Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Festet innlegg

  Båt med 500 mennesker savnet i Middelhavet

  26. mai 13:32
  NTB

  En båt med 500 migranter, deriblant en nyfødt baby og flere gravide kvinner, har forsvunnet i det sentrale Middelhavet, ifølge to hjelpeorganisasjoner.

  Redningsorganisasjonen Alarm Phone, en gruppe som tar imot anrop fra migranter i havsnød, sier de mistet kontakt med båten onsdag morgen. På det tidspunktet var båten i drift på åpent hav uten en fungerende motor.

  Båten forsvant rundt 320 kilometer nord for den libyske havnebyen Benghazi, over 400 kilometer unna Malta og øya Sicilia i Italia.

  Ifølge den italienske hjelpeorganisasjonen Emergency har deres redningsfartøyer lett etter den savnede båten i over 24 timer, men det er foreløpig ikke funnet noen tegn til et forlis. En talsperson sier det også er mulig at migrantene er blitt plukket opp av en annen båt eller klart å fikse motoren og fortsatt sin ferd mot Sicilia.

 • Helle Aarnes
  2 min

  15-åring og 16-åring tatt for ran på Oslo vest

  Ett ran og tre ransforsøk. Helikopterjakt og dronesøk: Alt skjedde på én hektisk nattetime på Oslo vest. En 15-åring og en 16-åring er tatt. To andre gutter er på rømmen.

  Søndag morgen sitter de to guttene fra nattens ransbonanza i et villaområde på Holmen til Smestad hos politiet.

  Begge guttene har i natt hatt samtaler med barnevernsvakta og fått oppnevnt hver sin forsvarer. Klokken 10 søndag morgen hadde de ennå ikke avgitt forklaring til politiet.

  De to guttene vil trolig slippe ut i løpet av dagen, sier politiadvokat Geir Wangensten-Øye i Oslo politidistrikt.

  - De er for unge for varetektsfengsling, så jeg tror ikke de vil bli sittende, sier han.

  Politiet satte inn både helikopter og drone i jakten på de fire maskerte ungguttene. Meldingene om ran og ransforsøkene kom mellom 01.15 og 02.15

  • NTB
   16 min

   Brannvesenet varsler om stor øvelse i Oslo

   Søndag formiddag vil brannvesenet i Oslo holde en større øvelse på Grønlikaia i Oslo. Vaktkommandør Rober Gudmundsen sier at det ikke er noe å bekymre seg for.

   – Det er snakk om en øvelse med bil i vannet. Mange brannbiler kommer til å være til stede, så det kan sikkert misforstås, sier vaktkommandøren til NTB.

   Øvelsen varer fra 10 til 13 og vil være lett synlig.

   – Blant annet vil alle som bor på Sørenga, komme til å se den, sier operasjonslederen.

  • NTB
   09:13

   Mindreårig pågrepet etter melding om voldtekt i Alta

   Politiet i Alta har pågrepet en mindreårig gjerningsperson i Alta etter melding om voldtekt av en kvinne som ifølge avisen iFinnmark skal være i 20-årene.

   Kvinnen skal ha søkt hjelp hos en person. Rundt klokken halv ett natt til søndag kontaktet personen politiet og fortalte at kvinnen hadde «fått bank»

   – Vi etterforsker saken. Det framstår for politiet at det er brukt vold, sier operasjonsleder Robin Fure til avisen.

   Til NTB sier Fure at fornærmedes beskrivelse gjør at de etterforsker hendelsen som en voldtekt.

   – Kvinnen har blitt undersøkt ved et helsesenter. Det er gjennomført sporsikring, og hun har fått tilsyn, sier han.

   – Politiet jobber med å finne en angivelig gjerningsperson nummer to, skriver operasjonssentralen i Finnmark på X/ Twitter.

  • NTB
   09:11

   Tilstanden til mann funnet bevisstløs i Halden fortsatt ustabil

   Tilstanden til en av mennene som ble funnet bevisstløs i Halden lørdag, er fremdeles ustabil.

   Det opplyser politiets operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NRK.

   Lørdag ettermiddag ble to menn funnet bevisstløse i en leilighet i Halden, mens en tredje mann ble erklært død på stedet.

   Politiet mistenker at hendelsen er rusrelatert. Krimteknikere ble ifølge kanalen ferdig med sine undersøkelser lørdag kveld.

  • NTB
   09:11

   Person funnet død i fritidsbåt i Bergen

   En person er søndag morgen funnet død i en fritidsbåt i Bergen, opplyser politiet.

   – Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet har en formening om hvem personen er. Pårørende er ikke varslet, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

   Politiet har per nå ingen mistanke om at det har skjedd noe straffbart.

   Politiet fikk melding om hendelsen klokken 6.40.

  • Helle Aarnes
   08:23

   Grisehjerte reddet hjertesyk mann

   Et grisehjerte er blitt transplantert inn i en 58 år gammel hjertesyk mann. Det kunngjorde University of Maryland Medical Center i USA fredag.

   – Mitt eneste egentlige håp er å gå for grisehjertet, sa mottageren, 58 år gamle Lawrence Faucette, noen dager før transplantasjonen.

   Fredag meldte sykehuset at Faucette "puster for øyeblikket på egen hånd, og hjertet hans fungerer bra uten hjelp fra støttende enheter."

   Det er andre gang en slik operasjon gjennomføres. Operasjonsteamet er det samme som gjennomførte den første transplantasjonen i 2022, ifølge CNN.

  • NTB
   08:09

   Tre menn mistet lappen etter råkjøring

   Tre menn som råkjørte på E6 i Trøndelag i natt, må venne seg til et liv uten førerkort. Den ene sjåføren ble målt til 161 km/t i 90-sonen. Den andre i 132 km/t.

   – Det ble gjort to førerkortbeslag, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til avisen Steinkjer24. Mennene ble stanset på E6 i Jevika klokken 03.32.

   Litt tidligere på natten, klokken 0.49, ble en ung mann tatt i fartsmåling i Levanger.

   – En kar på 18 år kjørte bilen i 140 km/t i 90-sonen. Han erkjente straffskyld og fikk førerkortet beslaglagt, sier Volden til Adresseavisen.

   På E18 i Vestfold mistet i alt 14 personer førerkortet etter å ha kjørt langt over fartsgrensen lørdag og natt til søndag. Den raskeste ble målt til 183 km/t. Mange er menn i 20-årene.

  • NTB
   07:58

   Over 30 studenter bortført i Nigeria

   Over 30 studenter ble bortført av væpnede menn under et angrep mot et universitet nordvest i Nigeria. Minst 24 av dem er kvinner.

   Bortføringen fant sted i den nordvestlige delstaten Zamfara. Innbyggere sier til nyhetsbyrået AFP at flere væpnede menn fra kriminelle gjenger brøt seg inn i hus med kvinnelige leietagere like før daggry fredag.

   – De tok minst 24 kvinnelige studenter og to mannlige studenter, hvorav én er ansatt ved universitetet, sier en person som bor ved universitetet.

   Militæret ble satt inn i jakten på kidnapperne.

   – Seks av de kvinnelige studentene ble reddet av soldater som forfulgte terroristene inn i skogen, sier en ikke navngitt kilde i militæret til AFP.

   Zamfara er en av flere stater i det nordvestlige og sentrale Nigeria som terroriseres av kriminelle gjenger.

  • NTB
   07:08

   Norge fordømte Russland i FN

   Anne Beathe Tvinnereim på talerstolen lørdag. Foto: Mary Altaffer / AP NTB

   Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) holdt lørdag Norges innlegg i FNs 78. hovedforsamling. Sentralt sto fordømmelsen av Russlands invasjon av Ukraina.

   Tvinnereim vektla FNs betydning og respekt for internasjonal rett.

   Russlands invasjon av Ukraina, vekker stor bekymring, sa Tvinnereim.

   – Russland er vår nabo. Landet er ansvarlig for et åpenbart brudd på FN-erklæringen. De har brutt grunnleggende prinsipper i folkeretten. Et fast medlem i FNs sikkerhetsråd prøver å nekte et annet FN-medlemslands rett til å eksistere. Utviklingsministeren lovet norsk støtte til Ukraina så lenge det trengs. Hun talte også om kvinners rettigheter, klima, hav og matsikkerhet.

   Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skulle egentlig ha holdt Norges FN-innlegg torsdag, men forsinkelser gjorde at Norges ikke fikk tid før lørdag. Støre dro da likevel til Norge torsdag.

  • NTB
   06:56

   En person til sykehus etter ulykke på Nordmøre – bil tok fyr

   En bilfører er skadd i en trafikkulykke i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal. Bilen sto i brann etter ulykken.

   Politiet opplyser at nødetatene natt til søndag rykket ut til en trafikkulykke på fylkesvei 666.

   – Bilen som er involvert, står i brann, skrev politiet i Møre og Romsdal på X klokken 0.46.

   Da var bilføreren ute av kjøretøyet.

   – Den involverte føreren er våken og under transport til sykehus for videre behandling, oppdaterte politiet et kvarter senere.

   Da var også brannen i bilen slukket. Ifølge politiet var det trolig kun bilføreren som var involvert i ulykken.

  • NTB
   06:56

   Fransk rapper drapsdømt

   Den franske rapperen Mohamed Sylla, kjent under artistnavnet MHD er dømt til tolv års fengsel for drap på en ung mann i 2018.

   Han var tiltalt sammen med åtte andre. Tre av dem ble frikjent, mens de fem siste ble dømt til mellom 10 og 18 års fengsel.

   Under rettssaken i Paris har både rapperen og de andre tiltalte fastholdt at de er uskyldige. Det er ikke klart om dommen ankes.

   Offeret i saken, en 23-åring, ble påkjørt og deretter banket opp og knivstukket av drøyt ti personer i en belastet del av L’Enclos-Saint-Laurent, Paris' 10. arrondissement.

   Aktoratets påstand var fengsel i 18 år for Sylla. Han ble pågrepet og siktet i 2019. Saken ble etterforsket som et gjengoppgjør.

  • NTB
   06:50

   Eksplosjon ved hus sør for Stockholm

   Ingen ble skadd da en gjenstand eksploderte ved et hus i Huddinge, sør for Stockholm. Store politistyrker letter etter en eller flere gjerningspersoner.

   Meldingen om hendelsen i Glömsta kom rett etter klokka 2 natt til søndag.

   En person er observert løpende fra stedet, opplyser politiet. Helikopter og hunder brukes i letingen. Den nasjonale bombegruppa var natt til søndag på stedet, i tillegg til at politiet gjorde tekniske undersøkelser. Trafikken i området kan ifølge politiet påvirkes av sperringene på stedet.

   Saken etterforskes som allmennfarlig skadeverk.

   Den siste tiden har det vært flere drap og voldssaker i områdene rundt Stockholm og Uppsala. En del av sakene knyttes til en intern konflikt i den kriminelle gjengen kjent som Foxtrotnätverket. Blant de drepte er flere gutter i tenårene.

   Huddinge ligger et par mil sørvest for Stockholm og inngår i Stockholms län. Natt til torsdag var det en eksplosjon i et rekkehusstrøk i kommunen.

  • NTB
   06:50

   Tre personer sjekket av helsepersonell etter brann

   Natt til søndag sto en enebolig i Modum kommune i full fyr. Tre personer ble sjekket av helsepersonell etter brannen.

   Politiet meldte om brannen klokken 2.50 natt til søndag.

   – Melding om brann i enebolig. Det er full fyr i huset, lød meldingen fra Sørøst politidistrikt på X.

   Da ble det meldt at alle beboerne på adressen var ute. Politiet opplyser at det var tre personer i huset – de ble sjekket av ambulansepersonell.

   Like før klokken 5 søndag morgen avsluttet politiet sitt arbeid på stedet. Da skulle brannmannskaper fortsette med etterslukking de neste timene.

  • NTB
   06:50

   Ny skyteepisode i Uppsala – ingen skadd

   Ingen ble skadd da det ble avfyrt skudd mot en leilighet i den svenske byen Uppsala. Hendelsen etterforskes imidlertid som drapsforsøk.

   Politiet ble varslet om hendelsen i Kvarngärdet-området rett før midnatt natt til søndag.

   Innringerne fortalte om flere høye smell. Det er et hull i et vindu, og politiet tror det skyldes et skudd. Saken etterforskes som drapsforsøk og grovt våpenlovbrudd.

   – Vi utelukker det ikke, men kan ikke konstatere at det kan være en del av den pågående konflikten i Uppsala, forteller Anders Holm, befal ved politiets operasjonssentral.

   Den siste tids voldskriminalitet i Uppsala og Stockholm knyttes blant annet til en intern konflikt i den kriminelle gjengen kjent som Foxtrotnätverket.

   Så langt denne måneden har det vært to drap bare i Uppsala. 7. september ble en kvinne i 60-årene drept i sin bolig. Politiet har bekreftet at hun var moren til et gjengmedlem.

   Fem dager senere ble en 23 år gammel mann skutt og drept i en trappeoppgang i et boligområde. Mannen var nabo til et gjengmedlem og trolig et tilfeldig offer.

  • NTB
   06:49

   To ungdommer pågrepet for ran og ransforsøk i Oslo

   To gutter under 18 år ble natt til søndag pågrepet for ran og ransforsøk på Holmen og Smestad i Oslo.

   De fornærmede er fra 18 til opp i 40-årene. Ingen skal ha kommet fysisk til skade, men en av dem skal ha fått et slag.

   Politiet fikk meldingene mellom klokken 01.15 og 02.15 natt til søndag. Fire maskerte ungdommer skal ha stått bak ranene og ransforsøkene på Oslos vestkant. To gutter under 18 år er pågrepet.

   De fornærmede er blitt fratatt blant annet klokker og lommebøker, opplyser politiet til VG. Operasjonsleder Alexander Østerhaug sier at et vitne har forklart at det ble brukt kniv eller en skarp gjenstand, men at dette ikke er bekreftet.

   – Ingen skal ha kommet fysisk til skade, sier Østerhaug til NRK.

   I søket etter gjerningspersonene tok politiet blant annet i bruk helikopter og droner.

   – Vi ga oss etter noen timer da vi fikk kontroll på to av dem. Mest sannsynlig er det to som har sluppet unna, sier Østerhaug.

  • NTB
   00:55

   Fartsglade menn mistet førerkortet i Vestfold

   Flere menn i 20-årene ble lørdag målt til hastigheter langt over fartsgrensen på E18 i Vestfold. Den raskeste ble målt til 175 km/t.

   Like før klokken 21 stanset Utrykningspolitiet (UP) en mann i 20-årene fra Buskerud på E18 ved Sandefjord. Han ble målt til 175 km/t i 110-sonen, skriver Sørøst politidistrikt på X.

   Klokken 22.44 ble en nok mann i 20-årene målt til 157 km/t i 110 sonen, skriver politiet.

   Tidligere lørdag ble en bilfører målt til 157 km/t i 110-sonen på E18 utenfor Larvik i Vestfold.

   Flere førerkort ble beslaglagt på E18. En fører ble stanset etter å ha kjørt i 145 km/t i 100-sonen på E18 utenfor Holmestrand, mens en MC-fører ble målt til 168 km/t i 110-sonen i Sandefjord. Begge førere var menn i 20-årene og fikk førerkortet beslaglagt. MC-føreren fikk i tillegg en mangellapp etter å ha brukt uoriginalt eksosanlegg.

   Lenger nord i landet ble en bil målt til en snittfart på 149 km/t i 90-sonen på Veggfjellet i Narvik. Også her var føreren en mann i 20-årene som fikk førerkortet beslaglagt, skriver politiet i Nordland på X.

  • NTB
   00:44

   Mann døde i MC-ulykke på E18 ved Sandvika

   En mannlig MC-fører omkom lørdag kveld i en ulykke på E18 ved Sandvika i Bærum.

   Like etter midnatt meldte politiet i Oslo om en trafikkulykke med en motorsykkel på E18. Ved 0.30-tiden bekreftet politiet at det er snakk om en dødsulykke.

   – Det ble iverksatt førstehjelp på stedet av de første som ankom stedet, og etter hvert overtok politi og ambulanse. Det ble raskt konkludert med at livet ikke sto til å redde, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til NTB.

   Han bekrefter at det er en mann som omkom i ulykken. Pårørende er ikke varslet.

   Politiet opplyser at det vil bli foretatt grundige undersøkelser på ulykkesstedet. Det vil også bli gjort vitneavhør, samt innhenting av videobilder, opplyser politiet.

   Årsaken til ulykken er det for tidlig å si noe om.

   Veien ble stengt en periode etter ulykken, men ble ved 3.15-tiden åpnet opp for trafikk igjen.

  • NTB
   i går23:26

   Norge øker støtten til småbønder i u-land

   Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) sier regjeringen vil øke kjernestøtten til Det internasjonale fondet for landbruksutvikling (IFAD) med 50 prosent. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

   Norge øker støtten til fattige småbønder og fiskere som produserer mat til lokale markeder i utviklingsland med 927 millioner kroner i perioden 2025-2027.

   Det melder regjeringen på sine nettsider.

   Det var på Global Citizen-festivalen i Central Park i New York at utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) kunngjorde at regjeringen vil øke kjernestøtten til Det internasjonale fondet for landbruksutvikling (IFAD) med 50 prosent.

   Dette tilsvarer ifølge regjeringen 927 millioner kroner i perioden 2025-2027.

  • NTB
   i går22:52

   Brann i boligblokk i Oslo – ingen skadet

   Det brant lørdag kveld kraftig i en blokk i Spireaveien i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

   Ingen personer er meldt skadet etter at det lørdag kveld brant kraftig i en boligblokk på Bjerke i Oslo. Flere personer er evakuert.

   Nødetatene meldte ved 22-30-tiden om at de var på vei til Bjerke i Oslo etter melding om brann.

   – Melding om brann i en leilighet i femte etasje, skrev 110-sentralen på X.

   – Flammene sto ut av vinduet ved ankomst, sier brannvesenets innsatsleder Håvard Bakken til Avisa Oslo.

   Han beskriver to leiligheter som ubeboelige.

   – Det har vært flammer både i femte- og sjette etasjer og røykspredning oppover i blokken, sier Bakken.

   Skadene på bygget beskrives som omfattende, og rundt klokken 23 drev brannvesenet med etterslukning. Ingen personer er meldt skadet etter brannen, men flere av beboerne er evakuert.

   110-sentralen opplyser at brannen forårsaket en vannlekkasje, som ved 23-tiden var stoppet.

  • Gloria Andersen
   i går22:42

   Lea (24) er «Norges hyggeligste håndverker»

   Lea Erlandsen ble både glad og overrasket da hun vant. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker

   Lørdag kveld var det duket for kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker.

   På plass på Gamle Logen i Oslo, var Høyre-leder Erna Solberg, som delte ut prisen.

   Av de 24 nominerte, var det Lea Erlandsen som stakk av med seieren.

   24-åringen fra Rauma er elektriker, og vant dessuten prisen for Årets Elektriker også.

   – Det er helt surrealistisk. Jeg tror ikke det kommer til å gå helt opp for meg før kanskje neste uke, sier Erlandsen, ifølge pressemeldingen.

   Norges Hyggeligste Håndverker er den viktigste kåringen i bransjen. Erna Solberg mener den er viktig for å inspirere unge.