Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Mann alvorlig skadet etter knivstikking i Oslo
20. januar kl 03:25NTB
DEL

Ingen er ennå pågrepet etter at en mann ble funnet med stikkskader i overkroppen på Vaterland i Oslo natt til fredag.

Personen er alvorlig skadet, skrev Oslo politidistrikt på Twitter rett etter klokken 3 natt til fredag.

Ingen personer er så langt pågrepet, men politiet mener det er ytterligere tre personer involvert i hendelsen, og vil gjerne ha tips fra eventuelle vitner.

Fornærmede er en mann i begynnelsen av 30-årene. Mannen ble kjørt til sykehus med ambulanse. Skadene skal ikke være livstruende.

Politiet er på stedet med kriminalteknikere og driver taktisk etterforskning, opplyser operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt.

Ved 5.30-tiden opplyser politiet at ingen fortsatt er pågrepet og at politiet er ferdig med sine undersøkelser på åstedet.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 1.54 natt til fredag. Hendelsen fant sted i Christian Kroghs gate på Vaterland.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • NTB
  DEL
  De to siktede etter Spydeberg-dødsfallene blir ikke fremstilt for ny fengsling

  Saken oppdateres.

 • Tor Arne Andreassen
  DEL
  Gangbro revet ned over E16

  Nødetatene er på vei til Ringeriksveien, før Sollihøgda. Der har et kjøretøy kjørt inn i gangbroen slik at den er revet ned, skriver politiet på Twitter.

  Gangbroen ligger nå over E16 og sperrer trafikken i begge retninger. Det er ikke meldt om personskade.

  Dette skaper store utfordringer for trafikken, melder politiet klokken 12.13.

  Veien er helt sperret, og det vites ikke når veien kan åpnes igjen.

  Vi oppdaterer saken her.

 • NTB
  DEL
  Tar ut tiltale etter funn av død mann i Ulstein i 2021

  En mann i 30-årene er tiltalt for uaktsomt drap og for brudd på meldeplikten ved dødsfall i forbindelse med at en ung mann ble funnet død i Ulstein i 2021.

  – Saken er nå ferdig etterforsket, og statsadvokaten i Møre og Romsdal har tatt ut tiltale mot en mann i 30-årene, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding fredag.

  Det var i desember 2021 at en ung mann ble funnet død utendørs i Ulsteinvik i Ulstein kommune. Politiet har etterforsket saken i litt over et år, et arbeid som nå har ført til en tiltale.

 • NTB
  DEL
  Mann tiltalt for drap i Asker i 2021

  En litauisk mann i 40-årene er tiltalt for å ha drept en mann i 30-årene med en brødkniv i Åros i Asker i 2021.

  På formiddagen 24. september 2021 ble nødetatene varslet om at to menn hadde vært i slagsmål utendørs i Åros sentrum, noe som endte med at den ene ble stukket i hjel med en brødkniv, melder Budstikka.

  Gjerningsmannen stakk av fra åstedet til fots, men ble pågrepet i Oslo dagen etterpå.

  Litaueren i midten av 40-årene har innrømmet de faktiske forholdene, men hevdet at han handlet i selvforsvar.

  Den avdøde var en mann i 30-årene fra Litauen.

 • NTB
  DEL
  Stoltenberg ber Russland holde seg til Ny Start-avtalen
  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: TT/ NTB

  Nato er ikke fornøyd med Russlands etterlevelse av landets forpliktelser i nedrustningsavtalen Ny Start.

  – Vi merker oss med bekymring at Russland ikke har overholdt sine juridisk bindende forpliktelser, deriblant om inspeksjonskrav. Vi ber om at Russland oppfyller sine forpliktelser i avtalen, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på Twitter.

  I en pressemelding skriver Nato at man ikke har tillatt USA å inspisere på russisk territorium, og dermed kan ingen kontrollere at Russland etterlever avtalen. Det skjer til tross for at USA og Russland ble enige om å forlenge avtalen i fem år i februar 2021.

  Ny Start-avtalen er en kjernefysisk nedrustningsavtale mellom USA og Russland i 2010, og den dreier seg om reduksjon av antall strategiske atomvåpen.

 • NTB
  DEL
  Gjenopptar etterforskning av NNPF-plakater

  Politiet gjenopptar etterforskningen av advokaten som hengte opp plakater med bilde av politifolk i omstridte Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

  Etterforskningen av den tidligere advokaten, Bengt Waldow, gjenopptas etter at rettssaken mot ham ble avvist i Oslo tingrett fordi statsadvokaten som tok ut tiltalen, selv var medlem av NNPF, melder Dagbladet.

  Waldow hengte opp to plakater hvor han «etterlyste» de to polititoppene Geir Evanger og Jan Erik Bresil, men retten avviste saken mot Waldow fordi de mente statsadvokaten var inhabil.

 • NTB
  DEL
  1800 menn pågrepet i forbindelse med barneekteskap

  Politiet i den indiske delstaten Assam har pågrepet 1800 menn som enten har giftet seg med mindreårige jenter eller bidratt til å arrangere slike ekteskap.

  Pågripelsene begynte torsdag kveld, og det ventes at langt flere menn vil bli pågrepet de neste dagene, sier delstatens sjefminister.

  Blant de pågrepne er også menn som har bidratt til å registrere ekteskap med mindreårige i templer og moskeer, opplyser Himanta Biswa Sarma.

  Indisk lov forbyr ekteskap med noen som er under 18 år, men praksisen er utbredt.

 • NTB
  DEL
  Åtte døde migranter hentet opp av italiensk kystvakt

  Likene av fem menn og tre kvinner ble hentet fra en migrantbåt i havsnød av den italienske kystvakten torsdag kveld. 42 overlevende ble brakt i land.

  Det sier ordfører Filippo Mannino på øya Lampedusa.

  Trolig døde de åtte av kulde og sult, og migrantene som kom i land, var klissvåte. Migrantene seilte fra Tunisia lørdag morgen.

  Nærmere 5000 migranter har ankommet Italia hittil i år, en kraftig økning fra de foregående årene. Italias ytre høyre-regjering har truet med å slå langt hardere ned på migranttrafikken, og særlig på redningsskip som henter folk i havsnød i land.

 • NTB
  DEL
  ChatGPT blir betalingstjeneste
  OpenAI, selskapet som står bak den populære tekstroboten ChatGPT, lanserer betalingstjeneste for folk som vil ha rask og uhindret tilgang til roboten, også når mange bruker den samtidig. Foto: Richard Drew / AP / NTB

  Den populære roboten ChatGPT skal bli betalingstjeneste, opplyser OpenAI, selskapet som står bak.

  Tekstroboten er på kort tid blitt svært populær. Både selskaper og privatpersoner har brukt den til ting som å skrive noveller, sammenfatte rapporter og til å skrive filmmanus. Roboten forstår en lang rekke språk, blant dem norsk.

  Men med den økte populariteten er det blitt vanskeligere å få brukt roboten, og OpenAI lanserer nå plusstjeneste for folk som vil ha rask tilgang også når mange bruker den samtidig.

  teaser
  11. januar
  Leverte oppgave skrevet av AI, fikk en femmer: – Jeg følte meg kriminell
 • Mina Madeleine Nystuen
  DEL
  BT: Tvungent psykisk helsevern etter Bergens-drap

  En mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han knivdrepte sin far. Hendelsen fant sted i parkeringshuset til Vestkanten storsenter i Bergen 4. mars i fjor.

  Farens kone ble også skadet da hun forsøkte avverge drapet. I retten beskrev hun mannen som «nådeløs», skriver avisen.

  Mannen har erkjent drapet. Motivet skal ha vært at faren snakket nedverdigende om en venn av sønnen. Statsadvokaten mener mannen ikke hadde skyldevne.

  Fylkeslegen konkluderte tidligere at mannen ikke fikk forsvarlig helsehjelp.

 • Wasim Riaz
  DEL
  Siktede etter Oslo-skytingen fremstilles for retten i dag

  De to siktede etter skytingen i Oslo sentrum natt til søndag 15. januar blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

  Begge er siktet for drapsforsøk.

  Mennene rømte fra Norge etter episoden og ble pågrepet i Italia. De kom tilbake til Norge i går.

  Begge mennene er i 20-årene. De ble etterlyst internasjonalt etter skytingen som fant sted ved Nationaltheatret.

 • Tor Arne Andreassen
  DEL
  Trafikkulykke på riksvei 4. Redusert fremkommelighet.

  Politiet i Innlandet melder om en trafikkulykke på riksvei 4 i nordgående retning ved Dalsjordet ved Mjøsa.

  Det er to kjøretøy som er involvert. Ulykken ble meldt klokken 10.30.

  – Nødetatene er på stedet. Det er har vært to personer i hver bil som blir sjekket av helsepersonell på stedet, sier oppdragsleder Eivind Bakken.

  Det er ikke opplyst om personskader. De skal være primært materielle, sier oppdragslederen. Reisende må påregne redusert fremkommelighet. Det kan også ta tid når veien åpnes igjen, sier Bakken.

  Bare 45 minutter tidligere ble det meldt om en trafikkulykke med flere kjøretøy involvert på E6 ved Biristrand, bare 23 kilometer nord for Dalsjordet.

  – Det er vinterføre, men litt for tidlig å konkludere med at det er grunnen.

 • Tor Arne Andreassen
  DEL
  E6 ble stengt etter trafikkulykke ved Biristrand

  Politiet i Innlandet meldte klokken 09.44 om en trafikkulykke på E6 ved Biristrand i nordgående løp. Veien ble stengt i nordgående retning.

  Klokken 11.47 meldte politiet at veien er blitt åpnet igjen.

  Det var flere trafikkuhell i området med til sammen ni biler involvert.

  En person ble kjørt til legevakten for sjekk.

 • NTB
  DEL
  Dommen klar i Tengs-saken på mandag
  Retten på befaring november på funnstedet på Sund ved Kopervik på Karmøy i rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. Foto: Heiko Junge / POOL / NTB

  Mandag klokken 10.00 faller dommen mot 52-åringen som er tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. Den tiltalte nekter straffskyld, og dommen blir helt sikkert anket.

  Ankesaken er allerede berammet til å starte 4. september i Gulating lagmannsrett.

 • Mina Madeleine Nystuen
  DEL
  Australia legaliserer MDMA til medisinsk bruk

  Fra 1. juli i år vil Australia tillate bruken av medisiner som inneholder MDMA. Det skriver landets legemiddelverk i en kunngjøring.

  MADMA er et ulovlig sentralstimulerende rusmiddel, og virkestoffet i ecstasy.

  I kunngjøringen står det at spesialiserte psykiatere får mulighet til å skrive ut medisinene mot enkelte psykiske lidelser. Rusmiddelet har blant annet vært under utprøving som legemiddel i behandling av posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

 • NTB
  DEL
  Det danske forsvaret med lang ønskeliste til politikerne
  Forsvarsledelsen i Danmark mener at trusselen fra Russland gjør at det bør kjøpes inn flere kampfly av typen F-35. Foto: Lise Åserud / NTB

  Forsvaret i Danmark mener det bør kjøpes inn flere kampfly og ber de folkevalgte vurdere kjøp av langtrekkende raketter som kan nå mål i Russland.

  Det viser et hemmeligstemplet og internt notat fra forsvarsdepartementet i København, som dansk TV2 har fått tilgang til.

  Ønskelisten er omfattende og inneholder forslag til investeringer på drøyt 190 milliarder kroner i langtidsplanen for de neste ti årene.

  Ifølge notatet foreslås det å bruke rundt 30 milliarder kroner på det danske flyvåpenet, blant annet til innkjøp av flere kampfly av typen F-35.

  Det foreslås også å bruke like mye på nye marinefartøy, helikoptre og undervannsdroner til den danske marinen, samt opp mot 22 milliarder kroner på nye kampbataljoner og soldater som kan rykke ut på kort varsel.

  Forsvarsledelsen foreslår også tunge investeringer i luftvern, eventuelt det mye omtalte Patriot-systemet, og de åpner også for at Danmark bør gå til anskaffelse av krysserraketter som kan nå mål i Russland.

 • NTB
  DEL
  Bare 57 prosent prisvekst i Tyrkia
  Tyrkerne opplever noe lavere prisvekst nå enn i månedene i forveien. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB

  Inflasjonen i Tyrkia falt for tredje måned på rad i januar, viser offisielle tall. Lavere priser på energi får en del av æren.

  Tallet i desember var på 64,3 prosent, mens toppen ble nådd i oktober med 85,5 prosent. Det er den høyeste inflasjonen som har oppstått under president Recep Tayyip Erdogans tid ved makten. Han inntok statsministerembetet i 2003, og ble senere president. Han er trolig godt fornøyd med nyheten idet president- og parlamentsvalget i mai nærmer seg med stormskritt.

 • NTB
  DEL
  Kreftregisteret: 13.000 krefttilfeller kunne vært unngått
  Aldri begynn å røyke, lyder anbefalingen fra kreftforskere. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB

  Kreftregisteret mener to av tre tilfeller av noen former for kreft kunne vært unngått i fjor. Det gjelder kreft som trolig skyldes usunne vaner og soling.

  I rapporten «Kreft i Norge – hvor mange tilfeller kan forebygges?» tar forskerne utgangspunkt i en «urealistisk og ideell verden» hvor ingen er eksponert for røyk, ingen blir solbrent og ingen drikker alkohol. I en slik verden ville 13.000 av fjorårets 20.000 krefttilfeller vært unngått.

  Rådene lyder som følger:

  – For det første kan vi aldri begynne å røyke, for det andre bør vi aldri gå i et solarium. Vi må bli solbrent så få ganger vi klarer i løpet av livet. Vi må være fysisk aktive, vi må tenke på hva vi putter i munnen og vi må passe på alkoholinntaket, sier forsker i Kreftregisteret og prosjektleder Trude Eid Robsahm til TV 2.

 • Tor Arne Andreassen
  DEL
  Statsadvokaten anker Jakunin-frifinnelsen

  Statsadvokaten varsler at de anker lagmannsrettens frikjennelse av russisk-britiske Andrej Jakunin (47).

  – Vi kommer til å anke den dommen, sier Jan Fredrik Glent til VG.

  Den britisk-russiske forretningsmannen var tiltalt for å ha fløyet drone over Svalbard i august og september under en seilas med båten Firebird.

  Jakunin ble først frikjent i Nord-Troms og Senja tingrett. Torsdag ble det kjent at han også frifinnes i Hålogaland lagmannsrett.

  Jakunin ble først frikjent i Nord-Troms og Senja tingrett. Torsdag ble det kjent at han også frifinnes i Hålogaland lagmannsrett. Statsadvokatenes ankebeslutning betyr at saken vil fremmes for Høyesterett.

 • NTB
  DEL
  Lula anklager Bolsonaro for kupplaner
  Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva mener stormingen av brasilianske institusjoner 8. januar var et kuppforsøk, og sier at forgjenger Jair Bolsonaro aktivt deltok i planlegging av opptøyene. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

  President Luiz Inacio Lula da Silva mener stormingen av brasilianske institusjoner i januar var et kuppforsøk, og sier at forgjengeren deltok i planleggingen.

  Tusenvis av Bolsonaros støttespillere brøt seg 8. januar inn i presidentpalasset, kongressen og høyesterett i Brasilia og tok til orde for et militærkupp for å sette valget av Lula i oktober til side.

  Opptøyene skjedde en uke etter at Lula ble tatt i ed, men han var ikke i hovedstaden.

  Bolsonaro har søkt om seks måneders turistvisum i USA. Han er del av den store etterforskningen av de antidemokratiske opptøyene.