bergens Tidende.

En mann i 30-årene er pågrepet. Begge de involverte er kjenninger av politiet.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Væpnet mann har tatt gisler i bank i Beirut

  En væpnet mann holder ansatte som gisler i en bank i Beirut og truer med å sette fyr på seg selv dersom han ikke får pengene han har på konto der.

  Mannen har skutt varselskudd inne i banklokalet i det travle Hamra-distriktet i Beirut og er utstyrt med en kanne bensin. Ifølge sikkerhetskilder holder han seks eller sju ansatte som gisler.

  Ifølge libanesiske medier har mannen rundt 200.000 dollar på konto i banken, men Libanon står midt oppe i en bunnløs økonomisk krise, og landets banker har siden 2019 innført strenge begrensninger på uttak av utenlandsk valuta.

 • av NTB
  DEL
  Lektorlaget varsler opptrapping av lærerstreiken

  Norsk Lektorlag tar ut 20 medlemmer ved Ås videregående skole i streik fra og med 17. august. Fagforeningen har tidligere tatt ut ti lærere i Bergen.

  – Kampen vi står i nå handler om å ta vare på undervisningskvaliteten i fellesskolen vår. Våre barn og unge fortjener kvalifiserte lektorer og lærere. Da må man både rekruttere og beholde de kvalifiserte lektorene og lærerne, sier leder Helle Christin Nyhuus i Norsk Lektorlag i en pressemelding.

  Lektorlaget meldte tirsdag denne uken at ti medlemmer ved Bergen katedralskole blir tatt ut i streik fra og med mandag 15. august. Siden juni har 45 lærere i Bergen vært i streik.

  Lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund og Lektorlaget avviste meglerens forslag til løsning i kommuneoppgjøret i vår, fordi de mener de kommer for dårlig ut.

  Skolenes landsforbund har sagt at de vil vente med å trappe opp streiken til alle skolene har startet opp etter ferien. Utdanningsforbundet har ikke uttalt når de trapper opp streiken. Et uttak skal varsles fire dager før streiken starter.

 • av NTB
  DEL
  Covid skader ikke hjertet, ifølge norsk studie

  Gjennomgått covid-19 øker ikke faren for hjertesykdom, ifølge en studie gjennomført ved seks sykehus i Norge.

  Den Ahus-ledede studien viser også at tungpust etter covid-19 ikke nødvendigvis har med skade på hjertet å gjøre.

  – Vi fant ingen endring i hjertefunksjon fra tre til tolv måneder etter covid-19, og det var ikke endring i tendens til hjerterytmeforstyrrelser, sier Tarjei Øvrebotten, stipendiat ved Ahus.

  Han er førsteforfatter av artikkelen som​ nylig ble publisert i tidsskriftet Clinical Cardiology. Øvrebotten sier de heller ikke fant mer hjertesykdom hos de som rapporterte vedvarende tungpust etter covid-19.

  – Våre funn tyder på at det ikke er fare for progresjon av hjertesykdom etter covid-19, og at det er lite trolig at hjertet er årsaken til vedvarende tungpust etter covid-19, sier Øvrebotten.

  Forskningen på temaet er imidlertid noe sprikende.

  – Ut fra vår studie er det vanskelig å konkludere med noe sikkert. Men den viser at vedvarende symptomer ikke nødvendigvis har noe med skade på hjertet å gjøre, sier Øvrebotten.

 • av NTB
  DEL
  HRW: Regjeringsstyrkene i Kamerun begår likvideringer

  Regjeringsstyrkene i Kamerun har drept ti sivile i en aksjon mot separatister nordvest i landet, ifølge Human Rights Watch (HRW).

  – Kamerunske soldater drepte mellom 24. april og 12. juni minst ti mennesker på summarisk vis og sto bak en rekke andre overgrep, slår HRW fast.

  – Soldatene satte fyr på tolv bolighus, ødela og plyndret helseinstitusjoner, gjennomførte 26 vilkårlige pågripelser og synes å ha bortført 17 andre, konstaterer menneskerettsorganisasjonen.

  Engelskspråklige opprørere kjemper for selvstyre og vil danne sin egen stat, Ambazonia, nordvest i Kamerun.

  Rundt en femtedel av innbyggerne i den tidligere franske kolonien er engelskspråklige.

 • av NTB
  DEL
  Totalforbud mot fluorsmurning utsatt

  Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) ser seg ikke i stand til å implementere et fullstendig forbud mot fluorsmurning fra kommende sesong.

  Forbundsledelsen opplyser om beslutningen i en pressemelding torsdag.

  Bakgrunnen for at totalforbudet igjen utsettes er at det vil gi nødvendig tid til ytterligere å utvikle testmaskinen som skal avsløre eventuelt fluorjuks og prosedyrene rundt denne.

  IBU skriver at dette vil beskytte integriteten til konkurransene.

  Apparatet er blant annet testet og brukt under verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen i vinter.

 • av NTB
  DEL
  En person alvorlig skadet etter frontkollisjon

  En person er alvorlig skadet og fløyet til sykehus etter en frontkollisjon mellom en buss og personbil på riksvei 2 mellom Kongsvinger og Magnor torsdag.

  – Hendelsesforløpet ser ut til å være klart. En personbil har kjørt over i motgående kjørefelt og frontkollidert med bussen, sier operasjonsleder Kristian Bjaanes i Innlandet politidistrikt til NTB.

  Avisa Glåmdalen skriver at én person er sendt til sykehus med luftambulanse.

  Totalt er seks personer involvert i hendelsen. En skadet er fløyet til Akershus universitetssykehus, tre øvrige skadede er sendt til Kongsvinger sykehus, samt uskadet sjåfør og skadet fører av personbil til sykehus, skriver politiet i Innlandet på Twitter.

  – Slik jeg har forstått så er vedkommende som er fløyet til Akershus universitetssykehus, alvorlig skadet. Skadegraden til de resterende er jeg ikke kjent med, sier han.

  Politiet meldte om hendelsen klokken 10.18.

 • av NTB
  DEL
  Trafikkulykke: Barn hentet med luftambulanse

  Et barn er fraktet til sykehus med luftambulanse etter en trafikkulykke i Balestrand.

  Ulykken har skjedd på fylkesvei 50 ved Ese, mellom Balestrand og Dragsvik.

  – Store materielle skader, ingen fastklemt, skrev politiet på Twitter etter ulykken.

  Vest politidistrikt opplyser at det er snakk om en bil med fire personer som er involvert i ulykken. Et barn som satt i bilen er fraktet med luftambulanse til sykehus. Skadeomfanget er ukjent.

  – Bilen har snurret rundt og kommet borti en steinknaus eller lignende. Men den står på alle fire hjulene, sier vaktkommandør Trond Landaas ved 110-sentralen Vest til Firda.

  Vest politidistrikt fikk melding om hendelsen klokken 9.30.

 • av NTB
  DEL
  Regjeringen med møte om leieprisene
  Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) skal fredag diskutere utfordringene i utleiemarkedet med flere aktører. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

  Færre bosteder og høye priser preger det norske utleiemarkedet. Fredag møter kommunalministeren aktører i utleiemarkedet for å diskutere utfordringene.

  – Det er snakk om utfordringer som blir forsterket med studiestart, samt at prisene øker generelt i samfunnet, skriver regjeringen i en pressemelding.

  Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) skal møte aktørene i departementets lokaler klokken 8.

  Leieboerforeningen, Forbrukerrådet, Norsk Eiendom og Finn.no er blant aktørene som skal delta.

 • av NTB
  DEL
  Dårligste salgstall av nye boliger siden finanskrisen

  Ikke siden finanskrisen har salgstallet av nye boliger vært lavere i andre kvartal. Samtidig bygges det færre nye boliger.

  Salget av nye boliger i andre kvartal 2022 er ned 29 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig er salget av nye boliger i juni 2022 ned 38 prosent sammenlignet med juni 2021.

  Det er kun under finanskrisen i 2008 og 2009 vi har målt lavere salg i andre kvartal. Administrerende direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentene frykter at salget skal fortsette å holde seg lavt i 2022, og at de langsiktige konsekvensene blir alvorlige.

  Ifølge Boligprodusentene er det igangsatt bygging av 31 prosent færre nye boliger i juni i år mot fjoråret.

 • av NTB, Øyvind Aukrust
  DEL
  Lastebilsjåfør siktet etter rulleskiulykke

  En kvinne er fløyet til sykehus med alvorlige skader etter en rulleski-ulykke i Botsheitunnelen i Jørpeland i Rogaland. En lastebilsjåfør er siktet i saken, opplyser politiet i en pressemelding.

  Lastebilsjåføren er siktet etter veitrafikklovens paragraf 3, som sier at «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom».

  Politiet fikk melding om ulykken i den 200 meter lange tunnelen på fylkesvei 523, klokken 8.41 torsdag.

  Politiet har rutinemessig tatt blodprøve av mannen, og hans førerkort er beslaglagt.

  Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent for politiet.

  – Politiet er i gang med vitneavhør, og krimteknikere er på ulykkesstedet og vil arbeide der utover dagen, sier politiadvokat Sveinung Andersen.

  Tunnelen er stengt i begge retninger, noe den trolig vil være i lang tid fremover. Det er skiltet omkjøring på stedet, opplyser politiet.

 • av NTB
  DEL
  Syv år gammel gutt savnet i Bergen

  Politiet har satt i gang en leteaksjon etter en syv år gammel gutt som ikke kom frem til SFO i Olsviksåsen i Bergen torsdag morgen.

  Syvåringen ble fulgt til området rett ved SFO av en voksen person cirka klokken 7.50, men kom ikke til SFO som avtalt, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

  Gutten kan muligens ha syklet mot Vestkanten kjøpesenter, og guttens sykkel er funnet i nærheten.

  – Beskrivelse av gutten: Sju og et halvt år, mørkeblondt hår, iført blå Bergans jakke, sort bukse med hvit skrift og blå striper på siden, sort og rød sykkelhjelm. Syklet på en blå sykkel, skriver politiet.

  Folk som har eventuelle opplysninger, bes om å ringe politiet på telefon 02800.

 • av NTB
  DEL
  Sverige er Europas største eksportør av strøm
  Sverige eksporterte i første halvår mest strøm i Europa, viser oversikt. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

  Sverige har nå passert Frankrike som Europas største eksportør av strøm, ifølge energianalyseselskapet EnAppSys.

  Frankrike eksporterer vanligvis mer strøm enn de importerer, men problemer ved landets atomkraftverk har endret på dette. Mens landet i første halvår i fjor hadde en netto strømeksport på 21,5 terawattimer (TWh), måtte de i første halvår i år importere 2,5 TWh for å dekke etterspørselen.

  Sverige eksporterte i samme periode 16 TWh og var dermed Europas største eksportør av strøm i første halvår, ifølge EnAppSys.

  Tyskland kommer på annenplass og eksporterte 15,4 TWh, en dobling fra samme periode i fjor. Bulgaria eksporterte 6,6 TWh og var Europas tredje største eksportør i første halvår.

 • av NTB
  DEL
  Skogbrann raser på gresk ferieøy

  Store brannmannskaper er satt inn for å bekjempe en skogbrann som raser på den greske ferieøya Thasos.

  Store deler av øyen er dekket av skog som er knusktørr etter flere måneder med hete og tørke.

  Hundrevis av brannmannskaper, støttet av tolv brannfly og helikoptre, kjempet torsdag mot flammene.

  Det er ikke meldt om skadede, men én landsby er hittil evakuert, opplyser øyas ordfører Lefteris Kyriakidis.

  Skogbranner har hittil i år rasert 130.000 mål med skog i Hellas, ifølge sivilforsvaret i landet.

 • av NTB
  DEL
  Båt sank utenfor Kristiansand – tror ikke noen er savnet

  En båt sank på Ålefjær utenfor Kristiansand torsdag formiddag. Det er ingen grunn til å tro at noen er savnet, opplyser HRS Sør-Norge.

  – Det ble observert en båt som lå i fjæra, halvveis sunket. Da brannvesenet kom til stedet, og deres dykkere skulle se nærmere på båten, sank båten helt, sier Jan Erik Skorpe i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

  – Slik situasjonen er nå er det ingen grunn til å tro at noen er savnet, sier han.

  Politiet i Agder varslet om hendelsen på Twitter klokken 8.46. Ulykken fant sted klokken 8.31.

  – Stedet er like nord for Gyrestolen. Dersom noen kjenner til båten, ber politiet om å bli kontaktet på 02800, skrive de.

 • av NTB
  DEL
  13 drept i sammenstøt i Tsjad

  13 mennesker er drept i sammenstøt mellom bønder og nomader i Tsjad, opplyser en talsmann for myndighetene i området.

  Kamp om beiterettigheter og vannressurser mellom fastboende bønder og nomadiske gjetere er ikke uvanlig i Tsjad og krever ofte liv.

  Det siste sammenstøtet skjedde i Djongol, rundt 700 kilometer øst for hovedstaden N'Djamena.

  Det ble utløst av at et barn stjal hakken til en bonde, sier guvernøren i Guera-provinsen, Sogour Mahamat Galma.

  – Hittil er det 13 døde og 20 sårede, og forholdet mellom de to gruppene er fortsatt spent, sier han.

 • av NTB
  DEL
  Flere kommuner styrker skolebibliotekene

  26 kommuner får til sammen 17 millioner kroner tilskudd fra regjeringen til å styrke skolebibliotekene.

  – Å kunne lese godt er avgjørende for å kunne delta i samfunnet. Derfor er det viktig at vi styrker skolebibliotekene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

  Regjeringen opplyser at målet med tilskuddet er at skolebiblioteket skal være en arena for leseglede for alle elevgrupper og i alle fag.

  Midlene skal også bidra til å styrke arbeidet med lesestimulering og skape et inkluderende arena, som tar hensyn til de ulike forutsetningene til barn og unge.

 • av NTB
  DEL
  Angivelig IS-medlem pågrepet i Storbritannia

  En mann som angivelig skal ha vært del av en beryktet celle i den ekstreme islamistgruppa IS, har blitt pågrepet ved Luton-flyplassen utenfor London.

  Aine Davis skal ha fløyet til Luton etter å ha blitt løslatt fra et tyrkisk fengsel, og holdes nå i britisk politis varetekt, siktet for terror, skriver BBC.

  Han har nektet for å ha vært med i terrorcellen, som fikk kallenavnet The Beatles på grunn av de fire medlemmenes britiske aksenter.

  De meldte seg frivillig til å kjempe for IS i Syria og endte opp med å vokte over vestlige gisler – og drepte angivelig 27 av dem. Flere av gislene skal ha blitt halshogd, og videoene ble lagt ut på nettet.

 • av Henning Carr Ekroll
  DEL
  Oslo: Kø på E6 etter kjedekollisjon

  PÅ E6 Abildsø i Oslo retning mot Ryen er det en kjedekollisjon i venstre felt med tre biler involvert. To biler har kommet seg videre for egen fremdrift, mens den tredje må fjernes av bergingsbil.

  Det er kø på stedet, melder Vegtrafikksentralen klokken 07.51.

  Klokken 08.16 er strekningen igjen åpen for trafikk.

 • av NTB
  DEL
  Setter ned utvalg for å se på fastlegeordningen
  Regjeringen nedsetter et ekspertutvalg som skal gi konkrete forslag til tiltak for å styrke fastlegeordningen. Foto: Heiko Junge / NTB

  Regjeringen nedsetter et ekspertutvalg som skal gi konkrete forslag til tiltak for å styrke fastlegeordningen.

  Ifølge regjeringen står mer en 175.000 innbyggere uten fastlege.

  – Det går særlig utover de mest sårbare pasientene og kan forsterke todelingen i helsetjenesten. Denne utviklingen må snus, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding.

  Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier regjeringen i neste års statsbudsjettet skal ta grep som skal bidra til at alle skal kunne ha en fastlege å gå til, og at yrket igjen blir attraktivt for fagfolkene.

  Regjeringen skriver at utfordringene i fastlegeordningen har økt over tid. Situasjonen er nå at unge leger ikke søker seg til ordningen, at fastlegene har høy arbeidsbelastning, og at stadig flere kommuner opplever rekrutteringsutfordringer.

  Ekspertutvalget skal gi regjeringen konkrete forslag til både organisering og finansiering av fastlegeordningen. I tillegg skal utvalget vurdere om det er oppgaver som kan løses av annet personell under ledelse av fastlegen, eller om det er oppgaver som kan flyttes ut av ordningen, kommer det fram i pressemeldingen.

  Ekspertutvalget skal levere første rapport med foreløpige vurderinger og anbefalinger innen 1. desember 2022.

 • av NTB
  DEL
  Belarus avviser meldinger om eksplosjoner på militær flyplass

  Forsvarsdepartementet i Belarus avviser meldinger om eksplosjoner på en militær flyplass i Gomel-regionen og sier at det var snakk om brann i en motor.

  Onsdag kveld ble det i sosiale medier meldt om eksplosjoner og kraftige lysblink fra en militær flyplass i Zjabrovka-området i Belarus.

  Ifølge forsvarsdepartementet i landet oppsto det i 23-tiden brann under testingen av en motor som var skiftet.

  – Brannslokking ble iverksatt i tide. Det var ingen personskader, opplyser departementet til det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

  Opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold.