Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Nav-kontor evakuert - noen har tent på der inne

  26. mai 13:19
  NTB

  Nødetatene rykker ut til brann på Nav Falkenborg i Trondheim.

  - Noen har tent på der inne, og det er røykutvikling. Alle ansatte er evakuert, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

  Saken oppdateres.

 • NTB
  09:13

  Mindreårig pågrepet etter melding om voldtekt i Alta

  Politiet i Alta har pågrepet en mindreårig gjerningsperson i Alta etter melding om voldtekt av en kvinne som ifølge avisen iFinnmark skal være i 20-årene.

  Kvinnen skal ha søkt hjelp hos en person. Rundt klokken halv ett natt til søndag kontaktet personen politiet og fortalte at kvinnen hadde «fått bank»

  – Vi etterforsker saken. Det framstår for politiet at det er brukt vold, sier operasjonsleder Robin Fure til avisen.

  Til NTB sier Fure at fornærmedes beskrivelse gjør at de etterforsker hendelsen som en voldtekt.

  – Kvinnen har blitt undersøkt ved et helsesenter. Det er gjennomført sporsikring, og hun har fått tilsyn, sier han.

  – Politiet jobber med å finne en angivelig gjerningsperson nummer to, skriver operasjonssentralen i Finnmark på X/ Twitter.

 • NTB
  09:11

  Tilstanden til mann funnet bevisstløs i Halden fortsatt ustabil

  Tilstanden til en av mennene som ble funnet bevisstløs i Halden lørdag, er fremdeles ustabil.

  Det opplyser politiets operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NRK.

  Lørdag ettermiddag ble to menn funnet bevisstløse i en leilighet i Halden, mens en tredje mann ble erklært død på stedet.

  Politiet mistenker at hendelsen er rusrelatert. Krimteknikere ble ifølge kanalen ferdig med sine undersøkelser lørdag kveld.

 • NTB
  09:11

  Person funnet død i fritidsbåt i Bergen

  En person er søndag morgen funnet død i en fritidsbåt i Bergen, opplyser politiet.

  – Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet har en formening om hvem personen er. Pårørende er ikke varslet, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

  Politiet har per nå ingen mistanke om at det har skjedd noe straffbart.

  Politiet fikk melding om hendelsen klokken 6.40.

 • Helle Aarnes
  08:23

  Grisehjerte reddet hjertesyk mann

  Et grisehjerte er blitt transplantert inn i en 58 år gammel hjertesyk mann. Det kunngjorde University of Maryland Medical Center i USA fredag.

  – Mitt eneste egentlige håp er å gå for grisehjertet, sa mottageren, 58 år gamle Lawrence Faucette, noen dager før transplantasjonen.

  Fredag meldte sykehuset at Faucette "puster for øyeblikket på egen hånd, og hjertet hans fungerer bra uten hjelp fra støttende enheter."

  Det er andre gang en slik operasjon gjennomføres. Operasjonsteamet er det samme som gjennomførte den første transplantasjonen i 2022, ifølge CNN.

 • NTB
  08:09

  Tre menn mistet lappen etter råkjøring

  Tre menn som råkjørte på E6 i Trøndelag i natt, må venne seg til et liv uten førerkort. Den ene sjåføren ble målt til 161 km/t i 90-sonen. Den andre i 132 km/t.

  – Det ble gjort to førerkortbeslag, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til avisen Steinkjer24. Mennene ble stanset på E6 i Jevika klokken 03.32.

  Litt tidligere på natten, klokken 0.49, ble en ung mann tatt i fartsmåling i Levanger.

  – En kar på 18 år kjørte bilen i 140 km/t i 90-sonen. Han erkjente straffskyld og fikk førerkortet beslaglagt, sier Volden til Adresseavisen.

  På E18 i Vestfold mistet i alt 14 personer førerkortet etter å ha kjørt langt over fartsgrensen lørdag og natt til søndag. Den raskeste ble målt til 183 km/t. Mange er menn i 20-årene.

 • NTB
  07:58

  Over 30 studenter bortført i Nigeria

  Over 30 studenter ble bortført av væpnede menn under et angrep mot et universitet nordvest i Nigeria. Minst 24 av dem er kvinner.

  Bortføringen fant sted i den nordvestlige delstaten Zamfara. Innbyggere sier til nyhetsbyrået AFP at flere væpnede menn fra kriminelle gjenger brøt seg inn i hus med kvinnelige leietagere like før daggry fredag.

  – De tok minst 24 kvinnelige studenter og to mannlige studenter, hvorav én er ansatt ved universitetet, sier en person som bor ved universitetet.

  Militæret ble satt inn i jakten på kidnapperne.

  – Seks av de kvinnelige studentene ble reddet av soldater som forfulgte terroristene inn i skogen, sier en ikke navngitt kilde i militæret til AFP.

  Zamfara er en av flere stater i det nordvestlige og sentrale Nigeria som terroriseres av kriminelle gjenger.

 • NTB
  07:08

  Norge fordømte Russland i FN

  Anne Beathe Tvinnereim på talerstolen lørdag. Foto: Mary Altaffer / AP NTB

  Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) holdt lørdag Norges innlegg i FNs 78. hovedforsamling. Sentralt sto fordømmelsen av Russlands invasjon av Ukraina.

  Tvinnereim vektla FNs betydning og respekt for internasjonal rett.

  Russlands invasjon av Ukraina, vekker stor bekymring, sa Tvinnereim.

  – Russland er vår nabo. Landet er ansvarlig for et åpenbart brudd på FN-erklæringen. De har brutt grunnleggende prinsipper i folkeretten. Et fast medlem i FNs sikkerhetsråd prøver å nekte et annet FN-medlemslands rett til å eksistere. Utviklingsministeren lovet norsk støtte til Ukraina så lenge det trengs. Hun talte også om kvinners rettigheter, klima, hav og matsikkerhet.

  Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skulle egentlig ha holdt Norges FN-innlegg torsdag, men forsinkelser gjorde at Norges ikke fikk tid før lørdag. Støre dro da likevel til Norge torsdag.

 • NTB
  06:56

  En person til sykehus etter ulykke på Nordmøre – bil tok fyr

  En bilfører er skadd i en trafikkulykke i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal. Bilen sto i brann etter ulykken.

  Politiet opplyser at nødetatene natt til søndag rykket ut til en trafikkulykke på fylkesvei 666.

  – Bilen som er involvert, står i brann, skrev politiet i Møre og Romsdal på X klokken 0.46.

  Da var bilføreren ute av kjøretøyet.

  – Den involverte føreren er våken og under transport til sykehus for videre behandling, oppdaterte politiet et kvarter senere.

  Da var også brannen i bilen slukket. Ifølge politiet var det trolig kun bilføreren som var involvert i ulykken.

 • NTB
  06:56

  Fransk rapper drapsdømt

  Den franske rapperen Mohamed Sylla, kjent under artistnavnet MHD er dømt til tolv års fengsel for drap på en ung mann i 2018.

  Han var tiltalt sammen med åtte andre. Tre av dem ble frikjent, mens de fem siste ble dømt til mellom 10 og 18 års fengsel.

  Under rettssaken i Paris har både rapperen og de andre tiltalte fastholdt at de er uskyldige. Det er ikke klart om dommen ankes.

  Offeret i saken, en 23-åring, ble påkjørt og deretter banket opp og knivstukket av drøyt ti personer i en belastet del av L’Enclos-Saint-Laurent, Paris' 10. arrondissement.

  Aktoratets påstand var fengsel i 18 år for Sylla. Han ble pågrepet og siktet i 2019. Saken ble etterforsket som et gjengoppgjør.

 • NTB
  06:50

  Eksplosjon ved hus sør for Stockholm

  Ingen ble skadd da en gjenstand eksploderte ved et hus i Huddinge, sør for Stockholm. Store politistyrker letter etter en eller flere gjerningspersoner.

  Meldingen om hendelsen i Glömsta kom rett etter klokka 2 natt til søndag.

  En person er observert løpende fra stedet, opplyser politiet. Helikopter og hunder brukes i letingen. Den nasjonale bombegruppa var natt til søndag på stedet, i tillegg til at politiet gjorde tekniske undersøkelser. Trafikken i området kan ifølge politiet påvirkes av sperringene på stedet.

  Saken etterforskes som allmennfarlig skadeverk.

  Den siste tiden har det vært flere drap og voldssaker i områdene rundt Stockholm og Uppsala. En del av sakene knyttes til en intern konflikt i den kriminelle gjengen kjent som Foxtrotnätverket. Blant de drepte er flere gutter i tenårene.

  Huddinge ligger et par mil sørvest for Stockholm og inngår i Stockholms län. Natt til torsdag var det en eksplosjon i et rekkehusstrøk i kommunen.

 • NTB
  06:50

  Tre personer sjekket av helsepersonell etter brann

  Natt til søndag sto en enebolig i Modum kommune i full fyr. Tre personer ble sjekket av helsepersonell etter brannen.

  Politiet meldte om brannen klokken 2.50 natt til søndag.

  – Melding om brann i enebolig. Det er full fyr i huset, lød meldingen fra Sørøst politidistrikt på X.

  Da ble det meldt at alle beboerne på adressen var ute. Politiet opplyser at det var tre personer i huset – de ble sjekket av ambulansepersonell.

  Like før klokken 5 søndag morgen avsluttet politiet sitt arbeid på stedet. Da skulle brannmannskaper fortsette med etterslukking de neste timene.

 • NTB
  06:50

  Ny skyteepisode i Uppsala – ingen skadd

  Ingen ble skadd da det ble avfyrt skudd mot en leilighet i den svenske byen Uppsala. Hendelsen etterforskes imidlertid som drapsforsøk.

  Politiet ble varslet om hendelsen i Kvarngärdet-området rett før midnatt natt til søndag.

  Innringerne fortalte om flere høye smell. Det er et hull i et vindu, og politiet tror det skyldes et skudd. Saken etterforskes som drapsforsøk og grovt våpenlovbrudd.

  – Vi utelukker det ikke, men kan ikke konstatere at det kan være en del av den pågående konflikten i Uppsala, forteller Anders Holm, befal ved politiets operasjonssentral.

  Den siste tids voldskriminalitet i Uppsala og Stockholm knyttes blant annet til en intern konflikt i den kriminelle gjengen kjent som Foxtrotnätverket.

  Så langt denne måneden har det vært to drap bare i Uppsala. 7. september ble en kvinne i 60-årene drept i sin bolig. Politiet har bekreftet at hun var moren til et gjengmedlem.

  Fem dager senere ble en 23 år gammel mann skutt og drept i en trappeoppgang i et boligområde. Mannen var nabo til et gjengmedlem og trolig et tilfeldig offer.

 • NTB
  06:49

  To ungdommer pågrepet for ran og ransforsøk i Oslo

  To gutter under 18 år ble natt til søndag pågrepet for ran og ransforsøk på Holmen og Smestad i Oslo.

  De fornærmede er fra 18 til opp i 40-årene. Ingen skal ha kommet fysisk til skade, men en av dem skal ha fått et slag.

  Politiet fikk meldingene mellom klokken 01.15 og 02.15 natt til søndag. Fire maskerte ungdommer skal ha stått bak ranene og ransforsøkene på Oslos vestkant. To gutter under 18 år er pågrepet.

  De fornærmede er blitt fratatt blant annet klokker og lommebøker, opplyser politiet til VG. Operasjonsleder Alexander Østerhaug sier at et vitne har forklart at det ble brukt kniv eller en skarp gjenstand, men at dette ikke er bekreftet.

  – Ingen skal ha kommet fysisk til skade, sier Østerhaug til NRK.

  I søket etter gjerningspersonene tok politiet blant annet i bruk helikopter og droner.

  – Vi ga oss etter noen timer da vi fikk kontroll på to av dem. Mest sannsynlig er det to som har sluppet unna, sier Østerhaug.

 • NTB
  00:55

  Fartsglade menn mistet førerkortet i Vestfold

  Flere menn i 20-årene ble lørdag målt til hastigheter langt over fartsgrensen på E18 i Vestfold. Den raskeste ble målt til 175 km/t.

  Like før klokken 21 stanset Utrykningspolitiet (UP) en mann i 20-årene fra Buskerud på E18 ved Sandefjord. Han ble målt til 175 km/t i 110-sonen, skriver Sørøst politidistrikt på X.

  Klokken 22.44 ble en nok mann i 20-årene målt til 157 km/t i 110 sonen, skriver politiet.

  Tidligere lørdag ble en bilfører målt til 157 km/t i 110-sonen på E18 utenfor Larvik i Vestfold.

  Flere førerkort ble beslaglagt på E18. En fører ble stanset etter å ha kjørt i 145 km/t i 100-sonen på E18 utenfor Holmestrand, mens en MC-fører ble målt til 168 km/t i 110-sonen i Sandefjord. Begge førere var menn i 20-årene og fikk førerkortet beslaglagt. MC-føreren fikk i tillegg en mangellapp etter å ha brukt uoriginalt eksosanlegg.

  Lenger nord i landet ble en bil målt til en snittfart på 149 km/t i 90-sonen på Veggfjellet i Narvik. Også her var føreren en mann i 20-årene som fikk førerkortet beslaglagt, skriver politiet i Nordland på X.

 • NTB
  00:44

  Mann døde i MC-ulykke på E18 ved Sandvika

  En mannlig MC-fører omkom lørdag kveld i en ulykke på E18 ved Sandvika i Bærum.

  Like etter midnatt meldte politiet i Oslo om en trafikkulykke med en motorsykkel på E18. Ved 0.30-tiden bekreftet politiet at det er snakk om en dødsulykke.

  – Det ble iverksatt førstehjelp på stedet av de første som ankom stedet, og etter hvert overtok politi og ambulanse. Det ble raskt konkludert med at livet ikke sto til å redde, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til NTB.

  Han bekrefter at det er en mann som omkom i ulykken. Pårørende er ikke varslet.

  Politiet opplyser at det vil bli foretatt grundige undersøkelser på ulykkesstedet. Det vil også bli gjort vitneavhør, samt innhenting av videobilder, opplyser politiet.

  Årsaken til ulykken er det for tidlig å si noe om.

  Veien ble stengt en periode etter ulykken, men ble ved 3.15-tiden åpnet opp for trafikk igjen.

 • NTB
  i går23:26

  Norge øker støtten til småbønder i u-land

  Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) sier regjeringen vil øke kjernestøtten til Det internasjonale fondet for landbruksutvikling (IFAD) med 50 prosent. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

  Norge øker støtten til fattige småbønder og fiskere som produserer mat til lokale markeder i utviklingsland med 927 millioner kroner i perioden 2025-2027.

  Det melder regjeringen på sine nettsider.

  Det var på Global Citizen-festivalen i Central Park i New York at utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) kunngjorde at regjeringen vil øke kjernestøtten til Det internasjonale fondet for landbruksutvikling (IFAD) med 50 prosent.

  Dette tilsvarer ifølge regjeringen 927 millioner kroner i perioden 2025-2027.

 • NTB
  i går22:52

  Brann i boligblokk i Oslo – ingen skadet

  Det brant lørdag kveld kraftig i en blokk i Spireaveien i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Ingen personer er meldt skadet etter at det lørdag kveld brant kraftig i en boligblokk på Bjerke i Oslo. Flere personer er evakuert.

  Nødetatene meldte ved 22-30-tiden om at de var på vei til Bjerke i Oslo etter melding om brann.

  – Melding om brann i en leilighet i femte etasje, skrev 110-sentralen på X.

  – Flammene sto ut av vinduet ved ankomst, sier brannvesenets innsatsleder Håvard Bakken til Avisa Oslo.

  Han beskriver to leiligheter som ubeboelige.

  – Det har vært flammer både i femte- og sjette etasjer og røykspredning oppover i blokken, sier Bakken.

  Skadene på bygget beskrives som omfattende, og rundt klokken 23 drev brannvesenet med etterslukning. Ingen personer er meldt skadet etter brannen, men flere av beboerne er evakuert.

  110-sentralen opplyser at brannen forårsaket en vannlekkasje, som ved 23-tiden var stoppet.

 • Gloria Andersen
  i går22:42

  Lea (24) er «Norges hyggeligste håndverker»

  Lea Erlandsen ble både glad og overrasket da hun vant. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker

  Lørdag kveld var det duket for kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker.

  På plass på Gamle Logen i Oslo, var Høyre-leder Erna Solberg, som delte ut prisen.

  Av de 24 nominerte, var det Lea Erlandsen som stakk av med seieren.

  24-åringen fra Rauma er elektriker, og vant dessuten prisen for Årets Elektriker også.

  – Det er helt surrealistisk. Jeg tror ikke det kommer til å gå helt opp for meg før kanskje neste uke, sier Erlandsen, ifølge pressemeldingen.

  Norges Hyggeligste Håndverker er den viktigste kåringen i bransjen. Erna Solberg mener den er viktig for å inspirere unge.

 • NTB
  i går19:50

  Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

  Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag.

  Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel.

  En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger. Ifølge Nunez ble også en bank angrepet av demonstrantene.

  – Jeg fordømmer på det sterkeste disse angrepene, skriver han.

 • Gloria Andersen
  i går19:03

  Flere biler i ulykke på Romerike

  Øst politidistrikt melder at det har skjedd en trafikkulykke i Rælingstunnelen i retning Lillestrøm.

  Det er flere biler involvert. Tunelen er stengt.