Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Atle Antonsen trekker seg fra Kongen Befaler
19. november kl 14:46Anine Hallgren
DEL

– Atle Antonsen trekker seg fra ny sesong av Kongen Befaler, og en nyinnspilt julespesial av programmet vil ikke bli sendt som planlagt, skriver Hanne McBride i Discovery. Det var NRK som meldte om saken først.

– Atle har vært åpen med oss og offentligheten om at han ønsker å ta noen nødvendige runder med seg selv. Vi er enige om at det ikke er riktig at han samtidig er på jobb for oss, og at jobben med å finne ny programleder for vårens sesong av Kongen befaler nå påbegynnes, skriver McBride i en pressemelding.

Atle Antonsen vil likevel være å se på Discoverys kanaler fremover.

– Han har spilt roller i tidligere sendte julekalendere som ligger på discovery+ og som vil sendes på TVNorge i desember.

– På generelt grunnlag er vi ikke tilhengere av å kansellere innhold. Vi er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra TV-skjermen og offentligheten. Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning. Samtidig er publikums tillit avgjørende for opplevelsen av det de blir servert, og det er kanskje det viktigste hensynet vi som kringkaster må ta, skriver McBride.

Aftenposten har kontaktet Tv2 angående TV-programmet «Kjære Landsmenn». De bekrefter at de to sesongene som ligger i Tv2 Play ikke vil avpubliseres.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • NTB
  DEL
  Over 400 mindreårige asylsøkere har forsvunnet

  Siden 2015 har 432 enslige barn og unge som har søkt asyl i Norge, forsvunnet sporløst fra asylmottak og omsorgssentre.

  Politiet leter sjelden etter disse barna, viser en kartlegging som NRK har gjort i samarbeid med Senter for undersøkende journalistikk (SUJO).

  Det store flertallet er ungdommer over 15 år, men blant de savnede er også helt små barn.

  Fem av barna var ti år eller yngre da de forsvant, den yngste bare fem år gammel.

  Av disse barna har politiet bare funnet igjen ett av barna. Ifølge NRK leter politiet sjelden aktivt etter forsvunne barn. I mange tilfeller blir det bare tatt en telefon til asylmottaket eller omsorgssenteret barnet har forsvunnet fra, viser kartleggingen.

  Det skjer til tross for at et samlet storting i 2015 vedtok at politiet skal lete etter mindreårige asylsøkere som forsvinner.

  I ett tilfelle kontaktet et asylmottak politiet to dager etter at en niåring forsvant. Likevel gikk det fire uker før politiet opprettet sak.

 • NTB
  DEL
  To til sykehus etter trafikkulykke på Sunnmøre

  To personer ble tirsdag fraktet til sykehus etter en trafikkulykke på Haram på Sunnmøre. En av de tre bilene som var involvert i ulykken, begynte å brenne.

  Nødetatene er på vei etter en melding om en trafikkulykke med tre involverte biler, skrev politiet i Møre og Romsdal på Twitter klokken 13.37.

  Hendelsen fant sted i nærheten av Remmetunnelen på Haram på Sunnmøre. En av bilene sto i brann, men denne er nå slukket. Totalt fire personer er involvert.

  – To personer tatt med til akuttmottaket Ålesund sykehus, opplyser politiet.

  I tillegg ble en person tatt med til lokal legevakt, og en var uskadet. Alle personene var ved bevissthet.

 • NTB
  DEL
  Mann pågrepet – skal ha kastet egg på kong Charles
  En mann er pågrepet, anklaget for å ha kastet et egg mot Storbritannias kong Charles i Luton tirsdag. Her er kongen fotografert etter at noen kastet et egg på ham i York i november. Foto: James Glossop / Pool via AP / NTB

  En mann er pågrepet etter at egg angivelig ble kastet mot kong Charles mens han var på spasertur i byen Luton, skriver Sky News.

  Bedfordshire-politiet sier at mannen i 20-årene sitter i varetekt, mistenkt for kroppskrenkelse. Han ble pågrepet på St. George's Square i Luton tirsdag.

  Kort tid etter ankomst ble kongen midlertidig geleidet unna folk utenfor rådhuset i byen. Senere hilste han på de fremmøtte et annet sted i Luton, som ligger om lag fem mil nord for London.

 • NTB
  DEL
  Syklist døde etter trafikkulykke

  Mannen på sykkel som var involvert i et sammenstøt med en bil på Risvollan i Trondheim 1. desember, har gått bort. Bilføreren er siktet.

  – Politiet kan opplyse at syklisten i 60-årene døde lørdag 3. desember på St. Olavs hospital. Dødsårsak etterforskes, og det er begjært obduksjon av avdøde, bekrefter påtaleansvarlig Kristine Shanika Østergård til Nidaros i en e-post.

  Ulykken skjedde torsdag morgen forrige uke. Da rykket nødetatene politiet ut til Risvollan i Trondheim etter melding om sammenstøt mellom en bil og en sykkel. Mannen på sykkel var bevisstløs da politiet kom til åstedet, og han ble sendt til St. Olavs hospital.

  Bilføreren, en kvinne i 50-årene, er siktet etter ulykken.

 • NTB
  DEL
  Bilbrann slukket etter ulykke på Sunnmøre – to til sykehus

  Tre biler er involverte i en trafikkulykke på Haram på Sunnmøre. En bil skal være i brann og flere skal være skadd.

  Nødetatene er på vei etter en melding om en trafikkulykke med tre involverte biler, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

  Hendelsen fant sted i nærheten av Remmetunnelen på Haram på Sunnmøre. En av bilene sto i brann, men denne er nå slukket. Totalt fire personer er involverte.

  To av de involverte personene er nå tatt med til akuttmottaket ved Ålesund sykehus, oppdaterer politiet på Twitter.

 • NTB
  DEL
  Fører tiltalt etter å ha dundret inn i bil i 190 km/t

  En mann i 20-årene er tiltalt etter at han i 190 kilometer i timen kjørte inn i en annen bil i Ås. Føreren av den andre bilen ble lam fra brystet og ned.

  Det var klokken 15.50 den 29. januar i år at ulykken skjedde.

  I Nøstvettunnelen på E6 i Ås kjørte mannen i 20-årene en Audi i rundt 190 kilometer i timen da han ifølge tiltalen kjørte inn i en Toyota bakfra. Mannen som kjørte Toyotaen, fikk ribbeinsbrudd og en ryggmargsskade, og ble lam fra brystet og ned.

  En kvinne som satt i Toyotaen, ble også forslått i påkjørselen.

  Mannen i 20-årene er også tiltalt for å ha kjørt Audien i opp mot 200 kilometer i timen i Nordbytunnelen, som ligger noen kilometer sør for Nøstvettunnelen, før ulykken.

  Etter at påkjørselen skjedde, sa politiførstebetjent Johan Bjerknes i Øst politidistrikt til Østlandets Blad at de hadde ulykken på film gjennom en video fra Vegtrafikksentralen.

  Én teori var da at føreren av Audien kappkjørte med en annen bil da ulykken skjedde.

  – Jeg kan bekrefte at to biler holdt betydelig høyere hastighet enn resten av trafikken på stedet, sa Bjerknes til avisen i begynnelsen av februar.

  Rettssaken går i Follo og Nordre Østfold tingrett over to dager i mars.

 • Henning Carr Ekroll/NTB
  DEL
  Mann pågrepet etter knivstikking på T-bane i Oslo
  Politiet i arbeid ved åstedet lørdag. Foto: Martin Solhaug Standal/NTB

  Mannen som har vært siktet i saken hvor en person ble knivstukket på T-banen lørdag, ble pågrepet av politiet mandag kveld, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

  Han er siktet for drapsforsøk. Politiet jobber nå med å få gjennomført avhør av siktede.

  Politiet arbeider videre med å sikre og gjennomgå overvåkningsvideo og avhøre vitner. Det er ikke andre mistenkte i saken, sier politiadvokat Helene Skogstrand Setlo i Oslo politidistrikt i pressemeldingen.

  En mann i 30-årene ble innlagt på sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader etter at han ble knivstukket flere ganger i overkroppen og hodet.

 • NTB
  DEL
  Reagerer på hemmelig kundeliste for Støre-sekretær
  Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har utnevnt Kristoffer Thoner (høyre) til sin nye statssekretær. Foto: Carina Johansen / NTB

  Parlamentarisk leder i Senterpartiet Marit Arnstad reagerer på hemmelighold av kundelisten til statsminister Jonas Gahr Støres (Ap) nye statssekretær.

  – Dette handler ikke bare om personen som har listen, men også den tidligere arbeidsgiveren som må anerkjenne at det er behov for en større grad av åpenhet her i det norske demokratiet, enn for eksempel i USA, sier Arnstad til TV 2.

  Kanalen meldte fredag at det er hemmelig hvem Støres nye statssekretær, Kristoffer Thoner, har jobber for som konsulent i McKinsey.

  Kundelisten Thoner hadde som konsulent blir holdt hemmelig på grunn av selskapets regler.

  – Når en tidligere arbeidstager blir folkevalgt eller går inn i en politisk rolle, burde de tillate at kundelisten blir åpen for offentligheten, sier Arnstad.

  Støre har selv uttalt til TV 2 at han ikke vet hvilke kunder Thoner har hatt i jobben som konsulent, men at strenge habilitetsregler fortsatt vil gjelde for ham.

 • NTB
  DEL
  Togtrøbbel mellom Oslo S og Nationaltheatret
  Vy sier at passasjerer må forvente forsinkelser. Togene kjører med redusert hastighet mellom Oslo S og Nationaltheatret. Foto: Lise Åserud / NTB

  Flere linjer er forsinket eller innstilt etter det har blitt oppdaget en signalfeil mellom Oslo S og Nationaltheatret tirsdag ettermiddag.

  Bane Nor er i gang med å rette opp i en signalfeil som fører til både forsinkelser og innstillinger av avganger i Oslo tirsdag ettermiddag, opplyser de på deres egen nettside. De berørte linjene er Vy Regiontog Oslo S – Bergen, FLY2, Go-Ahead Regiontog Oslo S – Stavanger S, L1, L12, L13, L14 Asker – Kongsvinger, L2, L21, L22, R10 og R11.

  Vy skriver at togene kjører med redusert hastighet mellom de to stasjonene og ber passasjerer regne med forsinkelser. De opplyser samtidig om at de pr. nå ikke vet hvor lenge arbeidet vil pågå.

 • NTB
  DEL
  Forlenget fengsling for drapssiktet i København

  En 26 år gammel mann siktet for å ha drept ekskjæresten i Polen og kidnappet deres felles datter, er varetektsfengslet i ytterligere to uker i København.

  Det opplyser politiet i København i en epost til Bergensavisen tirsdag morgen.

  26-åringen ble stanset på en motorvei utenfor København 5. november. Han ble raskt pågrepet og er siktet for å ha drept sin ekskjæreste i Polen og kidnappet deres fem år gamle datter.

  Ifølge kvinnens obduksjonsrapport døde hun av blødninger fra kuttskader.

  Dansk politi bekrefter at vestlendingen frivillig har gått med på å forlenge varetektsfengslingen.

  Det holdes et nytt møte 21. desember hvor retten skal ta stilling til om den drapssiktede nordmannen skal overføres til Polen eller ikke.

 • NTB
  DEL
  Tiltalt for å ha truet ekssamboer med drøy sang

  En mann i 40-årene må møte i Hordaland tingrett neste uke, tiltalt for å ha truet sin tidligere samboer gjennom en rap-sang.

  Ifølge tiltalen har mannen blant annet rappet «I'm gonna find you and I'm gonna kill you» og «Your family, I will shoot them one by one», melder Bergens Tidende.

  – Vi er kjent med at sangen er gjort tilgjengelig for andre, eller på internett, men for oss har en slik publisering en underordnet betydning i denne sammenheng, sier aktor Elise Mjølhus Kleiven til avisen.

  Hun opplyser at mannen også er etterforsket for brudd på et besøksforbud mot eksen.

  Mannen erkjenner ikke straffskyld og har ifølge hans forsvarer Ingvill Gjerstad produsert låter tidligere.

 • NTB
  DEL
  Nkom: Flere nødradioer oppfyller ikke krav

  Nasjonal kommunikasjonsmyndighet ( Nkom) har fått flere henvendelser om at det selges såkalte nødradioer eller beredskapsradioer som ikke oppfyller kravene.

  Nkom melder til NRK at flere enn tidligere rapporterer at de har hjemmeberedskap i tråd med anbefalingene fra myndighetene.

  – En god nødradio har DAB+ teknologi og kan brukes på 230 V og på batteri. Dersom du møter en radioforhandler eller en annonse som sier at en FM-radio er en fullverdig nødradio, er dette ikke korrekt, sier avdelingsdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, John-Eivind Velure.

  Han sier det er de digitale dab-sendernettene i Norge som gjelder for lytting til riksdekkende radio.

  – Lokale FM-nett er kun et tillegg som kan bli brukt i nødstilfelle om øvrige mobilt radio- og TV-nett er nede, sier Velure.

  Nå har Nkom sendt varsel til Forbrukertilsynet og bedt dem vurdere å undersøke salgskommunikasjonen for produkter som selges som beredskapsradio.

 • NTB
  DEL
  Gult farevarsel for snø i nord

  Det kan komme opp mot 35 centimeter snø i Nordland og Sør-Troms det neste døgnet. Meteorologisk institutt har derfor sendt ut gult farevarsel.

  – Fra tirsdag formiddag til onsdag ettermiddag kan det komme 20–35 cm. Snøbygene vil treffe ulikt, og det kan bli lokale forskjeller på snømengdene. Mest snø venter vi i ytre og midtre strøk.

  Det skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

 • NTB
  DEL
  Ber om varetekt etter voldshendelse i Farsund

  Politiet ber om at tenåringen som er siktet etter en voldshendelse i Farsund natt til mandag, varetektsfengsles i to uker.

  Det er politiadvokat Svein Håland som til VG opplyser at gutten vil bli begjært varetektsfengslet i to uker under fengslingsmøte tirsdag.

  Han er siktet etter at en annen tenåring natt til mandag ble funnet skadet utendørs i Farsund.

  Den fornærmede ble fløyet til Stavanger universitetssjukehus. Han er operert og tilstanden stabil.

  I tillegg til den siktede er tre andre tenåringer avhørt, mistenkt for kroppsskade.

 • NTB
  DEL
  Erkjenner ikke straffskyld etter dødsfall i Søgne
  Mannen som er siktet etter at en person søndag ble funnet død i en leilighet i Kristiansand, nekter straffskyld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

  Mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter voldshendelsen i Kristiansand søndag, nekter straffskyld.

  Mannen ble tirsdag framstilt for varetektsfengsling i Agder tingrett. Der ba politiet om fire ukers varetekt for 37-åringen.

  Han er siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

  – Han erkjenner ikke straffskyld, sier 37-åringens forsvarer, Åge Eidsvig, til Fædrelandsvennen.

  Det var i 12-tiden søndag at politiet ble varslet om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Langenes i Søgne i Kristiansand. Da nødetatene kom til stedet, fant de en død mann. Mannen er en norsk statsborger og bosatt i distriktet.

 • NTB
  DEL
  Svenske dømt for drap og terrorplaner på Gotland
  En tegning fra rettssaken mot Theodor Engström. Her med sin forsvarer Staffan Fredriksson. Foto: Johan Hallnäs / TT / NTB

  Svenske Theodor Engström er dømt til rettspsykiatrisk behandling for drap og forberedelse til terrorangrep, opplyser Gotlands tingrett.

  33-åringen har stått tiltalt for å ha drept en kjent psykiater på åpen gate i Visby under politikeruken Almedalsveckan på Gotland den 6. juli.

  Han planla også å drepe leder for Centerpartiet Annie Lööf, men han ble pågrepet rett etter drapet på Ing-Marie Wieselgren, som hadde en toppstilling innenfor svensk psykiatri.

  Aktoratet la ned påstand om livsvarig fengsel til tross for at rettspsykiatere har konkludert med at Engström lider av en alvorlig psykisk lidelse.

  Forsvaret har på sin side ønsket rettspsykiatrisk behandling, og da dommen falt tirsdag, var det forsvarets argumentasjon som veide tyngst.

  Engström har tilstått drapet og drapsplanene, men det har vært knyttet spenning til om han kom til å bli dømt for terror.

  Tingretten på Gotland kom frem til at drapet på Wieselgren ikke skulle anses som et terrorangrep. Årsaken er at drapet ikke anses å ha skadet eller kunnet skade Sverige på en slik måte som kreves for at det kan anses som terror, skriver rettens administrator Per Sundgren i en pressemelding.

  Drapsplanene mot Lööf oppfyller imidlertid betingelse for å regnes som terror, ifølge tingretten.

 • NTB
  DEL
  Ber om ni år for overgrepstiltalt SFO-ansatt

  Aktor ber om ni års fengsel for en overgrepstiltalt SFO-ansatt i Bergen. Mannen nekter straffskyld.

  Mannen i 20-årene står i Hordaland tingrett tiltalt for seksuelle overgrep på åtte jenter som var i 8-9-årsalderen ved to ulike barneskoler i Bergen i 2020 og 2021.

  Tirsdag ba aktor om at mannen dømmes til ni års ubetinget fengsel, skriver Bergensavisen.

  Ett av tilfellene i tiltalen vurderer påtalemyndigheten som grov voldtekt av barn under 14 år. Mannen, som er i 20-årene, jobbet ved to skoler i Bergen, og det er fornærmede barn fra begge skolene.

  Mannen erkjenner ikke straffskyld.

 • NTB
  DEL
  Tre drept i bombeangrep sør i Thailand

  Tre personer er drept og fire såret i en bombeeksplosjon i et muslimskdominert område sør i Thailand, opplyser politiet tirsdag.

  Alle ofrene var statsansatte jernbanearbeidere som var på vei for å reparere togskinner i provinsen Songkhla ved grensen til Malaysia.

  Sporene hadde blitt ødelagt i et annet bombeangrep i helgen.

  Den sørlige delen av Thailand har siden 2004 vært rammet av en lavintensiv konflikt mellom muslimske opprørere og thailandske myndigheter. Over 7.000 mennesker er drept.

 • NTB
  DEL
  Kvinne siktet for drapsforsøk på ektemannen

  En kvinne er siktet for å ha forsøkt å drepe sin ektemann i Vestland i løpet av forrige helg. Hun ble pågrepet mandag kveld.

  Det skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

 • NTB
  DEL
  Iransk nyhetsbyrå: Tolv med bånd til Europa pågrepet

  Irans revolusjonsgarde har pågrepet tolv personer fra en gruppe som angivelig har bånd til Europa, ifølge landets nyhetsbyrå Tasnim.

  Landet har blitt rystet av nesten tre måneder med omfattende demonstrasjoner som er blitt slått hardt ned på av regimet.

  Regimet i landet mener det er USA og allierte land, samt opposisjonsgrupper med base i utlandet, som står bak uroen.

  Forrige uke sa en general at mer enn 300 mennesker er drept i uroen, blant dem flere titalls sikkerhetsstyrker. Ifølge den Oslo-baserte organisasjonen Iran Human Rights er minst 448 mennesker drept av sikkerhetsstyrkene.

  Tusenvis er pågrepet, blant dem fremtredende iranske skuespillere og fotballspillere.