Politiet ryddet Stortorvet i Fredrikstad etter ungdomsbråk

FREDRIKSTAD (Aftenposten) Ungdommer kastet stein og flasker mot politiet på Stortorvet i Fredrikstad. 14 personer er arrestert etter uroen i byen.

Øst politidistrikt meldte klokken 20.48 om en «alvorlig tildragelse» der flere hundre ungdommer var aggressive mot politiet på Stortorvet i Fredrikstad.

Innsatsleder Stig Øvergård ved politiet i Fredrikstad sier at politiet var på et ordensoppdrag med mye fyll klokken 20.30.

– Så ble politiet angrepet av en større gjeng ungdommer. Det eskalerte, de måtte forsvare seg og ba om bistand. Det ble verre og verre. Vi måtte rydde og innbringe verstingene for ordensforstyrrelse og for ikke å etterkomme påbud om å fjerne seg, sier han.

14 personer er arrestert. Flere av dem er mindreårige, rapporterer VG.

Det var amper stemning i Fredrikstad sentrum mandag kveld.

Ifølge Øvergård tilhørte flere av bråkmakerne en gruppering som reagerte på at en av dem ble innbrakt.

«Det kastes flasker og stein», skrev politiet på Twitter, som ba folk om å «komme seg vekk».

Det hadde vært en større ansamling av ungdommer på torget i flere timer, men ifølge politiet eskalerte situasjonen utover kvelden.

I løpet av kort tid sendte politiet store mannskaper og et politihelikopter til stedet, og klokken 21.30 hadde politiet ryddet torget for mennesker, og det står et stort antall utrykningskjøretøyer i området.

Aftenpostens reporter på stedet forteller at politimannskaper med skjold og langkøller jaget folk ut av sentrumsgatene.

Flere personer er innbragt til arresten, opplyser politiet. Det er så langt ikke meldt om skader på personer eller bygninger.

Politiet bruker hunder og skjold i arbeidet med å rydde Stortorvet.
Politihelikopter ble sendt for å bistå i oppryddingen av plassen.