Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Forsvaret får mer våpen og ammunisjon. Bruker 17 milliarder.

  31. mars 11:46
  NTB

  Regjeringen vil bruke 17 milliarder kroner til å blant annet kjøpe mer ammunisjon, nye helikoptre og nye bygg på Ørland.

  * Regjeringen varslet i januar 2023 at det skal bestilles artilleriammunisjon fra den norske bedriften Nammo for inntil 2,6 milliarder kroner. Beløpet økes nå til 4,2 milliarder kroner.

  * Regjeringen varslet tidligere i mars at amerikanske Seahawk blir ny, maritim helikopterkapasitet. De første helikoptrene skal være på plass fra 2025.

  * Ørland flystasjon er Forsvarets hovedbase for kampfly. I forslaget ligger et nytt administrasjons­bygg med kontor og undervisningsrom og to haller for lagring av utstyr. Regjeringen vil også øke kostnadsrammene for å utbedre hovedrullebanen og arbeidet med å sikre området rundt flystasjonen.

  * Regjeringen foreslår også å kjøpe flere bro-, ingeniør- og bergepanservogner til Hæren.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • NTB
  9 min

  Kvinne til sykehus etter boligbrann i Raufoss

  En kvinne ble lørdag ettermiddag sendt til sykehus med røykskader etter å ha blitt hentet ut av et brennende bygg i Raufoss.

  Politiet opplyste om brannen klokken 15.19 lørdag ettermiddag.

  – Meldt om kraftig røykutvikling på stedet. Brannvesenet har fått ut en person fra bygget. Uvisst om det befinner seg flere inne, skrev Innlandet politidistrikt på Twitter.

  Ifølge NRK var det en kvinne som ble hentet ut av bygget. Hun ble kjørt til sykehus for å sjekkes for røykskader.

  Ingen andre ble skadet. Årsaken til brannen er ikke kjent.

 • NTB
  16:32

  Brann ved sporet rammer trafikken på Gjøvikbanen

  Brann ved toglinjen mellom Gjøvik og Jaren skaper problemer for reisende på Gjøvikbanen lørdag ettermiddag.

  – Det er stengt mellom Gjøvik og Jaren på grunn av brann ved sporet. Ny oppdatering klokken 17, skriver Bane Nor på sine pressesider.

  Det er toget mellom Oslo og Gjøvik (RE30) som rammes av stansen i togtrafikken på strekningen.

  – Jaren-Gjøvik er stengt for togtrafikk. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette skyldes brann ved sporet. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, skriver togselskapet Vy på sine nettsider.

 • NTB
  16:00

  Lula til Paris

  Brasils president Lula da Silva under et møte i Brasilia i mai. Foto: Andre Penner / AP / NTB

  Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva skal besøke Frankrike 22. og 23. juni, ifølge president Emmanuel Macrons kontor.

  De to presidentene skal i Paris møtes i forbindelse med «toppmøtet for en ny global finanspakt», opplyser Macrons kontor lørdag.

  Møtet skal dreie seg om blant annet reform av multilaterale utviklingsbanker, gjeldskrisen, finansiering av grønn teknologi og opprettelse av nye internasjonale skatte- og finansmekanismer.

  Fredag sa Lula at Brasil ikke kan undertegne handelsavtalen mellom EU og den søramerikanske blokken Mercosur uten at den først justeres.

  Den brasilianske regjeringen er særlig skeptisk til å la europeiske selskaper selge varer og tjenester til landets offentlige sektor.

 • Tuva Hilton
  15:41

  Trafikken er i gang igjen etter ulykke på Mosseveien

  En trafikkulykke mellom to bilister skaper store trafikale utfordringer på Mosseveien utgående like ved avkjørsel Ulvøya, melder politiet på Twitter.

  – Trafikk i motgående felt blir stengt inntil videre, skriver politiet.

  Kl. 16.09 melder politiet at trafikken er i gang igjen. De involverte bilene er berget og på vei bort fra stedet.

  – Seks involverte er kjørt til legevakt. Ingen skal være alvorlig skadet, opplyser politiet.

 • NTB
  15:35

  Gutt under myndighetsalder ble skutt av politiet i Åmot

  Det var en gutt under myndighetsalder som ble skutt av politiet på Åmot i Modum kommune natt til lørdag. Gutten er mistenkt for trusler mot politiet.

  Politiet fikk klokken 0.44 natt til lørdag flere meldinger om en person som skulle ha forsøkt å ta seg inn i en bolig på Åmot i Modum kommune.

  – Personen skal ha oppført seg truende overfor andre personer på stedet. Politipatruljen som dro til stedet, bevæpnet seg da det også kom meldinger om at personen skulle være i besittelse av en farlig gjenstand, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

  Politiet opplyser at det litt etter klokken 1 oppsto en situasjon der politipatruljen ble forsøkt angrepet med denne gjenstanden. Siden forsøk på å snakke til personen og bruk av varselskudd ikke førte frem, valgte politiet derfor avfyre skudd mot personen.

  – Personen ble kjørt til sykehus og er ikke livstruende skadet. Han er nå mistenkt for trusler mot politiet. Den mistenkte er en gutt under myndighetsalder og er ikke kjent av politiet fra før, skriver politiet.

  Politiet varslet Spesialenheten for politisaker om saken umiddelbart. Spesialenheten har lørdag bekreftet at de har startet etterforskning.

 • NTB
  15:28

  Person hentet ut av brennende bygning i Raufoss

  En person er hentet ut av et bygg i brann i Raufoss sentrum lørdag ettermiddag. Det er uvisst om det befinner seg flere inne i bygget.

  Politiet opplyste om brannen klokken 15.19 lørdag ettermiddag.

  – Meldt om kraftig røykutvikling på stedet. Brannvesenet har fått ut en person fra bygget. Uvisst om det befinner seg flere inne, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

  Det opplyses ikke om vedkommende som ble hentet ut av bygget, er skadet.

  Politiet meldte først at det var snakk om et forretningsbygg med bebodde leiligheter i andre etasje. De rettet kort tid etter til at det ikke er snakk om et forretningsbygg, men en privat adresse med to leiligheter.

 • Tuva Hilton
  15:15

  Rikke Sandvold og Carl Erik Hagen giftet seg

  Millardærarvingene Rikke Sandvold (30) og Carl Erik Hagen (34) giftet seg i Holmenkollen kapell i dag.

  Sandvold er datter av milliardær Kenneth Sandvold, mens Hagen er sønn av Stein Erik Hagen.

  Begge bor i Sveits, men reiste altså hjem til Norge for å gifte seg.

 • Tuva Hilton
  15:06

  Seks drept i demonstrasjoner i Senegal

  Seks mennesker er drept i Senegal etter sammenstøt mellom opprørspoliti og tilhengere av opposisjonen fredag, melder Reuters. Dermed er dødstallet etter de to siste dagene med protester oppe i femten.

  Bakgrunnen for protestene er at opposisjonsleder Ousmane Sonke torsdag ble dømt til to års fengsel for å ha forledet ungdom.

 • NTB
  14:22

  Redningsaksjonen etter togulykken i India er avsluttet

  Redningsmannskap har gjennomsøkt ødelagte togvogner for å finne overlevende, men lørdag ettermiddag ble operasjonen avsluttet. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB

  Indiske redningsetater har avsluttet arbeidet med å hente døde og sårede passasjerer ut av togene som var involvert i ulykken fredag kveld.

  – Alle de døde og sårede passasjerene er fjernet fra ulykkesstedet, sier en koordinator ved ulykkesstedet.

  Togulykken er den verste i India på over 20 år. Minst 288 mennesker har mistet livet, og rundt 900 er skadet.

 • NTB
  14:18

  Tyrkia: Erdogan er tatt i ed for en ny periode

  Recep Tayyip Erdogan er tatt i ed for en ny periode som Tyrkias president.

  Erdogan (69) fikk forrige søndag fem nye år ved makten da han vant andre runde av presidentvalget. To uker tidligere vant Erdogans parti AKP valget på ny nasjonalforsamling.

  Erdogan har dominert tyrkisk politikk i 20 år. Det er hans tredje presidentperiode, og han har også vært statsminister. Senere lørdag skal han presentere sin nye regjering.

  Blant dem som er til stede under innsettelsen i Ankara lørdag, er Nato-sjef Jens Stoltenberg og Sveriges tidligere utenriksminister Carl Bildt.

  Erdogan har i løpet av sin tid ved makten gått i autoritær retning. Han har slått hardt ned på den uavhengige og kritiske pressen og brukt rettsvesenet til å bli kvitt politiske motstandere.

 • Tuva Hilton
  14:06

  Fallulykke i utdrikningslag i Bamble

  Nødetatene har fått melding om en ulykke i en aktivitetspark i Bamble der en zipline har falt ned fire-fem meter under et utdrikningslag. Det var to personer i ziplinen da den røk.

  Personene skal ikke fremstå som kritisk skadet, men er kjørt til sykehus med ambulanse, opplyser politiet på Twitter.

  Årsaken til ulykken er ikke kjent.

 • Adriane Lilleskare Lunde
  13:23

  NRK-veteran Totto Osvold død

  Totto Osvold døde natt til lørdag. Han ble 81 år gammel. Det bekrefter familien overfor NRK.

  Osvold var ansatt i NRK fra 1965 og helt fram til 2006.

 • Adriane Lilleskare Lunde
  12:57

  Mortensrud: Flammer i skogholt

  Politiet er på vei til Mortensrud etter melding om røykutvikling fra et skogholt ved Engersbråtan. Det skriver de på Twitter.

  Flammer er observert i skogen, skriver brannvesenet.

  Like før klokken 13.30 skriver brannvesenet at brannen er slukket. Det er et område på ca. 20 kvm som har brent.

  Det er for tiden stor skogbrannfare i deler av Østlandet og Agder.

 • NTB
  12:40

  Israel: Tre israelske soldater drept ved grensen til Egypt

  Tre israelske soldater er drept og flere såret i to ulike hendelser ved grensen til Egypt, opplyser den israelske hæren. En egyptisk politimann er også drept.

  Det israelske forsvaret bekrefter at en mann som ble drept etter at han skal ha skutt mot soldatene, var egyptisk politimann.

  Hæren meldte først at to soldater, en mann og en kvinne, ble drept da det ble skutt med skarpt like ved den egyptiske grensen lørdag morgen. De to ble funnet etter at en offiser ikke greide å komme i kontakt med dem.

  Få timer senere ble det klart at også en tredje israelsk soldat var skutt og drept mens hæren gjennomførte en leteoperasjon i området.

  Skuddvekslingen skal ha funnet sted noen timer etter at soldatene hadde avverget et forsøk på narkotikasmugling ved grenseovergangen Nitzana. Det er uklart om de to hendelsene har noen sammenheng.

 • NTB
  12:23

  Kongen gratulerer Erdogan med gjenvalget

  Norges kong Harald sendte lørdag sin gratulasjonshilsen til Tyrkias gjenvalgte president Recep Tayyip Erdogan.

  – Deres eksellense. I anledning Deres gjenvalg som president for republikken Tyrkia, ønsker jeg å bringe mine gratulasjoner og beste ønsker til Dem personlig og mitt håp om velstand og velferd for Tyrkias folk, skriver kong Harald i gratulasjonshilsenen.

  Som vanlig er gratulasjonen signert «Harald R».

 • NTB
  12:15

  Kraftig kutt i Forsvarets regelverk siste tre år

  På tre år har Forsvaret gått fra over tusen ulike regelverk til godt under 500. Målet er ytterligere kutt, skriver Forsvarets Forum.

  – Vi har fått bedre og bedre oversikt og ser at Forsvaret tidligere har hatt utrolig mange interne reglementer. De første tallene var på mange tusen, men da vi begynte å skille mellom regler og veiledende tekst, gikk tallet drastisk ned.

  Det sier leder Thomas Fosse i Forsvarets avdeling for regelverk og dokumentasjonsforvaltning (FERD) til avisen.

 • Adriane Lilleskare Lunde
  12:06

  Fartøy gått på grunn sørvest for Florø

  Redningsselskapet Bergen Kreds er på vei til et fartøy som har gått på grunn sørvest for Florø. Kystvakten er også på vei, skriver de på Twitter.

 • NTB
  11:35

  Israel: Skuddveksling nær grensen til Egypt

  Den israelske hæren melder lørdag om skuddveksling ved grensen til Egypt.

  Meldingen kom kort tid etter at israelske medier rapporterte at to personer var såret i det de kalte en sikkerhetshendelse, ved grensen til Egypt sør i Israel.

  Ifølge hærens radiostasjon ble to israelere skutt mens soldater jobbet for å hindre smugling i området.

 • Adriane Lilleskare Lunde
  11:28

  Flere banker med problemer – feil rettet

  Foto: Skjermdump Sparebanken vest

  Flere kunder fikk ikke gjennomført betalinger med mobil- og nettbank. Det bekrefter Lukas Loeb, kommunikasjonsrådgiver i DNB.

  Det var en treghet i systemet som gjorde det vanskelig å komme inn i nettbank og mobilbank, bekrefter pressekontakt i IT-selskapet Tietoevry, Geir Remman.

  Både DNB og flere banker var påvirket av feilen.

  – Vi jobber med et bredt team for å rette opp i dette så fort som mulig. Det er bare å beklage.

  Flere hadde også problemer med å logge inn i mobilbanken til Sparebanken vest.

  Like før klokken 12 opplyser Remman at feilen var rettet. De vil fortsatt ha økt teknisk beredskap utover kvelden.