Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Atle Antonsen trekker seg fra Kongen Befaler
19. november 2022 kl 14:46Anine Hallgren
DEL

– Atle Antonsen trekker seg fra ny sesong av Kongen Befaler, og en nyinnspilt julespesial av programmet vil ikke bli sendt som planlagt, skriver Hanne McBride i Discovery. Det var NRK som meldte om saken først.

– Atle har vært åpen med oss og offentligheten om at han ønsker å ta noen nødvendige runder med seg selv. Vi er enige om at det ikke er riktig at han samtidig er på jobb for oss, og at jobben med å finne ny programleder for vårens sesong av Kongen befaler nå påbegynnes, skriver McBride i en pressemelding.

Atle Antonsen vil likevel være å se på Discoverys kanaler fremover.

– Han har spilt roller i tidligere sendte julekalendere som ligger på discovery+ og som vil sendes på TVNorge i desember.

– På generelt grunnlag er vi ikke tilhengere av å kansellere innhold. Vi er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra TV-skjermen og offentligheten. Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning. Samtidig er publikums tillit avgjørende for opplevelsen av det de blir servert, og det er kanskje det viktigste hensynet vi som kringkaster må ta, skriver McBride.

Aftenposten har kontaktet Tv2 angående TV-programmet «Kjære Landsmenn». De bekrefter at de to sesongene som ligger i Tv2 Play ikke vil avpubliseres.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • Siril Thesen
  DEL
  Funn av lik i sjøen i Solund kommune

  Det er gjort funn av et lik i sjøen i Solund kommune i Buskøyvågen, skriver politiet i en pressemelding.

  Det var tilfeldige personer som bor i området som hadde funnet liket i fjæresteinene.

  Liket bærer preg av å ha ligget lenge i sjøen, står det videre. Det er foreløpig ikke mulig å si noe om kjønn, alder eller dødsårsak.

  Vest politidistrikt ble varslet om funnet klokken 14.01 i dag.

 • Siril Thesen
  DEL
  Melding om brann ved Bislett

  Nødetatene er i Pilestredet i Oslo etter melding om brann, skriver politiet på Twitter.

  Brannvesenet har startet røykdykking for å klargjøre omfanget.

  Alle som var i den aktuelle etasjen har evakuert seg selv.

  Josefines gate er stengt for trafikk, men trikken kan kjøre som normalt i Pilestredet.

 • Celina Therese Ekholt
  DEL
  Minst 15 ungdommer anholdt etter slåssing på T-banen i Oslo

  Over 15 ungdommer har vært involvert i slåssing på linje 4, Vestli – Bergkrystallen.

  – Vi oppretter et par straffesaker, én på kroppskrenkelse i forbindelse med at en person er sparket i hodet. Han er ikke alvorlig skadet. En annen bar en kniv og blir anmeldt for dette. Ingen er pågrepet. Dette skriver politiet i Oslo på Twitter.

  De fleste ungdommene er født i 2006, ifølge politiet, som skriver at ungdommene gikk av på Rommen stasjon og løp i alle retninger da politiet kom.

 • NTB
  DEL
  Eggprisene skyter i været verden over
  Mange verpehøns har blitt avlivet i forbindelse med en stor fugleinfluensaepidemi i USA og andre land. Foto: Erin Hooley / AP / NTB

  Prisene på egg har eksplodert i en rekke vestlige land, og fugleinfluensa og produksjonskostnadene får skylda. Bransjen frykter imidlertid ikke at det skal skje i Norge.

  Les hele saken her:

  teaser
  Mindre enn 2 time siden
  Eggprisene skyter i været verden over – men i Norge er ikke påskekosen i fare
 • NTB
  DEL
  Nye redningshelikoptre på bakken

  En teknisk kontroll gjør at samtlige nye SAR Queen redningshelikoptre er på bakken.

  – Det er bare fordi vi skal sjekke maskinene teknisk. De blir grundig sjekket én etter én, forteller Lars Nedrevåg, vakthavende redningsleder for Hovedredningssentralen i Nord-Norge, til Fremover.

  Det er ukjent hvor lang tid den tekniske kontrollen vil ta.

  – I mellomtiden bruker vi de andre maskinene vi har tilgjengelig slik som Luftambulansen og Tromsømaskinen, sier Nedrevåg.

 • NTB
  DEL
  Minst 34 drept i sammenstøt i Somaliland

  Minst 34 mennesker ble mandag drept i sammenstøt mellom soldater og opprørsstyrker i en omstridt by i Somalias nordlige utbryterregion, Somaliland.

  Ifølge den lokale regjeringen gikk væpnede menn til angrep på militærbaser og statskontorer i Laacaanood på morgenen, men angrepet ble forhindret.

  Styresmaktene anklaget ikke-navngitte «tradisjonelle ledere» for å stå bak. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

  Sammenstøtet kom kun dager etter at en komité bestående av lokale ledere, religiøse lærde og samfunnsgrupper i en uttalelse sa at de ikke anerkjente de lokale myndighetene.

  Somaliland brøt ut av Somalia i 1991, men har ikke fått bred internasjonal anerkjennelse som uavhengig stat.

  Myndighetene i utbryterregionen har lenge møtt særlig motstand i Laacaanood og områdene rundt, der noen klanledere forsøker å bli med i det føderale Somalia og har anklaget styresmaktene for å ikke ivareta sikkerheten til lokalbefolkningen.

 • NTB
  DEL
  Regjeringen starter arbeidet med en ny naturplan
  Mandag annonserte regjeringen at de starter arbeidet med en ny naturplan. Klima- og miljøminister Espen Barth Eide sier alle land må bidra for at vi skal kunne nå målene i FNs naturavtale. Her er han fotografert under Arendalsuka i 2022. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Før jul samlet verdens land seg om et nytt globalt rammeverk for natur. Mandag annonserte regjeringen at de starter arbeidet med en ny naturplan.

  – Den nye naturavtalen skal følges opp nasjonalt og er et viktig verktøy for å stanse tapet av natur globalt. Alle land må bidra for at vi skal kunne nå de målene vi har satt oss, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.

  Bakgrunnen for den nye nasjonale handlingsplanen er FNs naturavtale som ble skrevet under før jul. Avtalen går ut på at man skal stoppe og reversere naturtapet innen 2030. Hvert enkelt land skal komme tilbake med en plan for hvordan de vil følge opp avtalen.

  – Tap av natur er en like stor utfordring som klimaendringene, og de to henger tett sammen. Den nye naturavtalen viser vei og gir oss konkrete mål som kan bidra til at vi klarer å løse naturkrisen og klimaendringene sammen, sier Eide.

 • NTB
  DEL
  Putin: Sender redningsteam til Tyrkia og Syria
  En baby blir reddet ut av en ødelagt bygning i Malatya i Tyrkia. Foto: DIA Images / AP / NTB

  President Vladimir Putin tilbyr russisk hjelp til Tyrkia og Syria etter jordskjelvet. Russiske redningsarbeidere sendes til begge land.

  Russland er en nær alliert av Assad-regimet i Syria og har fortsatt en betydelig militær tilstedeværelse i landet.

  Etter jordskjelvet natt til mandag har Putin ifølge Kreml snakket med både Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Syrias president Bashar al-Assad. Begge skal ha takket ja til russiske redningsarbeidere. De er nå klare til å bli fløyet inn i de katastroferammede områdene i begge land, heter det i en melding fra russiske myndigheter mandag ettermiddag.

  Tidligere mandag meldte Kreml at Putin har sendt sine kondolanser til både den syriske og den tyrkiske lederen.

  – Vi er villige til å gi all nødvendig hjelp, het det i en skriftlig melding fra Putin til Erdogan.

  Ifølge det russiske forsvarsdepartementet ble ingen russiske militæranlegg i Syria ødelagt i jordskjelvet. 300 russiske soldater er satt inn i arbeidet med å rydde i ruinene.

 • Celina Therese Ekholt
  DEL
  Reuters: Stor brann i Iskenderunbukta i Tyrkia

  En større brann er observert ved havnen Iskenderun i provinsen Hatay ved Middelhavet, ifølge Reuters vitner og opptak. Det er ikke kjent hva som brenner.

  Regionen ble rammet av to store jordskjelv tidligere på dagen. Skjelvet førte til omfattende skader og tap av menneskeliv.

  Les mer om jordskjelvet her:

  teaser
  i dag 04:46
  Kraftigste jordskjelv i Tyrkia på over 80 år. Høye boligblokker kollapset.
 • NTB
  DEL
  Behandlingen av NorthConnect gjenopptas

  NorthConnect er en planlagt kraftkabel mellom Norge og Storbritannia for utveksling av fornybar vann- og vindkraft.

  Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sa i desember 2021 at det ikke skulle bli noe av kabelen. Nå snur regjeringen. Olje- og energidepartementet opplyser at de gjenopptar konsesjonsbehandlingen.

  – Det har gått snart tre år siden behandlingen av denne saken ble satt på vent. Jeg har kommet til at det nå foreligger et tilstrekkelig grunnlag til at saken kan behandles. Alle konsesjonssøknader som ligger i departementet, skal selvfølgelig behandles på en ordentlig måte. Det går vi i gang med nå, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

  De opplyser at de ønsker en rask avgjørelse.

 • Celina Therese Ekholt
  DEL
  Frontkollisjon på Jæren – én person i luftambulanse

  En person er fløyet til Stavanger Universitetssykehus med luftambulanse for videre behandling etter en frontkollisjon på Nordsjøvegen i Sirevåg i Rogaland. En kvinne og et barn i den andre bilen blir tilsett av ambulanse på stedet. Dette skriver politiet i Sør-Vest på Twitter.

  Det meldes om at trafikken er stanset i begge retninger.

 • NTB
  DEL
  Deler av Nybyen på Svalbard evakueres

  Deler av Nybyen på Svalbard blir evakuert på grunn av snøskredfare. Det blir oppholds- og ferdselsforbud i området.

  Det opplyser Sysselmesteren.

  Det er bygningene på oversiden av veien i Nybyen som evakueres. Evakueringen må være gjennomført innen klokken 17 i ettermiddag.

  – Ferdsels- og oppholdsforbudet i Nybyen innebærer blant annet at scooterløypa på oversiden av veien er stengt, opplyser Sysselmesteren.

 • NTB
  DEL
  Birøkter tildeles Kongens fortjenstmedalje
  Terje Reinertsen på Gjerdrum i Viken har vært forkjemper for medikamentfri birøkt. Foto: Privat / NTB

  Birøkter Terje Reinertsen på Gjerdrum i Viken tildeles Kongens fortjenstmedalje for sitt arbeid for medikamentfri birøkt.

  – I lange tider har Terje Reinertsen gått sin egen vei og jobbet for det han har trodd på, og gjort fremskritt med å avle frem bier som selv håndterer varroamidden, og dette er bier verden vil trenge videre, sier generalsekretær Hilde Øverby i Norges Birøkterlag om tildelingen.

  Reinertsen får prisen på bakgrunn av sitt arbeid med å utvikle varroatolerante bier. Varroamidden er en parasitt som fører til svekkelse av bisamfunn over hele verden.

  Bier er livsviktige for mennesker og produksjonen av mat ettersom de pollinerer planter.

  Reintertsen vil bli tildelt Kongens fortjenstmedalje på et møte om varroatolerante bier lørdag 18. mars på Kløfta.

  Bier er livsviktige for matproduksjonen i verden. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB
 • NTB
  DEL
  DNB: Eksplosiv økning i bedragerier
  Terje A. Fjeldvær er leder for DNBs avdeling for bedrageribekjempelse. Foto: Vidar Ruud / NTB

  Ferske tall fra DNB viser en eksplosiv økning i digitale bedragerier det siste året. Banken stoppet bedrageriforsøk på over en milliard kroner i 2022.

  Norges største bank avverget bedrageriforsøk for 1.067 millioner kroner i fjor, melder VG.

  Det er nesten ti ganger så mange digitale bedragerier nå som i 2018.

  – Vi har stoppet overføringer for enkelte selskaper som ville ført til konkurs hvis de hadde tapt pengene. Det er vi helt sikre på, sier leder Terje Aleksander Fjeldvær for bedrageriforebyggende arbeid i DNB til avisen.

  Ifølge banken er bedrageriene mer avansert enn tidligere og rammer både privatpersoner og bedrifter.

 • NTB
  DEL
  Stortinget kommer med Tiktok-advarsel
  Stortingsrepresentantene blir av Stortingets administrasjon oppfordret til varsomhet ved bruk av apper på mobiltelefonen. Foto: Lise Åserud / NTB

  Stortingets administrasjon oppfordrer på intranettet stortingsrepresentanter og ansatte til varsomhet ved bruk av apper på mobiltelefonen.

  I en melding med tittelen «Tiktok og andre apper» maner Stortingets administrasjon til generell varsomhet ved installering og bruk av apper på telefon og nettbrett, skriver Dagbladet.

  – Særlig personvernet kan være utsatt, står det i meldingen.

  Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) innrømmet til TV 2 i forrige uke at hun hadde Tiktok på en ugradert tjenestemobil i en periode på en måneds tid mens hun var justisminister.

  Den kontroversielle appen eies av det kinesiske selskapet ByteDance, som samler inn data om brukerne. Frykten har vært at opplysninger kan havne i kinesiske myndigheters hender.

 • NTB
  DEL
  Avis: Finland klar til å gå inn i Nato uten Sverige

  Dette opplyser kilder til avisen Iltalehti.

  Sikkerhetspolitiske kilder sier til den finske avisen Iltalehti at Finland kan gå inn i Nato uten Sverige.

  Saken har vært diskutert den siste uken, sier kildene til avisen.

  Hittil har statsminister Sanna Marin stått fast ved planen om at Finland og Sverige skal gå samtidig inn i forsvarsalliansen.

 • Celina Therese Ekholt
  DEL
  Trafikkulykken i Gausdal – mann bekreftet omkommet

  En mann er bekreftet omkommet etter en møteulykke mellom en lastebil og en personbil i Gausdal. Dette melder politiet i Innlandet på Twitter.

  Mannen som omkom var føreren av personbilen. Politiet melder om at han har utenlandsk statsborgerskap. De pårørende er ikke ennå varslet.

  Fører av lastebilen er uskadet og ivaretas av sin arbeidsgiver.

 • NTB
  DEL
  Mehl avviser at hun skal ha ført Stortinget bak lyset
  Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) avviser å ha ført Stortinget bak lyset om sin TikTok-bruk. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

  Justisministeren har fått kritikk for å ha lastet ned Tiktok på jobbtelefonen. Selv avviser hun påstandene om at hun skal ha ført Stortinget bak lyset.

  Emilie Enger Mehl (Sp) erkjente i forrige uke overfor TV 2 at hun har lastet ned Tiktok på jobbtelefonen sin. Den kinesiske appen er omstridt fordi den krever tilgang til svært mye informasjon fra brukeren, og flere har kritisert Mehl på grunn av dette.

  Høyre-leder Erna Solberg (H) var blant dem. Hun anklaget også Mehl for å ha ført Stortinget bak lyset ved i lang tid å unngå å gi et konkret svar om Tiktok-bruken. Mehl avviser dette overfor NRK.

  – Jeg sendte svar på skriftlig spørsmål til Stortinget før denne informasjonen ble publisert av TV 2. Jeg har vært opptatt av å være så åpen og ærlig i denne saken som mulig, sier Mehl til NRK.

  Hun påpeker at Tiktok er den nest mest brukte sosiale medier-plattformen i Norge etter Snapchat blant ungdom mellom 18 og 29 år.

  – Det mener jeg det er riktig å forholde seg til. Dette er et sted der barn og unge ferdes. Da mener jeg det er viktig at også seriøse aktører er på den plattformen.

  Stortingets kontrollkomité kommer ikke til å opprette en kontrollsak av Mehls Tiktok-bruk, sier komitéleder Peter Frølich (H) til VG.

  – Kontrollkomiteen bruker tid på store og alvorlige saker nå. Justisministerens bruk av Tiktok er innrømmet og rettet opp, og det bør være nok, slik Høyre ser det. Så det blir nok ingen Tiktok-høring, sier han.

 • NTB
  DEL
  Over 2600 personer ble uttransportert fra Norge i fjor
  Politiet har uttransportert 2.695 personer fra Norge i løpet av 2022. Det er langt færre enn i 2021 da pandemien herjet. Foto: Heiko Junge / NTB

  Totalt 2695 personer ble uttransportert fra Norge i fjor fordi de ikke hadde lovlig opphold. Av dem var 163 tidligere asylsøkere i Norge med endelig avslag.

  Pandemien førte fortsatt til vanskelige forutsetninger for retur av asylsøkere i første halvdel av fjoråret. Det blant annet på grunn av krav om vaksinasjon og negativ PCR-test.

  – Sett i denne sammenhengen er 163 tvangsreturer i asylkategorien noe vi kan være fornøyd med, sier sjef Arne Jørgen Olafsen i Politiets utlendingsenhet i en pressemelding.

  I tillegg er 366 personer i kategorien Dublin/trygt tredjeland returnert, deriblant flere ukrainere.

  Politiet tvangsreturnerte også 640 personer som var ilagt en eller flere straffereaksjoner, noe som utgjør 24 prosent av alle returer i 2022.

  Til sammenligning ble 18.791 personer returnert uten lovlig opphold i 2021, men det høye tallet skyldtes i hovedsak pandemien.

 • NTB
  DEL
  Helsedirektoratet anbefaler gratis skolemåltid
  Illustrasjon: Jente på tur på Vikåsen skole i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  Et gratis skolemåltid på skolen kan være lønnsomt, mener Helsedirektoratet. Havregrøt eller annen kornblanding tilberedt på skolen kommer best ut.

  Helsedirektoratet har sett på lønnsomheten av å tilby gratis skolemat i Norge og mener det kan være samfunnsøkonomisk lønnsomt.

  Direktoratet anbefaler derfor en gradvis innføring av skolemat på norske skoler.

  – Hvis elevene tar med seg en del av de sunne lunsjvanene fra et gratis skolemåltid videre i livet, kan et slikt tiltak gi betydelige helsegevinster på befolkningsnivå, sier divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet.

  Videre mener direktoratet at det er potensielle gevinster knyttet til trivsel, læring og utjevning av sosial ulikhet i helse hvis man tilbyr skolemat i lunsjen.

  Havregrøt eller annen kornblanding tilberedt på skolen kommer best ut. Varmmat produsert på skolen kommer likt ut med dagens matpakke hjemmefra.

  Helsedirektoratet mener samtidig at det er viktig å fortsette å innhente mer kunnskap om effektene av å gi skolemat.