Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Flere drept i militsangrep i Kongo

  23. mars 19:48
  NTB

  Minst 15 mennesker er drept i tre ulike angrep i Kongo, opplyser lokale myndigheter torsdag.

  Medlemmer av militsgruppen Codeco gikk onsdag til angrep på en landsby i den urolige Ituri-provinsen. Her ble seks mennesker hakket i hjel med machete. Dagen etter ble minst tre mennesker drept av folk fra den samme militsgruppen i en annen landsby noen kilometer unna.

  Torsdag angrep militsgruppen ADF en annen landsby i provinsen. Her ble minst seks mennesker drept, ifølge lokale myndigheter og øyenvitner.

  Codeco er en militsgruppe som hevder å beskytte lendu-folket fra en annen etnisk folkegruppe, hema, samt fra den kongolesiske hæren.

  Militsgruppen ADF er en gruppe som hevder å være lojale mot ekstremistgruppen IS og som anklages for å ha drept tusenvis av sivile kongolesere.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • NTB
  i går23:52

  Ransforsøk i Lillestrøm – ung kvinne slått i hodet med planke

  To unge menn er pågrepet etter at en ung kvinne ble utsatt for et ransforsøk med en kjøkkenkniv og slått i hodet med en planke i Lillestrøm.

  Politiet fikk første melding om hendelsen klokka 22.43.

  – Det skal ha oppstått et slagsmål på en privatadresse. I den forbindelse ble det benyttet en kjøkkenkniv til å true en ung mann og en kvinne på samme alder. Kvinnen ble også slått i hodet med en planke, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til NTB.

  Da politiet kom til stedet, var de to antatte gjerningsmennene dratt fra stedet.

  – Begge ble pågrepet etter kort tid. En av mennene ble funnet under en terrasse ved hjelp av hundepatrulje, sier Sveen.

  De antatte gjerningspersonene er kjørt i arresten.

  Den fornærmede kvinnen er kjørt til legevakta og skal ha blitt påført blødende hodeskader.

  – Hvor alvorlig det er vet jeg ikke, men hun skal være bevisst, sier Sveen.

 • NTB
  i går23:38

  Akutt pengenød i FN-organisasjon for flyktninger

  Dette kan få alvorlige konsekvenser for de palestinske flyktningene, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt. Foto: Hanna Johre / NTB

  På tross av økt norsk støtte og en klar advarsel fra FN-sjefen, fikk organisasjonen for palestinske flyktninger (UNRWA) bare en tredjedel av pengene de trenger.

  Giverne på en UNRWA-konferanse denne uken ga løfter om 107 millioner dollar i nye midler, men hadde bedt om 300 millioner.

  – Jeg er bekymret for at FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) kan bli enda mer underfinansiert fremover. Dette kan få alvorlige konsekvenser for de palestinske flyktningene, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

  Norge har derfor besluttet å øke årets bidrag til UNRWA med 25 millioner kroner, til totalt 300 millioner kroner i år, opplyste hun fredag.

  UNRWA-sjef Philippe Lazzarini sier han er takknemlig for løftene. Men organisasjonen har nå ikke midlene som trengs for å holde 700 skoler og 140 klinikker åpne fra september til desember, advarer han.

  Organisasjonen har lidd av pengemangel i ti år, men ifølge Lazzarini utgjør den pågående krisen en «eksistensiell trussel».

  – Når UNRWAs fremtid står på spill, gjelder det også livene til millioner av palestinske flyktninger som er avhengige av grunnleggende tjenester, uttalte FNs generalsekretær António Guterres på starten av giverkonferansen.

 • NTB
  i går22:46

  Uganda: al-Shabaab drepte 54 soldater

  Den ytterliggående opprørsgruppen al-Shabaab drepte 54 ugandiske soldater i et angrep på en militærbase i Somalia, opplyser Ugandas president.

  Angrepet skjedde i forrige uke, men det var først lørdag kveld at Ugandas president Yoweri Museveni oppga tallet på drepte ugandere.

  Ugandiske soldater var utstasjonert på basen som 26. mai ble angrepet i Bulo Marer, 12 mil sørvest for Somalias hovedstad Mogadishu.

  USA utførte deretter et luftangrep mot opprørerne, som er tilknyttet Al-Qaida, i nærheten av basen.

  Ifølge Museveni var det 800 opprørere som gikk til angrep mot basen. Han bekreftet den gang at Uganda hadde lidd tap, men uten å oppgi noe tall på ofre. Soldatene tjenestegjorde i AUs fredsbevarende styrke Atmis.

 • NTB
  i går20:34

  Flere pågrepet i Hongkong før 34-årsdag for massakre

  En person føres bort av politiet i Causeway Bay-området i Hongkong dagen før 34-årsdagen for massakren på Den himmelske freds plass i Beijing. Foto: Louise Delmotte / AP / NTB
  Tiananmen-aktivistene Kwan Chun-pong og Lau Ka-yee holder opp papirer som beskriver hvordan de planlegger å faste i en dag til minne om ofrene for massakren. Kort tid senere ble de pågrepet av politiet. Foto: Kanis Leung / AP / NTB

  Politiet i Hongkong har pågrepet minst åtte mennesker dagen før 34-årsdagen for massakren på Tiananmen-plassen i Beijing. Blant dem er flere kunstnere.

  Det har lenge vært forbudt å minnes ofrene for massakren på det kinesiske fastlandet. De siste årene har myndighetene også slått ned på slike markeringer i Hongkong.

  Sent lørdag kveld opplyste politiet at de har pågrepet fire personer for ordensforstyrrelse eller handlinger med opprørsk hensikt. Fire andre er innbrakt, mistenkt for å ha brutt offentlig fred.

  Den 4. juni 1989 rykket kinesiske soldater og stridsvogner inn på plassen som på norsk er kjent som Den himmelske freds plass. Målet var å fjerne titusener av studenter som i ukevis hadde demonstrert for demokratiske reformer.

 • NTB
  i går19:55

  Biden har signert loven som hever USAs gjeldstak

  President Joe Biden har som varslet undertegnet loven som hever USAs gjeldstak, opplyser Det hvite hus.

  Loven trer dermed i kraft etter måneder med usikkerhet. Hevingen av gjeldstaket hindrer det som ville ha vært USAs første mislighold av gjeld hvis ikke ordningen hadde kommet på plass innen 5. juni.

  Representantenes hus og Senatet vedtok lovforslaget tidligere denne uken etter et kompromiss inngått i forhandlinger mellom Biden og speaker Kevin McCarthy fra Republikanerne.

 • NTB
  i går19:25

  Mongolia får sitt første pavebesøk

  Pave Frans klapper en hund under en audiens på Petersplassen i Roma onsdag. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

  Pave Frans skal på sensommeren fly til Mongolia, der det bor rundt 1300 katolikker, opplyser Vatikanet lørdag.

  Den katolske kirkens overhodet planlegger å besøke det østasiatiske landet fra 31. august til 4. september.

  86-åringen er invitert dit av Mongolias president Ukhnaagiin Khurelsukh og kirkemyndighetene.

  Frans blir den første katolske paven noensinne som besøker Mongolia, ifølge Vatican News.

  Rundt 1300 katolikker bor i det store landet med en befolkning på drøyt 3 millioner.

  I fjor utnevnte pave Frans den italienske erkebiskopen Giorgio Marengo til kirkens første kardinal med base i Mongolia.

 • NTB
  i går19:14

  Japansk turist bøtelagt for droneflyvning i Tromsø

  En turist fra Japan fikk 12.000 kroner i forelegg for å ha fløyet med drone ved Tromsøbroa i Tromsø lørdag. Droneutstyret ble beslaglagt av politiet.

  Politiet mottok melding om hendelsen klokken 16.17.

  – Han fløy innenfor sonen på fem kilometer som strekker seg rundt Tromsø Lufthavn. Da vi kom dit, var han i ferd med å lande dronen, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt til NTB.

  Mannen godtok forelegget på 12.000 kroner.

  – Vi har sett gjennom filmen og sett at han har fløyet langs sundet og filmet Tromsø sentrum, så vi har slått oss til ro med det, sier Nilsen.

  Droneflyvning er ikke tillatt på Tromsøya siden hele byområdet ligger mindre enn fem kilometer fra flyplassen.

 • NTB
  i går19:10

  Gresk politi fant kokain i banankasser

  Politiet i Nord-Hellas har beslaglagt 100 pakker med kokain som var gjemt i banankasser fra Latin-Amerika.

  Politiet opplyser lørdag at de beslagla to mistenkelige containere i havnen i Piraeus. Etter å ha brakt dem til Thessaloniki, fant politiet 100 pakker med kokain med en vekt på til sammen 161 kilo.

  Gresk politi anslår selv verdien på narkotikabeslaget til å være 3,2 millioner euro.

  Beslaget er et ledd i en aksjon som myndighetene i Hellas og Nord-Makedonia i mai iverksatte sammen med amerikansk narkopoliti. Etterforskningen ble satt i gang etter at rundt 100 kilo kokain ble funnet i banankasser på et lager i Thessaloniki.

 • NTB
  i går18:52

  Trump-utnevnt dommer stanser dragforbud

  Tennessee-guvernør Bill Lee undertegnet loven som en dommer nå har satt en stopper for. Foto: George Walker IV / AP / NTB

  Loven som begrenser muligheten til dragopptredener i den amerikanske delstaten Tennessee, er grunnlovsstridig, fastslår en føderal dommer.

  Den omstridte loven er både for vag med hensyn til grunnloven og for vidtfavnende. I tillegg oppmuntrer den til «diskriminerende håndhevelse», heter det i kjennelsen fra dommer Thomas Parker.

  Han ga dermed medhold til Friends of George's, en LHBTQ-teatergruppe i Memphis som saksøkte delstaten for å stoppe loven.

  Loven som ble vedtatt i mars, ville ha forbudt dragopptredener på offentlige steder og der barn er til stede.

 • NTB
  i går18:42

  Telefonsvindlere utgir seg for å være politi

  Mange folk i Møre og Romsdal er blitt oppringt fra noen som utgir seg for å være politi som ber etter kontoopplysninger. Politiet advarer mot svindel.

  – Vi er i dag blitt kontaktet av flere som opplyser at de er blitt kontaktet av noen som hevder å være fra politiet, skriver Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

  Folk skal ha blitt spurt om person- og kontoopplysninger.

  – Når noen ringer og ber om slike opplysninger, legg på. Politiet ringer aldri og ber om dette, skriver politiet videre.

 • NTB
  i går18:25

  288 bekreftet døde etter togulykke i India

  Redningsarbeidet fortsatte lørdag på åstedet for togkatastrofen i Balasore-distriktet i den østindiske delstaten Odisha. Foto: Arabindene Mahapatra / AP / NTB
  Hundrevis av mennesker mistet livet, og flere hundre ble fanget i vrakene av togvognene i ulykken i delstaten Odisha. Foto: AP / NTB

  288 mennesker er nå bekreftet døde i togulykken som rammet India fredag.

  Togulykken er en av de verste i India noensinne. Rundt 900 mennesker er skadet, og det er ventet at dødstallet kommer til å stige.

  Katastrofen skjedde da Coromandel Express fra Kolkata til Chennai ifølge Anand fikk et feilsignal som gjorde at det skiftet spor og kjørte rett inn i et parkert godstog.

  Over et døgn etter ulykken hadde dødstallet nådd 288, ifølge K.S. Anand i South Eastern Railway. Samtidig var døde mennesker fortsatt fastklemt i vrakrestene, ifølge øyenvitner.

  – Før klokken 22 fredag var vi i stand til å redde overlevende. Etter det har det dreid seg om å hente ut lik, sier Sudhanshu Srangi, direktør i delstaten Odishas brann- og katastrofedepartement til nyhetsbyrået AP.

  To passasjertog og et parkert godstog var involvert i ulykken, som skjedde i Balasore-distriktet i delstaten Odisha øst i India.

 • NTB
  i går17:19

  Kvinne til sykehus etter boligbrann i Raufoss

  En kvinne ble lørdag ettermiddag sendt til sykehus med røykskader etter å ha blitt hentet ut av et brennende bygg i Raufoss.

  Politiet opplyste om brannen klokken 15.19 lørdag ettermiddag.

  – Meldt om kraftig røykutvikling på stedet. Brannvesenet har fått ut en person fra bygget. Uvisst om det befinner seg flere inne, skrev Innlandet politidistrikt på Twitter.

  Ifølge NRK var det en kvinne som ble hentet ut av bygget. Hun ble kjørt til sykehus for å sjekkes for røykskader.

  Ingen andre ble skadet. Årsaken til brannen er ikke kjent.

 • NTB, Tuva Hilton
  i går17:12

  Båtkollisjon utenfor Bergen – ingen skadet

  Nødetatene har iverksatt en redningsaksjon i forbindelse med at to båter har kollidert under Askøybroa utenfor Bergen. Skadeomfanget er ukjent.

  Politiet fikk melding om ulykken like før klokken 17 lørdag ettermiddag.

  – Meldt om to båter som har kollidert like under broen, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

  De opplyser at det ikke er kjent hvilke båttyper det er snakk om. Det er heller ikke kjent hvor mange personer som er involvert.

  Kl. 17.20 melder politiet at de involverte båtene har tatt seg til Askøysiden.

  – Redningsskøyte forsøker å lokalisere båtene. Politi og ambulanse er på vei til Askøy for å få kontakt med de involverte, skriver politiet.

  Kl. 17.30 melder politiet at søket avsluttes.

  – Opplysninger tyder på at det skal ha vært et mindre sammenstøt. Båtene skal ha dratt fra stedet, skriver de.

 • NTB
  i går16:32

  Brann ved sporet rammer trafikken på Gjøvikbanen

  Brann ved toglinjen mellom Gjøvik og Jaren skaper problemer for reisende på Gjøvikbanen lørdag ettermiddag.

  – Det er stengt mellom Gjøvik og Jaren på grunn av brann ved sporet. Ny oppdatering klokken 17, skriver Bane Nor på sine pressesider.

  Det er toget mellom Oslo og Gjøvik (RE30) som rammes av stansen i togtrafikken på strekningen.

  – Jaren-Gjøvik er stengt for togtrafikk. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette skyldes brann ved sporet. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, skriver togselskapet Vy på sine nettsider.

 • NTB
  i går16:00

  Lula til Paris

  Brasils president Lula da Silva under et møte i Brasilia i mai. Foto: Andre Penner / AP / NTB

  Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva skal besøke Frankrike 22. og 23. juni, ifølge president Emmanuel Macrons kontor.

  De to presidentene skal i Paris møtes i forbindelse med «toppmøtet for en ny global finanspakt», opplyser Macrons kontor lørdag.

  Møtet skal dreie seg om blant annet reform av multilaterale utviklingsbanker, gjeldskrisen, finansiering av grønn teknologi og opprettelse av nye internasjonale skatte- og finansmekanismer.

  Fredag sa Lula at Brasil ikke kan undertegne handelsavtalen mellom EU og den søramerikanske blokken Mercosur uten at den først justeres.

  Den brasilianske regjeringen er særlig skeptisk til å la europeiske selskaper selge varer og tjenester til landets offentlige sektor.

 • Tuva Hilton
  i går15:41

  Trafikken er i gang igjen etter ulykke på Mosseveien

  En trafikkulykke mellom to bilister skaper store trafikale utfordringer på Mosseveien utgående like ved avkjørsel Ulvøya, melder politiet på Twitter.

  – Trafikk i motgående felt blir stengt inntil videre, skriver politiet.

  Kl. 16.09 melder politiet at trafikken er i gang igjen. De involverte bilene er berget og på vei bort fra stedet.

  – Seks involverte er kjørt til legevakt. Ingen skal være alvorlig skadet, opplyser politiet.

 • NTB
  i går15:35

  Gutt under myndighetsalder ble skutt av politiet i Åmot

  Det var en gutt under myndighetsalder som ble skutt av politiet på Åmot i Modum kommune natt til lørdag. Gutten er mistenkt for trusler mot politiet.

  Politiet fikk klokken 0.44 natt til lørdag flere meldinger om en person som skulle ha forsøkt å ta seg inn i en bolig på Åmot i Modum kommune.

  – Personen skal ha oppført seg truende overfor andre personer på stedet. Politipatruljen som dro til stedet, bevæpnet seg da det også kom meldinger om at personen skulle være i besittelse av en farlig gjenstand, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

  Politiet opplyser at det litt etter klokken 1 oppsto en situasjon der politipatruljen ble forsøkt angrepet med denne gjenstanden. Siden forsøk på å snakke til personen og bruk av varselskudd ikke førte frem, valgte politiet derfor avfyre skudd mot personen.

  – Personen ble kjørt til sykehus og er ikke livstruende skadet. Han er nå mistenkt for trusler mot politiet. Den mistenkte er en gutt under myndighetsalder og er ikke kjent av politiet fra før, skriver politiet.

  Politiet varslet Spesialenheten for politisaker om saken umiddelbart. Spesialenheten har lørdag bekreftet at de har startet etterforskning.

 • NTB
  i går15:28

  Person hentet ut av brennende bygning i Raufoss

  En person er hentet ut av et bygg i brann i Raufoss sentrum lørdag ettermiddag. Det er uvisst om det befinner seg flere inne i bygget.

  Politiet opplyste om brannen klokken 15.19 lørdag ettermiddag.

  – Meldt om kraftig røykutvikling på stedet. Brannvesenet har fått ut en person fra bygget. Uvisst om det befinner seg flere inne, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

  Det opplyses ikke om vedkommende som ble hentet ut av bygget, er skadet.

  Politiet meldte først at det var snakk om et forretningsbygg med bebodde leiligheter i andre etasje. De rettet kort tid etter til at det ikke er snakk om et forretningsbygg, men en privat adresse med to leiligheter.

 • Tuva Hilton
  i går15:15

  Rikke Sandvold og Carl Erik Hagen giftet seg

  Millardærarvingene Rikke Sandvold (30) og Carl Erik Hagen (34) giftet seg i Holmenkollen kapell i dag.

  Sandvold er datter av milliardær Kenneth Sandvold, mens Hagen er sønn av Stein Erik Hagen.

  Begge bor i Sveits, men reiste altså hjem til Norge for å gifte seg.