Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Departementet legger bort saken mot Norwegian

  26. mai 05:55
  NTB
  Næringsdepartementet legger mot saken mot Norwegian. Foto: Javad Parsa / NTB

  Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) mente at Norwegian måtte tilbakebetale bonuser gitt under pandemien, men saken er nå lagt bort.

  – Etter samtaler med vår juridiske rådgiver legger vi nå saken bort, da vi anser at staten ikke har mer å hente økonomisk på å ta videre initiativ overfor Norwegian, skriver statssekretær Halvard Ingebrigtsen (Ap) til Dagens Næringsliv.

  Vestre har tidligere insistert på at flyselskapet Norwegian måtte tilbakebetale bonusene som det forrige styret hadde delt ut til den tidligere lederduoen Jacob Schram og Geir Karlsen. Toppene fikk utbetalt 11 millioner hver i bonus i mai 2021.

  Det skjedde mens selskapet var avhengig av skattefinansiert milliardstøtte for å holde seg på vingene under pandemien.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Per Magnus Riseng
  11:16

  To syklister alvorlig skadet etter påkjørsel i Sverige

  To syklister skal være hardt skadet etter at en bil kjørte inn i en gruppe syklister i Sverige, ifølge Expressen.

  Begge de skadede var ved bevissthet da de ble kjørt bort i ambulanse, ifølge politiet.

  Det skal ha vært et 20-talls syklister i gruppen som ble påkjørt. Hendelsen skjedde i Nora, rundt 20 mil vest for Stockholm. Flere ambulanser er sendt til stedet.

  – Nøyaktig hva som har skjedd og hva som har forårsaket ulykken, får etterforskningen vise. Vi blir værende på stedet og jobbe. Alle skal avhøres, sier operasjonsleder Ola Olsson i Bergslagen politidistrikt.

  Saken oppdateres.

 • Per Magnus Riseng
  10:59

  Nydalen T-banestasjon stengt etter påkjørsel

  «Nødetatene er på Nydalen tbanestasjon etter melding om påkjørsel», skriver Oslopolitiet på Twitter. T-banen kjører ikke forbi denne stasjonen inntil videre.

  Saken oppdateres.

 • NTB
  10:09

  Parlamentsbygningen i London kan kollapse

  Mange parlamentarikere nøler med å forlate bygningen, som vil måtte skje om man skal restaurere. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

  I en rapport fastslår en komité i det britiske Underhuset at selve parlamentsbygningen er i elendig stand. Bygget lekker, stein faller og det er asbest overalt.

  Parlamentsbygningen står på Unescos verdensarvliste, og over en million turister besøker dem hvert år. Samtidig er det et smuldrende, lekkende, asbestfylt bygg som er i «reell og økende fare for å kollapse,» heter det i en rapport fra Underhusets kontrollkomité.

 • NTB
  09:11

  Color Line-ferge kolliderte – avganger kansellert

  Danmarksfergen "SuperSpeed 2" legger til kai. Den hurtige danskebåten fra ColorLine trafikkerer ruten Larvik - Hirtshals, og tilbakelegger distansen på under fire timer. Foto: Trond J. Strøm / Aftenposten / NTB

  Color Lines Superspeed 2-ferge kolliderte da skipet skulle legge til kai i Hirtshals i Danmark lørdag. Alle avgangene søndag er kansellert.

  – Det har vært et sammenstøt, snarere enn en kræsj. Skadene har skjedd over vannlinjen, så det har ikke ført til noen utslipp, og ingen personer har kommet til skade, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, Erik Brynhildsbakken, til VG.

  Båtens tur fra Hirtshals til Larvik lørdag kveld ble innstilt.

  Søndag morgen skriver Color Line i en trafikkmelding at alle dagens avganger med Superspeed 2 også er kansellert. Det gjelder to avganger fra Larvik og to avganger fra Hirtshals.

 • NTB
  09:06

  India: Mistet telefon – tømte ut to millioner liter vann

  En indisk tjenestemann er suspendert fra stillingen etter at han beordret tømming av et vannreservoar for å finne mobiltelefonen han hadde mistet.

  Forrige uke mistet Rajesh Vishwas sin Samsung-telefon i Kherkatta-demningen i delstaten Chhattisgarh da han skulle ta en selfie. Det tok han ikke lett på.

  Ifølge avisen The Times of India fikk han først lokale dykkere til å lete etter telefonen, som han hevdet inneholdt sensitive offisielle data. Da dykkerne ikke fant den, beordret han vannreservoaret tømt ved hjelp av en dieseldrevet pumpe.

  De neste tre dagene ble Kherkatta tømt for over 2 millioner liter vann, som ville ha vært nok til å holde liv i minst 6000 mål med avlinger gjennom en glovarm indisk sommer.

  Videoer som viser Vishwas der han sitter under en parasoll og ser på pumpene som tømmer vannmagasinet, har nå gått viralt i India.

  Telefonen ble til slutt funnet, men viste seg å være ødelagt etter oppholdet under vann.

 • Sondre Myhre
  08:53

  Tre pågrepet etter voldshendelse i Oslo

  Tre personer er pågrepet etter en voldshendelse i Thereses gate i bydel St. Hanshaugen. Den fornærmede er kjørt til legevakten etter å ha blitt slått og sparket, opplyser politiet på Twitter.

  Alle de involverte skal være menn i alderen 18 til 23 år.

 • NTB
  08:40

  Spikkestadbanen stengt etter at stein falt ned i togsporet i Asker

  Spikkestadbanen er stengt mellom Asker og Spikkestad etter at en stein falt ned i sporet mellom Asker og Heggedal. Strekningen er stengt på grunn av rasfare.

  – Vi venter nå på en geolog som må undersøke stedet. Det vil skje i løpet av formiddagen i dag, sier pressevakt Anne Kirkhusmo i Bane Nor til NTB i 8.30-tiden søndag.

  Bane Nor meldte først om hendelsen natt til søndag.

  Det ble først antatt at det var skader på skinnegangen, men i 9.15-tiden sier Kirkhusmo at det nå er klart at skinnene ikke ble skadd av steinraset.

  – Vi er stort sett ferdige med oppryddingen på stedet, men vi venter fremdeles på geolog, sier pressevakten.

  Bane Nor skriver på sine nettsider at arbeidet med strekningen vil ta tid og at de ikke vet når de kan åpne.

 • NTB
  08:07

  Riksvei 7 over Hardangervidda er åpnet igjen

  Riksvei 7 over Hardangervidda er åpnet igjen etter å ha vært stengt siden 5-tiden natt til søndag på grunn av uvær.

  Det melder Vegtrafikksentralen på Twitter i 11-tiden søndag.

  Også fylkesvei 51 over Valdresflye var stengt søndag morgen på grunn av uvær. Fjellovergangen er åpnet igjen, men Vegtrafikksentralen anbefaler å kjøre med vinterdekk på grunn av fare for glatte partier.

  De varsler samtidig at fjellovergangen kan bli stengt på kort varsel.

 • NTB
  08:06

  Mann i 20-årene kjørte på flere i Sverige

  En mann i 20-årene kjørte lørdag kveld på flere personer utenfor en McDonalds-restaurant i Härryda øst for Göteborg.

  Ifølge øyenvitner forsøkte mannen bevisst å kjørte på folk. Minst to personer ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

  Ifølge Aftonbladet fant hendelsen sted litt etter klokken 23, og da politiet ankom stedet var stemningen amper.

  Gjerningsmannen ble senere på natten pågrepet hjemme, og bilen hans er beslaglagt.

  Motivet bak hendelsen er ikke kjent.

 • NTB
  07:26

  Store demonstrasjoner mot regjeringen i Serbia

  Til tross for dårlig vær møtte det opp titusenvis av demonstranter i Beograd lørdag. De demonstrerer mot regjeringen i kjølvannet av to masseskytinger tidligere i mai. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

  Titusener trosset regn og vind i Beograd lørdag i en ny protest mot myndighetene i kjølvannet av to masseskytinger der til sammen 18 personer ble drept.

  Landets opposisjon, som sto bak lørdagens demonstrasjon, beskylder regjeringen ledet av Serbias progressive parti (SNS) for å unnlate å tøyle medier de mener har fremmet vold, og for å være for passive mot kriminalitet i samfunnet.

  Det var den fjerde slike demonstrasjonen på like mange uker, og demonstrantene stilte like mannsterke opp denne gangen til tross for dårlig vær.

 • NTB
  07:24

  Valglokalene i Tyrkia har åpnet

  Tyrkerne avgjør søndag om Recep Tayyip Erdogan skal få nok en periode ved makten, eller om opposisjonsleder Kemal Kilicdaroglu skal få en sjanse. Foto: AP / NTB

  I dag avgjør tyrkerne om Recep Tayyip Erdogan kan gå inn i sitt tredje tiår som landets leder, eller om han må vike plassen for utfordrer Kemal Kiliçdaroglu.

  Søndag morgen åpnet igjen valglokalene over hele Tyrkia.

  Nå skal tyrkerne ta den endelig avgjørelsen om hvem av de to kandidatene, lengesittende president Erdogan eller opposisjonsleder Kilicdaroglu, som skal innta presidentvervet.

  I første valgrunde, som fant sted 14. mai, fikk Erdogan fikk 49,4 prosent av stemmene. Kilicdaroglu fikk 44,9 prosent.

 • NTB
  i går19:41

  Sammenstøt på grensen mellom Afghanistan og Iran

  To iranske grensevakter og en talibankriger ble drept i en skuddveksling ved en grensepost mellom Iran og Afghanistan lørdag.

  Det er ikke kjent hva som utløste skytingen der flere personer ble såret. Situasjonen har vært spent i området på grunn av en langvarig krangel mellom de to landene om vannrettigheter.

  Iran anklager Taliban-regimet i Afghanistan for å bryte en avtale fra 1973 ved å hindre vann fra Helmand-regionen i Afghanistan i å renne inn i Irans uttørkede østlige regioner. Taliban avviser anklagene fra Iran.

  Afghanistan og Iran har diplomatiske forbindelser, men iranske myndigheter anerkjenner ikke Taliban-regjeringen i Kabul. Forholdet mellom de to landene har surnet betydelig den siste tiden.

 • NTB
  i går17:33

  MC-fører alvorlig skadet utenfor Tønsberg

  En motorsykkel og en lastebil har kollidert i et veikryss i Revetal utenfor Tønsberg. MC-føreren er alvorlig skadet etter kollisjon med lastebil, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

  Et redningshelikopter har landet på stedet. Politiet skriver at mannen, som er i 60-årene, blir fløyet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse.

  Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring. Veien vil bli stengt en periode fremover. Sørøst politidistrikt fikk melding om ulykken klokka 16.52 lørdag.

 • NTB
  i går17:01

  Viser frem nye mumie-funn i Egypt

  Mostafa Waziri, sjef for Egypts øverste råd for fornminner og oldtidssaker, viser fram en sarkofag som ble funnet under utgraving av Saqqara-gravstedet sør for Kairo. Sted: Amr Nabil / AP / NTB

  Egyptiske arkeologer viste lørdag frem funnene som ble gjort under utgraving av to balsameringsverksteder og flere gravsteder fra oldtiden.

  Blant gjenstandene som ble vist frem, var mumifiserte mennesker og dyr som trolig ble balsamert i de to balsameringsverkstedene i tillegg til utstyr som ble brukt i prosessen.

  Funnene kan dateres tilbake til det 30. dynastiet, som styrte Egypt for om lag 2400 år siden.

  Mumiene og de andre gjenstandene ble oppdaget etter nærmere ett år med utgravinger av et stort område med graver i Saqqara sør for Kairo. Området står på Unescos verdensarvliste og omfatter blant annet flere pyramider, dyregraver og gamle koptisk-kristne klostre.

 • NTB
  i går16:18

  Serbias president går av som partileder

  Serbias president Aleksandar Vucic sier han går av som leder av regjeringspartiet SNS. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

  Serbias president Aleksandar Vucic sier han går av som leder for regjeringspartiet Serbias progressive parti (SNS). Det ventes likevel at han fortsetter som president.

  SNS vant parlamentsvalget i fjor med stor margin. Men partiet anklages jevnlig for korrupsjon og har også fått mye kritikk etter to masseskytinger nylig.

  53 år gamle Vucic har vært leder for SNS siden 2012, og han har sittet som enten statsminister eller president siden 2014.

 • Birgitte Iversen
  i går15:52

  I morgen får du betalt for å bruke strøm

  Altfor mye strøm tilgjengelig gjør at strømmarkedet nærmest kollapser søndag, skriver Europower.

  På søndag får hele Norge, bortsett fra Vestlandet, betalt 12 øre/kWh for å bruke strøm i fire timer mellom klokken 11 og 15.

  Vestlandet får betalt 5 øre/kWh på det laveste.

  Men kundene må betale nettleie og avgifter.

  Årsaken er for mye kraft fra solkraft og vindkraft i Nederland. I strømmarkedet må det være akkurat like mye produksjon som forbruk.

 • NTB
  i går15:24

  Nå må du ha eget kurs for å kjøre fort med båt

  Fra 1. juni må du ha eget kurs for å kjøre fortere enn 50 knop med fritidsbåt eller vannscooter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Skal du kjøre fritidsbåt eller vannscooter over 50 knop fra 1. juni, holder ikke den vanlige båtførerprøven. Da innføres det krav om eget høyhastighetsbevis.

  Kravet ble vedtatt i 2021, men innføres altså fra førstkommende torsdag, skriver NRK.

  Man må ta et eget kurs for å få beviset, og dette kurset inneholder både en teoretisk og en praktisk del.

  50 knop tilsvarer ca. 92 kilometer i timen.

 • Kristoffer Rønneberg
  i går15:06

  Frikjent for hekseri etter 370 år

  Det lokale senatet i den amerikanske delstaten Connecticut har frikjent ti kvinner og to menn for trolldom og hekseri. De 12 ble dømt på slutten av 1600-tallet. Alle bortsett fra den ene kvinnen ble henrettet etter dommen.

  Nå vedkjenner Senatet i delstaten at dommene var justismord.

  - Noen mener kanskje at vi kaster bort tiden ved å gjøre dette, men jeg tror det er et lite steg på veien for å erkjenne vår historie slik at vi kan bevege oss videre, sier senator John Kissel til nyhetsbyrået AP.

  Rundt 60.000 personer ble dømt for hekseri i de såkalte trolldomsprosessene i Europa og USA. Hekseforfølgelsen varte fra 1400-tallet og helt til midten av 1700-tallet.

 • NTB
  i går14:55

  Minst ti drept i sammenstøt sør i Tsjad

  Minst ti mennesker er drept i nye sammenstøt mellom nomader og fastboende bønder sør i Tsjad, ifølge en lokal guvernør.

  Sammenstøtene brøt ut da en tolv år gammel nomadegutt lot dyrene sine beite på peanøttbuskene til en bonde i Madoul-regionen, nær grensen til Kamerun og Den sentralafrikanske republikk.

  Gutten ble drept, og foreldrene hans drepte deretter ni bønder i området som hevn, forteller guvernør Adoum Forteye Amadou.

  Fem nomader er pågrepet etter drapene, og det samme er mannen som drepte tolvåringen, opplyser han.