Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
SVs nestleder fikk 477.000 i skattesmell
27. november 2022 kl 20:53Thomas Dinning Spence
DEL

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes har fått en skattesmell på 477.000 kroner

Til sammen har Skatteetaten ilagt tre stortingsrepresentanter fra SV over to millioner kroner i økt inntekt for fordelen med fri pendlerbolig i Oslo, skriver VG.

Skattekravene lander dermed på over én million kroner.

Det viser nylige endringer av politikernes ligninger, som VG har fått innsyn i. Skattesmellen til Fylkesnes skyldes at Skatteetaten har lagt til markedsverdien av pendlerboligen til skattepliktig inntekt for de fire årene de undersøkte. Det gir en skattesmell på 477.330 kroner.

Fylkesnes har vært regnet som en aktuell kandidat til å overta etter SV-leder Audun Lysbakken.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • NTB
  DEL
  Fire personer i ulykke i Hol – mistenker ruskjøring

  Luftambulanse er på vei til et ulykkessted i Hol kommune. Politiet mistenker ruskjøring.

  Rundt klokken 12 fikk politiet melding om et kjøretøy som hadde kommet over i motgående retning. Det melder Sørøst politidistrikt på Twitter. To biler og fire personer er involvert. Brannvesenet og ambulanse er fremme på stedet.

  – Fører av bilen som gikk over i motgående retning, mistenkes for å være ruset, skriver politiet.

  Ulykkesstedet er i Lienvegen mellom Geilo og Hagafoss i Hallingdal. Først ble det ikke meldt om personskade. Ifølge politiet er veien stengt i begge retninger.

  – Luftambulanse er bestilt. Ulykken fremstår mer alvorlig enn ved første melding, skrev politiet noen minutter senere.

  Én av de involverte flys til Ullevål sykehus. De tre resterende kjøres til Ringerike sykehus.

  Ifølge politiet kjørte den ene bilen forbi en traktor, og dette skal ha ledet til en frontkollisjon. Det var to personer i hver bil.

 • Wasim Riaz / NTB
  DEL
  Iranske medier: Ali Khamenei gir amnesti til titusenvis

  Iranske medier melder om at Ali Khamenei gir amnesti til titusenvis som ble tatt til fange under protestene.

  Ayatollah Ali Khamenei, som er Irans øverste leder, har benådet «titusenvis» av fanger, inkludert mange arrestert i nylige anti-regjeringsprotester på grunn av sikkerhetsrelaterte anklager, rapporterte statlige medier søndag.

  «Fanger som ikke er anklaget for å ha spionert for utenlandske byråer, å ha direkte kontakt med utenlandske agenter, begå forsettlig drap og skade, har begått ødeleggelse og brannstiftelse av statlig eiendom, eller ikke har en privat saksøker i sin sak, vil bli benådet», heter det i statlige medier.

  Det melder Reuters.

  Benådningene ble kunngjort til ære for årsdagen for den islamske revolusjonen i 1979. Ifølge aktivistnyhetsbyrået HRANA har rundt 20.000 mennesker blitt arrestert på grunn av protester mot regjeringen. Protestene kom i kjølvannet av Mahsa Aminis død.

  Den unge kvinnen døde i politiets varetekt i september.

 • NTB
  DEL
  Politiet avviser terrorplaner mot konsulat i Istanbul

  Det er ikke avdekket terrorplaner mot utenlandske konsulat i Istanbul, blant dem det svenske, sier politisjefen i byen.

  Tyrkiske myndigheter opplyste lørdag at 15 personer med tilknytning til den ytterliggående islamistgruppen IS var pågrepet, mistenkt for å ha planlagt angrep mot Sveriges og Nederlands konsulat i Istanbul.

  Flere kristne og jødiske mål skulle angivelig også angripes, skrev den tyrkiske avisen Hürriyet, som viste til kilder i tyrkisk politi.

  Istanbuls politisjef avkrefter nå i en skriftlig kunngjøring at det er funnet konkrete beviser for slike forestående angrep, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

 • NTB
  DEL
  Terrorfrykt ved ambassader i Kabul

  En lastebil med sprengstoff skal ha tatt seg inn i Kabuls såkalt grønne sone, der mange ambassader ligger, advarer Taliban.

  Talibans sikkerhetstjeneste har ifølge kilder informert ambassadene i området om faren for en nær forestående terroraksjon.

  Enkelte ambassader har ifølge ubekreftede meldinger i sosiale medier stengt og evakuert ansatte fra området, mens andre skal være i høy beredskap.

  Norges ambassade i Kabul ligger også i den grønne sonen, men er stengt i helgene.

 • NTB
  DEL
  Ber om full isolasjon i to uker etter voldshendelse i Kristiansand

  Søndag formiddag er politiet i gang med avhør av de to mindreårige guttene som er siktet etter en voldsepisode i Kristiansand natt til lørdag.

  – Vi vil be om at de fengsles i to uker, med full isolasjon, sier politiadvokat Svein Håland til Fædrelandsvennen.

  Videre bekrefter Håland at politiet nå er i gang med avhør av én av de to guttene som er siktet for grov kroppskrenkelse. Den andre siktede ønsker fremdeles ikke å la seg avhøre.

  Dersom de siktede blir løslatt, mener politiet ifølge Fædrelandsvennen at det er fare for bevisforspillelse. De ber om at fengslingsmøtene foregår bak lukkede dører.

  Det er fremdeles ukjent helsetilstand på den fornærmede i saken. De to mindreårige guttene ble pågrepet og siktet natt til lørdag etter hendelsen som fant sted på Nodeland i Kristiansand kommune.

  Politiet har ennå ikke beskrevet noe hendelsesforløp og motiv for angrepet.

 • NTB
  DEL
  «Ellos Eatnu – La elva leve» vant kritikerpris og publikumspris på filmfestivalen i Göteborg
  Regissør Ole Giæver og skuespiller Elle Marie Hætta Isaksen i filmen La elva leve. Filmen vant både kritiker- og publikumsprisen på filmfestivalen i Göteborg. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Altasaken har artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd».

 • Wasim Riaz
  DEL
  Beijing: Sjefen for værtjenesten har fått sparken
  Den kinesiske ballongen ble skutt ned av USA lørdag kveld. Nå har en tjenestemann i Kina fått sparken. Foto: Chad Fish, AP / NTB

  Beijing sier at sjefen for den nasjonale værtjenesten har fått sparken etter avsløringen om at en kinesisk luftballong har svevet over USA de siste dagene.

  Det melder CNN.

  Ballongen ble skutt ned i går kveld (norsk tid). Da var den på vei mot USAs østkyst.

  USA har hele tiden ment at det var en spionballong, mens kineserne har ment at det var værballong på avveie.

  Sjefen for Kinas værtjeneste er blitt fritatt fra sitt ansvar, kunngjorde kinesiske statsmedier lørdag.

  Ifølge CNN mener noen analytikere at dette er et forsøk på å støtte Beijings versjon om at ballongen som fløy over USA, var hovedsakelig for meteorologiske formål.

 • NTB
  DEL
  Betydelig snøskredfare flere steder

  Natt til søndag ble farevarselet for snøskred hevet fra moderat til betydelig flere steder i landet.

  Flere steder har faren for snøskred økt, ifølge NRK.

  Det er nå betydelig snøskredfare i Romsdal, på Sunnmøre, i indre deler av Vestland, Rogaland, Innlandet, Vestfold og Telemark.

  Det samme gjelder i Nordland, Troms og vestlige deler av Finnmark. I Lyngen er det stor snøskredfare. Fra mandag av ventes faregraden der å være på nivå fire.

  – På grunn av vedvarende svake lag i snødekket, kan skred bli svært store. Våte skred kan gå i alle himmelretninger, men fjellsider som det er lastet inn mye snø de siste dagene er særlig utsatt, heter det på Varsom.no.

 • Wasim Riaz
  DEL
  Norsk borger i 60-årene har omkommet i Argentina

  En norsk borger har omkommet i Argentina, bekrefter UD overfor VG.

  – Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger er død i Argentina.

  Det sier Mathias Rongved, pressevakt i utenriksdepartementet, til avisen.

  Den omkomne er en mann i sekstiårene, opplyser Morten Vestbø, etterforskningsleder ved Sørvest politidistrikt. De pårørende er varslet.

  – Han deltok på en klatreekspedisjon i Argentina og var på vei opp til toppen av Aconcagua. Han befant seg på øverste base camp, opplyser Vestbø til VG.

  Aconcuaga er det høyeste fjellet på den vestlige halvkule, med en høyde på 6962 meter over havet.

  Ifølge flere argentinske medier, var vedkommende på tur med en gruppe klatrere i Andesfjellene lørdag. Guiden utførte førstehjelp da han falt sammen, men livet sto ikke til å redde.

  Avdøde ble deretter hentet ned av argentinsk redningstjeneste.

 • NTB
  DEL
  Stenger E39 grunnet glatt føre
  Det har falt flere centimeter snø på Østlandet i løpet av natten. Vegtrafikksentralen oppfordrer til å kjøre etter forholdene. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

  Politiet stenger E39 ved Vikeså. Søndag morgen er det meldt om krevende kjøreforhold flere steder på Øst- og Vestlandet.

  – Det er så glatt at det er nødvendig, skriver Politiet i Sørvest på Twitter.

  E39 er stengt ved Vikeså i nordgående retning søndag morgen. Videre opplyser politiet om at Vegtrafikksentralen er varslet og jobber med å strø.

  På Østlandet varsles det også om krevende forhold.

  – Nå er alle mannskapene ute og prøver å rydde unna. Det kom mye snø på kort tid. Man må alltid kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen øst, Gunnar Dovland, til VG.

  Natt til søndag falt mellom fem og ti centimeter snø flere steder på Østlandet. Ved målestasjonen på Blindern i Oslo ble snødybden målt til 18,2 centimeter mellom klokken 06 og 07.

  Meteorologisk institutt opplyser om at nedbøren på Østlandet avtar i løpet av morgenen og at forholdene bedres utover dagen.

 • Wasim Riaz
  DEL
  Eksplosjon i Quetta i Pakistan – flere er skadet

  Ifølge den pakistanske avisen Jang har det vært en eksplosjon i den pakistanske byen Quetta.

  Ifølge avisen Dawn er minst fem personer skadet.

  Quetta er hovedstaden i provinsen Balutsjistan og ligger ikke så langt fra grensen til Afghanistan.

  Det er foreløpig ukjent hva som har forårsaket eksplosjonen.

 • NTB
  DEL
  Minst 23 omkomne i skogbranner i Chile
  Skogen brenner i nærheten av Puren i Chile lørdag. På grunn av en hetebølge har det oppstått flere skogbranner i landet i helgen. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB

  Minst 23 personer har omkommet og rundt 1000 er skadet i forbindelse med de hundrevis av skogbrannene som herjer sør i det sentrale Chile, ifølge myndighetene.

  Rundt 2300 brannfolk kjemper mot til sammen 232 branner.

  Unntakstilstanden i landet er blitt utvidet til å gjelde regionen Araucania, i tillegg til Nuble og Biobio, der flesteparten av brannene herjer. Unntakstilstanden gjør at militæret kan mobiliseres for å kjempe mot brannene.

  I tillegg til de 23 omkomne har 979 personer blitt skadet i forbindelse med brannene. Tidligere ble det meldt at 16 av dem var alvorlig skadet. Én brannbetjent er omkommet mens åtte andre ble skadet i kampen mot flammene.

  Nesten halvparten av de omkomne var i byen Santa Juana i Biobio, rundt 310 kilometer sør for hovedstaden Santiago.

  Folk forsøker å kjøle seg ned i et område rammet av skogbranner i Renaico, Chile. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB
 • NTB
  DEL
  Ni savnet etter båtulykke i Sør-Korea

  Ni personer er savnet etter at en fiskebåt kantret utenfor Sør-Koreas sørvestlige kyst, melder myndighetene.

  Fartøyet kantret utenfor kysten av Sinan fylke sent lørdag kveld, ifølge innenriksdepartementet.

  Tre besetningsmedlemmer ble reddet av en båt i nærheten, men ni andre er fremdeles savnet.

  Flere fartøyer og fly fra kystvakten og sjøforsvaret er satt inn i lete- og redningsaksjonen.

  Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol har oppfordret til et krafttak for å finne de savnede, og har beordret mobiliseringen av alle tilgjengelige ressurser, blant annet for å kunne utvide søkeområdet.

 • NTB
  DEL
  Elleve tatt med promille i Oslo sentrum

  Natt til lørdag ble sju personer anmeldt for ruskjøring, natt til søndag ble fire personer tatt.

  Kontrollene, som ble gjort på Grønland i Oslo, varte i rundt en time hver natt.

  – Trafikkorpset er bekymret over det vi anser som et høyt antall tatt sett mot den korte kontrolltiden. Det er både alkohol, narkotika og blandingsrus, skriver operasjonsleder Eirik Sannes i Oslopolitiet.

 • NTB
  DEL
  Flere tusen i ny demonstrasjon mot regjeringen i Israel
  Folkemengdene trosset regnværet i Tel Aviv for å protestere mot den israelske regjeringen. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB

  For femte helg på rad demonstrerte tusenvis av israelere i det sentrale Tel Aviv mot den kontroversielle juridiske reformen lagt frem av Netanyahu-regjeringen.

  Folkemengdene trosset regnværet i Tel Aviv lørdag, med plakater som kalte den nye regjeringen i landet en «trussel mot verdensfreden». På en annen plakat sto det «Redd Israels demokrati fra Netanyahu».

  Også i rundt 20 andre byer ble det avholdt demonstrasjoner lørdag, og lokale medier meldte at titusener hadde samlet seg bare i Tel Aviv.

  Protestene er blitt fast inventar på lørdagskveldene siden regjeringen til Benjamin Netanyahu – den mest ytterliggående høyreregjeringen i Israel noensinne – tiltrådte i slutten av desember.

 • NTB
  DEL
  Tre omkom i snøskred i Østerrike

  Tre personer er blitt funnet omkommet i tre forskjellige snøskred i de østerrikske alpene på mindre enn et døgn.

  Lørdag omkom en tenåringsgutt fra New Zealand i et snøskred i Zillertal øst for Innsbruck. Fredag omkom en kinesisk turist i et snøskred i Sölden og tidlig lørdag ble det funnet en mann i Kaltenbach i Vorarlberg. Mannen forsvant i et snøskred der sist fredag.

  Bare lørdag ble det meldt om minst 30 snøskred i Østerrike, og minst elleve av dem rammet skiførere.

  I St. Anton er to personer savnet etter et snøskred lørdag morgen. Leteaksjonen har måttet avbrytes to ganger da risikoen ble ansett å være for stor for redningsarbeiderne.

 • NTB
  DEL
  Mot comeback for Storbritannias kortest sittende statsminister
  Storbritannias tidligere statsminister Liz Truss, som gikk av etter 44 dager i jobben, er ventet å kunngjøre et politisk comeback søndag, skriver flere britiske medier. Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB

  Storbritannias tidligere statsminister Liz Truss, som hadde jobben i 44 dager, ser ut til å gjøre seg klar for et politisk comeback, melder britiske medier.

  I et essay på 4000 ord publisert i The Telegraph søndag, bryter Truss tausheten hun har holdt i de nesten fire månedene etter at hun gikk av som statsminister.

  Det er også ventet at hun vil kunngjøre et comeback søndag, skriver The Guardian, og hun skal ha flere medieopptredener på agendaen den kommende uken. Hun skal være klar for å snakke ut om tiden i den britiske statsministerboligen, skriver HuffPost.

  I The Telegraph skriver Truss blant annet at hun ikke anser seg selv som ulastelig for at hennes tid som statsminister varte såpass kort, men påstår at hun ikke ble gitt en realistisk mulighet til å gjennomføre politikken sin.

  Liz Truss vant ledervalget i Det konservative partiet i september i fjor, og fikk med det jobben som statsminister.

 • Wasim Riaz
  DEL
  Pakistans tidligere president Musharraf er død
  Pervez Musharraf var hærsjefen som tok makten i Pakistan i 1999. Søndag døde han i Dubai. Foto: Emilio Morenatti, AP / NTB

  Pakistans tidligere president Pervez Musharraf døde i et sykehus i Dubai, melder avisen Jang.

  Han ble 79 år gammel.

  Musharraf var hærsjef og kom til makten ved et ublodig statskupp i 1999.

  Statskuppet ble utført da daværende statsminister Nawaz Sharif forsøkte å fjerne Musharraf som hærsjef. Musharraf var da på vei tilbake til Pakistan etter et utenlandsbesøk. Kuppet ble utført mens Musharraf satt i flyet som skulle føre ham til Pakistan.

  Han tok senere tittelen som president og styrte landet til 2008.

  Etter det har han så å si kun bodd i utlandet.

  Musharraf var på offisielt besøk i Norge i 2006 og møtte blant andre kong Harald.

  Kong Harald mottok Pakistans president Pervez Musharraf og hans kone, Begum Sehba Musharraf, i audiens på Slottet i 2006. Foto: Jon Eeg, NTB
 • NTB
  DEL
  Fem personer utsatt for vold på Gol

  I løpet av natten skal det å oppstått en slåsskamp på Gol i Viken. Fem personer skal være utsatt for vold.

  – Amper stemning og flere som hadde blitt påført skader. En person pågrepet og kjørt til arresten for videre etterforskning og avhør, skriver politiet på Twitter.

  Hendelsen skjedde rundt klokken 1 natt til søndag i nærheten av Pers hotell på Gol i Viken.

  Ambulanse ivaretok de skadde på stedet.

 • NTB
  DEL
  Minst 22 omkomne i skogbranner i Chile

  Minst 22 personer har omkommet i forbindelse med de hundrevis av skogbrannene som herjer sør i det sentrale Chile, ifølge myndighetene.

  Lørdag blir det meldt at det er 251 aktive branner, og 76 av dem har oppstått det siste døgnet, melder innenriksminister Crolina Toha.

  Unntakstilstanden i landet er blitt utvidet til å gjelde regionen Araucania, i tillegg til Nuble og Biobio. Unntakstilstanden gjør at militæret kan mobiliseres for å kjempe mot brannene.

  I tillegg til de 22 omkomne har 554 personer blitt skadet i forbindelse med brannene, 16 av dem alvorlig.

  Det er for tiden en hetebølge i Chile med temperaturer så høye som 40 grader, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere brannene.