Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
NRK: Flyr begjærer seg konkurs
31. januar kl 19:00Maria T. Pettrém
DEL

Oppdateres.

Det skriver selskapet i en børsoppdatering, ifølge NRK.

– Alle avganger og billettsalg er som en konsekvens kansellert og billettsalget avbrutt, skriver Flyr.

Flyr informerte mandag morgen Oslo Børs om at selskapet ikke har lyktes med ny finansieringsplan.

Selskapet har siden da forsøkt å finne alternativer for videre drift, men har ikke lyktes.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • Per Anders Johansen
  DEL
  Ny TV 2-måling: Tidenes dårligste for Ap
  Statsminister Jonas Gahr Støre Foto: Ole Berg-Rusten /NTB

  Arbeiderpartiet får en oppslutning på 16,9 prosent på siste TV 2-måling utført av Kantar.

  Det er den svakeste oppslutningen noensinne på Kantars målinger for TV 2. Ap har gått tilbake 2,6 prosent siden januar, skriver TV 2.

  Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) erkjenner at dette ikke holder mål.

  – Nei, det er dårlige tall. Jeg kan bare gjenta at vi står i en krevende tid. Vi treffer mange nordmenn i hverdagen deres. For meg er det avgjørende at vi klarer å jobbe oss ut av denne tiden og får kontroll på priser både på strøm og mat og inflasjon. Så håper jeg at vi skal få tillit når vi får resultater av det, sier Støre til TV 2.

 • NTB
  DEL
  Halvparten av ni-åringene er på sosiale medier
  Direktør Mari Velsand i Medietilsynet ønsker en debatt om barn og unges sosiale medier-bruk velkommen. Her fra fremleggelsen av Barn og medier-rapporten i 2020. Foto: Terje Pedersen / NTB

  Frykt for utenforskap gjør at mange foreldre gir barna mobil og tilgang til sosiale medier tidligere enn de egentlig ønsker, viser en rapport fra Medietilsynet.

  Norske barn får mobiltelefon stadig tidligere. 17 prosent av barna fikk sin første mobil før de var sju år, mens 93 prosent av alle barn mellom ni og elleve år har i dag egen mobil. I tillegg er halvparten av ni- og tiåringene i sosiale medier, ifølge Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2022.

  Dette til tross for at foreldre forstår at barna kan bli eksponert både for innhold og situasjoner som de kanskje ikke er modne nok til å håndtere, fremgår det av rapporten.

  teaser
  Mindre enn 40 min siden
  Undersøkelse: Foreldre lar barna få mobil og sosiale medier i frykt for at de skal falle utenfor
 • NTB
  DEL
  Planlegger salg av Victoria terrasse
  Statsbygg planlegger salg av Victoria terrasse. Foto: Laurvik / NTB

  Utenriksdepartementet skal flytte fra Victoria terrasse til det nye regjeringskvartalet i 2025. Nå har Statsbygg fått i oppdrag å forberede et salg.

  I salgsprosessen skal Statsbygg vurdere hvordan allmennheten kan sikres tilgang til deler av Ibsens leilighet og de to gestapocellene som fortsatt finnes i bygningens kjeller.

  Utenriksdepartementet flyttet delvis inn i Victoria terrasse i 1905. Det var store protester da det ble vedtatt at departementet skulle flytte ut og inn i det nye regjeringskvartalet.

  teaser
  Mindre enn 2 time siden
  Statsbygg planlegger salg av Victoria terrasse
 • NTB
  DEL
  Undersøkelse: Stort flertall for norske våpen til Ukraina
  En norsk Leopard-stridsvogn av typen skal sendes til Ukraina. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB

  Nesten ni av ti spurte vil sende norske våpen til Ukraina, ifølge en ny meningsmåling. Samtidig mener åtte av ti at Ukraina ikke må avstå områder til Russland.

  Ifølge Vårt Land er det By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved Oslo Met som har sett nærmere på nordmenns holdninger til Russlands invasjon av Ukraina. Undersøkelsen er gjort av Respons Analyse for forskningsprosjektet Proruss.

  Til påstanden «Norge må slutte å sende våpen til Ukraina» sier 13 prosent av Rødt-velgere og 9 prosent av SV-velgere at de er helt eller delvis enige. Oppslutningen om våpendonasjoner er lavest blant velgerne til Sp og Frp. Likevel er det et flertall for å gi våpenhjelp også i disse partiene. Henholdsvis 53 og 56 prosent er helt uenige i påstanden om Norge ikke skal sende våpen.

  På spørsmålet om hvorvidt Ukraina må avstå land eller ikke til Russland for å få slutt på krigen, skiller Frp-velgere seg ut. Blant dem er 29 prosent helt eller delvis enige i at Ukraina bør avstå områder.

 • NTB
  DEL
  Mexico: Titalls døde av hjernehinnebetennelse

  Et utbrudd av hjernehinnebetennelse har kostet minst 35 personer livet i Mexico de siste par månedene.

  Helsemyndighetene i delstaten Durango nord i landet har hittil rapportert 79 tilfeller av hjernehinnebetennelse, eller meningitt. Det var her det første tilfellet ble oppdaget sent i fjor.

  Siden har det blitt rapportert om nye tilfeller nesten hver dag, samt sykehusinnleggelser og dødsfall forårsaket av sykdommen.

  Meningitt kjennetegnes vanligvis med smertefull betennelse i hjernen og ryggmargen, ofte forårsaket av et virus eller i noen tilfeller bakterier eller en soppinfeksjon.

  Pasientene med hjernehinnebetennelse i Durango hadde alle fått operasjoner ved private sykehus hvor det ble brukt spinalbedøvelse, ifølge data rapportert til Verdens helseorganisasjon (WHO).

 • NTB
  DEL
  SV ber kommunalministeren rydde opp i utvalgsbråk
  SV-leder Audun Lysbakken på partiets landsstyremøte tidligere i år. Foto: Hanna Johre / NTB

  SV-leder Audun Lysbakken sier han forventer at regjeringen og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik rydder opp i bråket rundt avkommersialiseringsutvalget.

  Utvalget, som SV fikk gjennomslag for i budsjettforhandlingene, skal se på hvordan kommersielle aktører kan fases ut av offentlige velferdstjenester.

  Til Klassekampen sier SV-leder Lysbakken at han er bekymret for situasjonen i utvalget.

  Utvalget har den siste tiden fått oppmerksomhet blant annet fordi et medlem i forbindelse med en varslingssak ble kalt inn av utvalgslederen og senere oppringt og ifølge Aftenposten og Klassekampen skjelt ut av en ekspedisjonssjef. Fire av utvalgets medlemmer har sluttet å delta på møter, ifølge Klassekampen.

  SV-lederen stiller tre krav til regjeringen og statsråden: Sikre en god behandling av varslingssaken, opprydning i rolleforståelsen i departementet og at enhver tvil rundt mandatet til utvalget fjernes.

  – Nå må statsråden først gjøre et forsøk på dette. Så får vi se hvor arbeidet står etter det, sier Audun Lysbakken.

  Foreløpig har kommunalminister Gjelsvik ikke uttalt seg om saken. Men i et skriftlig svar på spørsmål fra Rødts Hege Bae Nyholt i Stortinget skriver han blant annet at departementet har blitt varslet om kritikkverdige forhold og at dette blir fulgt opp.

 • NTB
  DEL
  Salman Rushdie sliter etter knivangrepet i fjor
  Forfatter Salman Rushdie ble i august i fjor angrepet med kniv på en scene i New York. Arkivfoto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB

  Den britiske forfatteren Salman Rushdie sier at det er veldig vanskelig å skrive etter at han i august i fjor ble knivstukket. Tirsdag gir han ut ny bok.

  I forkant av utgivelsen av boken «Victory City» snakker forfatteren til magasinet The New Yorker om vansker han opplever etter knivangrepet.

  – Det er noe som heter PTSD, vet du, sier Rushdie.

  PTSD, eller posttraumatisk stresslidelse, kjennetegnes av at man gjennomlever en traumatisk hendelse på nytt og har stadige mareritt om det som skjedde.

  Forfatteren har i over 30 år levd med drapstrusler etter at Irans daværende åndelige leder, ayatolla Khomeini, i 1989 beordret drapet på Rushdie som følge av «Sataniske vers». Rushdie ble tvunget til å leve under kontinuerlig politibeskyttelse i ni år.

 • NTB
  DEL
  Stigende dødstall etter jordskred i Peru
  Minst 36 personer mistet livet i jordskred sør i Peru mandag. Foto: Ever Chambi / AP / NTB

  Flere jordskred rammet sørlige områder i Peru mandag. Minst 36 personer har omkommet, ifølge myndighetene.

  36 døde ble funnet i et avsidesliggende området som kalles Miski i Cumaná-provinsen, opplyser tjenestemann Wilson Gutierrez ved provinsens sivilforsvar.

  Tidligere sa sivilforsvaret i Arequipa-regionen at 20 personer er såret og to savnet etter jordskredene.

  Sivilforsvaret anslår at 630 hjem er ubrukelige etter skredene og advarer om at dødstallene kan stige ytterligere.

  Årsaken til jordskredene er voldsomt styrtregn som rammet sør i Peru samme dag. Det er vanlig at det styrtregner i deler av Peru i februar og at det forårsaker dødelige jordskred.

 • NTB
  DEL
  Varsler endringer i den britiske regjeringen
  Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Foto: Oli Scarff / AP / NTB

  Tirsdag skal Storbritannias statsminister Rishi Sunak kunngjøre en rekke endringer i regjeringen sin, ifølge britiske medier.

  Sunak skal også utnevne ny formann for Det konservative parti, og endringer i regjeringen kan føre til at det opprettes nye ministerposter, skriver avisen The Times.

  Ifølge Financial Times er det ventet at statsministeren skal bryte opp departementet med ansvar for industri, forskning, energi og klimaendringer (BEIS).

  I juli i fjor sa Sunak at dersom han ble statsminister ville han gjenopprette et energidepartement og fjerne det ansvaret fra BEIS.

  Videre skriver avisen at det ventes at Sunak oppretter et nytt vitenskapsdepartement, som skal bidra til å sette til livs statsministerens visjon om å gjøre Storbritannia til en ny «Silicon Valley».

  De varslede endringene kommer omtrent en uke etter at Sunak sparket Tory-formann Nadhim Zahawi på grunn av skattesakene hans. Det pågår i tillegg en granskning av mobbesaker knyttet til visestatsminister Dominic Raab.

 • NTB
  DEL
  Undersøkelse: Hver tredje pårørende misfornøyd med Oslos helsehus

  29 prosent av de pårørende til pasienter er misfornøyd eller svært misfornøyd med oppholdet deres nære hadde ved et av de fire helsehusene i Oslo.

  Ifølge Dagsavisen er undersøkelsen gjennomført av Opinion. De pårørende til de 1.000 siste pasientene ved helsehusene Ullern, Solvang, Lilleborg og Solfjellhøgda er spurt, og halvparten har svart.

  Ullern helsehus, der Statsforvalteren skal følge opp flere klagesaker med tilsyn, kommer dårligst ut. Der svarer til sammen 51 prosent at de er misfornøyd eller svært misfornøyd.

  – Hovedfunnet i undersøkelsen er at omtrent halvparten ikke er spesielt fornøyd med det de har opplevd på Ullern helsehus. Omtrent en tredel svarer det samme hos de andre helsehusene. For meg er det overraskende at så mange var så negative. Det må vi ta fatt i og rydde opp i framover, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten til Dagsavisen.

 • NTB
  DEL
  Undersøkelse: Hver tredje pårørende misfornøyd med Oslos helsehus

  29 prosent av de pårørende til pasienter er misfornøyd eller svært misfornøyd med oppholdet deres nære hadde ved et av de fire helsehusene i Oslo.

  Ifølge Dagsavisen er undersøkelsen gjennomført av Opinion. De pårørende til de 1.000 siste pasientene ved helsehusene Ullern, Solvang, Lilleborg og Solfjellhøgda er spurt, og halvparten har svart.

  Ullern helsehus, der Statsforvalteren skal følge opp flere klagesaker med tilsyn, kommer dårligst ut. Der svarer til sammen 51 prosent at de er misfornøyd eller svært misfornøyd.

  – Hovedfunnet i undersøkelsen er at omtrent halvparten ikke er spesielt fornøyd med det de har opplevd på Ullern helsehus. Omtrent en tredel svarer det samme hos de andre helsehusene. For meg er det overraskende at så mange var så negative. Det må vi ta fatt i og rydde opp i framover, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten til Dagsavisen.

 • NTB
  DEL
  Minst 4300 døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria
  Redningsarbeidere jobber med å hente ut ofre fra en sammenrast bygning i Hama i Syria. Foto: AP / NTB

  Tallet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria har passert 4300, opplyser myndighetene i begge land. Tallet ventes å stige ytterligere.

  En tjenestemann i katastrofeledelsedirektoratet (AFAD) opplyser at 2921 er bekreftet døde i Tyrkia. Det er over 600 flere enn ved forrige oppdatering. I tillegg er over 11.000 skadet. President Recep Tayyip Erdogan kaller jordskjelvet den verste katastrofen i Tyrkia siden 1939 og sier man ikke kan spå hvor mange flere døde man kommer til å finne.

  I Syria er det bekreftet minst 1293 dødsfall, ifølge nyhetsbyrået AFP. Både opprørskontrollerte og regimekontrollerte områder er rammet.

  Verdens helseorganisasjon frykter at dødstallene er langt høyere og anslår at om lag 20.000 personer kan ha mistet livet.

  Flere tusen er skadet, og et ukjent antall mennesker fryktes å være fanget i ruinene av sammenraste bygninger. Det ventes derfor at tallet på døde vil stige etter hvert som redningsmannskaper får søkt gjennom ruinene.

 • NTB
  DEL
  Biden: Forhold til Kina ikke svekket av spionballong
  President Joe Biden snakker med pressen om nedskytingen av antatt kinesisk spionballong. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

  Forholdet mellom USA og Kina er ikke svekket som følge av nedskytingen av en antatt kinesisk spionballong i helgen, sier den amerikanske presidenten mandag.

  – Vi gjorde det klart for Kina hva vi skal gjøre. De forstår vår posisjon. Vi kommer ikke til å føye oss, sier president Joe Biden.

  Han legger til at hans syn hele tiden var at ballongen måtte skytes ned.

  – Vi gjorde det rette, og det er ikke et spørsmål om å svekke eller styrke – dette er virkeligheten, sier Biden.

  I helgen skjøt USA ned en kinesisk ballong i sitt luftrom, en ballong de mener var i bruk til spionformål. Kina fastholder at det var en værballong.

 • NTB
  DEL
  Kraftig brann i enebolig i Bergen slukket

  Det brant kraftig i en enebolig på Storetveit i Bergen mandag. Klokken 22.30 melder politiet at brannen er slukket.

  Vest politidistrikt skriver på Twitter at etterslukkingen vil pågå utover natten.

  Politiet fikk melding om brannen klokken 21.22. De omtalte det som en kraftig brann i et tettbebygd område

  – Det er fem stykker som bor i boligen. Fire av disse var hjemme da det begynte å brenne, men alle har kommet seg ut uten skader, sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til NTB tidligere mandag kveld.

  Brannvesenet opplyste om at det var fare for spredning. Tre nærliggende hus ble evakuert.

  Naboer skal ha hørt to eksplosjoner omtrent samtidig som brannen brøt ut. Politiet vet ikke om dette har sammenheng med brannen.

 • NTB
  DEL
  Leder i fritidsklubb dømt for flere voldtekter

  En 20 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til elleve års fengsel for en rekke seksuelle overgrep mot til sammen 18 ungdommer og barn.

  Flere av overgrepene skjedde på fritidsklubben der mannen var ansatt som aktivitetsleder, skriver Stavanger Aftenblad. Da rettssaken startet erkjente 20-åringen flere fysiske overgrep mot mindreårige. Han erkjente blant annet straffskyld for voldtekt.

  Mannen nektet derimot for å stå bak flere nettovergrep han er anklaget for.

  Ifølge retten skal 20-åringen ha utgitt seg for å være en mindreårig jente på Snapchat, for å så forlede en rekke mindreårige til å sende nakenbilder av seg selv.

  Mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier til Aftenbladet at domfelte har bestemt seg for å anke skyldspørsmålet i tilknytning til disse sakene.

 • Jakob Semb Aasmundsen
  DEL
  Salman Rushdie deler bilde etter knivangrepet

  I forbindelse med et intervju i The New Yorker deler forfatter Salman Rushdie et bilde av seg selv på Twitter. Der kan man se at han har en lapp over det ene øyet.

  I fjor ble Rushdie knivangrepet under et arrangement i New York.

  En mann ble arrestert og siktet for drapsforsøk. Den siktede nekter straffskyld.

 • NTB
  DEL
  Danmarks forsvarsminister sykmeldt på ubestemt tid
  Jakob Ellemann-Jensen er sykmeldt på ubestemt tid. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB

  Danmarks forsvarsminister, Venstre-leder Jakob Ellemann-Jensen, er sykmeldt på ubestemt tid etter et illebefinnende forrige uke.

  – Jeg har hatt det utrolig travelt i lengre tid. Nå sender kroppen et signal om at det er på tide å tan pause hvis det ikke skal gå galt. Det lytter jeg til, skriver Ellemann-Jensen på Facebook.

  – Konklusjonen er derfor at jeg, etter råd fra legen min, blir nødt til å ta en pause, og så vender jeg tilbake når jeg er klar til de, fortsetter ministeren. Han opplyser samtidig at det går bra med ham.

  Økonomiminister Troels Lund Poulsen blir fungerende forsvarsminister, mens nestleder Stephanie Lose skal styre partiet i lederens fravær.

  Ellemann-Jensen ble forsvarsminister i Mette Frederiksens koalisjonsregjering i desember.

 • NTB
  DEL
  Advokat og sykepleier tiltalt for grovt underslag

  En advokat og en sykepleier er tiltalt for grovt underslag av en pleietrengende kvinne i 90-årene. Rettssaken er berammet til 29. august i år.

  Det var i november i fjor at det ble kjent at en advokat og en sykepleier er tiltalt for grovt underslag av en pleietrengende kvinne i 90-årene. Kvinnen døde på sensommeren i fjor. Ifølge tiltalen har advokaten underslått 7,4 millioner kroner, skriver AdvokatWatch.

  Advokaten skal ha skrevet flere gavebrev på vegne av kvinnen i 90-årene til sykepleieren og seg selv. Deretter skal han ha overført 5,4 millioner kroner til sykepleieren og 2 millioner til sin egen brukskonto.

  Rettssaken mot de to er berammet i Oslo tingrett fra 29. august til 22. september. Begge nekter straffskyld.

 • NTB
  DEL
  Redningshelikoptre tilbake i beredskap

  En teknisk kontroll gjorde at samtlige nye SAR Queen redningshelikoptre var på bakken. Nå er alle tilbake i normal beredskap.

  Mandag ettermiddag skrev Fremover at alle de nye SAR Queen var på bakken, på grunn av en teknisk kontroll.

  – Det er bare fordi vi skal sjekke maskinene teknisk. De blir grundig sjekket én etter én, sa Lars Nedrevåg, vakthavende redningsleder for Hovedredningssentralen i Nord-Norge, til avisen i 16.30-tiden.

  I mellomtiden ble de andre maskinene Hovedredningssentralen hadde tilgjengelig brukt, men nå er samtlige helikoptre tilbake i normal beredskap, skriver HRS Nord-Norge på Twitter.

 • Siril Thesen
  DEL
  Har slukket brannen i Schweigaards gate i Oslo

  Nødetatene rykket mandag kveld klokken 20.08 ut til Schweigaards gate i Gamle Oslo etter melding om røykutvikling fra en kjeller i en bygård.

  Klokken 20.17 skriver politiet i en oppdatering at brannen er slukket, men at det fortsatt er mye røyk som må luftes ut.

  – Vi har lokalisert og slukket en brann i kjelleren på bygget. Vi jobber videre med å ventilere ut røyk og kontrollere for brannspredning i konstruksjonene, skriver Oslo 110-sentral på Twitter.

  Skadeomfanget er ukjent.

  Gaten var i en periode sperret i begge retninger, men er nå åpen igjen.