Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Tiltalt for å sprayet brennende gass mot politiet

  23. mars 21:21
  NTB

  I fjor vår skal en mann ha barrikadert seg i en garasje i Stathelle og tent opp et bål. Da politiet skulle pågripe ham sprayet han mot dem med brennende gass.

  – Etter å ha barrikadert seg inne i garasjen på stedet og tent opp bål inne i garasjen slik at denne ble fylt av røyk, sprayet han brennbar gass mot dem (to politibetjenter) slik at denne antente, står det i den ferske tiltalen.

  Mannen i 20-årene skal deretter ha sparket i skjoldet til den ene av politibetjentene som skulle pågripe ham, slik at betjenten fikk skjoldet i munnen og begynte å blø.

  Hendelsen skjedde i Stathelle i Telemark 24. mars i fjor, og politiet rykket ut med flere patruljer etter å ha fått melding om saken.

  – På et tidspunkt når vi gjorde forsøk på forhandle om å få ham ut, så har vedkommende tent på inne i garasjen, noe som gjorde at politiet måtte gå til en øyeblikkelig aksjon. I forbindelse med det er to tjenestepersoner utsatt for en del røyk, og er kjørt til sykehuset i Telemark med lettere skader. Gjerningsmannen er også kjørt til sykehuset, sa innsatsleder på stedet, Ståle Fuglaas, til Varden.

  Garasjen tilhørte mannens ekskjæreste. Han er også tiltalt for blant annet for vold og seksualisert vold mot kvinnen mellom 2020 og 2022, og for en rekke brudd på besøksforbud mot henne.

  Saken mot mannen går i Telemark tingrett i Skien fra 17. til 21. april.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • NTB
  07:17

  Palestinsk treåring kritisk skadd etter skyting

  En tre år gammel palestinsk gutt er kritisk skadd etter å ha blitt skutt av israelske styrker på den okkuperte Vestbredden.

  Den israelske hæren sier at gutten ble truffet da israelske soldater svarte på ild som ble avfyrt mot dem av en væpnet gruppe ved Nevez Tzuf.

  Gutten ble fraktet til et israelsk sykehus. De opplyser at tilstanden hans er kritisk. En mann ble også såret, han er fraktet til palestinsk sykehus.

  Den israelske hæren har offentliggjort et kornete videoklipp som viser det de sier er den væpnede gruppen som skjøt mot dem. Hæren sier imidlertid at skytingen etterforskes og at de beklager at sivile er blitt såret.

 • NTB
  06:05

  Spanske kvinner med menssmerter får sykefravær

  En lov som innebærer at kvinner i Spania får lov til å ta fri når de har menssmerter, trådte i kraft torsdag. Loven er den første av sitt slag i Europa.

  Loven, som ble fremmet av landets venstreorienterte regjering, ble godkjent i nasjonalforsamlingen i februar. I tillegg til sykefraværet for kvinner som sliter med menssmerter, blir også aborttilgangen økt og transpersoner får enklere skifte kjønn.

  Sykefravær for menssmerter er ikke vanlig. Ifølge Euronews er det kun et lite utvalg land, blant dem Japan, Indonesia, Sør-Korea og Zambia, som har lovfestet mensfravær i en eller annen form.

  For å få godkjent fraværet, må spanske kvinner få legeattest.

 • NTB
  06:04

  MC-fører fløyet til sykehus etter kollisjon i Odalen

  En bil og en motorsykkel kolliderte i Nord-Odal i Innlandet fylke. MC-føreren, en gutt i tenårene, var bevisstløs etter ulykken og ble fløyet til sykehus.

  Innlandet politidistrikt fikk melding om ulykken klokka 22.42 torsdag kveld. Alle nødetatene, inkludert luftambulanse, rykket ut.

 • Harald Stolt-Nielsen
  i går23:35

  Tre tenåringer pågrepet etter knivangrep i Sverige

  Fire tenåringsgutter er alvorlig skadet etter et knivangrep ved en idrettshall i Eskilstuna i Sverige. Alle er 15-årsalderen.

  Tre tenåringer er pågrepet, to 17-åringer og en 15-åring. Guttene ble pågrepet torsdag ettermiddag og kveld.

  Politiet etterforsker saken som drapsforsøk, skriver SVT.

 • NTB
  i går23:03

  Kuer ødela ferdigplen – bonde må betale millionerstatning

  En bonde må betale et millionbeløp i erstatning etter at kuene hans marsjerte inn på et område hvor Buskerud ferdigplen AS hadde lagt plen.Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB

  En bonde må betale over 1,1 millioner kroner i erstatning til et plenselskap etter at kuene hans maltrakterte en ferdigplen verdt 1,6 millioner kroner.

  Bonden mente han ikke hadde erstatningsplikt og ble frifunnet i jordskifteretten. I lagmannsretten ble han derimot dømt til å betale en erstatning på 800.000 kroner.

  Saken gikk helt opp til Høyesterett, som kom frem til at saken måtte behandles på nytt. Nå er han i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale en erstatning på 1,1 millioner kroner, skriver NRK.

  Kuene hadde gått inn på et område i Vestskogen i Holmestrand disponert av Buskerud ferdigplen AS. Skadene tilsvarer en verdi av 1,6 millioner kroner.

  Flertallet i lagmannsretten mener bonden har ansvaret og at han hadde forsikring som dekker skadene. Hendelsen skjedde i 2017.

 • NTB
  i går22:35

  Sterk dag på Wall Street

  Det var en god dag på Wall Street torsdag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB

  En mulig slutt på gjeldstakkrisen og forhåpninger om at rentehevingene settes på vent førte til en god dag på Wall Street.

  Den industritunge Dow Jones-indeksen gikk opp 0,5 prosent, og den brede S & P 500-indeksen opp 1 prosent. Best gikk det for teknologitunge Nasdaq, som steg med 1,3 prosent.

  Onsdag kveld uttalte styremedlemmet Philip Jefferson i den amerikanske sentralbanken Federal Reserve at det vil gi banken et bedre beslutningsgrunnlag om man venter med ytterligere rentehopp. Investorene håper at banken venter med neste renteøkning, og uttalelsen bidro nok til den gode stemningen på børsen.

  Det gjorde trolig også avtalen om gjeldstaket som ble stemt gjennom Representantenes hus natt til torsdag.

 • Harald Stolt-Nielsen
  i går21:46

  Funn av død person i Valdres

  Torsdag kveld fant politiet en død person i et vann i Valdres, opplyser Innlandet politidistrikt.

  – Vi har i kveld varslet pårørende om funn av en død person vi antar er mannen som ble

  meldt savnet lørdag, sier stabssjef Pål Erik Teigen.

  Funnet ble gjort etter at politiet torsdag satte inn sonarsøk. Det var dykkere som fant personen.

  Mannen politiet antar er den avdøde, ble sist sett fredag kveld da han var på fisketur med en kamerat. Det var kameraten som meldte mannen savnet lørdag.

 • NTB
  i går21:35

  Sjåfør dumpet poteter på dansk bro – fengslet i to uker

  En 57 år gammel mann er siktet for å ha dumpet poteter i veibanen på Storebæltsbroen. Foto: presse-fotos.dk / NTB

  En 57 år gammel lastebilsjåfør er varetektsfengslet i Danmark etter at han «mistet» en større mengde poteter på Storebæltsbroen mellom Fyn og Sjælland.

  Det skal ha vært en politisk handling, ifølge mannens forsvarer. Torsdag vedtok det danske Folketinget et forslag som pålegger lastebiler en ny kilometeravgift fra og med 1. januar 2025, skriver dansk TV 2.

  Det er ikke kjent om det er denne loven mannen protesterer mot, men han ønsket at pressen skulle være til stede under fengslingsmøtet. Dommeren valgte imidlertid å lukke dørene.

  Mannen er siktet for å ha forårsaket fare for andre. Politiet mener han handlet sammen med andre, som foreløpig er ukjent. Han anklages også for å ha «forvoldt nærliggende fare for medtrafikanter ved å laste av en betydelig mengde poteter på motorveien på lavbroen.»

  Han skal også ha dumpet poteter på veien ved Kolding. Hele opptrinnet skjedde tidlig torsdag morgen.

 • Harald Stolt-Nielsen & Siril Thesen
  i går21:02

  Biden snublet og falt

  USAs president Joe Biden deltok torsdag på Air Force-akademiets vitnemålsseremoni i Colorado Springs.

  Etter å ha delt ut det siste vitnemålet, snublet og falt 80-åringen.

  Biden gikk tilbake til plassen sin igjen uten assistanse etter å ha blitt hjulpet opp igjen.

  – Det går bra med ham, skriver Ben LaBolt, Det hvite hus' kommunikasjonssjef, på Twitter.

  Han skriver at presidenten snublet i en sandsekk, som førte til at han falt.

  Her faller Biden Foto: BRENDAN SMIALOWSKI, AFP/NTB

  Dette er ikke første gang Biden har havnet i en slik situasjon.

  I 2021 falt han da han skulle gå opp trappen til Air Force One. Tidligere i år datt han av sykkelen, da han var ute på en sykkeltur i hjemstaten Delaware.

  Han var også uheldig da han i 2020 lekte med hunden sin. Da brakk han foten, etter at han falt og vrikket ankelen.

 • NTB
  i går20:59

  Falsk kapringsalarm for fly til Gardermoen

  Danmark sendte to kampfly på vingene for å følge et Norwegian-fly til Norge på grunn av mistanke om at flyet hadde problemer, opplyser det danske forsvaret.

  – Luftfartsmyndighetene har torsdag ettermiddag hatt grunn til å tro at det kunne være et problem på et sivilt fly som fløy på en rute vest for Jylland mot Norge, opplyser forsvaret til TV Midtvest torsdag kveld.

  Forsvaret opplyser at de danske F-16-kampflyene fulgte flyet til Oslo lufthavn Gardermoen. Deretter fløy det tilbake til Skrydsrup flybase, og norske myndigheter har overtatt saken, heter det.

  Operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt opplyser til NTB at politiet ved 16-tiden fikk melding om at en alarm om flykapring hadde gått om bord på et Norwegian-fly fra Spania til Oslo. Alarmen viste seg å være falsk.

  – Det ble raskt avklart fra politiets side uten tiltak, sier han.

  Han sier at det etter det han kjenner til ikke var tilløp til panikk eller annen dramatikk på flyet.

 • NTB
  i går20:01

  Støre om avlysning av barne-pridefestival: – Alvorlig

  Statsminister Jonas Gahr Støre intervjues på vei inn til EPF-toppmøtet i Moldova torsdag. Foto: Peter Talos / NTB

  Statsminister Jonas Gahr Støre mener det er alvorlig at Redd Barna så seg nødt til å avlyse et pride-arrangement for barn på grunn av trusler.

  – Jeg har fått høre den nyheten. Jeg kjenner Redd Barna som en kunnskapsrik organisasjonen i arbeidet for barns rettigheter, arrangementer og forståelsen for det som er av betydning for barn, sier Støre til NTB.

  – Når de har gått til det skrittet så er det alvorlig. Og hvis det skyldes trusler mot barn eller de som arrangerer lovlige arrangementer for barn, er det noe jeg på det sterkeste vil ta avstand fra.

  Han tar forbehold om at han har vært på reise i Moldova torsdag og må få mer informasjon.

  – Redd Barna vet hva de driver med og når de har tatt den beslutningen er det åpenbart fordi de har funnet det nødvendig og det er alvorlig.

 • NTB
  i går19:47

  Kosovos president sier seg villig til å holde nyvalg

  Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB

  Kosovos president Vjosa Osmani sier hun er villig til å lyse ut nyvalg nord i landet om de blir utløst gjennom en lovlig prosess.

  Osmani møtte Serbias president Aleksandar Vucic torsdag i forbindelse med toppmøtet i Moldova.

  Til stede var også EUs utenrikssjef Josep Borrell, Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Olaf Scholz, som tok initiativ til møtet. Osmanis utspill kom etter møtet.

  Tyskland og Frankrike ba innstendig lederne i Kosovo og Serbia om å organisere nye valg så snart som mulig i kommunene som er rammet av demonstrasjoner og vold.

 • Mina Madeleine Nystuen/ Siril Thesen
  i går19:39

  Skogbrann på Hurum i Asker

  Politiet i Oslo har mottatt meldinger om en ny skogbrann torsdag på Hurum i Asker.

  Dette skal gjelde Hurumhalvøya øst for Langvann ved Røsvennet skriver Oslo 110-sentralen på Twitter.

  I en oppdatering klokken 20.33 skriver politiet at de har konstatert brann, som beveger seg langs bakken.

  – Ser pr. nå ikke ut til å være spredningsfare til bebyggelse, skriver de videre.

  Brannvesenet iverksetter nå slukking.

  Tidligere på torsdag har brannvesen og politi jobbet med å slukke en skogbrann i Østmarka i Oslo. Den skal nå være under kontroll.

  Det er generelt bålforbud i Norge fra 15. april til 15. september. Det vil si at det er forbudt med åpen ild i skog og utmark der det lett kan ta fyr.

  Akkurat nå er det skogbrannfare på Østlandet og i Agder. Det gjelder også sørlige deler av Rogaland.

 • NTB
  i går19:03

  Tusenvis sluttet seg til prideparade i Jerusalem

  Pride-paraden i konservative Jerusalem gikk av stabelen også i år. Foto: Ohad Zwigenberg / AP / NTB

  For første gang siden en ny høyrenasjonalistisk regjering fikk makten i Israel ble prideparaden i Jerusalem. Flere tusen møtte opp.

  Som ventet var det en motdemonstrasjon i nærheten, der det ble holdt opp bannere der det blant annet sto «Jødedommen avviser denne homofile avskyeligheten!»

  Likevel var det god stemning blant israelerne som deltok i paraden, med ansiktsmaling, regnbueflagg og ballonger.

  – Vi forventer en vakker demonstrasjon som representerer mangfoldet blant Jerusalems LHBTQ-folk, sier Jonathan Valfer, som er leder for organisasjonen bak paraden.

  Han forventer også at politiet gjør jobben sin. Sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir er uttalt motstander av Pride, men understreker at politiet skal gjøre jobben sin.

  – Selv om ministeren har et problem med en slik marsj, er det viktigste sikkerheten til de som marsjerer, sa han onsdag.

  Politiet stilte opp for å beskytte paraden, på tross av at sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir er uttalt motstander av Pride. Foto: Ohad Zwigenberg / AP / NTB
  Den årlige pride-paraden tiltrakk seg tusenvis av deltakere i Jerusalem torsdag. Foto: Ohad Zwigenberg / AP / NTB
 • NTB/Mina Madeleine Nystuen
  i går18:54

  Skjeberg: Kraftig brann i enebolig har spredt seg

  Politiet melder om full fyr i en enebolig i Skjeberg torsdag ettermiddag. Bolighuset er totalskadet i brannen.

  Brannen har spredt seg til en traktor og en bil, og Sarpsborg Arbeiderblad skriver at den nå har spredt seg til skogen.

  Skogbrannen skal nå være 200-300 meter unna det nedbrente bolighuset.

  – Alle personer som bor der er gjort rede for, det er ingen meldinger om personskade på noen av de seks, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt.

  Det skal foreløpig ikke være fare for at brannen sprer seg til andre bygg.

  Det er generelt bålforbud i Norge fra 15. april til 15. september. Det vil si at det er forbudt med åpen ild i skog og utmark der det lett kan ta fyr.

  Akkurat nå er det skogbrannfare på Østlandet og i Agder. Det gjelder også sørlige deler av Rogaland.

 • Mina Madeleine Nystuen
  i går18:34

  Død person funnet på Lillehammer

  Politiet har torsdag funnet en død person i området ved Balbergkampen på Lillehammer.

  Personen som er funnet passer beskrivelsen til en savnet 22-åring i området. Det skriver politiet i en pressemelding.

 • Mina Madeleine Nystuen
  i går18:07

  Skogbrann i Follo – mulig fare for spredning

  Politiet i Øst melder om en skogbrann i Frogn kommune i Follo i 18-tiden.

  Skogbrannen er i nærheten av Hallangsveien, skriver politiet på Twitter.

  Det skal brenne over et område på 200 kvadratmeter. Det er mulig fare for spredning sørover.

  Det skal ikke være fare for bebyggelse i skrivende stund, legger politiet til.

 • NTB
  i går16:59

  USA innfører sanksjoner mot krigsledere i Sudan

  En bil med mat fra FNs barnefond Unicef har kommet frem til et senter for fosterbarn i Khartoum. Forferdelige forhold møter de FN-ansatte. Minst 60 småbarn har dødd ved dette senteret i løpet av seks uker. Foto: Nazim Sirag / AP / NTB

  USA har kunngjort nye sanksjoner mot sudanske ledere som bryter våpenhvileavtaler, og som står bak «frastøtende» blodsutgytelser.

  Det hvite hus melder at sanksjonene gjelder både økonomiske forhold og reiseforbud.

  – Vi følger opp dette med å ilegge økonomiskje straffetiltak og reiserestriksjoner for personer som viderefører voldshandlingene, sa den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Jake Sullivan torsdag.

  I over seks uker har det i hovedstaden Khartoum pågått harde kamper mellom den sudanske regjeringshæren og RSF-militsen. Inngåtte våpenhviler har gjentatte ganger blitt brutt, og minst 1000 mennesker er blitt drept.

  Torsdag ble det meldt at 18 sivile ble drept da et marked i sentrum kom under beskytning.

 • NTB
  i går16:52

  Pride-festival erstattes med innendørs arrangement

  Organisasjonen Fri har laget et alternativt arrangement til den avlyste Pridefestivalen for barn som Redd Barna hadde planlagt.

  – Det blir mye av det samme programmet som i Nygårdsparken, bare innendørs, sier Tonje Havstad i organisasjonen til Bergens Tidende.

  Torsdag morgen ble det kjent at Redd Barna hadde valgt å avlyse sin pridefestival for barn etter at de hadde mottatt trusler i forkant av arrangementet.

  Regnbuedagene bekrefter at arrangementet i Nygårdsparken flytter inn på hotellet i C. Sundts gate.

  – Vi lar oss ikke skremme, sier Runa Eide Frøiland i Regnbuedagene i Bergen.

  Hotellet eies av Petter Stordalen.

  – Trusler, terror og hat skal ikke true oss eller noen til taushet. Aller minst barn. Vi er veldig glade for at Bergen Pride likevel får til å lage en barnefestival, og vi er stolte over å kunne ha den på et av våre hotell, skriver Stordalen i en e-post til avisen.