Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Seksualundervisning kan bli forbudt i Florida

  22. mars 20:24
  NTB

  Florida-guvernør Ron DeSantis' administrasjon foreslår å forby undervisning om seksualitet og kjønnsidentitet på alle klassetrinn ved delstatens skoler.

  Forslaget legges frem for delstatens utdanningsråd i neste måned. Det trenger ikke støtte fra delstatsforsamlingen.

  Om det blir vedtatt vil det innebære at man ikke kan undervise i seksualitet og kjønnsidentitet fra 4. til 12. trinn på skoler i Florida, utenom der det allerede er pålagt av delstaten, eller som en del av den valgfrie undervisningen i reproduktiv helse.

  I fjor ble det forbudt å undervise i seksualitet og kjønnsidentitet fra førskole til 3. trinn, en lov som kalles «Don't Say Gay» blant kritikerne.

 • NTB
  25 min

  Person knivstukket på Furuset i Oslo

  En ung mann er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket på Furuset i Oslo. Knivstikkingen skjedde ute, i området ved Granstangen skole på Furuset.

  Operasjonsleder Gjermund Stokkli sier til Aftenposten at den skadede er fraktet til akuttmottak med ambulanse.

  Politiet søker etter en eller flere gjerningspersoner. De har mange patruljer i området.

 • NTB
  13:59

  Siktet for drapsforsøk etter knivangrep i Frankrike

  Barna lekte på en lekeplass utenfor den østfranske byen Annecy. 31-åringen som er pågrepet for ugjerningen, er siktet for drapsforsøk. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB

  Mannen som ble pågrepet for knivangrep på flere barn i Frankrike fredag, er siktet for drapsforsøk. Politiet tror ikke det lå noe terrormotiv bak angrepet.

  I et fengslingsmøte lørdag sa statsadvokaten at tilstanden ikke lenger er livstruende for noen av knivofrene. Barna, som er mellom 22 måneder og tre år gamle, ligger fortsatt på sykehus.

  De seks ofrene kommer fra fire land. Frankrike, Nederland, Portugal og Storbritannia.

  Siktede er en 31 år gammel syrisk mann med oppholdstillatelse i Sverige. Motivet for angrepet er ikke kjent, men det er altså ingenting som tyder på at det er terrorrelatert.

 • NTB
  13:12

  Politiet stiller med stort mannskap ved prideparade

  Feiringen av Sandvika Pride begynte lørdag. Politiet er til stede med uniformerte og sivile patruljer for å sikre trygg gjennomføring av arrangementet.

  – Vi ønsker alle en fargerik og fin feiring, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

  Lørdag klokken 12 gikk prideparaden i Sandvika i Bærum av stabelen, arrangert av Ungdom og Fritid i Bærum kommune. Kommunikasjonsrådgiver Julie-Christine A. Krøvel i Ungdom og Fritid mener arrangementet er godt ivaretatt av politiet.

  – Det er et trygt og fint arrangement, som er godt ivaretatt av politiet, sier hun til Budstikka.

  – Vi stiller med mange mannskaper. Det vi er opptatt av, er at det blir et trygt og godt arrangement. Hvor mange som kommer, er veldig usikkert. Vi tar derfor høyde for at det kommer mange, sier Gry Lene Sem, leder for Oslo politidistrikts enhet vest til avisen.

 • NTB
  12:49

  To personer siktet for ruskjøring etter kollisjon

  Politiet har siktet fire av de fem personene som var involvert i kollisjonen i Festningstunnelen natt til lørdag. Tunnelen er samtidig gjenåpnet for trafikk.

  – Politiet mener å ha oversikt over hvem som har kjørt bilene som var involvert i saken. De fire er siktet fordi det er gjort beslag fra dem, mens to av dem er siktet for ruskjøring i tillegg, sier krimleder Morten Kalhagen ved Krimvakta i Oslo til Avisa Oslo.

  Det var klokken 3.30 natt til lørdag at en bil kolliderte i østgående retning i Festningstunnelen. Ifølge politiet er det snakk om en singelulykke, det vil si at ingen andre kjøretøy var involvert. Politiet mener personbilen kom i høy fart og kolliderte flere ganger med tunnelveggen før den stanset. Det begynte deretter å brenne i bilen, men brannen ble raskt slukket av andre bilister som kom kjørende.

  De som satt i bilen, ble hentet av en person i en annen bil og stakk av fra stedet. Politiet fikk kontroll på denne bilen ved Etterstad klokken 3.50.

 • NTB
  12:16

  Bama tilbakekaller produkter med grønnkål

  Bama tilbakekaller flere produkter med grønnkål etter mistanke om salmonella. Foto: Bama / NTB

  Bama tilbakekaller flere produkter med grønnkål etter mistanke om salmonella.

  Produktene er solgt hos Rema 1000, NorgesGruppens kjedekonsepter (KIWI, MENY, Spar, Eurospar, Joker og Nærbutikken), Bunnpris og Coop over hele landet. I tillegg selges også enkelte produkter i kiosker, på bensinstasjoner og av enkelte hjemleveringstjenester, også disse over hele Norge, skriver Bama i en pressemelding.

  Produktene er fjernet fra butikkhyllene og skal kastes hvis du har noen av dem hjemme.

 • NTB
  12:14

  Dødsfallet i Steinkjer: Avdøde er en mann i 40-årene

  Vedkommende som ble funnet i død i Steinkjer fredag kveld, er en mann i 40-årene. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.

  – Vi kan pr. nå ikke gå konkret inn på funn og opplysninger av hensyn til etterforskningen. Vi understreker at saken etterforskes ut fra flere hypoteser, herunder også at det ikke er noe kriminelt som ligger bak. Etterforskningen er helt i startfasen og vi prøver nå å kartlegge hva som har skjedd, sier påtaleansvarlig Charlotte Renée Ulstad i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding lørdag.

  Den avdøde er en mann i 40-årene hjemmehørende i Steinkjer, og pårørende er varslet. Som følge av funn på stedet og opplysninger i saken betrakter politiet dødsfallet for å være mistenkelig, og har iverksatt etterforskning. Det er gjort flere avhør i saken, men ingen er mistenkt eller siktet, opplyser de videre.

 • NTB
  12:01

  Hotellkjeden Classic Norway Hotels boikotter Freia

  Flere selskaper har den siste tiden valgt å boikotte sjokolade Freia. Foto: Jil Yngland / NTB

  Den norske hotellkjeden Classic Norway Hotels fjerner alle Freia-produkter fra sine hoteller.

  – Vi har valgt å stanse salget av Freia-produkter fra alle våre 25 hoteller rundt om i Norge. Vi gjør dette fordi vi har stor sympati med Ukraina og håper at resten av reiselivsbransjen vil stå solidarisk med det krigsrammede landet, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.

  Hotellkjeden drifter 25 overnattingssteder rundt i Norge.

  – Etter at det ble kjent at Mondelez står på listen over firma som fortsetter sin produksjon i Russland, er det et riktig og enkelt valg for Classic Norway Hotels å fjerne dem fra alle våre reiselivsanlegg med øyeblikkelig virkning, sier direktøren.

  De føyer seg dermed inn i rekken av selskaper som boikotter sjokoladeprodusenten.

  Freias produkter lages i Norge, men det amerikanske morselskapet Mondelez driver fortsatt virksomhet i Russland. I en e-post til NTB denne uken skriver selskapet at dette også gjelder flere andre matvareselskaper.

 • Wasim Riaz
  11:43

  Skogbrann på Hellerud i Oslo

  Siste: Klokken 12.10 skriver politiet på Twitter at brannen er slukket.

  Vi er i Hellerudgrenda etter melding om brann i skogen, skriver brannvesenet i Oslo på Twitter ved 11.40-tiden.

  Slukking er påbegynt.

  Det er cirka 50 kvadratmeter av skogen som brenner. Området ligger anslagsvis 100 meter fra bebyggelse.

  Hellerudgrenda ligger i bydel Alna, ikke så langt fra Tveita.

 • NTB
  11:40

  Tiktok-bruker anmeldt av politiet for råkjøring med motorsykkel

  Politiet har anmeldt en anonym Tiktok-bruker som har delt videoer av motorsykkelskjøring i opp til 300 kilometer i timen.

  Politiet anmelder personen for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, skriver TV 2.

  I denne paragrafen heter det at «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

  Flere av videoene viser en anonym fører på motorsykkel. Farten kommer opp i 300 kilometer i timen, og i noen videoer vises det også kjøring i motsatt kjørefelt i høy fart, mens andre videoer viser føreren kjøre på bakhjulet.

  Tiktok-brukeren har over 9000 følgere, skriver kanalen.

 • NTB
  11:15

  Mann dømt til 12 års fengsel for drap i Sandnes

  Da rettssaken startet i Sør-Rogaland tingrett, erkjente 35-åringen straffskyld. Han ba imidlertid om å bli trodd på at han ikke hadde til hensikt å stikke fornærmede i hodet.Foto: Terje Pedersen / NTB

  En 35-år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til 12 års fengsel for drap. Han erkjente skyld, men benektet å ha hatt hensikt til å drepe fornærmede.

  I april i fjor knivstakk 35-åringen mannen han bodde sammen med i hodet. Knivstikkingen skjedde på en eiendom på Trones i Sandnes kommune, skriver Stavanger Aftenblad.

  35-åringen forklarte seg ulikt i forskjellige avhør. Han har blant annet forklart at fornærmede truet ham med en kniv. På flere punkter festet retten ikke lit til tiltaltes forklaring.

  En enstemmig rett kom dermed frem til at 35-åringen måtte dømmes til tolv års fengsel, som er normalstraffen for drap når det hverken foreligger særskilte formildende- eller skjerpende omstendigheter. Retten fant heller ikke grunnlag for å gi strafferabatt som følge av tiltaltes tilståelse.

  I tillegg til fengselsstraffen dømmes 35-åringen til å betale nærmere 300.000 kroner til offerets mor.

  Det er ikke kjent hvordan 35-åringen forholder seg til dommen.

 • NTB
  11:05

  Seksåring døde i ulykke på Jæren – tenåring dømt

  En 17 år gammel gutt er dømt til 90 dagers betinget fengsel etter at en 6 år gammel jente ble påkjørt og døde i september i fjor. Arkivfoto: Vebjørn Olsen / Jærbladet / NTB

  En 17 år gammel gutt er i Sør-Rogaland tingrett dømt til 90 dagers betinget fengsel for uaktsomt å ha forvoldt en annens død.

  Tiltalte erkjente ikke straffskyld da saken mot ham startet i Sør-Rogaland tingrett, skriver Stavanger Aftenblad. Det er foreløpig ikke kjent hvordan han forholder seg til dommen.

  Den seks år gamle jenta ble påkjørt i Klepp kommune 21. september i fjor. Hun ble fløyet til sykehus med luftambulanse, men døde av skadene.

  I tillegg til 90 dagers betinget fengsel dømmes 17-åringen til å betale 180.000 kroner i oppreisningserstatning til jentas foreldre.

 • NTB
  11:04

  SJ Norge stanser salg av flere Freia-produkter

  SJ er et at av fler selskaper som nå slutter å selge produkter fra Freia. Foto: Terje Pedersen / NTB

  Det svenske togselskapet SJ dropper produkter fra Freia og Marabou. De slutter seg dermed til boikotten av merkevarer fra næringsmiddelgiganten Mondelez.

  – Vi slutter å selge Mondelez- og Freia-produkter om bord i våre tog. Vi har avsluttet innkjøp av disse med umiddelbar virkning, sier informasjonssjef Hilde Lyng til TV 2.

  Mondelez er svartelistet av Ukraina fordi selskapet fortsatt har produksjon i Russland.

  Freias produkter lages i Norge, men det amerikanske morselskapet Mondelez driver fortsatt virksomhet i Russland. I en e-post til NTB denne uken skriver selskapet at dette også gjelder fler andre matvareselskaper.

  – Som mange andre selskaper, har vi opprettholdt en begrenset virksomhet i Russland. Men vi har avsluttet kapitalinvesteringer og reklame, og vi har hele tiden fordømt den brutale krigen samtidig som vi har bidratt til å opprettholde matforsyningen gjennom produktene våre, skrev Mondelez i en pressemelding.

 • NTB
  09:59

  Fem personer døde i en eksplosjon i Tyrkia

  Tyrkias forsvarsdepartement opplyser at fem personer har mistet livet i en eksplosjon ved en fabrikk som produserte raketter og eksplosiver.

  Eksplosjonen skjedde lørdag formiddag i byen Elmadag, som ligger i utkanten av hovedstaden Ankara.

  Det er ikke umiddelbart klart hva som forårsaket eksplosjonen.

 • NTB
  09:14

  Stenger trafikken i forbindelse med prideparaden i Bergen

  Bryggen og Torget i Bergen stenges for trafikk mellom klokken 11.30 og 15 lørdag. Årsaken er årets prideparade, der det ventes 30.000 deltagere.

  Toget går fra Skur 7 ved Bradbenken til den blå steinen. Paraden starter klokken 13 lørdag, melder NRK.

  I fjor deltok 30.000 personer på paraden. Festivalsjef Runa Eide Frøiland opplyser til kanalen at de venter like mange personer i årets parade.

 • Bjørn Egil Halvorsen
  08:56

  Japan: Millionsøksmål mot fingerslikkende sushi-gjest

  En sushikjede saksøker en student for 67 millioner yen etter et stunt på en restaurant i januar, melder CNN. Summen tilsvarer drøyt fem millioner norske kroner.

  Under et besøk på restauranten slikket mannen seg på fingeren, før han tok på en tallerken med sushi som passerte på det karakteristiske rullebåndet. Han skal også ha slikket på en flaske med soyasaus og en kopp, ifølge den japanske kringkasteren NHK. En videosnutt av påfunnet skal så ha blitt delt bredt på sosiale medier.

  Sushikjeden som driver restauranten, hevder å ha opplevd kundeflukt og tapt store summer etter stuntet.

  Studentens advokat har argumentert med at dette like gjerne kan skyldes stor konkurranse, og ber kjeden droppe søksmålet, ifølge NHK.

 • NTB
  08:48

  Ny våpenhvile i kraft i Sudan

  En 24 timer lang våpenhvile trådte i kraft i Sudan lørdag morgen. Mange er redde for at også denne vil bli brutt.

  Sivile som er fanget i kryssilden mellom regjeringshæren og den halvmilitære gruppen RSF trenger desperat et pusterom, men mange er skeptiske til om generalene mener alvor med våpenhvilen.

  – Ett døgn med våpenhvile er langt mindre enn vi hadde håpet på. Vi ser frem til at denne fordømte krigen er over, sier Mahmud Bashir, som bor nord i hovedstaden Khartoum.

  Siden kampene startet for snart to måneder siden, er det inngått flere våpenhviler, som så er blitt brutt. Etter det siste sammenbruddet innførte USA sanksjoner mot militære leder på begge sider i konflikten.

  USA megler sammen med Saudi-Arabia, men begge landene har truet med å trekke seg dersom partene ikke viser at de mener alvor med prosessen og med samtalene i saudiarabiske Jeddah.

 • Bjørn Egil Halvorsen
  07:43

  Bil kjørte av veien – landet på terrasse

  Fører av bilen er mistenkt for ruskjøring og det blir opprettet sak, melder politiet lørdag morgen. Foto: Politiet

  Ingen ble skadet da en bil kjørte inn i en hage i Bergen ved 06.30-tiden lørdag morgen.

  Bilen skal først ha kjørt inn i en mur og falt fra en viss høyde, før den og landet på en terrasse. Det skriver Vest politidistrikt på Twitter.

  På bildet som politiet har tatt av bilen, kan man se flere lekeapparater på terrassen. Ett av disse ser ut til å være truffet av bilen.

  – Hadde dette skjedd to timer senere hadde vi sittet der ute, og da hadde vi dødd, sier Thomas Lie til VG.

  Han bor i boligen som ble truffet av bilen.

  Sjåføren er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Hendelsen skjedde i Fyllingsdalen.

 • NTB
  07:23

  Nord Stream-sabotasjen: Ser på spor i Polen

  Etterforskningen av sabotasjeaksjonen mot Nord Stream-rørledningen dreies nå mot spor i Polen, melder The Wall Street Journal.

  Avisa skriver at tyske etterforskere nå undersøker bevis som kan tyde på at et sabotasjeteam brukte Polen som operasjonsbase da rørledningen ble sprengt.

  Yachten Andromeda, som etterforskerne mistenker var involvert i angrepet, skal ha seilt inn i polsk farvann. Andre funn tyder på at Polen var et nav for logistikken og finansieringen av angrepet i september i fjor, skriver avisen.

  Tidligere har europeiske medier meldt at yachten var eid av et postboksselskap i Warszawa som ble opprettet av to ukrainere. Polske myndigheter skal ikke ha vært klar over at spor i Polen ble etterforsket. Ifølge The Wall Street Journal ble de klar over det da de leste om det i mediene.

 • NTB
  07:22

  Har fått kontroll på hotell i Mogadishu

  Sikkerhetsstyrkene i Somalia sier de har fått kontroll på hotellet i Mogadishu som var under angrep av al-Shabaab.

  Gruppen har tatt på seg ansvaret for angrepet, som startet fredag kveld. Meldingen om at sikkerhetsstyrkene har fått kontroll kom i morgentimene lørdag.

  Ifølge statlige medier har sikkerhetsstyrkene nøytralisert alle angriperne.

  Det har ikke kommet noen offisiell uttalelse om dødstall. Det er meldt om både skyting og eksplosjoner. Hotellet som ble angrepet er Pearl Beach.

  Ambulansetjenesten har opplyst at sju er såret, mens nettavisen Halqabsi News melder at 15 er drept.