Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Kan ha funnet gammel mine ved hyttefelt
02. februar kl 10:56Tor Arne Andreassen
DEL

Ved Saltkjelen hyttefelt ved Kristiansund er det funnet en gjenstand som kan være en gammel mine, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter. En politipatrulje er på stedet og sikrer av stedet inntil eksperter fra forsvaret ankommer og tar seg av gjenstanden, skriver de.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • Andreas Brattåker Støyva/NTB/Reuters
  DEL
  Tenåringsjente drepte seks i skoleskyting

  Minst sju personer ble drept i skytingen på en barneskole i Nashville. Politiet sier en jente i tenårene ser ut til å ha stått bak.

  Tre barn og tre voksne ble drept av angriperen, opplyser politiet. De melder også at gjerningspersonen ble drept av politifolkene som konfronterte henne.

  Politiet fremholder at de reagerte raskt da meldingen om skytingen kom. Så langt er få detaljer om hendelsesforløpet kjent.

  Åstedet var The Covenant School, en kristen privatskole i byen i Tennessee. Skolen har rundt 200 elever, med barn fra førskolealder til elever i sjette klasse, ifølge deres egne hjemmesider.

  Politiet ber også foreldre som drar til skolen, om å samles ved en adresse i nærheten.

 • NTB
  DEL
  Netanyahu: - Jeg tar en pause for å innlede dialog

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han setter den omstridte rettsreformen på pause for «innlede dialog».

  Kunngjøringen var ventet, etter at partiets Jødisk makts leder Itamar Ben-Gvir varslet enighet om en utsettelse.

  – Vi ønsker å nå fram til en bred enighet, sa Netanyahu i en uttalelse mandag kveld.

 • Andreas Brattåker Støyva
  DEL
  Reuters: Fem døde etter skoleskyting

  Tre barn ble brakt til Vanderbilt University Medical Center etter skoleskytingen, men livet sto ikke til å redde, opplyser en kilde til ABC News.

  Ifølge Reuters er også to voksne drept.

  Politiet i Nashville melder at den antatte gjerningspersonen er død etter en konfrontasjon med politiet. Om vedkommende er en av de to drepte voksne ofrene, er foreløpig uklart.

  Det er ikke kjent om skadede også ble brakt til andre sykehus.

  Åstedet var The Covenant School, en kristen privatskole i byen i Tennessee. Skolen har rundt 200 elever, med barn fra førskolealder til elever i sjette klasse, ifølge deres egne hjemmesider.

 • NTB
  DEL
  Netanyahu varsler uttalelse klokken 19.05

  Det melder Reuters. Beskjeden kommer bare en snau time etter at Netanyahu gikk med på å utsette sin omstridte rettsreform.

 • Andreas Brattåker Støyva/Ingeborg Moe
  DEL
  Finlands Nato-søknad har fått grønt lys i Ungarn
  Finlands president, Sauli Niinisto, her sammen med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: MURAT CETINMUHURDAR/PPO

  Den ungarske nasjonalforsamlingen har godkjent Finlands Nato-søknad.

  Avgjørelsen mandag var ventet. Regjeringspartiet Fidesz signaliserte i forkant av avstemmingen at de ville si ja til finsk medlemskap i forsvarsalliansen.

  I fjor vår søkte Finland og Sverige om Nato-medlemskap. For at de skal slippe inn, må alle 30 medlemsland si ja. Tyrkia og Ungarn stilte seg lenge på bakbeina. Begge har nå sagt at de vil slippe inn Finland. Med det har alle alliansens 30 medlemmer sagt «ja» til Finland.

  Slik kan de siste stegene mot Nato-medlemskap bli:

  * Alliansen vil varsle USA om enigheten og sørge for at dokumentene som bekrefter dette blir levert til det amerikanske utenriksdepartementet i Washington.

  * Videre vil Natos generalsekretær Jens Stoltenberg be Finland om å tilslutte seg Nato.

  * De finske tilslutningsdokumentene vil så bli sendt til Washington og levert fysisk i den amerikanske utenriksdepartementet.

  * I det dokumentene er plassert og oppbevart hos amerikansk UD, er Finland formelt medlem av Nato, med de forpliktelser og rettigheter det gir.

  Også den finske riksdagen må møtes samme dag for å legge siste hånd på verket.

  Kilder: Yle, Helsingin Sanomat

 • NTB
  DEL
  Regjeringen fremmer forslag om grunnrenteskatt

  Regjeringen vil fremme forslaget om grunnrenteskatt på havbruk for Kongen i statsråd tirsdag, opplyser Finansdepartementet.

  Like etterpå vil statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holde en pressekonferanse der de vil redegjøre for forslaget.

 • Andreas Brattåker Støyva
  DEL
  Brann i lastebil ved E6 på Selfors

  Nødetatene har kontroll på brannen, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være snakk om farlig gods eller personskade. Videre opplyses det om mye kø på stedet.

 • NTB
  DEL
  Tolga-brødrene i retten i oktober – krever erstatning

  I oktober skal brødrene Magnus og Lars Peder Holøyen møte i retten for å kjempe om å få erstatning fra staten etter bortføringssaken i Tolga, ifølge VG.

  Avisen avslørte i 2018 at brødrene var feilregistrert som psykisk utviklingshemmet og satt under vergemål. Brødrene saksøkte kommunen, og saken skulle opprinnelig opp i tingretten i januar før det ble inngått forlik.

  Justis- og beredskapsdepartementet er saksøkt fordi Fylkesmannen i Innlandet (nå Statsforvalteren) vedtok at brødrene skulle settes under vergemål. Nesten tre år etter stevningen ble sent skal saken opp for retten.

  Advokat Nicolai V. Skjerdal representerer brødrene og skriver i stevningen at erstatningen må «reflektere krenkelsenes alvor og varighet», og at den må være en «følbar konsekvens for myndighetene».

 • Andreas Brattåker Støyva
  DEL
  E6 stengt ved Røsvoll i Rana etter ulykke

  Det skriver Politiet i Nordland på Twitter.

  Det er to personbiler og tre personer involvert i ulykken. De involverte tas hånd om av nødetatene på stedet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Det er videre meldt om store materielle skader, og at det lekker fra det ene kjøretøyet.

 • NTB
  DEL
  Siktet etter Oslo-skytingen varetektsfengsles videre

  En av de siktede etter skytingen i Oslo i fjor sommer varetektsfengsles i to nye uker med brev- og besøksforbud.

  Det kommer frem i en kjennelse fra Oslo tingrett mandag ettermiddag.

  Den siktede, en mann i 40-årene, er siktet for medvirkning til terrorhandling etter at Zaniar Matapour skjøt mot personer på to utesteder i Oslo sentrum natt til 25. juni i fjor.

  I forbindelse med mandagens kjennelse opplyser den siktedes forsvarer, advokat Victoria Holmen, til NTB at hennes klient nekter straffskyld etter siktelsen.

  Den siktede har sittet varetektsfengslet siden 27. september 2022. Bortsett fra Matapour og mannen i 40-årene er også Arfan Bhatti siktet i saken.

 • NTB
  DEL
  Netanyahu skal ha gått med på å utsette rettsreformen

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gått med på å utsette den omstridte rettsreformen, ifølge en uttalelse fra koalisjonspartneren Jødisk makt.

  Ifølge uttalelsen fra partiet på ytre høyrefløy skal behandlingen av lovforslaget utsettes til neste sesjon i Knesset, etter planen i april.

  Formålet sies å være «å få reformen gjennom via dialog».

 • NTB
  DEL
  Maskert person truet ansatte med kniv i butikk

  En maskert person truet ansatte ved en butikk i Stavanger med kniv mandag ettermiddag. Ingen av de involverte er fysisk skadet, opplyser politiet.

  – Uvisst om vedkommende fikk noe med seg. Flere patruljer ser etter personen, skriver Sørvest politidistrikt på Twitter i forbindelse med hendelsen, som fant sted i Lars Hertervigsgate i Stavanger sentrum mandag.

  Gjerningspersonen blir av politiet beskrevet til å virke ruset. Videre informerer politidistriktet om at mannen var iført en lyseblå eller grønnaktig anorakk med hette og beige bukse og kjørte en svart elektrisk sparkesykkel med rød skrift på.

  – Dersom mannen sees eller sparkesykkelen observeres i fart eller hensatt bes en ringe 112, skriver de videre.

  Ingen i butikken er fysisk skadet.

 • Andreas Brattåker Støyva
  DEL
  Feil i varslingsanlegget på Oslo S

  Reisende blir bedt om å holde avstand fra plattformkanten og at de må regne med forsinkelser.

  På BaneNors nettsider ble det tidligere mandag opplyst det om at det er problemer med informasjonssystemene i hele landet. De skrev videre at skjermene på stasjonene kan vise feil informasjon, og at det samme gjelder på reiseapper.

 • NTB
  DEL
  Eksplosjon i sementbil i Moss

  I Moss har nødetatene rykket ut etter at det har oppstått en eksplosjon i en sementbil.

  Det skriver Øst politidistrikt på Twitter. Eksplosjonen skal ha skjedd i forbindelse med arbeid i en tunnel.

  En person er muligens skadet i forbindelse med hendelsen, men det fremstår ikke alvorlig, skriver politiet.

 • NTB
  DEL
  Humza Yousaf ny førsteminister i Skottland
  Ash Regan, Humza Yousaf og Kate Forbes kjemper om å bli Skottlands neste førsteminister. Resultatet blir klart mandag. Foto: Paul Campbell / PA via AP / NTB

  Humza Yousaf tar over for Nicola Sturgeon som leder for landets største parti SNP og med det blir førsteminister i Skottland.

  Medlemmene av SNP fikk to uker på å stemme på sin foretrukne kandidat, og avstemmingen ble avsluttet klokken 12 norsk tid.

 • NTB
  DEL
  Ansatte ved Israels ambassade tas ut i streik

  Ansatte ved den israelske ambassaden i Oslo tas ut i streik, bekrefter ambassaden overfor NTB.

  Fagorganiserte ved Israels ambassader verden over ble mandag bedt om å legge ned arbeidet i protest mot regjeringens varslede rettsreform.

  Det er foreløpig uvisst hvor mange av de ansatte ved ambassaden som tas ut i streik, eller hva slags konsekvenser dette får for den daglige driften av ambassaden.

 • NTB
  DEL
  NVE anbefaler hybridkabler eid av Statnett i Nordsjøen
  Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) mottok mandag to rapporter om hvordan fase to av utbyggingen av vindmøller til havs i prosjektet Sørlige Nordsjø II best bør gjennomføres. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

  NVE anbefaler at Norge etablerer hybridkabler med forbindelse til utlandet i den sørlige delen av Nordsjøen, og at Statnett må eie dem.

  Hybridkablene er og har vært et stridstema mellom regjeringspartiene Ap og Sp.

  Hybridkablene kobler fremtidige havvindanlegg til både det norske og europeiske strømmarkedet. De kan altså brukes til å sende strøm både til Norge og til land der strømprisen er høyere. Ap er for, Sp er mot.

  Striden står om energi fra havvind utelukkende skal benyttes på plattformene og innenlands i Norge, eller om man også skal åpne for krafteksport til Europa. Kritikerne mener det vil gi dyrere strøm i Norge å selge strømmen i utlandet fremfor å bruke den i Norge.

 • NTB
  DEL
  Dømt til tolv års fengsel for drap i Tønsberg

  En 45 år gammel mann i Vestfold tingrett er dømt til tolv års fengsel for å ha drept en 64 år gammel mann i Tønsberg i mai 2022.

  45-åringen er også dømt til å betale 280.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av avdødes fire barn, skriver NRK.

  Politiet fikk natt til onsdag 11. mai 2022 melding om en voldshendelse i Tønsberg. En 64 år gammel mann ble funnet hardt skadet og døde senere av skadene. Mannen som nå er dømt, meldte selv fra om hendelsen.

 • Andreas Brattåker Støyva
  DEL
  Netanyahu med Twitter-oppfordring

  I en Twitter-melding oppfordrer Israels statsminister Benjamin Netanyahu både demonstrantene og motdemonstrantene i Jerusalem til å opptre hensynsfullt og avstå fra vold.

  Dette skjer etter flere uker med stadig eskalerende demonstrasjoner mot Netanyahus omstridte rettsreform, som potensielt vil kunne gi nasjonalforsamlingen, Knesset, mer makt.

  Demonstrasjoner pågår også i andre israelske byer som Tel-Aviv, samtidig som flyplassen og sentrale havner rammes av proteststreik.

  Reuters melder at israelske ambassader verden over er blitt bedt om å slutte seg til streiken mot Netanyahus plan. Det viser et fagforeningsbrev Reuters skal ha sett.

  Oppfordringen kommer fra fagorganisasjonen Histadrut, som har over 800.000 medlemmer i Israel.

 • NTB
  DEL
  Politiet brukte tåregass mot demonstranter i Kenya
  Demonstranter kastet steiner mot politiet i demonstrasjoner mot de høye levekostnadene i Kenya. Foto: Samson Otieno / AP / NTB

  Nye demonstrasjoner fant sted i Kenya mandag, til tross for at politiet har nedlagt forbud mot protestene. Politiet brukte tåregass mot folkemengdene.

  Det var sammenstøt mellom politiet og demonstrantene blant annet i Kibera og Mathare, to av hovedstaden Nairobis fattigste områder. Demonstrantene kastet stein mot politiet, som svarte med å bruke tåregass.

  Bakteppet er at opposisjonsleder Raila Odinga har oppfordret folk til å gå ut i gatene hver mandag og torsdag for å demonstrere mot de høye levekostnadene i Kenya.

  For en uke siden endte demonstrasjonene med voldelige sammenstøt med politiet. Over 200 demonstranter ble pågrepet, og en student ble drept.