Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Vil bytte ut Kjersti Stenseng

  26. mars 12:42
  NTB
  Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  Flere lokallagsledere i Ap vil bytte ut Kjersti Stenseng som partisekretær.

  – Jeg tror det er lurt med fornyelse. Etter åtte år trenger partiet ny partisekretær, sier Trond Vegard Sletten i Træna Ap i Nordland til TV 2.

  Monica Mollan på Hitra, August Sebulonsen på Senja i og ordfører i Tana og tidligere Ap-nestleder, Helga Pedersen, tar alle til orde for endringer ledelsen.

  Marit Myklevoll i Tjeldsund Ap mener hele ledelsen bør gå, mens Bjørn Ivar Lamo fra Grane vil ha Trond Giske som ny partisekretær.

  Saken avgjøres på Aps landsmøte 4.–6. mai.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Øystein Tronsli Drabløs & NTB
  22 min

  – Ikke mulig for Frps Oslo-topp å trekke seg

  Kan Lars Petter Solås trekke seg som Frps listetopp i Oslo?

  Ikke ifølge Kommunaldepartementet. De uttaler seg til NTB om et brev de har sendt til Steinkjer kommune, som stilte spørsmål om valgreglene.

  – Rettskildene vi viser til i brevet peker entydig i retning av at det ikke er mulig til å innvilge fritak etter at fristen valgstyret eller fylkesvalgstyret har satt for å søke om fritak, har gått ut, opplyser avdelingsdirektør Siv Dolven i Kommunal- og distriktsdepartementet til NTB.

  Lars Petter Solås har sagt at han vil søke fritak fra å stå på Frps liste i kommunevalget etter en mye omtalt nachspielskandale.

  Fristen for dette gikk ut 2. mai. Dersom Solås skulle ende med å stå på listetoppen mot sin vilje, og deretter bli valgt, kan han eventuelt søke fritak fra vervet etter valget.

 • Øystein Tronsli Drabløs
  17:00

  Tenårig MC-fører kastet 45 meter etter kollisjon

  En MC-fører i slutten av tenårene ble fraktet vekk med luftambulanse etter en kollisjon med en bil ved Svelvik i Drammen.

  Ifølge politiet ble føreren kastet 45 meter i kollisjonen. Han var ved bevissthet, men skadd da luftambulansen fraktet han vekk.

  Føreren av bilen fremstår uskadd, men får førerkortet beslaglagt av politiet.

 • NTB
  16:40

  Ecuadors president oppløser nasjonalforsamlingen

  Ecuadors president Guillermo Lasso har oppløst nasjonalforsamlingen. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB

  Ecuadors president Guillermo Lasso har oppløst nasjonalforsamlingen og utskrevet nyvalg for å hindre forsøk på å stille ham for riksrett.

  Nasjonalforsamlingen har anklaget Lasso for underslag, noe han nekter all skyld i. I en TV-sendt tale onsdag anklaget han nasjonalforsamlingen for destabilisering av regjeringen.

  I henhold til landets grunnlov kan han nå styre gjennom dekret i seks måneder, men det må også utskrives nyvalg både til presidentembetet og nasjonalforsamlingen.

  Kort tid etter Lassos kunngjøring varslet Ecuadors forsvarssjef at militæret ville gripe inn dersom det brøt ut vold, og soldater og politi blokkerte tilgang til nasjonalforsamlingen.

 • NTB
  16:39

  Politiet har avbrutt russetoget i Sarpsborg

  Russetoget i Sarpsborg i Østfold er avlyst på grunn av sikkerhetshensyn. Russen har kastet russekort på bakken, og barn har løpt mellom biler for å hente kort.

  – På grunn av store folkemengder og at enkeltruss ikke har forholdt seg til retningslinjene for gjennomføring av toget, har politiet og Sarpsborg kommune som ansvarlig arrangør, avbrutt russetoget ved bussterminalen, sier Lars Erik Antonsen i 17. mai-komiteen i Sarpsborg kommune til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Ifølge politiet har det vært kaotiske tilstander i sentrum. Russen har kastet russekort i veien, og barn har løpt mellom russebiler for hente kortene på bakken.

  Toget er avbrudd av hensyn til sikkerhet.

 • NTB
  16:15

  – Prins Harry og Meghan i «nær katastrofal» biljakt

  Prins Harry, hertuginne Meghan og hennes mor skal ha blitt jaget av paparazzier i over to timer onsdag.

  Prinsens talsmann sier episoden kunne endt med katastrofe, og at den førte til flere nestenulykker.

 • NTB
  16:13

  Dansk mann siktet for drap på Emilie Meng

  Dansk påtalemyndighet har kunngjort flere detaljer i siktelsen mot en 32 år gammel mann. De mener nå at han kvalte 17 år gamle Emilie Meng i hjel i 2016.

  I tillegg er han siktet for frihetsberøvelse og voldtekt av Meng 10. juli 2016. Han skal så ha brakt liket hennes til en sjø der hun ble funnet et halvt år senere, skriver Ekstra Bladet.

  Mannen ble pågrepet 16. april for frihetsberøvelse og voldtekt av en 13 år gammel jente i samme område, sørvest på Sjælland. Få dager senere ble han siktet for drapet på Emilie Meng, men i dag legges det altså flere detaljer til siktelsen.

  32-åringen er nå også siktet for en tredje forbrytelse: trusler, vold og voldtektsforsøk mot en jente på en folkehøyskole i Sorø i november i fjor.

  Han nekter straffskyld for to av sakene, mens han erkjenner delvis straffskyld for bortføringen og voldtekt av 13-åringen.

 • NTB
  16:04

  Reuters: Erdogan hevder kornavtalen er forlenget

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Russland er enige om å forlenge kornavtalen med Ukraina i to måneder fremover.

  Dette vil føre til at Ukraina får eksportere sine landbruksprodukter over Svartehavet uten frykt for angrep fra russiske styrker. Tyrkia og FN står bak forhandlingene om avtalen.

  Ukraina og Russland er begge blant verdens største matvareprodusenter, og da Russland gjennomførte sin invasjon av Ukraina i februar 2022 bidro det til å øke matprisene kraftig verden over. Kornavtalen har derfor blitt svært viktig for verdens matvaresikkerhet siden den ble inngått i fjor sommer, og er blitt forlenget flere ganger.

  Denne gangen var det svært tvilsomt om Russland ville gå med på å forlenge avtalen uten innrømmelser fra Vesten.

 • NTB
  16:04

  Lokalpolitiker døde i husbrann i Larvik

  En kvinne i 60-årene omkom i en brann i Larvik onsdag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

  Lokalpolitikeren Randi Kristine Andersen døde i en husbrann i Larvik tidlig 17. mai.

  De pårørende er varslet om dødsfallet. Politiet bekreftet tidligere onsdag at en kvinne i 60-årene døde i brannen. Østlands-Posten skriver at det var Andersen.

  Hun var medlem av Larvik Frp. Hun var også kommunestyremedlem og et av formannskapets 13 medlemmer.

  – Det er dypt tragisk. Jeg kjente Randi godt, vi har sittet sammen i både formannskapet og kommunestyret, og hun var en flott dame. Dette er bare veldig, veldig tragisk, sier ordfører Erik Bringedal.

  – Det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet, men like etter klokken 7.30 ble kvinnen erklært død av lege på stedet, sier operasjonsleder Marius Fosvold i Sørøst politidistrikt til NTB.

  Brannmannskapene fikk melding om brannen klokken 6.30 onsdag morgen. Ifølge 110-sentralen var boligen overtent, men ved 7-tiden meldte politiet at brannen var slukket og at etterslukking hadde startet.

  Det bodde to personer i huset. Det var den andre personen som bodde i huset, som varslet nødetatene etter å ha kommet seg ut.

 • Steinar Dyrnes
  15:41

  Politiet i Øst: Mange oppdrag med berusede på 13-14

  Politiet i Øst melder om at de sliter med beruset ungdom i 13-14 års alderen.

 • NTB
  14:28

  Finlands kontoer i Russland frosset

  Bankkontoer som brukes av Finlands ambassade i Russland er blitt frosset, ifølge finske myndigheter.

  Det samme har skjedd med kontoer som brukes av landets konsulat i St. Petersburg, opplyser utenriksminister Pekka Haavisto.

  Han sier bankkontoene sluttet å fungere i slutten av april. Regjeringen i Finland ba Russland om en forklaring i begynnelsen av mai, men har så langt ikke fått noe svar.

 • NTB
  13:36

  Fem døde i flom i Italia

  Elven Savio gikk over sine bredder i Cesena i Italia onsdag. Foto: LaPresse / AP / NTB Foto: LaPresse / AP / NTB

  Minst fem mennesker er døde og flere tusen evakuert etter kraftig regn og flom i Nord-Italia. Også i Bosnia meldes det om «apokalyptiske» oversvømmelser.

  Tidligere i vår var Nord-Italia rammet av langvarig tørke. Men været endret seg tidligere denne måneden.

  Onsdag melder Italias regjering om fem døde som følge av flom. Regionen Emilia-Romagna er særlig hardt rammet, og her er 24 byer evakuert.

  Til sammen er 5000 mennesker evakuert og 50.000 uten strøm, ifølge regjeringen.

  Også Slovenia, Kroatia og Bosnia er rammet av flom og jordskred. I byen Bosanska Krupa i Bosnia er flere hundre boliger oversvømt.

 • Andreas Brattåker Støyva
  12:58

  Barnevogn påkjørt av ruset bilist i Bergen

  Bilen skal ha kjørt på gang- og sykkelvei da den traff en barnevogn med et barn i. Vest politidistrikt meldte om hendelsen på Twitter klokken 12.50.

  Politiet skriver videre at ingen er fysisk skadet.

  Til BT sier operasjonsleder Eivind Hellesund at både mor og barn er oppskaket og at vognen er ødelagt.

  Bilen ble stanset på Danmarksplass i Bergen. Føreren, en mann i 30-årene, blåste til godt over lovlig verdi. Mannens førerkort er beslaglagt. Han er også anmeldt og tatt inn til utvidet prøve.

 • Andreas Brattåker Støyva/NTB
  12:07

  Problemer for Vipps. Kunder kan oppleve problemer.

  Vipps har onsdag morgen hatt problemer for noen av sine kunder.

  – Vipps opplever problemer med betalinger og dette påvirker enkelte kunder. Vi jobber med å løse problemet, og vil sende ut en oppdatering så snart vi har ny informasjon, skriver de i en statusmelding.

  Senere opplyste Vipps om at problemet er løst.

 • Torgeir Strandberg
  11:36

  Drittvær i Trøndelag: – Så hustrig at hundene ikke ville ut

  – Så hustrig at hundene mine ikke ville ut, sier en deltaker i barnetoget i Trondheim.

  Det ble en kald opplevelse å gå i barnetoget i Trondheim, melder Adresseavisen.

  En av deltagerne i toget sa været var så ille at selv hundene ville holde seg inne.

  Ifølge Yr.no ser ikke været ut til å bli bedre heller. Det er meldt jevnt og trutt med regn, samtidig som vindkastene passende nok kommer opp til 17 meter i sekundet.

 • NTB
  10:50

  Politiet stanset dronepilot i Slottsparken

  Politiet har onsdag formiddag stanset en turist for ulovlig dronebruk i Slottsparken.

  Dronen er beslaglagt, og piloten vil bli anmeldt, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

  Operasjonsleder Gjermund Stokkli sier til NTB at de ble oppmerksomme på dronen klokken 10.04.

  – Deretter gikk det kort tid før vi fikk kontroll på føreren av dronen. Han fikk landet den raskt og kontrollert uten at noen kom til skade.

  Ifølge operasjonslederen skal det være snakk om en amerikansk turist i 20-årene. Etter å ha blitt avhørt er turisten dimittert av politiet.

 • NTB
  10:33

  Kong Harald tilbake på jobb - møtt med jubel

  Kong Harald vinker til barnetoget fra slottsbalkongen under 17.mai-feiringen i Oslo. Foto: Frederik Ringnes

  Etter å ha vært sykmeldt siden mandag i forrige uke er kong Harald tilbake på jobb 17. mai.

  Da kongen kom ut på balkongen, gikk han først for å hilse til gardistene og vaktkommandøren til fanfare ved vaktbua, før han mottok en hilsen fra 17. mai-komiteen i Oslo.

  Kongen ble møtt med jubel da han vinket til toget.

  Saken oppdateres.

 • NTB
  10:27

  Kontoene til Finlands ambassade i Russland er frosset

  Bankkontoer som brukes av Finlands ambassade i Russland, er blitt frosset, ifølge finske myndigheter.

  Det samme har skjedd med kontoer som brukes av landets konsulat i St. Petersburg, opplyser utenriksdepartementet i Helsingfors.

 • Torgeir Strandberg
  09:27

  Sarkozy får sone med fotlenke

  Den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy får sone med fotlenke og slipper dermed fengselsstraff.

  En ankedomstol i Frankrike har opprettholdt en dom for korrupsjon mot tidligere president Nicolas Sarkozy.

  Sarkozy ble i 2021 dømt til tre års fengsel, to år av dem var betinget, for å ha forsøkt å bestikke en dommer. I 2021 ble han dømt for ulovlig valgkampfinansiering.

  Sarkozy var president fra 2007 til 2012, men tapte valget for François Hollande som satt i én periode til Macron vant makten.

 • NTB
  09:11

  Kronprinsfamilien hilste barnetoget ved Skaugum

  Kronprinsfamilien hilser og ser på barnetoget under 17. mai-feiringen på Skaugum. Foto: Lise Åserud / NTB
  Kronprinsesse Mette-Marit hilser og ser på barnetoget under 17. mai-feiringen på Skaugum. Foto: Lise Åserud / NTB
  Flaggborgen passerer kronprinsfamilien på Skaugum. Foto: Lise Åserud / NTB
  Prinsesse Ingrid Alexandra var ikke til stede på Skaugum i år. Foto: Lise Åserud / NTB
  Kronprinsfamilien hilser og ser på barnetoget under 17. mai-feiringen på Skaugum. Molly Fiskebolle følger også med på toget. Foto: Lise Åserud / NTB

  Ikledd bunader og dress hilste kronprinsparet og prins Sverre Magnus barnetoget utenfor Skaugum i Asker.

  Prinsesse Ingrid Alexandra glimret med sitt fravær. Prinsessen er avgangselev ved Elvebakken videregående skole og feirer derfor dagen sammen med russen.

  Hun vil ikke ha noen offisielle oppgaver i forbindelse med årets nasjonaldag og blir heller ikke å se på slottsbalkongen.

  Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hadde begge på seg bunad. Kronprinsessen stilte i rogalandsbunad, mens kronprinsen stilte i bunad fra Asker, der kronprinsfamilien bor. Sverre Magnus hadde på seg dress.

 • NTB
  08:45

  Politiet tror dødsbrann på New Zealand var påsatt

  80 brannkonstabler og 20 brannbiler ble satt inn for å bekjempe flammene natt til tirsdag. Foto: NewsHub / AP / NTB Foto: NewsHub / AP / NTB

  Brannen på et hostell i New Zealands hovedstad Wellington, der minst seks personer omkom, var trolig påsatt, ifølge politiet.

  Drapsetterforskning er igangsatt.

  – Jeg kan bekrefte at vi behandler dette som mordbrann, sier politiinspektør Dion Bennett onsdag.

  Politiet ønsker å snakke med en rekke konkrete personer og anser arbeidet som en drapsetterforskning.

  Tidligere onsdag opplyste politiet at det fant sted en separat brann i en sofa på hostellet to timer før dødsbrannen brøt ut.

  Dødsbrannen startet i øverste etasje på Loafers Lodge natt til tirsdag. Omfattende strukturelle skader gjorde det vanskelig å gjennomsøke bygningen. Taket raste delvis sammen.