Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Melding om brann ved Manglerud skole

  22. mai 21:01
  Siril Thesen

  Brannvesenet er på Manglerud skole etter melding om brann, skriver Oslo 110-sentral på Twitter.

  Brannen er nå slukket, skriver Avisa Oslo.

  – Vi fikk en melding klokken 20.45 og er fremme på stedet. Det brant på et tak, opplyser vaktkommandør i brannvesenet Pål Christian Syvertsen til avisen.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • NTB
  13 min

  USS Gerald R Ford forlater Oslo

  Hangarskipet USS Gerald R. Ford tar mandag formiddag opp ankeret og er om kort tid på vei ut Oslofjorden.

  Flere slepebåter og fartøyer fra Forsvaret er på plass for å følge hangarskipet ut av Oslofjorden.

 • Sondre Myhre
  21 min

  Erdogan skal snakke med Biden

  Søndag vant Recep Tayyip Erdogan presidentvalget i Tyrkia.

  Mandag kveld skal Erdogan snakke med den amerikanske presidenten Joe Biden på telefon, melder Reuters.

 • Sondre Myhre
  11:22

  Regjeringen i Spania går av – nytt valg i juli

  Den spanske statsministeren Pedro Sanchez har bestemt seg for at regjeringen i landet trer til side. Han tar til orde for nyvalg 23. juli.

  Det skriver Reuters.

  Sanchez uttaler at han tok beslutningen etter søndagens lokalvalg i landet.

 • Sondre Myhre
  09:49

  Ugandas president vedtar dødsstraff for homofile

  Ugandas president Yoweri Museveni har samtykket til en lov mot homofili i landet, sier en talsperson for parlamentet mandag.

  Loven er en av verdens strengeste mot LQBTQ+. Den vil blant annet gjøre at homoseksuelle handlinger kan straffes med døden.

  Dødsstraffen vil gjelde for «serieforbrytere» og for å ha sex med funksjonshemmede av samme kjønn, ifølge Human Rights Watch.

  Lovforslaget er blitt fordømt av FN, vestlige styresmakter, bedrifter og menneskerettighetsorganisasjoner.

  Likekjønnet ekteskap var fra før ulovlig i Uganda.

  – Jeg oppfordrer nå de som har plikt under loven til å utføre mandatet som er gitt dem i Anti-Homosexuality Act. Folket i Uganda har talt, og det er din plikt å nå håndheve loven på en rettferdig, standhaftig og fast måte, skriver parlamentsleder Anita Among i et innlegg på Twitter.

 • NTB
  09:39

  Bilfører siktet etter kollisjon med syklist

  En tenåring er siktet etter en kollisjon med en syklist i Slitu i Østfold søndag. Føreren av bilen stakk fra stedet, men meldte seg til politiet senere.

  Fører av bilen har kontaktet politiet og blir avhørt av etterforsker, skriver avisen Smaalenene. Vedkommende har status som siktet.

  – Bilføreren, en ung mann i tenårene fra Romerike, ble tatt med til legevakt for blodprøve, sier operasjonsleder Joachim Ormåsen i Øst politidistrikt til avisen.

  Politiet fikk melding om påkjørselen klokken 13.58 søndag ettermiddag.

  Operasjonsleder Finn Håvard Aas i politiet sa søndag til TV 2 at skadene til syklisten fremstår som alvorlige.

 • Sondre Myhre
  09:27

  Harde kamper i Sudan tross våpenhvile

  Beboere i Sudans hovedstad Khartoum melder om harde og vedvarende sammenstøt i byen, skriver Reuters.

  Det skjer timer før den avtalte våpenhvilen utgår mellom den sudanske hæren og militsgruppen RSF går ut.

  Konflikten har pågått i seks uker.

  Våpenhvilen ble innført for å kunne frakte inn nødvendig førstehjelp til sivile i området. Og begge parter har sagt at de vurderer å forlenge den.

  Søndag uttalte Saudi Arabia og USA, som har forhandlet frem våpenhvilen, at begge parter i konflikten har ved flere anledninger brutt våpenhvilen og gjort leveransen av førstehjelp vanskelig.

 • NTB
  09:16

  Color Lines kansellerer avganger

  Color Lines Superspeed 2-ferge fikk en bulk i skroget da den traff moloen lørdag. Mandag er avgangene mellom Hirtshals og Larvik kansellert, ifølge Color Line.

  – Det vil ta noen dager før skipet er i drift igjen, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Erik Brynhildsbakken i Color Line til Dagbladet.

  Båtens tur fra Hirtshals til Larvik lørdag kveld ble innstilt etter kollisjonen med moloen i Hirtshals. Også alle avgangene på søndag ble kansellert.

 • NTB
  08:47

  Nordlandsbanen stengt etter ras

  Nordlandsbanen mellom Trofors og Mosjøen er stengt på grunn av ras, opplyser Bane Nor.

  Nordlandsbanen som kjører mellom Trondheim og Bodø påvirkes av raset.

  Det kommer en ny oppdatering klokken 16.00.

 • NTB
  06:57

  Vei åpen igjen etter ulykke i Tønsberg

  Kopstadveien er åpen igjen for trafikk etter en utforkjøring i Tønsberg tidlig mandag morgen. En mann i 40-årene er sendt til sykehus.

  Ulykken førte til at Kopstadveien i Tønsberg var stengt i en periode, men den er nå åpen igjen for trafikk.

  Bilen havnet på taket, og mannen måtte frigjøres av nødetatene. Han var ved bevissthet da de ankom stedet, og er nå sendt til sykehus med redningshelikopter, ifølge brannvesenet.

  Mannen var alene i bilen da ulykken skjedde.

 • NTB
  06:17

  Masseslagsmål i Bergen – trolig mellom fotballtilhengere

  Mellom 20 og 30 personer skal ha vært innblandet i et masseslagsmål i Bergen sentrum. Det skal dreie seg om fotballsupportere fra Brann og Rosenborg.

  Vest politidistrikt fikk flere meldinger om slagsmålet i området ved Den blå steinen og Festplassen klokken 23.50 søndag kveld, men slåssingen skal ha opphørt da politiet nærmet seg.

  Bilder viser ifølge Bergens Tidende at flere menn gikk i bakken i Nordal Bruns gate, før det oppsto en mølje der menn gikk løs på hverandre mens de beveget seg i retning Festplassen.

  Det er ikke meldt om alvorlig skadede.

  Brann og Rosenborg møtes til eliteseriekamp mandag.

 • NTB
  06:02

  Enige om gjeldstaket i USA – nå er det opp til Kongressen

  Flertallsleder i Representantenes hus, Kevin McCarthy, og USAs president Joe Biden. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

  USAs president Joe Biden og kongressleder Kevin McCarthy er enige om en avtale om å heve gjeldstaket. Nå venter avstemning i Kongressen.

  Ifølge Biden er avtalen et kompromiss som vil hindre mislighold av USAs statsgjeld.

  Nå må den demokratiske presidenten og republikaneren McCarthy jobbe for å samle partifeller i begge leirer til å stemme for avtalen. USA risikerer å gå tom for penger innen 5. juni dersom republikanere og demokrater i Kongressen ikke klarer å bli enige. Det betyr at de ikke lenger har råd til å drive staten eller betale statlige ansatte.

  Tidligere søndag sa Biden at han trodde det var gode sjanser for å få gjennom avtalen.

  Det var lørdag at han og McCarthy kom til enighet om et kompromiss som blant annet innebærer utgiftskutt, noe republikanerne har krevd for å gå med på å heve gjeldstaket.

  Likevel er det flere republikanere som allerede har ymtet at de ikke er fornøyde med dagens kompromiss. Senator Lindsey Graham er blant dem som er kritiske til forslaget fordi han frykter det vil svekke USAs forsvar og støtten til Ukraina.

 • NTB
  05:59

  Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Oslo

  En mann har fått svovelsyre på deler av kroppen i en arbeidsulykke ved en bedrift i Oslo. Han framstår som alvorlig skadd, ifølge politiet.

  Oslo-politiet meldte om ulykken, som skjedde ved en kjemikaliebedrift, klokka 2.23 natt til mandag.

  – Den skadde er kjørt Ullevål sykehus. Det har blitt benyttet verneutstyr på deler av kroppen. Han fremstår alvorlig, men ikke livstruende skadd, skriver operasjonsleder Vidar Pedersen i en melding til pressen.

 • NTB
  05:59

  Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Oslo

  En mann har fått svovelsyre på deler av kroppen i en arbeidsulykke ved en bedrift i Oslo. Han framstår som alvorlig skadd, ifølge politiet.

  Oslo-politiet meldte om ulykken, som skjedde ved en kjemikaliebedrift, klokka 2.23 natt til mandag.

  – Den skadde er kjørt Ullevål sykehus. Det har blitt benyttet verneutstyr på deler av kroppen. Han fremstår alvorlig, men ikke livstruende skadd, skriver operasjonsleder Vidar Pedersen i en melding til pressen.

 • NTB
  05:54

  Norsk fjellklatrer halvveis til verdensrekord

  Kristin Harila, her i Katmandu tidligere denne måneden, siktet mot verdensrekord. Foto: Niranjan Shrestha / AP / NTB

  Kristin Harila har besteget det 8167 meter høye fjellet Dhaulagiri i Nepal. Dermed er hun halvveis til målet om å bestige de 14 høyeste fjellene i verden på under seks måneder.

  Dette vil være verdensrekord. Og hun ligger meget godt an – på bare litt over en måned har hun kommet halvveis, med sju topper.

  Det er Nimsdai Purja som innehar rekorden. I 2019 brukte han 189 dager på å bestige alle verdens fjell over 8000 meter – til sammen 14 topper.

  Harila var nær med å ta rekorden i 2022, men ble hindret av kinesiske myndigheter i å bestige den laveste av de 14 fjellene over 8000 meter, Shishapangma.

  Hun startet i år rekordforsøket med å bestige Shishapangma den 26. april. Hun klarte dermed bragden om å bestige alle verdens topper over 8000 meter på like over ett år.

  Harila var første norske kvinne til å bestige Annapurna. Hun besteg nylig både Mount Everest og Lhotse på én og samme dag. Det gjorde hun på rekordraske åtte og en halv time.

  Harila skal fortsatt klatre Annapurna, Dhaulagiri og Manaslu i Nepal. Spørsmålet er om hun rekker det før regntiden da spesielt de to førstnevnte er fjell det er best å klatre på våren av værmessige grunner.

 • NTB
  00:30

  Nord-Korea varsler satellittoppskyting

  Japans statsminister Fumio Kishida frykter for sikkerheten til folket i Japan ved Nord-Koreas varslede satellittoppskyting. Foto: Shuji Kajiyama / AP / NTB

  Nord-Korea har varslet Japan om sine planer om å skyte opp en satellitt i løpet av de neste dagene, ifølge den japanske kystvakten.

  Den japanske krigskasteren NHK melder at oppskytingen skal finne sted mellom 31. mai og 11. juni.

  Myndighetene i landet tror imidlertid at satellitt er kodeord for rakett. De mistenker at nordkoreanerne planlegger å skyte opp en langtrekkende ballistisk rakett.

  Statsminister Fumio Kishidas kontor skrev på Twitter mandag at land som USA og Sør-Korea vil oppfordre Nord-Korea til ikke å sende opp raketter.

  – Enhver rakett som Nord-Korea skyter opp, selv om de kaller det for en «satellitt», er et brudd på FNs sikkerhetsråds resolusjon, sier Kishida.

  Videre sier han at oppskytingen påvirker sikkerheten til japanske borgere.

 • NTB
  i går22:27

  Støre gratulerer Erdogan – venter ja til Sverige i Nato

  Statsministeren gratulerer Recep Tayyip Erdogan med valgseieren og sier han venter at landet nå vil si ja til Sveriges Nato-medlemskap.

  – Jeg vil gratulere president Erdogan for å ha blitt gjenvalgt som president i Tyrkia. Tyrkia er en viktig alliert i Nato og spiller en nøkkelrolle i en rekke saker av betydning for Norge, Europa og verden, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB.

  – Norges forhold til Tyrkia er godt og vi forventer at Tyrkia nå vil ratifisere Sveriges søknad om medlemskap i Nato, sier Støre.

 • NTB
  i går22:02

  Zelenskyj gratulerer Erdogan

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gratulerer Recep Tayyip Erdogan med seieren i det tyrkiske presidentvalget.

  – Vi håper på å utvikle vårt samarbeid for sikkerhet og stabilitet i Europa og ytterligere styrke vårt strategiske partnerskap til fordel for våre land, skriver Zelenskyj på Twitter.

  Søndag kveld ble det kjent at Recep Tayyip Erdogan vant valget i Tyrkia, og dermed går han nå løs på et tredje tiår som landets leder.

 • NTB
  i går21:56

  Bilfører som kjørte på syklist har meldt seg

  En syklist ble påkjørt av en bil på Fylkesvei 128 ved Slitu i Indre Østfold. Nødetater er på stedet. Foto: Freddie Larsen, NTB

  En syklist fremstår som alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av en bil på Slitu i Østfold. Føreren stakk fra stedet, men har meldt seg til politiet.

  Fører av bilen har kontaktet politiet og blir avhørt av etterforsker, skriver Smaalenene.

  Vitner på stedet opplyste at en grå bil stakk fra stedet etter ulykken, skrev Øst politidistrikt på Twitter.

  Operasjonsleder Finn Håvard Aas i politiet sier til TV 2 at skadene til syklisten fremstår som alvorlige.

 • NTB
  i går21:44

  Valgkommisjonen i Tyrkia bekrefter at Erdogan vant

  Recep Tayyip Erdogan er vinner av presidentvalget i Tyrkia, bekrefter landets valgkommisjon.

  Erdogan ble tidlig utropt til valgvinner av tyrkiske medier. Valgkommisjonens leder bekrefter dette søndag kveld.

  Han sier at Erdogan fikk 52,14 prosent av stemmene, mens utfordreren Kemal Kiliçdaroglu fikk støtte av 47,86 prosent.

 • NTB
  i går21:26

  Valgobservatør: – Ikke det vi kaller frie og rettferdige valg

  Erdogan har erklært seier under valget i Tyrkia. Her feirer støttespillerne hans i Istanbul søndag. Foto: Francisco Seco, AP / NTB

  Valgobservatør Sverre Myrli (Ap) har vært i Tyrkia under valget, og sier det ikke er sammenlignbart med det vi kaller frie og rettferdige valg.

  Myrli sier til NRK at han mener selve gjennomføringen av valget i Tyrkia søndag har gått bra.

  – Men opptakten og valgkampen er ikke sammenlignbart med det vi kaller frie og rettferdige valg. Erdogan og hans parti har hatt fullstendig kontroll, sier Myrli.

  – Myndighetene har så til de grader hatt fullstendig kontroll gjennom valgkampen. Erdogan har kontrollert mediene fullstendig, sier Myrli.