Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  To personer pågrepet for mishandling i Bergen

  26. mars 11:28
  NTB

  En kvinne i 30-årene og en mann i 40-årene er i to separate saker pågrepet for å ha mishandlet sine samboere i Bergen.

  Kvinnen skal ha truet samboeren sin med kniv, mens mannen ble pågrepet etter at han skal ha slått sin samboer.

  – Begge de siktede vil bli avhørt søndag, og det vil bli tatt en vurdering på om de skal løslates, sier politiadvokat Andreas Haldorsen i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

  De to har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarere.

 • Anne Sofie Bergvall
  3 min

  Boligbrann i Førde - Nødetater på vei

  Det meldes om boligbrann i Hjartåsvegen i Førde. Det melder Politiet i Sør-Vest på Twitter.

  Nødetatene er på stedet, og det skal ikke være noen i huset.

  Brannen skal ha startet i en ventilator.

 • NTB
  21 min

  Retten: Taxikollisjonen i Bergen skyldes trolig menneskelig feil

  En drosje knuste natt til 13. mai med uteservering til Lille Bar i Bergen før ferden endte i en Narvesen-kiosk på Torgallmenningen. Foto: Vest politidistrikt/handout

  Hordaland tingrett mener det var en menneskelig feil som førte til at en taxi i Bergen i mai kjørte inn i flere utesteder før den krasjet på Torgallmenningen.

  Sjåføren, en mann i 40-årene, er siktet for uaktsom kjøring og har fått førerkortet midlertidig beslaglagt etter hendelsen natt til 13. mai.

  Mannen har forklart at bilen kjørte av seg selv mens han forsøkte å bremse, men at bremsene ikke fungerte.

  Politiet har innhentet kjøretøydata fra Tesla hvor det ikke er registrert aktivering av bremsepedal, samt at det er registrert endringer i gasspedalens vinkel.

 • Henning Carr Ekroll/Anne Sofie Bergvall
  16:44

  Lørenskog: Brann i bygning under kontroll

  Øst politidistrikt melder klokken 16.40 at det brenner i en bygning der flere personer er registrert i Lørenskog.

  Klokken 17.13 bekrefter operasjonsleder i Øst politidistrikt, Halvor Andersen, overfor VG at brannen er under kontroll.

  Tre personer har vært til helsesjekk på grunn av lettere røykinntak.

  Det brenner i taket på et større bygg på Skårersletta. Bygget huser, ifølge Dagbladet, både butikk og bedriftslokaler. Vegg i vegg med bygget ligger en større boligblokk. Denne evakueres nå, får VG opplyst.

  «Evakuering prioriteres. Ber folk holde seg innendørs – lukke vinduer og ikke være til hinder for brannvesenet på stedet», skriver politiet på Twitter.

  Til Dagbladet opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Halvor Andersen, at det ser ut til at brannen startet i et airconditionanlegg.

  – Det ser ut som at den har spredt seg inn til en leilighet nå, sier han.

 • NTB
  16:09

  Solid borgerlig flertall på ny måling

  Frp-leder Sylvi Listhaug og Høyre-leder Erna Solberg kan begge smile etter junimålingen til Opinion. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Alle de fire borgerlige partiene styrker seg på Opinions junimåling. Høyre og Frp har en samlet oppslutning på 46 prosent. Samtidig faller både Ap, Sp og Rødt.

  Borgerlig side med Høyre, Frp, KrF og Venstre er fullstendig overlegen på målingen som Opinion har utført for FriFagbevegelse, Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og Dagsavisen i juni.

  Ap måles til bare 17,6 prosent hele 8,7 prosentpoeng lavere enn valgresultatet i 2021. Sp får 5,7 prosent. Ved valget for to år siden fikk partiet 14,5 prosent.

  Rødt faller fra 7 til 5 prosent, MDG er fortsatt under sperregrensen og både Venstre og Kristelig Folkeparti måles til 4,5 prosent.

  En test for Ap

  – Trenden går i feil retning for de rødgrønne. Samtidig er det tradisjon for at Ap gjør gode valgkamper og klarer å mobilisere velgerne. Det blir en test for partiet om de klarer det også i år, sier Johannes Bergh, valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning, til FriFagbevegelse.

  Men han er ikke optimist på vegne av venstresiden:

  – Det ligger ikke an til noen klare endringer i dynamikken i nærmeste framtid, konkluderer han.

  Differansen mellom de borgerlige og de rødgrønne har økt med hele 5,6 prosentpoeng – fra 9,5 prosentpoeng i mai til 15,1 prosentpoeng i juni.

  Frp og Høyre mangler ett mandat

  Høyre og Frp får alene 84 mandater, ett mandat unna flertall sammen. Dagens to regjeringspartier mister 31 og ender på 45.

  Hele målingen (endring fra forrige måned i parentes):

  Ap 17,6 (-0,4), SV 8,2 (+0,2), Rødt 5 (-2,0), Sp 5,7 (-0,8), KrF 4,5 (+0,3), Venstre 4,5 (+0,3), MDG 3,8 (+0,1), Høyre 31,8 (+1,5), Frp 14,1 (+0,7), andre partier 4,9 (+0,2).

  Målingen er basert på 1000 telefonintervjuer og er gjennomført fra 30. mai til 5. juni. Resultatene må tolkes innenfor feilmarginer som varierer mellom 1 og 3 prosentpoeng.

 • NTB
  16:09

  Barn hentet av luftambulanse etter mulig fallulykke

  Et barn ble hentet av luftambulansen etter det som trolig er en fallulykke i en barnehage i Farsund onsdag. Foto: Lister24 / NTB

  Et barn er fløyet til sykehus etter en mulig fallulykke i en barnehage i Farsund. Skadeomfanget er ikke kjent.

  – Det er litt uklart eksakt hva som har skjedd, men det er trolig snakk om fall fra en stein, sier operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til Lister24.

  Skadeomfanget er ikke kjent, men ifølge innsatsleder Arnt Helge Dragland ble det iverksatt hjerte- og lungeredning på stedet.

  Nødetatene rykket ut til hendelsen, som fant sted like over klokken 13. Barnet ble fraktet i luftambulanse til sykehuset i Kristiansand. Luftambulansen lettet fra barnehagen cirka klokken 14.10.

  – De pårørende er varslet, sier operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder-politiet til NTB.

  Kommunen har satt kriseteamet i beredskap.

  – Det viktigste nå er at barnet er ivaretatt av helsepersonell. Dernest er det viktig at pårørende, barn og ansatte i barnehagen blir ivaretatt. Det er selvfølgelig mange barn som er skremt av dette, sier beredskapskoordinator Anja Pettersen til avisen.

 • NTB
  15:55

  Vinner av pris nektes deltakelse på prisutdelingen

  Vinneren av årets Arthur Svensson-pris, Elizabeth Tang fra Hongkong, får ikke komme til Norge for å motta prisen.

  Tang er generalsekretær i International Domestic Worker Federation (IDWF), en global paraplyorganisasjon som organiserer fagforeninger for hushjelper.

  – Det er en trist realitet at myndighetene i Hongkong nekter Elizabeth Tang å komme til Norge og motta prisen og vi er bekymret for hennes situasjon. Prisen er et uttrykk for vår solidaritet med IDWF i hushjelperes kamp for bedre arbeidsvilkår, sier rådgiver i Industri og Energi, Espen Løken til NTB.

  Organisasjonen hun leder jobber for å beskytte og fremme rettighetene til over 75 millioner hushjelpere i private hjem verden over. Prisen er på 500.000 kroner.

  Siden 2010 har Arthur Svensson-prisen gått til personer og organisasjoner som har gjort en særlig innsats for å fremme fagorganisering og faglige rettigheter i verden. Svensson var leder i Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund fra 1978 til 1995.

 • NTB
  15:52

  Rime gjenvalgt som president i Legeforeningen

  Anne-Karin Rime ble onsdag gjenvalgt som president i Legeforeningen under landsstyremøtet i Bodø.

  – Tusen takk for fornyet tillit. Det er en ære å få lede denne fantastiske foreningen videre, sier Anne-Karin Rime etter at gjenvalget er et faktum.

  Dette blir Rimes andre periode som president i foreningen.

  – Sammen med sentralstyret, tillitsvalgte og resten av medlemmene er jeg svært motivert til å fortsette å kjempe for Legeforeningens interesser og en bedre helsetjeneste, sier Rime i en pressemelding.

 • NTB
  15:52

  Gaupebestanden ligger over det nasjonale bestandsmålet

  Det er i vinter påvist 71 familiegrupper av gaupe i Norge. Gaupebestanden ligger dermed godt over det nasjonale bestandsmålet på 65 familiegrupper. Denne gaupa er fotografert på Langedrag. Foto: Heiko Junge / NTB

  Det er i vinter påvist 71 familiegrupper av gaupe i Norge, 13 flere enn i 2022 Det viser tall fra Rovdata.

  Gaupebestanden ligger dermed godt over det nasjonale bestandsmålet på 65 familiegrupper som Stortinget har bestemt.

  En familiegruppe av gaupe består av en hunngaupe i følge med én eller flere unger.

  – Ut fra antall familiegrupper er det beregnet at bestanden består av i overkant av 400 gauper på landsbasis før kvotejakten og nye unger ble født i år, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

  Det er Rovdata som har ansvaret for overvåkingen av ulv i Norge.

 • NTB
  15:42

  Flere er positive til bosetting av flyktninger i egen kommune

  Flere ønsker at hjemkommunen deres skal bosette flere flyktninger enn før krigen i Ukraina brøt ut, viser en undersøkelse.

  I november 2021 var andelen som ønsket dette 44 prosent. I mars 2023 var andelen 58 prosent. Det viser en undersøkelse Institutt for samfunnsforskning (ISF) har gjennomført på oppdrag fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi).

  – Det er særlig viktig å følge utviklingen i befolkningens holdninger til innvandring og integrering nå, for å se hvordan krigen i Ukraina og det store antallet ukrainske flyktninger påvirker oss, sier konstituert direktør i Imdi Lisbeth Fransplass Røren.

  På spørsmål om hvordan det går med integreringen i Norge, mener tre av ti at det går meget eller ganske bra. Før krigen var andelen to av ti.

 • NTB
  15:07

  Reduserer bruken av vann på Oslos gravplasser

  Gravplassetaten i Oslo sparte 180.000 kubikkmeter med vann på et år. De har ambisjoner om å redusere vannbruken ytterligere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Gravplassetaten i Oslo reduserte bruken av drikkevann til vanning fra 280.000 til 100.000 kubikkmeter på et år. Nå vil de spare enda mer.

  Gravplassetaten bruker automatiske vanningsanlegg for å stelle sine gravplasser. Nå vanner de bare i en begrenset periode på natten for å forhindre fordamping.

  – Videre tester vi ut mindre vannkrevende blomsterarter, samtidig som vi senker gravbedene for at planterøttene lettere skal kunne hente vann ned i jorden. Vanningen er kun begrenset til tiden det tar for blomster å slå røtter, forklarer fungerende leder for avdeling gravplasser, Stein Edvard Nerland i en pressemelding.

 • Tuva Hilton
  15:06

  CNN-sjefen går av

  Sjefen for CNN, Chris Licht, går av. Det melder CNN.

  Licht har vært sjef for nyhetskanalen i 13 måneder. Tiden hans som sjef har vært preget av en rekke kontroverser.

  Én av disse fant sted i mai, da CNN under Lichts ledelse sendte et folkemøte med tidligere president Donald Trump. Under sendingen lovet Trump å benåde de som stormet USAs kongress. Han kalte også kvinnen som vant en overgrepssak mot ham, for en gærning.

  Sendingen ble kritisert fra mange kanter. Kongressmedlem Alexandria Ocasio-Cortez skrev på Twitter at CNN burde skamme seg.

  – De er blitt manipulert til å bli en plattform for desinformasjon om valg, forsvar for 6. januar og et offentlig angrep på et overgrepsoffer, skrev hun.

  CNNs seertall har stupt under Lichts tid som sjef, skriver New York Times.

 • Maria T. Pettrém
  14:46

  Bufdir om barnevernsfeil: 26 kommuner melder om avvik

  26 kommuner har meldt at de har oppdaget avvik i den tekniske løsningen som tar imot bekymringsmeldinger i barnevernet.

  Det skriver Barne- familie og ungdomsdirektoratet i statusrapporten de leverte til Barne- og familiedepartementet tirsdag ettermiddag.

 • NTB
  14:33

  17-åring som ble funnet omkommet, døde av drukning

  Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 17 år gamle Gunnar Jonsson Rafteseth Grimstad som ble funnet død i Stryn søndag, døde av drukning.

  – Rapporten bygger oppunder det vi har gått ut med tidligere, at ingen ting tilsier at han er utsatt for noe straffbart, sier politioverbetjent Vidar Stavik til Sunnmørsposten.

  Gutten hadde vært på Motorfestival Stryn og ble meldt savnet av kamerater søndag formiddag. Etter en leteaksjon søndag ettermiddag og kveld ble gutten funnet død i sjøen.

  Tirsdag ba politiet om flere vitneobservasjoner fra området. Stavik sier at politiet nå går gjennom tipsene for å danne seg et en mest mulig presis tidslinje over de siste bevegelsene.

  17-åringen var elev på Herøy videregående skole.

 • NTB
  14:30

  Politiet: Stord-dødsfallet – mistenker ikke noe straffbart

  En kvinne ble funnet død på Stord tirsdag. Det er ikke mistanke om at det ligger noe straffbart bak dødsfallet, opplyser politiet.

  – Obduksjonen er gjennomført i dag, og foreløpige svar fra den er at det ikke er mistanke om at det har skjedd noe straffbart, sier leder Trond Atle Sjøvold ved etterforskningsavsnittet på Stord.

  Det er i tillegg til obduksjon gjennomført både taktisk og teknisk etterforskning, blant annet en del vitneavhør, opplyser politiet.

 • NTB
  14:14

  De norske jordbærene er på vei ut i butikkene

  Norske jordbær er på vei ut i butikkene. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

  Høstingen av norske jordbær er i full gang i store deler av landet. I Rogaland og de sørlige delene av Østlandet er bærene på vei ut i butikkene.

  Organisasjonssjef Gunn Jorunn Sørum i Gartnerhallen forteller til Nationen at de aller fleste kan regne med å ha tilgang til norske jordbær i løpet av de neste par ukene.

  Hun sier at distribusjonen allerede er i gang hos produsentene i Rogaland og de sørlige delene av Østlandet. Første sort ut i butikkene er Favori, sammen med Korona og Malwina.

  Gartnerhallen leverer jordbær til Rema 1000 og Norgesgruppen.

  Leverandørene melder imidlertid at de store jordbærvolumene først kommer i slutten av måneden. Da blir også bærene tilgjengelig over hele landet.

  Årets jordbærsesong er litt forsinket på grunn av en kald vår, men det ser ut til at sesongen blir lang.

  Prisene på de første norske jordbærkurvene pleier å være høy. Tidligere denne uken rapporterte TV 2 om jordbærkurver på Meny til 59,90 og 69,90 kroner.

 • Maria Pettrém
  13:57

  Agder: Ulykke i barnehage – luftambulanse på stedet

  Det melder politiet i Agder.

  Politiet skriver at det kan være snakk om en fallulykke. Ett barn er skadet.

  – Luftambulanse er på stedet. Vi har ikke oversikt over hendelsesforløp, skriver politiet.

 • NTB
  13:26

  Tidligere veivesensjef kritisk til biltrafikk på Rådhusplassen

  Rådhusplassen i Oslo er foreslått som beredskapstrasé i forbindelse med stengingen av ring 1 på grunn av byggingen av det nye regjeringskvartalet.Foto: Annika Byrde / NTB

  Veivesenet anbefaler å bruke Rådhusplassen som midlertidig beredskapstrasé mens Ring 1 er stengt i Oslo. Det får tidligere veivesensjef til å rase.

  – At du stenger Ring 1 i noen år synes jeg ikke skal utløse at man ødelegger Rådhusplassen for denne perioden. Det må finnes andre løsninger hvis man legger hodene litt i bløt, sier tidligere veisjef Trond Bjørgan i Statens vegvesen til Avisa Oslo.

  Bjørgan er nå pensjonist.

  Tirsdag ble det kjent at Statens vegvesen vil bruke Rådhusplassen som beredskapstrasé. De vil at traseen skal kunne brukes dersom E18 Festingstunnelen er helt stengt i begge tunnelløp mens Ring 1 er stengt under byggingen av det nye regjeringskvartalet.

  – Statens vegvesens erfaringstall tilsier at behovet for å benytte denne beredskapstraseen vil være noen få ganger pr. år, sa prosjektleder Elin Hermanstad Havik.

  Den anbefalte beredskapstraseen innebærer at vestgående trafikk skal bruke Rådhusgata, mens østgående skal benytte Akershusstranda.

  Både Høyre og Arbeiderpartiet i Oslo er negative til Veivesenets anbefalte beredskapstrasé. Begge ber de gå tilbake til tegnebrettet.

 • NTB
  13:13

  Brunbjørn ruslet på Romerike – kommer fra Innlandet

  Bjørnen som ble observert blant annet på Romerike i år, kommer opprinnelig fra Innlandet.

  Brunbjørnen ble blant annet sett i Elverum, på Romerike, Skedsmokorset, Hadeland og Toten.

  Rovdata skriver på sine nettsider at de nå har analysert fem DNA-prøver av bjørnehår og -skit, som er samlet inn av Statens naturoppsyn (SNO) i Stange, Gran og Lunner.

  – Prøvesvarene viser at bjørnen var kjent av bjørneovervåkingen fra tidligere og har navnet HE258. Hannbjørnen er påvist en rekke ganger i DNA-overvåkingen av brunbjørn i 2021 og 2022, sier forsker Oddmund Kleven i Rovdata.

  Romerikes Blad publiserte i forbindelse med bjørnebesøket i våres en video der man ser bjørnen rusle på veien ved Skedsmokorset.

 • Andreas Bakke Foss og David Vojislav Krekling
  12:45

  Tidligere journalist frikjent for voldtekt

  En tidligere journalist er frikjent for voldtekt og erstatningskrav.

  – Min klient er meget glad og lettet for at en enstemmig lagmannsrett har lagt til grunn hans historie, slik den var formidlet fra første stund, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen til Aftenposten i en SMS.

  Mannen ble dømt til fire års fengsel i Tingretten, men anket. I Lagmannsretten ble han enstemmig frikjent av retten.

  Frikjente var profilert journalist i TV2 da saken ble anmeldt, men har siden sluttet i kanalen.

 • Maria T. Pettrém
  12:38

  Kraftig båtbrann i Oslofjorden

  Det melder brannvesenet på Twitter. Båten skal ligge ved Grimsøy i Sarpsborg kommune

  – Det har brent i en 40 fots cabin cruiser. Det har spredd seg til to andre båter. Brannen er ikke slukket, men vi har nok kontroll på spredningsfaren, sier vaktleder i øst 110 sentral, Ole-Martin Isebakke, til TV 2.

  Klokken 13.31 melder politiet totalt tre båter er brent. En fjerde ble flyttet og berget. Det er ikke meldt om personskade.

  Brannvesenet fikk beskjed om brannen klokka 11:40.