Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Lastebil med gassflasker har veltet i Oslo
24. november kl 17:03NTB
DEL

En lastebil med gassflasker, blant annet acetylen har veltet på Alfaset, skriver Oslo-politiet på Twitter.

«Det er fare for at den kan rase videre ned på toglinjene. Foreløpig uklart om det er lekkasje fra noen av flaskene. Det er satt sikkerhetsavstand på 300 meter ved ulykkesstedet», heter det.

Politiet opplyser at nødetatene har sendt store ressurser til stedet.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • NTB
  DEL
  Fikk musikkanlegget i bilen beslaglagt i Bø

  En mann i 20-årene fikk onsdag musikkanlegget i bilen beslaglagt av politiet i Bø sentrum. Han nektet å etterkomme politiets gjentatte krav om å dempe lyden.

  – Saken er at en person er siktet for å ha brutt vegtrafikkloven etter å ha kjørt i Bøgata i Bø sentrum med musikkanlegget på full guffe gjentatte ganger. Vedkommende har tidligere fått tilsnakk fra politiet. Denne gangen så vi derimot ingen annen mulighet enn å beslaglegge anlegget, sier jourhavende jurist Jon Borgen i Sørøst politidistrikt til NTB.

  Politiet meldte om anlegget, som har skapt stadige ordensforstyrrelser, på Twitter onsdag ettermiddag.

  – Det var ikke bare å dra ut kontakten, men anlegget er nå demontert fra bilen. Det skal samtidig sies at mannen var samarbeidsvillig under hele prosessen, sier Borgen.

 • Harald Stolt-Nielsen
  DEL
  Drapssiktet knytter seg til drapet på Grønland

  Mistanken mot den siktede 22-åringen, som var siktet for medvirkning, er svekket. Det sier politiadvokat Kari Kirkhorn. Han vil nå bli løslatt.

  Mistankegrunnlaget mot 31-åringen, som er siktet for drap, er derimot ikke svekket.

  – Han har knyttet seg til hendelsen. Så mistanken mot ham er ikke svekket, sier Kirkhorn til Aftenposten.

  Natt til søndag ble en mann i slutten av 20-årene skutt og drept på Grønland i Oslo. Politiet vil ikke utelukke at det kan komme flere pågripelser.

  – Det er ganske tidlig i etterforskningen. Vi gjennomgår mye informasjon, og kan derfor ikke utelukke flere pågripelser.

 • NTB
  DEL
  Droneflyver anker fengselsdom

  Russeren som er dømt for å ha fløyet drone 47 ganger i Norge, anker fengselsdommen på 120 dagers fengsel, ifølge NRK.

  Mannen erkjenner å ha fløyet med drone, men ikke straffskyld. Han er ikke mistenkt for spionasje, men all flyvning på norsk territorium er forbudt for russere.

  Forsvarer Tom Barth-Hofstad mener forståelsen av reglene ble endret kort tid før russeren ble pågrepet på Storskog i oktober.

  – Han er oppgitt, og han ønsker å anke dommen, sier Barth-Hofstad til NRK.

  Ved tollkontroll ble det funnet to droner, kameraer, lagringsmedier og annet teknisk utstyr. Mannen hadde også tre pass – to russiske og ett israelsk, og han er både russisk og israelsk statsborger.

 • NTB
  DEL
  Tre tenåringer risikerer dødsdom i Iran

  Tre iranske tenåringer er blant de 15 personene som risikerer å bli dømt til døden for drapet på et medlem av en paramilitær sikkerhetsstyrke.

  Ifølge påtalemyndigheten i Iran ble mannen avkledd og drept 3. november i byen Karaj, vest for Teheran, av en gruppe sørgende som hadde samlet seg for å minnes en avdød demonstrant.

  Rettssaken mot de 15 som er tiltalt for drapet, startet onsdag. De er tiltalt for såkalt «korrupsjon på jord», som etter den islamske straffeloven kan straffes med døden.

  Påtalemyndigheten opplyser at tre av de tiltalte er 17 år gamle, og at saken deres skal opp for en ungdomsdomstol.

 • Joachim Waade Nessemo
  DEL
  En av de siktede løslatt etter Grønland-drapet

  Søndag ble en mann skutt og drept ved T-banestasjonen på Grønland i Oslo. To menn ble pågrepet og siktet i saken. En mann i 30-årene er siktet for drap, mens en mann i 20-årene ble siktet for medvirkning.

  Nå er sistnevnte blitt løslatt, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

  I Oslo tingrett ble det mandag besluttet fire ukers varetektsfengsling for mannen.

  – Etterforskningen har vist at mistankegrunnlaget er svekket, skriver politiet.

  Siktelsen er ikke frafalt.

  Siktedes forsvarer, advokat Inam Ali, sier til VG at forventer at siktelsen mot hans klient droppes etter hvert.

  Den drapssiktede i 30-årene er fremdeles varetektsfengslet.

 • NTB
  DEL
  FN: Tre av fire over ti år i verden har mobiltelefon
  En mann sjekker mobiltelefonen sin under VM-kampen mellom Tunisia og Australia i Qatar lørdag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

  Nesten tre fjerdedeler av verdens befolkning over ti år eier nå en mobiltelefon, ifølge et anslag fra FNs telekommunikasjonsunion (ITU).

  ITU anslår at antallet mobileiere har økt jevnt de siste årene, og at andelen på 73 prosent i 2022 er en økning fra litt under 67 prosent i 2019.

  Ikke overraskende er det flest mobileiere i rike land, der 95 prosent av befolkningen har en mobil. I lavinntektsland er det bare 49 prosent som er mobileiere.

  Andelen mobileiere forblir høyere enn andelen internettbrukere, spesielt i lavinntektsland der bredbånd er dyrere enn å bare bruke telefonen til å ringe og sende meldinger.

 • NTB
  DEL
  Rekordhøy produksjon av vindkraft i Norge

  Forrige uke hadde den høyeste vindkraftproduksjonen på én uke i Norge noensinne, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

  – Både kraftforbruket og kraftproduksjonen gikk opp forrige uke. Høyere vindkraftproduksjon sto for det meste av økningen, og forrige uke var den høyeste vindkraftproduksjonen på en uke i Norge noensinne, sier direktør Inga Nordberg for energi- og konsesjonsavdelingen i NVE.

 • NTB
  DEL
  TV 2: Politileder dømt til fengsel for grovt underslag

  En tidligere politileder er i Møre og Romsdal tingrett dømt til ubetinget fengsel i sju måneder for grovt underslag.

  Politilederen er dømt for å ha kjøpt inn utstyr for 680.000 kroner og tatt med seg store verdier hjem, melder TV 2. Han solgte varer for over 226.000 kroner på Finn.no.

  Den tidligere politilederen tilsto underslag for 682.000 kroner.

 • NTB
  DEL
  Norsk kvinne døde i Strömstad

  En norsk kvinne døde tirsdag kveld i en ulykke utenfor Strömstad. Kvinnen skulle hjelpe en annen bilist på en veibro.

  – Vi kan ikke si nøyaktig hva det er som har skjedd, men alt tyder på at dette er en veldig tragisk ulykke, sier Hans-Jörgen Ostler, pressetalsperson i politiet.

  Kvinnen var 45 år gammel og hjemmehørende i Norge. Ifølge opplysninger gitt til politiet tok hun på seg en refleksvest før hun forsøkte å komme seg til kjøretøyet til bilisten hun ville hjelpe.

  Da hun skulle klatre over et gap på rundt 50 centimeter mellom de to veibanene på broen, falt hun rundt 30 meter og døde.

  – Vi skal egentlig ikke spekulere, men det kan ha skjedd på flere måter. Det kan være at hun så gapet og skled, eller at hun ikke så det i det hele tatt, sier Ostler.

  Kvinnens pårørende er varslet om ulykken.

 • NTB
  DEL
  NRK legger ned Sportsrevyen

  NRK har bestemt seg for å legge ned TV-programmet Sportsrevyen etter over 60 år på grunn av strammere økonomi.

  – Gjennom 60 år har Sportsrevyen betydd enormt mye for NRK og for store deler av Norges befolkning, sier sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt.

  Grunnen er at NRK må kutte i alle divisjoner og innholdsmiljøer som følge av strammere økonomiske rammer.

  Sportsrevyen er blitt sendt på NRK hver uke siden september 1960 og er et av de eldste TV-programmene på NRK.

  – Vi skal fremdeles fortelle de gode historiene, vise frem bredden og være lidenskapelig til stede på alle plattformer – på TV, radio og nett, sier Langfeldt.

 • Ninni Bjørlo Lærum
  DEL
  NRK: Flere påviste salmonella-tilfeller

  Det er bekreftet til sammen 42 tilfeller av salmonella, opplyser Preben Aavitsland, fagdirektør i FHI, til NRK. Det er 11 flere tilfeller enn på mandag.

  13 av tilfellene er i Vestland.

  Det er mulig at det er en matvare som smitter folk, men smittekilden er fortsatt ukjent, opplyser Aavitsland.

  De arbeider nå med å kartlegge hva de smittede har spist.

 • NTB
  DEL
  Vil forby SSB å samle inn data fra dagligvarekjøp
  SSB ønsker å samle inn data om dagligvarekjøp på et nivå Datatilsynet ikke synes er akseptabelt. Foto: Lise Åserud / NTB

  Datatilsynet har varslet Statistisk sentralbyrå (SSB) om at de vil forby den planlagte innsamlingen av data om den norske befolkningens dagligvarekjøp.

  – Vi mener at det ikke foreligger et tilstrekkelig rettslig grunnlag for en så inngripende behandling av personopplysninger, sier direktør Line Coll i Datatilsynet i en pressemelding.

  SSB har ønsket å samle såkalt bongdata og banktransaksjonsdata for å få opplysninger om hva befolkningen handler av dagligvarer. Dette skal så kobles opp mot data om for eksempel husholdningstype, inntekt og utdanningsnivå.

  – Vi anerkjenner selvsagt samfunnsnytten av forbruks- og kostholdsstatistikk. Men SSB planlegger nå en helt ny form for datainnsamling fra private aktører gjennom strømming av svært detaljert informasjon. Det er utfordrende, sier Coll.

  SSB har i utgangspunktet tre uker på seg til å svare før Datatilsynet fatter et endelig vedtak.

 • NTB
  DEL
  Flere drept i eksplosjon i Afghanistan

  Minst 16 personer skal være drept i en eksplosjon nord i Afghanistan onsdag, melder et lokalt sykehus. De fleste skal ha vært skolebarn.

  En lege ved et lokalt sykehus forteller til AFP at minst 16 personer ble drept og 24 såret i eksplosjonen, som skjedde i byen Aybak i Samangan-provinsen. Også nyhetsnettstedet og TV-kanalen Tolo får opplyst omtrent samme tall.

  – Alle er barn eller vanlige folk, forteller doktoren.

  Ifølge en tjenesteperson i Taliban ble minst 10 av elevene ved en religiøs skole drept i eksplosjonen. Lokale tjenestemenn sier eksplosjonen skjedde under bønnetiden på ettermiddagen.

 • NTB
  DEL
  Inflasjonen i eurosonen faller for første gang på 17 måneder

  Prisveksten i eurosonen har falt for første gang siden midten av 2021. Årsveksten i november var på 10 prosent.

  Eurosonen består av 19 EU-land.

  I oktober var inflasjonen i eurosonen på 10,7 prosent, noe som var rekordhøyt, ifølge Eurostat. Den høye inflasjonen har ført til at den europeiske sentralbanken (ESB) har gjennomført flere store renteøkninger de siste månedene.

 • NTB
  DEL
  Senterpartiet får 3,5 prosent på ny måling
  Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har mye å tenke over, viser en ny meningsmåling. Partiet hans er nede på 3,5 prosent. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  Senterpartiet ville vært ute av Stortinget om det var valg i dag, ifølge meningsmålingen til Altinget og ABC Nyheter. Høyre og Frp står med et klart flertall.

  Målingen viser at Sp får en oppslutning på 3,5 prosent, noe som er under sperregrensa, og får heller ikke noen distriktsmandater, skriver ABC Nyheter.

  Rødt er målingens store vinner, og går fram 2 prosentpoeng til 9,5 prosent. Ap henter seg litt inn, men er fortsatt helt nede på 17,4 prosent. Høyre og Frp får til sammen 96 av 169 mandater på Stortinget, og Høyre er landets klart største parti på 31,6 prosent.

  MDG, KrF og Venstre ligger også under sperregrensen på målingen, som er utført av Opinion for de to mediene.

 • NTB
  DEL
  Regjeringen vil utvide Ilseng til høysikkerhetsfengsel
  Regjeringen vil endre på fordelingen av plasser i norske fengsler. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

  Regjeringen utvider Ilseng fengsel med 96 høysikkerhetsplasser.

  Fengslet er kjent som soningssted for promilledømte og har nå 86 plasser på lavere sikkerhetsnivå.

  Medlemmer av regjeringen slapp nyheten under et besøk på Ilseng i Stange kommune i Innlandet onsdag, melder NRK.

  Utvidelsen av Ilseng er del av en plan om å flytte til sammen 172 soningsplasser fra gamle Oslo fengsel. Ilseng fengsel tar over 96 av disse, og de er høysikkerhetsplasser. Ullersmo får 76 nye plasser.

  Ved Oslo fengsel på Grønland skal det rives og bygges om. Der vil det fortsatt være 140 soningsplasser.

  Rokering av fengselsplasser har vært planlagt i over ti år, med nedlegging av små fengsler og utvidelser av de større som mulige grep.

  Ifølge NRK vurderes det nå også å avvikle det gamle fengslet i Hamar med 31 soningsplasser og flyttes også disse til Ilseng.

 • Sondre Myhre
  DEL
  Tidligere kinesisk president Jiang Zemin er død
  Jiang Zemin i 2002 før et besøk til USA. Foto: POOL New

  Det opplyser kinesiske statlige medier, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

  Zemin døde onsdag, 96 år gammel. Den tidligere presidenten døde av leukemi og organsvikt, skriver det offisielle kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

 • Sondre Myhre
  DEL
  H&M skal kutte 1500 stillinger

  Reduksjonen i ansatte, kombinert med andre sparetiltak, er ventet å spare kleskjeden for 2 milliarder svenske kroner.

  teaser
  i dag 09:02
  H&M skal kutte 1.500 stillinger
 • NTB
  DEL
  Politibetjent avfyrte vådeskudd – får ikke straff
  Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB

  Spesialenheten for politisaker har kommet frem til at en politibetjent i Bergen brøt flere regler da et vådeskudd gikk av på politihuset i Bergen.

  Politibetjenten hadde glemt at magasinet satt i våpenet da vedkommende trakk av med pistolmunningen rettet mot betonggulvet i kjelleren, skriver NRK.

  – I strid med prosedyrene for tømming av pistol unnlot hen å undersøke om magasinet sto i våpenet. Hen utførte heller ikke en tilfredsstillende «press check», ettersom hen da ville ha sett at det sto en patron i kammeret. Videre unnlot hen å foreta nedspenningen mot absorberende materiale, i dette tilfelle nedspenningstønnen som var plassert i garasjen, noe som er i strid med sikkerhetsreglene for behandling av skytevåpen, skriver Spesialenheten.

  Men ettersom de kaller tjenestefeilen for et tilfelle av grov uaktsomhet, slipper betjenten straff. Istedenfor sendes saken til Vest politidistrikt for «administrativ vurdering».

  Hendelsen skjedde i februar i år.

 • NTB
  DEL
  Tre drept i angrep utført av pakistansk Taliban

  Minst tre mennesker er drept i et selvmordsangrep utført av pakistansk Taliban, få dager etter at gruppen avsluttet en våpenhvile.

  I tillegg ble 23 såret i angrepet vest i Pakistan onsdag, ifølge politiet. Den væpnede islamistiske gruppen TTP, kjent som pakistansk Taliban, sier at det var de som sto bak.

  Selvmordsangrepet skal ha vært rettet mot politifolk som forberedte seg på å eskortere helsepersonell som skulle gjennomføre vaksinasjon mot polio i byen Quetta.

  Ifølge politiet var det en politimann, en kvinne og et barn som ble drept.

  Tidligere denne uken sa en talsmann for TTP at gruppen avsluttet en våpenhvile som hadde vart siden i sommer. TTPs krigere ble oppfordret til å angripe mål over hele Pakistan.

  Beskjeden kom etter at pakistanske sikkerhetsstyrker hadde gjennomført en offensiv mot TTP i provinsen Khyber Pakhtunkhwa.

  I juni erklærte gruppen våpenhvile med regjeringen i Islamabad. Budskapet den gangen var at det hadde vært betydelige fremskritt i fredsforhandlingene mellom dem.

  TTP er en pakistansk gruppering, men med samme røtter som Taliban i Afghanistan. Pakistanske myndigheter anklager Taliban i nabolandet for å gi TTP mulighet til å bruke afghansk territorium for angripe mål i Pakistan.