Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Lastebil med gassflasker har veltet i Oslo
24. november kl 17:03NTB
DEL

En lastebil med gassflasker, blant annet acetylen har veltet på Alfaset, skriver Oslo-politiet på Twitter.

«Det er fare for at den kan rase videre ned på toglinjene. Foreløpig uklart om det er lekkasje fra noen av flaskene. Det er satt sikkerhetsavstand på 300 meter ved ulykkesstedet», heter det.

Politiet opplyser at nødetatene har sendt store ressurser til stedet.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • Sigrid Gausen
  DEL
  Mariah Carey ligger på avspillingstoppen i Norge
  Mariah Carey i en ny innspilling av musikkvideoen til "All I Want for Christmas Is You". Tilsammen har denne og den opprinnelige nær en milliard visninger på YouTube. Foto: Skjermdump: NTB kultur

  På listen over de mest spilte sangene i Norge på Spotify troner nå juledronningen Mariah Carey sin «All I Want for Christmas Is You». Låten har fått en kult-status som julesang og begynner allerede i oktober å klatre på lytterlistene internasjonalt. Nå har Carey altså nådd toppen i Norge allerede i november.

  Sangen ble først gitt ut i 1994 i forbindelse med albumet «Merry Christmas».

  På andre - og tredjeplass på topplisten ligger også to kjente julesanger: «Snowman» av Sia og «Its Beginning to Look a Lot like Christmas» av Michael Bublé.

 • NTB
  DEL
  Brannbil og personbil kolliderte i Nordland – fem til sykehus

  Fem personer er sendt til sykehus etter at en brannbil under utrykning kolliderte med en personbil i Mo i Rana mandag morgen.

  Ulykken skjedde i et lyskryss der Svenskveien møter E6 i Mo i Rana, opplyser politiet i Nordland. Politiet fikk melding om ulykken klokken 7.32.

  – Brannbilen har kjørt av veien og har tippet over på siden. Ingen ble fastklemt, sier operasjonsleder Ina Selfors til NRK.

  Føreren av personbilen og de fire som satt i brannbilen, fikk tilsyn av helsepersonell på stedet og ble sendt videre til sykehus for behandling.

  Politiets innsatsleder på stedet, Arild Voldmo, beskriver de involvertes som lettere skadd. Han sier krysset vil være stengt i flere timer og at politiet dirigerer trafikken forbi stedet.

 • NTB
  DEL
  Politiet avslutter etterforskning av skyteepisode mot rekkehus på Kjelsås
  Politiet mener minst to skudd ble avfyrt mot et rekkehus på Kjelsås. Skuddene lagde hull i vinduene til to ulike leiligheter. Foto: Terje Pedersen / NTB

  Politiet avslutter etterforskningen etter at minst to skudd ble avfyrt mot et rekkehus i Sømveien på Kjelsås i Oslo kvelden 12. juni.

  – Saken er besluttet henlagt på grunn av manglende opplysninger om gjerningspersonen, opplyser påtaleansvarlig Maren Myklebust Moe til Nordre Aker Budstikke.

  Ingen har hatt status som mistenkt eller siktet i saken. Av den grunn har heller ingen blitt pågrepet.

  Politiet snakket med naboer i timene etter hendelsen og opplyste tidlig at vitner hadde sett en ung mann løpe fra stedet.

  – Det er foretatt en rekke etterforskningsskritt for å identifisere mulig gjerningsperson. Blant annet avhør av vitner, krimtekniske undersøkelser av spor på åstedet og gjennomgang av videoovervåking i området, opplyser Moe.

  Ingen personer ble fysisk skadet i hendelsen.

 • Sigrid Gausen
  DEL
  VG: Lite sannsynlig med budsjettenighet i dag

  SVs nestleder og forhandlingsleder Torgeir Knag Fylkesnes er ikke optimistisk med tanke på å lande budsjettforhandlingene med regjeringen raskt, skriver VG.

  –Det er lite sannsynlig med enighet i dag, sier Fylkesnes til avisen.

 • Sondre Myhre
  DEL
  TV 2: Siktede etter Grønland-drap samtykker fengsling

  De to siktede etter drapet fremstilles for varetektsfengsling mandag, melder TV 2.

  – Min klient har samtykket til fengsling, og vi ber om at den går som kontorforretning, sier forsvarer Tor Even Gjendem til kanalen.

  Han representerer mannen i 30-årene som er siktet for å ha begått drapene. Han ble pågrepet søndag kveld.

  Den andre siktede, en mann i 20-årene, er siktet for medvirkning til drap. Mannens advokat, Inam Ghous Ali, opplyser til TV 2 at politiet har begjært hans klient fengslet mandag ettermiddag.

 • NTB
  DEL
  Småfly ble sittende fast i høyspentmast i USA
  Det lille flyet ble sittende bom fast i høyspentmasten søndag kveld. Foto: Tom Brenner / AP / NTB

  To personer er etter flere timer reddet ut av et småfly som søndag kveld ble sittende fast i en høyspentmast i Maryland i USA.

  De to mennene om bord, begge i 60-årene, er uskadet, men på grunn av faren for elektriske støt måtte det gjøres grundige forberedelser før de to kunne hentes ut av flyet.

  Ulykken har ført til store strømbrudd i området.

  Fly styrtet inn i masten i Gaithersburg i delstaten Maryland søndag kveld og ble sittende fast 30 meter over bakken. Mandag morgen norsk tid ble de to reddet ut av flyet i god behold.

 • NTB
  DEL
  Kongen tilbake på jobb igjen etter sykmelding

  Kong Harald ble sykmeldt på grunn av forkjølelse fredag, men mandag opplyser Slottet til NTB at han er på jobb igjen.

  På mandagens program står en audiens med forsvarssjef Eirik Kristoffersen og med Serbias ambassadør til Norge, Aleksandar Vučić.

  Fredag tok kronprins Haakon over de planlagte oppgavene i kongens program.

 • Vilde Skorpen Wikan
  DEL
  Oljeprisfall etter Kina-protester

  De store protestene i Kina mot regjeringens strenge koronaregler har gitt et kraftig børsfall og fall i oljeprisen. Det skriver E24.

  Mandag morgen norsk tid er prisen for ett fat nordsjøolje 81 dollar. Det er ned nesten 3 prosent og den laveste oljeprisen siden januar i år.

  Fallet kommer etter store og sjeldne protester i Kina. Innbyggerne i flere byer har demonstrert mot myndighetenes strenge koronatiltak. Investorer frykter konsekvensene dette kan få på etterspørselen etter olje, skriver Reuters.

 • NTB
  DEL
  Matsentralen ber om penger og hjelp fra frivillige
  Rundt i landet er det mange organisasjoner som deler ut mat. Matsentralen sier mange av dem mangler penger og frivillige. Foto: Erlend Aas / NTB

  Køen er doblet flere steder det deles ut mat. Matsentralen har et ønske til nordmenn i førjulstiden: Bidra med tid og penger for å hjelpe dem som trenger det.

  – Mange av organisasjonene som henter hos oss, sier det er en dobling av køen sammenlignet med i fjor, sier styremedlem i Matsentralen Christiano Aubert til NTB.

  – Vi samarbeider med over 500 organisasjoner. En del er under Frelsesarmeen eller Kirkens Bymisjon, men det er også mange frittstående organisasjoner som bare er lokale ildsjeler. Mange av dem strekker strikken langt nå. De trenger både pengebidrag og hjelp fra frivillige, som for eksempel kan kjøre rundt og levere mat, sier han.

  Matsentralen klarer seg imidlertid bra, i hvert fall inntil videre. I høst og vinter har de nemlig fått totalt 7 sårt tiltrengte millioner ekstra fra staten, i to omganger.

  Det er også mange frivillige som har meldt seg til dem.

  – Vi har aldri fått så mange henvendelser fra folk som vil jobbe frivillig som nå, sier Aubert.

 • NTB
  DEL
  Arctic Challenge Exercise blir dobbelt så stor
  Forsvarets nye F-35 jagerfly, her på Rygge militære flyplass i Østfold i 2019, skal delta på øvelsen neste år samme med mange av våre allierte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Annethvert år siden 2013 har luftforsvarene i Norge, Sverige og Finland sammen arrangert øvelsen Arctic Challenge Exercise (ACE).

  Nå planlegges den sjette utgaven av jagerflyøvelsen, som også nå skal foregå i våre felles luftrom i nord, skriver Teknisk Ukeblad.

  Slik det ser ut nå, vil det delta totalt 145 fly, hvorav 100 er jagerfly. Til sammenligning var det i fjor cirka 70 fly som deltok på den da noe korona-nedskalerte øvelsen.

  ACE 23 skal pågå i to uker i månedsskiftet mai/juni 2023.

  Teknisk Ukeblad skriver at de har fått informasjon om den planlagte øvelsen fra Luftforsvaret, som nylig har vært i Finland på planleggingsmøte.

  Per i dag 14 nasjoner som stiller på øvelsen neste vår: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Italia, Nederland, Norge, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og USA.

 • NTB
  DEL
  Aasland: Norsk olje og gass er ettertraktet
  Olje- og energiminister Terje Aasland sier at avtalen med SV om å ikke avholde 26. konsesjonsrunde ikke vil bli videreført. Det kan bety nye leteblokker, sier olje- og energiministeren. Foto: Lise Åserud / NTB

  Regjeringen har en avtale med SV om ikke å avholde 26. konsesjonsrunde i år. Det kan endre seg neste år.

  – En forlengelse av denne avtalen er ikke på bordet akkurat nå i de pågående budsjettforhandlingene med SV, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagens Næringsliv.

  – Det kan bety nye leteblokker, sier han.

  – Behovet for gass har jo ikke avtatt med den situasjonen som har utspilt seg med krigen i Ukraina.

  Aasland mener pilene også peker oppover i det lange bildet, og at energikrisen har styrket posisjonen til Norge som olje- og gassprodusent.

  – Jeg mener Barentshavets mulighet i et lengre tidsperspektiv har forsterket seg gjennom situasjonen som man opplever. Jeg opplever at EU er opptatt av at Norge skal videreutvikle olje- og gassaktiviteten, være en stabil og langsiktig leverandør av gass, sier Aasland.

 • NTB
  DEL
  Megling for kabinansatte i SAS
  SAS-ledelsen og de kabinansatte går i frivillig mekling mandag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  De kabinansatte og SAS-ledelsen setter seg mandag ned til frivillig megling i et forsøk på å bli enige om en ny tariffavtale.

  Rundt 500 kabinen kan gå ut i streik om partene ikke blir enige, skriver FriFagbevegelse.

  – Foreløpig har vi ikke sett noe på bordet som vi kan signere på, skriver forbundsleder Elin Roverudseter i Kabinansattes forbund i en tekstmelding til NTB.

  Stridspunktene skal dreie seg om både en ny kollektivavtale og effektiviseringer. Roverud har tidligere vært klar på at de ikke har mer å gå på for hverken lønn eller arbeidstid.

  Det er i utgangspunktet satt av én dag til frivillig megling. Lykkes det ikke å komme frem til en avtale, går det videre til tvungen megling. Om heller ikke det fører frem, kan det ende med streik.

  – Vårt fokus er å finne en løsning så raskt som mulig. Av respekt for prosessen ønsker vi ikke å kommentere mer på dette tidspunktet, skriver pressesjef Tonje Sund i SAS i en tekstmelding.

 • NTB
  DEL
  Mann tiltalt for voldtekt av datter

  En småbarnsfar i begynnelsen av 30-årene er tiltalt for å ha voldtatt sin egen datter da hun var to eller tre år gammel, skriver Avisa Nordland.

  Mannen er også tiltalt for å ha oppbevart tre seksualiserte bilder av barn på PC-en. Det siste tiltalepunktet dreier seg om at han skal ha brutt besøksforbudet han var ilagt mot sin tidligere samboer etter å ha sendt meldinger til henne for snart to år siden.

  Hvis mannen blir dømt, kan han risikere 21 års fengsel for grov voldtekt av barn under fjorten år.

  Mannens forsvarer, Tor Haug, sier hans klient ikke erkjenner straffskyld på noen av tiltalepostene.

  – Jeg syns det er for ille at man skal gå inn i så gamle saker. Når den kommer opp, er det tre år siden handlingene skal ha skjedd, sier han til Avisa Nordland.

  Det er satt av to dager til behandling av saken i Salten og Lofoten tingrett i januar neste år.

 • NTB
  DEL
  SVs ledervalg fortsatt i det blå
  Pål Julius Skogholt, tidligere ordførerkandidat i Tromsø, nå leder i SVs valgkomité, har snakket med tre lederkandidater som alle har nordnorsk bakgrunn. Men ingen av dem vil si at de stiller opp som ny SV-leder. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

  SVs valgkomité snakket denne helgen med Kirsti Bergstø (41), Kari Elisabeth Kaski (35) og Torgeir Knag Fylkesnes (47), som alle nevnes som mulig ny SV-leder.

  Men ingen av dem vil si at de stiller som ny partileder, skriver Klassekampen.

  – Det er ingen tvil om at det ville vært enklere for organisasjonen å forholde seg til dette om det var tydelig hvem som var kandidater og ikke, sier Pål Julius Skogholt, leder i SVs valgkomité, til Klassekampen.

  Valgkomiteen har gitt SVs lokal- og fylkeslag frist til 20. desember for å komme med innspill om hvem de ønsker som ny SV-leder. Lederen vil ta over etter Audun Lysbakken, som har ledet partiet siden 2012.

 • NTB
  DEL
  Mange pågrepet under marsj mot kvinnevold i Tyrkia

  Rundt 40 mennesker ble tatt i forvaring av politiet i Istanbul søndag, ifølge en gruppe som kjemper mot drap på kvinner. Fredag ble rundt 200 arrestert ved en annen protest mot kvinnevold.

  Ingen av arrangementene var godkjent av myndighetene, som hevdet at de ville forstyrre freden. Fredag var den internasjonale dagen for å utrydde vold mot kvinner.

  Arrangørene sier at 300 kvinner er drept i Tyrkia hittil i år i hendelser der kvinner drepes fordi de er kvinner.

  Tyrkia meldte seg i fjor ut av Istanbul-traktaten mot vold mot kvinner etter initiativ fra president Recep Tayyip Erdogan.

 • NTB
  DEL
  Flere tror på høyere koronasmitte i vinter
  Folk er mindre redd for å bli smittet av korona. Her ser vi en positiv koronatest. Hurtigtesten viser to streker som betyr påvist koronasmitte. Foto: Erik Johansen / NTB

  I november sier et flertall i befolkningen, 53 prosent, at de tror på flere koronasmittede i Norge. 15 prosent av de spurte forventer færre smittede, mens resten tror antallet forblir uendret. Det viser tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion.

  – Stadig flere stålsetter seg for en mulig vinterbølge av korona. Men til november å være er tallene likevel lavere enn for samme årstid tidligere i pandemien, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

  Én av fem nordmenn er bekymret for å bli smittet. I fjor og året før fryktet henholdsvis 32 og 44 prosent koronasmitte.

  Både koronasmitten og koronainnleggelser har flatet ut etter flere uker med økning, opplyste Folkehelseinstituttet (FHI) i forrige uke.

  Ved intensivavdelingene har antallet koronapasienter holdt seg relativt stabilt siden uke 36. De siste ukene har det vært mellom 40 og 50 koronadødsfall pr. uke.

 • NTB
  DEL
  Store kutt for flere Mentor Medier-aviser

  Fredag kunngjorde Medietilsynet fordelingen av pressestøtten for 2022. I alt 388,7 millioner kroner er fordelt utover aviser i hele landet. De nasjonale nisjeavisene får mye mindre pressestøtte neste år.

  Vårt Land er blant avisene som opplever et betydelig kutt sammenlignet med i fjor. Avisen får 26,8 millioner i pressestøtte i år, mot 31 millioner i fjor.

  Sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore sier til sin egen avis at Vårt Land nå må spare.

  – Det gir et dramatisk forverret resultat i år. Dessuten må vi også regne med lavere støtte neste år, som gjør at vi må spare inn millioner i neste års budsjett. Vi må bli færre i redaksjonen, og håper å komme i mål med frivillige tiltak, sier han.

  Dagsavisen mister 6,3 millioner kroner i pressestøtte. Klassekampen og Dagen får henholdsvis 1,8 og 2,9 millioner kroner mindre enn i fjor. Klassekampen er samtidig den avisen som får mest i støtte – 39,9 millioner kroner.

 • NTB
  DEL
  Kraftig fall på Hongkong-børsen

  Hongkong-børsen åpnet markert ned mandag på grunn av uro over bølgen av protester mot covid-nedstengninger i Kina.

  Hang Seng-indeksen var ned 3,26 prosent da handelen åpnet mandag morgen.

  Også Shanghai-børsens indeks falt ved åpning med 1,5 prosent, mens Shenzhen-indeksen var ned 1,54 prosent.

  I Tokyo var det også nedgang, men ikke så kraftig. Der falt Nikkei-indeksen 0,31 prosent, mens den bredere Topix-indeksen var ned 0,16 prosent.

 • NTB
  DEL
  Færre sier ja til EU – støtten til EØS faller
  Den langsiktige trenden er at ja-siden sakte, men sikkert går fram, og at ja-siden breier seg ut politisk, sier Europabevegelsens generalsekretær, Fredrik Mellem. Foto: Lise Åserud / NTB

  Etter rekordoppslutning for norsk EU-medlemskap i mai er EU-skepsisen tilbake.

  Over halvparten av de spurte ville svart nei dersom det var EU-valg i morgen. Andelen som ville stemt ja, ligger på 27,2 prosent. Det er 8,1 prosentpoeng ned fra forrige måling for ja-siden, skriver Nationen.

  Tilslutningen til EØS-avtalen går også noe ned. 58 prosent ville nå stemt ja til EØS-avtalen dersom det var folkeavstemning i morgen. Det er ned fra 64,9 prosent for et halvt år siden.

  1001 personer er spurt i målingen, som er gjennomført av Sentio. EU-barometeret gjennomføres to ganger i året på vegne av Nationen og Klassekampen.

 • NTB
  DEL
  Titusener i Vox-protest mot Spanias regjering

  Ifølge politiet samlet 25.000 av tilhengere av det spanske ytre-høyrepartiet Vox seg søndag i Madrid til en demonstrasjon mot statsminister Pedro Sánchez' regjering.

  Vox-leder Santiago Abascal kalte Sánchez' sosialdemokratiske regjeringen en regjering av forræderi, usikkerhet og ruin.

  Abascal var spesielt kritisk til opphevelsen av en lov om oppvigleri, en ny kriminalitetslov og andre lover som regjeringen foreslår, blant annet en ny lov om seksuell kriminalitet, som skjerper straffen for voldtekt, men letter på straffen for enkelte andre forhold.

  – Vi har en regjering som styrer mot folket, reduserer straffen for forbrytelser og avvæpner politiet, sa Abascal.