Nyhetsstudio: Siste nytt

Festet innlegg
Varsler svært mye snø
15. mars kl 20:50Henning Carr Ekroll
DEL

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for snø på gult og oransje nivå for deler av Sør-Norge torsdag og fredag.

Oransje nivå er det nest høyeste farenivået.

Fra torsdag ettermiddag til fredag ettermiddag er det ventet inntil 40 centimeter snø i indre strøk av Agder og Telemark.

«Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Mange reiser vil kunne få lenger reisetid. Det kan være generelt vanskelige kjøreforhold. Strømforsyningen kan bli påvirket. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier», heter det i farevarselet.

På deler av Østlandet og Vestlandet kan det komme 10–20 centimeter snø i samme periode.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • NTB
  DEL
  Latviske krabbefiskere krever fem milliarder fra Norge
  Den såkalte snøkrabbestriden lever videre i den internasjonale voldgiftsdomstolen, hvor en dom er ventet når som helst. I saken krever latviske krabbefiskere fem milliarder kroner i erstatning fra Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  Et latvisk rederi tapte nylig en rettssak i Høyesterett om krabbefangst ved Svalbard. Striden fortsetter nå i den internasjonale voldgiftsdomstolen (ICSID). Der krever de fem milliarder kroner fra den norske staten, skriver Rett24.

  Snøkrabbestriden startet da latviske krabbefiskere ble stanset utenfor Svalbard av Kystvakten i 2017. EU hadde gitt tillatelse til fisket, men Norge hadde ikke gitt grønt lys.

  I dommen blir det slått fast at Norge har eksklusive rettigheter på kontinentalsokkelen utenfor Svalbard.

  Det er første gang det er opprettet sak mot Norge i ICSID. Høringene ble gjennomført i London i oktober. Vanligvis tar det seks måneder frem til en dom. En internasjonal avklaring i snøkrabbestriden kan derfor være like rundt hjørnet.

 • NTB
  DEL
  USA: Vil hindre alle under 18 år å bruke sosiale medier
  Tiktok er, i likhet med apper som Instagram, populær blant barn og unge. Den amerikanske delstaten Utah innfører lovverk som skal begrense barn og unges tilgang til sosiale medier. Foto: Michael Dwyer / AP / NTB

  Den amerikanske delstaten Utah har vedtatt en ny lov som begrenser barn og tenåringers tilgang til sosiale medier.

  Det samme kan skje i flere andre delstater. Både Arkansas, Texas, Ohio, Louisiana og New Jersey vurderer tilsvarende lovforslag.

  Barn og tenåringer i delstaten Utah skal fratas tilgangen til sosiale medie-apper som for eksempel Tiktok – om de ikke kan vise til samtykke fra foreldre eller foresatte.

  Ungdommene ilegges også andre begrensninger i det som er det første lovverket av sitt slag i USA.

  Guvernør Spencer Cox skrev torsdag under på loven, der barn under 18 år forbys å bruke sosiale medier mellom klokken 22.30 og 6.30. Det innføres også aldersverifisering for alle som vil bruke sosiale medier i delstaten.

  Lovverket åpner døren for søksmål på vegne av barn som hevder å ha blitt påført skader etter bruk av sosiale medier.

  Hensikten med loven er å beskytte barn og unge fra å lures inn i apper som myndighetene mener kan være avhengighetsskapende og hvor reklame er rettet mot barn og unge.

  Sosiale medier-selskaper ventes å anlegge søksmål før loven etter planen skal tre i kraft i mars 2024.

 • NTB
  DEL
  Equinor-sjefen fikk 19,6 mill: - Et hinsides nivå, mener LO
  LO-sekretær Are Tomasgard kaller lederlønnen i Equinor for hinsides og advarer om at arbeidsgiverne vil møtes med tallene i det kommende lønnsoppgjøret. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Mandag starter lønnsoppgjøret. Da vil LO peke på svimlende lønninger til norske toppledere. – Et angrep på den norske modellen, sier LO-sekretær.

  Konsernsjef Anders Opedal i Equinor hadde en lønnsvekst fra 18,1 millioner kroner i 2021 til 19,6 millioner kroner i 2022. Høye olje- og gasspriser bidro til et rekordresultat for selskapet i fjor, med justert driftsresultat på 74,9 milliarder dollar. I 2021 var tilsvarende tall 33,7 milliarder dollar.

  Lønnsveksten til toppsjefen i Statoil/Equinor har over ti år vært hele 41,4 prosent, skriver Klassekampen.

  I LO er forberedelsene til årets mellomoppgjør som starter mandag i full gang. De slår fast at sjefslønnen i det statseide olje- og energiselskapet har passert nivået som kan kalles «moderat».

  – 19–20 millioner er et hinsides lønnsnivå. Når noen har 20 millioner i lønn, vil en prosentvis få et økende gap. Her må lederne og styrene innta en moderasjonslinje, sier Are Tomasgard som sitter i LO-ledelsen.

  Han viser til at næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har sendt en tydelig beskjed om at han forventer moderasjon i selskap som staten eier.

  Her må lederne lytte. Vi tar med oss alle tall til forhandlingsbordet, framholder LO-sekretæren.

  – Alt dette vil arbeidsgiversiden møte. Dette er et angrep på den norske modellen og frontfagsmodellen, og går ut over tilliten.

 • NTB
  DEL
  Godstog sporet av på Østfoldbanen

  En vogn på et godstog har sporet av på spor 3 inne på Halden stasjon. Det fører til innstillinger på Østfoldbanen fredag morgen.

  Det er Vestre linje på Østfoldbanen mellom Halden og Sarpsborg som berøres og avsporingen fører til at togene har færre spor til rådighet.

  – Dette skjedde i 23-tiden torsdag kveld. Vi er ikke sikre på hvor lang tid det vil ta å få vognen på sporet igjen, sier pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor til NTB like før klokken 6 fredag morgen.

  Ifølge Vy vil avsporingen gjøre at togene vil bli stående i kø og passasjerene på linje RE20, som går fra Halden, via Fredrikstad, Rygge og Råde, må regne med forsinkelser og innstillinger.

 • Per Anders Johansen
  DEL
  Påtent rådhus etter nattlige sammenstøt i Frankrike

  I flere franske byer var det i natt sammenstøt mellom politi og maskerte demonstranter.

  I byen Bordeaux ble rådhuset påtent. I Lorient ble en politistasjon angrepet, mens det var flere branner i gaten utenfor politistasjonen i Montpellier, skriver avisen Le Monde.

  Det blir meldt om knuste butikkvinduer, veltede biler og påtente søppelbranner i en rekke byer.

  Protestene er en reaksjon på at regjeringen øker pensjonsalderen fra 62 til 64 år.

  1,1 million mennesker deltok i demonstrasjoner i Frankrike torsdag i protest mot planene om å heve pensjonsalderen, ifølge politiet. Den franske fagorganisasjonen CGT hevder at 3,5 millioner mennesker deltok i protestene.

  Demonstrasjonene har i stor grad foregått fredelig. Men utover kvelden og natten var det en rekke sammenstøt mellom politi og maskerte demonstranter.

  En restaurant ble angrepet i Paris, melder Reuters, og politiet brukte tåregass mot demonstranter.

  På landsbasis ble 80 personer pågrepet i går kveld. 123 politifolk er skadet, ifølge franske innenriksmyndigheter.

 • NTB
  DEL
  Minst 13 drept i sammenstøt med politi i Brasil

  Minst 13 personer er drept i sammenstøt med politi nær storbyen Rio de Janeiro i Brasil. De drepte var alle kriminelle, uttaler politiet.

  Sammenstøtet skjedde torsdag i arbeiderklassebydelen Salgueiro i byen Sao Goncalo, som ligger like nordøst for storbyen Rio de Janeiro i delstaten ved samme navn. Politiet aksjonerte for å pågripe en mann som var mistenkt for å være leder for en narkobande.

  Mannen skal ha vært involvert i drap på flere politibetjenter i delstaten Para nord i landet gjennom de siste årene. Politiet mente han skjulte seg i Sao Goncalo, og aksjonen torsdag hadde som mål å pågripe ham.

  Politiet satt inn helikoptre og pansrede kjøretøy i aksjonen, som endte med at den antatte gjenglederen ble drept. De øvrige drepte var også kriminelle, ifølge politiet.

  Tre lokale innbyggere uten tilknytning til de som ble drept i torsdagens aksjon, ble også skutt og såret i sammenstøtet, opplyser politiet.

  Rio de Janeiros delstatspoliti gjennomfører jevnlig dødelige angrep i storbyområdets slumområder.

  – Vi tillater ikke at Rio brukes som skjulested for banditter fra andre delstater, uttaler delstaten Rio de Janeiros guvernør Claudio Castro.

 • NTB
  DEL
  USA-angrep i Syria som svar på droneangrep
  Forsvarsminister Lloyd Austin sier luftangrepene ble utført som svar på et droneangrep mot en koalisjonsbase. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

  USA har utført luftangrep i Syria etter at en kontraktør ble drept og flere amerikanske soldater såret i et iransk-tilknyttet droneangrep, ifølge Pentagon.

  Presisjonsangrepene torsdag kveld var gjengjeldelse for et angrep mot en amerikanskledet koalisjonsbase nær Hasakah nordøst i Syria klokken 13.38 lokal tid torsdag, ifølge USAs forsvarsdepartement.

  Basen ble da angrepet av en drone som Pentagon mener var av iransk opprinnelse. En kontraktør ble drept, og en annen kontraktør og fem amerikanske soldater såret.

  Målet for luftangrepene torsdag kveld var grupper tilknyttet den iranske Revolusjonsgarden, opplyser forsvarsminister Lloyd Austin.

  – Luftangrepene ble gjennomført som svar på dagens angrep samt som svar på en rekke nylige angrep mot koalisjonsstyrker i Syria i regi av grupper knyttet til Revolusjonsgarden, sier Austin.

  Natt til fredag viste videoer i sosiale medier det som skal være eksplosjoner i Deir ez-Zor i Syria, en provins med strategisk plassering ved grensen til Irak og hvor det er oljefelter. Iranskstøttede militsgrupper og syriske regjeringsstyrker kontrollerer området, der også Israel antas å ha utført luftangrep de siste månedene.

 • NTB
  DEL
  USAs sanksjoner mot Iran har ikke hatt ønsket effekt

  Finansminister Janet Yellen erkjenner at sanksjonene mot Iran så langt ikke har virket etter hensikten.

  – Effekten har vært langt mindre enn vi ideelt sett skulle ønske, sa Yellen i en høring i Kongressen torsdag.

  Hun sa samtidig at USA ser etter måter å styrke sanksjonene mot Iran.

 • NTB
  DEL
  Nord-Korea hevder å ha testet undersjøisk dronevåpen
  På dette bildet inspiserer Nord-Koreas leder Kim Jong-un det som skal være den ubemannede undervannsdronen Haeil og som ble testet i øvelser denne uken. Foto: KCNA / AP / NTB
  Nord-Koreas leder Kim Jong-un ledet denne ukens øvelser, melder KCNA. Foto: KCNA / AP / NTB
  Den nordkoreanske regjeringen har publisert dette bildet som viser det som skal være en krysserrakett av typen Hwasal under en øvelse torsdag. Foto: KCNA / AP / NTB

  Nord-Korea har testet en ny undersjøisk angrepsdrone som kan utstyres med atomstridshode, melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

  – Denne kjernefysiske undersjøiske angrepsdronen kan utplasseres ved enhver kyst og havn, eller fraktes av et skip, står det i KCNAs melding.

  Dronen ble sjøsatt tirsdag. Deretter fartet den rundt i 59 timer og 12 minutter på en dybde mellom 80 og 150 meter før den torsdag detonerte et teststridshode, ifølge KCNA.

  Dronen omtales av byrået som et «hemmelig våpen», konstruert for å kunne utløse en «radioaktiv tsunami» som kan ødelegge fiendtlige marinefartøy og havneanlegg. Testen ble ifølge nyhetsbyrået ledet av landets leder Kim Jong-un.

  KCNA skriver også at Nord-Korea avfyrte strategiske krysserraketter under testen, som varte fra 21. til 23. mars. Rakettene var av typen Hwasal-1 og Hwasal-2, og var utstyrt med juke-stridshode for å simulere et atomstridshode, ifølge KCNA.

  I meldingen advarer Kim landets fiender mot å holde det han kaller uforsvarlige krigsøvelser rettet mot Nord-Korea.

  USA og Sør-Korea gjennomførte fra 13. til 24. mars øvelsen Freedom Shield 23. Det er USA og Sør-Koreas største felles øvelse siden 2017. I juni i år skal de to allierte gjennomføre en enda større øvelse.

  Nord-Korea meldte mandag at landet i helgen gjennomførte to dager med militærøvelser som simulerte det som ble omtalt som et kjernefysisk motangrep.

 • NTB
  DEL
  750 mennesker reddet i Middelhavet

  Om lag 750 mennesker er reddet fra to overfylte fiskebåter i Middelhavet, opplyser italienske myndigheter.

  Den ene båten ble stanset av den italienske kystvakten i internasjonalt farvann utenfor kysten av Calabria sør i Italia torsdag morgen. De 295 passasjerene ble flyttet over i patruljebåter og brakt i sikkerhet, opplyser kystvakten.

  På ettermiddagen ble ytterligere 450 mennesker reddet fra en annen båt som hadde problemer rundt 100 nautiske mil øst for byen Syrakusa på østkysten av Sicilia.

  Ifølge offisielle tall er det registrert i alt 20.000 migranter og flyktninger som har kommet sjøveien til Italia siden begynnelsen av januar. I den samme perioden i fjor og forfjor ble det registrert om lag 6.000.

 • NTB
  DEL
  Kilder: Saudi-Arabia vil normalisere forholdet til Syria
  Syrias president Bashar al-Assad, her under et møte med Russlands president Vladimir Putin i Kreml i midten av mars. Foto: Vladimir Gerdo / Kreml via AP / NTB

  Etter å ha gjenetablert den diplomatiske kontakten med Iran, vil Saudi-Arabia også normalisere forholdet til Syria, melder ikke navngitte kilder.

  Syria og Saudi- Arabia har besluttet å gjenåpne sine respektive ambassader etter at landene kuttet de diplomatiske forbindelsene for over ti år siden, opplyser tre ulike kilder til nyhetsbyrået Reuters.

  Torsdag kveld meldte også statlige saudiarabiske medier at det pågår forhandlinger mellom syriske og saudiarabiske representanter om en reetablering av konsulære tjenester.

  Forhandlingene har startet etter at Iran og Saudi-Arabia overraskende kunngjorde en normalisering tidligere i mars.

  Iran er sammen med Russland en av de viktigste støttespillerne til Syrias president Bashar al-Assad, mens Saudi-Arabia og flere andre sunnimuslimske stater støttet opprørerne som forsøkte å velte regimet.

  Gjenetableringen av forbindelsene mellom Saudi-Arabia og Syria vil være den viktigste utviklingen til nå når det gjelder Syrias forhold til andre arabiske land.

  Mange av dem brøt forbindelsen med Assad-regimet da krigen brøt ut i 2011.

 • NTB
  DEL
  Tiltalt for å sprayet brennende gass mot politiet

  I fjor vår skal en mann ha barrikadert seg i en garasje i Stathelle og tent opp et bål. Da politiet skulle pågripe ham sprayet han mot dem med brennende gass.

  – Etter å ha barrikadert seg inne i garasjen på stedet og tent opp bål inne i garasjen slik at denne ble fylt av røyk, sprayet han brennbar gass mot dem (to politibetjenter) slik at denne antente, står det i den ferske tiltalen.

  Mannen i 20-årene skal deretter ha sparket i skjoldet til den ene av politibetjentene som skulle pågripe ham, slik at betjenten fikk skjoldet i munnen og begynte å blø.

  Hendelsen skjedde i Stathelle i Telemark 24. mars i fjor, og politiet rykket ut med flere patruljer etter å ha fått melding om saken.

  – På et tidspunkt når vi gjorde forsøk på forhandle om å få ham ut, så har vedkommende tent på inne i garasjen, noe som gjorde at politiet måtte gå til en øyeblikkelig aksjon. I forbindelse med det er to tjenestepersoner utsatt for en del røyk, og er kjørt til sykehuset i Telemark med lettere skader. Gjerningsmannen er også kjørt til sykehuset, sa innsatsleder på stedet, Ståle Fuglaas, til Varden.

  Garasjen tilhørte mannens ekskjæreste. Han er også tiltalt for blant annet for vold og seksualisert vold mot kvinnen mellom 2020 og 2022, og for en rekke brudd på besøksforbud mot henne.

  Saken mot mannen går i Telemark tingrett i Skien fra 17. til 21. april.

 • NTB
  DEL
  Svensk nordlysrakett skapte himmelfenomen

  Mange i Nord-Norge klødde seg i hodet da de så lysende objekter på himmelen torsdag. Det var en svensk rakett som ble skutt opp.

  Raketten har fått navnet Bror og er skutt opp av Swedish Space Corporation i samarbeid med nordlysforskere fra det svenske instituttet for romfysikk. Oppskytingen ble streamet live på Youtube.

  Himmelfenomenet fikk flere til å ta kontakt med avisen Nordlys. Lesere sendte inn bilder og videoer av glødende, fargede kuler som beveget seg på himmelen og eksploderte. Flere lurte på om det kunne være ufoer eller kinesiske spionballonger, skriver avisen.

  – Det er våre kolleger ved Esrange i Kiruna som har skutt opp i kveld. De har i likhet med oss hatt rakett på rampen i flere dager på vent etter optimale forhold, og det fikk de i kveld. De har skutt opp en rakett med kjemiske fargestoffer som reagerer i atmosfæren. Disse brukes til å kartlegge vindforhold i atmosfæren, cirka på samme høyde som nordlyset, sier Kolbjørn Blix, divisjonssjef i Sub-Orbital ved Andøya Space.

  De norske rakettforskerne skal selv sende opp en rakett. Det håper de å gjøre torsdag kveld rundt klokken 23. Den oppskytingen blir også streamet.

 • NTB
  DEL
  Kommune søkte etter singel kokk med sixpack

  Da Vestre Slidre lyste ut stillingen som institusjonskokk inneholdt annonsen et ønske om at søkere skulle ha sixpack og være singel.

  – Dette er rett og slett en liten glipp, sier Rolf Stalenget, kommunedirektør i Vestre Slidre kommune til NRK.

  Dagsavisen omtalte saken først.

  Torsdag morgen publiserte kommunen annonsen på Finn.no, Arbeidsplassen og jobbsøkerportalen Webcruiter, hvor det sto: «Vestre Slidre sykehjem søker etter en singel mannlig institusjonskokk på ca. 45 år. Det er ønskelig at du har sixpack og passe store biceps.»

  – Det var nok noen som hadde laget en annonse med noen kreative forslag som ikke ble fjernet da annonsen skulle ut offentlig, sier han til kanalen.

  Han understreker at man hverken trenger å være mann, 45 eller ha sixpack for å få jobben.

  – Også andre søkere vil bli vurdert.

 • NTB
  DEL
  Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

  Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss»

  Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022, skriver Skien kommune i en pressemelding.

  I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

  Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

  Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.

 • NTB
  DEL
  Telegram mener Norge tar feil: – Er ikke russisk

  Meldings-appen Telegram slår tilbake mot norske myndigheter og sier de ikke er en russisk app.

  Tvert om er selskapets grunnlegger Pavel Durov, som har flyktet fra Russland etter trusler om forfølgelse, opplyser selskapet til TV 2.

  – Det ser ut til at bekymringene til norske myndigheter bygger på en misforståelse om at Telegram er «en russisk app». Det er feil. Telegram har ingen ansatte, kontorer eller utstyr i Russland, sier talsperson Remi Vaughn hos Telegram til TV 2.

  Han sier de har kontaktet norske myndigheter for å rydde opp i saken. Vaughn sier at Telegram er basert i Dubai og aldri har vært utviklet av et russisk selskap.

  Durov har selv skrevet på Telegram at han har ukrainsk familie og mange slektninger på morssiden. Da skrev han også at problemene hans i Russland oppsto da han ikke ville gi ut informasjon om ukrainske brukere av VK, kjent som russiske Facebook.

  – Det ville vært et forræderi mot våre ukrainske brukere. Men etter det ble jeg sparket fra selskapet jeg grunnla og tvunget til å forlate Russland. Jeg mistet mitt selskap og mitt hjem, men jeg ville gjort det igjen, uten å nøle, skrev Durov ifølge TV 2.

  Nasjonal sikkerhetsmyndighet har advart mot Telegram og Tiktok, og både i regjeringen, på Stortinget og i flere bedrifter og institusjoner innføres det nå forbud.

 • NTB
  DEL
  Flere drept i militsangrep i Kongo

  Minst 15 mennesker er drept i tre ulike angrep i Kongo, opplyser lokale myndigheter torsdag.

  Medlemmer av militsgruppen Codeco gikk onsdag til angrep på en landsby i den urolige Ituri-provinsen. Her ble seks mennesker hakket i hjel med machete. Dagen etter ble minst tre mennesker drept av folk fra den samme militsgruppen i en annen landsby noen kilometer unna.

  Torsdag angrep militsgruppen ADF en annen landsby i provinsen. Her ble minst seks mennesker drept, ifølge lokale myndigheter og øyenvitner.

  Codeco er en militsgruppe som hevder å beskytte lendu-folket fra en annen etnisk folkegruppe, hema, samt fra den kongolesiske hæren.

  Militsgruppen ADF er en gruppe som hevder å være lojale mot ekstremistgruppen IS og som anklages for å ha drept tusenvis av sivile kongolesere.

 • NTB
  DEL
  TV: – Israels forsvarsminister snur om rettsreform

  Israels forsvarsminister kommer til å be statsminister Benjamin Netanyahu om å snu i spørsmålet om en omstridt rettsreform, melder israelsk TV.

  Lovforslaget har ført til omfattende protester og anses av kritikere som en kraftig forringelse av det israelske demokratiet. Det innebærer blant annet at nasjonalforsamlingen Knesset skal kunne sette kjennelser i høyesterett til side.

  Meldingen om at forsvarsminister Yoav Gallant ikke lenger vil stille seg bak loven, har ført til at han er blitt innkalt på teppet av Netanyahu, opplyser partiet Likud torsdag kveld.

  Meldingen om Gallants u-sving er ikke bekreftet offisielt.

 • NTB
  DEL
  Høyres resolusjonskomité sier nei til regjeringens lakseskatt

  Høyres resolusjonskomité sier nei til lakseskatten regjeringen har foreslått. Men de holder døren åpen for å bli med på en annen løsning.

  Det kommer frem i forslaget komiteen ønsker at landsmøtet i helgen skal stille seg bak.

  – Høyres innstilling er klar, vi sier nei til forslag fra regjeringen som ble sendt på høring. Det har skadet Norge som sjømatnasjon, skapt stor usikkerhet og full stopp i investeringer. Prosessen har også vært kritikkverdig, sier Peter Frølich, leder av resolusjonskomiteen til Høyres landsmøte

  – Vi holder døren på gløtt for bedre forslag som ivaretar næringens innspill og er mindre skadelig. Sjømatnøringen avviser ikke å være med en økt skattlegging, og vi er på samme linje. Jeg tror dette er et forslag som hele Høyres landsmøte vil stå samlet om, sier han.

 • NTB
  DEL
  Mann pågrepet etter vold i Oslo
  Kriminalteknikere fra Oslo-politiet i arbeid ved åstedet torsdag kveld. Foto: Lise Åserud/NTB

  Politiet har pågrepet en mann etter at en kvinne ble utsatt for vold ved Grorud senter i Oslo og kjørt bort fra stedet i en bil.

  Det opplyser Oslo-politiet. De bekrefter at det er en relasjon mellom partene.

  – Mannen blir også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og mulig ruspåvirket kjøring, skriver de videre.

  – De ble stanset på Tåsen i bilen vi søkte etter. Vi jobber med å få klarhet i skadeomfang og hva som har skjedd, skrev politiet i en oppdatering på Twitter 18.37.

  Klokken 17.30 fikk politiet melding om at en kvinne var utsatt for vold og kjørt vekk fra stedet i en bil. Hendelsen skjedde ved parkeringshuset under Grorud senter i Oslo.

  Det er ukjent skadeomfang på kvinnen, men hun skal ha vært utsatt for slag i ansiktet, opplyser operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB. Kvinnen blødde fra ansiktet, opplyser politiet.

  – Vi vet ikke graden av tvang og vet da heller ikke hvor alvorlig dette er med tanke på frihetsberøvelse, opplyste politiet rundt klokken 18.20.

  Det var et vitne som varslet om hendelsen, opplyser operasjonslederen.