Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Syrias president på besøk i Emiratene

  19. mars 13:20
  NTB

  Syrias president Bashar al-Assad kom søndag på offisielt besøk til De forente arabiske emirater sammen med kona Asma.

  Assad besøkte også Emiratene i fjor, hans første besøk i et arabisk land siden borgerkrigen i Syria startet i 2011. Siden det forrige besøket har flere arabiske land signalisert at de ønsker å bedre forholdet til Syria.

  Under borgerkrigen har Emiratene støttet opprørsgrupper som ønsket å styrte Assad.

  Tidligere denne måneden var Assad i Russland, og i februar besøkte han Jemen.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Kjetil Magne Sørenes
  3 min

  Skogbranner i Lillestrøm

  Brannvesenet er i Fetsund i Lillestrøm på to skogbranner. Ifølge brannvesenet brenner det godt på stedet.

  – Det brenner på et relativt stort område og det er mye ulendt terreng. Vi har mannskapet på stedet som jobber med å organisere seg. Samtidig er det bestilt brannhelikopter, sier vaktleder i 110-sentralen Frode Johannessen til NRK.

 • NTB
  16:58

  Oslo Børs snudde til minus

  Oslo Børs falt tirsdag. Foto: Erik Johansen / NTB

  Hovedindeksen på Oslo Børs endte med et fall på 0,47 prosent tirsdag etter å ha startet dagen positivt.

  Dermed endte hovedindeksen på 1209,81 poeng på ukas første handelsdag etter at børsen holdt pinsestengt mandag.

  Fallet blir drevet av nedgang hos store selskaper som Equinor (-1,85 prosent), Telenor (-1,09 prosent) og Orkla (-1,23 prosent).

  Dagens børsvinner ble flyselskapet SAS som steg med 18,8 prosent, mens det biofarmasøytiske selskapet BerGenBio ble dagens taper med et fall på 18,9 prosent.

  Oljeprisen falt kraftig tirsdag ettermiddag og lå ved stengetid tirsdag rundt tre dollar lavere enn da børsen stengte fredag i forrige uke.

  I Europa har det vært en blandet dag så langt. Både CAC 40-indeksen i Paris og FTSE 100 i London hadde i 16.30-tiden tirsdag ettermiddag falt med rundt 1 prosent, mens Dax 30 i Frankfurt var uendret i løpet av dagen.

 • NTB
  16:26

  Regjeringen vil ha Follo-svar fra Bane Nor

  Samferdselsministeren ber Bane Nor redegjøre for de nye problemene på Follobanen.

  Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård sier at det er svært uheldig at passasjerer ble sittende tre timer i et tog i tunnelen før de ble hentet ut. Etter hendelsen ble Follobanen stengt i flere dager mens det ble jobbet med lekkasjer i tunnelen.

  – Jeg registrerer at begge løpene i Blixtunnelen på Follobanen har blitt åpnet for trafikk igjen, slik at passasjerene nå får det togtilbudet de er lovet. Det er bra. På jernbanen er sikkerhet aller viktigst, og Bane Nor trengte litt tid til å utbedre feilen som vannet skapte, sier Nygård.

  – Det var svært uheldig at passasjerer i forrige uke ble sittende i tre timer i tunnelen før de ble hentet ut, og det er viktig at Bane Nor gjør alt de kan for å unngå det, sier Nygård.

  Dette blir tema på et møte i midten av juni. Samferdselsministeren hadde allerede innkalt Bane Nor, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn til et møte om en stans i Romeriksporten før jul.

  – På det samme møte har vi bedt om en gjennomgang av stansen i Blixtunnelen 22. mai, sier Nygård.

  Han understreker at en gjennomgang av problemene er viktig for å unngå lignende problemer framover.

  – Jeg ser fram til å få mer informasjon når den uavhengige gjennomgangen er klar i andre halvdel av juni i år, sier Nygård.

 • Andreas Brattåker Støyva
  15:36

  Trekker seg fra Amanda-juryen i protest

  Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen trekker seg fra Amandajuryen i protest mot kjønnsbaserte skuespillerpriser. Det skriver han selv på Twitter.

  Dagsavisen omtalte saken først. Til avisen sa Rolfsen at han mente kjønnsbestemte skuespillerpriser er utdatert og skaper et kunstig skille.

  – Jeg trekker meg i protest. Forhåpentligvis kan det skje en endring. Men når Amanda-ledelsen ikke er villige til å endre på det, da vil ikke jeg være med, sa Rolfsen til Dagsavisen.

 • Maria T. Pettrém
  14:42

  Bjørvika får ny storskole

  Oslo kommune har lenge jobbet med å se på muligheten for å bygge en ny stor grunnskole i Bjørvika. Men tomten er trang, det er krevende grunnforhold og luftkvaliteten er dårlig. Derfor har det tatt tid.

  Men nå anbefaler byrådet omsider at skolen bygges. Det kommer frem i byrådets forslag til revidert Oslo-budsjett for 2023, som ble lagt frem tirsdag ettermiddag.

  Skolen vil kunne komme til å koste opptil 2,1 milliarder kroner, ifølge eksterne analyser.

  Skolen vil etter planen stå ferdig høsten 2027 og vil ligge i Lohavn, nedenfor Ekebergskrenten. Før byrådet setter av penger må tomten kjøpes av HAV Eiendom. Byrådet venter derfor med å sette av penger til oppstarten av prosjektet. Tomtekjøpet inngår ikke i totalprisen.

  Skolen får plass til 840 elever og skal dekke 1.-10.-trinn. Den får også flerbrukshall med tre gymsaler, dansesal og en base for Oslo Sjøskole.

 • Ole Alexander Saue
  14:39

  Full fyr i en bil på Oslo vest

  Nødetatene er i krysset mellom Bygdøy alle og Drammensveien. Det er meldt om full fyr i en bil. Det skriver Oslopolitiet i en melding.

  «Dette medfører utfordringer for øvrig trafikk og trikken som går forbi stedet», skriver politiet.

  Brannvesenet melder klokken 14.37 at brannen er slukket.

 • Birgitte Iversen
  14:30

  – Historisk løft for eldreomsorg i Oslo

  Byrådet i Oslo vil bruke 175 millioner kroner på et kompetansefond for helsepersonell.

  Det ble kjent da byrådet la frem revidert budsjett for 2023 tirsdag.

  – Dette er et historisk løft. I dag bruker vi 10 millioner kroner til kompetansetiltak til denne sektoren, sier helsebyråd Marte Scharning Lund.

  Hun sier det er behov for å gi de ansatte påfyll med kompetanse fordi de eldre blir stadig sykere og har mer komplekse sykdommer.

 • Arnhild Aass Kristiansen og Birgitte Iversen
  13:59

  Flytter på rekordmye penger i Oslo-budsjett

  Byrådet i Oslo legger tirsdag frem sitt reviderte budsjett for 2023.

  De flytter på hele 6 milliarder kroner sammenlignet med budsjettet i høst. Dette skyldes blant annet at byrådet har fått et stort, overraskende overskudd på nesten 3,5 milliarder fra i fjor. Det skyldes at kommunen fikk mer koronakompensasjon enn de tok utgangspunkt i.

  I tillegg får kommunen mer skatteinntekter enn budsjettert i år.

  Av det uventede overskuddet velger byrådet å bruke 1,63 milliarder kroner på å betale ekstra avdrag på lån.

  – Dette er fordi dette er engangsinntekter, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen om dette

 • NTB
  13:27

  Nye protester i Kosovo etter voldelige sammenstøt

  KFOR-soldater vokter et rådhus i byen Zvecan tirsdag. Foto: Dejan Simicevic / AP / NTB

  Serbere i Kosovo samlet seg tirsdag til nye demonstrasjoner, dagen etter at protester utartet i voldelige sammenstøt med de Nato-ledede KFOR-styrkene.

  Konflikten har sin bakgrunn i at kosovoalbanske partier for noen uker siden vant lokalvalget i den serbiskdominerte regionen nord i Kosovo. Det skyldes at nesten hele den serbiske minoriteten boikottet valget slik at valgdeltagelsen endte på 3,5 prosent.

  Tirsdag samlet demonstranter seg igjen foran rådhusene i Zvečan, Leposavić og Zubin Potok, der ordførerne nå er kosovoalbanere.

  Serberne, som ønsker at regionen gjenforenes med Serbia, er rasende, og mandag ble KFOR-soldatene bombardert med bensinbomber, stein og flasker.

  30 av soldatene, deriblant 19 ungarere og 11 italienere, ble skadet. Noen fikk brannskader, mens andre fikk bruddskader.

 • NTB
  12:59

  Russland kan forby kjønnsbekreftende kirurgi

  I Russland er det lagt frem et lovforslag om forbud mot kjønnsbekreftende kirurgi, ifølge det statlige nyhetsbyrået Tass.

  I henhold til forslaget vil det bli forbudt for helsearbeidere «å utføre medisinske inngrep som har til hensikt å endre en persons kjønn», skriver Tass.

  Det skal gjøres unntak for kirurgisk behandling av misdannelser i kjønnsorganene hos barn. Det er ikke umiddelbart klart hva som omfattes av unntaket, men inngrep etter denne bestemmelsen må godkjennes av en medisinsk kommisjon ved en føderal helseinstitusjon.

 • NTB
  12:54

  Politiet søker etter antatt omkommet person i Valdres

  Politiet og brannvesenet tar opp igjen søket etter en savnet mann i vannet i Valdres.

  Store letemannskaper har i helgen søkt etter én av to personer i et turfølge ved en innsjø i Nord-Aurdal i Innlandet. Politiet antar at personen har druknet.

  – Det er viktig å finne mannen slik at pårørende kan få svar på hva som har skjedd. Derfor vil politiet i samarbeid med Nord-Aurdal brannvesen fortsette å lete etter mannen de nærmeste dagene, sier stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

  Siste observasjon av mannen var fredag rundt klokken 21. Vedkommende var på fisketur med en kompis.

 • Andreas Bakke Foss og Wasim Riaz
  12:51

  Arfan Bhatti fengslet til 6. juni

  Arfan Bhatti blir ført til retten i Islamabad tirsdag. Foto: Aftenposten

  Arfan Bhatti møtte tirsdag i et rettsmøte i Islamabad, Pakistan. Der ble det bestemt at den norske islamisten skal holdes fengslet til 6. juni.

  Få dager etter at Bhatti ble etterlyst internasjonalt, siktet for medvirkning til terror i Oslo etter masseskytingen i Oslo 25. juni, ble han tatt av en enhet i pakistansk politi. Han satt i arresten hos denne antiterror-enheten i over seks måneder uten å bli fremstilt for en dommer. I midten av april ble han formelt pågrepet og varetektsfengslet. Norge har begjært ham utlevert.

  Bhatti er én av fire siktede etter masseskytingen mot utestedene Per på hjørnet og London pub i Oslo sentrum natt til 25. juni i fjor. To personer ble drept i angrepet. Over 20 ble skadet.

  Bhatti er siktet for medvirkning til grov terror. Maksstraffen for denne siktelsen er 30 år. Norsk-iranske Zaniar Matapour (43), som politiet mener utførte angrepet, ble lagt i bakken av folk på stedet etter kort tid. Bhatti nekter straffskyld. Matapour har så langt ikke latt seg avhøre av politiet.

 • Tuva Hilton
  12:13

  Politiaksjon på skole i Oslo - én pågrepet

  Politiet er på Hellerud videregående skole med et stort antall patruljer etter melding om at en person angrep én eller flere med kniv. Ingen er skadet. Én person er nå pågrepet.

  – Vi har pågrepet en 18 år gammel mann som er bosatt i Oslo. Saken går nå over i etterforskningssporet, sier operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt til NTB.

  Kl. 11.58 fikk politiet melding om en person på skolens område som gikk etter noen med kniv, forteller Eirik Sandnes ved Operasjonssentralen.

  Da politiet ankom stedet etter få minutter, var angrepet over. De fornærmede fremstår som uskadet, forteller han.

  Han understreker at det ikke ser ut til å ha vært et tilfeldig angrep.

  – Det ser ut som det har vært en krangel eller et basketak før det ble trukket en kniv. Vi holder på å nøste opp i den bakenforliggende konflikten, sier han.

  Rektor ved Hellerud vgs., Arnfinn Stautland, opplyser at gjerningspersonen ikke er elev ved skolen.

  – Det ble observert en person med kniv i skolegården. Ingen er knivstukket og personen er ikke elev ved Hellerud vgs., skriver han i en SMS til Aftenposten.

 • NTB, Tuva Hilton
  11:50

  Mann kan ha vært bortført i nærmere en måned

  Natt til lørdag ble tre menn fra Østfold pågrepet og siktet for frihetsberøvelse, vold og trusler. Den fornærmede, en mann i 20-årene, har i avhør forklart at han ble holdt mot sin vilje i nærmere én måned.

  – Han kan ha vært bortført i omtrent en måneds tid, og det siste døgnet før pågripelsen av de siktede skal fornærmede ha vært i bevegelse, sier politiadvokat Christian Finnanger i Øst politidistrikt til NRK.

  Ifølge politiadvokaten kan mannen ha blitt holdt fanget i Moss-området.

  – Natt til lørdag fikk vi tips fra publikum i Fredrikstad-området, sier politiadvokaten.

  Vitnene skal ha sett det de mente så ut som en mann som ble tatt inn i en bil mot sin vilje. Ved hjelp av registreringsnummeret klarte politiet å spore kjøretøyet.

  – Politiet klarte å spore en bil som kjørte tilbake i retning Moss, bekrefter politiadvokaten.

 • NTB
  11:37

  Fant 20 lekkasjepunkter i Blixtunnelen

  Ifølge Bane Nor er det funnet totalt 20 lekkasjepunkter inne i tunnelen, skriver Teknisk Ukeblad. Foto: Alf Simensen / NTB

  Det er funnet totalt 20 lekkasjepunkter inne i Blixtunnelen på Follobanen etter at det dryppet alkalisk vann fra tunneltaket. Det skriver Teknisk Ukeblad.

  70 passasjerer ble i forrige uke sittende fast i Blixtunnelen i tre timer.

  Årsaken til togstansen skal ha vært at det igjen har dryppet alkalisk vann fra tunneltaket. Det førte til at en strømkabel røk, falt ned og kom i kontakt med toget.

  Etter hendelsen ble Blixtunnelen stengt i lengre tid mens Bane Nor gjennomgikk begge løpene. De lette etter lekkasjepunkter og utbedret de lekkasjene de fant.

 • NTB
  11:28

  Båtkaptein suspendert etter kollisjon i Oslofjorden

  Kapteinen på rutebåten som kolliderte med en brettseiler i helgen, er suspendert.

  Norled har satt i gang en intern gransking av hendelsen, skriver NRK.

  En brettseiler ble påkjørt av en rutebåt i Oslofjorden ved Drøbak under norgescupen i brettseiling søndag. Brettseileren skal ikke være alvorlig skadet.

  Det var hurtigbåten «Baronen» som trafikkerer ruten B21 mellom Aker brygge og Drøbak, som kjørte på brettseileren.

 • NTB
  11:22

  Stoltenberg på besøk hos kongen

  Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon mottar Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i audiens på Slottet tirsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB / POOL

  Jens Stoltenberg har i formiddag vært i audiens hos kongen på Slottet.

  Stoltenberg har fullt program tirsdag. Han begynte dagen med å besøke kong Harald på Slottet.

  Senere skal han tale under et arrangement med Den norske Atlanterhavskomité og Utenriksdepartementet.

  Arrangementet finner sted i Gamle Logen i Oslo.

  Mot slutten av dagen skal Stoltenberg til Stortinget. Her skal han holde en pressekonferanse sammen med statsminister Jonas Gahr Støre.

  Onsdag starter Natos møte for utenriksministre, som finner sted i Oslo 31. mai og torsdag 1. juni.

 • NTB
  11:09

  Nord-Norge kan få snø helt ned i fjæra

  De neste dagene kan det bli vått og kaldt i Nord-Norge.

  – Nord-Norge vil få en del regn fremover. I løpet av onsdag vil snøgrensen bli lavere. Troms og Finnmark kan få sludd og snø helt ned i fjæresteinene, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

  I Sør-Norge varsler instituttet sol og over 20 varmegrader ut uken.

 • NTB
  11:04

  EU og USA diskuterer Kina på handelsmøte i Luleå

  USAs utenriksminister Antony Blinken er blant deltagerne når EU og USA møtes i den svenske byen Luleå for å diskutere 6G-nett, kunstig intelligens og Kina.

  Det to dager lange møtet innledes tirsdag og holdes i regi av Trade and Technology Council (TTC). Det er et forum som er etablert for at USA og EU skal samordne sine tilnærminger til global handel samt økonomiske og teknologiske spørsmål.

  I et utkast til en felles uttalelse er Kina nevnt bare to ganger, men Kina kommer likevel til å ta stor plass på møtet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

  Ikke navngitte diplomater sier at USA har presset på for at uttalelsen skal gjenspeile de samme bekymringene som ble uttrykt på G7-toppmøtet i Hiroshima for en uke siden – et møte som ble stemplet som en «antikinesisk workshop» av den statskontrollerte kinesiske avisen Global Times.