Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  TV 2: Farouk Abdulhak innrømmer skyld

  28. mars 07:07
  Pål Vegard Hagesæther
  Foto: Metropolitan Police

  Farouk Abdulhak innrømmer skyld for Martine Vik Magnussens død, melder TV 2.

  Magnussen ble funnet drept i London i 2008.

  Den jemenittiske milliardærsønnen Farouk Abdulhak har siden vært mistenkt for drapet. Han reiste til hjemlandet Jemen for å unngå straffeforfølging.

  I en dokumentarserie på TV 2 sier han at Magnussens død var et resultat av «a sex accident gone wrong» – «en sex-ulykke som gikk galt».

  I en annen melding skriver han at han beklager dypt det som skjedde.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Johannes Hålien og NTB
  2 min

  Redningsaksjon etter turgåer på Nordmøre

  Det er satt i gang en redningsaksjon etter en turgåer som har skadet foten på Vikfjellet i Sunndal i Møre og Romsdal.

  Klokken 05.27 onsdag morgen melder politiet at lege og redningsmann er fremme hos turgåeren.

  Turgåeren sitter svært vanskelig til, skriver politiet videre.

 • NTB
  5 min

  Åtte drept av Boko Haram i Kamerun

  Minst åtte personer ble drept i Kamerun da ekstremister fra Boko Haram angrep flere steder i de nordlige områdene av landet, ifølge kamerunske myndigheter.

  Tre politibetjenter, tre soldater og to sivile ble drept i ulike angrep i byene Mora og Zigage, nær grensen til Nigeria, opplyste guvernør Midjiyawa Bakari i regionen tirsdag.

  I tillegg ble flere personer såret og fraktet til sykehus.

 • NTB
  8 min

  Norsk komiker til finalen i britisk talentshow

  Viggo Venn fra Kongsberg tok seg tirsdag kveld videre fra semifinalen i «Britain’s Got Talent». Finalen sendes søndag.

  Ifølge Nettavisen fikk den norske klovnen flest publikumsstemmer av de åtte som opptrådte tirsdag.

  I sin opptreden i semifinalen parodierte nordmannen de fire i dommerpanelet, inkludert Simon Cowell.

  – Den mest irriterende i hele kveld, sa den spissformulerte dommeren, som senere i programmet vedgikk at Venn sto for hans favorittinnslag.

 • NTB
  16 min

  Nord-Korea: Feil under oppskyting av satellitt

  Onsdag sendte Japan ut nødvarsel etter at Nord-Korea skjøt opp det de trodde var en rakett. Bildet viser landets forsvarsbase på Okinawa. Foto: Kyodo News / AP / NTB

  Nord-Koreas oppskyting av en overvåkingssatellitt mislyktes, og det endte opp med at den havnet i havet, ifølge statlige nordkoreanske medier.

  Dagen før kunngjorde myndighetene at de skulle skyte opp en militærsatellitt, som de skal bruke til å overvåke USAs militære bevegelser. Det skulle skje en gang mellom 31. mai og 11. juni, opplyste de.

  Både Japan og Sør-Korea var i ferd med å evakuere beboere i deler av landet. Kort tid etter meldingen om oppskytingen kom det en ny melding om at den nordkoreanske raketten hadde falt.

 • NTB
  21 min

  40 drept i angrep i Burkina Faso

  Rundt 40 mennesker ble drept av jihadister vest i Burkina Faso, deriblant frivillige i en sivilforsvarsmilits, ifølge myndighetene i landet.

  Rundt 20 mennesker døde på lørdag da en væpnet gruppe ble angrepet ved Bourasso nær grensen til Malia, ifølge regionale myndigheter.

  En annen sikkerhetskilde og lokal innbygger opplyste til nyhetsbyrået AFP at rundt 20 andre ble drept i et angrep i samme region søndag.

 • Harald Stolt-Nielsen
  i går23:44

  Japan har sendt ut nødvarsel etter mulig rakettoppskyting

  Japan har sendt ut et nødvarsel etter en mulig rakettoppskytning fra Nord-Korea, melder nyhetsbyrået Reuters.

  Også i Sør-Korea er det blitt sendt ut et nødvarsel.

  I landets hovedstaden Seoul, varsles innbyggerne av sirener. Der blir innbyggere blir bedt om å forberede seg på en mulig evakuering, melder nyhetsbyrået.

  Nord-Korea varslet mandag at de skulle skyte opp en militærsatellitt i løpet av denne uken.

 • NTB
  i går22:35

  USA: Kinesisk jagerfly opptrådte «aggressivt»

  Et kinesisk jagerfly utførte en «unødvendig aggressiv» manøver nær et amerikansk militærfly i Sør-Kina-havet tirsdag, ifølge Pentagon.

  I en uttalelse fra det amerikanske forsvarsdepartementet står det at det kinesiske J-16-flyet tvang det amerikanske RC-135-flyet til å fly gjennom turbulensen i kjølvannet av manøveren.

  Hendelsen skjedde i internasjonalt luftrom i forrige uke.

  Det er ikke så lenge siden noe lignende hendte. I desember kom et kinesisk militærfly innenfor 3 meter av et amerikanske militærfly, som måtte gjøre en unnamanøver for unngå en kollisjon, ifølge Pentagon.

 • Øystein Tronsli Drabløs
  i går21:45

  To skogbranner på Østlandet: – Ikke kontroll

  Brannvesenet har tirsdag rykket ut til to store skogbranner i Fetsund i Lillestrøm kommune og mellom Rakkestad og Eidsberg i Indre Østfold.

  Brannvesenet skriver på Twitter at de ikke har kontroll på brannen i Østfold. De får bistand fra Sivilforsvaret og Røde Kors. De har nå over 30 brannfolk på stedet.

  Det totale omfanget på brannen er ikke kartlagt, men brannvesenet omtaler det som stort.

  Brannen i Fetsund er under kontroll, opplyser brannvesenet. De advarer også om at det nå er svært tørt i skog og mark.

 • NTB
  i går21:33

  Kongressmedlem: Over halvparten er for gjeldstak

  Republikaneren Patrick McHenry i Representantenes hus sier at over halvparten av partifellene støtter kompromissforslaget om å heve USAs gjeldstak.

  McHenry leder finanskomiteen i underhuset av den amerikanske kongressen. Han er ikke i tvil om at forslaget vil bli godkjent i Representantens hus.

  – Med et knapt flertall i huset har vi det mest konservative resultatet vi muligens kunne fått, sier han.

  Republikanerne kontrollerer huset med 222 representanter mot Demokratenes 213. For å få et vedtak trengs 218 stemmer.

  Tirsdag klokken 21 norsk tid hadde behandlingen av forslaget i Representantens hus begynt. Prinsippavtalen, som har som mål å hindre katastrofalt mislighold av USAs statsgjeld, skal til votering onsdag.

  Skulle lovforslaget gå gjennom i huset, venter en ny runde i Senatet. Der trengs det 60 stemmer for å få loven vedtatt. Der har Demokratene 51 av de 100 setene.

 • NTB
  i går20:30

  Stoltenberg snakket med Erdogan om Sveriges Nato-søknad

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan før Nato-toppmøtet i Watford utenfor London i 2019. Foto: Heiko Junge / NTB

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har gratulert Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med valgseieren – og tatt opp Sveriges Nato-søknad.

  Stoltenberg la tirsdag kveld ut en Twitter-melding om samtalen.

  – Vi diskuterte nøkkelsaker for det kommende Nato-toppmøtet i Vilnius, fortsatt støtte til Ukraina, styrking av vår avskrekking og forsvar og å sluttføre Sveriges innlemmelse i Nato, skriver generalsekretæren.

  Nærmere detaljer om innholdet i samtalen er ikke kjent.

 • Celina Therese Ekholt
  i går20:27

  Luftambulanse på vei etter MC-ulykke på Toten

  En lett motorsykkel har kjørt inn i et tre på Østre Toten, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

  Føreren er skadet og luftambulanse er på vei.

  Politiet skriver at den skadete er en 16 år gammel gutt. Foreldrene er varslet om hendelsen.

 • NTB
  i går20:22

  Funn av 6000 timer med video hos voldtektssiktet kommuneoverlege

  Politiet fant flere harddisker hjemme hos den voldtektssiktede legen i Frosta kommune. På harddiskene var det over 6000 timer med opptak.

  Det kommer frem i et dokument fra Statens helsetilsyn, skriver NRK.

  Harddiskene skal ha vært merket med dato og årstall. De første opptakene er fra 2016 og det siste fra 2021.

  Så langt har 89 personer status som fornærmet i saken mot den tidligere kommuneoverlegen. I forrige uke ble det kjent at mannen er siktet for voldtekt i 34 av sakene.

  Ifølge dokumentet har politiets gjennomgang vist at de fleste opptakene er av gynekologiske undersøkelser som legen har utført på pasienter. Politiet har fremdeles ikke gjennomgått alle opptakene.

  – Det er sensitive og detaljerte videoer, der flere viser det vi mener er definert som voldtekt, sa politifaglig etterforskningsleder, Ellen Mari Burheim, til VG i forrige uke.

  Hun sa også at det ikke er noe som tyder på at pasientene har vært klar over at de er blitt filmet.

  Statens helsetilsyn skriver i dokumentet at legen har forklart seg i avhør med politiet, men de mener det ikke er samsvar mellom legens forklaring og hvordan en gynekologisk undersøkelse skal gjennomføres. I tillegg strider legens forklaring mot innholdet i videoene som er funnet hjemme hos ham.

  Legen nekter straffskyld.

 • Celina Therese Ekholt
  i går20:21

  DN: Hotellpriser i taket under shippingmesse

  Hotellrom sentralt i Oslo og på Lillestrøm koster opp mot tre ganger normalpris under neste ukes Nor-Shipping-messe, skriver DN.

  De fleste hotellene i Oslo og på Lillestrøm er allerede fulle. Blant de hotellene som fortsatt er ledige, melder DN om skyhøye døgnpriser.

  Grand Hotell skal ha over 10.000 kroner for en overnatting uten frokost på det rimeligste ledige rommet, mens et rom på Amerikalinjen koster drøyt 9000 kroner.

  – Prisene gjenspeiler etterspørselen i markedet akkurat nå. Og det er jo stor aktivitet i Oslo om dagen, noe vi er veldig glade for. Oslo har ikke minst også blitt en kulturhovedstad som tiltrekker seg stadig flere utenlandske gjester, sier hotelldirektør på Grand Hotel Toril Flåskjær til DN.

 • Kjetil Magne Sørenes
  i går19:24

  Jimmy Carters kone er blitt dement

  Tidligere førstedame Rosalynn Carter (95), konen til den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter, er diagnosert med demens. Det melder Carter-senteret på Twitter. Hun har det ellers fint.

 • Kjetil Magne Sørenes
  i går18:55

  Mayday fra båt - ni personer berget fra sjøen.

  En båt i Tomrefjorden har sendt nødmeldingen. Ni personer skal ha havnet i sjøen. Det melder Sunnmørsposten.

  – Foreløpig vet vi svært lite, men en båt som har frakta folk har fått vansker, og ni personer skal være i sjøen. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, sier redningsleder Erik Willassen ved HRS Sør-Norge til Sunnmørsposten.

  De ni personene skal nå ha blitt berget.

 • Øystein Tronsli Drabløs & Vilde Skorpen Wikan
  i går18:09

  Tyrkia kommer ikke til Nato-møte i Oslo

  I utgangspunktet skulle alle Natos 31 utenriksminister, pluss Sverige, være til stede på Natos utenriksministermøte i Oslo.

  Men ett unntak blir det: Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu.

  Det sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse tirsdag. Men han sa at det ikke kan leses som en politisk handling fra Tyrkias side.

  Reuters skrev tirsdag at Tyrkia ikke ville delta på møtet.

  Tyrkia og Sveriges utenriksminister skulle etter planen møtes i Oslo for å diskutere Sveriges medlemskap i Nato.

 • Øystein Tronsli Drabløs
  i går18:01

  Nato skal utplassere 700 soldater i Kosovo

  Det sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse tirsdag.

  Det skjer som følge av uroen i den serbiskbefolkede delen av Kosovo. Mandag ble 30 medlemmer av KFOR-styrken angrepet og skadet av serbiske demonstranter.

  – Vi fordømmer de uprovoserte angrepene i Nord-Kosovo. Det er uakseptabelt og må stoppe, sier han.

  Demonstrantene kastet bensinbomber, stein og andre gjenstander mot soldatene.

  Nato kunngjorde tidligere tirsdag at Nato har besluttet å utplassere en reservestyrke i området.

  De serbiske demonstrantene protesterer mot at tre kommuner har fått kosovoalbanske ordførere etter et valg som stort sett hele Kosovos serbiske minoritet boikottet, og som dermed kun hadde en valgdeltagelse på 3,5 prosent.

 • Kjetil Magne Sørenes
  i går17:38

  Skogbranner i Lillestrøm

  Brannvesenet er i Fetsund i Lillestrøm på to skogbranner. Ifølge brannvesenet brenner det godt på stedet.

  – Det brenner på et relativt stort område og det er mye ulendt terreng. Vi har mannskapet på stedet som jobber med å organisere seg. Samtidig er det bestilt brannhelikopter, sier vaktleder i 110-sentralen Frode Johannessen til NRK.

 • NTB
  i går16:58

  Oslo Børs snudde til minus

  Oslo Børs falt tirsdag. Foto: Erik Johansen / NTB

  Hovedindeksen på Oslo Børs endte med et fall på 0,47 prosent tirsdag etter å ha startet dagen positivt.

  Dermed endte hovedindeksen på 1209,81 poeng på ukas første handelsdag etter at børsen holdt pinsestengt mandag.

  Fallet blir drevet av nedgang hos store selskaper som Equinor (-1,85 prosent), Telenor (-1,09 prosent) og Orkla (-1,23 prosent).

  Dagens børsvinner ble flyselskapet SAS som steg med 18,8 prosent, mens det biofarmasøytiske selskapet BerGenBio ble dagens taper med et fall på 18,9 prosent.

  Oljeprisen falt kraftig tirsdag ettermiddag og lå ved stengetid tirsdag rundt tre dollar lavere enn da børsen stengte fredag i forrige uke.

  I Europa har det vært en blandet dag så langt. Både CAC 40-indeksen i Paris og FTSE 100 i London hadde i 16.30-tiden tirsdag ettermiddag falt med rundt 1 prosent, mens Dax 30 i Frankfurt var uendret i løpet av dagen.