Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Kommune søkte etter singel kokk med sixpack

  23. mars 20:53
  NTB

  Da Vestre Slidre lyste ut stillingen som institusjonskokk inneholdt annonsen et ønske om at søkere skulle ha sixpack og være singel.

  – Dette er rett og slett en liten glipp, sier Rolf Stalenget, kommunedirektør i Vestre Slidre kommune til NRK.

  Dagsavisen omtalte saken først.

  Torsdag morgen publiserte kommunen annonsen på Finn.no, Arbeidsplassen og jobbsøkerportalen Webcruiter, hvor det sto: «Vestre Slidre sykehjem søker etter en singel mannlig institusjonskokk på ca. 45 år. Det er ønskelig at du har sixpack og passe store biceps.»

  – Det var nok noen som hadde laget en annonse med noen kreative forslag som ikke ble fjernet da annonsen skulle ut offentlig, sier han til kanalen.

  Han understreker at man hverken trenger å være mann, 45 eller ha sixpack for å få jobben.

  – Også andre søkere vil bli vurdert.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Helene Skjeggestad
  3 min

  Store kontraster: Sommervær - og snø

  Foto: Meteorologene/Twitter

  Meteorologisk institutt melder om store kontraster i Norge i starten av uken:

  - I nord kryper snøgrensa nedover nok en gang, og snøbyger kan gi vanskelige kjøreforhold på enkelte fjelloverganger, skriver Meteorologene på Twitter.

  Samtidig viser temperaturen på Østlandet langt over 20 grader.

  Men det er også håp om sommer i nord. Allerede til helgen kan det varme været krype nordover.

 • NTB
  26 min

  Maiskaker trekkes fra markedet etter funn av insektmiddel i maisparti

  Midsona Norge AS trekker tilbake Friggs maiskaker Chiafrø og havsalt med best-før dato 19.09.2023. Årsaken er at det er påvist klorpyrifos i et parti mais, som er en ingrediens i dette produktet.Foto: Midsona Norge AS / NTB

  Det er gjort funn av insektmiddelet klorpyrifos i et parti mais som er ingrediens i Friggs maiskaker chiafrø og havsalt. Maiskakene trekkes fra markedet.

  Det er Friggs maiskaker Chiafrø og havsalt med best-før dato 19.09.2023 som trekkes.

  Det ble importert 7000 kolli av det aktuelle partiet med maiskaker, og det er distribuert til dagligvarebutikker over hele landet. Produktet med best-før dato 19.09.2023 er nå fjernet fra butikkene.

  Forbrukere som har kjøpt produktet, bes om å kaste det.

 • Helene Skjeggestad
  28 min

  Bekymringsmeldinger slettet: Helsesykepleier oppdaget feilen

  En helsesykepleier leverte en bekymringsmelding til barnevernet. Da hun ikke hørte noe, tok hun selv kontakt med barnevernet – og avdekket dermed en alvorlig teknisk feil som kan ha rammet over 200 kommuner.

  Det viser en melding til Datatilsynet sendt i mai og som Aftenposten har fått tilgang til.

 • NTB
  12:09

  Flertall for jordbruksoppgjøret

  Regjeringspartiene er enige med SV om årets jordbruksoppgjør – som trolig er av historiske proporsjoner.

  Jordbruksavtalen som kom i havn tidligere i vår, hadde en samlet ramme på 4,15 milliarder kroner. Det sikrer en anslått vekst i inntektsmulighetene for bøndene på gjennomsnittlig 23 prosent i år.

  – Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV sikrer flertall for årets jordbruksoppgjør, heter det i en pressemelding fra de tre partiene.

 • NTB
  12:01

  Palestiner dømt til livstid for drap på bosetter

  En palestinsk 39-åring er dømt til to ganger livsvarig fengsel av et israelsk militærtribunal for drap på en bosetter på den okkuperte Vestbredden.

  Moath Hamed har ifølge den israelske hæren erkjent at han i juni 2015 skjøt mot bilen til 25 år gamle Malachi Rosenfeld. Dette skjedde nær den ulovlige bosetningen Shilo.

  Rosenfeld ble drept i angrepet, mens tre andre israelske bosettere ble såret.

  Ifølge den israelske hæren har Hamed under avhør erkjent at han sto bak angrepet og at det ble utført på vegne av Hamas.

  Den israelske sikkerhetstjenesten opplyste noen dager etter angrepet at de hadde pågrepet sju palestinere, men Hamed var ikke blant dem. Han ble først tatt til fange av israelske soldater i april 2022, sju år senere.

  Israel har okkupert Vestbredden siden 1967, og palestinere som tas til fange av israelske styrker der blir stilt for et militærtribunal.

 • NTB
  12:00

  Kina og USA deltar i marineøvelse i Indonesia

  Samtidig som situasjonen i Stillehavsregionen i Asia blir stadig mer anspent, deltar både USA og Kina i en marineøvelse i Indonesia mandag.

  Også marinefartøy fra Storbritannia, Japan, Russland og Sør-Korea deltar i øvelsen, som bærer navnet Komodo. Øvelsen har tidligere blitt gjennomført i 2014, 2016 og 2018.

  I en uttalelse mandag sier den indonesiske marinen at «ikke-krigs»-øvelsen har som mål å «styrke forholdet mellom marinene til 36 land». Femten marinefartøy lå mandag ankret utenfor øya Sulawesi da øvelsen startet.

  Kina har blant annet sendt jageren Zhanjing og fregatten Xuchang, begge utstyrt med missiler, til øvelsen, melder det statlige mediet CCTV.

  Øvelsen kommer mens Kina og USA har trappet opp det militære diplomatiet i regionen, og stadig er i ordkrig om Taiwan.

 • NTB
  11:59

  India venter i spenning på forsinket monsun

  I Kerala og India venter folk på at sommerheten skal avløses av monsunen, som både kjøler ned luften og bringer livsviktig regn til subkontinentet. Årets regntid er forsinket, men meteorologene tror monsunen vil starte i løpet av de nærmeste dagene lengst sør i landet. Foto: Mahesh Kumar, AP / NTB (illustrasjonsfoto)

  Årets monsun var ventet til Sør-India i helgen, men meteorologene sier folk må vente noen dager til på det livgivende regnet.

  Vindstrømmer i Arabiahavet har trukket fuktigheten ut fra kysten og redusert skylaget over Kerala lengst sør i India, sier en tjenestemann i Indias nasjonale værtjeneste IMD.

  Meteorologene hadde forventet at årets monsun skulle startet lørdag. 4. juni ville vært den seneste startdatoen på fire år for værfenomenet som bidrar med rundt 70 prosent av nedbøren som gir vann til jordbruket og fyller opp reservoarer og vannførende lag i bakken.

  Nesten halvparten av jordbruksområdene i landet med rundt 1,4 milliarder innbyggere er avhengig av monsunregnet som faller mellom juni og september. Starten på monsunen er avgjørende for sommerens avlinger.

 • NTB
  11:30

  Russland åpen for atomdialog med USA

  Russland ser positivt på uttalelsen fra USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan som åpner for bilaterale samtaler om atomnedrustning.

  Sullivan sa fredag at USA vil etterleve Nye Start-avtalens tak for hvor mange atomstridshoder landet kan ha, dersom Russland gjør det samme.

  I februar sa Vladimir Putin at Russland suspenderte deltagelsen i Ny Start, den siste gjenværende avtalen mellom USA og Russland som regulerer landenes atomvåpenarsenaler.

  Russland har ikke formelt trukket seg fra avtalen, som utløper i 2026, og ledelsen i Kreml har sagt at landet vil forholde seg til avtalens begrensninger på antall atomvåpen.

  At USA også sier det samme, betegner Kreml som «positivt». Russland er fortsatt åpen for dialog, blir det videre understreket.

 • NTB
  11:19

  Tror på nær rekordtall for flyreiser i år

  Økonomisk usikkerhet har ikke dempet ønsket om å reise, selv om billettprisene har steget som følge av høye drivstoffpriser, ifølge bransjeorganisasjonen IATA. Bildet viset et Deltafly som tar av fra Hartsfield – Jackson Atlanta internasjonale lufthavn i USA. Foto: Brynn Anderson, AP / NTB (illustrasjonsfoto)

  Flyselskaper vil fly 4,35 milliarder passasjerer i år, nær rekordåret 2019 før pandemien, spår International Air Transport Association (Iata).

  Bransjeorganisasjonen tror i tillegg at flynæringen har et godt år i vente inntektsmessig, med et overskudd på rundt 9,8 milliarder dollar. Det er dobbelt så mye som tidligere estimater og forklares hovedsakelig med at Kina har fjernet koronarestriksjonene.

  Iata legger til at tapene for flybransjen i 2022 var halvparten så ille som tidligere fryktet, med et tap på om lag 3,6 milliarder dollar. Bransjeorganisasjonen viser også til at selv om drivstoffprisene forblir høye, så har de moderert seg de siste månedene.

  Koronapandemien førte til enorme tap for flyselskapene, med et tap på 137 og 42 milliarder dollar i henholdsvis 2020 og 2021.

 • NTB
  11:01

  Frederiksen besøker Biden som het Nato-sjefkandidat

  Mette Frederiksen er ifølge en rekke diplomater og forsvarseksperter sett på som en av favorittene til å etterfølge Jens Stoltenberg som generalsekretær i Nato. Frederiksen har selv avvist at hun er kandidat til jobben. Arkivfoto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

  Danmarks statsminister Mette Frederiksen møter USAs president Joe Biden i Det hvite hus mandag. Amerikanerne har pekt på Frederiksen som en mulig ny Nato-sjef.

  Besøket er Frederiksens første til Det hvite hus og kommer en uke etter at den danske regjeringen lanserte en stor forsvarspakke der det bevilges 143 milliarder kroner til forsvaret de neste ti årene.

  Flere har spekulert på om pakken er et forsøk på å innynde seg hos Biden, siden Frederiksen ifølge en rekke diplomater og forsvarseksperter er sett på som en av favorittene til å etterfølge Jens Stoltenberg som generalsekretær i Nato.

  Frederiksen har selv avvist at hun er kandidat til jobben.

 • NTB
  10:33

  EU-domstolen med ny kjennelse om Polen

  EUs øverste domstol (ECJ) skal nok en gang ta stilling til om Polens rettsvesen er uavhengig.

  EU-kommisjonen anklaget i 2021 Polen for å bryte flere EU-lover med sin omstridte rettsreform.

  ECJ kommer mandag med en ny kjennelse, som blant annet tar for seg polske dommeres rett til respekt for privatlivet.

 • NTB
  10:32

  Oppsving for tysk eksport i april

  Tysklands eksport hentet seg inn i april etter en nedtur måneden før. Veksten ble på 1,2 prosent til 130,4 milliarder euro.

  Den samlede eksporten tilsvarer snaut 1540 milliarder kroner. Økningen i april var likevel ikke nok til å ta igjen nedgangen på 6 prosent i mars.

 • NTB
  10:31

  Tyrkisk inflasjon under 40 prosent

  Prisveksten i Tyrkia er nede på sitt laveste nivå på nesten halvannet år og endte i mai på 39,6 prosent.

  Det er første gang på 16 måneder at inflasjonen ligger under 40 prosent, viser offisielle tall. Den avtagende prisveksten skyldes blant annet et midlertidig tiltak med gratis gass til tyrkiske husholdninger.

  Stikk i strid med vanlig økonomisk tankegang har president Recep Tayyip Erdogan i lengre tid forsøkt å få bukt med inflasjonen ved å sette rentene ned.

 • NTB
  10:06

  Kommisjon: Folk må være forberedt på forsyningskrise

  En beredskapskommisjon mener folk må være bedre forberedt på kriser. Myndighetene bør rådgi om antall dager folk må klare seg selv ved forsyningssvikt.

  Det går frem av rapporten fra kommisjonen, som ble overlevert til justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) klokken 10 mandag.

  Kommisjonen mener også vi trenger en motstandsdyktig og utholdende befolkning, at lokalt og regionalt nivå i beredskapen må styrkes, og at det nordiske beredskapssamarbeidet må utvides.

  De vektlegger også at beredskapsrollen til frivillige organisasjoner må styrkes. Det samme må forsyningssikkerheten.

 • NTB
  10:02

  Australsk «krigshelt» skyldig i krigsforbrytelser

  Den australske spesialsoldaten Ben Robert-Smith ble hyllet som krigshelt og blant annet tildelt Victoriakorset, den høyeste utmerkelsen for tapperhet i krig, av Storbritannias dronning Elizabeth i november 2011. Foto: AP / NTB

  Australias høyest dekorerte soldat var «delaktig i og ansvarlig for» drapet på tre afghanske menn, slår en australsk domstol fast.

  Ben Roberts-Smith, som blant annet er tildelt Victoriakorset, den høyeste utmerkelsen for tapperhet som kan tildeles en australsk soldat, gikk til erstatningssøksmål mot tre australske aviser som anklaget ham for å ha begått en krigsforbrytelse ved å drepe sivile i Afghanistan.

  Mandag forkastet en føderal domstol søksmålet og slår i en kjennelse på hele 736 sider fast at de tre avisene ikke har skrevet noe uriktig om 44-åringen og hendelsene i Afghanistan.

  Ifølge dommer Anthony Besanko hersker det ingen tvil om at Roberts-Smith var «delaktig i og ansvarlig for» drapet på tre afghanske menn.

  En australsk rapport konkluderte i 2020 med at det foreligger troverdige beviser for at medlemmer av den australske spesialstyrken SAS drepte flere titall ubevæpnede fanger i Afghanistan. Bare en soldat er stilt for retten i forbindelse med dette.

 • Øystein Tronsli Drabløs
  09:58

  Arbeidsulykke i Risør – flys til Oslo i luftambulanse

  Det melder politiet i Agder på Twitter.

  De fikk kl. 8:15 mandag morgen melding om en arbeidsulykke i Risør, der en arbeider hadde falt ned fra et stillas.

  Nå flys han med luftambulanse til Oslo. Politiet oppretter sak, skriver de på Twitter.

 • NTB
  09:41

  42 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

  Det ble registrert 42 nye asylsøkere fra Ukraina søndag. Til sammen har UDI mottatt 434 asylsøknader fra ukrainere den siste uken.

  Fredag og lørdag ble det registrert henholdsvis 78 og 39 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

  Siden begynnelsen av 2022 har 48.183 ukrainere søkt asyl i Norge. Blant dem er 21.831 kvinner, 11.485 menn og 14.867 barn.

 • NTB
  09:41

  Regjeringen går videre med planene for Mjøssykehuset

  Her er et bilde fra Sykehuset Innlandet, sykehuset Hamar.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Regjeringen går videre med planene for Mjøssykehuset i Innlandet.

  Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol holdt mandag formiddag pressekonferanse på Moelv om sin beslutning.

  Plasseringen av det nye Mjøssykehuset i Innlandet har vært et stridstema i mange år.

 • NTB
  09:40

  Togtrafikken i gang igjen ved ulykkesstedet i India

  De første togsettene passerte mandag Balasore i India der 275 mennesker omkom i en togulykke fredag. Foto: AP / NTB

  Drøyt to døgn etter den katastrofale togulykken som krevde 275 liv i India, var togtrafikken i gang igjen ved ulykkesstedet.

  De første passasjertogene passerte restene av de smadrede togvognene utenfor Balasore i delstaten Odisha mandag.

  Ifølge myndighetene ble fredagens ulykke, der tre togsett var involvert, forårsaket av signalfeil.

  Av de 1.175 togpassasjerene som ble skadet i ulykken, var 382 mandag fortsatt innlagt på sykehus. Tilstanden for flere av dem er alvorlig, og det fryktes at dødstallet vil stige.