Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Russland benåder 5000 kriminelle Wagner-soldater

  26. mars 16:27
  NTB
  Wagner-sjef Yevgeny Prigozhin på kirkegården Beloostrovskoye utenfor St. Petersburg i desember i fjor. Foto: AP Photo

  Over 5000 kriminelle som har kjempet det private militære selskapet Wagner-gruppen mot Ukraina er benådet av russiske myndigheter.

  Flere tusen menn i russiske fengsler har blitt rekruttert til Wagner-gruppen, der de har fått muligheten til å bli sluppet fri mot å delta i krigen i Ukraina.

  – Til nå har over 5000 mennesker blitt løslatt og benådet etter å ha fullført kontraktene deres med Wagner, sier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin i en uttalelse på Telegram.

  Ifølge Prigozjin har kun 0,31 prosent av dem som har blitt benådet etter å ha gjennomført tjeneste for gruppen, begått ny kriminalitet i etterkant.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • NTB
  13 min

  Store demonstrasjoner mot regjeringen i Serbia

  Til tross for dårlig vær møtte det opp titusenvis av demonstranter i Beograd lørdag. De demonstrerer mot regjeringen i kjølvannet av to masseskytinger tidligere i mai. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

  Titusener trosset regn og vind i Beograd lørdag i en ny protest mot myndighetene i kjølvannet av to masseskytinger der til sammen 18 personer ble drept.

  Landets opposisjon, som sto bak lørdagens demonstrasjon, beskylder regjeringen ledet av Serbias progressive parti (SNS) for å unnlate å tøyle medier de mener har fremmet vold, og for å være for passive mot kriminalitet i samfunnet.

  Det var den fjerde slike demonstrasjonen på like mange uker, og demonstrantene stilte like mannsterke opp denne gangen til tross for dårlig vær.

 • NTB
  15 min

  Valglokalene i Tyrkia har åpnet

  Tyrkerne avgjør søndag om Recep Tayyip Erdogan skal få nok en periode ved makten, eller om opposisjonsleder Kemal Kilicdaroglu skal få en sjanse. Foto: AP / NTB

  I dag avgjør tyrkerne om Recep Tayyip Erdogan kan gå inn i sitt tredje tiår som landets leder, eller om han må vike plassen for utfordrer Kemal Kiliçdaroglu.

  Søndag morgen åpnet igjen valglokalene over hele Tyrkia.

  Nå skal tyrkerne ta den endelig avgjørelsen om hvem av de to kandidatene, lengesittende president Erdogan eller opposisjonsleder Kilicdaroglu, som skal innta presidentvervet.

  I første valgrunde, som fant sted 14. mai, fikk Erdogan fikk 49,4 prosent av stemmene. Kilicdaroglu fikk 44,9 prosent.

 • NTB
  i går19:41

  Sammenstøt på grensen mellom Afghanistan og Iran

  To iranske grensevakter og en talibankriger ble drept i en skuddveksling ved en grensepost mellom Iran og Afghanistan lørdag.

  Det er ikke kjent hva som utløste skytingen der flere personer ble såret. Situasjonen har vært spent i området på grunn av en langvarig krangel mellom de to landene om vannrettigheter.

  Iran anklager Taliban-regimet i Afghanistan for å bryte en avtale fra 1973 ved å hindre vann fra Helmand-regionen i Afghanistan i å renne inn i Irans uttørkede østlige regioner. Taliban avviser anklagene fra Iran.

  Afghanistan og Iran har diplomatiske forbindelser, men iranske myndigheter anerkjenner ikke Taliban-regjeringen i Kabul. Forholdet mellom de to landene har surnet betydelig den siste tiden.

 • NTB
  i går17:33

  MC-fører alvorlig skadet utenfor Tønsberg

  En motorsykkel og en lastebil har kollidert i et veikryss i Revetal utenfor Tønsberg. MC-føreren er alvorlig skadet etter kollisjon med lastebil, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

  Et redningshelikopter har landet på stedet. Politiet skriver at mannen, som er i 60-årene, blir fløyet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse.

  Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring. Veien vil bli stengt en periode fremover. Sørøst politidistrikt fikk melding om ulykken klokka 16.52 lørdag.

 • NTB
  i går17:01

  Viser frem nye mumie-funn i Egypt

  Mostafa Waziri, sjef for Egypts øverste råd for fornminner og oldtidssaker, viser fram en sarkofag som ble funnet under utgraving av Saqqara-gravstedet sør for Kairo. Sted: Amr Nabil / AP / NTB

  Egyptiske arkeologer viste lørdag frem funnene som ble gjort under utgraving av to balsameringsverksteder og flere gravsteder fra oldtiden.

  Blant gjenstandene som ble vist frem, var mumifiserte mennesker og dyr som trolig ble balsamert i de to balsameringsverkstedene i tillegg til utstyr som ble brukt i prosessen.

  Funnene kan dateres tilbake til det 30. dynastiet, som styrte Egypt for om lag 2400 år siden.

  Mumiene og de andre gjenstandene ble oppdaget etter nærmere ett år med utgravinger av et stort område med graver i Saqqara sør for Kairo. Området står på Unescos verdensarvliste og omfatter blant annet flere pyramider, dyregraver og gamle koptisk-kristne klostre.

 • NTB
  i går16:18

  Serbias president går av som partileder

  Serbias president Aleksandar Vucic sier han går av som leder av regjeringspartiet SNS. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

  Serbias president Aleksandar Vucic sier han går av som leder for regjeringspartiet Serbias progressive parti (SNS). Det ventes likevel at han fortsetter som president.

  SNS vant parlamentsvalget i fjor med stor margin. Men partiet anklages jevnlig for korrupsjon og har også fått mye kritikk etter to masseskytinger nylig.

  53 år gamle Vucic har vært leder for SNS siden 2012, og han har sittet som enten statsminister eller president siden 2014.

 • Birgitte Iversen
  i går15:52

  I morgen får du betalt for å bruke strøm

  Altfor mye strøm tilgjengelig gjør at strømmarkedet nærmest kollapser søndag, skriver Europower.

  På søndag får hele Norge, bortsett fra Vestlandet, betalt 12 øre/kWh for å bruke strøm i fire timer mellom klokken 11 og 15.

  Vestlandet får betalt 5 øre/kWh på det laveste.

  Men kundene må betale nettleie og avgifter.

  Årsaken er for mye kraft fra solkraft og vindkraft i Nederland. I strømmarkedet må det være akkurat like mye produksjon som forbruk.

 • NTB
  i går15:24

  Nå må du ha eget kurs for å kjøre fort med båt

  Fra 1. juni må du ha eget kurs for å kjøre fortere enn 50 knop med fritidsbåt eller vannscooter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Skal du kjøre fritidsbåt eller vannscooter over 50 knop fra 1. juni, holder ikke den vanlige båtførerprøven. Da innføres det krav om eget høyhastighetsbevis.

  Kravet ble vedtatt i 2021, men innføres altså fra førstkommende torsdag, skriver NRK.

  Man må ta et eget kurs for å få beviset, og dette kurset inneholder både en teoretisk og en praktisk del.

  50 knop tilsvarer ca. 92 kilometer i timen.

 • Kristoffer Rønneberg
  i går15:06

  Frikjent for hekseri etter 370 år

  Det lokale senatet i den amerikanske delstaten Connecticut har frikjent ti kvinner og to menn for trolldom og hekseri. De 12 ble dømt på slutten av 1600-tallet. Alle bortsett fra den ene kvinnen ble henrettet etter dommen.

  Nå vedkjenner Senatet i delstaten at dommene var justismord.

  - Noen mener kanskje at vi kaster bort tiden ved å gjøre dette, men jeg tror det er et lite steg på veien for å erkjenne vår historie slik at vi kan bevege oss videre, sier senator John Kissel til nyhetsbyrået AP.

  Rundt 60.000 personer ble dømt for hekseri i de såkalte trolldomsprosessene i Europa og USA. Hekseforfølgelsen varte fra 1400-tallet og helt til midten av 1700-tallet.

 • NTB
  i går14:55

  Minst ti drept i sammenstøt sør i Tsjad

  Minst ti mennesker er drept i nye sammenstøt mellom nomader og fastboende bønder sør i Tsjad, ifølge en lokal guvernør.

  Sammenstøtene brøt ut da en tolv år gammel nomadegutt lot dyrene sine beite på peanøttbuskene til en bonde i Madoul-regionen, nær grensen til Kamerun og Den sentralafrikanske republikk.

  Gutten ble drept, og foreldrene hans drepte deretter ni bønder i området som hevn, forteller guvernør Adoum Forteye Amadou.

  Fem nomader er pågrepet etter drapene, og det samme er mannen som drepte tolvåringen, opplyser han.

 • NTB
  i går14:54

  – Bortføringssak i Trondheim kobles til svensk gjengmiljø

  Bortføringen av en ung mann i Trondheim som fant sted tidligere i mai, kobles til et kriminelt nettverk i Sverige, ifølge den svenske avisen Aftonbladet.

  Fire unge menn i alderen 17 til 18 år er siktet for frihetsberøvelse etter at en ung mann ble sett dyttet inn i en bil i Trondheim.

  Avisen har fått opplyst at det skal være det svenske kriminelle nettverket kalt Foxtrot som står bak bortføringen. Gjenglederen er blitt mye omtalt i svenske medier under kallenavnet «den kurdiske reven».

  Norsk politi vil ikke kommentere påstandene i Aftonbladet.

  Fra før har politiet sagt at de knytter de siktede til et kriminelt miljø.

 • NTB
  i går14:22

  Minst elleve nomader omkom i snøskred i Pakistan

  En gruppe på rundt 35 nomader er tatt av et stort snøskred nord i Pakistan, og minst elleve er funnet omkommet, opplyser myndighetene i området.

  Snøskredet gikk i det avsidesliggende Atore-området i Gilgit-Baltistan-regionen, nær grensen til Kina.

  Nomader fra Kashmirdalen i Himalaya tar hver vår med seg dyrene til beiteområder i Atore-området.

 • NTB
  i går14:10

  Ingen spor etter savnet båt med 500 migranter

  Redningsorganisasjonen Alarm Phone, som tar imot anrop fra migranter i havsnød, mistet kontakt med båten onsdag morgen.

  På det tidspunktet var båten i drift uten en fungerende motor rundt 320 kilometer nord for den libyske havnebyen Benghazi, over 400 kilometer fra Malta og Sicilia.

  Den italienske hjelpeorganisasjonen Emergency sendte straks redningsfartøyet Life Support til området, men hadde etter 24 timers leting torsdag ikke funnet vrakrester eller andre spor som kan gi svar på hva som har hendt.

 • NTB
  i går13:59

  15-åring knivdrept på jernbanestasjon i Stockholm

  En 15 år gammel gutt er død av skadene etter å ha blitt knivstukket i Stockholm fredag kveld. En annen mindreårig gutt er pågrepet, mistenkt for å stå bak.

  – Tragisk nok overlevde ikke gutten de alvorlige skadene. Politiet har fått mange vitneutsagn fra ungdommer som var vitne til at de to kranglet, sier politiets pressetalsperson Rebecca Landberg.

  Hendelsen fant sted ved en jernbanestasjon i Hammarby i 23-tiden fredag kveld.

 • NTB
  i går13:42

  Store problemer i britisk passkontroll

  Passkontrollen på britiske flyplasser har store dataproblemer, noe som fører til store forsinkelser.

  På store flyplasser som Heathrow og Gatwick var det ifølge reisende flere timers venting i passkontrollen lørdag. Det fordi de ansatte måtte studere pass for hånd i stedet for å la skannere undersøke dem.

  At problemene oppsto i forbindelse med den store utfarten i pinsehelgen, skapte ekstra vansker.

  Ifølge en talsmann for Gatwick Airport startet problemene fredag.

 • NTB
  i går13:00

  Flere lekkasjer oppdaget i Blixtunnelen på Follobanen

  Problemene på Follobanen fortsetter. Nye lekkasjer ble oppdaget i Blixtunnelen natt til lørdag. Foto: Alf Simensen / NTB

  Natt til lørdag ble det oppdaget nye lekkasjer i Blixtunnelen på Follobanen mellom Oslo og Ski. Banen er fremdeles stengt.

  – Vi har oppdaget noen få nye lekkasjepunkter så langt. Disse dekkes med glassfiberplater for å lede vannet vekk fra strømkabelen, skriver kommunikasjonsrådgiver Hilde Marie Braaten i Bane Nor i en e-post til NTB.

  Lekkasjene skal tettes helt med injeksjonsmasse, og det jobbes nå med en plan for dette arbeidet, skriver hun videre.

  – Vi utbedrer også feil på strømkabelen når vi finner det. Dette arbeidet går fremover, og vi fortsetter med det utover dagen og natten.

  Det har vært problemer på Follobanen hele uken. Det ene sporet ble først åpnet fredag kveld, men deretter stengt igjen på grunn av en falsk brannalarm.

 • Anne Sofie Bergvall
  i går12:53

  Flere anmeldt for droneflyging i forbudssonen

  Med et krigsskip i havnen, kan det være fristende å sende dronen opp for å få de beste bildene. Men rundt store deler av Oslofjorden er det innført flyforbudssone mens USS Gerald R. Ford er på besøk.

  Ikke alle klarer å holde seg, likevel. Politiet opplyser på Twitter at de har tatt kontroll på flere droneflypiloter. Disse har både fått dronen beslaglagt og blitt anmeldt. Politiet minner om at flyforbudssonen også gjelder droner.

 • Anne Sofie Bergvall
  i går12:47

  24 milliardærer verdt mer enn den amerikanske statskassen

  Elon Musk er verdt 3,6 ganger så mye som finnes i den amerikanske statskassen. Foto: Aly Song / Reuters / NTB

  Den amerikanske presidenten, Joe Biden, jobber mot klokken for å bli enige med opposisjonen om at USA kan ta opp enda mer i statsgjeld. Grunnen til det er at statskassen tappes, og det fort. Fra tirsdag til onsdag gikk finansdepartementet fra å ha 76 milliarder dollar disponibelt, til 49 milliarder.

  En gjennomgang fra Bloomberg viser at det er nå hele 24 rikinger i verden som hver for seg har mer i verdier enn den amerikanske staten har i kontanter.

  Topp fem på listen er:

  • Bernard Arnault, 189 milliarder dollar.

  • Elon Musk, 179 milliarder dollar.

  • Jeff Bezos, 139 milliarder dollar.

  • Bill Gates, 125 milliarder dollar.

  • Larry Ellison, 116 milliarder dollar.

  Første kvinne på listen, Francoise Bettencourt Meyers, havner på 13.-plass med 87.2 milliarder dollar.

 • NTB
  i går12:05

  Artist Bjørn Jens (64) er død

  Bjørn Jens Kristiansen, best kjent som countryartisten Bjørn Jens, er død, 64 år gammel, opplyser hans tidligere samboer.

  – Han hadde fått litt av livsgnisten sin tilbake, og gleda seg stort til klassetreffet nå i helga. Så dette kom så totalt uventet, sier Åsa Hestvik til Helgelands Blad.

  Hestvik forteller at Bjørn Jens døde av hjertesvikt fredag.

  Bjørn Jens er blant annet kjent for låten «Mackøl og måsegg», som toppet hitlistene i 1988. Hans siste utgivelse var «Ho elske Facebook meir enn meg» i 2015.

  Artisten var sjømann i ung alder. Han var også keeper på A-laget til SIL i Sandnessjøen.